PDA

View Full Version : παραγωγές/ηχογραφήσεις

Swollen
11-06-2009, 14:25
ε ντιφερεντ τόπικ

έκαμα σερτς αλλά δεν βρήκα κάτι παρόμοιο αν κ είναι πολύ πιθανό να υπάρχει

εδώ μιλάμε για παραγωγές/ηχογραφήσεις που θαυμάζουμε
από ολάκερο το άλμπουμ, όλα τα όργανα δλδ συνολικά μέχρι κ ένα συγκεκριμένο.
έβαλα κ ηχογραφήσεις γιατί μπορεί κάποιος να βάλει κάποιο live

γιου γκετ δε πόιντ

αρχίζω λοιπόν με τα πρωτα που μου ήρθαν στο μυαλό

iron monkey και στους 2 δίσκους (όχι τόσο στο σλπιτ με church of misery) τα τύμπανα. αν κ τρίγκα μπότα/ταμπούρο απ'ότι έχω μάθει, απ'τις καλύτερες χροιές τυμπάνων που έχω ακούσει ηχογραφημένα με τα πιάτα να ακολουθούν. σίγουρα παίζει ρόλο και το παίξιμο του ΘΕΟΥ αλλά μιλάμε για ίσως τα καλύτερα τύμπανα που ηχογραφήθηκαν ποτές (για το είδος τους)

κιθάρες colour haze σχεδόν σε όλους τους δίσκους. ακούς τη λάμπα δλδ. έπικ

η ΤΑΜΠΟΥΡΑΚΛΑ στο nola από Down.

θα μου 'ρθουν κ άλλα. πείτε.

εντιτ: το σκεφτόμανε να το βάλω στο μιουζίσιανς. τελικά το έβαλα εδώ. αν νομίζετε ότι ταιριάζει καλύτερα εκει, κάντε μια μεταφορά:D

Boris-san
11-06-2009, 14:54
oles i paragwges se SYL kai sta proswpika tou Devin Townsend

stam and the witches
11-06-2009, 14:58
Το NOLA έχει χάλια ήχο imo. Τελείως κομπρεσσαρισμένες μεταλλάδικες κιθάρες. Καθόλου fuzz, όγκος, κάτι. Και το παίξιμο πολύ μεταλ επίσης.

Ήχος που γουστάρω τρελά είναι τα τελευταία Wooden Shjips. Δεν έχει γιατί, όλα είναι τέλεια. Το κλασσικό phase πάνω από την κιθάρα, τα σάπια "σόλο" (υποψιάζομαι ότι βάζει το delay πριν την παραμόρφωση και βγαίνει αυτό το μπουρδέλο), το μπάσσο, η φωνή (κι αυτή με delay) από το πηγάδι, όλα.

Kyuss θεωρώ ότι είχαν τον καλύτερο ήχο έβερ, είναι προφανές γιατί.

Θεωρώ όμως, πως το 99% του ήχου κάποιου είναι το παίξιμό του, και όχι ο ήχος αυτός καθεαυτός (παραγωγή, μηχανήματα κλπ). Αν είσαι τσίφτης και μερακλής και ξέρεις να προσαρμόζεις το παίξιμο στο είδος τότε έχεις επιτύχει το σκοπό σου. Κάτι που όπως ανέφερα πιο πάνω, οι στονεράδες Down δεν καταφέρνουν. Όπως και ο μέσος μεταλλάς/αλτέρνατιβ/οτιδήποτε κιθαρίστας, του οποίου αν του δώσεις μία τούμπανη κιθάρα με τούμπανα μπάσσα στον ενισχυτή και του πεις να παίξει το Gardenia πχ (πιο εύκολο κομμάτι στον κόσμο), δε θα το κάνει να ακουστεί σωστά, αν με πιάνει κανείς.

irreligious
11-06-2009, 15:06
θα επανέλθω αργότερα λέγοντας τα αγαπημένα μου.

να πω όμως ότι τα χειρότερα είναι τα μισά σουηδοθρας και αρκετό σαβουροντεθ.
τέρμα τυποποιημένος-πλαστικός ήχος.
(όπως και τα τύμπανα στα τελευταία μάνογουαρ..ταμπούρο-τάπερ).

Swollen
11-06-2009, 15:07
@σταμ
το θέτεις ωραία κ ψιλοσυμφωνώ μαζί σου
αλλά,
οι down δεν είναι στονεράδες για κάνενα λόγο, έχουν στονερ μέσα τους, αλλά δεν δεν τους λες στονεραδες, ούτε αυτούς, ούτε τη μουσική τους
έπειτα εγώ μίλησα ΜΟΝΟ για το ταμπούρο. για την ΤΑΜΠΟΥΡΑΚΛΑ βσκ που σπάει τύμπανα.

και αυτό που λες για το πως προσαρμόζεται κάποιος με ένα όργανο αυτό πιστεύω φαίνεται μόνο σε live. αν έβαζες ας πούμε έναν θεό ντράμερ, το γκριβς ας πούμε που ανέφερα εγώ, με κατσαρόλια άθλια τύμπανα κ ένα πυκνωτικό, θα έπαιζε τα απίστευτα, θα γούσταραμε απίστευτα, αλλά δεν θα λέγαμε για κανένα λόγο ότι η ο ήχος τους είναι θεϊκός. μπορεί κ να το λέγαμε αλλά δεν θα ήμασταν αντικειμενικοί.

Griffith
11-06-2009, 15:21
ablaze in the northern sky.όλα τα ηχοχρώματα πατημένης χλέπας.

Reject
11-06-2009, 15:41
ωραιο τοπικ ο στονερας.
discharge-hear nothing see nothing say nothing.τα παντα ακουγονται στην τσιτα,οι κιθαρες σου γαμανε την ψυχη στην κυριολεξια.
agent orange-livin in darkness.απο τις πιο καθαρες παραγωγες σε πανκ δισκο,ακουγονται ολες οι μελωδιες απλα τελεια.
doom/no security split.χαος.το σαουντρακ της μερας της κρισης.
darkthrone-transylvanian hunger.και μονο που ακους το κασετοφωνακι να κλεινει σε καθε κομματι ειναι σκετη καυλα.
napalm death-scum.η πρωτη πλευρα του δισκου θεριζει τα παντα με το μπασο να γεμιζει σκατα ολο το δωματιο,και τα τυμπανα να ειναι ετοιμα να εκραγουν
heresy/concrete sox split.η πλευρα των χερεσυ μπορει να πασχει απο πολυ αδυνατη παραγωγη στις κιθαρες,αλλα τα φωνητικα ειναι αυτα που κλεβουν την παρασταση οχι μονο απο αποψη παθους,αλλα και απο το οτι εχει δωθει το βαρος της παραγωγης ολο εκει.
wipers-is this real? .κανεις δεν πηρε ποτε τον ηχο των ραμοουνς και τον επαιξε τοσο καταθλιπτικα.η παραγωγη ομως εδω ειναι το κατι αλλο,4καναλο μεν αλλα πεντακαθαρη και σκληρη σαν καρφι.

regularpaul
11-06-2009, 15:53
στα τοσα χρονια που ακουω μουσικη,
ΠΟΤΕ δεν ασχοληθηκα με την παραγωγή/ηχογράφηση
δεν το λέω για καλό, απλά έτσι είναι

για αυτό άλλωστε μου αρέσουν τόσο πολύ οι Dead Moon :D

Tyler_Durden
11-06-2009, 16:01
Μου συμβαίνει το εξής. Ενώ γουστάρω πολύ και βρωμοπαραγωγές σε σλατζοστονεριές κλπ, στο μυαλό μου, έχουν καρφωθεί παραγωγές και ηχογραφήσεις με ήχο κρύσταλλο. Έτσι λατρεία για μένα είναι ο ήχος στα Nevermind των Nirvana, Black Album των Metallica, και Painkiller των Judas Priest. Παραδόξως και τα 3 έχουν κυκλοφορήσει την ίδια περίοδο με διαφορά ελάχιστων μηνών και δεν ξέρω αν οι Butch, Tsaganrides, Bob Rock ακολουθούσαν την μόδα της εποχής στις παραγωγές, το αποτέλεσμα πάντως είναι κρυστάλλινος και ΜΕΓΑΛΟΣ ήχος. Επίσης θα ήταν ψιλο-ιεροσυλία να μην αναφέρουμε σχεδόν το σύνολο του έργου του Μίδα της κονσόλας, Martin Birch.

Απο κει και πέρα....
St. Anger :-P:-P:-P

(πλάκα προφανώς)

Reject
11-06-2009, 16:02
παυλο τωρα που το λες..
αγορασα προσφατα ενα 7αρακι απο μια γερμανικη μπαντα 90ς,ονοματι accione mutante.
το εν λογω 7αρακι (must be stopped) εχει διασκευη στο dead moon night,και εχει απο τις πιο σαπιες και κατεστραμμενες παραγωγες που εχω ακουσει στην ζωη μου.

R & R
11-06-2009, 16:05
gia apopsi

sepultura - chaos ad / roots
slipknot - 1o

gialismenes paragwges

metallica - black album
lamb of god - sacrament
pantera - far beyond
death - symbolic
nevermore - dead heart
at the gates - slaughter

Coroner
11-06-2009, 16:30
Βασικά για να είναι μια παραγωγή καλή μπορεί να πει κανείς ότι πρέπει να είναι επιτυχημένη σε δύο υποκατηγορίες: α) αντικειμενικός ήχος (ανάλογα το στύλ να βγάζει το ιδεατό για κάθε όργανο) και β) μουσική άποψη και πρωτοτυπία (το προσωπικό γούστο του καλλιτέχνη/παραγωγού κτλ.).

Προσωπικά πιο πολύ με ενδιαφέρει η 2η κατηγορία.

Παραγωγές που με αρέσουν:

Dream Theater - A change of seasons, Awake, Train of Thought
Sepultura - Chaos A.D., Roots (άνοιξε δρόμους)
Queensryche - Promise land
Morbid Angel - Domination (κοντά και το covenant)
Death - Symbolic
Pink Floyd - The division bell, Wish you were here
Radiohead - Ok computer
Slipknot - Vol. 3
White Lion - Mane Attraction
Bon Jovi - Keep the faith
Kyuss - and circus leaves town

και πολλά άλλα...

και άλλα

irreligious
11-06-2009, 17:13
ειδικότερα:

τα τύμπανα των placebo(σε όλα έχουν φοβερό ήχο).
οι κιθάρες του south of heaven -και οι μεταξύ τους διαφορές.
τα τύμπανα στο shadowthrone των satyricon(κεφάλι στον τοίχο).
το μπάσσο στο time travelling blues των goblin(ακούστε πως μπαίνει στο μπλου σνόου).
η φωνή στο ablaze(ΧΑΟΣ).
ΤΟ ταμπούρο στο nevermind.(φταίει και ο γκρολ βέβαια που έχει δολοφονικό χέρι αλλά μετράει και ο ήχος).

σε σύνολο:

το californication των peppers
το έσσεται ήμαρ των txc(ε κ ας είναι χιπ χοπ, έχουν πάει την έννοια παραγωγή και καθαρότητα/δύναμη ήχου ένα χιλιόμετρο πιο πέρα).
το ομώνυμο των sabbath(υπέρτατη σκατίλα).
το fishermans blues.

ε, είναι πολλά μην με σκαλώνεται τώρα

irreligious
11-06-2009, 17:14
ωραίο θρεντ ε.

alexynr
11-06-2009, 17:22
H apolyth paragwgh kata th gnwmh mou einai to King For a Day... twn Faith No More

meta erxontai oles oi ypoloipes douleies tou Andy Wallace ektos tou King for a day pou sxedon oles exoun anaferthei....

Swollen
11-06-2009, 18:39
κιθάρες colour haze σχεδόν σε όλους τους δίσκους. ακούς τη λάμπα δλδ. έπικ

να προσθέσω το πόσο θεϊκό είναι που ακούγεται το χτύπημα της πένας.

lab
11-06-2009, 18:43
Ηθελα να αναφερθω σε αυτο.

Γενικα το παιξιμο του στεφαν δεν υπαρχει. Φυσικα παιζει ρολο η σκαφαρα που εχει, φυσικα παιζουν ρολο οι σαννο και οι σολντανο. ΑΛΛΑ τα σκασιματα του τα ετσι του τα αλλιως του δεν υπαρχουν. Μιλαμε για κορυφαια παραγωγη σε κιθαρες. Βασικα γενικα οι παραγωγες τους γαμανε. Και αυτο εχει να κανει για μενα με το οτι εχουν καταφερει και χουν βρει τα μυστικα και γραφουν λαιβ και φουλ αναλογικα με αποτελεσμα ο ηχος να βγαινει τοσο ζεστος και τοσο αληθινος.

Neuroscar
11-06-2009, 18:47
Ο ηχος των drums του Cause of Death.
http://www.kickedintheface.com/reviews/cover/Obituary%20-%20Cause%20Of%20Death.jpg

Sorry ναι =)

Swollen
11-06-2009, 18:50
αν θέλουτε γράφετε κ ονόματα συγκροτημάτων για μας που δεν ξέρουμε πολλά
πάει κ στην προηγ. σελ βεβαίως βεβαίως

πς. ομπίτσουαρι νιούροσκαρ?

00i00
11-06-2009, 19:06
ο Cale στο πρωτο Stooges...oλα τα οργανα μπροστα

ο Hannett στα Unknown Pleasures & Closer...ο τυπος ηταν ιδιοφυια

o Rubin στο Reign In Blood...τους εκτοξευσε λεμε

o Goss στο Sky Valley

αυτα τα ολιγα προς το παρον

Nasum
11-06-2009, 19:37
Τα πιατινια στο inhale/exhale των Nasum.
Οι κιθαρες στο uprising των Entombed.
Το μπασο στο chemical exposure των Sadus.

και αλλα πολλα...
Ωραιο θρεντ.;-)

Phantom Duck
11-06-2009, 19:53
oles oi ypoloipes douleies tou Andy Wallace

:dfinger:

Τα πιατινια στο inhale/exhale των Nasum.

η σωστή γραμμή είναι human 2.0 επειδή του γάμησαν στο mastering κι έχει το γνήσιο cyber ΣΚΑΤΟΗΧΟ.

Razor
11-06-2009, 22:58
ολα τα χελχαμερ :dfinger:

Boris-san
11-06-2009, 23:01
olws periergws 8a sumfwnhsw me to 8rasher

Razor
11-06-2009, 23:06
παιζει και να μεγαλωσε 5 ποντους το πουλακι σου

Boris-san
11-06-2009, 23:29
XAXAXAXAXAXA

den kserw pws me koveis,alla goustarw upersapia pragmata

dopefiend
12-06-2009, 03:03
χαχαχ

λοιπον

για τα γούστα μου

η πιο τέλεια παραγωγή απο άποψη μίξης κυρίως, όχι mastering, είναι αυτό:

http://www.metal-archives.com/images/7/0/5/8/70589.gif

απο τον Dwight Chalmers. δεν έχω ιδέα ποιος στο μπούτσο είναι ο τύπος αλλά έφτιαξε ένα αριστούργημα:
ο δίσκος καταρχήν έχει τα πιο τέλεια τύμπανα που έχω ακούσει στη ζωή μου. όμως δεν είναι μόνο αυτό. τα έχει βάλει ο πούστης τόσο τέλεια στη μίξη, που είναι όλα εντελώς φυσικά. ντραμς, κιθάρες, μπάσο, φωνές, τα πάντα ακούγονται τόσο δεμένα, σα να είσαι σε μια πρόβα τους. παίζει να έχει και ηχογραφηθεί λαιβ, δεν ξέρω. σίγουρα παίρνουν τεράστιο μπόνους πάντως οι λαιβ ηχογραφήσεις γενικά. αν είναι τόσο μάγκες οι οργανοπαίχτες δηλαδή...

και το walking cloud των mono έχει φοβερή φυσικότατη παραγωγή.

ε αντικειμενικά πάντα λατρεύω τις κιθάρες των cathedral στο πχ endtyme (και στο carnival bizarre, garden... και γενικά) σε παραγωγή billy anderson (όπου έχει βάλει το χεράκι του ο πούστης κόβει κώλους). κεγω ειδικά λατρεύω τον ήχο της πένας του Gaz, που πατάει κάτι colour haze για την πλάκα του! και το ταμπουρο είναι ιδανικό επίσης. αν και δεν εχει να κανει τοσο με τον παραγωγό στην προκειμένη περίπτωση αλλα με τον ήχο παίξιμο τους.

pantera - far beyond

σε αυτό πάντα με χάλαγε η υπερτριγκαρισμένη μπότα.

και γενικότερα δεν είμαι φαν υπερσυχρονων καλογυαλισμένων παραγωγών. προτιμώ να ακούω κάτι πιο προσωπικό και πρωτότυπο, ότι είπε ο φώτης δλδ.

R & R
12-06-2009, 03:18
pantera - far beyond

σε αυτό πάντα με χάλαγε η υπερτριγκαρισμένη μπότα.

και γενικότερα δεν είμαι φαν υπερσυχρονων καλογυαλισμένων παραγωγών. προτιμώ να ακούω κάτι πιο προσωπικό και πρωτότυπο, ότι είπε ο φώτης δλδ.

giafto k ekana diaxwrismo omws?...apopsi k gialismenes ousiastika paragwges
k san ixos sunolo einai gamw..astin kasa..ola trigga itan panta
stous pantera :P - safton to disko thimithikes tin kasa? :P

pantws na leme oi kithares tou tade diskou..i kasa eki..to tampouro ekei einai mallon
otinanai...to idio tampouro tou nevermind px me ta upoloipa diaforetika tha akougotan alliws
opote...

dopefiend
12-06-2009, 04:13
βρε εσυ καλα έκανες, εγώ είπα απλα τη γνώμη μου για τις γυαλισμένες παραγωγές γενικά, δεν αναφερόμουν σε σένα.

ισχύει ότι πάντα ήταν τριγκαρισμένα όλα στους pantera, απλά στο far beyond είναι υπερτριγκαρισμένα και ειδικά η κάσα, με άλλα λόγια είναι λίγο ενοχλητικό.

metamelia3
12-06-2009, 11:56

ο χαννεττ ηταν ιδιοφυια οντως. και ο κεηλ ηταν μουσικη ιδιοφυια αλλα καλος παραγωγος υπηρξε σε παττι σμιθ και μοντερν λαβερς. τους στουτζις τους εθαψε, τους εφαγε ολη την βρωμια που ειχαν. ακου μπουτλεγκς της εποχης και θα καταλαβεις τι εννοω.

LokiTricksterGod
12-06-2009, 12:13
neurosis - όλες τους οι παραγωγές με albini, κυρίως a sun that never sets. μαλάκα τα τύμπανα. τα τύμπανα. λες και παίζει πλάι στ'αυτί σου ο roeder.

και γενικά ό,τι έχει κάνει ο albini, μεγάλος τύπος.

επίσης.

teeth of lions rule the divine. απ'τις πιο γκρίζες (όχι μαύρες, γκρίζες) χροιές κιθάρας που χω ακούσει, και επίσης ο ήχος τυμπάνων του greaves. ακούς το σόλο του στο feel bad hit of the winter και ο μισός θες να βουτήξεις σε lsd ο άλλος μισός να κοπανηθείς δίχως αύριο.

isis - oceanic/panopticon. μπέηλς τον λένε τον υπεύθυνο για τον ήχο νομίζω, άλλο παλικάρι αυτός, μετρημένη shoegazίλα και λοιπά πούστικα, αλλά σε κάτι false light και grinning mouths κάνουν απανταχού σλαντζάδες να βάζουν την ουρά στα σκέλια.

miles davis - bitches brew. απλά ακούστε το, και πείτε μου ότι δεν είδατε χρώματα και δεν νιώθατε το καζάνι να κοχλάζει. και νηφάλιοι ε.

metamelia3
12-06-2009, 12:17
επισης ντροπη, αλλα η πιο τρελη παραγωγη που εχω ακουσει σε μη-ηλεκτρονικοπεριεργοξερωγω ειναι σ'αυτο το κομματι (http://www.sendspace.com/file/jiorlc). ειδικα στα ντραμς

που ναι μεν, το κομματι ειναι για πεταμα αλλα το βιντεοκλιπ και η παραγωγη σκιζουν

(και για οποιον αναρωτηθει βλεποντας τον τιτλο μονο, οχι δεν ειναι το cinnamon girl του νιλ γιανγκ)

00i00
12-06-2009, 20:24

ο χαννεττ ηταν ιδιοφυια οντως. και ο κεηλ ηταν μουσικη ιδιοφυια αλλα καλος παραγωγος υπηρξε σε παττι σμιθ και μοντερν λαβερς. τους στουτζις τους εθαψε, τους εφαγε ολη την βρωμια που ειχαν. ακου μπουτλεγκς της εποχης και θα καταλαβεις τι εννοω.

εχω ακουσει

αυτος που τους γαμησε ηταν ο Bowie...το Raw Power χρονια μετα κυκλοφορησε με sticker-ακι ''Bowie Free''

Tyler_Durden
17-06-2009, 17:37
ton ixo stis kithares kai to baso sto sabbath bloody sabbath (kirios sto omonymo) ta eipa? oraia, kotsarete ki auto mia.

\(^o^)/
04-07-2009, 07:41
Agapw na asxoloumai me paragwges. H meleth tous panta
me kentrize aenaon to endiaferon kai me ekane na dw ton
mousiko kosmo me allo mati, alla kai na ton akousw me allo
afti. (sic) Ama eixa na dialeksw mono 5 tha elega:

1. Septic Flesh - Sumerian Daemons [oxi pws to Communion paei pisw]
2. Kataklysm - In The Arms Of Devastation [Prevail eksisou psila]
3. Draconian - Arcane Rain Fell
4. Black Dahlia Murder - Miasma
5. Akercocke - Words That Go Unspoken, Deeds That Go Undone

... kai oute deathas eimai, oute kollimenos
me tis gialismenes paragwges e. Apo kei
kai pera alles 10 paragwges pou thewrw
top eite overall, eite giati denoun apsoga
me thn mousikh tou en logw album einai :

Death - Live in L.A.
Metallica - St. Anger
Rotting Christ - Genesis
Buried Inside - Chronoclast
Dark Tranquillity - Projector
Gojira - From Mars To Sirius
Nagelfar - Hόnengrab Im Herbst
Pain Of Salvation - Remedy Lane
Limbonic Art - Epitome Of Illusions
Machine Head - Through The Ashes Of Empires

BONUS : to tampouro sto River At Dash Scalding twn Naer Mataron

Helm
04-07-2009, 14:37
το Nespithe των Demilich επειδή ενώ είναι σάπιο και περιμένει κανείς χάος (ειδικά στα γρήγορα περάσματα), όλα ακούγονται ξεκάθαρα χωρίς να είναι ξερά/άνευ ριβερμπ, best of both worlds. Νταξ, πικάρει το μπάσο καμιά φορά αλλά δεν έγινε και τίποτε. Άμα σκεφτεί κανείς πως και τι παίζανε οι Demilich και τους φανταστεί να έρθουν στο στούντιο των 5 ευρώ την ώρα και να σου λένε "οκ κανε μας ήχο τώρα" καταλαβαίνει τι μάγκας ήταν ο ηχολήπτης (γιατί 'παραγωγή' δεν υπάρχει προφανώς εδώ). Τα σόλο έχουν πολύ ευχάριστη chorused out and reverbed άποψη κοντινή με το πως παίζει ο James Murphy συνήθως (πλας).

In the Woods... - HEart of the Ages μ'αρέσει πολύ ο ήχος του ντραμσετ, γενικά αυτός ο δίσκος είναι αρκετά 'στιβαρός', για νορβηγικό μαύρο μέταλλο, δηλαδή. Χαίρομαι που καθίσανε και παίξανε και με τα Jean Michell Jarre πλήκτρα εκεί που χρειάζεται. Ίσως μόνο ατόπημα ότι προς το τέρμα του άλμπουμ κουραστικέ ο τραγουδιστής να κάνει την ορνιθοπτερική κραυγή και περνάει κάποια ψιλοφοναχτά σαν-χάρντκορ-ας-πούμε φωνητικά μέσα από σκατεντιστορσιον και κάνει ζημιούλα στο WOTAN'S RETURN (??!!!!) αλλά εντάξει, δεν είναι επιλογή της παραγωγής αυτή αλλά του τραγουδιστή.

το Free the Beast των Slauter Xstroyes έχει ψιλοτέλεια παραγωγή από κάθε πλευρά για μένα. έτσι άξιζε να ακούγεται και το Social Grace (πιο σχετικό από όσο νομίζετε) αλλά δεν έκατσε. Περιμένω με ενδιαφέρον τι θα βγει από την επανασύνδεση, αν και χωρίς Stewart δεν ξέρω αν πρέπει να ελπίζω κιολλας.

Ρε μάλλον θα κάνω μια συλλογούλα με Χεβι Μεταλ + παραγωγές με άποψη νομίζω.

Boris-san
04-07-2009, 14:45
Δυναμικη επιστροφη βλεπω ε Χελμ?Συμφωνω για την παραγωγη του Νεσπιθε

carheart
04-07-2009, 14:50
Θα πω για μερικά μέταλς. Για δύο.

Το ένα είναι το KRONET TIL KONGE των Dodheimsgard, και λέω αυτό διότι κατάφερε με ένα μαγικό τρόπο να πάρει όλα τα καλά του γυαλίσματος και του τετρακαναλισμού, να τα συνδυάσει, και ο ήχος να βγάζει μια πρωτοφανή καθαρότητα, χωρίς να χάνει ίχνος του μεγαλειώδους black metal feeling της εποχής. Η παραγωγή του είναι το πιο ιδιοφυές πράγμα που έχω ακούσει στα μέταλς, μαζί με αυτή του NATTENS MADRIGAL.

Το άλλο είναι το NATTENS MADRIGAL των Ulver. Αυτό δεν πάλεψε να είναι καθαρό, πάλεψε να είναι βρώμικο. Και οι απίστευτες μελωδίες του, οι καλύτερες μελωδίες σε album Ulver μάλλον, είναι τόσο καλά κρυμμένες στην παραμόρφωση που συγκινούμαι κάθε φορά.

Στη νορβηγία στα 90's, έγιναν μερικά από τα εξυπνότερα πράγματα που έχω ακούσει.

Boris-san
04-07-2009, 14:56
Σοβαρα ρε καρχαρτ σ αρεσει η παραγωγη του ναττενς?Να ελεγες του Μπεργκτατ να το δεχω,γιατι γαμαει αλλα απο στο Ναττενς ειναι πραγματα πολυ θαμμενα,πως να το πω δε τη λες ευχαριστη παραγωγη

Kingdom Gone
04-07-2009, 14:58
εσύ δεν ήσουν που goustareis upersapia pramata;;;

carheart
04-07-2009, 14:59
Σοβαρα ρε καρχαρτ σ αρεσει η παραγωγη του ναττενς?Να ελεγες του Μπεργκτατ να το δεχω,γιατι γαμαει αλλα απο στο Ναττενς ειναι πραγματα πολυ θαμμενα,πως να το πω δε τη λες ευχαριστη παραγωγη

έτσι, να ξεχωρίζουν οι ΑΝΤΡΕΣ από τα αγόρια.

Boris-san
04-07-2009, 15:02
Οκ :!:
Αρα δεν εχω δικαιωμα να εκφρασω τη γνωμη μου?

Αυτο που ειπα στο θρασερ το ειπα σε φαση αστειου.Αλλα σκεψου σε τι συνθηκες ηχογραφουσαν οι χελχαμερ.Οταν οι ουλβερ εβγαζαν το μπεργκτατ με μπομπα παραγωγη,ε γιατι το ναττενς να εχει τοσο θαμμενα καποια πραγματα.

Kingdom Gone
04-07-2009, 15:03
όχι!

Helm
04-07-2009, 15:09
αγοράκι είμαι το ναττενς μαντριγκαλ δεν μπορώ να το ακούσω παραπάνω από ένα τραγούδι την φορά. Ακαδημαϊκή άσκηση μου σκάει η παραγωγή (και άλλα πράγματα περί ουλβερ, όπως φάνηκε αργότερα, ήταν!) και δεν θα κάτσω πολύ!!

τώρα που λέμε για παραγωγές Νορβηγία, το Written in Waters έχει σωστό ήχο σε σχέση με το τι γίνεται μέσα ε. Τρομακτικό overplaying στα ντραμς και ακούγεται κάθε κρούση ενώ οι κιθάρες βάζουν μινόρε δεύτερες πάνω σε μινόρε δεύτερες και όλα ακούγονται χωρίς να είναι τίποτε υπερστρυφνό. Γενικά αυτό το 'έχει βάθος αλλά όλα είναι καθαρά' πολύ το εκτιμώ. Ντάξει δεν είναι κάνα αριστούργημα αλλά μάλλον να, αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο και το λέω 'καλή παραγωγή' είναι όταν αλλοπρόσαλλες μπάντες, μικρές, τυχαίνει να έχουν ταιριαστούς ήχους, όχι όταν πας και πληρώνεις χιλιάδες ευρώ, ε μετά το περιμένεις να ακούγεται overcompressed θάνατος.

carheart
04-07-2009, 15:10
Οκ :!:
Αρα δεν εχω δικαιωμα να εκφρασω τη γνωμη μου?

Αυτο που ειπα στο θρασερ το ειπα σε φαση αστειου.Αλλα σκεψου σε τι συνθηκες ηχογραφουσαν οι χελχαμερ.Οταν οι ουλβερ εβγαζαν το μπεργκτατ με μπομπα παραγωγη,ε γιατι το ναττενς να εχει τοσο θαμμενα καποια πραγματα.

να πω την αμαρτία μου, έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράσεις τη γνώμη σου, και θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα να το κάνεις.

αλλά δεν επιτρέπεται να έχεις γνώμη.

carheart
04-07-2009, 15:12
Το "Written in Waters" θα ήταν το τρίτο που θα ανέφερα, το "Ντάξει δεν είναι κάνα αριστούργημα" το μεταφράζω σε θέμα παραγωγής;

Boris-san
04-07-2009, 15:12
Ασε τις αναγεννησεις και τις κλασσικες πιπες.Δε λεω οτι ειναι ασχημος δισκος,η οτι η παραγωγη ειναι ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ λεω οτι ας πουμε τα ντραμς δεν ακουγονται καν,αυτο λεω και μενα δε μ αρεσει,δεν εχει να κανει με το ποσο αγρια η οχι ειναι η παραγωγη

stam and the witches
04-07-2009, 15:14
Το "Written in Waters" θα ήταν το τρίτο που θα ανέφερα, το "Ντάξει δεν είναι κάνα αριστούργημα" το μεταφράζω σε θέμα παραγωγής;

Κι εγώ έχω σκαλώσει σε αυτό, τι εννοείς Χελμ; Γιατί και σαν παραγωγή γαμάει.

carheart
04-07-2009, 15:15
Εντάξει boris-san.

"δεν λέω οτι είναι άσχημος δίσκος". λέει.

Ρώτα τον Helm να σου εξηγήσει γιατί είναι άσκηση, ή γιατί το έκαναν *έτσι* για να φύγουν από τη Century Media, επειδή είχαν τριετές, αν είχαν 2+1 σπαστό, δεν θα είχε βγει το album.

shora
04-07-2009, 15:16
http://www.auralmusic.com/public/catalog/images/uploads/30.jpg

εδω η παραγωγη καταπιανει επακριβως το "φιλιν", ολα τοσο δομημενα και μετρημενα, μονο να ανατριχιασεις μπορεις.

stam and the witches
04-07-2009, 15:19
Και τελοσπάντων η καλύτερη παραγωγή είναι αυτή των Disembowelment και ας ανήκουν στο άλλο θρεντ.

Boris-san
04-07-2009, 15:20
Ο ελιτισμος πρεπει να υπαρχει σε καθε ποστ σου ε?

carheart
04-07-2009, 15:21
αν αναφέρεσαι σε μένα, ναι!

phthoggon
04-07-2009, 15:24
μπράβο σόρα παιδί μου!! είναι μεγαλούργημα η παραγωγή αυτού του δίσκου ιδιαίτερα όσον αφορά το πως συνδυάζονται όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία και τα transisions μεταξύ τους, οι κορυφώσεις, όλα αυτά τα στοιχεία πέρα από την ηχοληψία που κάνουν μία παραγωγή πραγματικά μεγάλη. βέβαια, και με τέτοια μουσική μέσα... (btw το panning! δηλαδή πόσο καταπληκτικά είναι χωρισμένα τα όργανα μεταξύ τους. και με δύο ηλεκτρικές κιθάρες ατ ιτς μόμεντ μάξιμουμ ε, όχι δεκαοχτώ)

δεν έχω τπτ άλλο να προσθέσω πέρα από το κλασικό και αυτονόητο για ακόμη μία φορά του ότι η ψυχολογική επίδραση που επιφέρει στους Αληθινούς το Nattens Madrigal είναι το να έχουν βγάλει τρίχες και να ουρλιάζουν γυμνοί στο Φεγγάρι πριν έρθει καν το ακουστικό μπρέικ του δίσκου κιόλας. Όλες οι άλλες αναλύσεις και ρασιοναλισμοί είναι για τους Άνιωθους.

carheart
04-07-2009, 15:25
...άμα καταφέρεις να το λύσεις πρώτα!

phthoggon
04-07-2009, 15:27
τι να λύσεις? σταυρόλεξο?

carheart
04-07-2009, 15:28
την άσκηση.

phthoggon
04-07-2009, 15:31
Α, τώρα κατάλαβα, χαχα. Καλά μην τον παίρνετε σοβαρά τον Χελμ (ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΠΛΑΚΜΕΤΑΛΛΑΣ ΟΣΟ ΚΙΑΝ ΘΕΣ, ΟΕΟΕ) - σημασία δεν έχει τι και πως και γιατί έκαν οι Ούλβερ, ή έχει μάλλον αλλά όλα αυτά μετά την διαδικασία της ακρόασης, σημασία έχει πόσες τρίχες βγάζουμε κατα τη διάρκειά της Εμείς.

FIXXXER
04-07-2009, 15:45
Για κιθαρες:

Awake - Dream Theater
Obsolete - Fear Factory
Load/Reload - Metallica (3 φορες καλυτερη απο Metallica)
Mesmerize/Hypnotize - System Of A Down
Low - Testament
Vulgar Display Of Power - Pantera
Τhe Blackening - Machine Head
God Hates Us All - Slayer (ιβολ)

Καθως και πολλες αλλες μπαντες στον ευρυτερο χωρο του εναλλακτικου σκληρου ηχου, τυπου Kuyss, Alice In Chains και πολλα αλλα που δε μου ρχεται συγκεκριμενος δισκος. Χαχ, ολοι αμερικανοι μου βγηκαν, τι περιεργο :roll:.

ΧΕΒΙ λεμε :dfinger:

Για τυμπανα μονο τo Falling Into Infinity μου ρχεται που για μενα εχει τον τελειο ηχο και θα πρεπε να τον εχει παντου ο Portnoy (ναι περναω φαση ντριμ θιατερ τωρα τελευταια). Θα λεγα και το Saint Anger για αστειο αλλα το ειπε καποιος σοβαρα στην προηγουμενη σελιδα και τωρα δεν εχει πλακα (η μηπως εχει περισσοτερη?).

Για overall παραγωγη χωρις να ξεχωριζει καποιο οργανο συγκεκριμενα, στην οποια ομως παιζει μεγαλο ρολο και η ενορχηστρωση, θα πω τα εξης:

The Gathering - Souvenirs
The Tea Party - Transmission
Lightbulb Sun - Porcupine Tree
Tuonela - Amorphis
Οne Second - Paradise Lost
και πολλα αλλα στο ιδιο κλιμα με πληκτρα και πιανο να πλαισιωνουν ατμοσφαιρικα ωραιες συνθεσεις.

Helm
04-07-2009, 15:58
Ναι για την παραγωγή έλεγα - για αυτήν δεν μιλάμε στο θρεντ? Το Written in Waters, ακόμα και αν δεν μου αρέσει όλο ή δεν είναι για όλες τις καταστάσεις, είναι σίγουρα ένα πολύ καλοφτιαγμένο και ιδιαίτερο άλμπουμ. Γενικά καλό είναι να μπορούμε να ξεχωρίσουμε μεταξύ κάτι καλού που δεν είναι αριστούργημα και κάτι που είναι αριστούργημα, τουλάχιστον σε επίπεδο ήχου ε, μην μας πούνε και χαμμεράκιες!!!

Σωστός ο Shora περί του OM, είναι αριστούργημα. <- ορίστε.

shora
04-07-2009, 16:07
μπράβο σόρα παιδί μου!! είναι μεγαλούργημα η παραγωγή αυτού του δίσκου ιδιαίτερα όσον αφορά το πως συνδυάζονται όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία και τα transisions μεταξύ τους, οι κορυφώσεις, όλα αυτά τα στοιχεία πέρα από την ηχοληψία που κάνουν μία παραγωγή πραγματικά μεγάλη. βέβαια, και με τέτοια μουσική μέσα... (btw το panning! δηλαδή πόσο καταπληκτικά είναι χωρισμένα τα όργανα μεταξύ τους. και με δύο ηλεκτρικές κιθάρες ατ ιτς μόμεντ μάξιμουμ ε, όχι δεκαοχτώ)

τα' πες ολα.

wb helm =)

ikonoklast
04-07-2009, 17:09
5 σελίδες τρολλινγκ με διάφορες μετριότητες και δεν έχει αναφέρει ούτε ένας την μακράν ενδοξότερη στιγμή στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής τεχνολογίας, της rock παραγωγής και του mastering που είναι επιπροκαταφανώς το lateralus. Γελάει ο κόσμος.

carheart
04-07-2009, 17:16
α, και οι παραγωγές των Within Temptation είναι ΘΕΪΚΕΣ.

ikonoklast
04-07-2009, 17:38
Δεν σχολιάζω την παραπάνω ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΑ. Μιας και το θίξαμε όμως να πούμε και ότι οι παραγωγές jackson στα bad και thriller ήταν πολύ ριζοσπαστικές!

FIXXXER
06-07-2009, 19:37
Και του Dangerous 5 φορες καλυτερη.

\(^o^)/
11-07-2009, 18:58
In the Woods... - HEart of the Ages μ'αρέσει πολύ ο ήχος του ντραμσετ, γενικά αυτός ο δίσκος είναι αρκετά 'στιβαρός', για νορβηγικό μαύρο μέταλλο, δηλαδή. Χαίρομαι που καθίσανε και παίξανε και με τα Jean Michell Jarre πλήκτρα εκεί που χρειάζεται. Ίσως μόνο ατόπημα ότι προς το τέρμα του άλμπουμ κουραστικέ ο τραγουδιστής να κάνει την ορνιθοπτερική κραυγή και περνάει κάποια ψιλοφοναχτά σαν-χάρντκορ-ας-πούμε φωνητικά μέσα από σκατεντιστορσιον και κάνει ζημιούλα στο WOTAN'S RETURN (??!!!!) αλλά εντάξει, δεν είναι επιλογή της παραγωγής αυτή αλλά του τραγουδιστή.

Poli xairomai pou to anefere kapxoios afto to album. Teleio se olous tous tomeis
me monh enstash ton hxo ths mpotas sta shmeia pou exei diplopetalo. Ithele
ligo alliwtiko hxo, kalyterh dinamikh p.x. san tou Pagan Fears h kapws etsi
[an me pxianeis] Afto me ta fwnhtika pou les pote de me ksinise. To mono
pou me ksinise se olh th diskografia twn In The Woods... kai mias pou milame
gia paragwges, htan h paragwgh sto live... Otan to prwtoakousa eipa "WTF,
too rocky for me" kai genika ekana kairo na to sinithisw. Tespa gamei kiafto.