PDA

View Full Version : King Diamond - The Graveyard

distortionofperception
10-06-2009, 22:02
ελα γαμω το κερατο μου King!

King Diamond - The Graveyard (1996)

http://www.metal-archives.com/images/1/1/8/1/1181.jpg

1.The Graveyard
2.Black Hill Sanitarium
3.Waiting
4.Heads On The Wall
5.Whispers
6.I'm Not A Stranger
7.Digging Graves
8.Meet Me At Midnight
9.Sleep Tight Little Baby
10.Daddy
11.Trick Or Treat
12.Up From The Grave
13.I Am
14.Lucy Forever

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο αντικειμενικός γίνεται. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί απο σας γνωρίζετε τον δίσκο. Αυτό όμως δεν εχει καμία σημασία γιατί είμαι επίσης σίγουρος ότι θα έχετε πολυυυυ καιρό να τον ακούσετε. Ποτε μου δεν ξεχασα ούτε ενα σημείο του δισκου, κι ο λόγος είναι ότι εχει μια απιστευτα κατανοητή και ευκολη ΡΟΗ. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι απο τους πιο μεστούς και "μονορούφι" concept δίσκους. Concept και παπαρίες βέβαια, καθώς δε θέλω να σταθώ σ'αυτόν τον όρο, αλλά στον όρο Ιστορία.
Μοιάζει σαν να εχεις μπροστά σου τον King και να σου λέει ενα παραμύθι τρομακτικό. Είναι τόσο ζωντανή η φαση μεσα στο δίσκο, που παρακαλάω να μην πεθανει η Lucy.

Χέβυ κομμάτια, αλλα με μαυρη ψυχή και μαυρο χιούμορ. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία συγκρισης με άλλους δίσκους του King. Δεν είναι σωστό. Δε με ενδιαφέρει κιολας.

Τρομεροί χαρακτήρες, εκτελεση άψογη, σόλο που τα θυμασαι (και όχι ακατασχετες φλυαρίες), πλούσια γκαμα σε φωνητικά και δε βαριέσαι ποτέ.

Όταν είχε βγει ο δίσκος υπηρχε γενικά μια αναμπουμπούλα. Αρκετοί τον ακουσαν. Μα τώρα θεωρείται πια "ξεπερασμένος". Εχω διαπιστώσει ότι καποιος είτε θα μισεί την φωνή του King ή θα τη λατρεύει γιατί είναι "περίεργη".

Με λίγα λόγια, συστήνω τον δίσκο σε όποιον θέλει να ακούσει King Diamond, ή να τον προτιμήσει εστω βρε αδερφε οταν π.χ. θα θελει να βαλει χεβι μεταλ σε ένα παρτυ.

mrmaiden
10-06-2009, 22:09
:dfinger:

Heads On The Wall και άντε γειά!

Amnesiac.
10-06-2009, 22:15
Από τα άλμπουμς που με έκαναν ΧΙΕΒΙΜΕΤΑΛΛΑ. :dfinger:

(Αυτά που με έκαναν να προδώσω το μέταλ είναι άλλη ιστορία)

Entrancemperium
10-06-2009, 22:21
Από τα πιο υποτιμημένα album του Κing και αν θυμάμαι καλά, το πρώτο του που άκουσα και αγόρασα!

Sleep Tight Little Baby
:touched:

irreligious
10-06-2009, 23:00
ψψψψψψ....δισκάρα απ'τις λίγες.
και ναι, φοβερό το κόνσεπτ και η όλη ατμόσφαιρα. ό,τι πιο άρρωστο έχει βγάλει ο θεούλης.
μην τα ξαναλέμε πόσο λατρεία είναι ο άνθρωπος έτσι?

''sit down you creep you degenerate son of a sheep!''

χα, θυμίζει και ωραίες εποχές με ωραίες αναμνήσεις.:touched:

antimusic
11-06-2009, 03:33
nanai kala to metal invader pou sas ekane antres

GuardianOfIvorytower
11-06-2009, 11:45
Πλάκα πλάκα, παίζει κ να είναι το άλμπουμ του Βασιλιά που έχω ακούσει λιγότερο - οπότε για αυτό το λόγο παίζει κ να μ αρέσει λιγότερο σε σχέση με άλλα (που έχω λιώσει). Αρρωστημένη ατμόσφαιρα πάντως.

Ford Prefect
11-06-2009, 12:55
Δεν είναι κακό με τίποτα αλλά γενικά μετά το The Eye η ποιότητα έπεσε πολύ, θα έλεγα κυρίως γιατί δεν βρήκε ποτέ άξιο αντικαταστάτη του Mikkey Dee και του Shaw (έστω ως προγραμματιστή του drum machine).

Το εφέ που προκαλεί ένα Abigail ή ένα "Them" δεν το πλησιάζει με τίποτα. Και ο ξανθούλης δεν πιάνει μία μπροστά σε Blakk και Denner. Invisible Guests, τι να λέμε τώρα;

irreligious
11-06-2009, 17:59
Και ο ξανθούλης δεν πιάνει μία μπροστά σε Blakk και Denner.

wat?o ξανθούλης είναι ο λαροκ?

Entrancemperium
11-06-2009, 18:09
Και ο ξανθούλης δεν πιάνει μία μπροστά σε Blakk και Denner.

wat?o ξανθούλης είναι ο λαροκ?
O Wead μάλλον και εδώ ο θράσερ υπέπεσε σε μέγιστη μαλακιάρα! Μike Wead παιχταράς τεράστιος, o Hal είναι και πάλι στο μπάσο και με καμία παναγία δεν έχει πέσει ποιοτικά από το "The Eye" και μετά, είναι λίγο παλιομοδίτικο και αφοριστικό όλο αυτό, ας πούμε θεωρώ το Puppet Master ένα από τα κορυφαία κόνσεπτ του και στάνταρ από τα πιο επιβλητικό σε ατμόσφαιρα!

Ford Prefect
11-06-2009, 18:35
Ναι, λες ο ΜΕΤΑΛΟΠΑΤΕΡΑΣ να έπεσε σε τέτοια μαλακιάρα; Ρε μπισμπιρίκοι (πωςτόπε ο Ρέιζορ), ο Wead παίζει στο Graveyard; Και ο Λαρόκ είναι ο ύψιστος θεός της κιθάρας προφανέστατα (μαζί με Μπέκερ οι αγαπημένοι μου) και δεν είναι ξανθούλης. Για τον Χερμπ Σίμονσεν λέω.

Entrancemperium
11-06-2009, 18:42
Ναι, λες ο ΜΕΤΑΛΟΠΑΤΕΡΑΣ να έπεσε σε τέτοια μαλακιάρα; Ρε μπισμπιρίκοι (πωςτόπε ο Ρέιζορ), ο Wead παίζει στο Graveyard; Και ο Λαρόκ είναι ο ύψιστος θεός της κιθάρας προφανέστατα (μαζί με Μπέκερ οι αγαπημένοι μου) και δεν είναι ξανθούλης. Για τον Χερμπ Σίμονσεν λέω.

Lol έλα οκ είδα απλά το quote του irre και απάντησα, αμάν πια! ;)
Για τα μετέπειτα του The Eye, π.χ. Πάπετ κλπ τι λες; Φυσικά θεωρώ ατόπημα τρισμέγιστο του Κινγκ το "Αμπιγκαίηλ ΙΙ" αλλά γενικά νομίζω πως ακόμα βγάζει αλμπουμάρες και έχει μπαντάρα!

Ford Prefect
11-06-2009, 18:47
Είναι καλά με εκλάμψεις μεγαλείου διάσπαρτες. Αλλά πάντοτε θα μου λείπει ο Dee.

Ford Prefect
11-06-2009, 18:47
Και παρεμπιπτόντως τον Pete Blakk είπα, όχι τον Hal Patino... Για κιθαριστέρ ο λόγος.

Entrancemperium
11-06-2009, 18:55
Και παρεμπιπτόντως τον Pete Blakk είπα, όχι τον Hal Patino... Για κιθαριστέρ ο λόγος.
ναι βρεϊ είπαμε λάθος ανάγνωση του κουότ, απλά ανέφερα Ηal και Wead προκειμένου να αναφέρω ότι μεγάλη μπάντα έχει και τώρα, ας μην είναι ο Drover και οκ δεν έχει προσωπικότητα στα τύμπανα, δεν τρέχει τπτ, ο μαλακάκος που έχει (Τόμσον) απλά είναι οκ!

Mostos
12-06-2009, 01:26
χωρίς να έχω ακούσει το συγκεκριμένο δίσκο ολόκληρο, έρχομαι να καταθέσω την αγάπη μου σε αυτόν τον μοναδικό καλλιτέχνη που με έκανε μετά απο 10 χρόνια να αρχίσω να ακούω πάλι XEVI. ειλικρινά τρομερή ατμόσφαιρα, καταπληκτική μουσική (σε φάσεις) και σα σόλο καλλιτέχνης και στους mercyfull fate. γενικά \m/.

irreligious
12-06-2009, 01:47

εγώ κατάλαβα σύγκρισις με λαρόκ και είπα γουατ..και ναι, τα'χει βάψει και ξανθά ο αρχηγός.
ο μίκι ντι από την άλλη, όσο ήτο στη μπάντα την ανέβαζε πολλά λέβελ πάνω..το παίξιμο που έχει στους δίσκους του κινγκ τον βάζει στη λίστα με τους καλύτερους μέταλ ντράμερς έβερ.

atom_smasher
12-06-2009, 20:30
Δισκαρα. Αν και μου θυμιζει εποχες που δεν ακουγα βλακες να λενε σας εμαθε μουσικη το μεταλ ινβειντερ.

antimusic
12-06-2009, 20:46
έλα μωρέ, τρολλάρω :teddy:

όπως όλα τα κινγκ και μφ δεν ακούγεται βέβαια.

atom_smasher
13-06-2009, 18:37
και γω.αλλιως δεν θα απανταγα καν.

GuardianOfIvorytower
15-06-2009, 13:56

εγώ κατάλαβα σύγκρισις με λαρόκ και είπα γουατ..και ναι, τα'χει βάψει και ξανθά ο αρχηγός.
ο μίκι ντι από την άλλη, όσο ήτο στη μπάντα την ανέβαζε πολλά λέβελ πάνω..το παίξιμο που έχει στους δίσκους του κινγκ τον βάζει στη λίστα με τους καλύτερους μέταλ ντράμερς έβερ.

Κ τώρα χαραμίζεται στους Motorhead :-P

Ford Prefect
15-06-2009, 14:20
Ε. όχι και χαραμίζεται. Αλλά θα συμφωνήσω ότι μπορεί να παίξει άπειρα περισσότερα από ότι παίζει εκεί.

Άσχετο, θυμήθηκα ότι ο Portnoy έχει το "Them" μέσα στα καλύτερα του στα 80s, ειδικά λόγω ντραμς...

GuardianOfIvorytower
15-06-2009, 14:35
Ναι μωρέ, έτσι το είπα, ουσιαστικά το ζουμί είναι αυτό που λες εσύ. Βέβαια δε θα του πούμε εμείς τι θα παίξει.