View Full Version : Ηχεία
metamelia3
10-06-2009, 17:04
ρίχτε καμια ιδέα για μεχρι 100-120 ευρω μαξ.
rage for order
10-06-2009, 17:13
ούτε από ηχεία ξέρω πολλά, τα δικά μου τα είχα πάρει χρόνια πριν. creative και έχουν μια χαρά ήχο ακόμα.
πες τους όμως και συ τι ηχεία θες, 2.1 5.1 7.1;
http://www.pixmania.gr/gr/gr/410831/art/altec-lansing/c-asa-2-1-fx4021.html#tech-specs
ελπίζω να εννοείς 2.1 ε
metamelia3
10-06-2009, 17:15
ε... για 5.1 το σκεφτομουνα. ειδα και κατι 7.1 κρηετιβ στο πλαισιο με 99 ευρω στα 92 W συνολικη ισχυ αλλα καπουτ αυτα, εκτος αν βρισκονται αλλου.
jack the ripper
10-06-2009, 17:16
kati gamistera 2.1 altec lansing exei parei enas filos kai gamane alla den ta vriskw sta 3 gnwsta magazia.....an thes to psaxnw na sou vrw to akrives montelo.....edit: malakies einai pio akriva auta elega: http://www.zero1.gr/product_info.php?products_id=42239
genika i etaireia einia kali opote mporeis na psakseis se auti kati....
ta parakatw prepei na gamane episis an kai to design einai ligo kapws:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502575
antimusic
10-06-2009, 17:18
χμ έχω καταλάβει καλά γενικά; 7.1 μόνο παιχνίδια το υποστηρίζουν; επίσης κι εμένα ενδιαφέρει, πείτε αυτά τα φτηνά 5.1 πώς τα πάνε στη μουσική; γιατί κοιτάω κάτι "3w κάθε δορυφόρος" και μου φαίνεται λίγο αστείο.
jack the ripper
10-06-2009, 17:18
twra eida to post sou oti de thes 2.1 ....
e 5.1 twra vriskeis diafora styl logitech kai tetoia...an kai egw stha sou elega 2.1
metamelia3
10-06-2009, 17:21
οκ, προσεξτε, απ'αυτα τα ηχεια θελω να ακουω μουσικη. ταινιες δεν πολυβλεπω και οταν βλεπω χεστηκα για την σινεματικη εμπειρια αλλα με νοιαζει η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (λεμε τωρα). να βανω ντροουνς και να καταπινουν την γειτονια. τι χρειαζομαι; 2.1; 5.1; 7.1;
εντιτ: επισης παιχνιδια παιζω μια φορα στα 3 χρονια (καθε φορα που βγαινει καινουριο gta ξερω'γω) οποτε ουτε για γκεημς με νοιαζουν
jack the ripper
10-06-2009, 17:22
2.1
jack the ripper
10-06-2009, 17:23
ta ypoloipa to mono pou kanoun ousiastika an kserw swsta einai na sou dinoun ti dynatotita surround(an o xwros sou to epitrepei na ta valeis swsta) wste na einai gamw se paixnidia tainies...gia mousiki egw tha empisteuomoun xalara 2.1 altec lansing...
metamelia3
10-06-2009, 17:24
ναι αλλα κατι τετοιο (http://www.youtube.com/watch?v=cj0NBfrMJI0) αξιζει περισσοτερο σε σαρραουντ η σε 2αρια;
εντιτ: επισης ο χωρος ειναι ενα θεμα εδω που τα λεμε
έχω τα altec lansing 2.1 VS4121 εδώ και 5-6 μήνες, έδωσα 70ε και θα έδινα εύκολα πολύ περισσότερα. μιλάμε για διαστημική μπάλα, επίπεδα μπαρτσελόνας. μπορεί να το διαπιστώσει κανείς σε κάνα Mediamarkt που έχουν όλες τις μάρκες στημένες.
σόρυ κιόλας κ με το συμπαθειο, αλλά τι να τα κάνεις τα 5.1; έχεις pc home theater η το θες για games?
εντιτ, γράφαμε μαζί. για μουσική 2.1! πάνε στο παραπάνω μαγαζί ή παρόμοιο να καβλαντίσεις
jack the ripper
10-06-2009, 17:27
e nai des kai to xwro...giati emena px sta xania pou spoudaza otan pira to pc me ta 5.1 den voleue me tpt kai etsi eixa 5 doruforous mprosta sti mouri mou apla se diaforetika ypsi...kati to opoio profanws den eixe kai idiaitero noima :razz:
chris_boss
10-06-2009, 17:34
για μουσική χίλιες φορές 2.1
αν θες να βλέπεις dvd ή να παίζεις παιχνίδια το συζητάμε. το ψιλομετάνιωσα που πήρα 5.1
θα επενδύσεις και θα αγοράσεις τα logitech z5500
distortionofperception
10-06-2009, 18:07
2.1 κατηγορηματικά.
απο κει και πάνω, είναι 1002 καλωδια αχρηστα που γεμίζουν τον τόπο.
logitech και creative χωρίς καν να φτασεις τα 100 ευρώ.
νομίζω γύρω στα 60 παίζουν
δοκιμασμένα και τα 2, γαμανε, αντέχουν μέχρι και σε παρτυ τσίτα επι πολλές ώρες.
Οπότε αφού δεν είσαι κανα καπιταλόσκυλο να χεις δωμάτιο μουσικής, παρε 2.1 και καθάρισες.:smile:
metamelia3
10-06-2009, 18:13
θα επενδύσεις και θα αγοράσεις τα logitech z5500
αυτα ειναι εκεινα με τα 250 ευρω που λεει ισχυς 500 W??? :S
τι να τα κανω τοσο πολυ;
αν ακούσεις ποιότητα θα κλάσεις πάνω σου
Tyler_Durden
10-06-2009, 18:20
Poly kala ta logitech. Ta sinisto aneta. Korifaia lysi, me gamistero ixo kai kales times. Ego prin 4-5 xronia eixa parei ayta
http://pc4u.ca/zencart/images/LogitechX530.jpg
Logitech X-530 70W (7.4 watts εμπρός-πίσω, 15.5 watts κεντρικό, 25 watt από το subwoofer)
Kai akomi kai me ligo xamilomeno to woofer ginetai seismos mesa sto domatio (gyro sta 15 tetragonika) otan pao tin entasi sta 2/5 tis telikis. Skepsou ti tha ginetai ama pareis ayta pou proteinei o locust, pou exoun gia plaka ta dika mou.Episis stirizoume 5.1 enanti 7.1 logo pollon kalodion, kai logo tou oti ta perissotera games kai tainies den exoun protokolo ksexorista gia 7.1. Den ksero ti karta ixou exeis, kai poso megalo domatio, alla einai protimotero na doseis fragka se ena mikro kai gamistero set 5.1 kai na ependiseis ta perissotera fragka stin karta ixou pou kanei stin teliki oli ti douleia.
metamelia3
10-06-2009, 18:31
σκεφτομουν τα 540 στα λοτζιτεκ βασικα, ειναι και φτηνα αλλα εκει ειναι που χανομαι.
αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι τα 2.1 ειναι καλυτερα απ'τα 5.1 στην μουσικη;
Tyler_Durden
10-06-2009, 18:35
Prota ap' ola exeis poli pio gemato ixo. Kai deyteron, an xrisimopoihseis px to power dvd to programa, gia na anaparageis cd, ekmetalleyetai toso kala ola ta ixeia, pou h diafora einai emfaneis.
entit: to parapano itan epixeirima yper ton 5.1 enanti ton 2.1 diavasa anapoda o malakas. :P
γιατι αν δεν κάνω λάθος η μουσική ηχογραφείται στερεοφωνικά, οπότε για να βγεί στα 5.1 υπόκειται σε επεξεργασία απο τον υπολογιστή. αλλα σιγά τη διαφορά
Once_Emperor
10-06-2009, 18:39
Eγώ έχω να πω μακριά από τα Creative και δει τα φτηνά Creative.
jack the ripper
10-06-2009, 19:05
kai tha symfwnisw me ton once giati ta dika mou 5.1 den exoun vgei kai oti kalytero yparxei...egw sou lew koita prwta altec lansing kai meta logitech
+1 για altec lansing και για 2.1
Εάν έχεις όρεξη ή δεν έχεις θέμα με τα μεταχειρισμένα ψάξε για αυτό (http://www.targetpc.com/hardware/audio/speakers/altec621) ... Τώρα έχει αντικατασταθεί απο τα 5021 , 6021
Αν και έχω αγοράσει κάτι θηρία πλέον και τα εχω στην αποθήκη, καμία σχέση με creative ε
Diva Plavalaguna
11-06-2009, 12:11
δεν καταλαβαινω τι σας χαλαει στα 5.1.
εγω εχω creative 5.1 και ειναι γαματα.
αν καμια φορα αποσυνδεσω τα πισω κ ακουω απο 3.1 μου φαινεται οτι κατι λειπει.
αλλη εμπειρια να ακους τη μουσικη απο παντου γυρω σου.
εννοειται αμα δεν εχεις χωρο να τα βαλεις σωστα τα πισω χαραμιζονται ε. τοτε παρε 2.1
Kelldorain
11-06-2009, 12:14
Κι εγώ τα ίδια με Tyler_Durden έχω, αλλά είναι πολλά καλώδια και γενικότερα γίνεται ένας ψιλοχαμός. Αν πάντως δεν έχεις πρόβλημα και έχεις λίγα καλώδια τσέκαρε αυτά που σου πε ο Locust, απίστευτη ποιότητα ήχου
Tyler_Durden
11-06-2009, 12:37
Κι εγώ τα ίδια με Tyler_Durden έχω, αλλά είναι πολλά καλώδια και γενικότερα γίνεται ένας ψιλοχαμός. Αν πάντως δεν έχεις πρόβλημα και έχεις λίγα καλώδια τσέκαρε αυτά που σου πε ο Locust, απίστευτη ποιότητα ήχου
re seis me eksipni topothetisi ta kalodia den einai provlima. ego as poume eidika gia ta piso pou exo parei kai epektasi giati den mou eftanan os ekei pou ta ithela, ta perasa ola apo tin deksia pleyra tou toixou* efarmosta me to sovatepi tou toixou mesa se ena eidiko plastiko gia kalodia, kai den fainetai tipota.
*diladi akomi kai to piso aristera ixeio, pernei to antistoixo tou kalodio, apo tin deksia pleyra tou toixou, kanontas ton kyklo tou domatiou kai den diasxizei katheta to domatio
δεν καταλαβαινω τι σας χαλαει στα 5.1.
εγω εχω creative 5.1 και ειναι γαματα.
αν καμια φορα αποσυνδεσω τα πισω κ ακουω απο 3.1 μου φαινεται οτι κατι λειπει.
αλλη εμπειρια να ακους τη μουσικη απο παντου γυρω σου.
εννοειται αμα δεν εχεις χωρο να τα βαλεις σωστα τα πισω χαραμιζονται ε. τοτε παρε 2.1
Ε φυσικά κάτι λείπει, για την ακρίβεια 2 κανάλια. Εφόσον ο στερεοφωνικός ήχος περνάει από επεξεργασία για να βγει στα 5.1 με ψευδο-3D ήχο και δε ξέρω τι άλλο, λογικό είναι.
Πάντως για μουσική, τα 2.1 είναι γενικά καλύτερη λύση.
Dragonlord
12-06-2009, 00:43
σκεφτομουν τα 540 στα λοτζιτεκ βασικα, ειναι και φτηνα αλλα εκει ειναι που χανομαι.
αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι τα 2.1 ειναι καλυτερα απ'τα 5.1 στην μουσικη;
Λοιπόν, καταρχάς είναι μαθηματικά βέβαιο πως όταν κοιτάς στην ίδια τιμή 2 ή 5 ηχεία, τα 5 συγκριτικά θα είναι γτπ. Δηλαδή θες με 100 ευρώ σαμπ με ενισχυτή και 5 ηχεία, ε δε θα είναι το ίδιο καλά όσο τα 2+σαμπ των 100. Από εκεί και πέρα, το 5.1 αξίζει σε ταινίες που έχουν γραφτεί έτσι, δηλαδή υπάρχουν τα πίσω κανάλια για το surround, το μεσαίο μπροστά για τους διαλόγους κλπ. Στη μουσική που γράφεται στέρεο τι να σου δώσει το 5.1 παραπάνω; Μην τα βλέπεις πολλά και γουστάρεις, καλύτερα ένα καλό 2.1 για μουσική.
Μοντέλα και τέτοια δεν ξέρω, αλλά θα έλεγα να δεις με καλύτερο μάτι τα μεγαλύτερα ηχεία. Στη μουσική ειδικά μετράει και ο όγκος του ηχείου.
Ingolemo
12-06-2009, 03:50
Epishs skepsou an ontws thes to subwoofer.
Gia kalo hxo se mousikh genika (stis idies times panta) einai polu kalutera ta 2.0 hxeia para ta 2.1.
An thes vevaia na varaei to mpaso kai na trizei to patwma pare subwoofer.
το Subwoofer ειναι αχρειαστο για μουσικη
Ingolemo
12-06-2009, 05:25
analoga th mousikh.
MoRmEnGiL
12-06-2009, 17:26
το Subwoofer ειναι αχρειαστο για μουσικη
Δεν έχω ξανακούσει μεγαλύτερη μαλακία.
ΕΔΙΤ: Εξηγούμαι.
Αν έχεις καλά ηχεία όχι δε χρειάζεσαι σαμπγούφερ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΗΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥς ΓΟΥΦΕΡ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ.
Τώρα αν όντως εννοούσες ότι με 2.0 ηχεία πισιού ακούς ότι ακούς με 2.1, περαστικά.
metamelia3
12-06-2009, 17:37
Τεσπα, τελικα πηρα τα λοτζιτεκ τα 5.1 (εκεινα που εχει και ο ταηλερ) αλλα δεν εχει σημασια γιατι ετσι κι αλλιως λογω λαπτοπ τα τρεχω ως 2.1
...
γενικα ομως και παλι: αλλη αισθηση, ολες οι μουσικες ειναι πανεμορφες :pink:
Oχι για κανονικα ηχεια το ειπα μορμεν..επρεπε να το διευκρινησω μαλακιαμ
MoRmEnGiL
12-06-2009, 17:57
:thumbsup:
The Good Son
12-06-2009, 20:43
Εαν κάποιος έχει ακούσει τα herman kadron να πει γνώμες.
Harman Kardon ειναι
τα ειχα ακουσει παλια με εναν Magnum και κελαηδουσαν...μη με ρωτας για μοντελο εχει χρονια
The Good Son
12-06-2009, 20:58
ennow afta pou exei sthn prwth selida se link. ta diafana.
Dragonlord
13-06-2009, 00:26
axaxa kalki μ'αρέσει που ζήταγες γνώμες και τελικά έκανες του κεφαλιού σου, πήρες τα ΠΟΛΛΑ. Αφού είσαι φχαριστημένος πάντως αυτό μετράει.
Η harman kardon είναι σοβαρή εταιρεία.
metamelia3
13-06-2009, 09:41
παρε δω τυπο τωρα. ο λογος που πηρα τα ΠΟΛΛΑ ειναι πως μου λεει ο τυπος οτι μπορουν να δουλεψουν και ως 2.1 (οπως τα τρεχω). για την λοτζιτεκ ειπατε καλα λογια οποτε μπορουσα να την εμπιστευθω και τα μοναδικα αλτεκ που ειχε ήταν μικρά. κ;;;;;
Παντως με την κουβεντα ψηθηκα και πηγα και χτυπησα μια καρτα Μ-audio και νεα interconnect να εχω να παιζω
The Good Son
19-06-2009, 19:43
Πηρα τα harman/kardon, προτιμήστε τα. Έχω βάλει το Hymn των Barclay james harvest Και θα κλάψω.
nothingman
19-12-2011, 16:12
ΜΠΑΜΠ
έχω εδώ και χρόνια ένα μίνι ηχοσύστημα (edit: το προηγούμενο μοντέλου τουτουνού (http://hifibest.com/wp-content/uploads/2010/06/Denon-RCD-M38-Head.jpg) για να καταλάβεις) στο οποίο ακούω σιντίζ, ραδιόφωνο και του έχω κοτσάρει στο ΑΟΥΞ και το πισί και ακούω τα μπ3ς μου και βλέπω τις ταινίες μου. τα ηχεία του όμως κάνουν ένα τσούκου τσούκου σε κάποιες φάσεις που μου σπάει πολύ τα νεύρα και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: τα ηχεία που λέω να πανατουπάρω τώρα που έχουμε χριστούγεννα να κινηθεί λιγάκι η αγορά, είναι αυτά που γράφουν στα σάιτς "ηχεία βιβλιοθήκης";
φυσικά αν κάποιος έχει συγκεκριμένη πρόταση, ας την παρουσιάσει και θα την αξιολογήσω αναλόγως.
chris_boss
19-12-2011, 16:16
το θέμα είναι να βάλεις ASIO drivers.
Stormrider
19-12-2011, 22:20
ΜΠΑΜΠ
έχω εδώ και χρόνια ένα μίνι ηχοσύστημα (edit: το προηγούμενο μοντέλου τουτουνού (http://hifibest.com/wp-content/uploads/2010/06/Denon-RCD-M38-Head.jpg) για να καταλάβεις) στο οποίο ακούω σιντίζ, ραδιόφωνο και του έχω κοτσάρει στο ΑΟΥΞ και το πισί και ακούω τα μπ3ς μου και βλέπω τις ταινίες μου. τα ηχεία του όμως κάνουν ένα τσούκου τσούκου σε κάποιες φάσεις που μου σπάει πολύ τα νεύρα και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: τα ηχεία που λέω να πανατουπάρω τώρα που έχουμε χριστούγεννα να κινηθεί λιγάκι η αγορά, είναι αυτά που γράφουν στα σάιτς "ηχεία βιβλιοθήκης";
φυσικά αν κάποιος έχει συγκεκριμένη πρόταση, ας την παρουσιάσει και θα την αξιολογήσω αναλόγως.
nothingman, τα μικρά ηχεία είναι τα ηχεία βιβλιοθήκης , ναι .
ποσά χρήματα διαθέτεις ? (http://www.odes.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=170&Itemid=5)
εαν η γενικη αποδοσις των ηχειων δεν εχει πεσει αισθητα, πριν πας να τα σταξεις για νεα τσεκαρε και τα καλωδια