Log in

View Full Version : τελικά για εξωτερικό σκληρό πού καταλήξαμε;

antimusic
10-06-2009, 16:32
είναι όλοι σκατά και παίρνω έναν (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303914) στην τύχη και απλά ελπίζω να μην πάθει τίποτα;

στο γραφείο θα κάθεται, άντε να μετακινείται 2-3 φορές το χρόνο.

ο λόκαστ έλεγε οτι οι wdmybooks είναι μούφες; γενικά ή καμιά συγκεκριμένη παρτίδα; υπάρχει καμιά άλλη εταιρία που να την ξέρουμε ως πιο αξιόπιστη; ακούω οτι σε μερικούς ξεκουνάει και χαλάει εύκολα το βύσμα της τροφοδοσίας, πχιοι είναι αυτοί;

rage for order
10-06-2009, 16:38
αυτός που λες θέλει και μπρίζα. υπάρχουν άλλοι που παίρνουν ρεύμα από usb μόνο.

antimusic
10-06-2009, 16:41
ναι αλλά είναι μέχρι καμιά 500άρα gb και στα διπλά λεφτά. έχω έναν mypassport 160άρη και είναι καλή φάση και υπερφορητός, αλλά χρειάζομαι μεγαλύτερο.

Kelldorain
10-06-2009, 16:41
Απ' όσο γνωρίζω Seagate και western digital θεωρούνται γενικά οι πιο αξιόπιστοι, τώρα παραπάνω δεν μπορώ να σε βοηθήσω, έναν 500άρη seagate έχω και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, αλλά τον χρησιμοποιώ ελάχιστα

Loader
10-06-2009, 16:43
δεν έχουν τελειοποιηθεί ακόμα, δυστυχώς. εμένα έσκασε ξαφνικά πάνω στον ένα χρόνο : (

βέβαια σου τον κάνει αντικατάσταση το e-shop αλλά αν χάσεις όσα έχεις μέσα ΤΗΝ ΕΚΑΤΣΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΚΑΘΕΤΑΙ Ο ΒΟΥΔΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

γι' αυτό, αν έχεις αρχεία office ή άλλα που, αν τα χάσεις θα πεθάνεις ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ, κάνε αυτό που έκανα εγώ. 4-5 usb των 2-4 Gbytes με τα σημαντικά αρχεία, διασκορπισμένα στο σπίτι.
έτσι σώθηκα και είμαι ακόμα ζωντανός : D

σου προτείνω WD elements αντί για mybook, μόνο και μόνο επειδή οι mybook έχουν την τάση να πηγαίνουνε συχνά για αντικατάσταση στο e-shop : P

dopefiend
10-06-2009, 16:44
εγώ έχω την παλιότερη έκδοση αυτουνού (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301765) εδώ και 9 μήνες περίπου, δε μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. και 5 χρόνια εγγύηση.

αυτοί με μόνο usb συν τοις άλλοις είναι και πιο αργοί.

Sotos_The_Tequiler
10-06-2009, 16:45
Έχω SEAGATE ST310005FDD2E1-RK 1TB 3.5'' FREE AGENT DESKTOP USB 2.0 HDD
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301765
εδώ και κανα εξάμηνο. Δουλεύει 24ώρες το 24ωρο γιατί αλλά δε συνηθίζω να τον μετακινώ. Ως τώρα κανένα πρόβλημα...

rage for order
και εγώ δεν γνωρίζω πολλά οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω.
το τελευταίο που ξέρω είναι ότι το firewire είναι πιο γρήγορο από usb αλλά για να καταλάβεις διαφορά πρέπει να το ζορίζεις που δεν νομίζω να το κάνεις, οπότε τζάμπα λεφτά..

antimusic
mp3 και σειρές θα βάλω, που αν τα χάσω θα κλαίω σκοτάδι. γενικά θα μένει ανοιχτός 24/7 μάλλον, μαλακία ε;

Loader
10-06-2009, 16:47
ναι καλύτερα κλείνε τον κάθε λίγες μέρες. ας μένει ένα ολόκληρο βράδυ εκτός ρεύματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ PC ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΣΑΔΦΑΣΦΓΣΔΦΓΓΔΦΦΓΓΔΦ

rage for order
10-06-2009, 16:48
ο αδερφός μου έχει έναν που έχει κουμπάκι πάνω οπότε κλείνει χωρίς να χρειάζεται να βγάζεις καλώδια. τον θες ανοιχτό συνέχεια για να seedάρεις;

antimusic
10-06-2009, 16:48
αυτός ο wd έχει και κουμπάκι ρε. κάποιοι μάξτορ δεν έχουν νομίζω.

rage ναι και για να παίζει μουσική ανα πάσα και γενικά το πισί δεν κλείνει.

Loader
10-06-2009, 16:49
και αυτός πού έχω εγώ έχει κουμπάκι, αλλά είναι πιο ασφαλές να κλείνουμε το δίσκο αφού πρώτα κλείσει το πισι, διότι δεν είναι τελειοποιημένοι ακόμα και θα έχουμε ιστορίες και μετά θα κλαίτε και θα φωνάζετε με αναφλητά "γελοίε Loader δίκιο είχες" σφδσφδγφγδδγφγδφγδφγφφδγγδφ

rage for order
10-06-2009, 17:00
πάντως υπάρχει κάποιος λόγος που δεν παίρνεις εσωτερικό; στα ίδια λεφτά είναι και είναι πιο γρήγοροι και πιο αξιόπιστοι. έχεις και τον άλλον τον εξωτερικό για να μεταφέρεις ότι θέλεις. αν έχεις ψιλοκαινούργια μητρική σηκώνει πολλούς εσωτερικούς και αν έχεις παλιά, βγάζεις ένα μικρότερο βάζεις τον καινούργιο και παίρνεις μία θήκη και τον βάζεις για να τον έχεις αν τον χρειάζεσαι.

αν υπάρχει λόγος που θες εξωτερικό ντε και καλά μην κάτσεις να επιχειρηματολογήσεις, μία ιδέα πέταξα. απλά πες "ναι ρε υπάρχει" :)

rage for order
10-06-2009, 17:05
τώρα σκέφτηκα και την περίπτωση να έχεις laptop..

antimusic
10-06-2009, 17:06
ναι ρε υπάρχει. ενίοτε θα είναι αγκαλίτσα με ένα wdtv media player, γι αυτό και δεν με ενδιαφέρουν esatas kai firewires, και γι αυτό θα πάρω το mybook μάλλον, γιατί είναι στο ίδιο glossy black χρώμα.