PDA

View Full Version : [Cinema] The Last House on the Left (2009)

Kelldorain
08-06-2009, 12:08
http://www.imdb.com/title/tt0844708/

Θρίλερ-Τρόμου, αμερικάνικη παραγωγή, έλληνας σκηνοθέτης. Μια οικογένεια έχει πάει διακοπές σε εξοχικό σε ένα απομακρυσμένο μέρος, αλλά η κόρη με μια φίλη της βρίσκονται σε κίνδυνο, δεν λέω παραπάνω και μην δείτε το trailer, δείχνει όλη την υπόθεση πέρα των τελευταίων 30 λεπτών.

Παράξενα πράγματα. Βλέπεις το πρώτο μισό της ταινίας και πραγματικά σκέφτεσαι ότι πρόκειται για την καλύτερη φετινή ταινία του είδους. Μετά βέβαια αφού κάτσει κανείς να το σκεφτεί βρίσκει και σε αυτό αρκετά μειονεκτήματα, αλλά η ατμόσφαιρα , τα πλάνα και γενικότερα η αίσθηση που έχει η ταινία σου χαλάει απίστευτα τη διάθεση, ότι μπορείς να περιμένεις δηλαδή από κάτι τέτοιο.
Το δεύτερο μισό της ταινίας είναι για γέλια. Τσακ Νόρρις wannabe, κρούνοι, κατσαβίδια, αυτό από το τζάκι που κανείς δεν ξέρει πως λέγεται, μαχαίρια, ξύλο όλη την ώρα και σκηνές που ενώ περιμένεις κλιμάκωση της αγωνίας φαίνονται σαν τυπικές action movies. Με αποκορύφωμα την τελευταία (πραγματικά αχρείαστη) σκηνή που εγώ πέθανα στο γέλιο.
Αν είχαν κρατήσει τη μισή και πρόσθεταν ένα 20λεπτο στο ίδιο στυλ θα την έλεγα σαν μια καλή πρόταση. Τώρα, δεν.

antimusic
08-06-2009, 12:30
αυτό από το τζάκι λέγεται μασιά.

Esteban
08-06-2009, 12:39
αυτό από το τζάκι λέγεται μασιά.

:O

SpiritCrusher
08-06-2009, 16:45
2 πράγματα, χωρίς να έχω δει τη ταινία:

1) Έχω την εντύπωση ότι είχα δει το τρέηλερ της εδώ και αρκετό καιρό, είχε παιχτεί τίποτα και αναβλήθηκε η προβολή ή κάνω τόσο λάθος;

2) Βλέπεις τρέηλερ / διαβάζεις περιγραφή στο φυλλάδιο του σινεμά μπλαμπλα και διαβάζεις για αμερικάνικο θριλερ όπου μια οικογένεια κάνει το τυπικό λάθος να πάει στο ράντομ σπίτι που εννοείται πως βρίσκεται στη μέση του πουθενά και ως δια μαγείας στη μέση του πουθενά είναι και κάποιος κακός. Βλέπεις στο τρέηλερ πως πέρα από όλα αυτά έχει τις τυπικές σκηνές όπου κόβεται ρεύμα και το κορίτσι χέζεται κρατώντας κατσαβίδι σαν τη τελευταία της άμυνα πριν τη γεμίσει ΚΡΕΑΣ ο κακός. Και μετά πας και πληρώνεις για να το δεις και απογοητεύεσαι που γέλασες από ένα σημείο και μετά ενώ είναι το πιο αναμενόμενο πράγμα στο κόσμο. Γιατί;

Κούντοζ σε όποιον σκέφτηκε το όνομα της ταινίας. Πραγματικά δε θυμίζει καθόλου όλες τις υπολοιπες ταινίες του είδους που έχουν βγει τα τελευταία 10 χρόνια!

antimusic
08-06-2009, 16:46
Κούντοζ σε όποιον σκέφτηκε το όνομα της ταινίας. Πραγματικά δε θυμίζει καθόλου όλες τις υπολοιπες ταινίες του είδους που έχουν βγει τα τελευταία 10 χρόνια!

μήπως σου θυμίζει μια ταινία που βγήκε πριν 25 χρόνια; μ;

edit: math fail, 35.

Kelldorain
08-06-2009, 16:53
1) δεν έχω ιδέα, υπερβολικά πολύ καιρό πάντως δεν θυμάμαι το τρέιλερ, σε νορμάλ πλαίσια

2) χμ προσωπικά είχα αρκετό καιρό να πάω και πέρα από το τρέιλερ για το οποίο συμφωνώ μαζί σου, είχα διαβάσει υπερβολικά καλές κριτικές, οπότε φαντάστηκα ότι πάνω σε αυτό για να αποθεώνεται έτσι πρέπει να χει κάτι εξαιρετικό. Μάλλον όσοι τις έγραψαν θα έφυγαν στη μέση της ταινίας.

Είναι remake μιας παλιάς btw, αυτής που λέει ο antimusic υποθέτω

antimusic
08-06-2009, 16:57
α βγήκε σινεμά στην ελλάδα; έχει σκάσει και σκρήνερ, απόσο θυμάμαι παίζει 2-3 μήνες στην αμερική.

SpiritCrusher
08-06-2009, 17:01
Βασικά μου θύμιζε κάτι σε house on the haunted hill ή House of Wax κτλ κτλ δεν ήξερα το ορίτζιναλ ούτε ότι είναι ρημέηκ.

sabbattack
08-06-2009, 20:13
ntaks, KAKO remake, kamia sxesh me th sapila tou prwtotypou, dystyxws o kinhmatografos exei ekselix8ei kai de mporoun na bgainoun pia afelh SPLATTER, mono afelh pop corn thriller.

ti na pei kaneis, apo oti akouw den arese se kanenan ws twra.

EyeOfTheVoiD
09-06-2009, 02:48
Πραγματικά πολύ παράδοξο το όλο εγχείρημα για remake της συγκεκριμένης ταινίας...Και ειδικά απο εναν σκηνοθέτη σαν τον Ηλιάδη...
Δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο το κλίμα του πρώτου...κατι που ήταν αδύνατο εξ αρχής!

antimusic
10-06-2009, 00:06
ΚΑΚΟ ριμέηκ δεν σημαίνει και κακή ταινία.

εσκεμμένα δεν πλησιάζει το κλίμα του αυθεντικού και καλά κάνει, γενικά προσπαθεί ο τύπος να ανέβει επίπεδο και να κάνει κάτι πιο χιτσκοκικό και "σοβαρό", ε αλλά προφανώς τον προσέλαβαν να φτιάξει ταινία τρόμου και εκεί έγινε η μαλακία.

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χάλασε τον κελλντορέην τόσο πολύ το δεύτερο μισό, σίγουρα αλλάζει ύφος αλλά εμένα δεν με χάλασε. βέβαια απ την άλλη έχοντας δει το ορίτζιναλ ήξερα οτι αυτό είναι το ζουμί της ταινίας, και το πρώτο σαραντάλεπτο είναι που βγαίνει εκτός κλίματος (με την καλή έννοια όμως), κάποιος που δεν ήξερε τι να περιμένει ίσως είναι εύκολο να μπερδευτεί.

γενικά μου άρεσε, έκαναν τους κακούς-καρικατούρες του αυθεντικού κακούς αλλά ανθρώπους, έχωσαν και τον τίτλο στο σενάριο για να εξαφανιστεί η ηλίθια σύμπτωση, έκαναν και τη μαλακία
να αφήσουν την τύπισσα ζωντανή που όσο ναναι έπρεπε να έχει και την ανάλογη επίπτωση στην αντίδραση των γονέων, οκ τη βίασαν οι κακοί αλλά δικέ μου έχεις την κόρη σου να αργοπεθαινει στο σαλόνι, δεν έχεις χρόνο να γίνεσαι τσαρς μπρόνσον αλλά γενικά νταξ δεν ξενερώνουμε πολύ. και το showdown μια χαρά ήταν, χωρίς ματριξιές και υπερηρωισμούς, μια χαρά.

μέχρι που έρχεται η καθυστερημένη σκηνή στο τέλος και τα καταστρέφει όλα. εκτός κλίματος, εκτός θέματος, οτιναναι, δεν μπορώ να καταλάβω (καλά, υποψιάζομαι) ποιανού μαλάκα ιδέα ήταν και τι σκατά νόμιζε οτι κάνει.

τεσπα νταξ, καλή είναι, έχουμε δει και πολλές χειρότερες, έχουμε δει και καλύτερες, αν είχα σκάσει 8e μπορεί να είχα χειρότερη γνώμη.

wagneriandandy
25-06-2009, 23:20
Δε μπηκα καν στη διαδικασια να τη δω. Αν εχεις δει το πρωτοτυπο δε χρειαζεσαι κανενα remake. Οσοι ειδατε μονο την καινουργια καντε ενα κοπο να δειτε την παλια. Αξιζει. Σαπιλα οχι αστεια... Αυτες ηταν ταινιες...

Shirime
26-06-2009, 00:11
αν μπορεί και κάποιος να μου πει από που μπορούμε να τη βρούμε (κατεβάσουμε κατά προτίμηση), γιατί τις 4-5 φορές που την έχω ψάξει στο παρελθόν δεν βρήκα ούτε ίχνος της (για το ορίτζιναλ μιλάω)

Dythor
26-06-2009, 17:03
Ρε παιδιά απαίσιο ήταν. Ο ορισμός του "χαμένα φράγκα" για σινεμά.

wagneriandandy
02-07-2009, 14:56
αν μπορεί και κάποιος να μου πει από που μπορούμε να τη βρούμε (κατεβάσουμε κατά προτίμηση), γιατί τις 4-5 φορές που την έχω ψάξει στο παρελθόν δεν βρήκα ούτε ίχνος της (για το ορίτζιναλ μιλάω)

http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=2854270&highlight=

distortionofperception
03-07-2009, 00:19
ε όχι και απαίσιο, απλά λίγο αναμενόμενο.
νταξ καλες σπλατεριές εχω δει και καλύτερα.

απλα εχω βαρεθεί να βλέπω να πανε μεσα στο δασος και να σκοτώνονται κατι απομονωμένοι τύποι και δεν ακουει κανεις κ.λ.π. και η περιεργεια σκοτωσε τη γατα και λοιπα......

KoiliaSamprela
03-07-2009, 23:36
Μούφα 3/10 , τσάμπα μπαντγουιθ

dopefiend
24-11-2009, 05:17
εμένα παιδιά δε με χάλασε η ταινία. ήταν σαφώς κατώτερη της αυθεντικής, αλλά κακή ταινία δεν τη λες. λίγο από ηθοποιία έπασχε και αυτό που λέει ο antimusic στο spoiler, κατά τ'άλλα όμως μια χαρά. και η τελευταία σκηνή έδωσε μια χιουμοριστική πινελιά τελειώνοντας, gg.

HIV
24-11-2009, 11:37
egw o malakas prin 5 xronia epsaxna to af8entiko giati den to evriska sto internet kai to phrame me ena filo mono kai mono gia na doume thn "PRWTH TAINIA TOU WES CRAVEN" . miden htan tote,kai an lete oti to remakei einai katwtero... fantasou pws 8a nai.

wagneriandandy
24-11-2009, 14:16
Το αυθεντικο ηταν σοκαριστικο και ειδικα ξερετε-σε-ποιο-σημειο-εσεις-που-την-εχετε-δει. Επισης ειχε τρομερη μουσικη. Δν ειναι σιγουρα η καλυτερη του αλλα οχι και μηδεν, μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Για ριμεικ παντως ουτε λογος....