Log in

View Full Version : Velvet Cacoon

phthoggon
06-06-2009, 06:09
Σκέφτηκα να κάνω bump στο θρεντ του Kingdom προ τετραετίας το οποίο θα ήταν καταπληκτικό μεν καθώς θα αφορούσε ένα άλμπουμ το οποίο ουσιαστικά δεν υφίσταται, αλλά μάλλον θα μας νευριάσουν οι moderators και άλλωστε, αξίζουν και ένα θρεντ δικό τους.

1) Τι είναι ακριβώς οι Velvet Cacoon?

http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/vc.jpg

2) Τι ακούμε πρώτα?

Genevieve, το μοναδικό άλμπουμ ίσως στο οποίο έγινε η πραγματική σύζευξη black metal και ambient, ένα άλμπουμ για τις μικρές ώρες μιας ναρκωμένης καλοκαιρινής νύχτας σε ένα γκρίζο λιμάνι, κοιτώντας την παλοίρροια να πηγαινοέρχεται νωχελικά (σκάστε, το έχω). Northsuite και Dextronaut για μισοτελειωμένα και πρώιμα οράματα της αισθητικής αυτής.

3) Τι καινούργιο έχουμε?

Δύο άλμπουμ, ένα αποτελούμενο από "drones θαμμένα στη γη για δύο χρόνια" και ένα "black metal".

P aa Opal Poere Pr. 33

http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/vcopal.jpg

Velvet Cacoon - Marylux

(προσοχή, +18 περιεχόμενο)

http://www.divshare.com/download/7468110-323

(βγαίνει σε λίγο καιρό από τη Starlight Temple Society)

Atropine

http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/vcatropine.jpg

Atropine extracts of henbane were used by Cleopatra to dilate her pupils to appear more alluring. In the Renaissance, women used the juice of belladonna berries to enlargen the pupils of their eyes for cosmetic reasons (in Italian, "bella donna" translates to "beautiful lady"). Later on, belladonna was used by witches before flight. The juice of the berries was applied to their vaginas resulting in massive and sometimes lethal dosages of atropine. In this state of unbelievable hallucinatory incoherence, they believed they were actually flying on their brooms and as they spoke aloud their spells the results unfolded right before their eyes. This album was carefully created over a four year period under the closely supervised influence of mandrake, hemlock, datura stramonium, henbane, belladonna and jesaconitine isolate. Most of the drone library was originally recorded to DAT and buried in the ground for two years before reviving them for use.

MqqU9b0MDys&feature=related

(υπάρχει ήδη για preorder από τη Fullmoon Productions)

4) Τι πιστεύουμε από όλα αυτά?

Τίποτα βέβαια.

Tispanagias tamatia
06-06-2009, 06:42
Ντάξει, το Genevieve μας χώνει όλους. Ελπίζω το "drones θαμμένα στη γη για δύο χρόνια" να είναι το "δυνατότερο" εκ των 2 νέων. Ίδωμεν -το φως το αληθινό, ελάβομεν πνεύμα επ'ουράνιον-

phthoggon
06-06-2009, 12:09
Μπα, δε νομίζω, το "black metal" προβλέπω να είναι, εκεί είναι το δυνατό σημείο τους άλλωστε, στις κιθάρες επί κιθάρων επί πόσα εφέ και τα λοιπά. Δείτε το βίντεο που είναι μέσα στα σπόιλερ, αυτός είναι και ο βασικός λόγος που έκανα ολόκληρο θρεντ.

Ra Pariah
06-06-2009, 13:14
Χαιρετίζω το ωραίο σου thread! :pink:

phthoggon
06-06-2009, 13:27
! Πες μου τώρα όμως ότι ακούς Velvet Cacoon εσύ και θα πεθάνω!

Ra Pariah
06-06-2009, 13:29
Εννοείται ότι δεν ακούω, χαχα!

Αλλά έκανες ωραίο πρώτο post και το επικροτώ/χειροκροτώ! :grin:

phthoggon
06-06-2009, 13:34
Ήμουν σίγουρος, κάποια πράγματα απλά do not compute, χαχα.

Nothingface
06-06-2009, 13:40
ρα παραϊα, δεν σου αρέσει το μπλακ μεταλ? λάθος έχω καταλάβει?
ον τόπικ-το ντέκστρονατ έχω ακούσει μόνο και είναι φοβερό.
χα,στο βίντεο δέσαν το κομμάτι με την εικόνα κατάλληλα. φρίκη.

Ra Pariah
06-06-2009, 13:49
To black metal το γουστάρω πολύ, άλλωστε έχω παίξει και σε τρεις μπάντες αυτού του είδους.

Απλώς, γουστάρω περισσότερο τα πιο παραδοσιακά πραγματούδια.

Ξέρει ο Φθόγγοντας...

Agoraphobic_S.I.
06-06-2009, 15:23
Ρε το βιντεο είναι κακό ε.

Η μουσική γαμεί πάντως, θα ψάξομεν για λινκς.

edit: Φίλος μόλις με πληροφόρησε ότι το βιντεο είναι σκηνές από το Σαλο του Παζολίνι. Έτσι εξηγείται λεπόν.

carheart
06-06-2009, 16:57
Geneviene, δεν το θεωρώ την μοναδική αυστηρά ουσιαστική σύζευξη του black metal με την ambie, αλλά καταλαβαίνω γιατί το λες. Βαριέμαι και να αναφέρω τα όσα έχουμε συζητήσει επί του θέματος περί Trist και Paysage D'Hiver και Darkspace.

Ένα βράδυ, ήταν νύχτα, έβαλα και άκουσα το "Geneviene", και ας πούμε δεν ήμουν ακριβώς νηφάλιος. Άκουσα άλλα δεκαπέντε χιλιάδες πλήκτρα πίσω πίσω πίσω από τα κομμάτια. Ήταν μια ωραία στιγμή, και το album ιδιοφυές. Όχι μόνο τότε, γενικά.

Θα πάρουμε το "Atropine" όλοι μαζί; Όχι τώρα όμως, από Σεπτέμβρη.

Harbinger of Death
06-06-2009, 17:01
...but the group, which may only be composed of the frontman, Josh, eventually admitted to being a hoax.

wat

Δλδ απλά μας εμπαίζει;

Ρωτάω γιατί αυτό είναι ωραίο.

dopefiend
06-06-2009, 17:36
Josh's message taken from their google e-group (Which was deleted on August 21/22):
"And on the subject of Velvet Cacoon, the band is a total fraud. Nothing about it holds any importance. The "How the Last Day" demo isn't even us. It's Miranda Lehman from Portland. (check the Wiki site). "Dizzy" isn't us. It's "My Violent Ego". Nothing is us. "Northsuite" was recorded in 3 hours and sold to a fake label who paid us enough for rent and substances. That's why its so terrible. We're utter bastards. We have no respect for anything. Now we're beginning the campaign to show just what we've done. We are walking examples of what far too many drugs will do. They make you crave havoc. They make you want to turn the world upside down while laughing like a maniac.

And now the soft afterglow sets in. VC is winding down. One last album. One final collection. And the damn thing isn't even recorded yet. Maybe we'll just steal it too. I must tell you that our correspondence will not continue much longer. I'm going to make a clean break - you'll know when the moment hits. You'll know exactly what I mean too.

First, I must convince the world that I am nothing special or intelligent, nor was Velvet Cacoon. If there was discussion about us before, I can only imagine what is about to come.

Feel free to spread this letter."

antimusic
06-06-2009, 17:41
oh how, like, postmodern, you know?

phthoggon
06-06-2009, 18:47
Δεν είπα εγώ ότι όλα τα ποστμόντερν είναι κακά και μόνο η χέβι μέταλ αλήθεια είναι η σωστή, εγώ γουστάρω για κάθε velvet cacoon να υπάρχει ένας Fates Warning και ένας Manilla Road, αν πήγαινε σε μένα αυτό δηλαδή. Απλά ο κύριος (οι, έστω για το benefit of doubt) πίσω από τους VC δεν ενδιαφέρονται για στυλιστικές πρωτοπορίες και τέτοια, αλλά έχουν δημιουργήσει ένα μικρό αισθητικό αλλά και νοηματικό χώρο στον οποίο κινούνται μόνο αυτοί, και αυτό έχει πραγματικό ενδιαφέρον να το ακολουθήσεις, επειδή vc δεν είναι μόνο η μουσική αλλά τα πάντα, οι παλιές συνεντεύξεις με τα σημεία και τέρατα που λέγανε, οι μουσικές που "κλέψανε" και τα fake releases, οι κωμικοτραγικές αυτές ανακοινώσεις, η επικοινωνία με τους φανς, αρκετή ειρωνία και σάτιρα προς την μπλακ μέταλ και την ιντερνετ/φόρουμ κουλτούρα. Όμως όλα αυτά ενώ υπάρχει και πραγματική ουσία από πίσω, κάτι που δεν έχει τολμήσει να κάνει κανένας στο γενικότερο χώρο του χέβι μέταλ, μία μπάντα δηλαδή που να είναι πραγματικά τόσο κωμική όσο και σοβαρή, τόσο ψεύτικη όσο και πραγματική ταυτόχρονα.

Καρχαρ, το Genevieve πάντως είναι το μοναδικό άλμπουμ της συνομοταξίας αυτής που μου βγάζει ότι έχει ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ πλέον να υφίσταται σα black metal, έστω κι αν απο πίσω πέφτει κοπάνημα και ξύσιμο του κερατά, αντίθετα με όλες τις άλλες καταπληκτικές μπάντες που έλεγες (όχι ότι θα πρεπε βέβαια, μια χαρά είναι οι Trist και οι Paysage, δε θέλω να αλλάξουν).

Τρομερή ταινία το Σαλό πάντως, δε δικαιούσαστε να μη την έχετε δει.

carheart
06-06-2009, 19:02
Τρομερή ταινία το Σαλό πάντως, δε δικαιούσαστε να μη την έχετε δει.

εμένανε είναι από τις αγαπημένες μου πάντως, και την έχω δει μιά φορά μόνο, τεράστιο σοκ.

Once_Emperor
06-06-2009, 19:26
Eμένα πάντως το Salo δε μ'άρεσε.

Αντίθετα, οι VC είναι μια άκρως εντυπωσιακή μπάντα. Δεν ξέρω που αρχίζουν και που τελειώνουν τα ψέμματα ή που αρχίζει και που τελείωνει η μουσική τους ή αν υπάρχει κάτι από τα 2, αλλά αυτό που έχουν δημιουργήσει - ότι και αν είναι αυτό - είναι αξιόλογο.

The cake is a lie τελικά?

carheart
06-06-2009, 19:41
Και γιατί δεν σ'άρεσε το Σαλό φιμ;

Harbinger of Death
06-06-2009, 20:54
Εγώ νομίζω ότι το όλο θέμα είναι ένα underground publicity stunt (χοχο acid baby).

antimusic
07-06-2009, 07:12
Δεν είπα εγώ ότι όλα τα ποστμόντερν είναι κακά και μόνο η χέβι μέταλ αλήθεια είναι η σωστή, εγώ γουστάρω για κάθε velvet cacoon να υπάρχει ένας Fates Warning και ένας Manilla Road, αν πήγαινε σε μένα αυτό δηλαδή. Απλά ο κύριος (οι, έστω για το benefit of doubt) πίσω από τους VC δεν ενδιαφέρονται για στυλιστικές πρωτοπορίες και τέτοια, αλλά έχουν δημιουργήσει ένα μικρό αισθητικό αλλά και νοηματικό χώρο στον οποίο κινούνται μόνο αυτοί, και αυτό έχει πραγματικό ενδιαφέρον να το ακολουθήσεις, επειδή vc δεν είναι μόνο η μουσική αλλά τα πάντα, οι παλιές συνεντεύξεις με τα σημεία και τέρατα που λέγανε, οι μουσικές που "κλέψανε" και τα fake releases, οι κωμικοτραγικές αυτές ανακοινώσεις, η επικοινωνία με τους φανς, αρκετή ειρωνία και σάτιρα προς την μπλακ μέταλ και την ιντερνετ/φόρουμ κουλτούρα. Όμως όλα αυτά ενώ υπάρχει και πραγματική ουσία από πίσω, κάτι που δεν έχει τολμήσει να κάνει κανένας στο γενικότερο χώρο του χέβι μέταλ, μία μπάντα δηλαδή που να είναι πραγματικά τόσο κωμική όσο και σοβαρή, τόσο ψεύτικη όσο και πραγματική ταυτόχρονα.

ε όχι, δεν πήγαινε σε σένα, στους βέλβετ κακούν πήγαινε και στην όλη ιστορία τους, όχι τη μουσική τους (από την οποία δεν έχω ακούσει ούτε νότα -- αλλά ούτε εσύ, χα!). φυσικά εκτιμώ τη φάρσα που έκαναν σε όλο το μουσικό μπλακμεταλ ιντερνετικό κύκλωμα (εσάς, αλλά παραλίγο κι εμένα, αν αντι μπλακμεταλλάδες ήταν του νέου ψαγμένου οίχου πχ θα την είχα πατήσει κι εγώ) αλλά μου φαίνεται οτι το να επιμένει να την εκτιμά (τη φάρσα) όποιος την έχει πατήσει, ε ίσως είναι λίγο άρνηση μαζί με λίγη ""ντροπη"" (σε δυο ζευγάρια εισαγωγικά), σε φάση "όχι δεν είναι τσαρλατάνοι, ναι μας δούλευαν ψιλό γαζί αλλά να, κοίτα, δεν είναι κλεψιά, είναι cut-up, δεν είναι δίσκος είναι art project!". όχι οτι κατηγορώ κανέναν για κάτι τέτοιο, αλλά επειδή τοχω πάθει εικάζω οτι συμβαίνει γενικά.

βέβαια γνωρίζοντας μόνο την μια πλευρά της υπόθεσης (τα περί της μουσικής και όχι την μουσική καθαυτή) τα παραπάνω δεν είναι κατηγορητήριο αλλά ερώτηση, μιας και λες οτι μέσα πίσω γύρω από όλα αυτά υπάρχει μεταξύ άλλων ΚΑΙ ουσία: είναι το geneviene τόσο γαμάτο που παραγράφει τα καραγκιοζιλίκια και κάνει τις κλεψιές άποψη; ε τότε θα είναι πολύ γαμάτο.

από την άλλη κρατάτε μια πισινή, μέχρι να σκάσει κανας πικραμένος πολωνός που θα ανακάλυψει το ιντερνετ εν έτει 2011 και να πει οτι το geneviene είναι δικό του.

μου θυμίζεις το θρεντ για τον καλλιτέχνη και το έργο του και πόσο άμεσα (if at all) αυτά συνδέονται που θέλω να κάνω εδώ και καιρό αλλά όλο το μετανιώνω.

phthoggon
07-06-2009, 14:34
Ωραίοι οι προβληματισμοί σου αλλά θα έπρεπε να κάτσεις να ασχοληθείς να ακούσεις πέντε πράγματα και να διαβάσεις πρώτα, γιατί θα πρέπει να αναγκαστώ να σου γράφω δεν έγινε αυτό αλλά το άλλο κτλ. Για αρχή τσέκαρε wikipedia και metal archives, όλα τα άλμπουμ που γράφουν ότι είναι officialy δικά τους όντως είναι, καθώς δείχνουν μία συνέχεια στον ήχο και ειδικότερα άλμπουμ σαν το genevieve δε μπορεί να το αναπαράγει κάποιος εύκολα (έχουν δοκιμάσει αρκετοί και έχουν σπάσει τα μούτρα τους, αχεμ). Οι "κλεψιές" ήταν απλά μερικά mp3 τα οποία ανέβασαν σε myspace η leakαραν σε file sharing networks, και ήταν απλά ένα act (δεν κλέβεις μουσικές από ενεργές μπάντες με δισκογραφία και περιμένεις να τη γλυτώσεις προφανώς). Προσωπικά επειδή κατάλαβα με ποιο σκεπτικό το κάνουν δε με ενόχλησε ποτέ αυτό ώστε να την έχω "πατήσει", άλλωστε είχαν αρχίσει την ιστορία με τα "ααα, σας είπαμε ψέμματα" από πιο πριν με τις dieselharps και τα ακουάριουμ με τις οπτικές ίνες που είχαν βγει κάποιοι που ξέραν στα φόρουμ και λέγαν παιδιά αυτό δεν γίνεται απλά. Κάποιοι από εδώ πέρα πάντως γράφαν διθύραμβους για τα "κλεμμένα" εποχές 2006, και μετά υπήρξε η απόλυτη σιωπή :razz:

Όλα αυτά φυσικά και ήταν ένα publicity stunt όπως έλεγε ο Χαρμπρίνγκερ, ένας λόγος που τα κάναν ήταν προφανώς για να πουλήσουν καμιά κόπια παραπάνω οι κανονικοί τους δίσκοι. Αλλά είχαν όλα θέση σε αυτό το αισθητικό/φαντασιακό τους σύμπαν και νόημα σαν πράξεις καθεαυτές, για αυτό έχει και ενδιαφέρον, δε θα καθόμασταν να ασχολούμαστε με μαλακίες. Ο Once Emperor έγραψε πριν "Δεν ξέρω που αρχίζουν και που τελειώνουν τα ψέμματα ή που αρχίζει και που τελείωνει η μουσική τους" και αυτό είναι από τα βασικά πράγματα που προσπαθούν να βγάλουν, πως δεν έχει και τόση σημασία στην τέχνη ο διαχωρισμός μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Εφόσον σου αρέσουν αυτές οι ιδέες αλλά ακόμη και η εικόνα που προωθούν και σε συνδυασμό με τη μουσική φτιάχνουν κάτι μεγαλύτερο, έχει μεγάλη σημασία αν ο τύπος που τα γράφει είναι ένας σάπιος κολλημένος στο πισι του πορτανδιανός που τρολλάρει όλα τα μέταλ φόρουμ? (έτσι είναι). Οι VC που έχει δημιουργήσει στο μυαλό του είναι σαν τις σελίδες ενός μυθιστορήματος, μπορείς να το διαβάσεις έτσι ή να πεις "γάμησε μας με τους παπάρες". Φυσικά εδώ έρχεται και η μανία με τα παραισθησιογόνα αλλά και η ίντερνετ culture, μέσω της οποίας ο καθένας μπορεί να κατασκευάζει την ιδεατή εικόνα του εαυτού του (wink, wink) πράγμα που έκανε πάντοτε κατα κόρον το black metal άλλωστε και αυτός πήγε στα άκρα.

Κάνε το θρεντ που έλεγες πάντως, ακούγεται ενδιαφέρον.

12 stars circle your brow
02-08-2009, 20:16
http://4.bp.blogspot.com/_P9IlAKTqmA8/SnW_sR2nw1I/AAAAAAAAAK8/2MHpmCbKPgQ/s400/Velvet+Cacoon+-+P+aa+Opal+Poere+Pr.+33.jpg

ikonoklast
03-08-2009, 13:46
Σιγά τη μαλακία το Σαλό!

12 stars circle your brow
01-09-2009, 21:56
γράψε τα πάντα εδώ.

Once_Emperor
05-09-2009, 18:55
http://4.bp.blogspot.com/_P9IlAKTqmA8/SnW_sR2nw1I/AAAAAAAAAK8/2MHpmCbKPgQ/s400/Velvet+Cacoon+-+P+aa+Opal+Poere+Pr.+33.jpg

Δε μας χάλασε.

SvH
06-09-2009, 20:18
Φυσικά εδώ έρχεται και η μανία με τα παραισθησιογόνα αλλά και η ίντερνετ culture, μέσω της οποίας ο καθένας μπορεί να κατασκευάζει την ιδεατή εικόνα του εαυτού του (wink, wink) πράγμα που έκανε πάντοτε κατα κόρον το black metal άλλωστε και αυτός πήγε στα άκρα.

Fantasou dhladh na mporouse kapoios kai na erthei na sou pei , oxi kurie ,dn hxografhsame to Hammerheart mesa se Viking langship san auto pou eides se keinh thn tainia me ton Kirk Duglas . Se ena kwloupogeio hmastan , kai stazane kai ta kazanakia. Egw proswpika tha ksenerwna .

carheart
13-09-2009, 12:58

Λοιπόν, ποιά η γνώμη σας για αυτό το album; Παίζει χτες να το άκουσα δέκα φορές σερί.

Comte de Saint-Germain
14-09-2009, 23:16
Εγώ το άκουσα την περασμένη βδομάδα, 2 φορές. Ωραίο ήταν, όμως με τις πρώτες εντυπώσεις δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.

Natassja
15-09-2009, 22:59
παλι νιαου ειναι κι αυτο;

Once_Emperor
16-09-2009, 12:06
όχι

Griffith
16-09-2009, 17:04
τι βαράνε κει :?:

cybernaut
18-09-2009, 16:17
ο,τι βρουνε

Agoraphobic_S.I.
28-12-2009, 03:19
Bump.

Friends, foes & fans,

This will be the final correspondence before communication winds down and the VC site is made dormant. Almost ten years of being the most obnoxious "thing" ever, let it serve as a lesson to remind you why drugs are bad.

VC is now a thing of the past and some of us involved with the project from the start (including d.Marvin of the Baltimore project Veinke) have moved onward as Clair Cassis to do more of that black metal thing we do. I've attached an exclusive track to this message for your ears only and the album will be out in early 2010 on Full Moon.

We also have some eye candy for you -> http://www.youtube.com/watch?v=OH1zJ3wbq6A

It's been a pleasure. In one way or another I'm in love with each and every one of you receiving this. Now it's time to do the real damage.

-Josh

=\

Ο βικοτνι φταίει που με βαλε να τους ξεθάψω απόψε. Μαλακία.

Πάντως δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν συνεχίσουν να βγαίουν δίσκοι με το όνομα Velvet Cacoon, Josh είν' αυτός.

edit: Ωραίο το κομμάτι πάντως!