View Full Version : [Cinema] Funny Games (1997) & Funny Games U.S. (2007)
gia peite..giati eimai akoma ekneurismeni.
θα το δω αυριο-μεθαυριο, εχω ακουσει τα καλυτερα
sabbattack
05-06-2009, 03:33
an eides to prwtotypo (oxi oti yparxei h paramikrh diafora, apla sto remake milane agglika kai paizei kai o arxontas Tim Roth) milame gia mia apo tis pio SAPIES tainies pou exoun ginei pote. Diamantaki gia na sou phda th dia8esh.
Fireknight
05-06-2009, 03:38
! exo dei to palio sto sinema . pou to 8imi8ikate afto ??
stam and the witches
05-06-2009, 04:36
Η μόνη ταινία που στα αλήθεια με τρόμαξε.
Η πιο έξυπνη κίνηση του Hanneke ήταν το soundtrack, δηλαδή το ένα και μοναδικό κομμάτι του έργου, που ανήκει στον John Zorn με τρελά (έως αστεία) φωνητικά Patton. Θυμάμαι που στην αρχική σκηνή μπαίνει το κομμάτι, όπου η οικογένεια είναι κουλ και χαμογελαστή στο αμάξι, και όλο το σινεμά γελάγαμε. Μετά το όργιο που εκτυλίσσεται είσαι τόσο τσακισμένος, που το κομμάτι ξανασκάει στους τίτλους τέλους και απλά δε βγάζεις άχνα γιατί πανικοβάλλεσαι ακόμη περισσότερο.
Δεν ξέρω αν εγώ το πήρα τόσο βαριά, τι να πω. Πίσω μου ήταν κάτι κάφροι που κάναν φασαρία και υπό νορμάλ συνθήκες θα τους έβριζα αλλά δεν είχα τη δύναμη ούτε να γυρίσω το κεφάλι μου. Μία καθηγήτριά μου το είδε και είπε ότι έφυγε στη μέση του έργου, και την πιστεύω. Το δα και στον ύπνο μου το ίδιο βράδυ.
Νομίζω ότι το τρομακτικό με αυτό το έργο είναι ότι είναι απολύτως ανθρώπινο, δε σε αφήνει να καθησυχάσεις τον εαυτό σου για κανένα λόγο ("άει μωρέ ποιος τα πιστεύει αυτά", "δεν υπάρχουν φαντάσματα" κλπ). Να μην το δείτε.
sabbattack
05-06-2009, 04:52
basika olh h tainia sthrizetai se ena shmeio ths:
TO THLEKONTROL RE GAMW TO MYALO TOU HANEKE
sabbattack
05-06-2009, 05:08
oxi mwre, auto pou ennow einai oti olo to nohma ths tainias, to giati ginetai oti ginetai, to giati einai TOSO gamhmena arrwsth einai auto.
katse fata.
DEKSOU TO.
den yparxei diafygh klp klp (gia to 8eath ola auta)
Raven Lord
05-06-2009, 10:04
το παλιό γάμησε
ti na pw..anarwtiemai vevaia an o leptoulis kikloforouse aneta meta tin tainia ston dromo.apla elpizw kapoios na ton sapise!
UC.Hammer
05-06-2009, 12:15
Ο χανεκε ηθελε να κανει μια ταινια υπερβολικη και τα καταφερε(απ'οτι φαινεται),και επειδη ειναι μεγας "απατεωνας"(οπως ο φον τριερ)εκανε και το ριμεηκ,χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειναι αξιος σκηνοθετης,η δασκαλα του πιανου ειναι ταινιαρα(και σαπια).Ε σαν εγχειρημα γαμησε.Σαν ταινια,περι ορεξεως...παντως στα τρελλα συν της ταινιας το σαουντρακ απο naked city,ο john zorn γαμει!
Harbinger of Death
06-06-2009, 04:37
Η φωνή δεν ήταν Patton, ο Eye ήταν. Γιαμακάτι. Το έχει αλλάξει και μια φορά.
Εγώ έχω να πω πως η ταινία γάμησε καλά, απολαυστική σκατοψυχιά. Θεωρώ όμως, (χωρίς ακόμα να έχω δει το Benny's video), ότι διαφωνώ με τις απόψεις του Haneke περί του κακού αποτελέσματος της βίας στις ταινίες, καλή και ευλογημένη. Ωστόσο το είπε τόσο ωραία ώστε να είναι απολαυστικό ακόμα κι αν δε συμφωνείς.
Επίσης έχω να πω ότι υποψιάζομαι ότι το ρημέηκ, ήταν ένα μεγάλο αστείο του Χάνεκε προς τη βιομηχανία, δλδ, απλά του ζήτησαν να το κάνουν ρημέηκ, είπε "μόνο αν το σκηνοθετήσω εγώ", και τον άφησαν γιατί ήθελαν να βγάλουν λεφτά. Κι αυτός έκανε μια "άχρηστη" ταινία, για να μην εκμεταλλευτούν μια ταινία του στο Χόλιγουντ. Ορσμθ. Ελπίζω να καταλαβαίνετε το αστείο της υπόθεσης, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι το έθεσα καλά.
h psyxanwmalia tou ka8e peiragmenou stin o8oni mas.
ti pragmatika sas prosefere h tainia? psyxagwgia? kapoio epimithio? anetrepse ta plaisia autou pou exoume oloi sto mialo mas san "tainia"? ikanopoihse ti mazoxistiki sas pleura? eixate na lete meta "pwpw to ekane kai auto ston psixismo mou enas skino8etis, ma ti dianoia"? ti?
+8a to ksanavlepate?
Harbinger of Death
06-06-2009, 05:51
Γιαπ. Γενικώς. Έκανε μια ταινία που κατακρίνει τη βία στον κινηματογράφο, πολύ έξυπνα και χρησιμοποιώντας τα ίδια τα μέσα του κατακριτέου.
na thimithw na girisw mia tainia me akraies skines paiderastias mpas kai konomisw kamia dwrea apto xamogelo tou paidiou.
re eisai kala h na valw tis fwnes?
House Of Low Culture
06-06-2009, 11:55
h psyxanwmalia tou ka8e peiragmenou stin o8oni mas.
ti pragmatika sas prosefere h tainia? psyxagwgia? kapoio epimithio? anetrepse ta plaisia autou pou exoume oloi sto mialo mas san "tainia"? ikanopoihse ti mazoxistiki sas pleura? eixate na lete meta "pwpw to ekane kai auto ston psixismo mou enas skino8etis, ma ti dianoia"? ti?
+8a to ksanavlepate?
όλα τα παραπάνω. +το έχω δει 5 φορές.
Harbinger of Death
06-06-2009, 17:11
na thimithw na girisw mia tainia me akraies skines paiderastias mpas kai konomisw kamia dwrea apto xamogelo tou paidiou.
re eisai kala h na valw tis fwnes?
Γιέα, γιατί είναι συνταγή, ας πούμε.
Αυτό ήταν καλό λέμε, δε σημαίνει ότι ό,τι και να κάνεις με αυτόν τον τρόπο θα είναι καλό.
Άλλο.
@Χουλκ, γιατί έτσι; Μαζοχισμός;
είδα μόνο την παλιά έκδοση και εύχομαι να μη το είχα δει ποτέ. ήταν σαν ένας πάρα πολύ ζωντανός εφιάλτης, από αυτούς που, όταν ξυπνήσεις, παρακαλάς το Θεό να μη ξανάρθει ποτέ.
η βία της ιστορίας είναι απρόσμενα απλή και σοκαριστική. όταν τελείωσε, νόμιζα ότι ήμουν κι εγώ μέσα στο σπίτι, ότι ήμουν μαζί τους αλλά για κάποιο λόγο δε μπορουσα να βοηθήσω.
είναι ταινιάρα διότι μπορεί να σου βιάσει την ψυχή και να σου καταστρέψει τα συναισθήματα και μάλιστα, μόνιμα. οι ηθοποιοί που παίξανε τους φονιάδες ήταν ασύλληπτα καλοί, τους μίσησα όσο κανέναν άλλο!
ένα κακό που μπορεί να προκαλέσει η ταινία μετά το τέλος της είναι ότι δίνει την ευκαιρία σε ένα σωρό τσουτσέκια να νιώσουν την ψευδαίσθηση της ανωτερώτητας απέναντι σε αυτούς που γουστάρουν ταινίες με κλασσική δράση και εφφέ τύπου hollywood.
antimusic
06-06-2009, 19:52
χου χου χου.
Το ειδα κι εγω,ωραια σκατιλα και μισανθρωπια oπως ειπατε.Ο "κακος" -οχι ο μπουλης- ο αλλος παιζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.Το μονο που με χαλασε ηταν η σκηνη με το τηλεκοντρολ που ηταν ψιλοαχρειαστη. Ενοειται το ξαναβλεπουμε ανετα.
Επισης οταν κοιτουσε ο τυπας την καμερα ηταν ολα τα λεφτα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΤΕΘΜΕΤΑΛ ΤΑΙΝΙΑ :dfinger:
Headphones
07-06-2009, 21:19
το funny games το ξαναβλεπα (το γερμανικο). το la pianiste ομως με τιποτα και απο πλευρας σκατοψυχιας και δυσφοριας πιστευω ειναι αρκετα χειροτερο.
Το μονο που με χαλασε ηταν η σκηνη με το τηλεκοντρολ που ηταν ψιλοαχρειαστη.
βασικα αυτη και ο διαλογος μεσα στην βαρκα των 2 λιγο πριν το τελος πρεπει να ειναι οι πιο σημαντικες της ταινιας
Harbinger of Death
08-06-2009, 00:03
Γουέρντ.
atom_smasher
08-06-2009, 12:53
τιμω χανεκε!θεος. δεν το χω δει ομως ακομα αυτο. το δανειστηκα προχτες αλλα ηταν το αυθεντικο με δανεζικους υποτιτλους...
funishment
10-06-2009, 19:12
Κλάμα.
Εγώ το αμερικάνικο είδα να πω την αλήθεια μου, ότι μας ταΐζει το χόλιγουντ κλπ, μα τι απίστευτη επίλα.
Και αυτό:
basika olh h tainia sthrizetai se ena shmeio ths:
TO THLEKONTROL RE GAMW TO MYALO TOU HANEKE
Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα σταμάταγα εκεί την ταινία και θα έριχνα τις χριστοπαναγίες που του άξιζαν, αλλά παραδόξως δεν το έκανα. Και όχι επειδή κουβαλάει το όνομα Χάνεκε, ποσώς με ενδιαφέρουν οι γκουρούζ των τεχνών. Αλλά ε, δεν μου έκανε καρδιά να το σταματήσω.
Αγάπησα τους μπούληδες, ερμηνειάρες και τα λοιπά σκατά. Μπράβο, όχι, μπράβο.
Drumsick
16-06-2009, 23:40
Γαμώ την πουτάνα του.
Γαμώ την πουτάνα του.
pes oti itan kai malakia na simfwnisei kai kapoios mazi mou.
Drumsick
17-06-2009, 08:27
Δε μπορώ να πω πως ήταν μαλακία μια ΤΑΙΝΙΑ που τη βάζεις και σου γαμάει την ψυχολογία τόσο απλόχερα και σε κάνει να φοβάσαι και να νιώθεις τόσο άβολα. Πόσο μάλλον όταν έχει μέσα ερμηνεία σαν αυτή της γυναίκας. Η τύπισσα δεν έπαιζε ρόλο, ΤΟΝ ΖΟΥΣΕ.
Μπορώ βέβαια να πω τον Haneke ψυχοπαθή και σκατόψυχο και διεστραμένο, αλλά ως εκεί.
Και μπορώ επίσης να σου πω να μη δεις ποτέ το 7th continent. Εκτός κι αν θες να κλαις για καμιά ώρα αφού θα'χει τελειώσει.
Δεν καταλαβαίνω γιατί μας τραβάνε τέτοιες ταινίες και γιατί δεν τις κλείνουμε αλλά τις βλέπουμε ως το τέλος.. Μήπως αυτό μας κάνει τους ίδιους άρρωστους?
Δε μπορώ να πω πως ήταν μαλακία μια ΤΑΙΝΙΑ που τη βάζεις και σου γαμάει την ψυχολογία τόσο απλόχερα και σε κάνει να φοβάσαι και να νιώθεις τόσο άβολα
τι ειναι αυτο το σπυρι ρε
UC.Hammer
17-06-2009, 08:57
ξερει κανεις γιατι ο χανεκε χρησιμοποιει τα ονοματα georg(e)και anna συνεχεια;