Log in

View Full Version : Προτείνετέ μου...

Dragonlord
04-06-2009, 11:43
Συγκροτήματα/albums των '00s, κατά βάση μέταλ, που τα έχει ακούσει ο περισσότερος κόσμος και τα οποία μπορεί να έχω χάσει επειδή δεν παρακολουθώ νέες κυκλοφορίες εδώ και κάτι χρόνια. Συγκεκριμένα, ψάχνω για συγκροτήματα με καθαρά μάλλον φωνητικά και κολλητικά ρεφρέν που να έχουν κάνει ένα σχετικό σούσουρο. Εννοώ, τους αντίστοιχους iced earth και το αντίστοιχο dark saga, τους αντίστοιχους nevermore και το αντίστοιχο dreaming neon black, τους αντίστοιχους savatage και το αντίστοιχο edge of thorns (ως τελευταίος 90s πολύ πετυχημένος δίσκος) - album που έχουν ακούσει *όλοι*, που έχουν βγάλει χιτάκια που παίζονται σε κλαμπ κλπ. Περισσότερο από περιέργεια ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση ότι έχει χαθεί λίγο όλο αυτό.

shora
04-06-2009, 11:57
αυτο εδω ψαχνεις.

http://www.candlelightrecordsusa.com/store/images/Grand%20Magus_Iron%20Will_small.JPG

grand magus - iron will

Raven Lord
04-06-2009, 12:12
stormwarrior το heading northe έχει το "χιτακι" metal legacy, μάλλον όμως πολύ παραδοσιακό για 'σένα στο ύφος του walls of jeriho.
amon amarth το fate of norns (the pursuit of vikings :headbang: ), αλλά τα φωνητικά κάθε άλλο παρά "καθαρά" είναι.

η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ παρακολουθώ νέες κυκλοφορίες και σίγουρα αυτές που έχω ακόμη να προτείνω, κάτι μου λέει ότι είναι μακρυά από αυτό που ζητάς. :P

eleventh guardian
04-06-2009, 12:34
πολλά, θα γράψω αυτά που θυμάμαι και μ' αρέσουν περισσότερο. Δεν είναι απαραίτητα πολύ γνωστά όλα, αλλά αξίζουν να ακουστούν.

Warlord - Rising From the Ashes (αλλά προφανώς το έχεις ακούσει)
Saxon - Lionheart, The Inner Sanctum (μην εκπλήσσεσαι, δισκάρες αμφότερα)
Symphony X - Odyssey, Paradise Lost
Rage - όλα της τρέχουσας δεκαετίας είναι από καλά έως πολύ καλά
Threshold - Subsurface, Dead Reckoning
Battleroar - To Death and Beyond
Jacobs Dream - s/t
Kamelot - The Black Halo
Brainstorm - Soul Temptation
Astral Doors - New Revelation, Evil Is Forever (από τα αγαπημένα μου νέα γκρουπ)
Redemption - s/t (με Rick Mythiasin), The Fullness of Time (με Ray Alder) και τα δύο πολύ καλά
Airged L'amh - The Silver Arm, Ode to Salvation
Obsession - Carnival of Lies
Shadowkeep - τα δύο τελευταία
Metal Inquisitor - Doomsday for the Heretic
Sacred Oath - Darkness Visible
Agent Steel - Order of the Illuminati
Enforcer - Into the Night (ολόφρεσκια μπάντα, ισοπεδώνει)
Lion's Share - Emotional Coma
Katagory V - The Rising Anger
Crystal Viper - The Curse of Crystal Viper
Innerwish - Silent Faces
Crescent Shield - Και τα δύο
Slough Feg - Traveller
Valor - Destiny's Path
Αntiquus - Eleutheria
Malediction - Condamne (γαλλικός στίχος, αλλά γαμάει)
Pharaoh - Be Gone, The Longest Night
Distant Thunder - Welcome the End
Doomsword - My Name Will Live On
Cage - Darker Than Black, Hell Destroyer (και το καινούριο βέβαια)
Orphaned Land - Mabool

Aφησα αρκετά απ' έξω επειδή κρίνω ότι δεν εμπίπτουν ακριβώς σ' αυτό που ζητάς, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα σ' αρέσουν και πολλά απ' όσα προτείνω. :P

Επίσης, είναι πολύ πιθανό να ξέχασα κάποιες δυνατές κυκλοφορίες.

Dragonlord
04-06-2009, 12:47
οε, μεγάλη λίστα, πολύ πράμα για κατέβασμα, θενξ. Αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι κανένα από αυτά δεν είχε τον αντίκτυπο ενός dark saga, να βγάλει χιτάκι που θα παίξει σε ένα κλαμπ και θα κοπανηθούν (ή έστω θα το ξέρουν) οι μισοί πχ.
edit: συν ότι πάνω από τα μισά συγκροτήματα είναι 90s, θα προτιμούσα νέα συγκροτήματα αν υπάρχουν που να ικανοποιούν τα κριτήρια

eleventh guardian
04-06-2009, 12:52
Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν βγήκε μέχρι τώρα στα '00s κάποια μπάντα η οποία να έκανε επιτυχία ανάλογη των Iced Earth στα '90s.

Ηταν λίγο διαφορετική δεκαετία, ναι μεν δεν βγήκε κάποιο μεγάλο όνομα, αλλά πιστεύω ότι βγήκαν πολύ περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα σε ποσότητα.

jack the ripper
04-06-2009, 12:52
παντως το Λαικ δε οαρ στραϊξ δε γουοτερ απο το γκραντ μαγκους ( http://www.youtube.com/watch?v=RMYm0DDTZyI ) ειναι μια χαρα χιτακι για να σπειρει τον πανικο

Raven Lord
04-06-2009, 12:55
οε, μεγάλη λίστα, πολύ πράμα για κατέβασμα, θενξ. Αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι κανένα από αυτά δεν είχε τον αντίκτυπο ενός dark saga, να βγάλει χιτάκι που θα παίξει σε ένα κλαμπ και θα κοπανηθούν (ή έστω θα το ξέρουν) οι μισοί πχ.
edit: συν ότι πάνω από τα μισά συγκροτήματα είναι 90s, θα προτιμούσα νέα συγκροτήματα αν υπάρχουν που να ικανοποιούν τα κριτήρια

το amon amarth που σου είπα, πληρεί σε μεγάλο βαθμό τα παραπάνω κριτήρια. και φυσικά το τελευταίο battleroar. όχι και σε επίπεδο iced earth, αλλά "εδώ" - τυροχώρα - ευννοούν οι συνθήκες τα album που κλασσικοφέρνουν και γίνονται χιτ πιο εύκολα.

α, και sabaton! metal machine και cliffs of gallipoli τρελλά χιτάκια!

Dragonlord
04-06-2009, 12:56
Το συζητάγαμε με κόρονερ βασικά και λέγαμε ότι μάλλον "φταίει" το ίντερνετ, δηλαδή ότι πλέον έχεις πρόσβαση σε πολύ περισσότερους δίσκους από όταν δανειζόμασταν ο ένας τα cd του άλλου που αναγκαστικά ήταν ή από μεγάλα ονόματα ή από νέα groups που πήραν καλές κριτικές στα περιοδικά. Είναι λίγο δραματική η αλλαγή. Φταίει αυτό ή απλά έπεσε η ποιότητα; Αν φταίει αυτό, σημαίνει ότι ακούσαμε τα τελευταία μέταλ χιτάκια και πλέον τα κομμάτια που θα γνωρίζουν όλοι θα είναι όποια κάνουν επιτυχία και τα παίζει κανα ραδιόφωνο/mtv, όπως πχ είχαν κάνει οι korn, slipknot και soad την τελευταία δεκαετία;
edit: το έγραψα πριν δω 2 τελευταία ποστ τζακ και ρέηβεν, θα τσεκάρω

Raven Lord
04-06-2009, 13:00
λογικό αυτό που λέτε. δε νομίζω να έπεσε η ποιότητα. έχει βγει άπειρο πράμα - κάποια από αυτά σε πολύ καλό επίπεδο - και μόνο λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου πια, δεν πολυ-ασχολούμαι.

FIXXXER
04-06-2009, 18:11
Πιασε Machine Head κι ασε τα τρου

Raven Lord
04-06-2009, 18:44
ποια τρου ρε άσχετε

FIXXXER
04-06-2009, 18:53
Αυτα τα σατανικα

Raven Lord
04-06-2009, 18:55
ουουουουουου 666

GuardianOfIvorytower
04-06-2009, 19:07
Το συζητάγαμε με κόρονερ βασικά και λέγαμε ότι μάλλον "φταίει" το ίντερνετ, δηλαδή ότι πλέον έχεις πρόσβαση σε πολύ περισσότερους δίσκους από όταν δανειζόμασταν ο ένας τα cd του άλλου που αναγκαστικά ήταν ή από μεγάλα ονόματα ή από νέα groups που πήραν καλές κριτικές στα περιοδικά. Είναι λίγο δραματική η αλλαγή. Φταίει αυτό ή απλά έπεσε η ποιότητα; Αν φταίει αυτό, σημαίνει ότι ακούσαμε τα τελευταία μέταλ χιτάκια και πλέον τα κομμάτια που θα γνωρίζουν όλοι θα είναι όποια κάνουν επιτυχία και τα παίζει κανα ραδιόφωνο/mtv, όπως πχ είχαν κάνει οι korn, slipknot και soad την τελευταία δεκαετία;
edit: το έγραψα πριν δω 2 τελευταία ποστ τζακ και ρέηβεν, θα τσεκάρω

Εδώ έχεις αρκετό δίκιο, αλλά τα 2 γκρουπ που σου είπε ο Ρέιβεν εντάσονται άνετα στην κατηγορία που ζητάς. Δεν ξέρω σε πόσο ποσοστό συμβαίνει Ελλάδα, αλλά εδώ ισχύει. :wink:

Razor
04-06-2009, 19:40
Wotan - Carmina Barbarica (2004)
Brocas Helm - Defender of the Crown (2004)
Strikelight - Strikelight (2005)

οι 3 χεβιμαιτσαλ προτασεις του θρασερ

sabbattack
05-06-2009, 03:58
γελαει ο κοσμος........

Wotan re malaka...

an eixan tragoudisth mporei na kanane kariera. me to faltso malaka ti na kanoun... Gargares?

GuardianOfIvorytower
05-06-2009, 12:55
Κ γω τον τραγουδιστή των Wotan δεν μπορώ να τον χωνέψω...

Tonosalata
05-06-2009, 13:03
malaka razoridh, akous wotan. mhn ksanatolmiseis na gamiseis prwhn mou.
mhn tolmiseis re.

:pink:

on topic: den exw na proteinw tpt. :)

ti wotan re MA LA KA.

Raven Lord
05-06-2009, 13:11
δε σας χάλασε!

Ruthless
05-06-2009, 13:16
Με σωστή έμφαση...

ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΜΕΤΑΛΟΜΑΝΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ!

Ον τόπικ για χιτάκια, ο κλασικός heavy/power ήχος δεν είναι πλέον κάτι ευρέως διαδεδομένο, άρα μην περιμένεις να βρεις νέους iced earth που θα τους ακούν όλοι. Ειδικά από νέες μπάντες. Δηλαδή όταν βγαίνουν δουλειές όπως τα Atlantean Kodex και τα αγνοούν οι περισσότεροι όχι γιατί δεν είναι καλά, αλλά γιατί το είδος πλέον δεν τους ενδιαφέρει, ε μην περιμένεις και πολλά.

Δηλαδή μερικά από τα πλέον ολ-αράουντ ονόματα της δεκαετίας που μπορώ να σκεφτώ είναι ονόματα όπως οι Doomsword, οι Sabaton ή οι 3 Inches of Blood. Που γενικά τους άκουσε και κόσμος που δεν θα εκτιμούσε ένα Isen Torr πχ.

Μια άλλη επιλογή σου βέβαια, για να την ξέρει ο κόσμος, είναι να το ρίξεις στην ελληνική(και κυπριακή) σκηνή(που έχει πάρει τα πάνω της τα τελευταία χρόνια). Για τον μέσο έλληνα ακροατή μπάντες όπως οι Battleroar, οι Convixion, οι Arryan Path δεν είναι ακριβώς άγνωστες και τα γνωστά χιτάκια τους τα έχουν(κανά Piri Reis ή κανά Heavy Metal Way).

ΥΓ: Φυσικά μπορείς πάντα να παίζεις κομμάτια από κανά Gods of War(και έχει πράγματα που θες - King of Kings πχ) που θα τα ξέρουν πολλοί στάνταρ. Ή γενικά δουλειές από τις κλασσικές μεγάλες μπάντες.

Kalt
05-06-2009, 13:21
Βασικά γάμησε τα όλα και πιάσε μόνο Cage. Hell Destroyer γι' αρχή. Τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες μπροστά του.

Τρόπος του λέγειν, ντε.

Edit: Και Soundchaser από Rage. ΟΠΩΣΚΙΕΔΗΠΟΤΕ. Αυτά.

Nothingface
05-06-2009, 13:58
Συγκροτήματα/albums των '00s, κατά βάση μέταλ, που τα έχει ακούσει ο περισσότερος κόσμος και τα οποία μπορεί να έχω χάσει επειδή δεν παρακολουθώ νέες κυκλοφορίες εδώ και κάτι χρόνια. Συγκεκριμένα, ψάχνω για συγκροτήματα με καθαρά μάλλον φωνητικά και κολλητικά ρεφρέν που να έχουν κάνει ένα σχετικό σούσουρο. Εννοώ, τους αντίστοιχους iced earth και το αντίστοιχο dark saga, τους αντίστοιχους nevermore και το αντίστοιχο dreaming neon black, τους αντίστοιχους savatage και το αντίστοιχο edge of thorns (ως τελευταίος 90s πολύ πετυχημένος δίσκος) - album που έχουν ακούσει *όλοι*, που έχουν βγάλει χιτάκια που παίζονται σε κλαμπ κλπ. Περισσότερο από περιέργεια ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση ότι έχει χαθεί λίγο όλο αυτό.

χαχ, ε λίγο δύσκολο.
τα συγκροτήματα του είδους δεν έχουν πλεον την ίδια προβολή και τα κομμάτια όσο κολλητικά και να'ναι μάλλον δεν γίνοντε χιτάκια.
τότε ήταν οι iced earth και οι nevermore, μετά οι slipknot και οι s.o.a.d. και τώρα ο χαμός που γίνετε με το stoner.
αυτό που -έστω και δυσλεκτικά- προσπαθώ να πω, είναι ότι η υπερπροβολή ενός μουσικού είδους και το hype βοηθάνε στο μέγιστο στο να ''δημιουργηθούν'' τα χιτάκια.

Dragonlord
05-06-2009, 14:25
Ναι, διευκρίνησις: Δεν εννοώ αναγκαστικά χέβι/πάουερ/έπικ/τρου. Μιλάω για κάτι απλώς αντίστοιχο, όπως πχ και οι iced earth/nevermore δεν ήταν κλασικό χέβι. Ψάχνω απλώς δίσκους/τραγούδια με κολλητικά ρεφρέν, που να τραγουδιούνται ρε παιδί μου, όχι isis πχ που είχαν κάνει σχετική επιτυχία πριν μερικά χρόνια. Και οι soad δηλαδή μέσα είναι, αλλά κι αυτοί έχουν κάποια χρονάκια πια. Το stoner το ξέρω ότι είναι στα πάνω του, αλλά υπάρχουν 2-3 "υπερμπάντες" και "υπερδίσκοι" ή γενικά ακούγεται και παίζεται από διάφορους;

Nothingface
05-06-2009, 14:29
σορυζ! κατάλαβα ότι θες κάτι αντίστοιχο με εκείνη τη σκηνή.

dopefiend
06-06-2009, 20:02
η μοδα του μεταλ με καθαρα/μελωδικα φωνητικά (ότι αυτό συνεπάγεται) έχει περάσει για τα καλά. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε βγαίνουν καλοί δίσκοι, όπως το μπρόκας που αναφέρθηκε. απλά δεν έχουν την ίδια προώθηση από τον τύπο. δεν πουλάει.

σαν τελευταίο δίσκο αυτής της φάσης, ο πρώτος που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το remedy lane των pain of salvation. βέβαια πλεον έχει παλιώσει κι αυτός.

θα πρόσθετα και το leviathan των mastodon ή κανα lamb of god αλλά δεν είναι στο ύφος που ζητάς. βέβαια αυτά τρώνε ζμπρώξιμο αυτόν τον καιρό.
οι φλωροσουιδίλες, το ποστροκ και ότι το περιτριγυρίζει (λέγε με παλιό ψαγμένο χώρο) κλπ. τεσπα ξέρω, οφφτόπικ.

σχετικά με το στονερ, έχει πάρει τα πάνω του τελευταία όχι γιατι βγήκαν τώρα οι 2-3 μεσσίες του είδους, αλλά γιατί τόσα χρόνια βγαίνουν πολλές ποιοτικές κυκλοφορίες κρατώντας ψηλά το επίπεδο. ήταν ζήτημα χρόνου μέχρι να εξαπλωθεί αυτό (δεν είναι και η πιο ακραία-δύσπεπτη μουσική του κόσμου) και να εκτιμηθούν λίγο καθυστερημένα οι υπερμπάντες που εμφανίστηκαν πριν απο 17-8 χρόνια.

τουλάχιστον κάπως έτσι βλέπω εγώ τα πράματα... κουβέντα να γίνεται

fandango
07-06-2009, 10:33
rage - soundchaser.

o Kalt μίλησε σωστά.
(και ο από πάνω.)

atom_smasher
07-06-2009, 12:37
cage, brainstorm, slough feg (traveller) θα προτεινα.μαλλον ομως μην περιμενεις καθολικη αποδοχη και γενικα πιστευω οτι ο κοσμος που ενημερωνετε, εστω ακουει καποιον ηχο θα γνωριζει καποια πραγματα.αλλα χιτακια προϋποθετουν air play πωλησεις κλπ. πραγμα που δεν ξερω κατα ποσο γινεται. και νομιζω ο ηχος που ειναι στα πανω του τωρα ειναι διαφορετικος.

Dragonlord
07-06-2009, 12:50
Την εικόνα που περιγράφει ο dopefiend έχω σχηματίσει κι εγώ. Τα leviathan και remedy lane τα έχω, για προτείνετε τίποτα από lamb of god. Καιρός είναι να επανέλθουν τα καθαρά φωνητικά πάντως ε.

Yanqui
07-06-2009, 13:30
http://electricrequiem.com/forum/showthread.php?p=833011&highlight=Lamb#post833011

animae
07-06-2009, 13:44
Την εικόνα που περιγράφει ο dopefiend έχω σχηματίσει κι εγώ. Τα leviathan και remedy lane τα έχω, για προτείνετε τίποτα από lamb of god. Καιρός είναι να επανέλθουν τα καθαρά φωνητικά πάντως ε.

Άκου το ashes πρώτα και μετά το καινούργιο τους, όπου πέρα από ριφφάρες έχει και τα πιο ωραία φωνητικά απο Μπλιθ.

Σλιπνοτ τα 2 τελευταία. Γαμούν μποθ και πιστεύω θα γουστάρεις περισσότερο το volume 3.

Tea party να υποθέσω ότι έχεις ακούσει το τελευταίο τους.

Ayreon το human equation.

Ark το burn the sun το οποίο είναι υπερδίσκαρος.

Και 2 μη μέταλ με το ένα να είναι του 98:

Marylin Manson - mechanical animals.

Green Day - American Idiot :oops:

Γενικά πάντως όπως είπαν και οι προηγούμενοι, αποδοχή του είδους "dark saga" πολύ δύσκολο να υπάρξει.

Από τα περισσότερα που χουν γραφτεί δλδ, οι μόνοι που παίζει να χουν τέτοιου είδους αποδοχή είναι οι σλιπνοτ και οι γκριν ντευ ξερω γω.

Dragonlord
07-06-2009, 16:27
Σλίπνοτ το τελευταίο δε μ'άρεσε, κρίμα γιατί το 3 ήταν δίσκαρος. Πάντως εννοείται ότι έχουν μεγαλύτερη αποδοχή οι slipknot και green day από iced earth ε, μην τρελαθούμε.

fandango
07-06-2009, 16:33
άκου και το architect of lies από mercenary.

Raven Lord
09-06-2009, 18:48
απορώ πώς δε μου πήγε το μυαλό:
- είναι "κατά βάση metal"
- είναι προϊόν 00ς 100% (παρόλο που ο ήχος είναι 80ς)
- έχει καθαρά φωνητικά
- πιο catchy refrain δε γίνεται
- είναι χιτάκι/το έχουν ακούσει οι περισσότεροι
- παίζεται σε bar/club
- έχει δημιουργηθεί ένας "μύθος" με την αυτοκτονία του τραγουδιστή τους

AaqZJANa0Jk

επίσης στο ίδιο ύφος με παρόμοια χαρακτηριστικά:

woxYmS5RvFw