PDA

View Full Version : Ερώτηση για πολυεφφέ

12 stars circle your brow
02-06-2009, 14:11
Γειά σας παιδιά, ποστάρω εκ μέρους ενός φίλου μου τα εξής:

http://www.thomann.de/gr/zoom_g92tt_guitar_fx_pedal.htm

Θέλω να πάρω αυτο
δηλαδή από αυτα που είδα,που διάβασα reviews και τέτοια νομίζω ότι αυτο είναι το καλύτερο για μένα προς το παρόν...απλά ήθελα μια γνώμη από άτομο που έχει ασχοληθεί,πέρα από τα reviews στο harmony central ας πούμε
ρώτησα ένα παιδί που παίζει καλά και που ασχολείται τρία χρονια,αλλα μου φαίνεται ότι είναι κολλημένος με line6, και στο harmony central όλοι λένε ότι τα line6 δεν αξίζουν
αυτο είναι και λαμπάτο...2 φορες λαμπάτο βασικά
απλά δεν την ξέρω τόσο καλά την εταιρία,δεν την έχω "πολυακουστα"

Τι του λέτε όσοι γνωρίζετε;;

Xtikio
02-06-2009, 14:28
θα έλεγα να μην βιαστεί να πάρει μια πεταλιέρα που κοστίζει τόσα πολλά χρήματα, έστω κιαν έχει λαμπάτο προενισχυτή, και αυτά τα 400 να τα ψάξει σε πετάλια που θα του αποφέρουν πολύ μεγαλύτερο φάσμα επιλογών και πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου.

οι ζούμ όπως και οι λάιν6 δεν με ενθουσιάσαν ποτέ. (ζουμ έχω κιολα).

Επίσης την έχει ακούσει αυτή τη πεταλιέρα; Η απλά είδε σπεκς στο τόμαν και καύλωσε;

The Good Son
02-06-2009, 14:31
2 φορές λαμπάτο=;

Προσωπικά είμαι κατά των πολυεφφέ μετά από καιρό χρήσης τους. Θα πρότεινα αν θες να μου πείς τι ήχο θες να βγάλεις και να σου προτείνω κάποια πεταλάκια. Το πολυεφφέ στην πρόβα και το λάηβ χαλά τον ήχο. Όταν παίζεις μόνος σου ακούγεται γαμώ αλλά στο σύνολο όσο πιο direct ήχος, τόσο καλύτερα. Αν θες να παίζεις σπίτι και να κάνεις καμμια ψευτοηχογράφα, πάρτο. Αν επίσης είσαι πεπεισμένος να πάρεις πολυεφφέ, πάρτο.

Swollen
02-06-2009, 14:36
εξαρτάται τι θέλει να παίξει (ναι για άλλη μια φορά)
αν είναι να πάει για πρόγραμμα σε σκυλάδικο ή να γίνει κιθαρίστας του χατζιγιάννη μια χαρά είναι

αν είναι να θέλει να πειραματιστεί με ήχους, τζαμαρίσματα κ βζίου βζζζζζουυυυν όχι κ πάλι όχι

αυτό που είπε το χτικιό για πετάλια κ λοιπά
χίλιες φορές να πάρει με 400 εβρά κάποια καλά πετάλια (για αρχή προφανώς:cool:) παρά μια πεταλιέρα που κάνει τα πάντα με κόστος τον ήχο του
άσε που τα μισά μην πω κ παραπάνω από αυτά που κάνει δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτές

stam and the witches
02-06-2009, 14:39
Και αν είναι να πάρει πεταλιέρα να μην πάρει Ζουμ γιατί έχει μία μαλακισμένη τζιτζικοψηφιακούρα στον ήχο. Ένα-ένα τα πετάλια είναι η σωστή γραμμή.

phthoggon
02-06-2009, 14:42
Η Zoom έχει γενικά τη φήμη ότι φτιάχνει φτηνιάρικα μοντέλα για να χτυπήσει έτσι την αγορά, αυτό το πολυεφέ που πόσταρες είναι φτιαγμένο για να χτυπήσει τα pod της line6 που είναι το στάνταρ αυτή τη στιγμή για line in recording ("κατευθείαν" στον υπολογιστή). Κάτι τεχνικά χαρακτηριστικά που γράφουν, τα tubes etc ακούγονται καλά, αλλά μπορεί να είναι απλά για να ψαρώσει ο κόσμος, άμα δε δοκιμάσεις δε θα μάθεις. Πες του φίλου σου άμα έχει τα λεφτά να πάρει το Pod X3 Live και να είναι εγγυημένα κομπλέ, αλλιώς να κοιτάξει να δοκιμάσει το zoom ή να πάρει γνώμες από άτομα που το χουν.

πσ, ρε παιδιά για να ψάχνεται με τέτοια πετάλια το άτομο δεν παίζει να θέλει αναλογικούρες και τέτοια, κάτι για να γράψει στον υπολογιστή του λογικά. αλλά αφού δεν τον έχουμε εδώ τι να πούμε. (πες του βικότνι να κάνει ακκάουντ!)

Xtikio
02-06-2009, 14:50
πολλές φορές κάποιοι πιστεύουν πως πεταλιέρα = πολλά πετάλια σε 1. και σε εφφέ και σε ποιότητα. οπότε καλύτερα να αναφερθούν 5 πράματα ώστε να ενημερωθεί το παιδί πάνω σε θέματα που ίσως δεν έχει ψάξει.

12 stars circle your brow
02-06-2009, 14:53
[Χαλασμένοτηλέφωνο]Yπάρχει κάποιο αξιόλογο μοντέλο πολυεφφέ γύρω στα 250-300 ευρώ εκτος από line6 ας πούμε; από αυτα που διάβαζα σε ξένα forums το zoom παίρνει καλύτερα reviews από το floor pod της line6 ας πούμε και πολλοί είναι δυσαρεστημένοι από τα line6. Επίσης λένε ότι τα πολυεφφέ είναι καλά, δηλαδή μπορείς να βγάλεις καλο ήχο αρκεί να το ψάξεις.[/Χαλασμένοτηλέφωνο]

Xtikio
02-06-2009, 14:55
Για όλα θα ακούσεις καλές και κακές κριτικές. το θέμα είναι εσύ τι ψάχνεις. αυτό να του πεις. ΔΩΚΕ ΙΝΦΟ ΡΕ ΜΟΥΝΙ :ρρρ

Swollen
02-06-2009, 14:56
πες ντες κ για τι πράμα το θες?
αυτό που είπε ο φθόγκος βσκ, αν το θες για ηχογράφηση πάρτο, αν το θες για πρόβες, live κ λοιπά εγώ λέω μακριά
από όλα τα συναφή πολυεφέ, όχι μόνο από αυτό

κ δεν είναι το θέμα αναλογικούρα ή όχι
είναι το θέμα πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους

κ αυτό (http://home.versateladsl.be/vt632943/jonnybuckland/images/pedals/line04_b.jpg) ψηφιακό είναι αλλά...

phthoggon
02-06-2009, 14:57
Δεν μας λέει και πολλά όμως, όπως το γιατί πράγμα το θέλει. Η γρήγορη απάντηση είναι όχι πάντως :-P

Α επίσης, αυτά για ψευτοηχογραφήσεις και τέτοια να τα λέτε αλλού ε, μιλάμε για πολύ πολύ καλή ποιότητα η line6. Ντάξει, δεν αντικαθιστά και ενισχυτές αλλά μιλάμε για 2 επίπεδα πάνω από guitar rig ας πούμε. Επίσης το πολύ καλό είναι ότι συνδέεται με pc και έχει προγραμματάκια να φτιάχνεις τους ήχους σου εκει πέρα όπως ακριβώς με plug in και να τους περνάς στπ πολυεφφέ, πράγμα που είναι τρομερά βολικό, και επίσης υπάρχει official database χρηστών που ανεβάζουν ήχους δικούς τους τεράστια και μπορείς να βρεις ότι θες εκεί άμα δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι της προκοπής μόνος σου. Η μόνη μαλακία της line6 είναι ότι πρέπει να σκάσεις λεφτά για να πάρεις μία σειρά από extra ενισχυτές και stompboxes, μέσα στις οποίες βρίσκεται και μία με μέταλ ήχους που κοστίζει 40 ευρώ, και αξίζει, αν και κάνεις δουλειά και με αυτούς που έχει by default.

Με λίγα λόγια, προτείνω μάζεψε 480 πόσο είναι και x3 pod live.

Xtikio
02-06-2009, 15:00
με 500ε γιατί να πάρει λινε6 :((((((((((((

The Good Son
02-06-2009, 15:03
Α επίσης, αυτά για ψευτοηχογραφήσεις και τέτοια να τα λέτε αλλού ε, μιλάμε για πολύ πολύ καλή ποιότητα η line6. Ντάξει, δεν αντικαθιστά και ενισχυτές αλλά μιλάμε για 2 επίπεδα πάνω από guitar rig ας πούμε.

Άνιση σύγκριση. Το γκιτάρ ριγκ το κατεβάζω τζάμπα, το μηχάνημα τ' αγοράζω 300 εβρώ. Όσο καλύτερο και να είναι το 2ο εφόσον κάνω την δουλειά μου και δεν θέλω να κυκλοφορήσω σάουντρακ στο σπίτι μου, προτιμώ το πρώτο.

phthoggon
02-06-2009, 15:04
ε γιατί είναι το καλύτερο για άτομα που δεν ενδιαφέρονται για πρόβες, λάιβ, στόνερ, περιοδείες, και θέλουν να γράφουν στο πισι τους ανχόλι πειραματικό black metal με χιλιάδες overdubs και layers. :-P

έντιτ: απάντησα και στον αποπάνω

Swollen
02-06-2009, 15:06
θέλουν να γράφουν στο πισι τους ανχόλι πειραματικό black metal με χιλιάδες overdubs και layers.

σαγαπω!

θα καταλάβεις σε λίγες μέρες το γιατί

αλλά σαγαπω!

phthoggon
02-06-2009, 15:07
!!!!!!!!!! ολράιτ, περιμένω!

The Good Son
02-06-2009, 15:08
Ένα-ένα τα πετάλια είναι η σωστή γραμμή.

Όβες στο music discussion.

l3p3r_m35514h
02-06-2009, 15:23
kalhspera paidia,egw eimai avtos pou 8elei na parei to polyeffe.eh,vasika paizw monos epi to pleiston(evelpistw pros to paron),kai apla h8ela na exw mia plh8wra hxous na peiramatizomai,that's all.tipota to sygkekrimeno,akoma psaxnomai,vlepw kati pou mou aresei kai prospa8w na to paiksw.
btw avto pou eipe enas apo tous parapanw gia hxous pou ftiaxnoun users kai tetoia,den to exei mono h line6, ola ta polyeffe pou koitaksa,boss,vox,digitech,zoom,ola exoun progs pou mporeis na katevaseis kai presets.

The Good Son
02-06-2009, 15:27
ΛΟΛ.

Ρε μαλάκα έλα να σου πουλήσω την δικιά μου ζουμ. 200 εβρά για σένα. Της έβαλα και καινούρια Knobs.

Xtikio
02-06-2009, 15:27
πάρε το ζούμ.

phthoggon
02-06-2009, 15:30
ε εντάξει, αφού σε ενδιαφέρει να ψαχτείς πρώτα αντί να ασχοληθείς με ηχογραφήσεις και τέτοια, ένα οποιοδήποτε πετάλι θα σου κάνει τη δουλειά στη 200-300 price range. Το zoom αν κάνει αφτά που λέει λίγο πιο πάνω θα αξίζει σίγουρα. Το guitar rig το έχεις κατεβάσει? Μήπως είναι προτιμότερο να πειραματιστείς εκεί, μήπως και αποφασίσεις ότι σε ενδιαφέρει να το πας πετάλι-πετάλι, να "επικεντρωθείς" δηλαδή σε κάποια εφφέ που σε ενδιαφέρουν πιο πολύ αντί να έχεις αυτό το όλα σε καλή τιμή σε μέτρια ποιότητα.

l3p3r_m35514h
02-06-2009, 15:32
parh,kateva na mou to fereis :) to guitar rig den 8elei kai sygkekrimeno hardware?

The Good Son
02-06-2009, 15:33
oxi. mpes msn na sou stilw to guitar rig.

phthoggon
όχι, τίποτα δε θέλει, ένα μικρό torrent μακριά είσαι!

l3p3r_m35514h
se exw svhsei,dwse mou to mail pali.

l3p3r_m35514h
02-06-2009, 15:38
ok,thanx a lot :)

animae
02-06-2009, 15:57
Θα διαφωνήσω ότι με το guitar rig δεν βγάζεις καλό ήχο.

Φθόγγε, φαντάζομαι θυμάσαι το δισκάκι που θελεί να κυκλοφορήσει ο Σπύρος και μιλάγαμε για αυτό?

Ε με guitar rig 2 (!) είναι ηχογραφημένες οι κιθάρες..

phthoggon
02-06-2009, 16:23
ελα ρε, δε το ξερα. Εγώ δεν είπα βέβαια ότι δεν είναι καλό το guitar rig, αλλά ότι τα line6 έχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες! Για να βγάλει κάποιος ήχο από οτιδήποτε θέλει και αρκετή δουλειά και να νιώθει από ήχο αλλά και σωστό παίξιμο επίσης, δεν είναι όλοι σα το σπύρο δυστυχώς!

animae
02-06-2009, 16:32
ελα ρε, δε το ξερα. Εγώ δεν είπα βέβαια ότι δεν είναι καλό το guitar rig, αλλά ότι τα line6 έχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες! Για να βγάλει κάποιος ήχο από οτιδήποτε θέλει και αρκετή δουλειά και να νιώθει από ήχο αλλά και σωστό παίξιμο επίσης, δεν είναι όλοι σα το σπύρο δυστυχώς!

Για το λαιν 6 το χτ λες? Ή το ρακ?
Πάντως ότι και να χεις, είναι δύσκολος ο πουστής ο καλός ήχος.
Η αλήθεια πάντως είναι πως προς το παρόν την παλεύω με guitar rig 3,
αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα, για τα αυτιά μου τουλάχιστον.
Σίγουρα πάντως για κάποιον που ξεκινάει τώρα, πιστεύω καλύτερη λύση είναι αυτή. Απλά θα πρέπει και κάρτα ήχου με προενισχυτές.

jezuz
02-06-2009, 16:53
Παντως εγω ξεσκονιζω τις ψηφιακουρες μου για να ηχογραφησω κανενα οδηγο καμια φορα και στα 5 λεπτα με πιανει πονοκεφαλος!
Αποψη μου- η εχεις μετρια ποιοτητα αλλα δωρεαν (γκιταρ-ριγκ, με καλη καρτα ηχου βγαζει καλο αποτελεσμα παντως), η αμα ειναι να τα σκασεις μενεις μακρυα απο ψηφιακοπολυεφεπροενισχυτεςκτλ

phthoggon
02-06-2009, 17:20
Άνιμε ε ναι, οπουδήποτε αναφέρομαι. Άμα δε ξέρεις από ήχο χειρότερο πράγμα θα βγάλεις στα λάιν σίξ από κάποιον που ξέρει στο guitar rig.

Τζίζουζ, μια και που σε βρήκαμε. Πες ρε παιδί μου όμως ότι εγώ ενδιαφέρομαι για ηχογράφηση μόνο, και δεν έχω χώρο και δυνατότητες για καμπίνα-mic recording σωστό, που να το βάλω το θηρίο ξερω γω τον engl και να γράψω με σωστή ένταση στο χόουμ στούντιο μου. Που πάω για την καλύτερη ποιότητα - the very best - in line in recording? Χωρίς περιορισμούς μπάτζετ η κάτι τέτοιο, έχεις τπτ υπόψη σου?

jezuz
02-06-2009, 17:44
Χωρις περιορισμο κοστους? Δινεις 2 χιλιαρικα και παιρνεις TORPEDO VB-101, χωνεις πανω το θηριο σου τερματισμενο και ηχογραφεις με τον καλυτερο ηχο που ακουσες ποτε απο τον ενισχυτη σου... αθορυβα! :-)
Και δεν χρειαζεται να τα σκασεις για μικροφωνα και καμπινες (εχει απιστευτα σιμιουλεισιον μεσα καμπινες και μικροφωνα), και το περνεις και σε λαιβ και εχεις τον τελειο ηχο χωρις να εξαρτασαι απο ηχοληπτες, να κουβαλας καμπινες κτλ.
Αν δεις ποσο καλα παιζει ετσι ο ενισχυτης θα τον παιζεις μετα μονιμα απο τοπριντο σε συστημα FRFR, τερμα οι καμπινες κτλ.

phthoggon
02-06-2009, 17:55
πωπω αυτά είναι, κάτι ήξερα που σε ρώτησα! :dfinger: βέβαια αυτό το μαραφέτι συν πρώτης ποιότητας ενισχυτής είναι αρκετά μακρινό όνειρο αυτή τη στιγμή, αλλά μου μπαίνουν ιδέες γενικά.. θενκς!

jezuz
02-06-2009, 20:04
des kai binteo edw, an kai den dixnei ola osa kanei

http://www.two-notes.com/press/TWO_NOTES_VB101_PRESSPACK.zip

mporeis mexri kai na ftia3eis IMPULSE montelo thn kampina soy na paizei sthn entash poy 8eleis, me to mic pou 8eleis sth 8esh poy 8eleis, kai meta na parathseis thn kampina soy spiti kai na pareis ayto sto live.

Coroner
04-06-2009, 13:56
Καλά αυτά, αλλά τπτ δε συγκρίνεται με τη καύλα να πάιζεις σε μια καλή 4x12.

ον τοπικ: guitar rig 3 να γλιτώσεις τα φράγκα + ένα μικρό καλό ενισχυτή αν δεις τη διαφορά του ψεύτικου με το αληθινό. Άσε που σε ενισχυτή βελτιώνεις και το παίξιμο πολύ περισσότερο σε σχέση με τις άλλες λύσεις.

jezuz
04-06-2009, 14:29
Άσε που σε ενισχυτή βελτιώνεις και το παίξιμο πολύ περισσότερο σε σχέση με τις άλλες λύσεις.

+1
Beltiwneis kata poly to pai3imo sou, kai an synh8iseis se swsto mhxanhma meta sta alla blepeis poso aparadekta einai.
Oso afora thn 4x12, sth germania dokimasa to Torpedo kai pragmatika o hxos apo amp->torpedo->PA htan poly kalyteros apo oti amp->4x12, kai sto periptero epaizan me Elmwood Modena M60, o opoios einai enisxyths poy exw kai gnwrizw kala.