View Full Version : Λετονία - Latvia - Latvija
enitharmon
01-02-2007, 23:21
Ρίγα!
Κανονίζεις ένα βράδι να πας με το θυληκό έρωτα της ζωής σου στη Ρίγα και στην πορεία καβαντζώνεται κι ένας μαλλιάς. Καλύτερα μάλλον, γιατί δεν έχεις ξαναπάει ποτέ τόσο ανατολικά, ας έχεις κι εναν αντρα μαζί να το στέλνεις να αγοράζει αλκοολ. Πας Ρίγα πρώτον γιατί μπορείς (με ιζυ να πας παμφθηνα), δεύτερον να δεις από κοντά τις διάσημες πλέον μύτες και κυριότερο να απολαύσεις την πόλη την προstarbucks εποχή. Δεν έχει starbucks, έχει όμως Fridays στα οποία φυσικά δε φάγαμε, γιατί προτιμήσαμε μια ωραιότατη δηλητηρίαση από το τοπικό χαμπουργκεραδικο.
Φτάσαμε λοιπόν στο κρύο, -10, ευτυχώς το αλκοολ είναι φίλος μας.
Αφού χαρήκαμε και νιώσαμε περήφανοι, επειδή στο χόστελ μας είπαν ότι είμαστε οι πρώτοι Ελληνες που καταλύουν εκεί, ξεχυθήκαμε στην παλιά πόλη. Ε Δεκέμβρης ήταν, πήγαμε στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Εκεί είχε ένα κρασί σαν Gl
ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΚΟΜΑ.
tamagothi
02-02-2007, 05:14
gw lew na janapame kai na vgaloume pali pix, siga to prama.
πάμε ρίγα και τρακαϊ, χαζοί.
ΥΓ: Balzams. έχω ακόμα αρκετό, αν θες το φέρνω αθήνα να το πιούμε, αλλά παίζει πολύ να μη θες. πινκ όμως!!
Στην αγορά είχε διάφορα είδη ζεστού αλκοόλ, από γκλουβαϊν καταστάσεις μέχρι χυμό κράνμπερι με μπάλζαμπς, κρασί με μπάλζαμς κι ένας-θεός-ξέρει-τι με μπάλζαμς (κείνο το εσθονικό λικέρ δε θυμάμαι καθόλου τι γεύση είχε, τι γεύση είχε; ). Οι ντόπιοι ήταν γαμώ τα παιδιά.
enitharmon
02-02-2007, 05:28
εεε, είχε γεύση λικέρ :?
Λοιπόν, κανονίζω τα των οικονομικών μέσα στη βδομάδα, και κανονίζουμε για τον 2ο γύρο.
ένι έχω και εγώ μπάλζαμζ, δν το πίνει κανείς. εκτός από τον όζμα όταν παίζουμε το παιχνίδι με τα σφηνάκια.
Ρίγα!
Κανονίζεις ένα βράδι να πας με το θυληκό έρωτα της ζωής σου στη Ρίγα και στην πορεία καβαντζώνεται κι ένας μαλλιάς. Καλύτερα μάλλον, γιατί δεν έχεις ξαναπάει ποτέ τόσο ανατολικά, ας έχεις κι εναν αντρα μαζί να το στέλνεις να αγοράζει αλκοολ. Πας Ρίγα πρώτον γιατί μπορείς (με ιζυ να πας παμφθηνα), δεύτερον να δεις από κοντά τις διάσημες πλέον μύτες και κυριότερο να απολαύσεις την πόλη την προstarbucks εποχή. Δεν έχει starbucks, έχει όμως Fridays στα οποία φυσικά δε φάγαμε, γιατί προτιμήσαμε μια ωραιότατη δηλητηρίαση από το τοπικό χαμπουργκεραδικο.
Φτάσαμε λοιπόν στο κρύο, -10, ευτυχώς το αλκοολ είναι φίλος μας.
Αφού χαρήκαμε και νιώσαμε περήφανοι, επειδή στο χόστελ μας είπαν ότι είμαστε οι πρώτοι Ελληνες που καταλύουν εκεί, ξεχυθήκαμε στην παλιά πόλη. Ε Δεκέμβρης ήταν, πήγαμε στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Εκεί είχε ένα κρασί σαν Glühwein, ρωτήστε το ταμαγκοθι, δε θυμαμαι. Πολλές παλιές εκκλησίες, σοκάκια κλπ.
Προσέχουμε τις προσόψεις και περνάμε μισό απόγευμα να βρούμε το παλιό κάστρο, γύρω από το οποίο έχουμε κάνει ήδη 3 γύρους... Εξακολουθούμε να προσέχουμε τις προσόψεις.
Την επόμενη μέρα αποφασίζουμε να περάσουμε το ποτάμι και να πάμε στη νέα πόλη. Αμέσως μετά τη γέφυρα έχει ένα σα σοβιετικό μνημείο στο οποίο ακόμα έχει φρουρά η οποία αλλάζει κάθε ώρα.
Η νέα πόλη είναι γκρίζα. Αράζουμε όμως σε ένα μια ωραία καφετέρια στην οποία παραγγέλνουμε black russian το οποίο δεν έχουν, αλλά τους λέμε πως να το κάνουν και δε τσιγγουνεύονται και στη βότκα.
Αγοράζουμε πολλά λίτρα βότκας σε πολύ καλές τιμές, το εθνικό λικερ Balzac, το οποίο και σπάμε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου μόλις φτάσουμε, αλλά δε βαριέσαι, θα ξαναπάμε, επειδή θέλουμε να φάμε και σε κείνο το μεσαιωνικό εστιατόριο που ήταν γεμάτο και δε μας βάλαν μέσα =(
Χμ, με ντόπιους δε θυμάμαι να μιλήσαμε πολύ. Οι παλιοί μιλάνε λίγα γερμανικά, αλλά υποθέτω ότι με ρώσικα έχετε περισσότερες ελπίδες (εκτός κι αν ξέρετε λετονικά). Με αγγλικά δεν είχαμε πρόβλημα πάντως. Γενικά δεν είδαμε ούτε ναζί ούτε κομμουνιστές.
Ωραία ήτανε Ναι, γεια σας, εγω είμαι παλι.
Στα πλαισια της εξαντλησης της ετησιας αδειας και των καταθεσεων μας πριν γινουν δραχμαι, κανονισαμε χαλαρο καλοκαιρινo 5ημερο τριπ Helsinki-Turku-Tallin-Riga-Vilnious(+Trakai) και ηρθα να ζητησω προτασεις κ συμβουλες στο ερ μου πρωτα πριν αρχισω να γκουγκλαρω τουριστικούς οδηγούς.
(400 ευρω μεταφορικα κ διαμονες πριν αρχισετε να μουτζωνετε. Πραγματικά προσφερομαι να οργανωσω το επομενο σας ταξιδι με λιγοτερα απο 70 ευρω τη μερα, έγινε χομπυ πλεον)
enitharmon
03-07-2012, 01:59
5 μερες - 5 πολεις δεν ειναι υπερβολικα "ειδαμε-τσεκ, οκ κι αυτο-τσεκ"; κι ας εχεις ξαναπαει ελσινκι
atom_smasher
03-07-2012, 02:13
θα κανω και γω ενα περασμα απο την Ριγα για 25 λεπτα. Λετε να προλαβω την μετεπιβιβαση; θα ρωτησω και κατι ντοπιες που γνωριζω αλλα ειδα φως και μπηκα
ατομ, θα προλαβεις αλλα η βαλιτσα σου δεν έχει ελπιδα!
ποσο περισσοτερο να κατσεις σε αυτες τις πολεις; Καπως ετσι θα παει:
1η μερα απο πρωι turku, το γυναμε, παμε Helsinki το γυρναμε (δεν θελει πανω απο 3ωρο και αφου το ξερω δε θα ψαχνομαστε με τις ωρες) και πλοιο για Tallin
2η απο πρωι Tallin και φευγουμε βραδυ για Ριγα
3η μερα ολο Ριγα
4η μέρα μιση Ριγα - μιση Βιλνιους
5η μέρα όλο Βιλνιους
οι 2 πρωτες μερες ειναι λιγο σκοτωμα αλλα με 24 ωρες φως και ελαχιστο υπνο ολα θα τα δουμε
atom_smasher
03-07-2012, 03:03
,.,...θες να με κανεις να πληρωσω αλλα 200 ευρω για να γυρισω απευθειας για να γλιτωσω το ποσταρισμα στο φακ μαι λαιφ και 15 κιλα κρεας;
κακουργα γυναικα!
RIGA International airport (RIX), the largest airport in the Baltic States ποσο λες να κανει η βαλιτσα σ να παει απτο ενα αεροπλανο στο αλλο? :P
παρτο κρεας χειραποσκευή, ειναι η μονη σου ελπιδα. Με τι πετάς?
tamagothi
03-07-2012, 08:19
ατομ, θα προλαβεις αλλα η βαλιτσα σου δεν έχει ελπιδα!
ποσο περισσοτερο να κατσεις σε αυτες τις πολεις; Καπως ετσι θα παει:
1η μερα απο πρωι turku, το γυναμε, παμε Helsinki το γυρναμε (δεν θελει πανω απο 3ωρο και αφου το ξερω δε θα ψαχνομαστε με τις ωρες) και πλοιο για Tallin
2η απο πρωι Tallin και φευγουμε βραδυ για Ριγα
3η μερα ολο Ριγα
4η μέρα μιση Ριγα - μιση Βιλνιους
5η μέρα όλο Βιλνιους
οι 2 πρωτες μερες ειναι λιγο σκοτωμα αλλα με 24 ωρες φως και ελαχιστο υπνο ολα θα τα δουμε
το Trakai το κάναμε γαργάρα;
(ξέρω, θα μου πεις το χώνετε στην 5η μέρα με βίλνιους, αλλά αυτό παναπεί ότι τρώτε και μισή μέρα ακόμα απ' το βίλνιους.)
γενικά συμφωνώ με ένι, είναι λίγο πρόγραμμα "ΠΑΣΧΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ/3 ΝΥΧΤΕΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ" κι είναι κρίμα. θα μπορείτε να λέτε ότι έχετε πάει σε 3 μέρη ακόμα, αλλά δε θα 'χετε δει τίποτα.
inyourpocket.com πάντως.
ε ναι ρε, και το Βιλνιους ειναι μια σταλα.
Κοιτα το planning το εκαναν οι αλλες αλλα αποτι μου ειπαν ειναι μικρες πολεις που γυριζονται ανετα σε μια μερα. Και δεδομενου οτι ειμαστε ψυχακια που μπορουν να περπατανε ολη μερα πραγματικα νομιζω πως θα μας φτασει.
atom_smasher
03-07-2012, 12:12
air μπαλτικ.
tamagothi
03-07-2012, 13:04
ε ναι ρε, και το Βιλνιους ειναι μια σταλα.
Κοιτα το planning το εκαναν οι αλλες αλλα αποτι μου ειπαν ειναι μικρες πολεις που γυριζονται ανετα σε μια μερα. Και δεδομενου οτι ειμαστε ψυχακια που μπορουν να περπατανε ολη μερα πραγματικα νομιζω πως θα μας φτασει.
ξέρω πόσο είναι το βίλνιους.=ρ
ναι, μπορείς να περπατήσεις το κέντρο του σε μια μέρα, άνετα, 10 φορές, αλλά δε θα πάρεις πρέφα, θα δεις τα "αξιοθέατα".
με την ίδια λογική, το βίλνιους δεν έχει καν ιδιαίτερα αξιοθέατα και μπορείς να μην πας καθόλου ή να το ξεπετάξεις σε μια ώρα, όπως μπορείς να δεις και την πράγα σε 3 ώρες.
atom_smasher
23-11-2014, 16:44
Update για Ρίγα. Μακρυά από κοπέλες που θέλουν να σε πάνε κάπου να πιείτε ένα ποτό μαζί. Μπορεί να κοστίσει 32 ευρώ ένα κοκτειλ, ή 110 ευρώ 2 ποτήρια κρασί. Κατα τ αλλα, πολύ όμορφη παλιά πόλη. Υπέροχα μπαρακια στα στενα. Φτηνά αρκετά. Νοστιμότατο φαγητό κλπ. Ειχα οδηγίες από ντόπιους για διάφορα μαγαζιά. αλλη στιγμη αναλυτικά.
freak brother
23-11-2014, 17:08
Νομιζω οτι αυτο που λες ισχυει σε ολες τις χωρες του κοσμου αν εισαι τουριστας και αν δε νομιζεις οτι "το ειδα στην τσοντα αρα θα γινεται " .
Phantom Duck
23-11-2014, 19:40
καλά τσάμπα το 'δατε το hostel;
Art In Haste
11-05-2019, 12:43
Να πάτε οπωσδήποτε, επέστρεψα και η σκέψη μου είναι πότε θα ξαναπάω. Θα επανέλθω τις επόμενες μέρες με λεπτομέρειες.
atom_smasher
12-05-2019, 10:18
Μήπως πέτυχες και καμία κοπέλα από το ουζμπεκισταν;...
Art In Haste
12-05-2019, 10:25
Μπα, δε νομίζω.