Log in

View Full Version : Pink Floyd- The Wall

irreligious
26-05-2009, 14:55
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/89/TheWallOriginal.jpg

o.k. για πάμε μια, γιατί κάπου με έχετε μπερδέψει.
καλά λόγια δεν έχω ακούσει γιαυτό το άλμπουμ 'δω μέσα και δεν μπορώ να καταλάβω κ τον λόγο.
οι περσότεροι έχω πιάσει πως γουστάρετε την μπάρετ περίοδο και ναι, αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό αλλά ποιός ο λόγος
να απαξιώνουμε ένα τέτοιο δίσκο? είναι το ύφος που σας ξενίζει, το κόνσεπτ ή η ποιότης?

αγαπημένα μου floyd είναι τα wish you were here, dark side of the moon, meddle, piper at the gates of dawn και μετά wall,
αλλά δεν μπορώ να μην χαρακτηρίσω και το συγκεκριμένο τιτανοτεράστιο.
πείτε κ 'σεις ντε.

LokiTricksterGod
26-05-2009, 15:09
χμ. πρώτον δεν τα πάω καλά με τους κόνσεπτ δίσκους (εκτός κι αν τους λένε oceanic). δεύτερον μαρέσει η όποια κοινωνική/πολιτική κριτική να είναι λίγο πιο διακριτική, λίγο πιο κομψή - ιδίως από μια μπάντα που δεν παίζει hxc αλλά είναι οι φλόυντ ξέρωγω. το "teachers leave the kids alone" μου φαίνεται πολύ απροκάλυπτο, κάπως αφελές και τελικά δε λειτουργεί για μένα. οι φλόυντ δεν ήταν ποτέ για μένα η μεγάλη ροκ μπάντα με τα τρομερά light shows και το τεντωμένο δάχτυλο προς τα κακώς κείμενα, είναι το τριπάρισμα του set the controls και η μελαγχολία του echoes. μάλλον γιαυτό δεν πολυχωνεύω το wall.

carheart
26-05-2009, 15:24
Στο THE WALL υπάρχει το YOUNG LUST όμως, περσονέλ κόλλημα λόγω ανέντιμου παρελθόντος μακρινού.

-bWdWZLSTio

irreligious
26-05-2009, 15:29
χμ. πρώτον δεν τα πάω καλά με τους κόνσεπτ δίσκους (εκτός κι αν τους λένε oceanic). δεύτερον μαρέσει η όποια κοινωνική/πολιτική κριτική να είναι λίγο πιο διακριτική, λίγο πιο κομψή - ιδίως από μια μπάντα που δεν παίζει hxc αλλά είναι οι φλόυντ ξέρωγω. το "teachers leave the kids alone" μου φαίνεται πολύ απροκάλυπτο, κάπως αφελές και τελικά δε λειτουργεί για μένα. οι φλόυντ δεν ήταν ποτέ για μένα η μεγάλη ροκ μπάντα με τα τρομερά light shows και το τεντωμένο δάχτυλο προς τα κακώς κείμενα, είναι το τριπάρισμα του set the controls και η μελαγχολία του echoes. μάλλον γιαυτό δεν πολυχωνεύω το wall.

χμ, παρ'όλοσυμφωνώ περί αφέλειας του ''χεϋ τίτσερς λιβ δε κιντς αλόουν''
δεν μπορώ να πω πως ενοχλούμαι τόσο.
από την άλλη δεν είμαι και'γω ο άνθρωπος που κοιτάει πρώτα τους στίχους(πρέπει να είναι κάτι πραγματικά ακραίο για να με ενοχλεί) ή το κόνσεπτ στο οποίο κινείται ο δίσκος.
πάντα έβλεπα την φωνή σαν ΑΚΟΜΑ ένα μουσικό όργανο που παίζει το ρόλο του στη μουσική του γκρούπ όπως και όλα τα άλλα και όχι σαν κάτι παραπάνω.
όπως και να'χει βέβαια κ με τα κακά μου εγγλέζικα πιάνω 2-3 στιγμές που με αγγίζουν σαν ιρελίτζιο.
από ποιά περίοδο και μετά αρχίζουν να σε χαλάνε οι floyd?

O)))zma
26-05-2009, 15:36
otan kanei ti foni tou o waters sa na apaggelei shakespeare einai aaaaargh entelos eknevristiko
kai ta perissotera kommatia ta brisko mallon metria.
to empty spaces(afto me ta leloudia) maresei.

Amnesiac.
26-05-2009, 15:39
Μικροί και ανόητοι διαβάστε λίγο για την επιρροή που είχε αυτός ο αφελής στίχος και γενικότερα ο δίσκος και μετά κρίνετε τον.

Οντόπικ, ο καλύτερος πινκ φλόυντ δίσκος, γεμίσαμε ΤΡΟΥ και στους πινκ φλόυντ μας :!:

O)))zma
26-05-2009, 15:41
Οντόπικ, ο καλύτερος πινκ φλόυντ δίσκος

skata einai

Amnesiac.
26-05-2009, 15:42
Εντάξει τότε. Θα κάνω έντιτ το ποστ μου.

O)))zma
26-05-2009, 15:43
ok

Fireknight
26-05-2009, 15:44
ki ego gia titanoterastio to exo to The Wall , kai oi floyd einai kati parapano apo to triparisma twn protwn diskwn [pou einai episis titanoterastioi e] .
Latreia to Young Lust pou anafer8ike , alla kai synolika mou fenete megalos diskos .

mia mera na poume kai gia to Final Cut ;D

LokiTricksterGod
26-05-2009, 15:44
Μικροί και ανόητοι διαβάστε λίγο για την επιρροή που είχε αυτός ο αφελής στίχος και γενικότερα ο δίσκος και μετά κρίνετε τον.

Οντόπικ, ο καλύτερος πινκ φλόυντ δίσκος, γεμίσαμε ΤΡΟΥ και στους πινκ φλόυντ μας :!:

μη νομίζεις ότι επειδή γράφεις ειρωνικά και αυτοαναιρετικά γλυτώνεις και το σχολιασμό μικρέ διαβολάκο!

δεν θέλω στίχους με επιρροή, είμαι ελιταριό και δεν μ'αρέσει η μουσική να γίνεται τσιτάτο στο χέρι του κάθε μαλάκα.

και τέλοσπάντων στίχους σαν αυτούς δεν ξαναγράψαν ποτέ:

Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.

And no-one called us to the land
And no-one knows the wheres or whys
But something stirs and something tries
And starts to climb towards the light

Amnesiac.
26-05-2009, 15:47

μη νομίζεις ότι επειδή γράφεις ειρωνικά και αυτοαναιρετικά γλυτώνεις και το σχολιασμό μικρέ διαβολάκο!

δεν θέλω στίχους με επιρροή, είμαι ελιταριό και δεν μ'αρέσει η μουσική να γίνεται τσιτάτο στο χέρι του κάθε μαλάκα.

και τέλοσπάντων στίχους σαν αυτούς δεν ξαναγράψαν ποτέ:

Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.

And no-one called us to the land
And no-one knows the wheres or whys
But something stirs and something tries
And starts to climb towards the light

Αφού δεν παίρνεις από λόγια, θα αναγκαστώ να σε ΓΑΜΗΣΩ. Λυπάμαι.

Swollen
26-05-2009, 15:50
σκατά το the wall και χάλια κ οι στίχοι του
μάιστα

Boris-san
26-05-2009, 15:53
O diskos einai uperoxos,apla den einai diskos pou akougetai me anesh,einai strufnos.Epishs ta fwnhtika einai apisteftotata,kai mou 8umizoun mia megalh agaph twn 70s,tous Alan Parsons Project kai to Tales and Mysteries pou einai uperdiskaros

Headphones
26-05-2009, 15:56
ναι οκ το echoes ειναι απο τα καλυτερα κομματια εβερ αλλα αυτο δεν κανει το γουολ κακο δισκο. μην ξεχναμε εχει μεσα comfortably numb. ok εχει και αρκετα μετρια που εξυπηρετουν μονο το κονσεπτ το οποιο ομως εχει κατι να πει και ας σας χαλαει ο στιχος του ληβ δε κιντς αλοουν που στο κατω κατω ο γουοτερς το γραψε για το εκπαιδευτικο συστημα που γνωρισε ο ιδιος, οποτε μιλαμε για ποια δεκαετια?

Boris-san
26-05-2009, 15:59
Sthn agglia to 84 apagoreuthke o 3ulodarmos twn ma8htwn apo tous ka8hghtes,h peripou tote.Shmera,exei te8ei akomh kai zhthma epanaforas tou ws meso diapaidagwghshs.Opote fantasteite...

irreligious
26-05-2009, 16:05
ok εχει και αρκετα που εξυπηρετουν μονο το κονσεπτ

ακόμα και αυτά δεν είναι ανατριχίλιες όμως?
is there anybody out there? και τέζα ο καμπούρης.

entit-ε, το'σβησα το 'μέτρια'.

Headphones
26-05-2009, 16:07
ειναι, απλα δεν ειναι τα κομματια που θα βαλεις μεμονωμενα αν θες να ακουσεις φλουντ. μ'αυτη τη λογικη το "μετρια" οχι οτι αμα κατσω να ακουσω το αλμπουμ θα τα πηδηξω.

00i00
26-05-2009, 16:08

αν απομονωνεις την επιρροη σε μεταλ μπαντες τοτες ναι εχεις δικιο για το αλμπουμ

τωρα το να τον λες καλυτερο της μπαντας οταν στην ουσια αποτελει προσωπικη υποθεσις του Waters αφου η μπαντα κατεβαζε στορια με τον Right μες την κοκα ως τα μπουνια και τον Mason στην κοσμαρα του και τα αυτοκινητα του...οκ προφανως ειναι το αγαπημενο σου αλλα καλυτερο με τιποτα,δε θα αντιπαραθεσω κανενα ακραιο παραδειγμα/δισκο απλα το κοινα αποδεκτο απο φανατικους πιουριστες αλλα και μεηνστριμ κοινο Dark Side Of The Moon

The Good Son
26-05-2009, 16:16
/λοκ

Fireknight
26-05-2009, 16:18
giati ?

Drumsick
26-05-2009, 16:20
ΑΜΠΑΛΟΙ! ΑΑΑΑΜΠΑΑΑΑΛΟΙΙΙΙΙ!

Εύκολα στους 3 καλύτερους δίσκους φλόυντ και στους 10 καλύτερους δίσκους γενικά.

GG*
26-05-2009, 16:29
καλε ρε ο αλλος λεει οτι δεν τον ψηνουν τα concept album εκτος αν ειναι το oceanic........
το οποιο μια χαρα δισκαρα ειναι αλλα υπαρχουν καμια σαρανταρια καλυτερα και σηματικοτερα concept albums

βεβαια αν θυμαμαι καλα ειναι το ιδιο ατομο που ειπε οτι δεν ειχε σε εκτιμηση τους celtic frost μεχρι που βγηκε το monotheist:|

The Good Son
26-05-2009, 16:37
giati ?

Γιατί είναι ένα θρέντ χωρίς νόημα. Αμα θέλουμε να κάνουμε κουβέντες τύπου "πόσο γαμάει ένας κλασσικός δίσκος", πάμε στο ροκιν τζιαρ. Δλδ τί; να γίνει the wall appreciation thread; Για ένα δίσκο τέτοιου βεληνεκούς κάτι τέτοιο είναι ευτελισμός. Ή να πει κάποιος οτι αυτός ο δίσκος είναι χαζομάρα; Ή να έρθει κάποιος σαν τον 000ι0000δφσαφδσα και να πεί πόσο πολύ γαμούνε άλλοι δίσκοι των φλόυντ επειδή είναι ψαγμένος. Σταρχίδια μας κύριοι. Ο δίσκος ετούτος από την μουσική ιστορία τάσσεται στα ψηλά σαλόνια και αν σας ξινίζει είστε παπάρες γιατί δεν εκτιμάτε κάποια πράματα. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον, δικαίωμά του, αλλά καθείς οφείλει να αναγνωρίσει την αξία και τα @@ του. /λοκ.

Reject
26-05-2009, 16:41
ακριβως.
εμενα δεν μου αρεσει,αλλα παραδεχομαι την αξια του.και ισως στα 45-50 μου να τους δωσω μια ευκαιρια.
ο κυρ-λοκι μπορει να ριξει ενα καλο ψεκασμα με κουλτουροσκονη,εχει χασει την φορμα του τελευταια.

Fireknight
26-05-2009, 16:51
giati ?

Γιατί είναι ένα θρέντ χωρίς νόημα. Αμα θέλουμε να κάνουμε κουβέντες τύπου "πόσο γαμάει ένας κλασσικός δίσκος", πάμε στο ροκιν τζιαρ. Δλδ τί; να γίνει the wall appreciation thread; Για ένα δίσκο τέτοιου βεληνεκούς κάτι τέτοιο είναι ευτελισμός. Ή να πει κάποιος οτι αυτός ο δίσκος είναι χαζομάρα; Ή να έρθει κάποιος σαν τον 000ι0000δφσαφδσα και να πεί πόσο πολύ γαμούνε άλλοι δίσκοι των φλόυντ επειδή είναι ψαγμένος. Σταρχίδια μας κύριοι. Ο δίσκος ετούτος από την μουσική ιστορία τάσσεται στα ψηλά σαλόνια και αν σας ξινίζει είστε παπάρες γιατί δεν εκτιμάτε κάποια πράματα. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον, δικαίωμά του, αλλά καθείς οφείλει να αναγνωρίσει την αξία και τα @@ του. /λοκ.

nai symfonw sta perissotera , apla to lock mou fanike perito , as grapsei o ka8enas oti 8elei , kai siga min eftelistei o diskos apo tin mlkia tou ka8enos edo mesa .

00i00
26-05-2009, 16:53
giati ?

καλα ρε πατε το εχουμε καταλαβει οτι εισαι εμπαθης με μενα...

αλλα ρε πιο αργε κι απο ημερολογιο το οτι εχω ακουσει κι αλλα αλμπουμ τους με κανει ντεμεκ ψαγμενο? οκ ας σταματησω να ακουω γενικα μουσικη

The Good Son
26-05-2009, 16:58
Έχεις δίκιο οτι είμαι αργός. Πόσταρα οτι θα κάνεις κάτι που χες κάνει ήδη.

FIXXXER
26-05-2009, 17:10
Αυτα που λετε για τους "αφελεις στιχους" νομιζω ειναι μια πολυ απλη σκεψη πρωτου επιπεδου, δε μιλαμε να πρεπει να περασει κανεις σε τριτο και τεταρτο επιπεδο σκεψης για να καταλαβει οτι οι στιχοι ειναι καθαρα αποτελεσμα της εποχης, η οποια απαιτουσε in your face στιχους, και εν πασει περιπτωσει, οχι ελιτ ρε παιδια και στους Pink Floyd, μπουχτισαμε απο ελιτ, for the love of god δηλαδη.

Οσον αφορα το δισκο, προσωπικα ειναι ενας απο τους τρεις αγαπημενους μου απο Pink Floyd, μαζι με το Wish You Were Here και Division Bell :!: . Παντα αλλωστε προτιμουσα τις μελωδιες και τη φωνη του David Gilmour και απο αυτην του Roger Waters αλλα και απο του crazy diamond. Οποτε ιρελιτζιε, ειμαι μαζι σου σε αυτο.

12 stars circle your brow
26-05-2009, 17:10
Μήπως να σοβαρευτείτε λίγο; Από πότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μουσική και να κάνουμε θρεντς κι αν θέλουμε όντως να τα κάνουμε αυτά να πάμε στο ρόκινγκ; Ένας δίσκος είναι από μία εφευρετική και δημιουργική μπάντα όχι κανένα τρομακτικό θαύμα.
Οι απόψεις μπορούν να είναι διαφορετικές, όποιος έχει πρόβλημα μ'αυτό μπορεί να συνεχίσει να τρολλάρει όπως μας έχει συνηθίσει.
Κι ο Λόκι που πέσατε όλοι πάνω του να τον φάτε δικαιολόγησε ο άνθρωπος και με το παραπάνω τι τον ενοχλεί, είναι θέμα αισθητικής (μαντέψτε, κι αυτή διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο), δεν είπε πουθενά ο συγκεκριμένος ότι είναι σκατά. Άσε που από την στιγμή που μπαίνεις στην διαδικασία να βάλεις δίπλα άλλους δίσκους Floyd το παιχνίδι το χάνει πολύ εύκολα ο συγκεκριμένος.

FIXXXER
26-05-2009, 17:14
Άσε που από την στιγμή που μπαίνεις στην διαδικασία να βάλεις δίπλα άλλους δίσκους Floyd το παιχνίδι το χάνει πολύ εύκολα ο συγκεκριμένος.

Αποψη σου, και λαθος για μενα και πολλους αλλους οπως βλεπεις ε.

The Good Son
Daksi. postare ke o vikotnik. to lok argise na erthei

irreligious
οε, το ζήτημα δεν είναι να κάμουμε απρεσιεϊσον θρεντ.
ούτε να συγκρίνουμε το γουόλ με τους άλλους δίσκους των φλοϋντ.
γνώμες και των άλλων εριτών πλην λόκι και μινμινιμινιμινι ήθελα να τσεκαρω,
αφού μου φάνηκε παράξενο που αυτοί οι δύο χειώναν έτσι εύκολα τον εν λόγω δίσκο.

26-05-2009, 17:15
Αποψη σου, και λαθος για μενα και πολλους αλλους οπως βλεπεις ε.

Ye, εγώ είμαι πολύ εν τάξει μ'αυτό, κανένα πρόβλημα με τις προτιμήσεις σας.

Fireknight
26-05-2009, 17:16
Άσε που από την στιγμή που μπαίνεις στην διαδικασία να βάλεις δίπλα άλλους δίσκους Floyd το παιχνίδι το χάνει πολύ εύκολα ο συγκεκριμένος.

Οι απόψεις μπορούν να είναι διαφορετικές

nomizo oti einai adikos kopos aftes oi sygkriseis . To topic malon egine gia ton sygkekrimeno disko kai oxi gia na vroume to kalitero floyd .

The Good Son
26-05-2009, 17:17
Oi diskoi den mpenoun dipla dipla, den ine poutses. den iparxi oros "kaliteros" parte to xampari vikotniks ke 000i000s aftou tou planhth.

The Good Son
26-05-2009, 17:17
den ine poutses.

inb4 logo twn tool

26-05-2009, 17:20
Oi diskoi den mpenoun dipla dipla, den ine poutses. den iparxi oros "kaliteros" parte to xampari vikotniks ke 000i000s aftou tou planhth.

Δεν ξέρω τι κάνεις με τους φίλους σου κι αν ακόμα τις μετράτε παρέα αλλά εγώ με τις πούτσες δίπλα δίπλα έχω ένα θεματάκι.

Κατα τ' άλλα το μέτρο σύγκρισης νομίζω αυτό τον ρόλο παίζει.
(να κάνουμε λιανά ότι το καλύτερο=αγαπημένο)

The Good Son
26-05-2009, 17:23
Ta ellhnika einai mia poli wrea glwssa giafto kai exoun poikilia leksewn gia diaforetika nohmata. oi 2 lekseis aftes den einai to idio ek fysews kathws enas paragontas einai oti h mia ekfrazei ipokeimenikothta kai h allh antikimenikothta. episis logiko ine na xeis provlhmataki me tis poutses dipla dipla giati tha exanes.

26-05-2009, 17:27
Θα κανονίσουμε να πάμε σε φροντιστήριο γλωσσολογίας για να μην μας απογοητευτείς ξανά, οκ;
Άντε τώρα σε κανά 4chan ή πόσταρε κωλάρα να δούμε :]

The Good Son
26-05-2009, 17:28
mhn pas apo kei kseroun apo glwsses kai mporei na sou kanoun kammia pipa ke tromaksis.

FIXXXER
26-05-2009, 17:31
Βικοτνι, αυτο που σε λεει ο Good Son και συμφωνω απεριοριστα με αυτο για ολες σχεδον τις μπαντες, ειδικα για τους δισκους τους οι οποιοι ειναι σε διαφορετικο κλιμα και υφος, οτι πολλες φορες, αν οχι τις περισσοτερες, η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ειναι ανουσια και περιττη, καθως δεν οδηγει σε κανενα χρησιμο συμπερασμα για τον εν λογω δισκο. Με αυτον τον τροπο αξιολογησης της μουσικης, τοτε ολες οι μπαντες οι οποιες βγαζουν το mangum opus τους, μετα πρεπει να σταματησουν να γραφουν μουσικη, καθως οποιαδηποτε συγκριση με το αριστουργημα θα ειναι αδικη, το οποιο φυσικα πρακτικα δεν ειναι δυνατο.

26-05-2009, 17:34
Ε ρε κοίτα να δεις πως ξεφύγαμε τελείως όμως ε!
Γι' άλλο λόγο πόσταρα κι αλλού πήγε, οπότε κρατήστε μόνο αυτό το μέρος του ποστ μου.

Μήπως να σοβαρευτείτε λίγο; Από πότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μουσική και να κάνουμε θρεντς κι αν θέλουμε όντως να τα κάνουμε αυτά να πάμε στο ρόκινγκ; Ένας δίσκος είναι από μία εφευρετική και δημιουργική μπάντα όχι κανένα τρομακτικό θαύμα.
Οι απόψεις μπορούν να είναι διαφορετικές, όποιος έχει πρόβλημα μ'αυτό μπορεί να συνεχίσει να τρολλάρει όπως μας έχει συνηθίσει.
Κι ο Λόκι που πέσατε όλοι πάνω του να τον φάτε δικαιολόγησε ο άνθρωπος και με το παραπάνω τι τον ενοχλεί, είναι θέμα αισθητικής (μαντέψτε, κι αυτή διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο), δεν είπε πουθενά ο συγκεκριμένος ότι είναι σκατά.

Reject
26-05-2009, 17:38

το μονο που θελουμε ειναι,αλλο ενα τουβλο στο φορουμ.
εδω ρε μαλακα συγκρινεις τις πρωην μεταξυ τους,δεν θα συγκρινεις διαφορετικους δισκους απο μια μπαντα?
συνετισου και κοψε την χαιτη,γιατι η ζεστη σε εχει κανει μιουλ.

LokiTricksterGod
26-05-2009, 17:42
που να λεγα και ότι είναι κακός δίσκος ε, καμιά ελπίδα. GG* καλά σε γαμάει το οσεάνικ, καλά σε γαμάει και το μονόθεϊστ, άντε τράβα τώρα να βαρέσεις καμιά μαλακία με τον συνονόματο να νιώσεις ακραίος.

έχουμε ξεφύγει πάντως, κράζετε γιατί κάποιοι προτιμούν... άλλους δίσκους μιας μπάντας από έναν συγκεκριμένο;

Agoraphobic_S.I.
26-05-2009, 17:50
Mια χαρά δισκάρα είναι και το κονσεπτ/στίχοι κλπ δεν με χαλάνε καθόλου, το αντίθετο. Είναι για κάποιους μόδα να κράζουν το γουολ όμως γιατί όλοι οι δήθεν το αποθεώνουν και όλες οι μπαντούλες τρέχουν να διασκευάσουν το εναδερ μπρικ και να το παίξουν αντίδραση κι έτσι. Οπότε πώς θα το παίξουμε ψαγμένοι; Κράζοντας το γουολ και λέγοντας "α, εγώ που έχω ακούσει τόνους μουσικής, θεωρώ το ουμαγκουμα καλύτερο".

Υπάρχει βέβαια και ο ειλικρινής κόσμος που πραγματικά δεν του αρέσει ο δίσκος και η άποψή του είναι σεβαστή.

Εντελώς ον τοπικ, πόσο κομματάρες είναι τα comfortably numb, hey you, the trial, goodbye blue sky, in the flesh (1).

LokiTricksterGod
26-05-2009, 17:53
θες να πείς ότι οι περισσότεροι εκεί έξω το ακούνε κρυφά σπίτι τους και γουστάρουν αλλά βγαίνουν στα φόρα και τις παρέες και το κράζουν γιατί θα φανούν ψαγμένοι...

οκ, πάσο

Agoraphobic_S.I.
26-05-2009, 17:55
Ναι, ξέρω καμπόσους τέτοιους και γενικά ισχύει αυτό. όχι μόνο με το γουολ βέβαια, είναι παράδειγμα είναι.

Εσύ ρε μάγκα δεν είσαι τέτοιος, που κολλάς.

LokiTricksterGod
26-05-2009, 17:59
κολλάω γιατί ο πάνκης μου λέει για κουλτουρόσκονη και γενικά πολύ εύκολα σου βγαίνει η ρετσινιά του δήθεν εδώ πέρα - κράζουν τον μινμίν που παίζει στα δάχτυλα την ψυχεδελική σκηνή ξέρωγω και είναι ψευτοκουλτούρα και "το παίζει", ο πάνκης που ξέρει τα αντίστοιχα στο πανκ και μπορεί να σου αραδιάσει 100 μπάντες σε ρυθμό πολυβόλου όμως είναι τρου και αληθινός και ακούει αντρίκια μουσική

γενικά παίζει τρελή προκατάληψη - εμένα και τα δύο ειλικρινή μου φαίνονται να σου πώ την αλήθεια και δεν μπαίνω δω μέσα περιμένοντας ποιός θα διαφωνήσει μαζί μου για να τον αρχίσω στο δούλεμα και το μπινελίκι

GuardianOfIvorytower
26-05-2009, 18:01
Μάλιστα, δεν περίμενα να ακούσω από κάποιους ότι δεν τους αρέσει ο συγκεκριμένος δίσκος (ή ότι έστω είναι αρκετά κάτω σε σχέση με τους υπόλοιπους φλόυντ)...ΟΚ το δέχομαι, γούστα κ απόψεις, αλλά μου φαίνεται περίεργο.

Για μένα είναι άλλος ένας μεγαλιώδης Floyd δίσκος. Φοβερές συνθέσεις, ανατριχιαστικές εμηνείες, πολύ έξυπνο concept, γενικά λατρεία δίσκος.
Δλδ πάει παρέα για μένα μαζί με τα Dark Side - Wish - Animals κ συνθέτουν όλα μαζί μία τέλεια μουσική τετραλογία (για μένα αποτελούν την κορύφωση της μπάντας). Μ αρέσουν σαφώς κ τα πιο ψυχεδελειοκάτι βλέπε Meddle - Atom - Saucerful αλλά προτιμώ λίγο παραπάνω τα 70s τους.

Reject
26-05-2009, 18:02
κολλάω γιατί ο πάνκης μου λέει για κουλτουρόσκονη και γενικά πολύ εύκολα σου βγαίνει η ρετσινιά του δήθεν εδώ πέρα - κράζουν τον μινμίν που παίζει στα δάχτυλα την ψυχεδελική σκηνή ξέρωγω και είναι ψευτοκουλτούρα και "το παίζει", ο πάνκης που ξέρει τα αντίστοιχα στο πανκ και μπορεί να σου αραδιάσει 100 μπάντες σε ρυθμό πολυβόλου όμως είναι τρου και αληθινός και ακούει αντρίκια μουσική

γενικά παίζει τρελή προκατάληψη - εμένα και τα δύο ειλικρινή μου φαίνονται να σου πώ την αλήθεια και δεν μπαίνω δω μέσα περιμένοντας ποιός θα διαφωνήσει μαζί μου για να τον αρχίσω στο δούλεμα και το μπινελίκι

ρε αγορινα,προσπαθησε λιγο να ξεχωρισεις ποτε κανω πλακα και ποτε οχι.ειρωνευομαι μονιμως τους ελιτιστες του προσκηνιου,και αυτους που εχουν αποψεις στυλ "σβηνουν το 99% αυτων που ακουτε".ονοματα δεν λεμε,ξερουμε ποιοι φιογκοι ειναι.
οκ,δεν θα γινει και στοχος ζωης σου,αλλα οκ.
γουσταρω πολυ περισσοτερο που λες την αποψη σου τιμια και πορωτικα,χωρις να κανεις δημοσιες σχεσεις στο φορουμ,σε αντιθεση με "οπαδους" που εχουν τα απαντα μιας μπαντας σαν ΑΞΙΕΣ.
δεν σου αρεσει και το λες.και πολυ καλα κανεις!:-)
δεν ειναι ζητημα "αντρικης" και "πουστικης" μουσικης,αυτα το ξερεις οτι στο λεξιλογιο μου δεν υπαρχουν(οκ,εκτος απο το ποζερ).δεν σε ξεχωριζω απο καποιους αλλους εδω μεσα που ακουνε/γουσταρουν καποια πραγματα χωρις δογματισμο.χιλιες φορες να διαβαζω τις δικες σου αποψεις που στην τελικη θα ειναι αντικειμενικες για εναν δισκο/μπαντα,παρα να διαβαζω τον ρα παρια,τον ρεηζορ,τον ρουθλεςς πολλες φορες ακομα και ΣΤΟΝΕΡΑΔΕΣ ή "ανεξαρτητους" που μπορει να δεχθουν μεσα τους οτι ενας δισκος ειναι ΜΑΠΑ,αλλα δεν θα το εκφρασουν ποτε.
εγω πχ μοιραζω σκατα ακομα και σε αυτα που ακουω/αγαπαω,αν βγει καμια μαλακια.ανελεητα,χωρις οικτο.
παντως το εννοω.οταν πραγματικα θελησω να χαλαρωσω,θα δωσω μια ευκαιρια σε αυτους και στους κινγκ κριμσον.μεχρι τοτε ελπιζω να εχουν περασει πολλα χρονια.

Clockwork Orange
26-05-2009, 18:05

παντα ετσι δεν ηταν στο ερ??
για αυτο το αγαπαμε!!!

Drumsick
26-05-2009, 18:23
Δλδ πάει παρέα για μένα μαζί με τα Dark Side - Wish - Animals κ συνθέτουν όλα μαζί μία τέλεια μουσική τετραλογία (για μένα αποτελούν την κορύφωση της μπάντας)

Συμφωνούμε. Βέβαια δεν θα μπορέσω ποτέ να τα βάλω σε σειρά προτίμησης.. (άντε να βάλω το Wish 4o,τα άλλα είναι αδύνατον).
Βέβαια και το Atom Heart Mother θα είχε πανύψηλη θέση λόγω του μεγαλειώδους ομώνυμου (στις 5 καλύτερες συνθέσεις της μουσικής ιστορίας), αλλά συνολικά σαν δίσκος ρίχνεται απο τα υπόλοιπα μέτρια, κατα τη γνώμη μου, κομμάτια.

GuardianOfIvorytower
26-05-2009, 18:28
Σε σειρά ούτε εγώ, δεν παίζει. Όποιο ακούω κάθε φορά μάλλον :-P

Agoraphobic_S.I.
26-05-2009, 18:37
Ναι γενικά κι εμένα η τριάδα dark side - wish - animals μ' αρέσει περισσότερο, αλλά αγαπώ πολύ και atom heart, meddle και piper at the gates. Το γουολ πάει αμέσως μετά την τριάδα. Μέτρια κομμάτια το ατομ χαρτ δεν έχει, απλά δεν είναι όλα ΕΠΗ όπως το ομόνυμο, τα λατρεύω όμως. :touched:

LokiTricksterGod
26-05-2009, 18:49

ρε αγορινα,προσπαθησε λιγο να ξεχωρισεις ποτε κανω πλακα και ποτε οχι.ειρωνευομαι μονιμως τους ελιτιστες του προσκηνιου,και αυτους που εχουν αποψεις στυλ "σβηνουν το 99% αυτων που ακουτε".ονοματα δεν λεμε,ξερουμε ποιοι φιογκοι ειναι.
γουσταρω πολυ περισσοτερο που λες την αποψη σου τιμια και πορωτικα,χωρις να κανεις δημοσιες σχεσεις στο φορουμ,σε αντιθεση με "οπαδους" που εχουν τα απαντα μιας μπαντας σαν ΑΞΙΕΣ.
δεν ειναι ζητημα "αντρικης" και "πουστικης" μουσικης,αυτα το ξερεις οτι στο λεξιλογιο μου δεν υπαρχουν(οκ,εκτος απο το ποζερ).δεν σε ξεχωριζω απο καποιους αλλους εδω μεσα που ακουνε/γουσταρουν καποια πραγματα χωρις δογματισμο.χιλιες φορες να διαβαζω τις δικες σου αποψεις που στην τελικη θα ειναι αντικειμενικες για εναν δισκο/μπαντα,παρα να διαβαζω τον ρα παρια,τον ρεηζορ,τον ρουθλεςς πολλες φορες ακομα και ΣΤΟΝΕΡΑΔΕΣ ή "ανεξαρτητους" που μπορει να δεχθουν μεσα τους οτι ενας δισκος ειναι ΜΑΠΑ,αλλα δεν θα το εκφρασουν ποτε.
εγω πχ μοιραζω σκατα ακομα και σε αυτα που ακουω/αγαπαω,αν βγει καμια μαλακια.ανελεητα,χωρις οικτο.
παντως το εννοω.οταν πραγματικα θελησω να χαλαρωσω,θα δωσω μια ευκαιρια σε αυτους και στους κινγκ κριμσον.μεχρι τοτε ελπιζω να εχουν περασει πολλα χρονια.

σόρρυ ρε, προφανώς ξέσπασα άδικα, αλλά τα μάζευα απ'το 2006 που πρωτομπήκα αυτά και έτυχε τώρα. =Ρ

ξέρω ότι είσαι ειλικρινής με τη μουσική που ακούς, φαίνεται δηλαδή και γιαυτό γουστάρω να διαβάζω ποστ σου. λέω για την αντιμετώπιση από αρκετούς υπόλοιπους κυρίως.

και τώρα που αγαπηθήκαμε να σου πώ ότι προσπαθούσα να σκεφτώ κάτι να σου προτείνω από κρίμσον αλλά δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα που να γουστάρεις σε πρώτη φάση. η αρχή του 21st century schizoid man πάντως είναι ΧΕΒΗ, το μόνο σημείο που μπορεί να σ'άρεσε.

peace! <3

Reject
26-05-2009, 18:55
νο προμπ αγορινα.η ακρη παντα βρισκεται,αρκει να υπαρχει διαθεση.
θενκς για την προταση,θα προσπαθησω πραγματικα να του δωσω μια ευκαιρια ακομα και τωρα που περναω μια φαση καρακαφροπανκ.τετοιο πραγμα ουτε στα 17 μου,τοσο πολυ!
λες να ευθυνεται το οτι βαραω 12ωρα σε μαγαζι που εχει ενα μουσικο φασμα που εκτεινεται απο τον αλισ κουπερ στους ινχς?χαλαρα...

Ra Pariah
26-05-2009, 19:20
βεβαια αν θυμαμαι καλα ειναι το ιδιο ατομο που ειπε οτι δεν ειχε σε εκτιμηση τους celtic frost μεχρι που βγηκε το monotheist:|

Δεν σε έχουμε συνηθίσει σε τέτοια πάρθια βέλη. Εύγε!

hyatari
26-05-2009, 19:28
agapite file xristi loki, sorry pou tha piasto apo ta moutra sou, alla afenos mou eisai proxeiros tora, afeterou sou ta xo fylagmena apo megaleiodi dilosi "palia pou goustara karga solefald". loipon akou pos exoun ta pragmata. to ksero oti kathe fora pou se leei kapoios dithen psagmeno esy apo mesa sou les "zoml zoml ti leei re o vlakas" kai ksero oti auta pou akous ta agapas ontos kai den ta akous gia na poliseis prosopo eis tin koinonia kai eimai aware tou gegonotos oti oi apopseis pou ekfrazeis do xamo einai pragmata dika sou pou ta pisteueis. ALLA merikes fores o dithenismos kai o -kakws ennooumenos- elitismos einai pragmata pou mas diapotizoun osan tin proini ygrasia xoris na to katalavainoume kai mas trypane ta kokkala siga siga se simeio pou den mporoume na ksexorisoume pleon to nero apo to medouli mas. auto ofeiletai kyriws sta viomata tou kathenos mas kai sygkekrimena stin periptosi mas (mousiki kai texni as poume) ston tropo pou dexomaste plirofories. go eimai 30 xronon kai den mporo akoma na ksekathariso sto myalo mou kapoia pragmata kai den mporo na po me sigouria o tade floyd diskos mou kanei giauto to logo kai o deina de mou kanei gia ton allo logo. antilamvanomai epi tou thematos to logo pou se enoxlei i amesotita tou xei titser liv de kints alon kai pisteuo oti ontos sou parenoxlei tin aisthitiki, oxi oxi de tha vgo na po oti les psemata epautou. to thema pou eksetazo einai o logos pou symvainei auto. giati emena kai ton filo mou ton taki ton kommoti den ton enoxlei i xydaia kai tapeinotiki auti (gia ta dedomena ton floyd opos ta xeis sto myalo sou) amesotita, eno esena sou xtypaei alarm? ki edo akrivws kollaei o dithenismos-ygrasia pou anefera parapano. autos mporei na ofeiletai eite se yperplithora akousmaton (aka exo akousei 342342 paromoia pragmata kai -nomizo oti, alla to pisteuo osan universal truth- oi tade to kanoun kalytera) eite se synthikes empedosis kai aporrofisis. eisai poso? 19? 20? to provlima den einai i prosvasi kai i amesi pliroforisi tou iderne, merikes fores omos i diamorfosi kallitexnikias antilipsis se ameso syntonismo me tis apeirarithmes diadiktyakes seirines einai pragma akrws epikindyno kai apoprosanatolistiko. den einai mono thema ypersyssoreusis akousmaton alla genikoterou vomvardismou apopseon kai statheron se synartisi me ta ekastote ixotopia. genika olos autos o koresmos -apo ti mia- kai i diarkis anazitisi diamantion en to mesw xoiron -apo tin alli- einai diadikasies psyxofthores kai elafrws epikindynes an den exei epelthei prota mia stoixeiodis apokrystallosi vasikon arxon, i opoia kalws i kakws exei na kanei me to xrono kai tpt allo. den ksero an esy pisteueis pos apo ta 10 sou eixes tin ikanotita na antilamvanesai opoiodipote eksoteriko kallitexniko erethisma kata to dokoun, etsi oste sta 20 sou na vgeis me perifaneia na peis "gignosko re mounakia". an einai etsi ta pragmata tote ola auta pou leo agnoise ta kai des ta os mia genikoteri anthropologiki paratirisi. auto gia tous solefald pantos itan asteio antiathlitiko faoul liga deuterolepta prin ti liksi kai den to sygxorao.
akoma genikotera den mporo na min anafero oti pleistakis exo paratirisei apo poly kosmo mia viasyni, ena zori, enan asigasto potho gia plirotita mousikon apopseon kai oso ginetai megalytero euros kai vathos akousmaton. eseis pou to kanete auto (den kserete poioi eiste) elpizo na mi stereiste apolausis logw autou tou gegonotos.
tespa ki emena to wall einai sigoura sta ligotera agapimena mou floyd, alla thelo na pisteuo oti auti i entyposi exei dimiourgithei sto myalo mou epeidi ta tragoudia allon diskon maresoun perissotero kai oxi gia kapoio allo logo pou den mporo na entopiso.

Clockwork Orange
26-05-2009, 19:30
δινω αποδοση 7.65 στο να καθησει καποιος να το διαβασει

Ra Pariah
26-05-2009, 19:32
:rofl: :rofl: :rofl:

hyatari
26-05-2009, 19:32
eisai tyxeros pou xalase i georgiani grammatoseira sto keyb.

edit : split apo to poll dithen vs vlakes

edit 2 : dithen vlakes : periergo thaumastiko :

edit 3 : akyra ta proigoumena edit, alla xalase to etairiko pikap apo to opoio postaro kai den mporo na ta sviso.

Fireknight
26-05-2009, 19:39
xaxaxaxxaxax

δινω αποδοση 7.65 στο να καθησει καποιος να το διαβασει
den ta leei asxima pantws .

Drumsick
26-05-2009, 19:43
Αν εξαιρέσεις την προσωπική επίθεση στην οποια δε θέλω να πάρω θέση (χωρίς αυτό να σημαίνει ούτε οτι συμφωνώ ούτε οτι διαφωνώ), μια χαρά τα λέει.

Clockwork Orange
26-05-2009, 19:51
μαγειρας
προποτζης
ταριφας
τεμπελης
ροκ σταρ

00i00
26-05-2009, 19:54
on topic

http://i40.tinypic.com/15v7ur.jpg

τα ντεμα

GG*
26-05-2009, 19:54
βλακακο εγω τον παιζω αλλα εσυ που τον εκανες σφεντονα σε εχει τυφλωσει ε?
δηλ. διαβασες οτι δεν μου αρεσουν το monotheist ή το oceanic

σόρρυ ρε, προφανώς ξέσπασα άδικα, αλλά τα μάζευα απ'το 2006 που πρωτομπήκα αυτά και έτυχε τώρα. =Ρ

ξέρω ότι είσαι ειλικρινής με τη μουσική που ακούς, φαίνεται δηλαδή και γιαυτό γουστάρω να διαβάζω ποστ σου. λέω για την αντιμετώπιση από αρκετούς υπόλοιπους κυρίως.

και τώρα που αγαπηθήκαμε να σου πώ ότι προσπαθούσα να σκεφτώ κάτι να σου προτείνω από κρίμσον αλλά δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα που να γουστάρεις σε πρώτη φάση. η αρχή του 21st century schizoid man πάντως είναι ΧΕΒΗ, το μόνο σημείο που μπορεί να σ'άρεσε.

peace! <3

κοιτα αν ειναι να παθεις κανα ψυχολογικο γαμησε τα.........

regularpaul
26-05-2009, 20:19
ομορφα πραγματα

δισκαρα ειναι το Wall, αλλά και μενα δεν ειναι στα πιο αγαπημενα μου των Floyd
αφου ειναι δηλωμενη πλειστακις η ροπη μου προς την ψυχεδελεια

καντε κι ενα τοπικ για κονσεπτ δισκους αν δεν υπαρχει, να μορφωθουμε

mrmaiden
26-05-2009, 21:49
Vasika einai anousio na diafonoume ,giati o kathenas exei ta gousta tou kai ta viomata tou me ena album.

On topic einai terastia diskara to The Wall.

Vevaia protimo Piper, Saucerful, Meddle, Dark Side.

LokiTricksterGod
27-05-2009, 00:09
agapite file xristi loki, sorry pou tha piasto apo ta moutra sou, alla afenos mou eisai proxeiros tora, afeterou sou ta xo fylagmena apo megaleiodi dilosi "palia pou goustara karga solefald". loipon akou pos exoun ta pragmata. to ksero oti kathe fora pou se leei kapoios dithen psagmeno esy apo mesa sou les "zoml zoml ti leei re o vlakas" kai ksero oti auta pou akous ta agapas ontos kai den ta akous gia na poliseis prosopo eis tin koinonia kai eimai aware tou gegonotos oti oi apopseis pou ekfrazeis do xamo einai pragmata dika sou pou ta pisteueis. ALLA merikes fores o dithenismos kai o -kakws ennooumenos- elitismos einai pragmata pou mas diapotizoun osan tin proini ygrasia xoris na to katalavainoume kai mas trypane ta kokkala siga siga se simeio pou den mporoume na ksexorisoume pleon to nero apo to medouli mas. auto ofeiletai kyriws sta viomata tou kathenos mas kai sygkekrimena stin periptosi mas (mousiki kai texni as poume) ston tropo pou dexomaste plirofories. go eimai 30 xronon kai den mporo akoma na ksekathariso sto myalo mou kapoia pragmata kai den mporo na po me sigouria o tade floyd diskos mou kanei giauto to logo kai o deina de mou kanei gia ton allo logo. antilamvanomai epi tou thematos to logo pou se enoxlei i amesotita tou xei titser liv de kints alon kai pisteuo oti ontos sou parenoxlei tin aisthitiki, oxi oxi de tha vgo na po oti les psemata epautou. to thema pou eksetazo einai o logos pou symvainei auto. giati emena kai ton filo mou ton taki ton kommoti den ton enoxlei i xydaia kai tapeinotiki auti (gia ta dedomena ton floyd opos ta xeis sto myalo sou) amesotita, eno esena sou xtypaei alarm? ki edo akrivws kollaei o dithenismos-ygrasia pou anefera parapano. autos mporei na ofeiletai eite se yperplithora akousmaton (aka exo akousei 342342 paromoia pragmata kai -nomizo oti, alla to pisteuo osan universal truth- oi tade to kanoun kalytera) eite se synthikes empedosis kai aporrofisis. eisai poso? 19? 20? to provlima den einai i prosvasi kai i amesi pliroforisi tou iderne, merikes fores omos i diamorfosi kallitexnikias antilipsis se ameso syntonismo me tis apeirarithmes diadiktyakes seirines einai pragma akrws epikindyno kai apoprosanatolistiko. den einai mono thema ypersyssoreusis akousmaton alla genikoterou vomvardismou apopseon kai statheron se synartisi me ta ekastote ixotopia. genika olos autos o koresmos -apo ti mia- kai i diarkis anazitisi diamantion en to mesw xoiron -apo tin alli- einai diadikasies psyxofthores kai elafrws epikindynes an den exei epelthei prota mia stoixeiodis apokrystallosi vasikon arxon, i opoia kalws i kakws exei na kanei me to xrono kai tpt allo. den ksero an esy pisteueis pos apo ta 10 sou eixes tin ikanotita na antilamvanesai opoiodipote eksoteriko kallitexniko erethisma kata to dokoun, etsi oste sta 20 sou na vgeis me perifaneia na peis "gignosko re mounakia". an einai etsi ta pragmata tote ola auta pou leo agnoise ta kai des ta os mia genikoteri anthropologiki paratirisi. auto gia tous solefald pantos itan asteio antiathlitiko faoul liga deuterolepta prin ti liksi kai den to sygxorao.
akoma genikotera den mporo na min anafero oti pleistakis exo paratirisei apo poly kosmo mia viasyni, ena zori, enan asigasto potho gia plirotita mousikon apopseon kai oso ginetai megalytero euros kai vathos akousmaton. eseis pou to kanete auto (den kserete poioi eiste) elpizo na mi stereiste apolausis logw autou tou gegonotos.
tespa ki emena to wall einai sigoura sta ligotera agapimena mou floyd, alla thelo na pisteuo oti auti i entyposi exei dimiourgithei sto myalo mou epeidi ta tragoudia allon diskon maresoun perissotero kai oxi gia kapoio allo logo pou den mporo na entopiso.

solefald γουστάρω ακόμα, όχι με την ίδια κάψα, συγνώμη!

ούτε χυδαία την βρίσκω την αμεσότητα, ούτε ταπεινωτική. αταίριαστη τη βρίσκω, και με το πώς έχω τους floyd στο μυαλό μου, και απ'τα πράγματα που ζητάω γενικά από συγκεκριμένες μουσικές. όταν οι stampin ground μου ουρλιάζουν "someone has to protect the old and the weak" δεν ξενερώνω μία, ίσα ίσα. παίζει και να χουν συμβεί αυτές οι διαδικασίες που λες και να μην τό χω πάρει πρέφα, αλλά με τη συγκεκριμένη μπάντα έχω μεγαλώσει, η μάνα μου με νανούριζε στα πέντε μου με τα βινύλια τους, μου διάβαζε στίχους, και νομίζω ότι έχω αρκετά ανεπτυγμένη ικανότητα αποστασιοποίησης για να δώ πώς αντιδρούσα τότε, πώς αργότερα και πώς τώρα σε συγκεκριμένα πράγματα, και ιδίως σε μια μουσική που την έχω ζήσει από τόσο κοντά.

η ηλικία δεν νομίζω ότι παίζει και μεγάλο ρόλο πάντως, όταν το σκέφτομαι συνειδητοποιώ πώς είχα πολύ, ίσως περισσότερο χρόνο απ'όσο χρειαζόμουν για να τον καταναλώσω σε σκέψεις περί μουσικής, τέχνης γενικά, και της σχέσης που έχω εγώ με αυτά - αντί πχ. να γνωρίζω καμιά κοπέλα όπως έκαναν τότε οι συμμαθητές! μ'αυτό δεν θέλω να πώ ότι έχω δίκιο, αλλά ότι αν φαίνομαι σίγουρος γιαυτά που λέω είναι γιατί δεν τα σκέφτηκα πέντε λεπτά πριν τα γράψω, τα σκέφτομαι αρκετό καιρό τώρα.

συγνώμη και για την επίθεση σε GG, δε μ'αρέσει να βρίζομαι ούτε διαδικτυακά ούτε κανονικά αλλά εσύ δεν κάνεις καμιά προσπάθεια να γίνεις συμπαθητικός και ήμουν και εκνευρισμένος. cheers παρόλαυτα.

phthoggon
27-05-2009, 02:00
Πάντως ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι στην τέχνη που λένε πράγματα τα οποία χρειάζεται να ειπωθούν και να ακουστούν, πέρα από μεταφορές και βαθύτερα νοήματα που επιβραβεύουν τους λίγους και τα λοιπά, αν και είναι αλήθεια ότι όσο πιο κοντά στο "στρατευμένο τραγούδι" και τέτοια τόσο πιο αδιάφορη τείνει να γίνει μία μουσική. Προφανώς μοιάζει αταίριαστο αυτό το πράγμα για τους Pink Floyd των παλαιότερων χρόνων, αλλά δεν ήταν αυτοί οι Pink Floyd στο The Wall, ήταν άλλοι τι να κάνουμε. Όσον αφορά το πόσο σημαντικό ήταν για την εποχή το Another Brick in the Wall και μιας που έλεγες και για μάνες, ε να σου πω και ότι για τη δικιά μου (καθηγήτρια στο λύκειο) ήταν ύμνος και μου το βαζε και μου είχε εξηγήσει τι σημαίνει από μικρό. Άσχετα αν τώρα τους καθηγητές τους τσιγκλάμε μπας και πουν τίποτα παραπάνω πέρα από τα politically correct αντί να τους φοβόμαστε :-P

πσ. η πλάκα είναι ότι λόγω της πρώιμης αυτής επαφής με το δίσκο δε μπήκα ποτέ στον κόπο να το ακούσω ολόκληρο, οπότε δε μπορώ να εκφέρω γνώμη για το τόπικ! :''(

Dythor
27-05-2009, 02:15
Λοιπόν, αγοράκια, ηρεμήστε λίγο. Μουσική είναι, γαμημένη μουσική, και ο καθένας έχει το δικαίωμα να σχηματίζει μια γνώμη για το οτιδήποτε, πολύ δε περισσότερο αν είναι και τεκμηριωμένη και του Loki υπήρξε υπερπλήρης απ' αυτή την άποψη.

Στα του δίσκου τώρα, αποτελεί έναν mainstream/πολιτικό δίσκο της εποχής και, καλώς ή κακώς, έχει επιλεχθεί, όχι χωρίς λόγο, ο συνήθης δρόμος γι' αυτού του είδους τον στίχο, ο άμεσος. Προφανώς έχουν γραφτεί (την ίδια περίοδο) πολύ πιο ψαγμένα, ή αν προτιμάτε που προκαλούν πολύ εντονότερο εγκεφαλικό πέρα δώθε πράγματα (για όσους έχουν και το background ε), μην πάτε μακριά, Stairway to heaven, Epitaph. Παρ' όλα αυτά τον ακούω ευχάριστα και αναγνωρίζω ότι είναι αναγκαίος όσο και αφελής.

Να σημειώσω ότι είναι αναγκαίο να συμπεριλάβουμε στις συνιστώσες που διαμορφώνουν το πρίσμα πίσω απ' το οποίο κοιτάμε τον εν λόγω δίσκο το ότι οι Floyd μπορούν και έχουν γράψει και συνειρμικά, και τριππινγκ, και πανέμορφα πράγματα, απ' αυτά που μας αρέσουν.

Cheers.

Για το wall of text, γράφει ο άλλος "νεαρέ, είσαι πολύ μικρός για να είσαι κατασταλαγμένος επί του θέματος, ειδικά εάν και εφόσον έχεις διαμορφώσει μουσική άποψη απ' το Internet" κι επειδή είναι εκφρασμένο ωραία πετάγεται ο κάθε -χαμηλών προσόντων- ψάρακας με τα μάτια γουρλωμένα και βαράει δυο κωλοτούμπες. Μπράβο μαλάκα, τσίμπα κατοστάρικο.

00i00
27-05-2009, 02:28
βαριεμε τοοοοσο πολυ να γραφω για αυτο το αλμπουμ που περισσοτερο κακο παρα καλο εκανε στους Floyd....

οποτε κανω κ/π απο αλλο φορουμ

----------------------------------------------------------------

Μία πραγματικότητα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι Pink Floyd, ήταν ότι στις συναυλίες τους, έρχονταν όλο και περισσότερος κόσμος. Αυτό ήταν φυσικό να συμβαίνει, γιατί όταν προσθέτεις έργο στο έργο, είναι επόμενο να κερδίζεις καινούργιο κοινό. Πρέπει όμως να προσέχεις ταυτόχρονα και το παλαιότερο. Αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Roger. Θα ήθελε ευχαρίστως να πετάξει έξω από το ρεπερτόριο του γκρουπ το «Echoes» ή το «Careful with that Axe Eugene», αφού ο κόσμος ζητούσε συνεχώς να ακούει το «Money». Τι θα έκανε όμως με τους παλαιότερους; Παράλληλα, το κοινό είχε αρχίσει μέσα στον θαυμασμό του, να γίνεται και επιθετικό σε τέτοιο σημείο που το γκρουπ άρχισε να φοβάται για την ασφάλειά του. Αποφάσισαν να σηκώσουν μία φαρδιά αλλά όχι πολύ ψηλή μπάρα που να χωρίζει το κοινό από το γκρουπ, αλλά σε μια συναυλία της «Animals περιοδείας», ένας τρελαμένος θαυμαστής, σκαρφάλωσε στη μπάρα, ανέβηκε στη σκηνή και ο Roger τον πέταξε κάτω με κλωτσιές!!!!
Όταν γύρισε στο ξενοδοχείο, αναρωτήθηκε: «Πώς έγιναν έτσι τα πράγματα; Πώς βρέθηκα εγώ πίσω από τον τοίχο; Και τι μπορώ να κάνω για να τον γκρεμίσω; Και αν τον γκρεμίσω θα είμαι ασφαλής;»
Έφτιαξε έτσι μία καινούργια ιστορία (με στοιχεία από τη ζωή του), για ένα αγόρι που το λένε Pink Floyd και που έχασε τον πατέρα του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεγάλωσε με μία υπερπροστατευτική μητέρα, οι δάσκαλοι στο σχολείο του ήταν αυστηροί και …μαντεύετε ασφαλώς τη συνέχεια
Τώρα θα σας δυσαρεστήσω αν σας πω ότι το «Wall» δεν είναι το καλύτερό του;
Ε λοιπόν δεν είναι!!!
Στο «Wall», ο Roger βγάζει προσωπικά του πράγματα. Λέει για τη θλίψη που αισθάνεται στη ζωή του και για το παρελθόν του. Μιλάει για το πένθος του. Το ίδιο κάνει και στο «Final Cut» που θα ακολουθήσει.
Κοιτάξτε….
Ο πρώτος δίσκος είναι φανταστικός. Τραγούδια όμως όπως το «Vera» και το «Bring the Boys Back Home», με αρρωσταίνουν. Θα μου πείτε ότι αυτό είναι …προσωπικό μου θέμα. Εντάξει το δέχομαι.
Ξανακοιτάξτε λοιπόν
Το θέμα δεν είναι καινούργιο. Η ερημιά, η μοναξιά και η κατάθλιψη έχουν ειπωθεί στο παρελθόν από τους Who, στο «Tommy». Η αυστηρότητα και η σκληρότητα των δασκάλων στα σχολεία, ειπώθηκαν από τους Kinks, στο «Schoolboys in Disgrace».
O ήρωας που θέλει να αλλάξει τα πάντα και να βγει στην επιφάνεια, ειπώθηκε πάλι από τους Who, στο «Quadrophenia».
Το «Wall» έχει όμορφες στιγμές και είναι πολύ καλός δίσκος. Απλά τονίζω, ότι δεν είναι το αριστούργημα που με …τρελαίνει!!!
Ο πρώτος δίσκος είναι υπέροχος. Όλοι ξέρουν το «Another Brick in the Wall», το «Thin Ice» και το «Mother».
Ο δεύτερος έχει κι’ αυτός τις στιγμές του με το «Hey You» και το «Comfortably Numb».
Είναι ένας πολύ καλός δίσκος, αλλά δεν είναι ο καλύτερος και δεν αξίζει όλη αυτή τη φήμη που τον περιβάλλει. Θεωρώ επίσης ότι είναι μεγάλη αδικία ότι πολλοί άνθρωποι, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό τους όταν σκέφτονται τους Pink Floyd, είναι το «Wall». Το «Animals» για παράδειγμα, είναι πάρα πολύ ανώτερο. Και είναι ανώτερο ...παντού!!!!
Αυτό που θα λεγα για να κλείσω με το «Wall», είναι ότι οι Pink Floyd μπήκαν στη δεκαετία του ’70 υποτιμημένοι «Atom Heart Mother» και βγήκαν υπέρ το δέον υπερτιμημένοι «Wall»
Όσες φορές και να ακούσω αυτό το άλμπουμ, δεν θα αλλάξω γνώμη.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

credits @ i0s (http://www.odosoneirwn.com/forum/member.php?u=14)

FIXXXER
27-05-2009, 03:49
Ωραιες ολες οι αναλυσεις και ολα τα λογυδρια, αλλα δισκος με κομματια οπως In The Flesh, Comfortably Numb, Hey You, Another Brick In The Wall parts 1-3 και καποια ακομα που αναφερατε, ε δεν ειναι υπερτιμημενος που να χτυπατε κατω τον κωλο σας, καθως αγγιζει την τελειοτητα. Τωρα αν ξερω γω υπαρχουν κι αλλοι δισκοι που ειναι πιο τελειοι απο το τελειο, ε δε μας πολυνοιαζει.

sabbattack
27-05-2009, 04:01
Μήπως, λέω μήπως, δεν έχει κανένα νόημα να σχολιάζουμε το Wall και να γράφουμε Walls of text γύρω από το αν είναι καλός δίσκος ή όχι;

Συμφωνώ ότι δεν είναι το καλύτερο των Floyd. Μπορεί να μην είναι καν στην τριάδα. Για να πω και λίγο τη μαλακία μου όμως (ε, φόρουμ είναι, ας το ανεχτείτε, αλλιώς υπάρχει και το ignore), ακόμα και ένα μέτριο Floyd έχει ιδέες που προχώρησαν τη μουσική 10 χρόνια μπροστά. Θες σε ιδέες, θες σε αισθητική, θες που βλέπεις το Wall με τον Geldof να κυλιέται και να ουρλιάζει και σε πιάνει ένα ΚΑΤΙ;

Ίσως ο goodson έχει το δίκιο αλλά το μεταφέρει λίγο άκομψα. Με το να σχολιάσεις και να πεις "το Wall είναι ένα μέτριο Floyd στους μισούς το μάτι θα κολήσει στο μέτριο.

και εκεί θα ξεσπαθώσουν και άγιος ο θεός.

Για να απαντήσω στο αρχικό ποστ του irreligious, γενικά πάντα άκουγα δίσκους. Αν σε 500 αρέσει η Μπάρετ περίοδος παραπάνω από την επόμενη περίοδο, μπράβο τους, να'στε καλά, σφίγγουμε τα χέρια και λέμε για τι μας αρέσει ωραία και καλά.

Λέω μαλακίες τώρα, πρέπει να φταίει η ώρα, η εποχή και η διάθεση, αλλά όλα τα λάθη ξεκινάνε όταν όλοι (μηδενός εξαιρουμένου και με μένα στην κατηγορία......ΟΚ ίσως του Μπέρνι και του Loader και κανά 2 αλλωνών που έχουν απαλλαγή) γράφουμε με το υφάκι "άκου εμένα μπάρμπα πόσο γαμάτα τα λέω και πόσο ΓΑΜΑΩ" . Μετά τις βγάζουμε έξω, τις μετράμε και τελικά οι πιό γαμάτοι επικρατούν, στο μυαλό τους ή στα μάτια της κοινής forum-γνώμης. Ε, με αυτή την οπτική γωνία δεν έχει νόημα να ψάξεις αν είναι καλό η όχι το Wall...

είδαμε τι έγινε 5 σελίδες τώρα.

....αλήθεια, χρειαζόντουσαν όλες αυτές οι μαλακίες που έγραφα τόση ώρα; Έκανα και υπερπροσπάθεια με το "all greek to me", να το προτιμάτε!!

VirusXI
27-05-2009, 06:20
Το αν σ'αρέσει το Wall ή όχι, πολύ ή λίγο, περισσότερο ή λιγότερο απ'το άλλο είναι υποκειμενικό, άποψη. Δεκτή ακόμα κιαν η δικαιολόγηση της είναι η πιο ηλίθια του κόσμου.
Το αντίθετο με μια απόλυτη άποψη του στυλ "είναι σκατά" ή οι στίχοι είναι αφελείς ή είναι κατώτεροι των τάδε (με ποιο μέτρο σύγκρισης και γιατί να μπεις στη διαδικασία;).

Θεωρώ τέλειο και το παραμικρό του δευτερόλεπτο. Παρόλαυτα δε θα ήταν στο floyd top5 μου καν - αν έπρεπε να τα ξεχωρίσω για κάποιο λόγο.

dyingfreedom
27-05-2009, 09:43
Καταρχάς το "Animals" είναι το κορυφαίο άλμπουμ των Floyd. Ή έστω μέσα στην κορυφαία 3άδα τους και σχετικά υποτιμημένο, συγκρινόμενο ας πούμε με το The Wall...
...το οποίο The Wall, είναι ένα αριστούργημα που σίγουρα πήγε και τους Floyd ένα βήμα παραπέρα και έθεσε νέες βάσεις στην αντίληψη περί concept δίσκων και επηρέασε έναν πολύ μεγάλο αριθμό, metal κυρίως συγκροτημάτων.

Από κει και πέρα, το να αναφέρονται "αφελείς στίχοι" και Waters στην ίδια πρόταση, ή έστω στο ίδιο thread, φαίνεται κάπως. Και μιλάμε καθαρά για την περίοδο Animals με Final Cut.
Να δεχτούμε ότι οι Floyd την περίοδο εκείνη είχαν γίνει σαν προσωπικό σχήμα του Waters και δεν είναι τυχαίο ότι στα 2 "καλύτερα" κομμάτια του δίσκου έχει συμμετάσχει συνθετικά και ο Gilmour, αλλά ούτε λόγος να γίνεται για απαξίωση του The Wall, του τελευταίου υπερτεράστιου δίσκου ενός τιτανομέγιστου συγκροτήματος.
Να υπήρχαν διαφωνίες για το "Momentary Lapse Of Reason" ή το "Final Cut" οκ, αλλά όχι για το Wall.

Fireknight
27-05-2009, 12:48
βαριεμε τοοοοσο πολυ να γραφω για αυτο το αλμπουμ που περισσοτερο κακο παρα καλο εκανε στους Floyd....

entaksi to keimeno alla gia eksiga kai pos prokyptei afto.

a , kai kati allo

Για το wall of text, γράφει ο άλλος "νεαρέ, είσαι πολύ μικρός για να είσαι κατασταλαγμένος επί του θέματος, ειδικά εάν και εφόσον έχεις διαμορφώσει μουσική άποψη απ' το Internet" κι επειδή είναι εκφρασμένο ωραία πετάγεται ο κάθε -χαμηλών προσόντων- ψάρακας με τα μάτια γουρλωμένα και βαράει δυο κωλοτούμπες. Μπράβο μαλάκα, τσίμπα κατοστάρικο.
gia pes

00i00
27-05-2009, 15:23

για το γεγονος οτι ο καθε ασχετος εχει συνδεσει την μπαντα με το Wall...και ουτε καν...με το Another Brick In The Wall

Ra Pariah
27-05-2009, 15:27
αν και είναι αλήθεια ότι όσο πιο κοντά στο "στρατευμένο τραγούδι" και τέτοια τόσο πιο αδιάφορη τείνει να γίνει μία μουσική

Όταν ο μέγας στρατευμένος Θεοδωράκης μελοποιεί το μέγιστο στρατευμένο Κάλβο κι ακούς "Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσιν", τότε ακριβώς σβήνεται κάθε κουλτουροάκουσμα...

Agoraphobic_S.I.
27-05-2009, 15:32

για το γεγονος οτι ο καθε ασχετος εχει συνδεσει την μπαντα με το Wall...και ουτε καν...με το Another Brick In The Wall

εδώ έχεις κάποιο δίκιο ε.

Fireknight
27-05-2009, 16:46
malista ...
kai ti simasia exei me ti synedese tin mpanta o "ka8e asextos" kai pos mporei o "ka8e asxetos" na tis kanei kako!!!? .
Allo pragma an apla enoxlei esas .

phthoggon
27-05-2009, 17:46
αν και είναι αλήθεια ότι όσο πιο κοντά στο "στρατευμένο τραγούδι" και τέτοια τόσο πιο αδιάφορη τείνει να γίνει μία μουσική

Όταν ο μέγας στρατευμένος Θεοδωράκης μελοποιεί το μέγιστο στρατευμένο Κάλβο κι ακούς "Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσιν", τότε ακριβώς σβήνεται κάθε κουλτουροάκουσμα...

άμα ο καλλιτέχνης μιλάει για μεγάλα πράγματα και τα σημαντικά και τα νιώθει, τότε θα κάνει και μεγάλη τέχνη, όταν όμως καταλήγει να παπαγαλίζει συνθήματα και να κάνει προπαγάνδα η τέχνη του στερείται ειλικρίνιας και περιεχομένου και σταματά να υφίσταται ως. Δεν με έχει πείσει το στρατευμένο τραγούδι μέχρι τώρα ότι βρίσκεται ντε φάκτο στη πρώτη κατηγορία. Παρατηρώ μία ισχυρή εμπάθεια απέναντι στην "κουλτούρα" παρεπιπτόντως, αληθεύει?

GG*
27-05-2009, 17:57
καλα, ειδικα στο e.r. ξεχειλιζει η κουλτουρα....

Ra Pariah
27-05-2009, 22:29

άμα ο καλλιτέχνης μιλάει για μεγάλα πράγματα και τα σημαντικά και τα νιώθει, τότε θα κάνει και μεγάλη τέχνη, όταν όμως καταλήγει να παπαγαλίζει συνθήματα και να κάνει προπαγάνδα η τέχνη του στερείται ειλικρίνιας και περιεχομένου και σταματά να υφίσταται ως. Δεν με έχει πείσει το στρατευμένο τραγούδι μέχρι τώρα ότι βρίσκεται ντε φάκτο στη πρώτη κατηγορία. Παρατηρώ μία ισχυρή εμπάθεια απέναντι στην "κουλτούρα" παρεπιπτόντως, αληθεύει?

Νομίζω, φίλε, ότι ο πραγματικός πολιτισμός μεταξύ άλλων είναι ο Κάλβος και ο Θεοδωράκης. Όχι ανάλαφρα αναγνώσματα και δήθεν πρωτοποριακές μουσικές. Μάλιστα, η υψηλή τέχνη ουδέποτε χρειάζεται το χαρακτηρισμό "κουλτούρα". Είναι αυτονόητο ότι είναι αρρηγώς συνδεδεμένη με το πνεύμα κι έτσι τρόπον τινά πλεονάζει ο χαρακτηρισμός.

Xtikio
27-05-2009, 23:40
Είδαμε και τον Θεοδωράκη δίπλα στη λέξη τέχνη. άντε να δούμε τι άλλο.

cancer
27-05-2009, 23:57
kane mas ekpliksi!!

phthoggon
27-05-2009, 23:57
χτικιό αυτά που υπονοείς είναι χαζομάρες, οποιοσδήποτε άνθρωπος φτιάξει ένα δημιούργημα και του αφιερώσει χρόνο, του δώσει μορφή και νόημα κάνει τέχνη, πόσο μάλλον ο θεοδωράκης, στον οποίο μπορείτε να αποδώσετε ότι θέλετε αλλά όχι και αυτό. Μάριε καλά είναι που αυτά που γράφεις, αλλά φοβάμαι ότι αυτά τα "δήθεν" για σένα πιάνουν και πολλά πράγματα που εμένα μ' αρέσουν και τα βρίσκω ουσιαστικά και πρωτοποριακά, το οποίο είναι οκ βέβαια, απλά ελπίζω να μην προέρχονται από διαχωρισμούς τύπου εμείς οι χέβυ μέταλ και οι άλλοι οι κουλτουριάρηδες. Οι χεβιμεταλλάδες με τρομάζετε σ' αυτά γιατί κάπως έτσι γράφετε στο φόρουμ.

Xtikio
28-05-2009, 00:01
έντιτ: έχω αντιρρήσεις στο τι έγραψες αλλά δεν έχω καιρό να αναπτύξω. ίσως άλλη φορά.

phthoggon
28-05-2009, 00:03
Οι μονολεκτικές απαντήσεις "ξέρω και δε σου λέω, ποταπέ" είναι βαρετές πάντως, αφιερώστε τρεις αράδες να υποστηρίξετε ένα πράγμα που πετάτε στα καλά καθούμενα ρε.

έντιτ και γω: oκέι με πρόλαβες: whenever.

Ra Pariah
28-05-2009, 00:03
Φθόγγον, πιστεύω ότι ο Θοδωράκης δεν είναι metal και άρα δε θεωρώ μόνο το metal πολιτισμό.

Ορθότατα τα λες στο Χτικιό. Δες μία ρε αγόρι μου το βιογραφικό του κι έλα να μιλήσουμε μετά.

phthoggon
28-05-2009, 00:08
ναι ρε παιδί μου, έλα τώρα αφού ξέρεις που το πάω, λέω για το σνομπισμό που έχεις εσύ αλλά και οι περισσότεροι από τους άλλους μεταλχεντς απέναντι στις μουσικές που είναι στη "μόδα" και συζητιώνται περισσότερο εδώ σε αυτό το φόρουμ. Με ενδιαφέρει γιατί δε σας αρέσουν πολύ, όσο με ενδιαφέρει γιατί ακούς αυτά που ακούς. Τέσπα, ίσως θέλει και δικό του τόπικ αυτό, είναι ενδιαφέρον.

Ra Pariah
28-05-2009, 00:14
Ότι έχει ενδιαφέρον το ζήτημα είναι βέβαιο, αλλά θυμάσαι τι έλεγε χρήστης του forum για το "Mob Rules" τις προάλλες... Μην τα ρίχνουμε όλα στους μεταλλάδες.

phthoggon
28-05-2009, 00:23
Δε θυμάμαι, αλλά όλο αντιδικίες και τσακωμούς βλέπω. Ε, δε νομίζω ότι όλοι οφείλονται στο ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν ξέρουν τι λένε, έτσι? Απλά έχω την εντύπωση πως σα να υπάρχει μία ντε φάκτο αντιπαλότητα που βράζει εκεί βαθιά βαθιά (και από τις δύο πλευρές αλλά κυρίως από το χέβι) σαν να ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε αντίπαλοι με κάποιους λες και επιλέξαμε στρατιά και τώρα γίνεται ο πόλεμος. Απλά σκέψεις κάνω βέβαια, καλύτερα να το συνεχίσουμε και ιν πράιβατ γιατί βγαίνουμε και οφ τόπικ.

00i00
28-05-2009, 02:50
Δες μία ρε αγόρι μου το βιογραφικό του κι έλα να μιλήσουμε μετά.

το βιογραφικο του περιλαμβανει μια λυσσωδη Goebbels-ικου τυπου προπαγανδα κατα του rock και οτιδηποτε δυτικου ειδους μουσικης που εντασοταν στην ποπ κουλτουρα κατα τα εξισου μαυρα με τα της χουντας χρονια τις μεταπολιτευσης

το βιογραφικο του περιλαμβανει τις παπαριτσες με την ΝΔ...κατι που αν το κρινομε αυστηρα ακυρωνει την οποια βαρυτητα του εργου του αφου ο ιδιος αυτοαναιρειτε

το βιογραφικο του περιλαμβανει εμφανισεις σε εκπομπες της ρουλας κορομηλας οπου σχολιαζε ασματα των....2 Unlimited

γιατι δεν ανεφερες τον σαφως ανωτερο και σαφεστατα πιο ''καλλιτεχνη'' και πολυσχιδη Χατζηδακη? να μαντεψω οτι η ''true'' ομοφοβια σου δε σε αφηνει?

στρατευμενος με πουρο και 365 γενε8λια κονσερτα στο ηρωδειο το χρονο με το γαμημενο ζομπι να βλεπει ρομποτς να του γλυφουν τα αρχιδοσακουλα

phthoggon
28-05-2009, 03:33
καλά όλα αυτά, τα ξέρουν οι περισσότεροι, αλλά δε λένε και πολλά πράγματα για τη μουσική του. Ιδιαίτερα επειδή έχει γράψει και πολλά πράγματα και σε διαφορετικούς περιόδους και για διαφορετικούς λόγους, φαντάζομαι, ε δεν αρκούν για κάτι συνολικούς αφορισμούς του ψυχεδελικού καφενείου και τέτοια.

δε το γλυτώνουμε το συνεχές οφφ τόπικ πάντως, αφού έχετε βάλει στόχο να την λέτε ο ένας στον άλλο όπου μπορείτε :razz:

00i00
28-05-2009, 03:41
απο το ''στρατευμενος'' πιαστικα που ειδα σε προηγουμενο ποστ

ον τοπικ το Wall μονο στρατευμενο δεν το λες...τι να πουν και οι Henry Cow δηλαδης

Ra Pariah
29-05-2009, 19:11
Δες μία ρε αγόρι μου το βιογραφικό του κι έλα να μιλήσουμε μετά.

το βιογραφικο του περιλαμβανει μια λυσσωδη Goebbels-ικου τυπου προπαγανδα κατα του rock και οτιδηποτε δυτικου ειδους μουσικης που εντασοταν στην ποπ κουλτουρα κατα τα εξισου μαυρα με τα της χουντας χρονια τις μεταπολιτευσης

το βιογραφικο του περιλαμβανει τις παπαριτσες με την ΝΔ...κατι που αν το κρινομε αυστηρα ακυρωνει την οποια βαρυτητα του εργου του αφου ο ιδιος αυτοαναιρειτε

το βιογραφικο του περιλαμβανει εμφανισεις σε εκπομπες της ρουλας κορομηλας οπου σχολιαζε ασματα των....2 Unlimited

γιατι δεν ανεφερες τον σαφως ανωτερο και σαφεστατα πιο ''καλλιτεχνη'' και πολυσχιδη Χατζηδακη? να μαντεψω οτι η ''true'' ομοφοβια σου δε σε αφηνει?

στρατευμενος με πουρο και 365 γενε8λια κονσερτα στο ηρωδειο το χρονο με το γαμημενο ζομπι να βλεπει ρομποτς να του γλυφουν τα αρχιδοσακουλα

Τέσσερα μηδενικά, μήπως είπε τίποτα και για τις χασισοφυτείες, οπότε η καλλιτεχνική αξία του Θοδωράκη πέφτει ακόμη περισσότερο; ΟΥΣΤ!

Edit: μάθετε κάποια στιγμή ότι κάποια πράγματα δεν κοντράρονται με ένα "μα πήγε με τους δεξιούς, ρε μαλάκα". Μιλάμε για τιτάνια συνθετική προσφορά. Και τι ηλίθια αντι-πρόταση μου κάνεις για το Χατζηδάκι; Με ακούσες να χώνω σε αυτόν; Μόνον εσύ είσαι ο διανοούμενος κι ο φιλόμουσος του forum; Και κάτι άλλο: στα διαμετρήματα του Χατζηδάκι και του Θοδωράκη πιστεύω να γνωρίζεις ότι δε χωράνε χαρακτηρισμοί "πιο πολυσχιδής" με την ευκολία με την οποία τους επιδαψιλεύεις εσύ στις προσωπικές σου προτιμήσεις... Πού ήταν πιο πολυσχιδής ο Χατζηδάκις, έχεις ιδέα με τι είδη μουσικής έχει καταπιαστεί ο Θοδωράκης; Ή πιο πολυσχιδή τον καθιστά το Χατζηδάκι το περιοδικό ποικίλης ύλης που εξέδιδε; Άστο ρε καραμήτρο...

Fireknight
29-05-2009, 19:49
psiste kapoios ena split/lock ki apo dw , exei ksexylosei

carheart
22-12-2009, 12:15
Επαναφέρω λίγο το θέμα, γιατί σκέφτηκα το The Wall μετά από τέσσερις διαφορετικές συζητήσεις που είχα. Στις 30 Νοεμβρίου έκλεισαν 30 χρόνια από την κυκλοφορία του και οι επετειακές κυκλοφορίες ήδη έχουν ξεχυθεί στον ορίζοντα να νικήσουν τον μαικλτζάκσον. Το Mojo (όπως νομίζω είχε κάνει και με τους Beatles) κάνει re-built το Wall με νέες μπάντες που διαλέγουν από ένα κομμάτι και παίζουν το album με τη σειρά, όλοι θα ακούσατε τους Ulver και τους Astra, εγώ σας λέω να ακούσετε και τους Sweet Billy Pilgrim στο "In the Flesh", έπαθα. Αυτά είναι επουσιώδη όμως, καθώς εγώ θέλω να μιλήσω για το album το ίδιο. Το album εξέφρασε παλιότερες γενιές. Είναι το μουσικό ισοδύναμο του "1984". Αναφέρεσαι στο Wall και αυτομάτων αναφέρεσαι σε παλιότερες γενιές. Στις νότες του "In the Flesh" όταν έπεφτε το τείχος του βερολίνου. Στο μόνο album των Pink Floyd που ξέρει όλος ο κόσμος και υπάρχει σε κάθε σπίτι. Παρένθεση, δεν θα ήθελα να αναλωθούμε σε συζητήσεις του ποιό είναι το καλύτερο album τους, δεν μας άφορα αυτό, ούτε εγώ το θεωρώ από τις πολύ αγαπημένες μου δουλειές τους. Η ερώτηση είναι αν το The Wall θεωρείται πια ένας concept δίσκος των Pink Floyd ή ένα σημείο αναφοράς στα όσα θέλουν να περάσουν στις μάζες ως επανάσταση. Τους ανήκει πια; Έχει περάσει στην διάσταση της άκρατης εκμετάλλευσης από τα media; Μπορεί πια να έχει το κύρος όσων θέλει να πει; Τι σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη "The Wall"; Την εμπορική καταξίωση ενός μύθου; Ένα έργο τέχνης; Το τηλεπαιχνίδι; Την παρακμή; Ένα σημείο αναφοράς του 20ου αιώνα; Λαϊκή κουλτούρα; Τέχνη; Τι;

Ξαναλέω, ας μην συνεχίσουμε την κουβέντα με το ποιά είναι τα αγαπημένα μας Floyd albums, έχω και γω, αλλά δεν τα λέω τώρα! Με ενδιαφέρει πολύ ο συμβολισμός της κατάστασης The Wall.

FIXXXER
22-12-2009, 12:21
Αν και ξερω οτι δε σεβεσαι την αποψη μου, εχω να πω οτι ισχυουν μεν μεχρι ενα βαθμο ολα αυτα που λες, αλλα στο τελος δεν παυει να ειναι παρα ενα μουσικο αλμπουμ μιας μπαντας, εστω κι αν αυτη ειναι απο τις μεγαλυτερες μπαντες της ιστοριας και το αλμπουμ απο τα πιο επιδραστικα εβερ.

carheart
22-12-2009, 12:23
FIXXXER μπορεί να μη σέβομαι την άποψή σου, αλλά αυτό δεν είναι καν άποψη, σύνελθε!

pixies
22-12-2009, 12:23
Έχει περάσει στην διάσταση της άκρατης εκμετάλλευσης από τα media;.

oxi olo to almpoum, mono to another brick.

Amnesiac.
22-12-2009, 12:25
Συνήθως σκέφτομαι βυζιά.

FIXXXER
22-12-2009, 12:33
Μωρε ειχα γραψει παραπανω στην αρχη, αλλα θα με εκραζες με ενα μηδενιστικο σχολιο της μιας σειρας και βαριομουν. Μιας και εκανες προσωπικη ερωτηση, εγω σκεφτομαι οτι δεν προκειται παρα ενα απο τα τεσσερα (και μαλιστα στη σειρα) καλυτερα αλμπουμ μιας τεραστιας μπαντας, και το οποιο ετυχε να βγει στη σωστη χρονικη στιγμη και απο τους σωστους ανθρωπους ετσι ωστε να μεινει για παντα στην ιστορια ως κομματι ενος συνολου συμβολων μιας ολοκληρης γενιας, μαζι με το "Αιμα και Φραουλες" και ενα σωρο δεκαδες αλλα δημιουργηματα της τεχνης. Οποτε απο τις επιλογες που μου δινεις θα κανω μια παραφραση στο σημειο αναφορας του 20ου αιωνα και θα πω οτι το εχω στο μυαλο μου ως σημειο αναφορας των κοινωνικοπολιτικων συνθηκων μιας περιοδου περιπου 15 χρονων πανω η κατω.

KoiliaSamprela
22-12-2009, 21:44
Τι σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη "The Wall"; Την εμπορική καταξίωση ενός μύθου; Ένα έργο τέχνης; Το τηλεπαιχνίδι; Την παρακμή; Ένα σημείο αναφοράς του 20ου αιώνα; Λαϊκή κουλτούρα; Τέχνη; Τι;

Ξαναλέω, ας μην συνεχίσουμε την κουβέντα με το ποιά είναι τα αγαπημένα μας Floyd albums, έχω και γω, αλλά δεν τα λέω τώρα! Με ενδιαφέρει πολύ ο συμβολισμός της κατάστασης The Wall.

Σημείο αναφοράς του 20ου αιώνα.
Χωρίς να είναι το αγαπημένο μου άλμπουμ από Floyd.

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι το διασημότερο concept album που ακόμα και 30 χρόνια μετά ξεσηκώνει αυτούς που πρέπει. Όσο για το "χέι κίτσο φύγε απ το μαντρί", ακόμα και μετά από τόσο οβερντόουζ που έχουμε φάει δεν νομίζω ότι αν το βάλει στο ραδιόφωνο αλλάζεις σταθμό.

The Good Son
22-12-2009, 22:05
Εγώ προσωπικά σκέφτομαι την πάλη μέσα στο μυαλό του waters. Εκλαμβάνω τον τοίχο με την αρχική του έννοια, το χώρισμα κοινού - καλλιτέχνη. Όμως χαίρομαι πολύ που η έννοια αυτή είναι πολυδιάστατη και μπορεί καθένας να την χρησιμοποιεί για διάφορους "τοίχους" κάτι που χρησιμοποιείται και στον ίδιο τον δίσκο.