View Full Version : Για σινεμά;
Harbinger of Death
22-05-2009, 23:38
Λοιπόν καλοδουλεμένα εφέ , καλή σκηνοθεσία, πανέμορφα πλάνα και soundtrack, στα υπόλοιπα μέτρια. Ταινία σινεμά.
Λοιπόν σχολιάστε το παραπάνω. Εγώ θα έγραφα το τελείως αντίθετο.
Γενικά, το θέμα είναι (και ξεφεύγω λίγο από αυτό που είπε ο Kelldorain): στο σινεμά αξίζει να δεις χαζές ταινίες με πολλά εφέ, που θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακές στη μεγάλη οθόνη παρά στη μικρή/μεσαία του σπιτιού σου, ή να δεις τις ταινίες που γουστάρεις πραγματικά;
Fireknight
22-05-2009, 23:56
de mpame sinema :)
Kelldorain
22-05-2009, 23:58
Και τα 2 αλλά μόνο αυτά. Ταινίες που βασίζονται στα ειδικά εφέ κλπ είναι καλύτερο να τις δεις σινεμά για τους προφανείς λόγους (φαίνονται καλύτερα κλπ). Επίσης αξίζει να δεις ταινίες που σου αρέσουν παρα πολύ, ιδιαίτερα αν μιλάμε για θερινό σινεμά που γενικότερα έχει ωραία ατμόσφαιρα, κάτι που σίγουρα προσθέτει στην αξία της ταινίας . Το μόνο μειονέκτημα σε αυτό είναι ότι παίζει να βρεθείς στην ίδια αίθουσα με άτομα που θα μιλάνε όλη την ώρα, αλλά οκ πραγματικά αγαπημένες μου ταινίες δεν νομίζω ότι θα πήγαινε να τις δει παρέα 14χρονων.
Όλες οι άλλες κατηγορίες και ιδιαίτερα οι κωμωδίες είναι καλύτερο σε σπίτι με παρέα για να μπορείς να μιλάς και να σχολιάζεις, που σε αυτή την περίπτωση δεν αφαιρεί κάτι από την αίσθηση που δίνει η ταινία αλλά προσθέτει
Harbinger of Death
23-05-2009, 00:12
Τελικά σφωνάμε γενικά. Επίσης εγώ αγαπημένες μου ταινίες θα τις ξαναδώ σίγουρα οπότε χέσ' τους.
μαλακίες, τα σινεμα στην ελλάδα είναι εντελώς για τον πούτσο (ειδικά απο άποψη ήχου), χιλιες φορές να επενδύσεις σε ένα καλό σύνολο για να απολαμβάνεις τις ταινίες σπίτι σου σαν άνθρωπος
Ό,τι είπε ο λόκαστ. Το μόνο πλεονέκτημα που έχει απομείνει στον κινηματογράφο είναι η ποιότητα των οπτικών/ηχητικών εφέ, κι αυτό σε πολύ συγκεκριμένες αίθουσες και μόνο αν δεν έχεις σπίτι σου home cinema. Κατά τα άλλα, καλύτερα σπίτι με παρέα (ή μόνος/με 2-3 άτομα για σοβαρές ταινίες).
Ειναι σαν το αντιστοιχο με τη μαλακια και το σεξ, καλη η ταινια σπιτι με 2-3 φιλους, αλλα με το σινεμα βλεπεις και καναν ανθρωπο παραπανω. Σοβαρα τωρα, ταινιες τυπου Wolverine παιζει να ειναι τρελα βαρετες αν τις δεις σπιτι σου, ενω σινεμα γουσταρεις. Γενικα οτι λεει ο Kelldorain.
σε αυτή την περίπτωση το σινεμά είναι μπουρδελο Γ κατηγορίας
Harbinger of Death
23-05-2009, 20:17
... αλλα με το σινεμα βλεπεις και καναν ανθρωπο παραπανω.
Αυτό ρε φίλε πάντα μου ακουγόταν άκυρο. Και που θα τους δεις τι; Χέστηκες.
Λοιπόν καλοδουλεμένα εφέ , καλή σκηνοθεσία, πανέμορφα πλάνα και soundtrack, στα υπόλοιπα μέτρια. Ταινία σινεμά.
Λοιπόν σχολιάστε το παραπάνω. Εγώ θα έγραφα το τελείως αντίθετο.
Γενικά, το θέμα είναι (και ξεφεύγω λίγο από αυτό που είπε ο Kelldorain): στο σινεμά αξίζει να δεις χαζές ταινίες με πολλά εφέ, που θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακές στη μεγάλη οθόνη παρά στη μικρή/μεσαία του σπιτιού σου, ή να δεις τις ταινίες που γουστάρεις πραγματικά;
Λέτε κάτι διαφορετικό;
Harbinger of Death
23-05-2009, 23:58
Χουμ. Εγώ ταινίες δράσης ούτε σε σινεμά, στη γενική περίπτωση. Απλά δε διευκρίνισα.
antimusic
24-05-2009, 00:05
manhood fail.
Harbinger of Death
24-05-2009, 00:29
Προσέβαλες τον ΑΝΤΡΙΣΜΟ μου. Σε προ(σ)καλώ σε μαραθώνιο Gilmore Girls.
antimusic
24-05-2009, 00:47
http://i473.photobucket.com/albums/rr91/rincewind2k/gilmore.png
your point?
Harbinger of Death
24-05-2009, 00:53
Αχαχα, πάρε πίσω το προηγούμενο ποστ σου λοιπόν.
antimusic
24-05-2009, 01:04
επιμένω.
Harbinger of Death
24-05-2009, 01:26
Έλα έξω από τη ντουλάπα, φίλε μου. Μπορείς κι εσύ.
Επίσης οι αληθινοί άντρες δε βλέπουν ταινίες δράσης. Τις ζουν (κλισέ ατάκ).
antimusic
24-05-2009, 01:36
τσου ρε.
παλαια μετα το σχολειο(δημοτικο) παενα σινεμα καθε μερα...μετα το παρατησα γιατι αφηνα μαλουρα...μια μερα με ειπαν κατι φιλοι να παμε στα σιερρας να διουμε το Βαλκανιζατερ...τοτες εδωσα ορκο να μην ξαναπατησω σε σινεμα
σπιτι ντιβιντι/αβι και ακαταπαυστο ποουζ για χεσιμο/κατουρημα/αγορα μπυρων
http://i473.photobucket.com/albums/rr91/rincewind2k/gilmore.png
your point?
Α Παναγιά μου σώσε.
Dragonlord
29-05-2009, 00:08
Χμ, θα το έθετα αλλιώς: ΑΝ είναι να δεις εντυπωσιακή μπούρδα, τουλάχιστον δες τη στο σινεμά για να υπερτονιστούν τα θετικά της στοιχεία. Η αλήθεια είναι ότι μόλις πήρα τον προτζέκτορα για μια βδομάδα έβλεπα αηδίες τύπου hellboy, που σε τηλεόραση δε θα τις έβλεπα ποτέ (ή σε απίστευτες σαπίλες).
sabbattack
29-05-2009, 05:35
E OXI KAI AHDIA TO HELLBOY!!
Gilliermo einai eggyhsh. Oxi mono gia skhno8esia/effe. Genika.
Dragonlord
29-05-2009, 07:38
Α, αυτό που είδα εγώ τότε το σκηνοθέτησε άλλος.
Drumsick
29-05-2009, 12:48
Μεγιστη αηδία το hellboy.
Ον τόπικ, σινεμά πολύ σπάνια γιατί ειναι σιχαμερά πανάκριβο. Κυρίως για ταινίες που με ψήνει πολύ να δω (απο τρειλερς κτλ) με πιο σταντε αυτές με τα εντπωσιακά εφέ κτλ. Τώρα αν έχει καμια επαναπροβολή ταινίας που αγαπάμε (βλ. The Wall) πάμε τρέχοντας σαφέστατα.
Dragonlord
29-05-2009, 12:49
Για το 2 μιλάω πάντως. Το 1 είχα προσπαθήσει όταν είχε βγει και είχα αντέξει πεντάλεπτο, αλλά ήμουν και πιο κουλτουριάρης τότε!
Drumsick
29-05-2009, 12:53
Το δυο το'χα δει σινεμα!!! :fear:
Τσαμπέ πρόσκληση απ'το ραδιο βεβαιως.. σιγά μην πλήρωνα, Εντάξει, είχε την πλάκα του, αλλα είναι σκουπιδάκι, πως να το κάνουμε.
Το πρώτο έχει σβηστει απ'τη μνήμη μου.
antimusic
29-05-2009, 13:06
pulp λέγεται, στα μαθήματα κουλτούρας δε σας τα μάθανε αυτά.
για σινεμά είναι τα εφέ με κατανοητή πλοκή, κλπ.
Αμα πας να δεις διάφορα περίεργα με μη γραμμική στο χρονο ανάπτυξη της πλοκής (Μεμεντο, ταραντίνο), με διακειμενικά σκηνοθετικά κόλπα, υπονούμενα, σουρεαλισμούς, παρατήρηση λεπτομερειών, (Run Lola Run), πολλες παράλληλες αφηγήσεις (Syriana, Gomorra) κλπ, ασυζητητί DVD στο σπίτι και διάθεση 4-6 ωρών για 2 και 3 φορές να την ξαναδείς
Το Hellboy γι' αυτό που ήταν, ήταν μια χαρά. Ούτε κουλτουριάρικο πήγε να το παίξει, ούτε αντί-χόλιγουντ, ούτε τίποτα.
για σινεμά είναι τα εφέ με κατανοητή πλοκή, κλπ.
Αμα πας να δεις διάφορα περίεργα με μη γραμμική στο χρονο ανάπτυξη της πλοκής (Μεμεντο, ταραντίνο), με διακειμενικά σκηνοθετικά κόλπα, υπονούμενα, σουρεαλισμούς, παρατήρηση λεπτομερειών, (Run Lola Run), πολλες παράλληλες αφηγήσεις (Syriana, Gomorra) κλπ, ασυζητητί DVD στο σπίτι και διάθεση 4-6 ωρών για 2 και 3 φορές να την ξαναδείς
Ε οχι! Ειχα δει Memento και Lola Rennt στο σινεμα και μου εμειναν και τις θεωρω ακομα ταινιαρες, δεν εχει να κανει το αν παρακολουθεις την πλοκη με το αν εισαι στο σπιτι σου η οχι, οπως και να το κανουμε ΟΛΕΣ οι ταινιες κερδιζουν ποντους στο σινεμα γιατι μπαινεις στο εκαστοτε κλιμα, απλα καποιες κερδιζουν 70%, αλλες 30%. Επισης παιζει το οτι μερικες ταινιες στεκονται ακομα και σε i-phone να τις δεις, αλλες χρειαζονται το σινεμα, το οποιο ομως μπορει να αποδειχθει δικοπο μαχαιρι, αφου αν ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ μαλακια λυπασαι τα λεφτα μετα. Γι αυτο ανοιγεις ενα σινεμα και εισαι για παντα ευτυχισμενος.
Ingolemo
29-05-2009, 20:45
Gia mena pantws ta arnhtika tou cinema (timh, kosmos na masoulaei patatakia, 15xrona na fwnazoun klp) yperteroun twn thetikwn (eikona, hxos), opote spania paw pleon.
An einai na paw pantws tha einai gia tpt blockbuster, efe kai mono, etsi enisxuontai ta thetika kai den akougontai ta perissotera arnhtika (h vasika den exoun shmasia).