PDA

View Full Version : Metallica Stadthalle Wien 14.05.09

GuardianOfIvorytower
15-05-2009, 13:13
Metallica, Machine Head, The Sword
Stadthalle Wien 14.05.09

Ήταν πολύ ωραίοι. Οι Metallica.

Ας το πάμε όμως από την αρχή. Μ’ άρεσε πάρα πολύ η διαρίθμυση του χώρου με τη σκηνή στο κέντρο, έβλεπες αρκετά καλά σχεδόν από κάθε σημείο, όπου και αν στεκόσουν. Ξέρω ότι το έχουν ξανακάνει, αλλά εγώ πρώτη συναυλία με τέτοια διαρύθμιση είδα χτες. Πολύ καλή φάση. Ο ήχος στα support OK προς καλός, στους headliners τρομερός. Πάρα πολύ καλός φωτισμός επίσης. Κ φυσικά ο χώρος γεμάτος, η συναυλία είχε γίνει sold out μέσα σε 3 ώρες (πριν από κάμποσους μήνες).

Στα μουσικά τώρα, οι The Sword ήταν ψιλοΟΚ, τίποτα το συγκλονιστικό για τα γούστα μου. Δεν ξέρω πως το λέτε εσείς αυτό που παίζουν – stoner/heavy rock/ή δεν ξέρω τι άλλο – εγώ άκουγα απανωτά riff παλιών Sabbath, σε mid tempo, αλλού ενδιαφέροντα, αλλού ψιλοβαρετά. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Οι Machine Head δεν. Απλά δεν. Είχα κάθε καλή διάθεση να τους ακούσω προσεκτικά, αλλά μόλις μου πετάνε τα nu/core riffs και τα yo, sorry guys, αλλά δεν την παλεύω. Για το είδος τους είναι πάρα πολύ καλοί, δεν αντιλέγω, και όσο είδα μια χαρά έπαιξαν, αλλά αυτό που παίζουν δεν μπορώ να το ακούσω για πάνω από 2 τραγούδια. Κ ρε φίλε Robb Flynn, τι μας λες θα παίξουμε τώρα ένα thrash metal song και μου παίζεις πάλι τα ίδια? Έπαιζες στους Vio-lence ρε γμτ, ξέρεις από καλό thrash...Ξαναλέω, για να μην παρεξηγούμε, παίξε ότι θέλεις και όπως θέλεις, αυτό που παίζεις το παίζεις μια χαρά, αλλά μη το λες κάτι που δεν είναι. Αποψή μου. Το κοινό γούσταρε αρκετά, έχουν αρκετούς φίλους εδώ (το Νοέμβρη που ήταν αυτοί headliners σε συναυλία ήταν sold out). Έπαιξαν και το “Davidian” (στο τέλος), και δοκίμασαν να παίξουν και το “Hallowed be thy Name” (...).

Οι Metallica τα έσπασαν κανονικά. Απολαυστικότατοι. Φανταστικός ήχος, φοβερό light show, πάρα πολύ ορεξάτοι, γενικά σούπερ. Το drum kit του Lars γυρνούσε ανά 2-3 τραγούδια προς διαφορετική μεριά του κοινού, οπότε κανένας να μην είναι παραπονεμένος, και οι υπόλοιποι 3 γύρναγαν συνέχεια πέρα δώθε. Μικρόφωνα υπήρχαν παντού, οπότε ο James τραγουδούσε συνέχεια σε διαφορετικά σημεία της στιγμής. Διάρκεια, παραπάνω από ικανοποιητική, 2 ώρες γεμάτες και κάτι ψηλά. Και φυσικά, δεν περίμενα να παίξουν άσχημα οι Metallica, είναι κλασικά φοβερή live μπάντα κ όσες φορές την έχω δει έχω μείνει τουλάχιστον ικανοποιημένος από την απόδοσή τους. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι σέβονται τους οπαδούς τους. Το σετλιστ περιείχε και αρκετές εκπλήξεις. Έπαιξαν τα πρώτα 6 από το τελευταίο. Αναμενόμενος ο αριθμός, αφού για το “Death Magnetic” περιοδεύουν. Αν ήθελα να ακούσω μόνο παλιά τραγούδια, θα έμενα με τις αναμνήσεις της συναυλίας τους το 2007. Από τα καινούρια, ξεκίνησαν δυναμικά με τα “That Was Just Your Life” και “The End of the Line” (μετά φυσικά από την κλασική εισαγωγή από τα μεγάφωνα “The Ecstasy of Gold”), το “Broken, Beat & Scarred” τα έσπασε επίσης πολύ, το “All Nightmare Long” είναι μάλλον το καλύτερο του δίσκου, ενώ ένα από τα “The Day That Never Comes” και “Cyanide” θα μπορούσε να λείπει, θα προτιμούσα να άκουσω το “My Apocalypse”. Πρώτη έκπληξη αποτέλεσε το “Turn The Page”, αρκετά καλή εκτέλεση της διασκευής. Επίσης θετικο σημείο για μένα η έλλειψη κάποιων τραγουδιών από τα “Load” και “Reload” (ΟΚ, 1-2 από αυτά αλλά χωρίς τη διασκευή το άντεχα) και κυρίως από το “St. Anger”. Από το ομώνυμο, περά των υπερκλασικών “Enter Sandman”, “Sad But True” και “Nothing Else Matters” (τα 2 πρώτα τελικά δε θα τα βαρεθώ ποτέ), έπαιξαν και τον ύμνο “Of Wolf And Man” (Oh yes!!!!). Φοβερή στιγμή. Κλασικά από το “Justice…” τα “Harvester…” και “One” (όπως πάντα με φωτιές κλπ από τη σκηνή), “Master Of Puppets” (αυτό γίνεται να το βαρεθείς δλδ ποτέ?), ενώ η πρώτη τεράστια έκπληξη έγινε όταν ακούσαμε το “Fight Fire With Fire” (τι να λέμε τώρα...), και στο 3 encore απανωτά τραγούδια από το “Kill ‘em All”, τα “Jump In The Fire”, “Motorbreath” και “Seek And Destroy” με αυτή τη σειρά. Πολλά χαμόγελα, χεχεχε. Δεν μετάνιωσα καθόλου μα καθόλου που ήμουν εκεί τελικά.

http://img200.imageshack.us/img200/4527/p5140021.jpg (http://img200.imageshack.us/my.php?image=p5140021.jpg)

http://img200.imageshack.us/img200/8765/p5140026.jpg (http://img200.imageshack.us/my.php?image=p5140026.jpg)

http://img200.imageshack.us/img200/4078/p5140040.jpg (http://img200.imageshack.us/my.php?image=p5140040.jpg)

Ra Pariah
15-05-2009, 13:21
Μήπως είσαι κολλημένος, ρε; Οι Machinehead είναι ο ορισμός του thrash!

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Tyler_Durden
15-05-2009, 14:14
ayta einai!
guardian sou exo pei oti se zileyo, e?
:dfinger::dfinger::dfinger:

GuardianOfIvorytower
15-05-2009, 14:50
:oops:

Υπάρχουν επίσης κ μερικά βίντεο (δεν έχω τσεκάρει ποιότητα), οι φανμπόυδες (abruzzi, deniz, κλπ) ψήνεστε να σας τα ανεβάσω?

FIXXXER
15-05-2009, 15:51
Γκαρντιαν δε νιωθεις, το ξερεις ε. Μασινχεντ τα σπανε απεριοριστα και για Μεταλλικα ουφ ειπες καποιες χοντραδες.

GuardianOfIvorytower
15-05-2009, 17:38
Ε τι να κάνω με τους πρώτους, με το ζόρι να μ αρέσουν? :-P

Ποιες χοντράδες?

freak brother
15-05-2009, 18:10
ε για το λοουντ και το ρελοουντ λεει :-P

mrmaiden
15-05-2009, 22:19
Oraio report Guardian.
Einai gnosto oti oi Metallica ta spane sta live tous, asxeta an pote den ekopsa fleves gia parti tous.

P.s.Vevaia ti mia kai monadiki fora pou tous eida mou piran ta myala kanonika!

Kyriaki 27 Iouniou 1993 Nea Smyrni: Eisagogi apo Morricone kai meta vgainei Hetfield legontas: HEY MOTHERFUCKERS kai ksekinima me Creeping Death:dfinger::headbang:

GuardianOfIvorytower
15-05-2009, 23:33
αξέχαστη στιγμή

Keeper Of The Seventh Son
16-05-2009, 13:14
tous eida sto monaxo stis 6 tou mina. gia to mpoutso sinaulia. skini sto kentro episis. to pio asteio set masin xent ever. "hallowed be thy name" re malaka. tzoufioi sixamenoi k virtouozoi tis kwlaras. sword den prolava. set metalika episis gia to mpoutso k tigka pritentsious. tipota apo load reload tipota apo saint anger. to miso set death magnetic k liga xitakia me idiatero varos sto kill em all kathoti eimai palaimaxoi thrasades pou epistrepsame gia ta kala stis rizes mas. 30 eurw ta mplouzakia k ola asxima. ntropi k aisxos. mono propagandhi

Ra Pariah
17-05-2009, 12:39
Αναφέρεσαι στο ότι δεν παίξαν από Load, Reload και St. Anger λες και και κάναν κανά έγκλημα.

Keeper Of The Seventh Son
17-05-2009, 13:43
asxeta an ekanan i oxi egklima pou kikloforisane autous tous diskous, einai egklima na exeis imatz meikers apo pisw pou na sou lene oti auti tin periodo prepei na eisai kakos thrasas opote na min paikseis auto k auto apo tous idious sou tous diskous gia na min ksenerwseis kosmo outwswste na vgaleis pio polla xrimata

Ra Pariah
17-05-2009, 18:36
Καλύτερα κακό thrash παρά γούνα και γκλάμουρ καναπές.

GuardianOfIvorytower
17-05-2009, 20:48
Η αλήθεια είναι πάντως ότι με το σύνολο των τραγουδιών από το σέτλιστ σεν πολυκολλάνε κομμάτια από Load/Reload (όπως είπα κ πριν δε θα με χάλαγαν 1-2 αλλά όχι περισσότερα).

Witchkiller
17-05-2009, 23:35

Aν γούνα και glamour καναπές είναι τα Long Cold Winter, Skid Row s/t ,Shout At The Devil ,ντεπούτο Firehouse, Αsphalt Ballet τότε κράτα το κακό thrash και αρκετά πράγματα από thrash που θεωρούνται κλασσικά και είμαστε όλοι πάτσι.........

mrmaiden
18-05-2009, 16:58
Αsphalt Ballet
:pink: Ta eipes ola

Ra Pariah
19-05-2009, 12:48

Aν γούνα και glamour καναπές είναι τα Long Cold Winter, Skid Row s/t ,Shout At The Devil ,ντεπούτο Firehouse, Αsphalt Ballet τότε κράτα το κακό thrash και αρκετά πράγματα από thrash που θεωρούνται κλασσικά και είμαστε όλοι πάτσι.........

Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατανόησα το παραπάνω post, αλλά το γουνικό πήγαινε στον Ούλριχ.

Edit: μάλλον αρχίζω να το καταλαβαίνω.

FIXXXER
19-05-2009, 12:56
Oταν πιασεις το εκπληκτικα δυσκολο νοημα του μπορει να καταλαβεις και τα δυσκολα για σενα απο οτι φαινεται τραγουδια των Metallicats. Μεχρι τοτε ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ.

atom_smasher
19-05-2009, 16:42
Συμφωνω με γουιτσι. αα και κρατα ολο το θρας. ειμαστε πατσι. (αντε, ασε φλοτσαμ και κριειτορ...)