Log in

View Full Version : Vicious Rumors - Word of Mouth (1994)

eleventh guardian
12-05-2009, 13:20
http://i131.photobucket.com/albums/p315/bass4lp/wom_us.jpg

01. Against the Grain
02. All Rights Reserved
03. The Voice
04. Thinking of You
05. Thunder And Rain pt. 1
06. Thunder And Rain pt. 2
07. No Fate
08. Sense of Security
09. Dreaming
10. Building #6
11. Ministry of Fear
12. Music Box

Δεν πρόκειται φυσικά να κάνω κριτική γιατί πρόκειται για κλασικό άλμπουμ. Απλώς το ξέθαψα προχθές και θυμήθηκα μία κουβέντα που είχαμε κάνει πριν κανά χρόνο εδώ πέρα για τα άλμπουμ των Vicious Rumors. Και θυμάμαι το σφηνοτουβλάκι να είναι ο μόνος που υπερασπιζόταν με σθένος το "Word of Mouth". Κι εγώ παρότι ήταν το πρώτο Vicious Rumors άλμπουμ που είχα ακούσει (το 'χε δώσει το Χάμερ προσφορά το 2001!) και υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο, έλεγα ότι είναι μάλλον το λιγότερο αγαπημένο μου από τα πέντε πρώτα. Και οι υπόλοιποι έλεγαν πάνω-κάτω τα ίδια.

Βέβαια και τα πέντε πρώτα VR είναι από πολύ καλά έως αριστουργήματα, οπότε δεν έχει και τόσο νόημα να κάνουμε σύγκριση. Αλλά ακούγοντας ξανά το "Word of Mouth" και διαπιστώνοντας πόσο φρέσκο ακούγεται 15 χρόνια μετά (και 8 μετά τη δική μου πρώτη ακρόαση), τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι είναι ίσως η πιο ώριμη στιγμή των Vicious Rumors. Με ασύλληπτες κομματάρες και μεγάλη ποικιλία. Από το καταιγιστικό "Sense of Security" πέφτει στο καπάκι το συναισθηματικό "Dreaming", λίγο πιο πριν το αργόσυρτο και blues-ίζον "Thinking of You" ακολουθείται από τα σπαρακτικό "Thunder And Rain" με έναν πραγματικά συγκλονιστικό Carl Albert (και βέβαια η τραγική ειρωνεία είναι πως το pt. 2 είναι αφιερωμένο στον Criss Oliva, ένα χρόνο πριν χαθεί και ο ίδιος o Albert με τον ίδιο τρόπο). Και βέβαια υπάρχουν ακόμα κομματάρες όπως το "Ministry of Fear", το "Against The Grain", το "Building #6"...

Αλλά ξεφεύγω, είπα δεν θα κάνω κριτική γιατί δεν έχει νόημα μια και το άλμπουμ είναι κλασικό και δικαιούται να φέρει το χαρακτηρισμό. Δυστυχώς, όμως, είναι και το τελευταίο πραγματικά ΣΠΟΥΔΑΙΟ άλμπουμ των Vicious Rumors (μ' αυτό υποψιάζομαι ότι κάποιος θα διαφωνήσει :D), μια και το πλήγμα του θανάτου του Albert και της αποχώρησης του Mark McGee ήταν βαρύ και δεν "γιατρεύτηκε" ποτέ.

Eagleheart
12-05-2009, 14:18
Συμφωνώ πάνω κάτω με το κείμενο σου. Θα διαφωνήσω μόνο με το παρακάτω:

Δυστυχώς, όμως, είναι και το τελευταίο πραγματικά ΣΠΟΥΔΑΙΟ άλμπουμ των Vicious Rumors

To Warball ήταν μία επιστροφή στα καλά albums μετά από πολλά χρόνια. Aν είναι σπουδαίο, ο χρόνος θα δείξει.

GuardianOfIvorytower
12-05-2009, 15:22
Πολύ καλά τα λέει ο συνονόματος, η έλλειψη των 2 παραπάνω φαίνεται στα επόμενα άλμπουμ, ακόμα κ στο Warball, που είναι όντως πάρα πολύ καλό στο σύνολό του.

Για το Word of Mouth τι να πω, μιλάμε για δισκάρα τεραστίου μεγέθους, σαφώς η πιο ώριμη από τα 5 πρώτα κυκλοφορία τους, με τη μεγαλύτερη ποικιλία από τα υπόλοιπα.

mage
12-05-2009, 15:32
Emena einai to 2o pio agaphmeno mou, meta to Welcome to the Ball. Pantos to Sadistic Symphony einai megalh diskara kai an den eixan gamhsei oi malakes oi germanoi ton hxo sto mastering 8a htan akoma poio emfanes to poso gamatos diskos einai. Opote dyskola mporeis na peis oti einai o teleytaios kalos tous diskos to WoM. edw pou ta leme kai ta Something Burning kai CyberChrist gamane :D . Oi Vicious oti kai na bgaloun einai katadikasmeno na einai epos.ayta.

Jim Dandy Mangrum
12-05-2009, 16:23
Και θυμάμαι το σφηνοτουβλάκι να είναι ο μόνος που υπερασπιζόταν με σθένος το "Word of Mouth".

o monos? mallon eleipa apo auth th syzhthsh......h' isws de pianomoun giati eimai o monos pou exei skotwsei gia to W.O.M.........

kata ta alla, katalabainw ti ennoeis otan les oti einai o teleutaios spoudaios diskos tous.
8a lega kalytera oti einai to teleutaio tous aristourghma, afou to Cyberchrist einai diskaros megalos kai kyriws to Sadistic einai akoma pio gamhsterotero. afhste th paragwgh apeksw opws leei kai o mage. syn8etika einai tromero.

edit: to ekswfyllo ths digipack ekdoshs pou nai poly kalytero ap to kanoniko gia mena

http://photo.sing365.com/music/picture.nsf/Vicious-Rumors-Word-of-Mouth-Cover/10447B64A3EC640348256CA90025ADA0/$file/Word.jpg

Kalt
12-05-2009, 18:31
Όντως πρόκειται για το τελευταίο τους αριστούργημα. 5 δισκάρες σε 8 χρόνια... τέλεια πορεία ρε πούστη.

Το κενό του Carl ήταν επόμενο να μην αναπληρωθεί ποτέ, επειδή τεράστιο ρόλο σε μια μπάντα παίζει και η χημεία. Κάτι που άπαξ και χαλάσει, δύσκολα κολλάει.

Και γενικά ποτέ δε μπόρεσα να ξεχωρίσω δίσκο της περιόδου '90-'94. Απορώ πως το καταφέρνετε, η άποψή μου αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι. =p Πρώτο πάει το Digital και μετά όλα τα άλλα. & το Soldiers είναι καλό, αλλά ένα σκαλοπάτι πιο κάτω απ τα επόμενα. Πολύ πρώιμο για τα γούστα μου.

eleventh guardian
12-05-2009, 18:40
Kι εμένα αλλάζει η άποψη κάθε τόσο, αλλά μάλλον έχω κατασταλάξει πλέον ότι το "Welcome to the Ball" είναι το κορυφαίο, λίγο πιο πάνω από το "Digital Dictator" (με το οποίο είχα φάει χοντρή ήττα όταν το πρωτοάκόυσα). Αλλά οι διαφορές με τα υπόλοιπα είναι πολύ μικρές.

Βασικά η σειρά τώρα είναι 1. Welcome to the ball, 2. Digital Dictator, 3. Word of Mouth (λόγω Albert), 4. Soldiers of the Night, 5. Vicious Rumors.

Θα κοιτάξω να ακούσω πιο προσεκτικά το "Sadistic..." μήπως και αλλάξω γνώμη, αλλά έτσι κι αλλιώς μου φαίνεται πολύ αλλιώτικο από τον μύθο που έχουν δημιουργήσει στο μυαλό τα πρώτα πέντε αλμπουμ για αυτήν την μπάντα.

GuardianOfIvorytower
13-05-2009, 11:25
Καλά κ για μένα η σειρά αλλάζει κατά καιρούς, οπότε δεν έχει νόημα να την αναφέρω...

γελάω επίσης με avatar Kalt

atom_smasher
13-05-2009, 18:46
περασαν κιολας τοσα χρονια απ οταν το εβαλε το χαμερ να ναι καλα εκει που ειναι..
το cyberchrist ηταν χαλια για μενα.απ τα αλλα τελευταια εχω ακουσει αποσπασματικα.

mrmaiden
15-05-2009, 22:13
A re Carl efyges noris:(

Oi Rumors einai apo ta liga group pou dyskoleuesai na peis ksekathara oti auto to album einai to kalytero tous. Poly oriaka tha elega oti to pio agapimeno mou einai to Welcome To The Ball.
Pantos to Word Of Mouth spaei kokkala :dfinger: