View Full Version : MORITURI
Midnight
11-05-2009, 18:32
Δεν ξέρω πόσοι από δω μέσα είχατε επαφή με comics της Marvel πιτσιρικάδες...βρήκα κάποια τεύχη X-MEN από τη σειρά ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ της ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΚΣ (μέσα δεκαετίας 80 μιλάμε τώρα) που συνοδεύονταν από κάποιες μικρές ιστορίες. Κάποιες από αυτές έφεραν τον τίτλο Morituri ("Μελοθάνατοι") και αφορούσαν μια ομάδα ανθρώπων που είχαν κερδίσει υπερδυνάμεις με αντάλλαγμα τη ζωή τους (από τη στιγμή που αποκτούσαν τις δυνάμεις τους, αποκτούσαν και ημερομηνία λήξης, πέθαιναν ακριβώς ένα χρόνο μετά). Δεν θα το έλεγα 'παιδικό comic', κυρίως λόγω σεναρίου. Είχε πολύ καλή ψυχοσύνθεση χαρακτήρων και όμορφο σχέδιο (Marvel παλιού στυλ, ανοιχτά αχνά χρώματα και έντονες γραμμές). Αν κανείς γνωρίζει περαιτέρω στοιχεία για το comic, αν θέλει να μάθει περαιτέρω στοιχεία και αν απλά θέλει να πει τη γνώμη του γι' αυτό, ας γράψει...
antimusic
11-05-2009, 18:37
http://en.wikipedia.org/wiki/Strikeforce:_Morituri
Τα έχω όλα, ήταν η αγαπημένη σειρά της σίστερ και της τα αγόρασα από ήμπεη. Τα ορίτζιναλ, όχι της Μαμούθ ε. :razz:
antimusic
11-05-2009, 21:17
είχα πετύχει κάποια σκόρπια και μάλλον δεν μου άρεσε, είχαν και το κακό συνήθειο να πεθαίνουν και γενικά δεν πολυέβγαζα άκρη. θυμάμαι και γράμματα "τιναυτά, κόβετε το σπάιντερμαν στη μέση και βάζετε αυτό" κλπ.
σιχτίρ θυμήθηκα τις γκρίνιες με τις υποσημειώσεις τώρα :touched:
midnight πρέπει ναναι πιο μετά από μέσα 80ς, είναι μάλλον αρχές 90ς.
Midnight
11-05-2009, 21:20
είχα πετύχει κάποια σκόρπια και μάλλον δεν μου άρεσε, είχαν και το κακό συνήθειο να πεθαίνουν και γενικά δεν πολυέβγαζα άκρη. θυμάμαι και γράμματα "τιναυτά, κόβετε το σπάιντερμαν στη μέση και βάζετε αυτό" κλπ.
σιχτίρ θυμήθηκα τις γκρίνιες με τις υποσημειώσεις τώρα :touched:
midnight πρέπει ναναι πιο μετά από μέσα 80ς, είναι μάλλον αρχές 90ς.
Ρε, έχω τεύχος από το 89, και δεν ήταν καν το πρώτο της σειράς...
antimusic
11-05-2009, 21:23
ε τότε λάθος θυμάμαι.
εντιτ ε εκτός κι αν τράβηξε 2-3 χρόνια ακόμα.
Midnight
11-05-2009, 21:38
ε τότε λάθος θυμάμαι.
εντιτ ε εκτός κι αν τράβηξε 2-3 χρόνια ακόμα.
Ίσως..
Blindgeo
11-05-2009, 23:44
Gamath seira. Alla sta X-Men den krathsan gia polu. Meta apo liga teuxh tous ekopsan.
Γενικά δεν άντεξαν πολύ, τα έκοψε η Marvel.