PDA

View Full Version : Manes - Solve et Coagula

carheart
07-05-2009, 11:20
Manes - Solve et Coagula
(2009, Kyrck Productions)

http://mediaportal.ru/uploads/posts/2009-03/1237001365_manes-solve-et-coagula-2009.jpg

Οι Manes αποχαιρετούν το όνομά τους με αυτήν την κυκλοφορία στην ελληνική Kyrck Productions, συνεχίζοντας ως kkoagulaa (http://www.myspace.com/kkoagulaa). Τα δείγματα της μουσικής των kkoagulaa μου δείχνουν όσα μου έδειξαν οι Manes στο EP "View", ότι δηλαδή έχουν μια υψηλότατη αίσθηση της ηλεκτρονικής μουσικής, όχι με τα standarts του φτωχούλη metal μουσικού με τα καθυστερημένα beats, αλλά με τα standarts ανθρώπου που γνωρίζει τις κονσόλες, τα κομπιούτερς, τους αριθμούς, ρόζα τώρα καταλαβαίνουμε τι λένε αυτά. Στο "View" υπάρχουν πάνω από δώδεκα είδη μουσικής μέσα, και κάθε φορά μένω μετέωρος με το πόσο καλά ήξεραν να τα δέσουν, θα τολμούσα να πω πως ξέρουν την ηλεκτρονική μουσική ακόμα καλύτερα και από τους Ulver του "Perdition City", αλλά θα πέσετε να με φάτε όλοι εσείς οι νεοκαμμένοι. Για το "How the World Came to an End (and how we did it)" τα έχουμε ξαναπεί.

Οι Manes, στην τελευταία τους κυκλοφορία ως Manes, επιστράτευσαν το παλιό τους λογότυπο, ένα εξώφυλλο που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο "Lost Masters of the Universe" των Mysticum (και σε καμιά εκατοστή ακόμα demos), και φώναξαν τον Malefic και το πουστρί τον Kvarforth να τραγουδήσουν την νέα, δεκαπεντάλεπτη blackmetal σύνθεσή τους. Στο σιντί υπάρχει και το demo "Ned I Stillheten" remix-αρισμένο από τον Cernunus σε χαμηλότερη ταχύτητα. Μιλώντας για το κομμάτι το νέο όμως, εδώ μιλάμε για μια τόσο eeria keyboard κατάσταση, που το thorn-ιλίκι του ανεβοκατεβάσματος του riff, παραπέμπει ξεκάθαρα στο "Grymyrk" και το "Trøndertun" που όλοι ξέρουμε πως έχτισαν τον βασικό κορμό των σοβαρότερων πραγμάτων που εμφανίστηκαν ποτέ στο black metal στη συνέχεια των 90's και 00's. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Snorre με το νέο album του, το οποίο μεταξύ μας δεν πολυβλέπω να βγαίνει πριν το 2012, ελπίζω με τον drummer των Motorpsycho, άσχετο αυτό, δεν ξέρω λοιπόν τι θα κάνει ο Snorre, αλλά οι Manes εδώ κερνάνε ένα τόσο τίμιο φόρο τιμής τόσο στους Thorns όσο και στο (αργοπορημένο) "Under ein Blodraud Maane" του 1999, που δε γίνεται να μην τιμιοπορωθείς. Ο Malefic και ο καθυστερημένος δεν θα σας απασχολήσουν πολύ, άλλωστε έχουμε ξαναπεί πως οι Xasthur μπορεί να έχουν καταντήσει πιο βαρετοί και από τη φόρμουλα 1, αλλά ο Malefic έχει ασύγκριτη blackmetal φωνή, και όποιος δεν το πιστεύει, ας πατήσει εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=KT7uxANJ2Oo&feature=related).

Αναμένουμε την ηλεκτρονική συνέχεια.

Putin
07-05-2009, 11:51
φώναξαν τον Malefic και το πουστρί τον Kvarforth να τραγουδήσουν την νέα, δεκαπεντάλεπτη blackmetal σύνθεσή τους.

:happyjump: :happyjump: :happyjump:

Κατεβάζω ήδη. :grin:

EDIT: :touched: :touched:
3 λεπτά άκουσα. Πόσο γαμάτα ταιριάζει η φωνή του Kvarforth? :|
Πορώθηκα και ακόμα δεν άκουσα τίποτα ρε. :P

Entrancemperium
07-05-2009, 15:10
Επιτέλους review στο Μανες! Δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απόλυτα με Καρχαρτ, εμένα το κομμάτι μου έβγαλε χαρακτήρα "φόρος τιμής στα παλιά" Μαλεφικ ftw και τα λοιπά.. Πολύ όμορφη σύνθεση, αμφιβάλλω πολύ ότι το κομμάτι εγράφτη τώρα, μου βγάζει πολύ feeling mid 90s, δε χορταίνω να το ακούω και έχει και το σύγχρονο τατς του Cernn..
Για τους kkoagulaa εγώ έχω ξαναγράψει εδώ!!! (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?t=20004&highlight=kkoagulaa)
και ακόμη δεν πολυβγάζω άκρη μαζί τους αν και έχω ακούσει αυτό το Aurum Nostrum και έχω μείνει λίγο μαλακάκος από την εκκεντρικότητα και την ιδιαιτερότητα του.. Απλά είναι λίγο μυστήριο η όλη φάση με τους kkoagulaa και αυτό έλεγα και στον Ζοοnchild!

Καρχαρτ εσύ έχεις παραπάνω infoz ως εμπειρέστερος στη φάση;

Candiru
07-05-2009, 19:38
πολύ ωραίος! ακριβώς το black που μου αρέσει.

dopefiend
07-05-2009, 19:39
χαχαχαχαχ

Amnesiac.
07-05-2009, 20:52
carheart + Candiru = Soulmates :touched:

Witchkiller
07-05-2009, 20:59
καλά ,αυτοί πρέπει να γαμάνε Manes............

:razz:

Candiru
07-05-2009, 21:10
πάντως αλαλούμ συγκρότημα όπως οι Ulver, στέλνω διάφορα κομμάτια τους σε μια φίλη και δεν πιστεύει ότι είναι το ίδιο συγκρότημα

Amnesiac.
07-05-2009, 21:13
Κανείς δε γάμησε (με) Manes.

wom
07-05-2009, 22:17
Carheart,

Ελεγες οτι δεν σε ψηνουν τα album reviews (και δη τα μεταλλαδικα) διοτι σκανε διαφοροι που δεν εχουν επαφη με την μουσικη και γραφουν την κομπουτσα τους?

Next, παρατηρηση: Εγω *κυρίως* χρονολογικα συσχετιζω τα του Snorre με τα demo των Manes.

Ηχοι απο αυτα τα demos + (β πλευρα του Aske, Hvis Lyset ...) ευθυνονται για την δημιουργια ολοκληρου ρευματος στο bm - ας μην πω νεο ειδος μουσικης - με 1000δα κυκλοφοριες την τελευταια 10ετια. Οχι και ασχημα για 2-3 20χρονους νορβηγους το 1993 ...

υγ ελπιζω να τα εγραψα αρκετα μπερδεμενα :)

carheart
08-05-2009, 02:06
Καρχαρτ εσύ έχεις παραπάνω infoz ως εμπειρέστερος στη φάση;

Στην αρχή δεν είχα ινφοζ, αλλά ψάχνοντας διεξοδικά στην τεράστια εμπειρία μου, ανακάλυψα πως πίσω από τους kkoagulaa κρύβεται ο Count Quackula.

http://i4.photobucket.com/albums/y129/Lord_Drakonis/Quackula.jpg

carheart
08-05-2009, 02:11
Carheart,

Ελεγες οτι δεν σε ψηνουν τα album reviews (και δη τα μεταλλαδικα) διοτι σκανε διαφοροι που δεν εχουν επαφη με την μουσικη και γραφουν την κομπουτσα τους?

Δεν έλεγα αυτό, έλεγα πως βαρέθηκα τη heavy metal μιζέρια του μισού demo των Ataraxx Warriorxx που βγήκε το 1453 σε κασσέτα στο πίσω ξωκλήσι με guest Παλαιολόγο και είναι ΕΠΙΚ, όποιος πεθαίνει σήμερα χίλιες φορές πετρώνει.

Τώρα οι κομπούχες είναι σαν τις κομπούτσες, ο καθένας μπορεί να μοιράσει όπου του αρέσει και αγαπά.

Entrancemperium
08-05-2009, 02:13
H ερώτηση μου ήτο σοβαρή..
Τώρα αν μέσα στο γενικότερο παπάρισμα του thread παπαροπόσταρες, πάσο..
Αν η μαλάκυνση απευθυνόταν προς εμέ ήτο λίγο μαλακισμένη!

Ra Pariah
09-05-2009, 15:16
Carheart,

Δεν έλεγα αυτό, έλεγα πως βαρέθηκα τη heavy metal μιζέρια του μισού demo των Ataraxx Warriorxx που βγήκε το 1453 σε κασσέτα στο πίσω ξωκλήσι με guest Παλαιολόγο και είναι ΕΠΙΚ, όποιος πεθαίνει σήμερα χίλιες φορές πετρώνει.

Τώρα οι κομπούχες είναι σαν τις κομπούτσες, ο καθένας μπορεί να μοιράσει όπου του αρέσει και αγαπά.

Δηλαδή οι Malign με τα πέντε τους -κυκλοφορηθέντα- κομμάτια σε χαλάνε, ε; Κι οι Zyklon-B με τα έντεκα λεπτά τους; Οι Daudur με τα δεκαεφτάμισι;

Όλα αυτά να τα προσθέσεις μια ώρα δε βγάζεις...

carheart
09-05-2009, 15:26
πως προκύπτουν αυτά όμως;

Ra Pariah
09-05-2009, 15:32
Ξέρω ότι εσύ τα γουστάρεις... ΑΛΛΑ για κάποιον "αμπλαούμπλα" blackster που θέλει να ακούει οκτώ ώρες Marduk, τα τρία σκανδιναβικά που ανέφερα θα του φαίνονταν ψιλά γράμματα...

Όταν μιλάς για demo που δε θα ήταν φρόνιμο να αναφέρονται στο thread -ανεξαρτήτως μουσικού είδους-, μου θυμίζεις "αμπλαούμπλικη" συμπεριφορά, ενώ ξέρω ότι δεν είσαι τέτοιος τύπος. :)

Clockwork Orange
09-05-2009, 15:35
αμπλαουμπλας...μαλιστα!
:D

Ra Pariah
09-05-2009, 15:37
Ναι... Αμπλαούμπλας είναι αυτός που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα φλάουτο από ένα synth που παίζει φλάουτο.

carheart
09-05-2009, 15:38
Δεν είμαι αμπλαούμπλας. Δεν ξέρω τι είναι, αλλά αν ήμουν θα το ήξερα, αλλά αναφερόμουν κυρίως σε φάση επιπέδου τύπου σκηνικού "το heavy metal true pride εξελίσσεται σαν καρκίνωμα ακόμα και στο athletics και τι θα κάνουμε για να σταματήσουμε την υστερία".

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τη μουσική αυτή καθεαυτή, με την υστερία μόνο.