PDA

View Full Version : Video/Audio Editor

dopefiend
04-05-2009, 17:49
ψάχνω ένα τέτοιο πρόγραμμα που να κάνει το εξής: να χαμηλώνει την ένταση ήχου του βίντεο. αν επεξεργάζεται και λίγο τον ήχο δε θα με χάλαγε.

δοκίμασα να απομονώσω τον ήχο με το nuendo και μετά να τον ξαναβάλω πάνω στο βίντεο με το AVS Video Editor αλλά αφενός είναι πολύ χρονοβόρο αφετέρου μου πέθανε το desktop και έμεινα με τα vista του λάπτον στο χέρι τα οποία ας πούμε ότι δεν τα πάνε και πολύ καλά με το nuendo.

antimusic
04-05-2009, 17:55
μέχρι να σου απαντήσει κάποιος που θα ξέρει καλύτερα τσέκαρε το virtualdub (http://www.virtualdub.org/features.html) (έχω να το δω χρόνια αλλά απόσο θυμάμαι και απόσο βλέπω μάλλον κάνει για την απλή δουλειά που το θες)

dopefiend
04-05-2009, 18:24
θενξ αλλά δε βρήκα και πολύ άκρη. καταρχήν δεν ανοίγει .mov αλλά και που δοκίμασα ένα τυχαίο .avi η επιλογή audio->volume παραμένει ανενεργή.

Sotos_The_Tequiler
04-05-2009, 18:34
Κι έγω το virtualdub θα σου πρότεινα γιατί είναι πολύ εύκολο πρόγραμμα γενικά... αλλά .mov δεν ανοίγει.

Ο μόνος τρόπος (που ξέρω εγώ) για να γίνει αυτό που θες είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα ώστε να ξεχωρίσεις τον ήχο από το βίντεο αρχικά. Σώζεις το αρχείο του ήχου σαν .Mp3 ή .wav και το επεξεργάζεσαι όπως θες με ένα audio processing πρόγραμμα (π.χ. cooledit).
Έχεις ήδη σώσει και το βίντεο (σαν σκέτο βίντεο, χωρίς ήχο) σε κάποιο FORMAT, π.χ. .mov όπως ήταν το αρχικό σου. Αν και θα σου πρότεινα να το μετατρέψεις σε .avi αν μπορείς πρώτα και μετά να κάνεις την όλη επεξεργασία.

Αφού φέρεις τον ήχο στα μέτρα σου, τότε με ένα πρόγραμμα όπως το virtualdub (και αφού έχεις το βίντεο σου σε .avi μορφή) "κοτσάρεις" το αρχείο ήχου στο βίντεο και βουαλά!!!!

Αν όλα αυτά σου φαίνονται κινέζικα τότε ανέβασε το βιντεάκι σου κάπου (αν είναι μικρό) να το παλέψω εγώ.
Πιστεύω θα βγάλω άκρη.

dopefiend
04-05-2009, 19:28
ε το ίδιο πράγμα λέω κεγώ στο πρώτο ποστ αλλά με άλλα προγράμματα.

θα το παλέψω με το cool edit και βλέπουμε. απλά μετατρέποντας το .mov σε .avi χάνει υπερβολικά πολύ σε ποιότητα (με το mov 2 avi πχ).

είναι λίγο δύσκολο να στο ανεβάσω γιατί δεν είναι ένα το βίντεο. είναι και μεγάλα σε μέγεθος. φχαριστώ πάντως!

Sotos_The_Tequiler
04-05-2009, 19:35
όταν το μετατρέψεις σε .avi πρόσεχε τι συμπίεση του βάζεις... αν δε βάλεις συμπίεση (ανάλογα και τι codec θα χρησιμοποιήσεις, π.χ. xvid) τότε δε χάνεις σε ποιότητα.

Sotos_The_Tequiler
04-05-2009, 20:10
αν δε βγάλεις άκρη... δοκίμασε και τον εξής converter: ImTOO 3GP Video Converter 3
σου δίνει δυνατότητα να μετατρέψεις βίντεο μεταξύ πολλών format.
Αν ψάξεις κάπου θα υπάρχει με το crack του. Το χρησιμοποιούσα συνήθως για μετατροπές από .flv σε .avi και αντίστροφα. Υποστηρίζει και .mov