View Full Version : Gazpacho appreciation φρεντ
Entrancemperium
29-04-2009, 12:44
Επειδή ενθουσίασε και άλλους εκτός εμού, ας πούμε καμια κουβεντούλα
για τα νορβηγόπουλα..
Εμένα εδώ και δυο βδομάδες δεν ξεκωλάει από τα αυτιά μου, είναι
από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό,
είναι τρομερά ξεχωριστό, εμο-τιοναλ τι να πω, έχω πααααααρα πολύ καιρό να μη βαρεθώ δίσκο μετά από συνεχόμενες ακροάσεις..
Όπως είχα ξαναγράψει κοντράρει στα ίσα δουλειές των μεγάλων του είδους
(ακα Radioheadz - Archivez) και είναι δισκάκιον το οποίο ειλικινά δεν υστερεί ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Νο1 με χαώδη διαφορά.. σε ένα ήδη φοβερό και τρομερό 2009!
Πείτε όσσοι ακούσατε!:pink:
illuzion_g
29-04-2009, 12:45
kalimera! twra akouo kai kanw edit-apantisi se kana 40lepto!
irreligious
29-04-2009, 12:47
χμ, ποιον δίσκο ακούσατε και έχετε πάθει πλάκα όλοι? το φετινό?
τσεκάρουμε παλιότερα?
κάνε και καμιά περιγραφή μην μένουμε στο γουικιπίντια!
dyingfreedom
29-04-2009, 12:48
Έτσι ακριβώς.
Ενδιαφέρον concept, ασύλληπτες μουσικές, Marillion appreciation από την πλευρά τους, βιολί, Νορβηγοί.
Βασικά, μετά από ένα δίσκο σαν το "Night", οι τύποι κατάφεραν και ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και πλησίασαν σε δυσθεώρητα ύψη.
- Αμνίζιακ τσέκ.
χμ, ποιον δίσκο ακούσατε και έχετε πάθει πλάκα όλοι? το φετινό?
τσεκάρουμε παλιότερα?
Το φετινό. "Tick Tock" λέγεται.
Βρες και το προηγούμενο όμως, το "Night".
jack the ripper
29-04-2009, 12:56
kai ta 2 exw akousei...to neo den exw prolavei na to akousw poly kala alla egkrinw
Entrancemperium
29-04-2009, 12:57
Ρε παιδί μου πως να το πεις.. Στις ατμόσφαιρες εμένα μου θυμίζουν Κevin Moore
σε ΟSI και Fates Warning (στα καλά ντεεε)..
Ο τραγουδιάρης θυμίζει Yorke στα καλύτερα του..
Απίστευτα βιολί parts, μουσικάρες, δεν ξεκωλάς!
Εγώ σκάλωσα με το Τικ Τοκ αλλά και το Night μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση (θεωρείται και το καλύτερο τους).
εντιτ: Αmnesiac. τσέκαρε το δίσκο που θα σε κάνει να αλλάξεις username (δεν εννοώ το . )
Ρε παιδί μου πως να το πεις.. Στις ατμόσφαιρες εμένα μου θυμίζουν Κevin Moore
σε ΟSI και Fates Warning (στα καλά ντεεε)..
Ο τραγουδιάρης θυμίζει Yorke στα καλύτερα του..
Απίστευτα βιολί parts, μουσικάρες, δεν ξεκωλάς!
εμενα παλι μου μοιαζει μια μιξη riverside(!) και muse πλας τα βιολια.
casshern
29-04-2009, 13:15
ΧΑΧΑχ, ζω για την ώρα που θα δω το 'welcome to our newest member, TickTock.'
Φοβερός δίσκος, ακούς και radiohead και archive μέσα και άλλες επιρροές, όμως με τέτοιο τρόπο και αισθητική ενσωματωμένες που δεν σου αφήνει περιθώρια για να σκαλώσεις και να ενοχληθείς. Εννοείται ότι αν ο Γιορκ είχε πετάξει τέτοιο δίσκο, τώρα θα είχε αποσυρθεί στη φάρμα του δικαιωμένος. Από την πρώτη ως την τελευταία νότα δεν υπάρχει τίποτα που θα ήθελα να αλλάξω. Κοιμήθηκα και ξύπνησα με αυτό. Και ξεκουράστηκα:excl:
illuzion_g
29-04-2009, 13:16
lepon! oraio album! emena pali (pou dn eimai kai tou styl) mou thymise raining pleasure sta fonitika!
pantws einai oti prepei gia tis voltes stin paralia!!!
edit: nai nai kai gia ypno tha einai kalo! (an kai dn pisteuw na kseperasei to shadows of the sun)
Zoonchild
29-04-2009, 13:33
μια χαρα δισκαρες ειναι και τα 3 πρωτα ρε, οχι μονο το Night και το Ticktock, αν και οχι τοσο πολυπλοκα!
τριβια: Οι τυποι ειναι οι ιδρυτες του φαν κλαμπ των μαριλλιον στο Οσλο για αυτο και οι τελευταιοι κυκλοφορησαν στην εταιρεια τους (ρακετ ρεκς.) τους δισκους των Gazpacho.....οποτε γενικα οπως καταλαβαινετε ειναι και κολληταρια μεταξυ τους τα δυο γκρουπ...:grin:
Entrancemperium
29-04-2009, 13:42
.... οι οποίοι Gazpacho κάπου έλεγε ότι ήταν unsigned μπάντα και όλο αυτό το κολλητηλίκι με τους Marillion ( ΤΟΥΣ όχι ΤΟΝ :P ) τους έβαλε στη δισκογραφία.
Zoonchild
29-04-2009, 14:09
ε ναι, οι 3 πρωτοι-τουλαχιστον- δισκοι ηταν στην δισκογραφικη των ιδιων των μαριλλιων, την ρακετ η οποια κυκλοφορει μονο δουλειες των ιδιων ή προτζεκτ των μελων των μαριλλιον. Προφανεστατα οι Gazpacho ως ιδρυτες του φαν κλαμπ και πορωμενοι οπαδοι τους θα στειλανε ντεμο κλπ στην ρακετ και θα εγινε η δουλεια...;)
εδιτ: οπως αλλωστε διαβασαμε στην συνεντευξη των μαριλλιον στον μαριλλιον...!!!!
Amnesiac.
29-04-2009, 15:31
zomg το Σάββατο παρήγγειλα το Night και το Marbles (των Μαρούλλιον) από την εταιρεία τους και σήμερα μου ήρθαν. Εργασιακός οργασμός στα ΕΛΤΑ or what; (μαζί με ένα βινύλιο Wooden Shjips που είχα παραγγείλει την Παρασκευή)
Το Night είναι ο ορισμός της δισκάρας, έχω πρήξει κόσμο και κοσμάκη να το ακούσει, βέβαια αυτά τα ισοπεδωτικά σχετικά με τους Radiohead και τον Yorke δε τα συμμερίζομαι ούτε για πλάκα αλλά και πάλι.
Το καινούριο το έχω ακούσει λίγο, περιμένω να το ψωνίσω, μάλλον ήμουν στραβός και δε το είδα στο σάιτ της Racket, πάντως ακούγεται όπως πρέπει.
Το ποστ που διαβάζετε γράφεται υπό τους ήχους του Dream of stone.-
Zoonchild
29-04-2009, 16:03
zomg το Σάββατο παρήγγειλα το Night και το Marbles (των Μαρούλλιον)
ελπιζω να αγορασες την limited ed. με το Ocean Cloud μεσα, ε!!!
εδιτ: αποτι βλεπω το σαητ της ρακετ δεν εχει προς το παρον(?) το νεο. Εγω το αγορασα απο εδω παντως(ηταν και το λινκ που εδιναν οι ιδιοι στο σαητ τους):
http://verglas.com/
Amnesiac.
29-04-2009, 16:05
Αμέ.
Γενικά ελάχιστα το έχω ακούσει το συγκεκριμένο άλμπουμ και αυτό όταν είχε κυκλοφορήσει, αλλά μουχε αφήσει το φίλινγκ ότι πρέπει να το ξανακούσω.
Neuroscar
29-04-2009, 16:05
Aι, στειλτε κανα λινκ απτο τελευταιο νακουσουμε και μεις.
Amnesiac.
29-04-2009, 16:19
http://www.marillion.com/racket/albums/gazpacho.htm
Κάνω κάτι λάθος; Που στο διάλο είναι το καινούριο;
Zoonchild
29-04-2009, 16:25
εδιτ: αποτι βλεπω το σαητ της ρακετ δεν εχει προς το παρον(?) το νεο. Εγω το αγορασα απο εδω παντως(ηταν και το λινκ που εδιναν οι ιδιοι στο σαητ τους):
http://verglas.com/
σημασια δεν μου δινεις....:rsad:
Amnesiac.
29-04-2009, 16:29
! Σόρρυ, δεν είδα το έντιτ.
Λίγο ακριβό δεν είναι για σιντί; 20 ευρά βγαίνει με μεταφορικά. Θα ασχοληθώ προς το παρόν με το Μαρμπλς και από βδομάδα βλέπουμε.
Entrancemperium, ξηγήσου.
κι εδώ ένα πι έμ αν είναι εύκολο
Entrancemperium
30-04-2009, 12:36
Μιας και παίχτηκε το όνομα των Μαριλλιον και βαριέμαι να ασχολούμαι κατεβάζοντας δισκογραφίες κλπ και δεν έχω εντρυφήσει και ιδιαίτερα στην ΜΠΑΝΤΑ ποιο καλό παιδάκι θα προτείνει τι να ακούσω και με σειρά προτίμησης;
Zoonchild
30-04-2009, 13:30
ε χμου, μιλαμε για τεραστια δισκογραφια, ειναι δυσκολο.
χωριζεται κατα βαση σε 2 περιοδους, αυτη με τον Fish και αυτη με τον Hogarth. Εγω εχω ασχοληθει κατα βαση με την δευτερη οποτε θα σου προτεινα Radiation & Brave. Οπωσδηποτε να ακουσεις την ολοκληρωμενη εκδοση του Marbles οπου θα βρεις πιθανοτατα ενα απο τα 3 καλυτερα τραγουδια των μαριλλιον εβερ, το Ocean Cloud. Και το πιο προσφατο δισκακι τους ειναι μια καλη ευκαιρια να τους "γνωρισεις" παντως. Γενικα, οι δισκοι τους ειναι σχεδον ολοι σε αρκετα υψηλο ποιοτικο επιπεδο, οποτε παιζει οι υπολοιποι να εχουν να σου προτεινουν καποιον απο τους αλλους δισκους(ειδικα της πρωτης περιοδου).
το άκουσα κ εγώ. Ωραίο αλλά δεν τρελλάθηκα όπως εσείς ρε γμτ.
γιατί?
δλδ ούτε καν ξεπερνάει το φετινό έπος αρκάηβ όπως είπε ο φίλτατος Entrancemperium (θενκς για τα λινκς).
πανέμορφο είναι, μελωδιάρες, οργανάρες κ ωραίος ήχος, βσκ ο ήχος τους μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση.
ωραίο ωραίο. μάλλον θέλει κ άλλο λιώσιμο..είδωμεν
κάνα λινκ για το πρώτο έχομεν?
Zoonchild
05-05-2009, 13:04
για το πρωτο των γκασπατσο λες(βτγ, συνολο εχουν 5 δισκους, ε)? αν δεν σου βρει κανεις μεχρι το απογευμα μου λες να σε οργανωσω
α ότι να'ναι λέω τότε. Νόμιζα πως έχουν βγάλει 2 κ αυτός είναι ο δεύτερος. Άστο να λιώσω πρώτα σ'αυτόν κ πάω στους άλλους αργότερα. θενκς ε
SpiritCrusher
14-05-2009, 04:33
Εξαιρετικός δίσκος το Tick Tock από όλες τις απόψεις, σίγουρα στα καλύτερα της χρονιάς. Προσωπική λατρεία το Part 1. Που και που ακούω κάτι μελωδίες που μου φαίνονται πολύ "γνωστές" αλλά αυτό είναι και λίγο αναπόφευκτο τη σήμερον ημέρα. :P Όταν ξεκολλήσω λίγo από αυτό θα τσεκάρω και το Night.
Fireknight
14-05-2009, 14:23
telio to Night ,
mas episase ston ypno to kenourio , gia na doume ']
old_charlie
14-05-2009, 15:06
Μιας και παίχτηκε το όνομα των Μαριλλιον και βαριέμαι να ασχολούμαι κατεβάζοντας δισκογραφίες κλπ και δεν έχω εντρυφήσει και ιδιαίτερα στην ΜΠΑΝΤΑ ποιο καλό παιδάκι θα προτείνει τι να ακούσω και με σειρά προτίμησης;
Script for a jester's tear sigoura to aristourgima tous, anamesa sta ypoloipa aristoyrgimata. Kai Misplaced Childhood meta. Omws, krinontas apo ta gousta sou, tsekare prwta prwta Marbles kai genikotera defteri periodo.
Ντάξει, ο δίσκος είναι απλά άψογος.
Δεν τους είχα ακούσει ιδιαίτερα σε προηγούμενο άλμπουμ (μόνο λίγο το night) και αυτό το δισκάκι ήταν τρομερή έκπληξη.
Μελωδιάρες, φωνάρα και γενικά πολύ ταξιδιάρικη μπάντα.
Ο τραγουδιάρης μου θύμισε αρκετά τον Μπέλαμι στα τραβήγματα του, το
οποίο για μένα δεν είναι θετικό, αλλά μετά το ξεπέρασα.
Μαριλλιον δυστυχώς δεν έχω ακούσει, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω.
walk part 2 :touched: (αλλά πάντα μετά το παρτ 1)
http://www.last.fm/user/Johme
Το Night είναι free, απολαύστε...