View Full Version : Metalucifer - Heavy Metal Drill (1996)
eleventh guardian
29-04-2009, 02:26
http://www.metal-archives.com/images/1/0/5/4/10543.gif
1. Heavy Metal Is My Way
2. Heavy Metal Drill
3. Heavy Metal Hunter pt. 2
4. Wolf Man
5. Bloody Countess
6. Soul of Warriors
7. Headbanging
8. Metalucifer pt. 1
9. Iron'n'Steel'n'Metal
http://www.myspace.com/metaluciferfansite
Λόγω του γεγονότος ότι εδώ και κανά δίμηνο έχω πάψει να παρακολουθώ τακτικά το τζένεραλ (συν το ότι ήμουν εντελώς οφλάιν κάποιες μέρες), δεν είχα πάρει πρέφα τι είχε παιχτεί με τον γιούζερ HEAVY METAL DRILL και κατά συνέπεια τι εστί και ο GRILL και πάει λέγοντας.
Αλλά είμαι βέβαιος πως τόσες μέρες ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ εδώ μέσα γνωρίζουν τι σημαίνει το νικνέιμ που επέλεξε ο φίλτατος νέος γιούζερ. Και επειδή δεν γνωρίζετε, καλό θα είναι να μάθετε γιατί ποτέ δεν είναι αργά κι εγώ άλλωστε απέκτησα πρόσφατα αυτό το ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ απλού, πωρωτικού, "όπως πρέπει" HEAVY METAL.
Τι να λέμε τώρα... Από την υπερηφάνεια που σου προσφέρει το riff του ομώνυμου κομματιού, την ύψιστη μεταλλική πώρωση του σόλο του "Heavy Metal Hunter pt. 2" έως τη σκοτεινή, μυστηριώδη ατμόσφαιρα του "Bloody Countess", ο πρώτος δίσκος των υπερ-θεών από την Ιαπωνία περιέχει αυτό ακριβώς που θέλει κάθε οπαδός που λατρεύει το αγνό, άσπιλο και αμόλυντο HEAVY METAL!
Προσοχή! Μπορεί το ύφος της παρουσίασης που διαβάζετε να είναι ολίγον τι ανάλαφρο και τα ίδια τα μέλη της μπάντας να κάνουν χαβαλέ (αν και γι' αυτό δεν παίρνω όρκο), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρετε στα σοβαρά τους Metalucifer. Η μπάντα παίζει πράγματι ΓΑΜΗΣΤΕΡΟ heavy metal και είμαι βέβαιος πως αν τους φέρουν για λάιβ (αμήν!) θα γίνει της καραπουτανάρας από τους λίγους, αλλά εκλεκτούς λάτρεις του αληθινού ατσαλιού.
Βγάλαν και καινούριο, ανυπομονώ να το ακούσω. Heavy metal ρε... :headbang:
θα τσεκαρουμε :headbang:
ρουθ,δωσε πληροφοριες και για ion britton (και τπτ αλλο ξερεις εσυ :pink:)
irreligious
29-04-2009, 02:39
Δεν παλεύετε αυτή η φωνή ε.
ωραια μουσική πάντως.
Ra Pariah
29-04-2009, 03:25
Κορυφαίο δείγμα μετά-NWOBHM ακούσματος, μπράβο 11th! Από το καινούργιο ξεχωρίζω το έπος "Heavy Metal Battleaxe"! Ο ήχος χρειάζεται μπάντες τόσο αφοσιωμένες. :touched:
Razor, άκου πρώτο το "Mind Grind" από το πολυσυζητημένο Ion Britton! \m/
Ruthless
29-04-2009, 09:06
Το καινούριο είναι πιο κλισέ από όλα, αλλά θέλει κι άλλες ακροάσεις. Το Chainsaw είναι το καλύτερό τους imo. Και το Drill δεν έχει Tanaka πρώτη μούρη.
Γενικά αυτοί είναι περίεργη φάση για μπάντα. Ενώ παίζουν όλα όσα κοροϊδεύουν οι μπλακάδες στο heavy metal, παρ'όλα αυτά κανείς δεν λέει κουβέντα λόγω Sabbat. :D
Τέσπα, να δούμε αν θα υπάρξει πιθανότητα να τα ακούσουμε αυτά εδώ live. Έστω και με Blumi και λοιπούς.
Witchkiller
30-04-2009, 00:06
μέτρια μπάντα κατά την αποψή μου.
Είμαι της γνώμης ότι οι Metalucifer ανήκουν στην κατηγορία "είναι cult επειδή απλά στις 4 λέξεις που λένε οι 5 είναι metal". Μέτρια μπάντα με μέτριες συνθέσεις χωρίς φαντασία imo. Τα δε φωνητικά τους είναι στο όριο του υποφερτού με αρκετές φορές να μην το ξεπερνάνε.
Αν θέλετε ν'αγορ'ασετε το καινούριο τους Heavy Metal Bulldozer θα σας συμβούλευα να προτιμήσετε την έκδοση Teutonic Attack όπου το line up δεν είναι οι γιαπονέζοι αλλά ευρωπαίοι μουσικοί........
irreligious
30-04-2009, 00:14
Τα δε φωνητικά τους είναι στο όριο του υποφερτού με αρκετές φορές να μην το ξεπερνάνε.
τι διάολο κανενός άλλου δεν του σπάνε τ'αρχίδια τα φωνέτικς?
Witchkiller
30-04-2009, 00:25
Περί Ion Britton θεωρώ ότι είναι πολύ μέτρια μπάντα και κάναν το όποιο όνομα μόνο για λόγους σπανιότητας.
Razor αν θες ν'ακούσεις κάτι που πραγματικά να γαμεί σε αυτή τη φάση άκου Ivory Tiger το Stand Up.......... μόνο γαμάει!
Ruthless
30-04-2009, 00:52
Μιλά περί φωνητικών οπαδός Kratos και Venom.
I rest my case. :P
(δεν λέω πως ο Gezol έχει καλή φωνή, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα)
Witchkiller
30-04-2009, 01:25
Μιλά περί φωνητικών οπαδός Kratos και Venom.
I rest my case. :P
(δεν λέω πως ο Gezol έχει καλή φωνή, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα)
μόνο που αν οι Metalucifer είχαν cronos στη φωνή θα ήταν 50 ακάλες πιο πάνω
αλλά δεν έχουν......................
Ra Pariah
30-04-2009, 03:54
Περί Ion Britton θεωρώ ότι είναι πολύ μέτρια μπάντα και κάναν το όποιο όνομα μόνο για λόγους σπανιότητας.
Razor αν θες ν'ακούσεις κάτι που πραγματικά να γαμεί σε αυτή τη φάση άκου Ivory Tiger το Stand Up.......... μόνο γαμάει!
Είναι η ιδέα μου ή όντως όταν έλεγα για το Tiger έλεγες ότι δεν είναι τίποτα το φοβερό; Όλα αυτά στο music off topic.
Ra Pariah
30-04-2009, 04:01
Α, και Razor, η πρόταση του Witchie είναι κομμάτι κι όχι ο τίτλος του EP, μην μπερδευτείς!
Witchkiller
30-04-2009, 17:37
Είναι η ιδέα μου ή όντως όταν έλεγα για το Tiger έλεγες ότι δεν είναι τίποτα το φοβερό; Όλα αυτά στο music off topic.
εεεε, ακόμη το πιστευώ, για ένα κομμάτι μίλησα, το ep το βρήσκω μέτριο...........
eleventh guardian
30-04-2009, 17:43
Witchy, είσαι λίγο άδικος εδώ.
Σαφώς και οι Metalucifer ειναι cult επειδή 6 στις 5 λέξεις τους είναι metal, αλλά δεδομένου ότι επιζητούν το καλτιλίκι (ξέρω γω, μου φαίνεται δύσκολο να το κάνουν όλο αυτό το πράγμα στα σοβαρά) η μουσική τους μια χαρά στέκεται.
Τα φωνητικά; Φυσικά και είναι κάτω του μετρίου και, κυρίως, με άθλια προφορά (αυτό το "χέβι μέταλ ντερίλ" ας πούμε είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα) αλλά χωρίς τον Gezol δεν νομίζω ότι θα είχε νόημα να ακούσουμε Metalucifer. Όσο καλύτερος κι αν ήταν (που θα ήταν) ο αντικαταστάτης.
Όπως λες κι εσύ, και ο Reece έχει καλύτερη φωνή από τον Udo αλλά το "Eat the Heat" δεν είναι Accept... Ξέρω ότι είναι ψιλοάκυρο να αναφέρεται το όνομα των Accept σε θρεντ για τους Metalucifer, αλλά ήθελα ένα δυνατό παράδειγμα για να τονίσω ότι το παν στη μουσική είναι "χημεία". Δεν επιζητάμε πάντα την αρτιότητα. Οι Metalucifer έτσι όπως είναι, ικανοποιούν την ανάγκη των "κολλημένων" για heavy metal πώρωση ρε παιδί μου.
Witchkiller
03-05-2009, 16:07
Όπως λες κι εσύ, και ο Reece έχει καλύτερη φωνή από τον Udo αλλά το "Eat the Heat" δεν είναι Accept... .
ναι μόνο που ο Udo είναι η σημαία των Accept (που καλά σας (μας) γαμάνε μην ξεχνιόμαστε) γιατί με την ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ χροιά του έχει αφήσει εποχή στο Heavy Metal σαν μια από τις πιο αναγνωρίσημες φωνές ενώ ο γιαπονέζος απλά είναι κακός..........
eleventh guardian
04-05-2009, 02:11
Όπως λες κι εσύ, και ο Reece έχει καλύτερη φωνή από τον Udo αλλά το "Eat the Heat" δεν είναι Accept... .
ναι μόνο που ο Udo είναι η σημαία των Accept (που καλά σας (μας) γαμάνε μην ξεχνιόμαστε) γιατί με την ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ χροιά του έχει αφήσει εποχή στο Heavy Metal σαν μια από τις πιο αναγνωρίσημες φωνές ενώ ο γιαπονέζος απλά είναι κακός..........
Ρε συ έλεος, δεν συγκρίνω τον Gezol με τον Udo (θα πέσει φωτιά να μας κάψει). Απλώς θέλω να πω ότι οι Metalucifer έγιναν αγαπητοί σε μία μικρή μερίδα κολλημένων μεταλλάδων έτσι όπως είναι, με αυτήν τη μέτρια φωνή που τραγουδάει κάτι σαν αγγλικά. Kαι αν αυτό αλλάξει τότε θα χάσει το γούστο της η φάση.
Επίσης, τα post σου για τους Accept ύστερα από την ψήφο σου στο γνωστό προβοκατόρικο poll, μού θυμίζουν έντονα τη συμπεριφορά του Πέτρου αφότου λάλησε ο πετεινός και συνειδητοποίησε ότι είχε αρνηθεί τον Χριστό. :D