View Full Version : TRAGEDY, Brutal Knights, Bad Trip
Agoraphobic_S.I.
25-04-2009, 13:24
Λοιπόν, μετα το χθεσινό λαηβ δεν θέλω να πάω ούτε γενιά ούτε χάσμα σήμερα.
Απλά δώσανε ΡΕΣΤΑ τα παιδιά.
Οι Brutal Knights κλασσική αλητοπανκ μπάντα. Ρεμάλια όλοι τους, ο τραγουδιστής με την μπυροκοιλιά μορφή, όπως και ο μπασιστας με την αφάνα και το μουστακάκι (από άλλη εποχή όμως!) και η κιθαρίστρια μιάς σπιθαμής! Ροκενρολλα πανκ που ζέστανε λίγο τη βραδιά, μετά τους πολύ καλούς -αλλά λίγο στατικούς- Bad Trip.
Aκολούθησαν οι Vialka, οπότε βουρ στο περίπτερο για μπύρες διαφορετικές από τη ζεστή αμστελ που παρείχε το λαηβ.
Και μετά Tragedy. E τι να πει κανείς. Είχα πολύ καιρό να δω τέτοιο mosh σε diy live, από την πίεση ώρες-ώρες αναγκαζόμασταν οι μπροστά μπροστά να ανεβούμε στη σκηνή.
Άπειρα πινκζ στον σχεδόν ασπρομάλλη μπασίστα. :pink:
Call to arms, the beginning of the end, eyes of madness και τα σχετικά. Πολύ low profile όλοι τους, μηδέν ροκσταριλίκι, εν αντιθέσει με άλλη μπάντα που έπαιζε την ίδια μέα απ' ότι έμαθα.
Από την καύλα πήρα και τα 2 σιντι των μπρουταλέων χθες, αν και σήμερα λυπάμαι λίγο τα λεφτά μου γιατί ήταν τσιμπημένα. Δεν γαμιέται!
metamelia3
25-04-2009, 13:40
γαμηστερα ηταν. οι μπρουταλ ναητς ειδικα. διασκεύασαν τέλεια και το mongoloid =)
and you will know us....
25-04-2009, 13:45
Εαν και οι Tragedy δεν είχαν αφήσει το βανακι με το υπόλοιπο merch στην ιταλια πιστεύω οτι θα χρειαζόμασταν επίδομα συναυλίας :wink:
Phantom Duck
25-04-2009, 13:59
DO YOU FEEL IT?
DO YOU UNDERSTAND???
άπειρος χαμός, αν έπαιζαν είκοσι λεπτάκια παραπάνω θα ταν όπως πρέπει. πρέπει να χε ξενερώσει με κάτι η μπάντα, ίσως οι τύποι που ανέβαιναν κάθε 15 δευτερόλεπτα και την έβλεπαν φίλοι τους και "θα κάτσω κανα τέταρτο εδώ και θα παίζω με τα μικρόφωνα".
εξαιρετική διοργάνωση κατα τ' άλλα. bad trip δε μου 'πανε πολλά αν και με ψήνει γενικά η φάση τους (τα μπλιμπλίκια εκτός τόπου και χρόνου), brutal knights μεγάλα πανκιά και αλητεία. viakal ήμασταν δίπλα στο ρέγκε πάρτυ.
House Of Low Culture
25-04-2009, 14:09
ο σχεδόν ασπρομάλλης κιθαρίστας έφαγε τουλάχιστον δύο κουτάκια γεμάτες μπύρες στο κεφάλι από κάποιους κατσαπλιάδες. Τέσπα, γαμηστερά, κομμένες ανάσες και brutal knights. Πάνκη, ήσουν?
ο σχεδόν ασπρομάλλης κιθαρίστας έφαγε τουλάχιστον δύο κουτάκια γεμάτες μπύρες στο κεφάλι από κάποιους κατσαπλιάδες. Τέσπα, γαμηστερά, κομμένες ανάσες και brutal knights. Πάνκη, ήσουν?
κατεβηκε η αντιπροσωπεια της στρητ αττακ χθες μαζι με την δικια μου,εγω εμεινα επανω για να τους παραλαβω σημερα τους μπρουταλ ναητς και κατα πασα πιθανοτητα να τους κοιμησω σπιτι μου.
χαιρομαι που τους γουσταρατε παντως ολους!απο οτι εμαθα απο μερτς ειχε πολυ λιγα πραγματα δυστυχως...
jack the ripper
25-04-2009, 14:17
wraia itan....tragedy gamisteroi xamos klp klp...vialka pigame gia souvlakia pou itan episis kala :smile:
Μπαντ Τριπ δεν μου ειπανε τιποτα,Μπρουταλ Ναιτς συμπαθητικοι,Βιακαλ καμια επαφη.Ισως θα επρεπε να δοσω παραπανω σημασια στους ναιτς,αλλα ειχα το μυαλο μου μονο στους Τρατζεντι.
Τιτανες,αλητες,καφροι,αψογοι.Τους λατρευω.
Τρελο ξυλικι,το αριστερο μου χερι ισα που το νιωθω και η συγκινηση μεγαλη.
Κριμα που δεν ειδαμε πανκη,μιας και μου ειχε υποσχεθει οτι θα τον συναντησω στο πιτ:rsad:
Πολλοι erιτες στο λαιβ και πολλοι μιναρες.Ωραια πραματα.
:headbang:
metamelia3
25-04-2009, 15:04
γαματοι ηταν οι βιαλκα
τι να κανω ρε νεησουμ,καποιος πρεπει να παραλαβει κοσμο σημερα...κριμα παντως.
πληροφοριακα η κιθαριστρια των μπρουταλ αποκαλειται Kate G. Warrior. :) :) :) :)
Ναι ρε καταλαβαινω.Μακαρι να περασετε εξισου γαματα και στη Θεσσαλονικη!8-)
Griffith
25-04-2009, 15:40
μεγάλα πράματα.
πληροφοριακα η κιθαριστρια των μπρουταλ αποκαλειται Kate G. Warrior.
ροφλ.
megalo apothimeno to live auto.
foveroi oi tragedy...epaiksan ligo omws.kiallo re..den niwsame arketa!
wraioi oi upoloipoi(ektos aptous vialka? pou den eida..peina gar! )
Ra Pariah
26-04-2009, 00:36
:oops:
Edit: συγκινήθηκα...
dopefiend
26-04-2009, 20:24
bad trip τους περίμενα καλύτερους... θέλουν λίγο πιο χέβι ήχο νομίζω.
brutal knights ψιλοαδιάφοροι.
βιτάλη-κα, γάμησαν τα σουβλάκια.
κατα τ'άλλα....
http://i22.photobucket.com/albums/b320/takeahnase/tragedy.jpg
ένα τεταρτάκι μου φάνηκε ότι παίξαν :(
na simeiwsw oti eskasan kati afises tou live se foveri ektuposi kserwgw
tis opoies an akousa kala...apo filo pou pige na tsekarei itan leei gia polisi an
ithele kaneis 20euro...mono.
Drumsick
27-04-2009, 01:18
'Ηταν μεταξοτυπία έγχρωμη. Πανάκριβη, ναι.
Στο τέλος όμως παίξανε απλές ασπρόμαυρες κοινές θνητές αφίσες τις οποίες οι έξυπνοι τσιμπήσανε τσαμπέ ;)
μια χαρα τιμή τα 20€ για τετοια μεταξοτυπία. έχουμε δει κατι τριψήφια κατα καιρους....
Out Of The Body
27-04-2009, 03:34
Εγώ ξέρω ότι πήρα μπλουζάκι με γκρι γράμματα Tragedy. Αρχικά πήρα αυτό με τα άσπρα γράμματα και το άλλαξα. Έλα μου όμως που μετά το πλύσιμο το γκρι έφυγε και η μπλούζα έγινε όπως η αρχική. Δηλαδή άσπρη. DIY μπλούζα.
Αυτά είναι, αναρχικοί ροκσταρς. Μπράβο σε όλα τα ζώα, πάνω και κάτω από το stage.
Αυτά είναι, αναρχικοί ροκσταρς. Μπράβο σε όλα τα ζώα, πάνω και κάτω από το stage.
Τι λες μωρε,ποιος εκανε ροκσταριλικια?
na simeiwsw oti eskasan kati afises tou live se foveri ektuposi kserwgw
tis opoies an akousa kala...apo filo pou pige na tsekarei itan leei gia polisi an
ithele kaneis 20euro...mono.
:?
Θες να ανοίξουμε τη κουβέντα με κειμενάκια των 10 γραμμών;
Απλά μας απολαμβάνω. Μου αρέσει όταν γκρινιάζουμε για merhcandise, όταν δε γκρινιάζουμε που κάποιος πάιζει 40 λεπτά, όταν πουλάνε τις αφίσες ενός live σε καλή όμως εκτύπωση για να τη βάλουμε πρώτη μούρη στον τοίχο μας κτλ, κτλ, κτλ. Επίσης μου αρέσουν και μπάντες για διάφορους άλλους παρόμοιους λόγους.
Ενταξει λοιπον το κλου τις βραδιας ηταν οι μεταξοτυπιες.
Marillion
27-04-2009, 12:11
ποιος ευθύνεται για τις μεταξοτυπίες; χλωμό να ήταν ιδέα των τράτζεντυ. Επίσης ρε απίθανοι, πανκ λαιβ δεν έχετε ξαναδει; 40 λεπτά είναι μια χαρά εμφάνιση ακόμα και για τους τράτζεντυ που είναι μεταλοειδής μπάντα.
Για μερτς, έχετε υπόψη πως μόνο το νερβ ντάματζ δεν έχει εξαντληθεί οπότε και να έφερναν κάτι από Ιταλία δεν θα ήταν αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι.
εν κατακλείδι, το λαιβ ήταν τζάμπα εδώ πάνω φαντάζομαι και αθήνα, λάρισα το αντίτιμο θα ήταν πενιχρό. Κορόνερ ηρέμησε λίγο αδερφέ!
Ra Pariah
27-04-2009, 12:16
Μαρούλιον, πες μου ότι είσαι το avatar σου! :headbang: :headbang:
ntaksei oi tragedy den einai fasi rockstars me tpt...k oute sto live itan.
allo an tous antimetopizoun etsi polloi!
mn ksexname oti sto net den provalontai monoi tous pouthena...den ksereis
ousiastika oute tis fatses tous an de koitas utube ktetoia
den nomizw oi tragedy na vgalane tis afises pantws!
Απλά μας απολαμβάνω. Μου αρέσει όταν γκρινιάζουμε για merhcandise, όταν δε γκρινιάζουμε που κάποιος πάιζει 40 λεπτά, όταν πουλάνε τις αφίσες ενός live σε καλή όμως εκτύπωση για να τη βάλουμε πρώτη μούρη στον τοίχο μας κτλ, κτλ, κτλ. Επίσης μου αρέσουν και μπάντες για διάφορους άλλους παρόμοιους λόγους.
Ναι οκ στα αρχιδια μου για τη μεταξοτυπια,το εγραψα και απο πανω.Αλλα απο τη στιγμη που σε αυτα τα "ανοιχτα" προς το κοινο λαιβ σκαει καθε καρυδιας καρυδι,μη περιμενεις να ειναι ολοι στη φαση DIY.Ειτε εισαι στο πολυτεχνειο ειτε εισαι στο παραρτημα.Α και μεταξυ μας,ειναι τουλαχιστον αδικο να τη λες ακομα και στους μεταξοτυπακηδες που προτιμησαν να πανε πολυτεχνειο ενω οι περισσοτεροι ΠΑΝΚΣΦΑΚΔΕΣΙΣΤΕΜ εκεινη τη στιγμη τα σπαγανε στο Γκαγκαριν με χορηγο το υπουργειο πολιτισμου.
Και αυτο
ntaksei oi tragedy den einai fasi rockstars me tpt...k oute sto live itan.
allo an tous antimetopizoun etsi polloi!
mn ksexname oti sto net den provalontai monoi tous pouthena...den ksereis
ousiastika oute tis fatses tous an de koitas utube ktetoia
den nomizw oi tragedy na vgalane tis afises pantws!
ποιος ευθύνεται για τις μεταξοτυπίες; χλωμό να ήταν ιδέα των τράτζεντυ. Επίσης ρε απίθανοι, πανκ λαιβ δεν έχετε ξαναδει; 40 λεπτά είναι μια χαρά εμφάνιση ακόμα και για τους τράτζεντυ που είναι μεταλοειδής μπάντα.
Για μερτς, έχετε υπόψη πως μόνο το νερβ ντάματζ δεν έχει εξαντληθεί οπότε και να έφερναν κάτι από Ιταλία δεν θα ήταν αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι.
εν κατακλείδι, το λαιβ ήταν τζάμπα εδώ πάνω φαντάζομαι και αθήνα, λάρισα το αντίτιμο θα ήταν πενιχρό. Κορόνερ ηρέμησε λίγο αδερφέ!
Οι μεταξοτυπιες δεν ηταν καν στον παγκο των Τρατζεντυ,τις γυροεφερνε ενα τυπακι.
Ra Pariah
27-04-2009, 12:21
Είχε εισιτήριο αγαπητοί Πατρινοί που πίνουμε καφέ στο Βινύλιο;
Ra Pariah
27-04-2009, 12:22
Και κάτι άλλο: πείτε μου πώς ήταν αυτές οι περίφημες μεταξοτυπίες, όχι το τι απεικόνιζαν, αλλά από τι υλικό ήταν, χαρτί π.χ.;
Σοβαρα τωρα Μαριε,τι σε κανει να πιστευεις οτι ασχοληθηκα εστω και ενα δευτερολεπτο με τις μεταξοτυπιες?
Και οπως εγραψε και ο ΡνΡ δεν ηταν στον παγκο των Τρατζεντυ.
Ra Pariah
27-04-2009, 12:26
Έπρεπε να ασχοληθείς για να αλλάξεις τη Septic Flesh αφίσα! :grin:
Γενικά δεν έχω πάει σε πανκ λαϊβ οπότε έτσι τα λέω. Δε ξέρω τι γίνεται και περιμένω να μου εξηγησετε πώς λειτουργεί το σύστημα στο diy.
Αν δε καταλαβαίνετε τι θέλω να πω δε πειράζει. Απλά θέλω να τα χώσω στους tragedy, εκεί είναι η (συν)ουσία. Πάω να πάρω κανα μπλουζάκι και καμιά αφίσα τώρα.
Ra Pariah
27-04-2009, 12:49
Προτείνω να πας να κάνεις μια εμφάνιση στο Milwaukee του Wisconsin και να δούμε μετά πόσο DIY θα παραμείνεις καθόλη τη διάρκεια του tour. Μπορούμε να αντλήσουμε και κάποια funds γυρίζοντας ένα reality και δίνοντας δικαιώματα στο Alter για αρχή.
Μέσα είμαι.
Επίσης, σε καμιά περίπτωση δεν υπονοώ ότι είμαι τρου diy. Ούτε καν diy.
Marillion
27-04-2009, 12:54
ρε μαν τι κακό έχει το μπλουζάκι, σιγά πια. εντάξει προτιμότερο δίσκος αλλά κλαιν, πηγή εσόδων είναι και αυτή και μάλιστα θεμιτή. όλες οι περιοδεύων μπάντες το έχουν αυτό. το ότι ηχογραφούν σε δική τους εταιρεία και διοργανώνουν μόνοι τις συναυλίες τους απέχοντας συνειδητά από οποιαδήποτε ιντερνετική προβολή, τους καθιστά diy και μάλιστα με την βούλα. είπαν και τα παιδιά οι τράτζεντυ δεν έχουν καμμία σχέση με τις αφίσες (δεν θυμάμαι μπάντα που να οργανώνει τις αφίσες στους χώρους που θα την φιλοξενήσουν -αν είναι δυνατόν-).
Τώρα εντάξει, αν δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις εξήγα.
Και ρα πάρια, ναι εγώ είμαι!!!:twisted:
Ra Pariah
27-04-2009, 12:56
Είσαι θεός!!! Ο απόλυτος! :pink: Θα σου φέρω και φώτο σωσία σου από Ιθάκη! 8)
Στον κόσμο αναφέρομαι περισσότερο και λιγότερο στις μπάντες.
fromashesrise
27-04-2009, 13:22
για αλλη μια φορα:
καλο το λαιβ αλλα καλυτερη η γκρινια...
Το να λες ότι γκρινιάζω είναι το εύκολο. Το να καταλάβεις τι θέλω να πω ή να προβληματιστείς είναι το δύσκολο. Επίσης, είμαι από αυτούς που γκρινιάζω συχνά, οπότε μπορείς να με αγνοήσεις.
γκρινια.
α)το μερτς των συγκροτηματων,οπως και του καταραμενου συνδρομου ηταν προσιτο.4ε τα 7αρακια,10ε τα δισκακια,10ε οι μπλουζες.αν ηθελες επαιρνες και ετσι βοηθουσες.εισοδο δεν ειχε το λαιβ.
β)40 λεπτα?και πολυ ειναι.τα πρωιμα πανκ λαιβ ηταν 20-30 λεπτα,δλδ δεν μπορω να φανταστω τους circle jerks-adolescents να παιζουν πανω απο μιση ωρα.προσωπικα εγω κουραζομαι,σε οποιοδηποτε λαιβ,οποια μπαντα και αν ειναι αν παιζει απνω απο 40 λεπτα.αλλα περα απο προσωπικη προτιμηση,παντα τα πανκ λαιβ ειχαν μικρη διαρκεια.
γ)χμ.θεσσ/νικη δεν ειχε αυτες τις μεταξοτυπιες.και εγω το θεωρω μαλακια παντως,δεν το γουσταρω καθολου αυτο.
Out Of The Body
27-04-2009, 15:53
Εγώ μια φορά, για πλάκα το είπα, θέλοντας να δείξω ότι το μπλουζάκι κατέληξε να έχει το ίδιο σχέδιο (μετά το πλύσιμο) με αυτό που είχα επιλέξει αρχικά. Όσο για DIY αυτό είναι άλλο καπέλο και εννοείται ότι είμαστε υπέρ της φάσης. Για τη μεταξοτυπία δεν έχω ιδέα, αφού το μάτι μου δεν πήρε κάτι.
ΑΑΑΑΑ! Και επίσης συμφωνώ με το ότι 40 λεπτά είναι μια χαρά για τέτοιες συναυλίες!
40 lepta gia mpanta oxi megali pouxei dld polla xronia k diskous einai idaniki diarkeia.
eidika se underground live pou gnwrizeis kiolas tis mpantes epitopou otidipote panw
apo 40 einai varemara...
Out Of The Body
27-04-2009, 16:13
eidika se underground live pou gnwrizeis kiolas tis mpantes epitopou otidipote panw
apo 40 einai varemara...
Αυτό ακριβώς.
antimusic
27-04-2009, 17:02
Το να λες ότι γκρινιάζω είναι το εύκολο. Το να καταλάβεις τι θέλω να πω ή να προβληματιστείς είναι το δύσκολο. Επίσης, είμαι από αυτούς που γκρινιάζω συχνά, οπότε μπορείς να με αγνοήσεις.
αντιλαμβάνεσαι οτι εδώ και τρεις σελίδες δεν έχεις πει απολύτως τίποτα έτσι;
40 λεπτα ακομα και στους ramones ειναι βαρεμαρα.
καλα,για βαρετες χεβυ μεταλ συναυλιες που κλεινουν στο 2ωρο δεν το συζηταω καν...απο τα μεγαλυτερα βασανιστηρια ηταν που δουλεψα καποτε στους candlemass...ηθελα να πεθανω στον υπνο.
Phantom Duck
27-04-2009, 18:24
ρε πάνκη, δεν έγραψες ότι πάνω παίξαν μια ώρα; όχι ότι με χάλασε το σετ εδώ, αλλά αυτή είναι η ιδανική διάρκεια ιμο.
τις μεταξοτυπίες τις έβγαλε ο άνθρωπος που έφτιαξε την αφίσα για να βγάλει κανά φράγκο, δεν καταλαβαίνω που κολλάει κανείς (ακόμα κι αν ήταν της μπάντας). τα αντίτυπα της κανονικής αφίσας σε γαμάτο χαρτί ήταν τσάμπα.
Aν δεν κανω λαθος,δεν παιξανε conflicting ideas,rabid panic και crucifier.Αλλα δεν πειραζει,εγω γουσταρα ασχημα.
Phantom Duck
27-04-2009, 18:43
ε βέβαια, στα τρία κομμάτια βγήκες από το πιτ ΦΛΩΡΟΥΜΠΑ.
ε βέβαια, στα τρία κομμάτια βγήκες από το πιτ ΦΛΩΡΟΥΜΠΑ.
:pink:
Edit:Οσο θυμαμαι τι εγινε στα The Hunger και Eyes Of Madness,ποναω.
αντιλαμβάνεσαι οτι εδώ και τρεις σελίδες δεν έχεις πει απολύτως τίποτα έτσι;
Αντιλαμβάνεσαι ότι δε θέλω να ανοίξω τέτοια κουβέντα από νετ; Διάβασε το 1ο ποστ που το αναφέρω. Απλά βαριέμαι να κάθομαι και μα εξηγώ με κατεβατά. Είπα μια μαλακία στη τελική. Δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν ούτε να συμφωνήσουμε. Έχω σχηματίσει την αποψή μου και υποστηρίζω το diy όσο μπορώ εδώ και κάμποσα χρόνια. Όποιος θέλει τα λέμε από κοντά.
Agoraphobic_S.I.
27-04-2009, 23:09
Yπάρχουν diy μπάντες που επιλέγουν να έχουν merchandise και άλλες που το αποφεύγουν. Αν είναι ποτέ δυνατόν όνως, να καθορίζεται κατά πόσο είναι diy ή όχι μια μπάντα από το αν πουλάει μπλουζάκια στα λαηβ. Οι άνθρωποι έρχονται από την Αμερική για την κάβλα τους να παίξουν λαηβ, και σίγουρα μπαίνουν μέσα από οικονομικής άποψης.
Εγώ πήρα τα 2 σιντι των μπρουταλ που είχε το λαηβ εδώ, όχι μόνο γιατί γούσταρα πάρα πολύ την μπάντα αλλά και από λογική ενίσχυσης. Γιατί αν έπαιζε αυτό το πακέτο σε μαγαζί προφανώς θα υπήρχε τιμή άνω των 20ε.
όσο για το ροκσταριλίκι των τρατζεντυ, παίζει να μην λεχω ξαναδεί τόσο low profile μπάντα ε. Τιμιότητα.
Οι άνθρωποι έρχονται από την Αμερική για την κάβλα τους να παίξουν λαηβ, και σίγουρα μπαίνουν μέσα από οικονομικής άποψης.
ntaksei auto den paizei...paizoun soli tin evropi k pairnoun metaforika stadar!
pantws athina dwsane apeira mplouzakia..100-120 minimum pistevw :P x10=1000 k euro
pou einai minimum 100% kerdos apta eksoda tis ektupwsis! den lew oti vgazoun lefta polla i otidipote alla sigoura den mpainoun mesa!
k autos pou tous kanonizei(enas polonos me gnwsto distro) ara kanonizei k ta lefta
de lene k ta kalutera giafton..emporakos lene!
ασε φιλε επειδη το ξερω το παληκαρι πολυ ραδιο αρβυλα σου πουλανε
και σιγα τα αυγα ε,μια χαρα μπαντα οι tragedy αλλα τα "δεν εχω ξαναδει πιο low profile γκρουπ" ειναι λιγο καπως....
εκτος αν συγκρινετε σε σχεση με live τυπου depeche mode
ο νταρεκ δεν ειναι εμπορος.αν ηταν,θα παρατουσε την πρωινη δουλεια.
το γεγονος οτι καποιοι κολλημενοι απο την βιλα τον εδιωξαν,δεν παει να πει κατι.και τα κουμαντα για τρατζεντυ οπως και και αρκετα λαιβ σε αυτοοργανωμενους τα κανει το καταραμενο συνδρομο,που ειναι μια κολεκτιβα παιδιων με μερακι και καποια οικονομικη ανεση,και με πολυ αγαπη στην φαση.
και να στα πω μια επειδη τα ξερω...οι μπαντες αυτες,οι diy,εκτος ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ εξαιρεσεων(πχ τρατζεντυ) μπαινουν μεσα.πολυ κιολας.
αν δεν εμπαιναν μεσα δεν θα ζητουσαν να μεινουν στο σπιτι μου,να κοιμηθουν ακομα και στο πατωμα γιατι πολυ απλα δεν εχουν τα χρηματα να πανε σε ενα ξενοδοχειο.
πληρωνονται μονο τα μεταφορικα τους,και αυτα τα παιρνουν απο τους απο τους αυτοοργανωμενους χωρους που παιζουν.θα μπορουσαν να παιξουν σε ενα κλαμπ πχ στο εητμπολλ με εισοδο 15ε,και να παρουν και 2 χιλιαρικα χαρτζηλικι.δεν το κανουν.
αν γυριζεις επισης την ευρωπη με ενα βανακι,δεν μπορεις να φανταστεις τι μαλακιες μπορουν να συμβουν,και τι εξοδα να δημιουργησουν.και τα εξοδα ειναι πολυ μεγαλυτερα καθως κατεβαινεις στα γαμωβαλκανια,με νταβατζηλικια στα συνορα,με κλοπες,με συναυλιες απεναντι σε κοινο με χαμηλο βιοτικο επιπεδο=ελαχιστα εσοδα κτλ κτλ.
δυστυχως οι περισσοτεροι νομιζουν οτι diy παει να πει και "τζαμπα".οχι,σημαινει στηριξη.ο ενας τον αλλο.με χαμηλες τιμες,οσο πιο κοντα στο κοστος γινεται.
ξερετε πολυ καλα την οικονομικη μου κατασταση,οπως επισης και τις αποψεις μου πανω στο εμποριο μουσικης.ε ρε πουστη,10ε για εναν δισκο βινυλιου ή για μια μπλουζα δεν ειναι και ΤΟΣΑ πολλα χρηματα.
να τα σκατε ομως στις μεηνστρημ φασεις και να δινετε 20ε για ντισφηαρ ξερετε,οπως και να δινετε 20ε για μπλουζακια.αλλα εκει δεν κραζετε.
Agoraphobic_S.I.
28-04-2009, 01:04
Reject σωστότατος.
Out Of The Body
28-04-2009, 01:16
Reject μιλάει ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ. Ιδίως ο τομέας με τα έξοδα και τις μεταφορές με βαν, με βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνο.
pantws den enoousa ton darek...an aftos kanonise kanw lathos. milaw gia allon...isa isa
gia ton darek exw akousei mono oti einai koble!
k den milaw gia oles tis diy mpantes episis..milaw gia tragedy k mono
dopefiend
28-04-2009, 02:29
κι εγώ συμφωνώ με reject πάνω κάτω αν και ο r&r εννοούσε άλλο πολωνό με ντίστρο νομίζω.
του κόρονερ το πρόβλημα δεν το κατάλαβα ομολογώ αλλα τα μιλάμε και απο κοντά.
τώρα να αποκαλεί κάποιος τους tragedy ροκσταρς επειδή είναι μπαντάρα και έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό μου θυμίζει την ίδια ιστορία με χάσμα που, οκ, με λίγα λόγια απλά δεν ισχύει. τώρα τα 10 ευρώ της μπλούζας ίσως είναι λίγο τσιμπημένα ειδικά για diy μπάντα. αν εννοεί ο φώτης ότι γενικά να μην υπάρχει merchandise, ξερωγώ ολόκληρη περιοδεία κάνουν κάπως πρέπει να βγουν τα έξοδα φαντάζομαι. διαφορετικά να έπαιζαν οι μπάντες στο παράρτημα της γειτονιάς τους και τέλος.
για τα από κάτω ζώα δεν το έπιασα. τέσπα.
ορίστε και μερικά βιντεάκια που ανέβασα (ελπίζω να μην έκανα μλκια, έγραψα ωστόσο όποιος έχει πρόβλημα να μου στείλει να το κατεβάσω)
HW7odkjQ6MU
7RHKCoGDTLs
ZXyD1_4cWro
qBDoxU9pMHU
Out Of The Body
28-04-2009, 02:41
κτώρα τα 10 ευρώ της μπλούζας ίσως είναι λίγο τσιμπημένα ειδικά για diy μπάντα.
Μια χαρά είναι ρε συ 10 ευρώ το μπλουζάκι για οποιαδήποτε μπάντα.
dopefiend
28-04-2009, 02:47
αν αναλογιστείς ότι είναι σχεδόν τριπλάσια τιμή απ'το κόστος, ε νταξ, μπορούσε και καλύτερα.
Out Of The Body
28-04-2009, 02:50
Κόστος παραγωγής εννοείς?
antimusic
28-04-2009, 02:52
[02:50] <evge> wrea ta videa tou ghoul.
[02:50] <evge> kyriws giati stekotan se shmeio me hxara.
[02:50] <antimusic> yphrxe sthmenh kamera panw ap thn konsola re gamwto
[02:50] <antimusic> pws tha ginei na vroume ekeino to video.
ή όποιος έχει την αρχή αρχή, εκεί που ξεκινάει πρώτο κομμάτι και το πιτ φτάνει μέχρι εκεί πίσω που "αράζαμε".
dopefiend
28-04-2009, 02:57
ναι ξερωγώ, πόσο αγοράζει τη μπλούζα η μπάντα. πχ (http://trujacafala.com/wydawnictwo/oferta_ang.htm).
Αμα δε γαμουσαν τοσο ασχημα οι Tragedy ειμαι βεβαιος οτι η κουβεντα δεν θα ειχε φτασει σε αυτα τα σημεια.
Out Of The Body
28-04-2009, 03:05
Προς Nasum. Oι Tragedy γαμάνε, αλλά δε γίνεται για αυτό η κουβέντα. Τώρα (προς Dope) βάσει αυτού που μου έδειξες η μπάντα βγάζει 6 € και κάτι στο μπλουζάκι, σωστά? Σκέψου όμως, ότι με αυτά τα λεφτά (συν ό,τι παίρνουν από τους χώρους που παίζουν, αυτοδιαχειριζόμενοι κυρίως) μετακινούνται, βάζουν βενζίνες, τρώνε (γιατί δεν τους ταίζουν πάντα), παίρνουν τα τσιγάρα τους και τα λοιπά. Δεν είναι πολλά. Είναι λογική τιμή.
Εννοω οτι για DIY μπαντες που δεν εχουνε το ιδιο κοινο με τους Tragedy δεν γινεται πουθενα λογος.Ακομη και αν πουλανε τα μπλουζακια τους 10 ευρω.Ειλικρινα δεν εχω πληρωσει ποτε μου κατω απο 10 ευρω για μπλουζακι μη ελληνικης DIY μπαντας.Σε αυτο που γραφεις στη συνεχεια παντως,σε βρισκω σωστοτατο.
Out Of The Body
28-04-2009, 03:15
Τώρα σε έπιασα πλήρως. Σαφώς και δεν υπάρχει μπλουζάκι κάτω από 10 ευρώ. Πόσο μάλλον μη ελληνικής μπάντας και δη DIY.
Marillion
28-04-2009, 09:35
Πόσοι πολωνοί υπάροχυν πια με ντίστρο στην Ελλάδα;
Ο ντάρεκ είναι όντως ωραίος πάντως.
Κουφάλες. 6(!) ευρώ μπλουζάκι Sugartown cabaret φέτος στο Βιολογικό.
Daitro 8 ευρώ μπλουζάκι πάλι Βιολογικό.
To ένα ήταν και fruit of the loom. Γαλλικές μπάντες και οι δύο.
Ούτε διαλύονται ούτε τίποτα.
Άρα υπάρχει και έχω τις αποδείξεις.
Κατα τ'αλλα κομπλέ το 10εύρω αν αναλογιστείς τιμές εμπορίου και πάλι.
Πόσοι πολωνοί υπάροχυν πια με ντίστρο στην Ελλάδα;
egw lew ton tupo pouxei to trujacafala...lew giafton pou kanonizei ta live tous genika evropi
oxi ton darek...apotifainetai omws kanw lathos :P (dld den kanonizei aftos)
basika DIY de shmainei "mpainw mesa", alla "de sthrizomai se kanenan ntabatzh-etairia k kanw ta panta monos moy". To na exei kapoio a3iosebasto KERDOS mia mpanta apo th doyleia poy exei ri3ei h IDIA gia th moysikh ths, to briskw toylaxiston dikaio.
opote ayta poy leei o Reject k h latria o Out Of The Body einai 1000% swsta imo.
mrmaiden
28-04-2009, 14:00
40 λεπτα ακομα και στους ramones ειναι βαρεμαρα.
Oxi re! to 94 pou tous eida epaiksan 1:30 ora kai de varethika deuterolepto!
trujaca fala αν ηταν οντως ετσι,δεν θα εμπαιναν ποτε σε χωρους οπως το βιολογικο.δεν ειναι,οσο αφορα το μερτσανταιζ βασιζονται κυριως στα τρεηντ,ενω ειναι η μοναδικη ομαδα ατομων στην αν.ευρωπη που φροντιζει να κατεβουν μπαντες προς τα δωθε μερη.
τωρα αν εχει ακουστει οτι ειναι "εμποροι" επειδη το βιοτικο επιπεδο στην πολωνια ειναι χαμηλο,και αυτοι πουλανε τους δισκους τους σε τιμες "ευρωπης"(αν μπεις στο σαιτ θα τα δεις,8 με 11ε) και ετσι βγαζουν κερδος ικανο να τους εξασφαλισει μια αρκετα ανετη ζωη με τα δεδομενα της πολωνιας,εκει δεν ξερω πραγματικα τι να πω.ειναι σιγουρα δυσκολη υποθεση.
ενηγουει,30 λεπτα και παμε στους επομενους!
Pinatero
28-04-2009, 16:36
καποιοι σας απαντησαν, πριν εγραψα μια παραγραφο, που εγω δεν εβγαζα νοημα οποτε νεβερμαιντ ντιλιτ!
ο coroner δεν ανελυσε αυτο που πεταξε, αλλα θα χε ενδιαφερον!
παντως εχει καλαμπουρι που μπορουμε να κριτικαρουμε ανετα diy γκρουπ, ποιοι εμεις που αγοραζουμε βινυλια,t-shirts 15-20 ευρω, που παμε σε live των ποσο 10-20-30..ευρω?, αλλα παρ'ολα αυτα θα κριτικαρουμε ανετα!! εγω λεω να μας παιρνουν και μια πιπα! τι λετε? δεν λεω οχι στην κριτικη, ναι και γω ηθελα να παιξουν περισσοτερο, αλλα τι αλλο θα μπορουσε να κανει, με οποια ορια μπορει και θελει να βαλει ενα γκρουπ στο diy τους?
Out Of The Body
28-04-2009, 17:28
Μα αυτή είναι η "μαγεία" του να είσαι Έλληνας. Κριτικάρεις τα πάντα και δε σηκώνεις κριτική για σένα. Όσον αφορά το DIY, εμείς σαν Slavebreed στο εξωτερικό έτσι τις κανονίζουμε (DIY, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) τις συναυλίες και πιστέψτε με φράγγα δε βγαίνουν. Το αντίθετο. Τα μπλουζάκια μας και το cd, 10 € τα πουλάμε και όπου έχουμε παίξει οι τιμές (του merchandise άλλων μπαντών) είναι στα ίδια επίπεδα με τις δικές μας. Απλά αυτά τα 10 € θα καλύψουν λειτουργικά έξοδα όπως βενζίνες, τσιγάρα, φαγητά κτλ. Για ξενοδοχείο, ούτε λόγος. Αλλά αν το γουστάρεις το κάνεις. Έτσι είναι.
P.S. Διευκρινίζω ότι δε θέλω να με περάσετε για ψωνάρα, απλά δίνω ένα παράδειγμα που έχω ζήσει ο ίδιος.
Ra Pariah
28-04-2009, 20:30
Παίζει κάποιος Παύλος στους Slavebreed, Αρτινός;
Out Of The Body
29-04-2009, 04:53
Ναι. Κιθαρίστας.
trujaca fala αν ηταν οντως ετσι,δεν θα εμπαιναν ποτε σε χωρους οπως το βιολογικο.δεν ειναι,οσο αφορα το μερτσανταιζ βασιζονται κυριως στα τρεηντ,ενω ειναι η μοναδικη ομαδα ατομων στην αν.ευρωπη που φροντιζει να κατεβουν μπαντες προς τα δωθε μερη.
τωρα αν εχει ακουστει οτι ειναι "εμποροι" επειδη το βιοτικο επιπεδο στην πολωνια ειναι χαμηλο,και αυτοι πουλανε τους δισκους τους σε τιμες "ευρωπης"(αν μπεις στο σαιτ θα τα δεις,8 με 11ε) και ετσι βγαζουν κερδος ικανο να τους εξασφαλισει μια αρκετα ανετη ζωη με τα δεδομενα της πολωνιας,εκει δεν ξερω πραγματικα τι να πω.ειναι σιγουρα δυσκολη υποθεση.
ενηγουει,30 λεπτα και παμε στους επομενους!
oti eipa einai apo legomena autwn pou diorganwsan to 2001 to live patra me tragedy k
epaikse stravwma me ta lefta(to deal poukanan) k oxi me tous tragedy alla auton pou kanonize...
de lew oute ti kanei sti polonia oute tpt...isa isa exoume parageilei diafora apo ton tupo.
an epimeneis oti den einai etsi rwta an ksereis kapoion apodw(porto patrasso) ti na pw.
Keeper Of The Seventh Son
02-05-2009, 23:30
gamisane oi tratzenti edw sto monaxo k paiksane k miamisi wra!!
saport ekaman oi high society kati giagmanoi pankides poli wraioi
to prwto meros itan to kanoniko set tous mikris diarkeias men gamistero de.
to deutero itan ena misawro set me diaskeues se black flag, minor threat, germs, hellbastard, amebix k jesus lizard!!!!
de gamisane pio poli ap tous propagandhi omws pou xa dei 3 meres prin
χαχαχα, γαμώ. Εκεί ο κόσμος πρέπει να πέθανε από την κούραση. Εδώ, μάλλον, χάρη μας έκαναν και έπαιξαν 40. Α ρε προβατίλα που παίζει στο κόσμο -και χωρίς βοσκό λέμε. Μπεεεεε
dopefiend
04-05-2009, 14:03
τα λεφτά μας πίσω!!!
τα λεφτά μας πίσω!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
Dragonlord
05-05-2009, 13:06
Ρε βλάκες. Αυτό που λέει ο κόρονερ (απ' ό,τι κατάλαβα) είναι ότι, ακόμα και σε αυτό το χώρο, αντιμετωπίζετε μπάντες σα ροκστάρς - και είναι κρίμα. Είστε έτοιμοι να τους συγχωρήσετε τα πάντα, εδώ παίξαν 40 λεπτά και το βγάλατε ιδανική διάρκεια για συναυλία, που αν είχατε πληρώσει θα βρίζατε θεούς και δαίμονες. Το "τα λεφτά μας πίσω" όμως είναι εντελώς τζαμπατζίδικη λογική. Ναι, ήταν ελεύθερη η είσοδος, αυτό σημαίνει ότι και πέντε λεπτά αν έπαιζαν θα ήταν ΓΑΜΩ; Κι άλλες μπάντες είναι diy και με ακόμα πιο αγνή/τρου στάση από τους τράτζεντι. Ντάξει, κι εμένα μ'αρέσουν, αλλά να μη χαζέψουμε κιόλας επειδή μας αρέσει μια μπάντα ε.
dopefiend
05-05-2009, 15:01
Κι άλλες μπάντες είναι diy και με ακόμα πιο αγνή/τρου στάση από τους τράτζεντι.
όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω στο μόναχο παίξαν 1 ώρα και μισή ώρα διασκευές. εδώ παίξαν 45λεπτά περίπου, σίγουρα θα υπήρχε κάποιος λόγος, μπορεί να ξενέρωσαν με κάτι, να ήταν κουρασμένοι, άρρωστοι ή απλά τόσο να ήθελαν να παίξουν. από που βγαίνει ότι δεν είναι αγνή/τρου η στάση τους γενικά στο χώρο. για τους brutal knights γιατί δε λέτε τίποτα? και για τόσες diy μπάντες που έρχονται και παίζουν λιγότερο απο 1 ώρα. γιατί μόνο γι'αυτό σου δίνουν δικαίωμα να τους κατηγορήσεις. και γιατί τέτοιος ντόρος ειδικά για τους tragedy? ώρες ώρες νομίζω ότι έχετε κάτι προσωπικό μαζί τους.
ακόμα και σε αυτό το χώρο, αντιμετωπίζετε μπάντες σα ροκστάρς
πάμε τώρα στα απο κάτω ζώα. ΔΕΝ παίξαν 5 λεπτά, είπαμε ότι έδωσαν ένα τέλειο λαιβ αλλά εγώ τουλάχιστον δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος απο το χρόνο (βέβαια και 1μιση ώρα να έπαιζαν πάλι δε θα ήμουν). οπότε τι κρατάμε?
μην ξεχνάμε ότι όλη η δισκογραφία τους είναι κάτι λιγότερο από 2 ώρες.
και ερωτώ λοιπόν, εσείς τι απαιτήσεις έχετε από ένα τέτοιο diy λαιβ?
στην τελική δε σε αναγκάζει κανείς να πας, αν δε γουστάρεις φεύγεις κ.ο.κ.
fromashesrise
05-05-2009, 15:04
πωπω παιζει πολλη μαλακια...
εχω δει απειρες χαρντκορ κραστ γκραιντ diy μπαντες απο το 1999 και μετα και ποτε καμια δεν επαιξε πανω απο 30-35 λεπτα.
τωρα αν επειδη οι τρατζεντι εγιναν πιο γνωστοι και πηγαν πολλοι μεταλλαδες στα λαιβ και τους φανηκε λιγο δε φταινε οι τρατζεντι...
γενικα υπαρχουν πολλα σημεια που μπορεις να κανεις κριτικη στο diy στην ελλαδα αλλα οι περισσοτερες κριτικες ειναι σαν του κορονερ, δηλ βγαζουν πολυ μεγαλο κομπλεξ και δε μπορω να ξερω για πιο λογο η τι προσωπικο κολλημα μπορει να κουβαλαει ο καθενας
Αφηστε τους μεταλλαδες ρε παιδια την επομενη φορα να πανε σε 4πλο λαιβ μειντεν.
Dragonlord
05-05-2009, 17:01
Κι άλλες μπάντες είναι diy και με ακόμα πιο αγνή/τρου στάση από τους τράτζεντι.
όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω στο μόναχο παίξαν 1 ώρα και μισή ώρα διασκευές. εδώ παίξαν 45λεπτά περίπου, σίγουρα θα υπήρχε κάποιος λόγος, μπορεί να ξενέρωσαν με κάτι, να ήταν κουρασμένοι, άρρωστοι ή απλά τόσο να ήθελαν να παίξουν. από που βγαίνει ότι δεν είναι αγνή/τρου η στάση τους γενικά στο χώρο. για τους brutal knights γιατί δε λέτε τίποτα? και για τόσες diy μπάντες που έρχονται και παίζουν λιγότερο απο 1 ώρα. γιατί μόνο γι'αυτό σου δίνουν δικαίωμα να τους κατηγορήσεις. και γιατί τέτοιος ντόρος ειδικά για τους tragedy? ώρες ώρες νομίζω ότι έχετε κάτι προσωπικό μαζί τους.
ακόμα και σε αυτό το χώρο, αντιμετωπίζετε μπάντες σα ροκστάρς
πάμε τώρα στα απο κάτω ζώα. ΔΕΝ παίξαν 5 λεπτά, είπαμε ότι έδωσαν ένα τέλειο λαιβ αλλά εγώ τουλάχιστον δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος απο το χρόνο (βέβαια και 1μιση ώρα να έπαιζαν πάλι δε θα ήμουν). οπότε τι κρατάμε?
μην ξεχνάμε ότι όλη η δισκογραφία τους είναι κάτι λιγότερο από 2 ώρες.
και ερωτώ λοιπόν, εσείς τι απαιτήσεις έχετε από ένα τέτοιο diy λαιβ?
στην τελική δε σε αναγκάζει κανείς να πας, αν δε γουστάρεις φεύγεις κ.ο.κ.
Σύμφωνοι, κάτι τους έφταιξε και έπαιξαν 40 λεπτά. Ε τι πάτε μερικοί να το περάσετε ως "ιδανική διάρκεια" και κουραφέξαλα. Η μιάμιση ώρα στο Βερολίνο δηλαδή ήταν σκατά; Αν ήσασταν θα φεύγατε στα 40 λεπτά; Για το "μπάντες με πιο αγνή στάση", ίσως να ήταν κακή διατύπωση, αλλά εννοώ ότι άλλοι μπαίνουν και μέσα, ε δε θα κάτσουμε να αποθεώσουμε τώρα τους οποιουσδήποτε τράτζεντι λες και είναι το πρώτο και τελευταίο diy συγκρότημα και να βγάλουμε ακόμα και τα αρνητικά της συναυλίας θετικά με το ζόρι. Ο φανμποησμός, ειδικά στη συγκεκριμένη φάση, είναι πολύ ξεκάρφωτος. Αυτό. Με τους τράτζεντι προσωπικά δεν έχω κάτι, ίσα ίσα που μ'αρέσουν και μακάρι να καθόταν να πάω κι εγώ αλλά δεν έκατσε.
Νάσουμ μπράβο, πάρε μπισκοτάκι.
Ρε βλάκες. Αυτό που λέει ο κόρονερ (απ' ό,τι κατάλαβα) είναι ότι, ακόμα και σε αυτό το χώρο, αντιμετωπίζετε μπάντες σα ροκστάρς - και είναι κρίμα.
Αυτό λέω. Στα αρχίδια μου οι tragedy. Κι μενα με αρέσουν. Αλλά το να γίνομαι τυφλός φανμπόις σε αυτό το χώρο είναι μαλακία. Όποιος θέλει το καταλαβαίνει, όποιος όχι νο προμπ.
γενικα υπαρχουν πολλα σημεια που μπορεις να κανεις κριτικη στο diy στην ελλαδα αλλα οι περισσοτερες κριτικες ειναι σαν του κορονερ, δηλ βγαζουν πολυ μεγαλο κομπλεξ και δε μπορω να ξερω για πιο λογο η τι προσωπικο κολλημα μπορει να κουβαλαει ο καθενας
Όπως το είπες. Βγάζει κόμπλεξ η κριτική που έκανα. Απλά, έχε υπόψη σου ότι υπάρχει περίπτωση να ασχολούμε με το diy πολύ περισσότερο καιρό από σένα και να έχω πάει σε αρκετά περισσότερα lives, επίσης. Μπορείς επίσης, να προσπαθήσεις να καταλάβεις το "κόμπλεξ" του άλλου και να δεις από που πηγάζει, παρά να τον θεωρείς κολλημένο μεταλάαα που μόνο αν πληρώσει πάει σε live και φοβάται και τους κακούς αναρχικούς.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έκανα κριτική στους tragedy. Βασικά δεν είπα τπτ για αυτούς. Απλά για πολλά πρόβατα που θέλουν diy και συμπεριφέρονται λες και βλέπουν τους maiden. Και από την άλλη, άμα κάποιος πει κάτι αρνητικό για τη μπάντα τους, ή έχει στη τελική λίγο διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει επιτυχημένο diy live γίνεται αυοματα κομπλεξικός, χεβιμεταλάς, κολλημένος κτλ. κτλ.
Ρε μην είστε βλάκες γαμώ το κερατό μου.
εγω δεν θα εφευγα,αλλα θα κοιμομουν ορθιος.
τι μιαμιση ωρα ρε,ελεος.
δεν γουσταρω γενικα λαιβ πανω απο 40 λεπτα.μου γυρνανε τα μυαλα.
δεν ακουμε μεταλ να θελουμε να βλεπουμε σαξον 3 ωρες,πανκ ακουμε.και το πανκ εχει ταυτιστει με την μικρη διαρκεια.
ελα,πολυ το αναλυσαμε.
Dragonlord
05-05-2009, 17:54
Καλά, πάντως δεν τους λες και καθαρόαιμο πανκ εδώ που τα λέμε ε.
φυσικα και οχι.
αλλα σε τετοια μερη παιζουν.αν επαιζαν σε μαγαζια,ας ειχαν και 2ωρο σετ.απλα δεν θα πηγαινα να τους δω.
40 λεπτα ειναι το "οριο" για μια μπαντα ιμο.εκτος πια αν ειναι κατι το ΠΟΛΥ αγαπημενο.
δεν ακουμε μεταλ να θελουμε να βλεπουμε σαξον 3 ωρες,πανκ ακουμε.και το πανκ εχει ταυτιστει με την μικρη διαρκεια.
Αυτό είπα κι εγώ. Πάλι καλά που έπαιξαν 45 λεπτά. Γιατί άραγε να έπαιξαν τόσο όμως, όταν αλλού παίζουν 1 με 1.30 ώρα; Μήπως ήθελαν κι εδώ να παίξουν καμιά ώρα, αλλά για κάποιο λόγο ξενέρωσαν; Και αν έπαιζαν τόσο τι θα λέγαμε μετά; "Πω ρε μαλάκα, κοιμήθηκα όρθιος επειδή οι tragedy -που παίζουν κι από τα πιοοο ακραία crust/hardcore/βάλεότιθες- έπαιξαν μια ώρα, χάθηκε να έπαιζαν 45 λεπτά;;;"
α)εγω θα το ελεγα πιστεψε με.θα ελεγα "βαρεθηκα την ζωη μου,δωστε ενα τελος πριν δωσω εγω".ινσουισαιτυ ειχα παει στην γωνια και την ειχα πεσει για να φανταστεις.
β)βαλε μεσα τους παραγοντες κουραση,βαλε οτι στην ελλαδα κοιμηθηκαν σε πατωματα,οτι το φαγητο δεν ηταν οτι πιο κορυφαιο,οτι στην στρητ αττακ πολυς κοσμος κοντεψε να λιποθυμησει απο την ζεστη-δεν ειναι ολοι σαν εμας που δεν νιωθουμε καθολου-βαλε οτι ηταν αυπνοι,βαλε οτι ο κοσμος στις αλλες ευρωπαικες χωρες ειναι και πιο θερμος στις ανιδρασεις του απο εμας(ναι,ειναι.).
GuardianOfIvorytower
05-05-2009, 18:03
Όσο αφορά την τελευταία πρόταση, δεν ξέρω τι γίνεται σε punk συναυλίες εδώ, αλλά σε μέταλ τους τρώμε.
regularpaul
05-05-2009, 18:16
κάποιος πιο ικανός στο γκουγκλάρισμα, ας βρει και πόσο έπαιξαν στις άλλες πόλεις
μπορεί το 45' να ήταν η εξαίρεση μπορεί το 1μισι ώρα όμως να ήταν απλά μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά
πιτσαδ...εεεεεεεε εννοώ κιπερ οβ δε 7 σαν, στο καφε κουλτ τους ειδες? γαμαει
Και πάλι δεν είναι εκεί το θέμα. Απλά διάβασε όλα τα σχόλια.
regularpaul
05-05-2009, 18:27
τα διάβασα cor και ένα από τα πράγματα που σχολιάζονται είναι και η διάρκεια
γενικώς δεν διάβασα κάτι που να με πείσει ότι έχεις κάπου δίκιο στο συγκεκριμένο θέμα
Οκ. Απλά δεν έχει γίνει διάλογος επί της ουσίας. Δεν έχει ανοίξει καν το θέμα.
fromashesrise
05-05-2009, 19:16
προς κορονερ γιατην ιστορια κυριως:
καταλαβα τι θες να πεις και εγω εκανα κριτικη κυριως στο υφος της κριτικης σου. εσυ εβγαλες το συμπερασμα οτι σε θεωρω κολλημενο μεταλλα και οτι φοβασαι οτιδηποτε. ειναι μαλακια να απαντας σε καποιον νομιζοντας οτι ολοι οσοι διαφωνουν μαζι σου εχουν τα ιδια επιχειρηματα.
αυτο ακριβως που λες οτι γινεται με σενα, οτι δηλ δεν καταλαβαινουν αυτο που θες να πεις ειναι αυτο που κανεις κι εσυ και γινεται σε ολες τις συζητησεις περι μουσικης. ειτε ειναι ειδη μουσικης μεταξυ τους ειτε diy kai εμποριο η ιδια μαλακια γινεται: ο καθενας νομιζει οτι ξερει πληρως την αποψη του αλλου. εσυ εισαι σιγουρος δηλαδη οτι αφου διαφωνω μαζι σου σε θεωρω κολλημενο μεταλλα
μαλλον δεν ειναι και πολυ κατανοητο αυτο που εγραψα η ουσια ομως ειναι μεσιε κορονερ οτι μαλλον γνωριζομαστε και προσωπικα
Πιστεύω ότι είναι σαφές αυτό που λές.
προς κορονερ γιατην ιστορια κυριως:
καταλαβα τι θες να πεις και εγω εκανα κριτικη κυριως στο υφος της κριτικης σου. εσυ εβγαλες το συμπερασμα οτι σε θεωρω κολλημενο μεταλλα και οτι φοβασαι οτιδηποτε. ειναι μαλακια να απαντας σε καποιον νομιζοντας οτι ολοι οσοι διαφωνουν μαζι σου εχουν τα ιδια επιχειρηματα.
αυτο ακριβως που λες οτι γινεται με σενα, οτι δηλ δεν καταλαβαινουν αυτο που θες να πεις ειναι αυτο που κανεις κι εσυ και γινεται σε ολες τις συζητησεις περι μουσικης. ειτε ειναι ειδη μουσικης μεταξυ τους ειτε diy kai εμποριο η ιδια μαλακια γινεται: ο καθενας νομιζει οτι ξερει πληρως την αποψη του αλλου. εσυ εισαι σιγουρος δηλαδη οτι αφου διαφωνω μαζι σου σε θεωρω κολλημενο μεταλλα
μαλλον δεν ειναι και πολυ κατανοητο αυτο που εγραψα η ουσια ομως ειναι μεσιε κορονερ οτι μαλλον γνωριζομαστε και προσωπικα
Δεν έβγαλα αυτό το συμπέρασμα. Ότι έγραψα δε πήγαινε μόνο σε σένα. Πριν από σένα γράφτηκαν υπαινιγμοί τύπου maiden, μεταλοσυναυλίας κτλ.
Επίσης, αν γνωριζόμαστε χαίρομαι, γιατί θα πρέπει να γνωρίζεις ότι σε καμιά περίπτωση δεν έχω κάποιο κόμπλεξ ή προσωπικό κόλλημα με το diy. Το αντίθετο θα έλεγα... Αν πάλι γνωριζόμαστε και έχεις αντίθετη άποψη σεβαστό και αυτό.
Keeper Of The Seventh Son
05-05-2009, 22:12
ne sto kafe koult tous eida!!! apisteuto meros k mazepse toso kosmo pou tous valane sti "megali" tin aithousa opote tous eidame k ta 300 atoma pou pigame
ennoeitai oti lew moufes gia to set me tis diaskeues e
k edw 45' paiksane
Phantom Duck
05-05-2009, 23:12
χαχαχαχαχαχα FAIL.
Dragonlord
06-05-2009, 13:53
Μη βιάζεστε να στηρίξετε το χαρακτηρισμό "ζώα" καλέ. Αφού δεν είστε κουτά αγόρια, γιατί κάνετε λες και το θέμα είναι πόσο παίζουν έξω; Είναι το θέμα της αντιμετώπισης των οπαδών προς την μπάντα και κατά πόσο κολλάει η έννοια του "οπαδού" σε μια diy συναυλία. Κι εγώ είχα τσαντιστεί που οι queensryche πχ δεν έπαιξαν encore, αν μάθαινα ότι δεν έπαιζαν ούτε στην υπόλοιπη Ευρώπη θα άλλαζε κάτι; Τα 40 λεπτά είναι όντως μια χαρά για συγκροτήματα που δεν τα έχεις ξανακούσει, τώρα όταν έχει σηκωθεί κόσμος από Πάτρα να κάνει 3 ώρες πήγαινε και άλλες τόσες έλα για να δει τους tragedy είναι προφανές ότι δε μιλάμε για το average punk group που θα πας να δεις από περιέργεια και για να στηρίξεις τη φάση. Και ξεκαθαρίζω, δε σημαίνει ότι έχει το συγκρότημα κάποια υποχρέωση να παίξει παραπάνω λόγω αυτού, αλλά το να πάει να περάσει από όλους σχεδόν ως η ιδανική διάρκεια συναυλίας (δε μιλάω για τον ριτζέκτ) δείχνει μάλλον οπαδιλίκι. Θα συνεχίσω πιο μετά γιατί σχολάω από δουλειά τώρα.
Αγορινα,καλα τα σκεφτεσαι και γενικοτερα εχεις ενα ποιντ,αλλα η κουβεντα απο αλλου ξεκινησε και οπως φαινεται,αλλου καταληγει.Δεν υποστηριξε κανενας οτι καλα καναν που παιξανε 45λεπτο αλλα οπως εγραψαν και οι αλλοι πριν α)Μιλαμε για μια μπαντα που ολη της η δισκογραφια ειναι λιγοτερο απο 2 ωρες β)Πανκ λαιβ δεν ειναι μεγαλα σε διαρκεια(εκτος και αν πας να δεις τιποτα superstars τυπου Ramones).
Τελικα τι εχει σημασια?Να καθομαστε και να μιζεριαζουμε,ενω δεν υπαρχει κανενας γαμημενος λογος να το κανουμε?Τουλαχιστον οσοι βρεθηκαμε εκει γουσταραμε.Και ο λογος για τον οποιο τους "αποθεωνουμε" δεν εχει να κανει ουτε με φανμποιζμους και ροκσταριλικια αλλα με την αξια του εν λογω συγκροτηματος.Εκει που ο Ρα Παραια εχει τους Μανογουορ αλλοι εχουν τους Τρατζεντυ.Τοσο κακο ειναι στη τελικη?
antimusic
06-05-2009, 14:56
ok καταρχήν ολαυτά που εξηγεί/ερμηνεύει ο ντραγκονλορντ θα μπορούσε να τα έχει πει ο κόρονερ απ το να μας πει μαλάκες και να φύγει.
λοιπόν 1. ήμουν μπροστά και όσο έπαιξαν ήταν ικανοποιητικό, μιλάμε για χαρκορ πανκ μπάντα και όχι τίποτα προγκρεσιβάδες ή αμπιεντάδες που να θες να αράξεις και να τους κοιτάς ή ακούς. δηλαδή ναι σίγουρα θα ήθελα να έχουν παίξει κανα τεταρτάκι παραπάνω, αλλά περισσότερο σίγουρα θα κουραζόμουνα και να πάω πίσω να πίνω μπιρίτσα πιο πολύ θα με ξενέρωνε νομίζω.
2. δεν ξέρω αν μας κρατάγαν μούτρα οι τράτζεντυ και για ποιο λόγο (και δεν με ενδιαφέρει, δεν ήρθα να τους κάνω φίλους ούτε να βγάλω φωτογραφίες μαζί τους ούτε να μου λένε οτι είμαι το καλύτερο κοινό) αλλά αν είναι τώρα φάση που γινόμαστε ακριβοδίκαιοι και αυστηροί και λίγο μίτζηρες να πούμε και για το μπάχαλο με την τοποθεσία που λύθηκε αργά το απόγευμα (από ότι ακούστηκε πήγαν να στήσουν και βρήκαν το χώρο κλειδωμένο), την βιάλκα που ήρθε και μπήκε σφήνα (αν και για να λέμε την αλήθεια οι τράτζεντυ έκαναν ντου στη βιάλκα), και το οτι η ώρα είχε ήδη πάει ξερωγωπόσο, τρεις παρά κάτι. α και το οτι οι μπύρες ήταν ζεστές, ένα ψυγειάκι ρε παιδιά. το θέμα όμως είναι κατά πόσο σε μια τέτοια φάση διατίθεσαι να δείξεις κάποιο φιλότιμο και μια παραπάνω κατανόηση. στο κάτω κάτω οκ, άμα ο άλλος ταξιδεύει για θεσνίκη την επόμενη εσύ θα του φωνάζεις "αρκούδι χόρευε, διασκέδασέ με" μέχρι να ικανοποιηθείς;
ε και για να γίνω και λίγο αρχιδάκι, αν κάποιος απογοητεύτηκε από τα είδωλά του που ταξίδευε ώρες να τους δει και αυτοί ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ας μη γυρνάει μετά να μιλάει για οπαδιλίκια και ροκσταριλίκια, ναι;
α ναζούμ, δεν είναι "τόσο κακό", είναι χειρότερο.
Καλα ενταξει,προφανως δεν εννοω με τη λογικη του χεβυμεταλλα που τον θελει να ειναι ενα με το Ντεμαιο,σωμα και ψυχη,μπυρα και μασχαλιλα,σεξισμος και γουνα αλλα με το οτι ο περισσοτερος κοσμος που ακουει Tragedy,τους εχει ψηλα στις μουσικες του προτιμησεις.Χωρις ειδωλολατρειες και φανφαρες.
Dragonlord
06-05-2009, 15:32
...και συνεχίζω το ποστ προβληματισμού: Νομίζω ότι ήταν σημαντικό κάτι που πέταξε κάποιος, ότι το diy σημαίνει να βγάζεις ένα λογικό κέρδος χωρίς μεσάζοντες. Δεν ξέρω αν σημαίνει αυτό για όλους, σίγουρα για κάποιους σημαίνει κάτι παραπέρα, να αφήσεις εντελώς απέξω το κέρδος και την έννοια του εμπορεύματος. Η μεταξοτυπία των 20 ευρώ, είτε την έβγαλε το γκρουπ είτε "το παιδί που έφτιαξε την αφίσα για να βγάλει κανα φράγκο", κολλάει σε ένα diy live από αυτή την άποψη; Θέλουν οι συμμετέχοντες/υποστηρικτές τέτοιων διοργανώσεων μία ντελούξ ιλλουστρασιόν εντίσιον της αφίσας για να κοσμήσει το δωμάτιό τους; Ποιο είναι το επόμενο βήμα, άξιον φίγκιουρς τράτζεντι, αρκεί να είναι σε λογική τιμή και τα λεφτά να τα παίρνουν οι τράτζεντι ή ο τύπος που τους έφτιαχνε φραπέδες "για να βγάλει κανα φράγκο" γιατί, έλα μωρέ, καλό παιδί είναι κιαφτός, αρκεί να μην υπάρχουν μεσάζοντες; Δεν απαντάω ε, ερωτήματα θέτω, ίσως όντως αυτό που μας χρειάζεται να είναι ένας πιο λάιτ, πιο άμεσος και δίκαιος καπιταλισμός - γιατί αυτό είναι φίλτατοι στην ουσία του. Επειδή λοιπόν ο συγκεκριμένος χώρος έχει συνδεθεί καλώς ή κακώς με τον αναρχισμό, φάση κιλλ γιορ άιντολς, είναι πολύ βάσιμα αυτά τα ερωτήματα, που δεν έθεσε αλλά υπονόησε ο κόρονερ - και ναι, έτσι όπως το διατύπωσε δεν είχε πολύ νόημα, φαντάζομαι υπέθεσε ότι θα το έπιαναν κάποιοι. Κι εγώ αν δεν τον ήξερα και δεν το είχαμε συζητήσει λίγο δεν ξέρω αν θα καταλάβαινα τι εννοεί - αν και όσα γράφω δεν πρέπει να θεωρηθούν ερμηνεία/εκπροσώπηση του κόρονερ, μπορεί να εννοεί διαφορετικά πράγματα ή να διαφωνεί σε κάποια σημεία, εγώ γράφω τι βγάζω από την "αντιπαράθεση". Για να το κλείσω, επειδή και για μέιντεν άκουσα, αντιμετώπιση μέιντεν οπαδού είναι και το θέμα της διάρκειας που ανέλυσα πιο πάνω, και η μεταξοτυπία (θες όμορφο αφισάκι για το δωμάτιό σου; φτιάξ'το μόνος σου, diy δε θες;) και το "ρε πούστη δεν είχε μερτσαντάιζ για να πάρω οφφίσιαλ μπλουζάκι τράτζεντι". Δεν το παίζω ότι είμαι καλύτερος ή ότι δεν είμαι κάργα ένοχος για τέτοιες συμπεριφορές/νοοτροπίες κι εγώ όπως όλοι, αλλά είναι ένα ερώτημα το αν βλέπει κάποιος μια diy συναυλία σαν μια ρωγμή στην πραγματικότητά του μέσα από την οποία θα καταπολεμήσει αυτό τον τρόπο σκέψης στο βαθμό που μπορεί, έστω και μόνο για τις 2 ώρες που θα κάτσει εκεί, ή σαν ένα τσάμπα λάηβ με τη μπύρα ένα ευρώ. Αν είναι να μεταφέρουμε όλα τα σκατά που έχουμε στο κεφάλι μας τύπου οπαδιλίκι, γυαλιστερές χαι κουάλιτι αφισούλες για να δείχνουμε στους φίλους μας ότι ναι, είμασταν κι εμείς εκεί και έχουμε και τη λίμιτεντ εντίσιον καλή αφίσα κι όχι την τσάμπα μαυρόασπρη που πήραν όλοι, μπλουζάκι με το λόγκο-τρέηντμαρκ-σήμα κατατεθέν της μπάντας για να το φορώ και να φουσκώνω από περηφάνια (είναι και diy άλλωστε!), ε, να το χέσω, βάλτε κι ένα εισιτήριο να τελειώνουμε και να μην κοροϊδευόμαστε άλλο.
ωραια ντραγκονλορντ,βρηκες την λυση κατευθειαν.
οχι ρε,δεν θα μπει εισητηριο.
το γιατι βαριεμαι να το αναλυσω.βαρεθηκα δλδ.
Dragonlord
06-05-2009, 15:45
Άμα από όλο αυτό που έγραψα εσύ κατάλαβες ότι θέλω να μπει εισιτήριο στις diy συναυλίες, άκου λίγο προγκ γιατί από το πολύ πανκ νομίζω ότι έχεις χαζέψει.
Ra Pariah
06-05-2009, 15:49
π.χ.
http://www.sanvoisen.com/Discograhpie/Soul_Seasons.jpg
η απαντηση μου ηταν ΤΟΣΟ απλοικη,γιατι πραγματικα δεν ηθελα να αναλυσω οσα ειπες.βαριεμαι,οπως σου ειπα.
καταλαβα το νοημα σου,αλλα ειναι περα για περα λαθος.
θα στο πω απλα.θα το καταλαβεις,χαζος δεν εισαι.ναι,μεσα στο d.i.y. ειναι και η εκφραση κιλλ γιορ αιντολς,αλλα ειναι και η εκφραση labour of love.
ραπαραια,ναι,θα παω ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ να ακουσω σαβουρβοιζεν.πηξαμε στις μαλακιες,ηρθε και ο ρεηζορ που λεει μια παροιμια...
Dragonlord
06-05-2009, 15:58
Εγώ πάντως αγαπάω τόσο τα αγαπημένα μου diy συγκροτήματα που θέλω να δίνω και εισιτήριο.
οκ,ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ,εσυ και ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ μπορουν να συμπληρωσουν ενα α/β/γ ποσο στο κουτακι που υπαρχει στην εισοδο,και να νιωσετε καλα μεσα σας οτι "πληρωσατε ενα ειδος εισητηριου".
το λυσαμε πιστευω.
antimusic
06-05-2009, 16:37
ντραγκονλορντ είσαι απαυτούς που πετάνε κέρματα στο γήπεδο;
λοιπόν αφενός τώρα ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο και μιλάμε για λεφτά και όχι για διάρκειες, αφετέρου έχει παίξει εδωμέσα κουβέντα για το αν το DIY στην ελλάδα είναι πιο πολύ α/α απόσο DIY και αλλού δεν είναι (τόσο) πολιτικό ή λάθος θυμάμαι;
Dragonlord
06-05-2009, 16:44
Είμ'απ'αυτούς που δεν πατάνε στο γήπεδο βασικά, μ'αρέσει να λέω λόγω ιδεολογίας αλλά μάλλον με διευκολύνει πολύ ότι βαριέμαι να βλέπω μπάλα - πάντως το οπαδιλίκι δε μ'αρεσει ούτε εκεί (ειδικά εκεί μάλλον), οπότε αν πήγαινα πιστεύω πως δεν. Δε μιλάμε για λεφτά πάντως, για νοοτροπία μιλάμε. Μιλάμε για μεταφορά της νοοτροπίας του μέιντεν οπαδού σε μια diy συναυλία. Για τη συζήτηση, και να έχει γίνει δεν τη θυμάμαι, έχω χάλια μνήμη, πάντως έχω ακούσει κι εγώ ότι ισχύει αυτό που λες. Και ξαναλέω ότι έθεσα προβληματισμούς και όχι απόψεις.
Pinatero
06-05-2009, 17:05
πρωτον την αφισα την "καλη" την εβγαλαν οι τυποι που τη σχεδιασαν και καμια σχεση εχουν με τους tragedy και ναι καναν για μενα λαθος που τη εβγαλαν μεσα στο live για πωληση, ας το καναν την επομενη μερα μετα σε κανα myspace τους ξερω γω, αλλα μαλλον ξεραν οτι δε θα πωλουσε τοσο, αρα το καναν για να εκμεταλλευτουν τους φανμπουδες των tragedy και δεν με ενδιαφερει αν το καναν ειτε για προσωπικο κερδος ειτε και για το χωρο ακομη!
επισης τι σχεση εχουν οι φανμπουδες και οι οπαδοι ενος γκρουπ που κολλησατε οσον αφορα με το diy???? οι tragedy ειναι το πιο γνωστο γκρουπ του ειδος και η πλειοψηφια των ατομων που ηταν στα live τους ηταν εκτος diy, απλα γουσταραν την μπαντα, και γενικα ουτε εγω θα με χαρακτηριζα diy!! ωραια και ναι βγηκαν και ειπαν καποιοι οτι ηταν καλη η διαρκεια! μιλαμε για 45' δεν λεμε για 20 ουτε 30'! ok εγω θα ημουν φουλ ικανοποιημενος με μια ωριτσα!! crust ρε πουστη μου παιζουν, εχετε παει λεει σε diy live, ε πειτε μου μια μπαντα, μια, του ειδους που επαιξε πανω απο 1:20-30' ! EDIT: ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΄ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΙΑ ΩΡΑ-50'
και ναι μπορει καποιοι να χαν το οπαδιλικι. τι σχεση κι αν εχουν ιδεα καποια μεριδα του κοσμου αυτου που πηγε στα live με το diy! ε και να σας πω την αληθεια σιγα και το οπαδιλικι τελικα, τι επειδη ειπαν να παρουν κανα μπλουζι ή ηταν ικανοποιημενοι με τη διαρκεια, αυτο ειναι οπαδιλικι??? κι οποιος νομιζει οτι οι tragedy ηταν ψωνισμενοι, ε ας μας πει κιολας απο που το συμπερανε..!
Out Of The Body
06-05-2009, 18:03
Το θέμα είναι ότι από την αρχή έχει μπλεχτεί το οπαδιλίκι με το DIY. Αν και η κοινή τους γραμμή, για μένα, εντοπίζεται στο εξής: αφού γουστάρεις την μπάντα και το ότι είναι DIY σε κάνει να την εκτιμάς ακόμα παραπάνω, εκεί είναι που πρέπει να στηρίξεις. Δε θα ξαναπώ σε τι πάνε τα λεφτά που βγάζει η μπάντα. Όσον αφορά τις μεταξοτυπίες δε νομίζω να καρπώνονταν φράγγα οι Tragedy από αυτές, οπότε για μένα το θέμα είναι άκυρο. Τώρα το γιατί πουλιούνταν εκεί, λίγο με ενδιαφέρει. Στην τελική δε με ανάγκασε κανένας να πάρω. Πολλοί δεν έχουν καταλάβει κάποια πράγματα και τα συγχέουν.
Dragonlord
06-05-2009, 18:22
Βασικά γιατί τρώτε σκάλωμα να υπερασπιστείτε τους tragedy; Στο κάτω κάτω, κριτική της συναυλίας γίνεται εδώ, όχι του group.
Dragonlord
06-05-2009, 18:27
Κατατάλλα, είναι θέμα του πώς το βλέπει κανείς, ως ένα diy live με πολιτικές προεκτάσεις, όπως έχουμε συνηθίσει να είναι στην Ελλάδα τουλάχιστον, ή ως μια αυτοοργανωμένη συναυλία χωρίς εισιτήριο, diy minus the politics. Υποθέτω ότι ο κόρονερ το βλέπει από την πρώτη οπτική. Προσωπικά δε με χαλάει και το δεύτερο, σίγουρα είναι πολύ προτιμότερο από μία φάση ντιντι μιούζικ πχ, αν και έχει ενδιαφέρον και το πρώτο γι'αυτό το βλέπω και από τις δύο πλευρές.
Out Of The Body
06-05-2009, 18:45
Βασικά γιατί τρώτε σκάλωμα να υπερασπιστείτε τους tragedy; Στο κάτω κάτω, κριτική της συναυλίας γίνεται εδώ, όχι του group.
Αν διαβάσεις τα post μου θα δεις ότι δεν υπερασπίζομαι πουθενά τους Tragedy. Αν το εξέλαβες έτσι είσαι λάθος.
Χαίρομαι τουλάχιστον που κάποιος έβγαλε λίγο νόημα από αυτά που θα ήθελα να πω.
Όσον αφορά τις μεταξοτυπίες ........... Τώρα το γιατί πουλιούνταν εκεί, λίγο με ενδιαφέρει. Στην τελική δε με ανάγκασε κανένας να πάρω.
Αυτή είναι μάλλον και η διαφορά μας. Εγώ σπάζομαι πολύ που βγαίνει κάποιος - δε με νοιάζει ποιος είναι - σε ένα diy live και πάει να εμπορευματοποιηθεί για δικό του σκοπό μια τέτοια διοργάνωση. Επίσης, το να μην ενοχλεί του παρευρισκόμενους με ενοχλεί ακόμα περισσότερο.
....... αρα το καναν για να εκμεταλλευτουν τους φανμπουδες των tragedy και δεν με ενδιαφερει αν το καναν ειτε για προσωπικο κερδος ειτε και για το χωρο ακομη!
Και πάλι, εμένα με ενδιαφέρει. Για τους λόγους που είπα παραπάνω.
Κατατάλλα, είναι θέμα του πώς το βλέπει κανείς, ως ένα diy live με πολιτικές προεκτάσεις, όπως έχουμε συνηθίσει να είναι στην Ελλάδα τουλάχιστον, ή ως μια αυτοοργανωμένη συναυλία χωρίς εισιτήριο, diy minus the politics. Υποθέτω ότι ο κόρονερ το βλέπει από την πρώτη οπτική.
Αν αγαπούλα το diy είναι να μένει μόνο στο ότι δε πληρώνουμε εισητήριο και να έχει όλα τα στοιχεία μιας "κανονικής" συναυλίας, τότε είναι απλά μια συναυλία χωρίς εισητήριο. Και στη τελική, όταν μιλάμε για diy διοργανώσεις επιπέδου tragedy, καλό είναι να γίνει και μια προσπάθεια να περάσει κάποιο μήνυμα, γιατί ακριβώς θα πάει άπειρος κόσμος που δεν έχει σχέση με το χώρο. Τουλάχιστον, να τονιστούν κάποια θετικά, και όχι μόνο το τζαμπατζίδικο της υπόθεσης, καθώς και να ενταθούν οι διαφοροποιήσεις από ένα κανονικό "εμπορικό" φεστιβάλ ή συναυλία.
Επίσης, δεν είπα σε κανέναν ότι είναι μαλάκας. Απλά, εξαρχής είχα μια περιέργεια να δω αν υπάρχει κάποιος που να πήγε στο live και να σκέφτεται λίγο διαφορετικά. Είχα την ελπίδα ότι ίσως κάποιος ενοχλήθηκε από κάποια γεγονότα που ενόχλησαν κι εμένα. Τους tragedy δε τους αναφέρω καν. Όποια μπάντα και να έπαιζε τα ίδια θα λεγα.
Τέλος, για να μη το κουράζω άλλο, ζήτω οι coroner. Εκεί ήθελα να καταλήξω εξ αρχής.
Out Of The Body
06-05-2009, 19:24
Απαντώντας στο σχολιό σου για αυτό που είπα. Ναι, δε με ενδιαφέρει τόσο ώστε να ενοχληθώ. Σαφώς και είναι μαλακία να εκμεταλλευτει κάποιος τη φάση. Αλλά, ο κόσμος που γνωρίζει πώς έχουν τα πράγματα, και ΔΕΝ αναφέρομαι σε τυχάρπαστες πλέμπες που σκάσαν εκεί με παλαιστινιακό και adidas (θα τρίζουν τα κόκκαλα του Αραφάτ) δε θα το αγοράσει. Δε θα ενισχύσει το μαλάκα που παέι να βγάλει φράγγα. Όσο για τους υπόλοιπους (τις πλέμπες, ντε) δε θα αλλάξουν ποτέ. Είτε το live είναι σκυλάδικο, είτε είναι DIY, είτε είναι ο,τιδήποτε. Το DIY ξεκινάει από μας και το πώς στηρίζουμε το κάθε τι.
P.S. Νομίζεις ότι και να τονιστούν τα σημεία που αναφέρεις, ότι δηλαδή είναι DIY η πλέμπα δε θα έρθει; Όπως και να έχει όλοι αυτοί θα δουν το live σαν free οπότε και θα σκάσουν.
Το θέμα δεν είναι να μην έρθει η πλέμπα, αλλά για μένα να προβληματιστεί και ίσως ένας από τους 1000 να το δει με λίγο διαφορετική οπτική γωνία και την επόμενη φορά να είναι ένα τσακ πιο υποψιασμένος. Και υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να τονιστούν τα θετικά ενός diy live. Μπορεί να είμαι ρομαντικός, μπορεί μίζερος, μπορεί απλά γκρινιάρης, αλλά στάνταρ με στεναχωρεί όταν άτομα που ασχολούνται ή λένε ότι ενδιαφέρονται για αυτό το χώρο έχουν παροπίδες όταν πρόκειται για διοργανώσεις που αφορούν αγαπημένες τους μπάντες (και πάλι δε μιλάω για τους tragedy ως μπάντα ε).
Out Of The Body
06-05-2009, 19:50
Ανοίγεις άλλα θέματα και στην ουσία δεν απαντάς σε αυτό που σου λέω. Είπα εγώ ότι σκοπός είναι να μην έρθει η πλέμπα; Μετά μου λες για προβληματισμό σαν σκοπό. Ναι, σε αυτό είμαι μέσα και προφανώς και υπάρχουν τρόποι να τονιστεί το θετικό και το διαφορετικό της όλης φάσης. Όμως και πάλι αμφιβάλλω αν όσοι δε συγκινήθηκαν ήδη θα συγκινηθούν τώρα. Για τις παρωπίδες δε νομίζω να αναφέρεσαι σε μένα. Να ξέρεις ότι κατακρίνω τον τρόπο που σκέπτονται συγκεκριμένοι του χώρου. Άλλωστε και εμείς είχαμε φάει χ όταν ήταν να παίξουμε με Magrudergrind στη Θεσσαλονίκη, επαειδή παίζουμε και σε μαγαζιά.
P.S. Νομίζεις ότι και να τονιστούν τα σημεία που αναφέρεις, ότι δηλαδή είναι DIY η πλέμπα δε θα έρθει; Όπως και να έχει όλοι αυτοί θα δουν το live σαν free οπότε και θα σκάσουν.
Η απάντησή μου πήγαινε σε αυτό. Δε νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου.
Και προφανώς δεν αναφέρομαι σε σένα, ούτε και σε κάποιον άλλο από δω μέσα όταν μιλάω για παροπίδες. Σε καμιά περίπτωση δε θα ήθελα να προσβάλλω όσους μετέχουν στη κουβέντα. Απλά μιλάω για μια γενικότερη συμπεριφορά.
dopefiend
06-05-2009, 20:03
κι όμως, αρχικά ο κόρονερ μίλησε για ζώα πάνω και κάτω από το stage. κι εσύ μίλησες για το ότι είναι όχι και τόσο True diy μπάντα. εγώ σπάω το κεφάλι μου από που βγήκε αυτό το συμπέρασμα. για τις μεταξοτυπίες αμφιβάλλω ότι είχαν σχέση οι tragedy. σίγουρα θα είχαν ένα μικρό μερίδιο ευθύνης αν ήξεραν ότι πωλούνταν στο λαιβ τους, αλλά επίσης αμφιβάλλω αν το παρατήρησαν καν γιατί τις έφεραν σχετικά αργά. και πάλι την ευθύνη την έχουν οι διοργανωτές πρώτα από όλους.
όπως ειπώθηκε οι tragedy είναι ίσως η γνωστότερη diy μπάντα, όπως και οι χάσμα πχ στην ελλάδα. γιατί σας ενοχλεί αυτό? εμένα ας πούμε τον τελευταίο καιρό είναι στις 5 αγαπημένες μου. πούλαγαν μπλουζάκια στο λαιβ, ναι, όπως όλες σχεδόν οι μπάντες σε ανάλογα λαιβ. δε μου άρεσε κάποιο ιδιαίτερα, αλλά πήρα ένα για την υποστήριξη όπως κάνω σχεδόν σε όλα τα ανάλογα λαιβ. δηλαδή επειδή είναι diy μια μπάντα πρέπει να πιέσουμε τον εαυτό μας να μην τους γουστάρουμε τόσο? λυπάμαι, δε βλέπω κανένα φανμποησμπό σε όλα αυτά.
dopefiend
06-05-2009, 20:04
το προηγούμενο ποστ έγινε με βάση όσα ειπώθηκαν πριν το τελευταίο μεγάλο ποστ του κόρονερ. τώρα που το γενικεύετε το πράμα...
το λαιβ, ναι, μπορεί να μην ήταν ένα τόσο πετυχημένο diy λαιβ από την άποψη του ότι δεν πέρασε κάποιο μήνυμα στον άσχετο κόσμο που ήρθε για tragedy, όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης γι' αυτό, το παραδέχομαι. απλά κρίμα που δε μίλησες και για τα ζώα πίσω απτό stage.
όμως αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στα περισσότερα λαιβ και με πιο κραγμένα παραδείγματα (βλέπε merchandise των bloody phoenix στο παραρτημα με βινύλια από relapse Κλπ). απλά μου φαίνεται ότι ήθελες μια αφορμή για να εκφράσεις τον προβληματισμό/αγανάκτηση σου και τι καλύτερο από ένα λαιβ ριπόρτ με την απήχηση των τρατζεντι (δεν το λέω με κακία, ίσα-ίσα λογικό μου φαίνεται). απτην άλλη πιστεύω ότι δεν ήταν και η ιδανικότερη αφορμή ώστε να γίνεις εξαρχής κατανοητός.
Out Of The Body
06-05-2009, 20:11
ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ 500 ΜΕΤΩΠΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΑ ΤΟΥΣ TRAGEDY ΠΟΤΕ. ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΓΑΜΑΝΕ. ΡΕ ΣΕΙΣ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ.
ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ. ΑΝ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ DIY KAI ΕΓΚΡΙΝΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΒΙΝΥΛΙΑ RELAPSE.
Επίσης μίλησα με τον τρόπο μου για ζώα πίσω από το stage.
απλά κρίμα που δε μίλησες και για τα ζώα πίσω απτό stage.
Ποιούς εννοάς; Βασικά, επειδή πήγες στο live σε σημαίνει πως αναφέρομαι σε σένα, ούτε ότι χρειάζεται να απολογηθείς επειδή γουστάρεις και πήρες μπλουζάκι. Δε βρίσκω κάτι κακό σε αυτό.
όμως αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στα περισσότερα λαιβ και με πιο κραγμένα παραδείγματα (βλέπε merchandise των bloody phoenix στο παραρτημα με βινύλια από relapse Κλπ).
Δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό, ούτε άλλοθι. Το ότι κάτι συμβαίνει συχνά δε σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι και αποδεκτό. Στο παράρτημα επίσης έχουν κραχτεί μπάντες αρκετές φορές που έφερναν merch από εταιρείες και πήγαιναν να βγάλουν φράγκα με κινητό δισκάδικο. Και όσους φορές δεν έφαγαν κράξιμο δε ξαναπροσκλήθηκαν. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και με τους tragedy ε.
απλά μου φαίνεται ότι ήθελες μια αφορμή για να εκφράσεις τον προβληματισμό/αγανάκτηση σου και τι καλύτερο από ένα λαιβ ριπόρτ με την απήχηση των τρατζεντι (δεν το λέω με κακία, ίσα-ίσα λογικό μου φαίνεται). απτην άλλη πιστεύω ότι δεν ήταν και η ιδανικότερη αφορμή ώστε να γίνεις εξαρχής κατανοητός.
Σε καμιά περίπτωση δεν εξέφρασα το προβληματισμό μου επειδή είναι οι tragedy. Απλά, διαβάζοντας τις πρώτες απόψεις για τη συναυλία, και μιλώντας και με άτομα που ήταν εκεί και μου είπαν κάποια πράγματα, είχα την ελπίδα ότι θα ενοχληθεί και κάποιος άλλος από συμπεριφορές που ενόχλησαν κι εμένα. Για αυτό δε μίλησα καθαρά αρχικά. Ήλπιζα ότι κάποιος θα ψιλιαστεί τι σκεφτόμουν.
Τελικά μάλλον έκανα λάθος. Μόνο ο πουστράκος δράκος με έπιασε, αλλά και πάλι αυτός με ξέρει καλύτερα κι από μένα, οποτε δε πιάνεται.
Out Of The Body
06-05-2009, 20:24
Coroner σε έπιασα και 'γώ. Τι κερδίζω; Δεν είμαι ειρωνικός ειλικρινά. Απλά καταλαβαίνω τι εννοείς. Και κάτι άλλο για να τελειώνει το θέμα. Μην δικαιολογείστε για το ότι δεν υποστηρίξατε ποτέ το ότι οι Tragedy είναι καλοί. Το είπαμε είναι καλοί, αλλά όποιος έχει μυαλό θα καταλάβει ότι τόση ώρα δεν είναι αυτό το θέμα μας. Και εσύ και εγώ και ο Dopefiend δεν ασχοληθήκαμε καν με αυτό.
dopefiend
06-05-2009, 20:31
απλά κρίμα που δε μίλησες και για τα ζώα πίσω απτό stage.
Ποιούς εννοάς;
τους "διοργανωτές".
Δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό, ούτε άλλοθι. Το ότι κάτι συμβαίνει συχνά δε σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι και αποδεκτό.
Σε καμιά περίπτωση δεν εξέφρασα το προβληματισμό μου επειδή είναι οι tragedy.
δεν είπα αυτό. απλά ότι έχουν υπάρξει κι άλλα πιο κραχτά παραδείγματα από αυτό το λαιβ. ίσως σε έπιασε μόνο ο ντραγκον επειδή δεν ήταν εκεί...
και δεν προσπάθησα να απολογηθώ. απλά αυτό που είχα καταλάβει αρχικά είναι τα είχες με τους tragedy και μετά το γύρισες. γιατί περί 45λέπτου και ροκσταριλικιών γνώμη μου είναι ότι ήσουν λάθος. και περί φανμποησμού.
Θα μπορούσες να πεις πως οι "διοργανωτές" είναι οι ουσιαστικοί υπεύθυνοι. Αλλά κι αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό σε αυτό το χώρο.
Επειδή Γιάννη το κουράσαμε λίγο (και μπορούμε να τα πούμε κι από κοντά καλύτερα) για τους tragedy αναφέρθηκα μόνο σε μια περίπτωση. Έχω σχηματίσει άποψη και έχω ακούσει διάφορα, τουλάχιστον εδώ στη Πάτρα. Για ροκσταριλίκια δεν αναφέρθηκα σε καμία περίπτωση, μόνο για φανμποϋσμό μίλησα από τους από κάτω. Τα 40-45' όπως και να χει αναφέρθηκαν στα αρνητικά -με βάση την αποψή μου πάντα- της συναυλίας. Θα προτιμούσα αν έβλεπα τους tragedy να τους έβλεπα για καμιά ώρα. Δεν είναι δα και τόσο ακραίοι όσο οι φίλοι μας οι slavebreed ;p για να κουραστώ στα 40 λεπτά. Αλλά και πάλι ανέφερα ότι για αυτό μπορεί να μην ευθύνονται και αυτοί, όταν στη τελική πάνε να κάνουν μια συναυλία και έχουν πάνω στη σκοινή 20 βλάκες να τους αγκαλιάζουν, να χορεύουν στα 20 cm και ότι άλλο τεσπα.
Το ζητούμενο είναι ότι απλά είπα μια διαφορετική άποψη και δε μπορεί να γίνει κατανοητή με τπτ, ούτε σα διαφορετική στη τελική.
Τώρα τα του στυλ "σε έπιασε μόνο ο ντραγκον επειδή δεν ήταν εκεί" μάλλον δεν αποτελούν ουσιαστικό επιχείρημα. Μίλησα με πολλά άτομα που ήταν, και τα μισά τα ξέρεις κι εσύ, και μου είπαν παρόμοια πράγματα.
Out Of The Body
06-05-2009, 20:55
Δεδομένων των συνθηκών της συναυλίας υποστηρίζω τα 40 λεπτά. Και γενικά είναι προτιμότερο μια μπάντα να παίζει λίγο λιγότερο και να μη γίνεται κουραστική από το να πρήζει αρχίδια. Πάντως κατανοητός έγινες.
dopefiend
06-05-2009, 21:19
Θα μπορούσες να πεις πως οι "διοργανωτές" είναι οι ουσιαστικοί υπεύθυνοι. Αλλά κι αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό σε αυτό το χώρο.
γιαυτό δεν το είπα.
μια χαρά κατανοητός έγινες στο τέλος. όσον αφορά τους ροκσταρς τρατζεντι βαριέμαι να ψάχνω ποστ σου για να το αποδείξω, δεν έχει και πολύ νόημα. από όσους ήταν στο λαιβ δεν άκουσα κάποιο σχετικό παράπονο (μόνο για τις μεταξοτυπίες που ελάχιστη σχέση με τους τρατζεντι έχουν). και γενικά το μόνο παράπονο που μπορεί να έχει κάποιος από το λαιβ είναι οι μεταξοτυπίες και ότι δεν περάστηκε κάποιο μήνυμα στο κοινό.
τεσπα, όντως το κουράσαμε, τα λέμε σήμερα εστία αν έρθεις.
Phantom Duck
06-05-2009, 21:37
coroner έχει ξεκινήσει ένα flame από το τίποτα, δλδ σοβαρός τύπος είσαι, δε γίνεται όταν ΟΛΟΙ γούσταραν με τα τρία τέταρτα tragedy να είναι πρόβατα/fanboys των ροκστάρ, έλεος.
επίσης δε βρίσκω πού είναι το πρόβλημα με το παιδί που πούλαγε μεταξοτυπίες- ο άλλος γαμήθηκε για την αφίσα κι ίσως είναι δουλειά του, έκατσε κι έβγαλε μερικές, τις έβγαλε σε σχετικά χαμηλή τιμή (για μεταξοτυπίες), αν κάποιος γουστάρει κι έχει φράγκα τις παίρνει, αν όχι (όπως σχεδόν όλοι) τσιμπάει ένα μπλουζάκι κι άντε στο καλό.
antimusic
07-05-2009, 09:56
νομίζω πως αυτό
έπαιξε κάποιο ρόλο.
Όντως, θα μπορούσε να ειπωθεί διαφορετικά.
Dragonlord
08-05-2009, 12:08
επίσης δε βρίσκω πού είναι το πρόβλημα με το παιδί που πούλαγε μεταξοτυπίες- ο άλλος γαμήθηκε για την αφίσα κι ίσως είναι δουλειά του, έκατσε κι έβγαλε μερικές, τις έβγαλε σε σχετικά χαμηλή τιμή (για μεταξοτυπίες), αν κάποιος γουστάρει κι έχει φράγκα τις παίρνει, αν όχι (όπως σχεδόν όλοι) τσιμπάει ένα μπλουζάκι κι άντε στο καλό.
Δε βρίσκει πού είναι το πρόβλημα λέει. Ε κι εγώ δε βρίσκω με την ίδια λογική πού είναι το πρόβλημα αν είχαν 15 ευρώ εισιτήριο, "οι άλλοι γαμήθηκαν για να γράψουν τη μουσική τους και να έρθουν από Αμερική να την παίξουν και ίσως είναι δουλειά τους, αν κάποιος γουστάρει κι έχει φράγκα πηγαίνει, αν όχι (όπως σχεδόν όλοι) κατεβάζει το δίσκο κι άντε στο καλό". Ίδια λογική, κόπι πέιστ. Το θέμα είναι ότι ήταν μία diy συναυλία, που υποτίθεται ότι δεν έχει εισιτήριο κλπ επειδή υπάρχει ένα ιδεολογικό υπόβαθρο από πίσω, είναι η πρακτική εφαρμογή του "ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός", το οποίο θα έπρεπε να φαίνεται σε όλες τις πτυχές της διοργάνωσης και όχι μόνο στην τσάμπα είσοδο και στη φτηνή μπύρα. Και, χωρίς να είμαι σε καμία περίπτωση κανας αναρχο-diy-ο-πατέρας (ούτε καν αναρχικός), λυπάμαι αλλά από το ότι δεν έπεσε κράξιμο (εννοώ έστω εδώ, στο report) φαίνεται ότι οι περισσότεροι που ήσασταν εκεί δεν είδατε στην ουσία κάτι παραπάνω από μία τσάμπα συναυλία. Που είναι δικαίωμά σας βεβαίως βεβαίως, γιατί (μεταξύ άλλων) μία diy συναυλία είναι και αυτό. Απλά δεν είναι μόνο αυτό.
το οτι η μπάντα μπορεί πηρε κάποια χρήματα, τα οποία δε βγήκαν απο εισιτήρια (προφανώς), το έχετε σκεφτεί; δλδ να μαζεύτηκαν 5-6 άτομα κ να βάλανε απο ένα 50αρι οκ καθένας + ο,τι βγήκε απο τα μπλουζίδια κλπ. Με πρόχειρους υπολογισμούς δλδ 300 ως αμοιβή + αρκετά μπλουζάκια μιλάμε για 600€ (ίσως κ παραπάνω). Υποθετικά πάντα ε. Μη λιθοβολήσετε με τη μία.
μη κολλάτε στο "για τη ψυχή της μάνας τους" πάντως. Είπαμε: diy, γαμώ, στηρίζουμε! αλλα πρεπει να ειναι κανεις ΠΛΟΥΣΙΟΣ για να περιοδεύει χωρις καμια εισροή. Υπάρχουν έξοδα που πρεπει να καλυφθουν (που κ πάλι σπάνια καλύπτονται πλήρως) εντ δατς α φακτ.
Κ επίσης, το οικονομικό του τυπου με τις μεταξοτυπίες ειναι αναλόγως λογικό με την αμοιβή της μπαντας, η οποία δεν ειναι αναγκαστικά οικονομική, αλλά οι αναμνήσεις ενος μεγάλου ταξιδιού, νεοι φίλοι κλπ. Αν ο τύπος μπορούσε να δίνει μια αφίσα κ να κάνει εκθέση σε μια πόλη της ευρώπης χωρις να πέρνει φραγκο, νομίζω πως θα το έκανε. κ δεν ειναι "τζαμπα διακοπές" αλλά τις έχει δουλέψει. Όπως κ η μπάντα εχει δουλέψει με τη μουσική της κ βγαίνει ταξίδι σε μια ξένη ήπειρο κ κάπως χρειάζονται πόροι για να συντηρηθεί αυτή η περιοδεία.
είχε κάποια συνοχή όλο αυτό; ελπίζω
εντιτ (εγκεφαλικό): δεν εχω παρακολουθήσει ολοοοκληρη τη συζήτηση κ γιαυτο σόρρυ αν λεω πραματα που εχουν ήδη ειπωθεί
~ladykiller~
08-05-2009, 12:41
Για μένα πάντως που το diy δεν είναι απλά τσάμπα συναυλία και κάποιοι αγχωμένοι κ μη τύποι που δίνουν φθηνές μπύρες, το θέμα με την μεταξοτυπία με χάλασε.
Αν και η αλήθεια είναι από τους φίλους μου που πήγανε -εγώ δεν μπορεσα να κατέβω για τους γνωστούς λόγους που θα χάσω κ άλλη γαμάτη συναυλία το σάββατο [αν γίνει τελικά]- κανείς δεν πήρε χαμπάρι την όλη φάση.
Ντα3 προσωπικά το έχω συνδεδεμένο το diy με εναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που δεν χωράνε μεταξοτυπίες και ό,τι αυτό σημαίνει.
Τεσπα, όσο για το "αναρχικοί ροκ σταρ" κ άλλα που έχουν ακουστεί, με έχουν καλύψει άλλοι που μιλήσανε νωρίτερα.
[ήμουν αρκετά σοβαρή για να το γράψω στα ελληνικά]
Dragonlord
08-05-2009, 12:48
Νομίζω ότι το "αναρχικοί ροκστάρς" πήγαινε στην αντιμετώπιση του κόσμου προς τους tragedy και συγκεκριμένα το σημείο "πωπω τι τέλεια που είδα ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα για 40 ολόκληρα λεπτά, επιτέλους ένα συγκρότημα που ξέρει την ιδανική διάρκεια συναυλίας" και που θίχτηκε το θέμα του merchandise. Αλλά τα έχουμε συζητήσει ήδη αυτά οπότε ας μην τα πιάσουμε πάλι, προφανώς σε μερικούς όντως άρεσε, η γνώμη μου είναι ότι είναι λίγο περίεργο κάποιος που βλέπει ένα συγκρότημα που γνωρίζει και γουστάρει (και όχι ένα underground σχήμα που το ακούει για πρώτη φορά) και που μπορεί να έχει ταξιδέψει και χ ώρες για να το δει να χύνει που έπαιξαν 40 λεπτά και όχι 60, αλλά τέσπα, γούστα.
uparxei sigekrimeno deal re///kanonizoun posa lefta tha paroun gia eksoda k afta den
vgainoun etsi opws les..dld na vazoun aptin tsepi tous 5-6 atoma + mplouzes!
aptis mpures k pota kuriws...otan 300 mpures exoun 100 euro(stadar to lew auto)
katalavaineis panw katw to kerdos...k me 2,5 euro to poto aptin kava vgainei megalo
meros..episis omws epaizan k koutia(2 eida) pou perasan k apton kosmo.
k milame gia kosmo polu...polleeees mpures!
profanws de lew oti vgalan fraga apla eksigw pws vgainoun ta eksoda...eixan k 3 mpantes allwste.
oi mplouzes einai thema tou group...paei kateutheian sto group k oxi gia ta eksoda
efoson kaluptontai apti diorganwsi panta..
genika itan ektos planou(periodias twn tragedy)
to live giafto k piran aeroplano i think opote k polla ta eksoda.
gia tin afisa ntaks.eleos.kamia dikaiologia.grafei tragedy k brutal knights k bad trip panw
auto poulise apla
ήταν κ ωραία αφίσα ρε. μη ξεχνάμε όμως οτι μια μεταξοτυπημένη αφίσα δεν ειναι απλά μια αφίσα που συναντας κολλημένη στους δρόμους, αλλά κάτι πιο ξεχωριστό κ καλλιτεχνικό, έργο τέχνης για κάποιους, αν θες να το δεις έτσι. Αν ο ουγκαουγκαισμός όμως φτάνει μέχρι στα ονόματα που γραφει μια αφίσα, τότε πάσο.
τπτ προσωπικό ε
Dragonlord
08-05-2009, 13:43
Ρε παιδί μου, και η καινούργια samsung b7000 lcd tv είναι ωραία τηλεόραση και είναι έργο τέχνης για κάποιους, το θέμα είναι αν κολλάει να πουλιέται σε μία διοργάνωση που υποτίθεται είναι συνειδητά κατά του όλου καπιταλιστικού συστήματος και κατά συνέπεια της λογικής της αγοραπωλησίας. Όποιος την πήρε την πήρε για να έχει την ωραία αφίσα tragedy, όχι επειδή περίμενε να πάει εκεί για να βρει επιτέλους μια ωραία αφίσα για το δωμάτιό του, υπάρχουν και μαγαζιά γι'αυτή τη δουλειά (ή τη φτιάχνεις μόνος σου αν μπορείς). Ίσως να μην είναι τόσο ουσιαστικό το θέμα όσο ιδεολογικό/συμβολικό, μέχρι και αισθητικό αν θέλεις. Πηγαίνοντας σε ένα diy live περιμένεις να αφήσεις δέκα πράγματα απ'έξω και ζήσεις κάτι για δυο ώρες με άλλους όρους, χωρίς κέρδος. Φυσικά και πρέπει να ζήσει κι ο αφισοφτιάχτης, ζούμε σε ένα τέτοιο σύστημα, αλλά έχει όοοοολο τον κόσμο και το χρόνο για να το κάνει εκτός μιας diy συναυλίας.
ήταν κ ωραία αφίσα ρε. μη ξεχνάμε όμως οτι μια μεταξοτυπημένη αφίσα δεν ειναι απλά μια αφίσα που συναντας κολλημένη στους δρόμους, αλλά κάτι πιο ξεχωριστό κ καλλιτεχνικό, έργο τέχνης για κάποιους, αν θες να το δεις έτσι. Αν ο ουγκαουγκαισμός όμως φτάνει μέχρι στα ονόματα που γραφει μια αφίσα, τότε πάσο.
τπτ προσωπικό ε
i zwgrafia-afisa gamaei...den einai auto to thema.oute i poiotita.
Out Of The Body
08-05-2009, 14:31
Από το ένα θέμα στο άλλο. Μαλάκες κλείνετε τουλάχιστον τα προηγούμενα. Αν και έχει τραβήξει πολύ. Dragonlord στο ότι δε θα πρέπει να πουλιούνται μεταξοτυπίες και λοιπά καλούδια σε DIY live δε διαφωνεί κανείς. Όμως κανείς δεν επιβάλλει να πάρεις κάτι. Στην τελική πιάστε τον τύπο και γαμήστε τον ή ρίξτε του εμπάργκο. Δε θα ξαναβγάλει. Τώρα για το πόσο τονίστηκε η σημασία του DIY και πόσο κατανοητή έγινε και γίνεται αυτή από κάποιους, μίλησα πριν.
dopefiend
08-05-2009, 16:41
Νομίζω ότι το "αναρχικοί ροκστάρς" πήγαινε στην αντιμετώπιση του κόσμου προς τους tragedy και συγκεκριμένα το σημείο "πωπω τι τέλεια που είδα ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα για 40 ολόκληρα λεπτά, επιτέλους ένα συγκρότημα που ξέρει την ιδανική διάρκεια συναυλίας" και που θίχτηκε το θέμα του merchandise. Αλλά τα έχουμε συζητήσει ήδη αυτά οπότε ας μην τα πιάσουμε πάλι, προφανώς σε μερικούς όντως άρεσε, η γνώμη μου είναι ότι είναι λίγο περίεργο κάποιος που βλέπει ένα συγκρότημα που γνωρίζει και γουστάρει (και όχι ένα underground σχήμα που το ακούει για πρώτη φορά) και που μπορεί να έχει ταξιδέψει και χ ώρες για να το δει να χύνει που έπαιξαν 40 λεπτά και όχι 60, αλλά τέσπα, γούστα.
έχετε δίκιο τελικά, τι κι αν είδαμε ένα απο τα τελειότερα λαιβ που περιμέναμε μερικά χρόνια τώρα, έπρεπε να βγούμε να κράξουμε για το ότι δεν παίξανε 15 λεπτά παραπάνω, που είχαν merchandise οι μπάντες για να βγάλουν τα έξοδα τους (πρωτοφανες για diy λαιβ), που πούλαγαν μπύρες για να βγουν τα έξοδα του λαιβ (επίσης πρωτοφανες).
:cry::cry::cry:
Καλά, Γιάννη μάλλον έχεις στραβώσει ή κάνεις πως δε καταλαβαίνεις.
Δε μίλησε κανείς για κράξιμο γενικά στο live, απλά ρε πούστη μου στη τελική μιλάμε για ένα ΓΑΜΗΜΕΝΟ DIY LIVE στο οποίο ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ!!! Τόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό; Και το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι σε αυτή τη κουβέντα "υπερασπιζόμαστε" το diy και τον χώρο αυτό ο Πάνος κι εγώ που η μόνη σχέση που έχουμε είναι η κατανόηση του εγχειρήματος, της δυσκολίας του, και μιας προσπάθειας υποστηριξής του (όποιος καταλαβαίνει τι θέλω να πω εδώ).
Δεν είπε κανείς να μη βγει merchandise από τις μπάντες για να βγάλουν τα έξοδά τους. ΑΛΛΑ, το να γκρινιάζουν οι παρευρισκόμενοι ότι ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΟ MERCH ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ DIY, όπως και το να υπάρχει merch αντάξιο του metropolis δεν είναι diy.
Δεν είπε κανείς να μη βγουν γαμάτες αφίσες, αλλά το να κυκλοφορεί μεταξοτυπία για οποιοδήποτε λόγο εμένα με χαλάει γαμώ το μουνί, άσχετα με το αν παίζουν οι tragedy ή όποια γαμημένη diy μπάντα, και άσχετα με το ποιός την έγβαλε.
Επίσης, το να παίζει αγαπημένη μου μπάντα για 40 λεπτά, ότι μουσική και να κοπανάει, εμένα με χαλάει γαμώ το μουνί. Θέλω να τη δω μια ώρα και να παίξω 10 μαλακίες. Δε χορταίνω με 40 λεπτά.
Και για να τελειώνει το θέμα σε ότι με αφορά -τελικά δε τη γλίτωσα την έκθεση- απλά περίμενα ότι κάποιος χριστιανός (ή σατανιστής ή άθεος) σε αυτό το γαμημένο φόρουμ θα ανέφερε εκτός από τα θετικά της συναυλίας (γαμάτες μπάντες, πιτ κτλ κτλ κτλ) δύο αρνητικά που τον ενόχλησαν και που εγώ θα το θεωρούσα καλό να τα αναφέρω ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ DIY ΣΥΝΑΥΛΙΑ και diy μπάντες που δε τους βλέπω σαν ροκσταρς ή maiden.
Εκτός δηλαδή αν έχει γίνει και το diy μόδα, μιλάμε όλοι για diy, και ξεχνάμε κάποια βασικά χαρακτηριστηκά του. Και όντως οι tragedy έχουν οπάδους πέρα από το χώρο, αλλά ένας άνθρωπος να αναφέρει δυο πραγματάκια έστω και με πολλή γκρίνια αρνητικά δεν υπήρξε.
Και ναι Γιάννη, για μένα ένα τέτοιο DIY LΙVE δεν είναι από τα τελειότερα γιατί υπήρξαν μικρές λεπτομέρειες που δε συμβαδίζουν με το DIY.
Σόρρυ για το σκότισμα και χωρίς καμία παρεξήγηση προς όλους...
Και όποιος έχει αντίλογο του στυλ "και τι σε ενοχλούν εσένα όλα αυτά, αφού παίζει η μπάντα που γουστάρεις, έχει γαμάτο ήχο και γουστάρουμε κτλ κτλ", να προλάβω και να απαντήσω ότι αν δεν ήταν diy δε θα με ενοχλούσε. Από τη στιγμή όμως που το live προβάλλεται σαν diy θα με ενοχλεί.
dopefiend
08-05-2009, 17:45
ρε φώτη αφου συμφωνήσαμε στο τελευταίο (και για τις μεταξοτυπίες) προηγουμένως, μην επαναλαμβανόμαστε.
το λαιβ, ναι, μπορεί να μην ήταν ένα τόσο πετυχημένο diy λαιβ από την άποψη του ότι δεν πέρασε κάποιο μήνυμα στον άσχετο κόσμο που ήρθε για tragedy, όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης γι' αυτό, το παραδέχομαι. απλά κρίμα που δε μίλησες και για τα ζώα πίσω απτό stage.
εκει που διαφωνούμε είναι σε αυτό:
Επίσης, το να παίζει αγαπημένη μου μπάντα για 40 λεπτά, ότι μουσική και να κοπανάει, εμένα με χαλάει γαμώ το μουνί. Θέλω να τη δω μια ώρα και να παίξω 10 μαλακίες. Δε χορταίνω με 40 λεπτά.
ούτε εγώ χορταίνω αλλά δε μου μένει αυτό μετά απο μια γαμάτη εμφάνιση.
και στην τελική όντως στράβωσα λίγο με τις γενικεύσεις περί ζώων και όταν είπε ο πιτσαδώρος ότι παίξαν 1μιση ώρα κεσύ μίλησες για πρόβατα. αποδεικνύει κάτι ο χρόνος που έπαιξαν?
Δεν είπε κανείς να μη βγει merchandise από τις μπάντες για να βγάλουν τα έξοδά τους. ΑΛΛΑ, το να γκρινιάζουν οι παρευρισκόμενοι ότι ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΟ MERCH ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ DIY, όπως και το να υπάρχει merch αντάξιο του metropolis δεν είναι diy.
εδώ νομίζω ότι υπερβάλεις. φαντάζομαι ότι μερικοί θα ήθελαν να πάρουν κάποιο cd την μπάντας γιατί είχε μόνο μπλουζάκια, δεν είπαμε να έχει πάγκο μετρόπολις. δε βλέπω κάποιο κακό σε αυτό...
fromashesrise
08-05-2009, 20:11
Τωρα που σιγουρεφτηκα ποιος ειναι ενα εχω να πω:
ο κορονερ ειναι γαμω τα παιδια κι εχει δικιο σε ολα, ακομα και στη διαρκεια γιατι αν επαιζαν μεχρι αρχες Ιουνιου θα μπορουσα να τους δω κι εγω ;-)
συνεχιστε
Out Of The Body
09-05-2009, 01:43
Δεν υπάρχω... Είμαι αόρατος.
metamelia3
12-05-2009, 15:07
λοιπόν, ακούστε πως έχει η φάση γιατί μόλις γύρισα απο διακοπές και έχω όρεξη.
όταν πάρεις τα των ομματίων σου, κρεμάσεις την λύρα την δίκαιη στον ώμο και δώσεις μια λίρα να πας σε μια συναυλία σε μαγαζί με εισιτήριο έχεις αγοράσει την διασκέδαση και ο παραπανίσιος χρόνος της μπάντας σημαίνει ότι έκανες ένα πιο συμφέρον ντηλ καθώς το κάθε λεπτό διασκέδασης κοστίζει λιγότερο. το αγοράζεις χοντρική. καπιταλιστική λογική λοιπόν, της οποίας οι γνωστές προεκτάσεις μας κάνουν να υποστηρίζουμε το diy.
ΣΤΟ DIY ΛΟΙΠΟΝ, η όλη λογική είναι να χτυπήσεις αυτή την νοοτροπία στα θεμέλια. Οπότε, η νέα νοοτροπία λέει πως η εμφάνιση μιας μπάντας δεν έχει να κάνει με την σχέση τιμή - "πόσο πιάσαν τα λεφτά μου τόπο" αλλά αποτελεί ένα συμπαγές καλλιτεχνικό έργο με ελευθερία έκφρασης. Κοινώς, χωρίς πίεση απο μαγαζάτορες, χωρίς ασφυξία απ'τον χώρο, χωρίς άγχος για το πρόγραμμα και με τρακόσα άτομα να κοπανιούνται σαν να μην υπάρχει αύριο απο κάτω δεν υπάρχει περίπτωση εσύ να βαρεθείς και να πεις, "αντε, ας παίξω ένα σαραντάλεπτο να πάμε σπιτάκια μας". Έτσι, είναι λογικό να πούμε ότι οι ιδιοι οι τράτζεντι θεώρησαν συνειδητά ότι αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν χωράει τέλεια σε 40 λεπτά, πράγμα που αποδεικνύεται απο δύο πράγματα:
α) το ότι οι πανκ συναυλίες είναι πολύ διαδεδομένο να έχουν μικρή διαρκεία με την λογική "παρ'τα στην μαπα - πορώσου - επόμενος" που έχει λειτουργήσει μια χαρά ως αρτιστική δήλωση αν κρίνουμε ότι έχει επιβιώσει κοντά 40 χρόνια.
β) όσοι είπαν "να έπαιζαν παραπάνω" είναι οι θερμόαιμοι φανς τους που όπως είπε ο νάσουμ νομίζω, θα άντεχαν να τους ακούν και δυο μέρες. εγώ που δεν είμαι, το 40λεπτο με έκανε να λέω ότι ήρθαν οι τράτζεντι, μας πόρωσαν ακριβώς όσο έπρεπε χωρίς να μας κουράσουν κι έφυγαν αφήνοντάς μας μια χαρά ικανοποιημένους.
Όσο για το Μερτς και την μεταξοτυπία: Το πρόβλημα με τις συναυλίες σε μαγαζιά, το μερτς και τα λοιπά εμπορεύσιμα φρου-φρου είναι η αδικία που περιέχουν. ο σκοπός της περι του diy αγοραπωλησίας είναι να ελαχιστοποιήσει αυτή την αδικία. Αν εγώ δω την μεταξοτυπία, μ' αρέσει και δεν έχω ένα 20ρικο στην τσέπη (πράγμα γενικώς αναμενόμενο) είναι λογικό να έχω την ίδια αίσθηση έλλειψης που χαρακτηρίζει την σύγχρονη αγορά ευρύτερα. Όχι πως το 10ευρο για τ-σερτς/σιντι είναι αναμενόμενο να υπάρχει διαθέσιμο για ξόδεμα αλλά η κοινή λογική επιβάλλει να συγχωρήσουμε μια μπάντα που ταξιδεύει χωρίς χορηγούς και μάνατζερς και πρέπει κάπως να μην μπει εξωφρενικά μέσα.
Όσο για το επιχείρημα του Κόνταν, καθόλου παράλογο ομολογώ, ότι η μεταξοτυπία είναι τέχνη, γενικά η εμπορευματοποίηση της τέχνης είναι ενάντια στους σκοπούς του diy, πόσο μάλλον όταν δεν μιλάμε για τα "απολύτως απαραίτητα" (πολύ συζητήσιμο) πολιτισμικά, αλλά κάτι πιο φετιχιστικό και - όπως είπα και πάνω - οικονομικά πιο απρόσιτο. Γενικά, πολλοί στο diy κάνουν κάθε φορά δουλειά που στα πλαίσια της αγοράς αμείβεται (πχ ηχολήπτες, κουβαλητές, αφισοκολλητές) αλλά αναγκαστικά στα πλαίσια μιας εξωεμπορευματικής διοργάνωσης θα συμμετέχουν μόνον εθελοντικά.
αυτά.
ωραία.. δες κ το κωλοκινητό σου τώρα
βλάκα