Log in

View Full Version : [Cinema] Antichrist (2009)

Nodoordonotthereisnotry
15-04-2009, 17:13
Η νέα ταινία του Lars Von Trier, δε ξέρω πότε θα βγει ακριβώς στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά περιμένουμε με κομμένη την ανάσα, ειδικά μετά από αυτό (http://vimeo.com/4062746) το δείγμα.

Pinatero
16-04-2009, 02:03
ιντερεστινγκ! παιζει και λατρεια νταφοε και σαρλοτ!!

Nodoordonotthereisnotry
27-08-2009, 17:47
Βγήκε σε DVDScreener, χορεύοντας με τα ραπίντς (εξεπίτηδες η χαζή ορθογραφία), όταν βγούνε. Ελπίζω σήμερα ή αύριο! ;-)

edit: κυκλοφορεί σε μέρη, λέει, θ'αρχίσω ψάξιμο!

edit #2:Αν γουστάρει κανείς, pm me.

Headphones
27-08-2009, 17:50
διαβασα τα χειροτερα, για 1η κακη ταινια τριερ και τετοια.

cynic
27-08-2009, 17:55
Antichrist.2009.DVDSCR.XviD-WBZ

Distixws exei timer kai petaei kai minima mesti mesi pou kai pou :(

Nodoordonotthereisnotry
27-08-2009, 17:56
Antichrist.2009.DVDSCR.XviD-WBZ

Distixws exei timer kai petaei kai minima mesti mesi pou kai pou :(

Ισχύει αυτό που λες.

cynic
27-08-2009, 18:02
Nai.Episis mias kai to tsekara se widescreen tv, i analisi tou einai 640x480 pou simenei mavra plaisia giro giro.Kako rip enoligis.Elpizw na vgei proper.

Btw bgike kai neos Raimi.

Drag.Me.To.Hell.DVDSCR.xViD-xSCR

Gamato mou fanike, eixe arketes pinelies evil dead :P

Out Of The Body
27-08-2009, 20:55
.

cynic
27-08-2009, 21:16
Den exw tsekarei to workprint.
Pics:

http://img.scenereleases.info/image-E13D_4A962999.jpg
http://img.scenereleases.info/image-5776_4A962999.jpg

To eida aneta pantws, mono 8ema ta screening minimata panw katw alla ok.Yparxoun kai subs sto subs4free

Out Of The Body
27-08-2009, 22:06
.

Out Of The Body
04-09-2009, 04:53
.

Dekatria
05-09-2009, 17:57
pwww, kai mono apo to trailer variesai. kouragio gia opoion tin dei

Keeper Of The Seventh Son
15-09-2009, 19:46
an k o fon trier einai enas iperoptis malakas i tainia itan wraia

Out Of The Body
15-09-2009, 20:17
.

rage for order
15-09-2009, 20:20
Antichrist.2009.LiMiTED.DVDRip.XviD-DoNE

Out Of The Body
15-09-2009, 20:26

Σε πάω, γουστάρω σαδισμό.

15-09-2009, 20:32
eixe teleia fwtografia k wraia atmosfaira k edeixne POUTSO NA MPAINEI SE MOUNI
k eixe arrwstimenes idees mesa. ntaksei den itan aristourgima alla itan IPOXTHONIA

Out Of The Body
15-09-2009, 20:53
Ναι ρε 'σύ. Αυτά τα διέκρινα και εγώ. Όμως ήταν εξωφρενικά αργή. Και αυτό το σκοτεινό κατέληγε να είναι ανούσιο. Επίσης, το spoiler σου...

15-09-2009, 21:12
giati to dogville ti itane re. gamouse omws. tespa de gkzerw koultouriasa wraia pantws

Παρακμιακό Εργαλείο
15-09-2009, 21:34

Thanks sooo much!

Out Of The Body
15-09-2009, 21:41
.

LokiTricksterGod
17-09-2009, 01:12
λοιπόν αν είναι να δεί κανείς αυτή την ταινία, ας την δεί στο σινεμά. οπτικοακουστικά είναι ένα θαύμα, είναι ένα μπλακμέταλ βιντεοκλίπ, είναι σκέτη ανατριχίλα.

κατά τ'άλλα... μπερδεμένος μου φάνηκε ο τρίερ. πολύς συμβολισμός παρέα με αφαιρετικότητα, νομίζω μπουκώνει κάπου το όλο πράγμα, σα να μην ήξερε τι ήθελε να πεί τελικά. γι'αυτό και μάφησε ασυγκίνητο.

Dragonlord
24-09-2009, 09:32
Δεν ξέρω αν είναι αριστούργημα αλλά είναι πολύ κοντά. Πιθανότατα οι πιο δυνατές σκηνές που έχω δει σε μια ταινία που ίσως καθαρά σεναριακά να μη συγκλονίζει αλλά την ξετάζουμε σα σύνολο.

Pinatero
26-09-2009, 16:50
παντως πολυ δυσκολος ρολος για την Gainsbourg κι ομως αρκετα καλη!! εμενα με αρεσε η ταινια!!

Dragonlord
27-09-2009, 20:23
Το αρκετά καλή νομίζω την αδικεί.

Παρακμιακό Εργαλείο
28-09-2009, 13:49
Την λάτρεψα την ταινία τελικά.

LokiTricksterGod
28-09-2009, 13:52
μιλήστε λίγο παραπάνω όσοι σας άρεσε τόσο πολύ, είμαι πραγματικά περίεργος να καταλάβω τι ακριβώς αποκομίσατε πέρα απ'το οπτικοακουστικό dread που προσφερόταν απλόχερα, και ρωτάω χωρίς ίχνος ειρωνείας!

Παρακμιακό Εργαλείο
28-09-2009, 14:01
Εμένα μ'έκανε να θυμηθώ φόβους μου σχετικά με την φύση, το δάσος..Ότι κι εγώ νιώθω σαν κάτι περίεργο να συμβαίνει εκεί μέσα, something evil?I don't know. Επίσης, η σκοτεινή ατμόσφαιρα, κάποιες αρκετά δυνατές σκηνές, τέλειες ερμηνείες, σκηνοθεσία άψογη και αρκετή παράνοια.

LokiTricksterGod
28-09-2009, 14:11
Εμένα μ'έκανε να θυμηθώ φόβους μου σχετικά με την φύση, το δάσος..Ότι κι εγώ νιώθω σαν κάτι περίεργο να συμβαίνει εκεί μέσα, something evil?I don't know. Επίσης, η σκοτεινή ατμόσφαιρα, κάποιες αρκετά δυνατές σκηνές, τέλειες ερμηνείες, σκηνοθεσία άψογη και αρκετή παράνοια.

να, αυτό με το κακό στη φύση και τον άνθρωπο εγώ ασπούμε δεν το κατάλαβα καθόλου. και βαρετή και προβλέψιμη τη βρίσκω τη φύση, και ο άνθρωπος είναι αρκετά περιορισμένο ον ακόμα και αν δυσκολευόμαστε να το παραδεχτούμε, γενικά αν προσπαθήσεις να το δεις ψυχρά και κυνικά δεν αποπνέουν κανένα ΚΑΚΟ και ΣΚΟΤΕΙΝΙΑ όλαυτά, μονάχα μιζέρια. που διάολο το βρήκε το κακό ο τρίερ;

Παρακμιακό Εργαλείο
28-09-2009, 14:15
Δεν ξέρω ρε συ. Μπορεί κι αυτός νά'χε καμιά κακή εμπειρία σε κανα δάσος.
Ή όλα αυτά μπορεί νά'χουν απλά σχέση με εικόνες που γεννάει το υποσυνείδητο του καθενός.

tamagothi
28-09-2009, 15:44
Γενικά ο Τρίερ μόνο με τη μιζέρια και το θυμό σε τεράστιες δόσεις τα πάει καλά. Οτιδήποτε άλλο φέρνει σε συναίσθημα του είναι άγνωστο.

Headphones
28-09-2009, 16:38
η καινουρια ταινια του αλλου μιζερου και σκατοψυχου λενε οτι γαμαει ομως http://www.youtube.com/watch?v=rUUuD0oh81o

Dragonlord
28-09-2009, 18:03
μιλήστε λίγο παραπάνω όσοι σας άρεσε τόσο πολύ, είμαι πραγματικά περίεργος να καταλάβω τι ακριβώς αποκομίσατε πέρα απ'το οπτικοακουστικό dread που προσφερόταν απλόχερα, και ρωτάω χωρίς ίχνος ειρωνείας!
Χμ, καταρχάς το οπτικοακουστικό dread είναι αρκετό για να σου αρέσει μια ταινία πολύ, αλλά ας επιχειρήσω και μια απλοϊκή εξήγηση. Προσοχή, παρακάτω λέω την ιστορία, οπότε μη διαβάσετε αν δεν την έχετε δει ακόμα.
Το ανδρόγυνο, Αδάμ και Εύα, επιστρέφει σε μία Εδέμ σκοτεινή, με άγνωστες γωνιές, όχι όπως την περιμένουμε. Μέσα από το ψυχαναλυτικό παιχνίδι βγαίνει το συμπέρασμα ότι το Κακό, ο Αντίχριστος, είναι η Φύση, η οποία συγχέεται με τη φύση του ανθρώπου, δηλαδή το Κακό είναι μέσα μας, το Κακό είναι παντού. Η γυναίκα φαίνεται να κατηγορεί τη γυναικεία φύση, το ότι ήθελε να κάνει σεξ για το θάνατο του παιδιού της, όμως βλέπουμε ότι της είχε γίνει πεποίθηση από πριν, από τα γραπτά που βρίσκει ο Νταφό, κι επίσης ενώ η πρώτη αντίδραση του θεατή είναι "κακώς κατηγορεί τον εαυτό της για το παιδί" τα πράματα περιπλέκονται όταν βλέπουμε ότι δεν του φερόταν και τόσο στοργικά εξ αρχής. Από την άλλη, ο φαινομενικά "υγιής" άντρας, από θεραπευτής γίνεται δολοφόνος. Δηλαδή ο τρίερ σού αποκλείει και την πιθανότητα εξήγησης με βάση την ψυχική αρρώστια της γυναίκας, η εξήγηση είναι στον αντίχριστο, τον ίδιο τον άνθρωπο.

LokiTricksterGod
28-09-2009, 19:20
Χμ, καταρχάς το οπτικοακουστικό dread είναι αρκετό για να σου αρέσει μια ταινία πολύ, αλλά ας επιχειρήσω και μια απλοϊκή εξήγηση. Προσοχή, παρακάτω λέω την ιστορία, οπότε μη διαβάσετε αν δεν την έχετε δει ακόμα.
Το ανδρόγυνο, Αδάμ και Εύα, επιστρέφει σε μία Εδέμ σκοτεινή, με άγνωστες γωνιές, όχι όπως την περιμένουμε. Μέσα από το ψυχαναλυτικό παιχνίδι βγαίνει το συμπέρασμα ότι το Κακό, ο Αντίχριστος, είναι η Φύση, η οποία συγχέεται με τη φύση του ανθρώπου, δηλαδή το Κακό είναι μέσα μας, το Κακό είναι παντού. Η γυναίκα φαίνεται να κατηγορεί τη γυναικεία φύση, το ότι ήθελε να κάνει σεξ για το θάνατο του παιδιού της, όμως βλέπουμε ότι της είχε γίνει πεποίθηση από πριν, από τα γραπτά που βρίσκει ο Νταφό, κι επίσης ενώ η πρώτη αντίδραση του θεατή είναι "κακώς κατηγορεί τον εαυτό της για το παιδί" τα πράματα περιπλέκονται όταν βλέπουμε ότι δεν του φερόταν και τόσο στοργικά εξ αρχής. Από την άλλη, ο φαινομενικά "υγιής" άντρας, από θεραπευτής γίνεται δολοφόνος. Δηλαδή ο τρίερ σού αποκλείει και την πιθανότητα εξήγησης με βάση την ψυχική αρρώστια της γυναίκας, η εξήγηση είναι στον αντίχριστο, τον ίδιο τον άνθρωπο.

μμ για μένα δεν είναι, θέλω να στηρίζεται κάπου, ιδίως όταν πάει να παίξει τόσο με σύμβολα και αλληγορίες.

οκέη, κάπως έτσι το είδα κιεγώ αυτό το πράγμα, αλλά δε μου αρκεί, μου φαίνεται πολύ εύκολη λύση 'οκέη είμαστε κακοί από μόνοι μας και εκεί εδράζουν όλα, ούτε σε ψυχικές αρρώστιες ούτε σε πένθος ούτε σε τίποτα, δηλαδή όλος αυτός ο χαμός για να σου πεί αυτό;

Dragonlord
28-09-2009, 21:03
Ναι, υπάρχει εξήγηση και γι'αυτό, ο Τρίερ έκανε "όλο αυτό το χαμό για να σου πει αυτό" επειδή είναι άνθρωπος και ενσαρκώνει κι αυτός το Κακό.
Εγώ έχω πάψει προ πολλού να ψάχνω μανιωδώς Το Νόημα στην τέχνη και είμαι αρκετά ευτυχής.

Tyler_Durden
04-10-2009, 02:37
Μολις την είδα κι εγώ. Είχε πολύ ωραία αισθητική, τρομερή ατμόσφαιρα και πανέμορφη φωτογραφία.Ωστόσο απίστευτα βαριά και ψυχοπλακωτική. Αν ήταν βιβλίο ή ένα μεγάλο σκοτεινό και περίεργο ποίημα νομίζω οτι η ιστορία και τα μηνύματά της θα είχαν καλύτερη απόδοση. Απο τη στιγμή που όμως μιλάμε για ταινία, η υπαρκτή -σε σημαντικό βαθμό- κατάχρηση της δύναμης της εικόνας (μέσα απο τις σχεδόν ωμές στιγμές της ταινίας,) αφαιρεί αρκετά απο την "ποιητική" της. Θέλω να πω οτι έχει τόσο ωμές στιγμές που αντι να προωθήσουν τα νοητικά σχήματα που υποτίθεται θέλει να δείξει, μένεις να σκέφτεσαι περισσότερο την καφρίλα που είδες. Ίσως πάλι να τα λέω αυτά επειδή δεν έχω και τις τρελές αντοχές σε εικόνες καφρίλας.Τέσπα. Ωραία ιστορία, ωραίες σκέψεις (αν και εξαιρετικά προφανείς σε μερικά σημεία) αλλά θα προτιμούσα κάτι σκηνοθετικά πιο πρωτότυπο για να αποδοθεί η όποια κυνικότητα πρέπει να περάσει στον θεατή μέσα απο την ιστορία.

Tyler_Durden
04-10-2009, 02:54
xaxaxa poios evale to tag re

Snorkmaiden
05-10-2009, 01:56
την ειδα στο σινεμα
και γαμω ολη η ατμοσφαιρα ( αν και επεφταν χασμουριτα οσο δεν παει αλλο )

αλλα

οταν φυγαμε ολοι για ενα "παραξενο'' λογο ποναγαμε κ κλαιγαμε τα λεφτα μας

FIXXXER
05-10-2009, 02:47
Χμ τωρα ειδα το τρειλερ και με ψηνει να τη δω, αλλωστε ειμαι φαν φον τριερ.
Εχω μια απορια, πως γινεται οταν ειμαι κι εγω στην ηλικια του Νταφοε να εχω τη γραμμωση αυτη οταν με παιρνει η καμερα απο πισω? (προταση προκληση για δεκαδες ταγκς)

Esteban
08-10-2009, 01:03
με ποιον τρόπο έχεις δει πώς σε παίρνει η κάμερα από πίσω;

Η ταινιούλα είχε απίστευτη ατμόσφαιρα και σε κράταγε προσηλωμένο(πώς σκατά γράφεται αυτό).

Γενικά σε ψιλομπέρδευε και τελικά έμενες μόνο στα mindfucks και στη σαπίλα

distortionofperception
08-10-2009, 01:18
μα πόσο αυτοκαταστροφικό ειναι το ανθρωπινο γενος. Οχι οτι περιμενα τον τριερ, αλλα το εδωσε με τετοιο τρόπο που με ξεγέλασε. Γιατι στην αρχή είχα μείνει μόνο στο ambient της ταινίας. Αλλα αφου τελειωσε, μετα απο μερικα λεπτα σκεφτηκα πιο καθαρα.
Όπως επισης πήρα και το αλλο. Οτι μου μεινε ενα υπονοούμενο ότι ο τρελος δεν ειναι παντα αυτός που φαινεται. Εννοω ρε παιδί μου ότι αφηνε ετσι μια ουρά να το πω, ότι ο τύπος προσπαθούσε να θεραπευσει τη δική του παλαβομαρα μεσα απο τη γυναικα του.

Καλα χιλιες δυο σκεψεις κανω. Τεσπα. Το σημαντικο ειναι ότι η ταινία δινει αφορμη ΚΑΙ για περαιτέρω κουβεντα.

Drumsick
08-10-2009, 14:10
Με ποιό καλό παιδί θα πάω σινεμά?

Nodoordonotthereisnotry
08-10-2009, 16:16

Παρών.

Xtikio
08-10-2009, 18:18
To eida xtes. meta pou teleiwse h tainia perasa katapliktikes 4 wres na kouventiazw giafthn.

osoi den thn exete dei kante enan kalo ston eayto sas.

cheers.

Drumsick
08-10-2009, 20:28

Παρών.

Σε πρόλαβε ο ανχόλης.

Dythor
08-10-2009, 20:32
ΕΧΩΣΕ;

Drumsick
08-10-2009, 20:39
[20:31] <xi> * Added rizzla_kokkinomavra!*@* to ignore list
[20:31] <xi> thelw pragmatika na papseis na uparxeis

+
ΣΚΑΣΕ

Nodoordonotthereisnotry
09-10-2009, 01:36

Παρών.

Σε πρόλαβε ο ανχόλης.

Πειράζει αν είμαστε παραπάνω από 2 άτομα; :(

Drumsick
09-10-2009, 06:58
Δεν πειράζει, όχι. Πειράζει όμως αν είσαι εσύ το άλλο άτομο.

FIXXXER
09-10-2009, 07:17
Αυτος σου πηρε τη μηχανη?

KoiliaSamprela
09-10-2009, 11:12
[20:31] <xi> * Added rizzla_kokkinomavra!*@* to ignore list
[20:31] <xi> thelw pragmatika na papseis na uparxeis

+
ΣΚΑΣΕ

IRC? ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ?????

Παρακμιακό Εργαλείο
09-10-2009, 14:55
ΕΧΩΣΕ;
όλο εκεί το μυαλό σου

Nodoordonotthereisnotry
09-10-2009, 15:26
Δεν πειράζει, όχι. Πειράζει όμως αν είσαι εσύ το άλλο άτομο.

Γιατί μωρέ; Εγώ ήσυχος θα είμαι. Αν δε μου κλέβετε τα pop corn δε θα'χουμε κάποιο πρόβλημα... :D

Nodoordonotthereisnotry
09-10-2009, 16:30
χορός και αλαλαγμοί (http://www.youtube.com/watch?v=2cnOvMFnRvs) πάνω στο άπσυχο κουφάρι του διεκδικητή, άσε τα ποπ κορν και πά-ρε-δρό-μο.

Ε, λοιπόν όπως λέει κι ο συνονόματος, "θα ΠΑ-ΜΕ!" :dfinger:

Agoraphobic_S.I.
11-10-2009, 02:58
Kαλή ήτανε, δεν την έχω χωνέψει ακόμα. Πρέπει να τη δω σίγουρα ακόμη μια φορά για να καταλάβω τι έγινε.

Η σκηνοθεσία τέλεια ε. Σε έβαζε πολύ στο "κλίμα".

Wtf δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτή την ταινία.

Razor
11-10-2009, 17:00
ανχολη τσιμπουκωσες Χ :?:

enitharmon
11-10-2009, 17:21
όσοι το είδατε, έχει πολλούς διαλόγους; το παίζει σε σινεμα δω διπλα μεταφρασμενο, για την αυθεντικη version πρεπει να παω αλλου, αξίζει το ξεβόλεμα;

Kelldorain
11-10-2009, 17:27
Ε υποθέτω το αυθεντικό είναι πάντα καλύτερο, πάντως όσο θυμάμαι έχει διαλόγους ναι, χωρίς να είναι χρησιμοποιούνται όμως πολύ δύσκολες λέξεις,νομίζω δηλαδή γιατί με ελληνικούς υπότιτλους το είδα. Οντόπικ συμφωνώ με Loki, Esteban, σκηνοθεσία και αισθητική απίστευτη, απλά τελικά το μπέρδεψε αρκετά χωρίς να πει κάτι ουσιαστικό. Γενικά πάντως πολύ καλή ταινία

Dragonlord
11-10-2009, 17:28
Εγώ μεταφρασμένο δε θα έβλεπα τίποτα που έχει κάποια καλλιτεχνική αξία. Διαλόγους έχει λιγότερους από το μέσο όρο πάντως, χωρίς να είναι στη μούγκα.

~ladykiller~
12-10-2009, 01:33
paizei na tin latrepsa!

k pezei na imoun i moni pou tis sinevi giati oloi oi alloi tin misisan, alla pou na katalavoun :p

tespa, pera apo tin atmosfaira -pou den lew poli kali itan- den tin vrika argi mias k se vazei mesa sto mialo twn xaraktirwn k twn oswn vionoun tin ka8e stigmi.
senariaka 8a mporouse na apodo8ei k kalitera alla to noima sto dinei.
e! mi ta 8eme k ola sto piato pia!!!

8a tin 3anadw, isixa, moni mou xoris enoxlitikous trigiro

Agoraphobic_S.I.
12-10-2009, 01:34
Μόνο εγώ βρίσκω κάποιες ομοιότητες στο σενάριο και την πλοκή με την περσόνα;

~ladykiller~
12-10-2009, 01:43
tou bergman?

den prepei na tin exw dei...

LokiTricksterGod
13-10-2009, 14:11
μας είπε ο ντράγκον, για πες και συ βρε λεηντικίλλερ ποιό νόημα σου δίνει;

Παρακμιακό Εργαλείο
13-10-2009, 14:19
Για εξήγησέ το λίγο αυτό. Μήπως αναφέρεσαι στην "μάχη" ανάμεσα στους βασικούς χαρακτήρες?

Agoraphobic_S.I.
13-10-2009, 14:50
Για εξήγησέ το λίγο αυτό. Μήπως αναφέρεσαι στην "μάχη" ανάμεσα στους βασικούς χαρακτήρες?

Δεν μπορώ εύκολα να το εξηγήσω. Βλέπω αρλετές ομοιότητες ανάμεσα σε συγκεκριμένες φάσεις των 2 ταινιών, όπως:

Ψυχική νόσος και θεραπεία με άλλο άτομο σε απομονωμένο μέρος, κακή συμπεριφορά μητέρας στο γιό της, πάλη, κυρίως ψυχολογική, μεταξύ των βασικών χαρακτήρων (όπως είπες), κλειστοφοβικό περιβάλλον, μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου ο εαυτός του. Ίσως εντοπίσω και άλλα.

nikolasfluxus
13-10-2009, 19:24
βοήθεια.θεσσαλονίκη πού το παίζει?

Headphones
13-10-2009, 19:31
ολυμπιον σιγουρα

~ladykiller~
15-10-2009, 19:25
Άργησα λίγο για να αυξήσω την αγωνία

Θα αρχίσω με κάτι βαρύγδουπο που σίγουρα δεν έχει ξανακουστεί: η ταινία έχει θρησκευτικούς συμβολισμούς!

Τώρα που σας έπιασα από τα αρχίδια συνεχίζω:

Το ζευγάρι σαν άλλοι αδάμ κ εύα έχουν εκδιωχθεί από τον παράδεισο γιατί «γεύθηκαν» τον προπατορικό αμάρτημα που ως γνωστόν δεν ειναι το μήλο, αλλά το σεξ –κ όχι για αναπαραγωγικούς λόγους-.

Ο παράδεισος για αυτούς είναι το σπίτι στο δάσος που συμβολικά θα μπορούσε να είναι η εκκλησία ή αλλιώς ο οίκος του θεού. Ενώ το δάσος είναι η Εδέμ που σαν όλους τους ανθρώπους που θέλουν κάτι πάρα πολύ το έχουν εξιδανικεύσει μέσα στο μυαλό τους.

Το παιδί τους από την άλλη είναι το αποτέλεσμα της αμαρτίας άρα κ η απόδειξη της ενοχής τους, για αυτό και καταβάθος το μισούν κ με διάφορους τρόπους το τιμωρούν με κορύφωση τον θάνατό του. Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνετε –η γυναίκα- αλλά και τιμωρείται ξανά για την πράξη μιας ακόμη αμαρτίας.
Κ η τιμωρία αυτή είναι η κατάθλιψη κ εν συνεχεία η παράνοια.
Στην ελληνική μυθολογία αν κάποιος διέπραττε κάποια αμαρτία οι θεοί τους τιμωρούσαν με τις Ερινύες κ την τρέλα.

Σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα η κατάθλιψη προέρχεται από τις τύψεις της γυναίκας αφού καθώς έβλεπε το παιδί της να οδηγείται στον θάνατο, έφτανε σε οργασμό. Γιατί κανένας δεν είναι ούτε μόνο καλός ή μόνο κακός. Κ με τον θάνατο του παιδιού χάνετε η απόδειξη της ενοχής του, άρα μπορούν κ πάλι να γυρίσουν πίσω στην πολυπόθητη εδέμ.

Η απόφαση να σταματήσει την φαρμακευτική αγωγή, που θα μπορούσε να την βοηθήσει, δείχνει την αυτοκαταστροφική της φύση και η συγκατάθεσή της να την κουράρει ο ίδιος της ο σύζυγος η αρχή της τιμωρίας του, μιας κ σαν θεραπευτής της θα μπορούσε να του πει όλα όσα βίωνε από 'κείνον κατηγορώντας τον, χωρίς όμως εκείνος να μπορεί να απολογηθεί ή έστω να δώσει την δική του πλευρά των γεγονότων.
Τον τιμωρεί επίσης, γιατί μαζί του μοιράζετε την απόλαυση του σεξ.
Όμως δεν τον τιμωρεί με την πράξη αυτή καθ’ αυτή, όπως γενικότερα έχει ακουστεί. Με το σεξ τιμωρεί τον εαυτό της. Από την μία αποζητά απεγνωσμένα τον οργασμό κ από την άλλη συχαίνεται τον εαυτό της για την ανάγκη της αυτή. Άλλωστε είναι γνωστή η άποψη της εκκλησίας για το σεξ. Με αποτέλεσμα τον αυτοακρωτηριασμό της κλειτορίδας της.
Τιμωρία γιατί δεν θα έχει ξανά την απόλαυση αυτή, προστασία όμως ώστε να μη νιώσει ποτέ ξανά αυτό που νιώθει για εκείνη.

Σε άλλα τώρα οι τρεις επαίτες απεικονίζουν τα τρία διαφορετικά πρόσωπα των γυναικών.
Το ελάφι την αθωότητα, η αλεπού την πονηράδα κ τέλος το κοράκι την απληστία, αφού είναι γνωστό πως το κοράκι «κλέβει» οτιδήποτε γυαλίζει. Καλά αυτό το έδινε λίγο στο πιάτο, αλλά οκ.
Οπότε όταν αυτά τα τρία ζωά –οι τρεις αυτές πλευρές- εμφανίζονται στην γυναίκα τότε η γυναίκα πρέπει να πεθάνει, όπως θανατώνονταν οι γυναίκες εκείνα τα χρόνια, όταν «εβγαίναν από τον δρόμο του θεού».

Το χώμα, που την τρομάζει τόσο συμβολίζει την αρχή της ύπαρξής τους –κατά την θρησκεία πάντα ε!- αλλά κ την κατάληξή τους, δλδ τον θάνατο και την μοιραία συνέχεια τους στην κόλαση, όπου όλοι οι αμαρτωλοί καίγονται σε γιγαντιαία καζάνια. \m/

Αυτά για τώρα.
Θυμόμουνα κ κάτι άλλα όμως μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.

neverdie
16-10-2009, 21:00
O9u2I1kzck4

nikolasfluxus
16-10-2009, 21:04
Άργησα λίγο για να αυξήσω την αγωνία

Θα αρχίσω με κάτι βαρύγδουπο που σίγουρα δεν έχει ξανακουστεί: η ταινία έχει θρησκευτικούς συμβολισμούς!

Τώρα που σας έπιασα από τα αρχίδια συνεχίζω:

Το ζευγάρι σαν άλλοι αδάμ κ εύα έχουν εκδιωχθεί από τον παράδεισο γιατί «γεύθηκαν» τον προπατορικό αμάρτημα που ως γνωστόν δεν ειναι το μήλο, αλλά το σεξ –κ όχι για αναπαραγωγικούς λόγους-.

Ο παράδεισος για αυτούς είναι το σπίτι στο δάσος που συμβολικά θα μπορούσε να είναι η εκκλησία ή αλλιώς ο οίκος του θεού. Ενώ το δάσος είναι η Εδέμ που σαν όλους τους ανθρώπους που θέλουν κάτι πάρα πολύ το έχουν εξιδανικεύσει μέσα στο μυαλό τους.

Το παιδί τους από την άλλη είναι το αποτέλεσμα της αμαρτίας άρα κ η απόδειξη της ενοχής τους, για αυτό και καταβάθος το μισούν κ με διάφορους τρόπους το τιμωρούν με κορύφωση τον θάνατό του. Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνετε –η γυναίκα- αλλά και τιμωρείται ξανά για την πράξη μιας ακόμη αμαρτίας.
Κ η τιμωρία αυτή είναι η κατάθλιψη κ εν συνεχεία η παράνοια.
Στην ελληνική μυθολογία αν κάποιος διέπραττε κάποια αμαρτία οι θεοί τους τιμωρούσαν με τις Ερινύες κ την τρέλα.

Σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα η κατάθλιψη προέρχεται από τις τύψεις της γυναίκας αφού καθώς έβλεπε το παιδί της να οδηγείται στον θάνατο, έφτανε σε οργασμό. Γιατί κανένας δεν είναι ούτε μόνο καλός ή μόνο κακός. Κ με τον θάνατο του παιδιού χάνετε η απόδειξη της ενοχής του, άρα μπορούν κ πάλι να γυρίσουν πίσω στην πολυπόθητη εδέμ.

Η απόφαση να σταματήσει την φαρμακευτική αγωγή, που θα μπορούσε να την βοηθήσει, δείχνει την αυτοκαταστροφική της φύση και η συγκατάθεσή της να την κουράρει ο ίδιος της ο σύζυγος η αρχή της τιμωρίας του, μιας κ σαν θεραπευτής της θα μπορούσε να του πει όλα όσα βίωνε από 'κείνον κατηγορώντας τον, χωρίς όμως εκείνος να μπορεί να απολογηθεί ή έστω να δώσει την δική του πλευρά των γεγονότων.
Τον τιμωρεί επίσης, γιατί μαζί του μοιράζετε την απόλαυση του σεξ.
Όμως δεν τον τιμωρεί με την πράξη αυτή καθ’ αυτή, όπως γενικότερα έχει ακουστεί. Με το σεξ τιμωρεί τον εαυτό της. Από την μία αποζητά απεγνωσμένα τον οργασμό κ από την άλλη συχαίνεται τον εαυτό της για την ανάγκη της αυτή. Άλλωστε είναι γνωστή η άποψη της εκκλησίας για το σεξ. Με αποτέλεσμα τον αυτοακρωτηριασμό της κλειτορίδας της.
Τιμωρία γιατί δεν θα έχει ξανά την απόλαυση αυτή, προστασία όμως ώστε να μη νιώσει ποτέ ξανά αυτό που νιώθει για εκείνη.

Σε άλλα τώρα οι τρεις επαίτες απεικονίζουν τα τρία διαφορετικά πρόσωπα των γυναικών.
Το ελάφι την αθωότητα, η αλεπού την πονηράδα κ τέλος το κοράκι την απληστία, αφού είναι γνωστό πως το κοράκι «κλέβει» οτιδήποτε γυαλίζει. Καλά αυτό το έδινε λίγο στο πιάτο, αλλά οκ.
Οπότε όταν αυτά τα τρία ζωά –οι τρεις αυτές πλευρές- εμφανίζονται στην γυναίκα τότε η γυναίκα πρέπει να πεθάνει, όπως θανατώνονταν οι γυναίκες εκείνα τα χρόνια, όταν «εβγαίναν από τον δρόμο του θεού».

Το χώμα, που την τρομάζει τόσο συμβολίζει την αρχή της ύπαρξής τους –κατά την θρησκεία πάντα ε!- αλλά κ την κατάληξή τους, δλδ τον θάνατο και την μοιραία συνέχεια τους στην κόλαση, όπου όλοι οι αμαρτωλοί καίγονται σε γιγαντιαία καζάνια. \m/

Αυτά για τώρα.
Θυμόμουνα κ κάτι άλλα όμως μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.

δεν υπάρχει περίπτωση να είναι δικό σου,συνήθως έισαι υπερβολικά ανορθόγραφη.

Shrinebuilder
16-10-2009, 23:00
δεν υπάρχει περίπτωση να είναι δικό σου,συνήθως έισαι υπερβολικά ανορθόγραφη.

συνήθως γράφει με γκρίκλις βασικά.

~ladykiller~
17-10-2009, 00:45
kala tin epomeni fora pou 8a koultouriasw 8a grapsw 'i sta greeklish 'i an einai sta ellinika den 8a to perasw apo or8ografo, na goustaroume!

Shrinebuilder
17-10-2009, 00:54
kala tin epomeni fora pou 8a koultouriasw 8a grapsw 'i sta greeklish 'i an einai sta ellinika den 8a to perasw apo or8ografo, na goustaroume!

Βασικά εγώ δεν αμφισβήτησα, απλά απόρρησα πώς διακρίνει ορθογραφικά στα greeklish ο Νίκολας.

enitharmon
17-10-2009, 00:58
επίσης έχει γράψει το σιχαίνεται με υ

~ladykiller~
17-10-2009, 01:09

Βασικά εγώ δεν αμφισβήτησα, απλά απόρρησα πώς διακρίνει ορθογραφικά στα greeklish ο Νίκολας.

:oops:
me to mpardon!

Drumsick
02-01-2010, 19:59
Κρίμα που δεν το'δα σινεμά.
Η εναρκτήρια σκηνή είναι απο τα πιο μεγαλειώδη πράγματα που έχω δει στον κινηματογράφο.
Απίθανη φωτογραφία και ατμόσφαιρα γενικά, με κράτησε τσιτωμένη διαρκώς απ'την ώρα που σκάσανε στο δάσος. Μάλιστα
στη σκηνή που του χτυπάει τον πούτσο και μετά του τρυπάει το πόδι κτλ, έβλεπα μια αντανάκλαση του φωτός της τηλεόρασης της μάνας μου να τρεμοπαίζει πολύ γρήγορα, σαν στρόμπος, πάνω στην μπαλκονόπορτα μου και τρίπαρα κανονικά.. προς στιγμήν χέστηκα πως κάτι κακό συμβαίνει μες το σπίτι.
Απο τους άπειρους συμβολισμούς δεν έπιασα και πολλά.. Δε μπορώ να πω πως κατάλαβα τι θέλει να πει ο ποιητής δηλαδή (μ'αρέσει ωστόσο η εκδοχή του ντράγκονλορντ).
Συνολικά πάρα πολύ καλή και αν και ψιλομπέρδεμα, αξίζει και μόνο για τις εξαιρετικά δυνατές σκηνές και την σκοταδίλα. Το ξαναβλέπω πολύ άνετα.

dopefiend
02-01-2010, 21:22
α και μένα μάρεσε πολύ. είχα καταλήξει σε ένα παρόμοιο συμπέρασμα με αυτό του ντράγκον αλλά το τέλος δε μου κόλλησε.

κρίμα που το είδα σινεμά.

Drumsick
02-01-2010, 21:36
Βασικά τώρα που το ξανασκέφτηκα, μάλλον ενέτεινε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα το οτι το είδα μόνη σ'ένα σκοτεινό δωμάτιο. Καλύτερα απο σινεμά.

Raven Lord
04-01-2010, 01:48
την είδα πριν καμιά 15αρια μέρες, κατά τη διάρκεια 3ημέρου στο βουνό με χιόνι, τζάκι, σχέση και όλα τα σχετικά, αλλά δε βρήκα ευκαιρία να τη σχολιάσω.

δε θα μιλήσω για τους συμβολισμούς, αφού τα είπατε μια χαρά η λαιδυκιλλερ και οι υπόλοιποι. ο φον τριερ είναι ιδιότροπος, δυσνόητος, δυσκολοχώνευτος και όλα τα "δυσ" του κόσμου και οι δημιουργίες του μπορεί για τους περισσότερους να είναι... χμ... πώς να το θέσω... "αντιεμπορικές" ας πούμε. όμως, ρε πούστημ, ό,τι έχω δει, από το epidemic, το europa, τους ηλίθιους ή το δαμάζοντας τα κύματα ως το dogville, είτε μου άρεσαν είτε όχι, όλα είχαν κάτι να προσφέρουν. έτσι κ τώρα ο σκηνοθέτης είναι συνεπής. δίνει το κάτι διαφορετικό στο θεατή. η ταινία ξεκινάει χαλαρά, σχεδόν υποτονικά μετά το θάνατο του παιδιού και καταλήγει γροθιά στο στομάχι. ΔΕΝ θα την ξανάβλεπα, τουλάχιστο στο κοντινό μέλλον. παραήταν δυνατή ώστε να μη χρειάζεται άμεση επανάληψη. προσωπικά, όμως, τέτοιες ταινίες περιμένω από κάποιον που θέλει να θεωρείται μεγάλος δημιουργός.

Amnesiac.
15-04-2010, 23:24
Μόλις την είδα.

Συμφωνώ ότι είχε κορυφαία ατμόσφαιρα, φωτογραφία και όλα αυτά τα ωραία αλλά για να πω την αμαρτία μου βαρέθηκα γρήγορα. Ίσως να φταίει ότι την είδα μόνος σε διπλό κρεβάτι ενώ μάλλον είναι ταινία που σηκώνει παρέα και συζήτηση και ενώ δε με χάλασε κάτι συγκεκριμένο, έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να πατάει το pause για να τσεκάρει πόση ώρα έχει ακόμα.

Γενικά χωρίς να έχω κάποιο σοβαρό επιχείρημα κατά της ταινίας, δε την ξανάβλεπα με τίποτα.

Drumsick
15-04-2010, 23:27
Κι εγώ μόνη σε διπλό κρεβάτι την είδα αλλά δε βαρέθηκα!

Να πούμε εδώ πως ο τρόπος που αποτυπώνονται οι σκηνές στο δάσος, η ατμόσφαιρα, ο τρόπος που κάνει σκαλωματάκια η εικόνα, οι ήχοι κτλ. παραπέμπουν πάρα πολύ έντονα στην αίσθηση κάκου τριπ με μανιτάρια. Ατιμούλη Βον Τριερ ;)

Amnesiac.
15-04-2010, 23:34
Άσχετο, αλλά η πρωταγωνίστρια δεν ήταν ίδια ο Φίξξξερ;

Clockwork Orange
16-06-2010, 04:56
υπεροχη και μπαμπ!
απο αυτους που τους αρεσε λογω ατμοσφαιρας
εβγαλα 2 διαφορα συμπερασματα (χωρις να εχω διαβασει ολο το θρεντ)

η φυση εκδικιται την γυναικα για τι η γυναικα ειναι η αρχη του κακου! αυτη που ξεκινησε την "επανασταση"

ο ανθρωπος απο μονος του ειναι αντιχριστος και δεν χρειαζεται θεικες ερμηνειες! ολα ειναι εκει! η φυση,ο χαμος,η αγαπη,το σεξ,τα αρρωστημενα μυαλα!
νομιζω αλλωστε αυτο ακριβως ηθελε να δειξει η τελευταια σκηνη! ενιωσα ενα "Bow" feeling! ενα "καλως ηρθες στην κολαση"

και ναι! οπως και μετα το dogville (τοτε στο σινεμα) ετσι και τωρα εχω πονοκεφαλο! ty Lars!

nikolasfluxus
16-06-2010, 13:42
και πάμε.

12 stars circle your brow
06-11-2010, 11:43
Άψογη η ερμηνεία που έδωσε στην ταινία η ladykiller, οχι οτι τα 'χα σκεφτεί όλα τόσο καλά αλλά από το δικο μου μπέρδεμα που έχω απο χτες στο κεφάλι, νομίζω πως ταίριαξε πολύ ωραία το παζλ της.
Επισης

ΔΕΝ θα την ξανάβλεπα, τουλάχιστο στο κοντινό μέλλον.