Log in

View Full Version : Isole - Silent Ruins (2009)

GuardianOfIvorytower
08-04-2009, 17:55
Isole - Silent Ruins (2009)

http://www.metal-archives.com/images/2/1/9/6/219671.jpg

1. From The Dark
2. Forlorn
3. Nightfall
4. Hollow Shrine
5. Soulscarred
6. Peccatum
7. Dark Clouds

Αν και τους ήξερα αρκετό καιρό ως όνομα, ασχολήθηκα με τους Σουηδούς πριν από λίγο καιρό. Είχα την περιέργεια πρώτον, καθώς άκουγα πολύ καλά λόγια από πολλούς γνωστούς, αλλά και δεύτερον πρόκειται να παίξουν εδώ σήμερα, οπότε αποφάσισα να ασχοληθώ με δαύτους. Και δεν απογοητεύτηκα καθόλου. Άκουσα αυτό που περίμενα, και μάλιστα πάρα πολύ καλοπαιγμένο.

Οι Σουηδοί παίζουν αυτό που πολλοί (ανάμεσά τους και εγώ) χαρακτηρίζουν ως επικό doom metal. Αργοί ρυθμοί, βαριές κιθάρες, όπως προστάζει το ιδίωμα δηλαδή, αλλά και παράλληλα επικές μελωδίες που ξεπηδούν από τις κιθάρες και τα φωνητικά, όπως τα καθόρισαν οι πρώτοι διδάξαντες και συμπαπατριώτες τους Candlemass. Διέκρινα και Bathory επιρροές (της επικής περιόδου βέβαια), αλλά νομίζω ότι το Candlemass στοιχείο υπερισχύει. Τα φωνητικά είναι ως επί το πλείστον καθαρά, τα οποία μου άρεσαν αρκετά, καθότι τα βρήκα αρκετά εκφραστικά, ενώ σε μερικά τραγούδια ακούγονται και ορισμένα βαριά (δεν θα τα χαρακτήριζα death βέβαια). Όπως είναι αναμενόμενο, τα τραγούδια έχουν μεγάλοι διάρκεια, πάνω από τα 6 λεπτά (με την εξαίρεση του έκτου κομματιού), ενώ 2 φτάνουν τα 11 λεπτά – χωρίς φυσικά να κουράζουν. Έχουν ωραίες εναλλαγές, που και που αυξάνεται και η ταχύτητα, ωραίες μελωδίες, γενικά ρε παιδί μου είναι αξιόλογη μπάντα.

Έχω ακούσει μόνο τα 2 τελευταία τους (χωρίς να έχω προλάβει να τα λιώσω κιόλας), και χωρίς να μπορώ να κρίνω ακόμα ποιος δίσκος είναι συνολικά ο καλύτερος τους (από τα 2 τελευταία πάντως προτιμώ ελαφρώς το προηγούμενο), αλλά σίγουρα η μπάντα αξίζει της προσοχής από τους οπαδούς του είδους (όσοι δηλαδή δεν την έχουν ακούσει). Και η χώρα προέλευσής τους αποτελεί επίσης εγγύηση ε, οι Σουηδοί έχουν μακρά παράδοση στο χώρο. Για τα live τους άκουσα καλά λόγια, περισσότερα από μένα πάνω σε αυτό από αύριο.

Ra Pariah
10-04-2009, 04:17
Τρίτο και τέταρτο κομμάτι τεράστια έπη! Πες μας και για το live αύριο!

GuardianOfIvorytower
10-04-2009, 12:35
Γάμησαν. Γράφω report.

Hogarth
11-04-2009, 04:20
ωραίος δίσκος αλλά καλύτερος ο προηγούμενος. Τσέκαρε οπωσδήποτε Forevermore και Throne of Void.

dopefiend
11-04-2009, 11:11
είχα μείνει στο forevermore που είναι δισκάρα και τώρα τρέχω και δε φτάνω να τ' ακούσω όλα. κι αυτοί οι πούστιδες κάθε χρόνο η ίδια ιστορία.

shora
11-04-2009, 12:26
ωραίος δίσκος αλλά καλύτερος ο προηγούμενος. Τσέκαρε οπωσδήποτε Forevermore και Throne of Void.

αυτο.

το Forevermore ειναι το πιο ομορφο συνθετικα και το μπλιςς εχει το φιλιν.

GuardianOfIvorytower
11-04-2009, 16:30

Το Throne of Void αγοράστηκε στη συναυλία κ θα ακουστεί οσονούπω :wink:

Tyler_Durden
12-04-2009, 15:11
Tis teleytaies meres to tsekaro ki ego ayto to diskaki, kai mou fainetai aksioprepestato.Stivares kithares ogkos kai oraies syntheseis.Ostoso asfalesteri apopsi tha grapso meta apo kapoies akroaseis akomi

entit: gyro stis 4-5 akroaseis meta exo na po oti se kathe akroasi me kerdizei kai perissotero.poli oraios diskos

Ra Pariah
25-08-2009, 21:51
Δίσκος χρονιάς μέχρι στιγμής. ΥΠΕΡΕΠΟΣ και ΥΠΕΡΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. :dfinger:

GuardianOfIvorytower
03-09-2009, 22:01
θα ναι σίγουρα στα 5 καλύτερα

Ra Pariah
04-09-2009, 12:37
8)

Ruthless
04-09-2009, 13:11
10άδα παίζει, 5άδα με τίποτα.

Έχει ακόμα αρκετό καιρό ο χρόνος για να τελειώσει, και το καλύτερο άλλωστε album δεν βγήκε ακόμα. :mrgreen:

Tyler_Durden
04-09-2009, 13:17
χμ...κι εμένα πάντως μέχρι στιγμής είναι άνετα μες την 5αδα.

GuardianOfIvorytower
04-09-2009, 23:36
10άδα παίζει, 5άδα με τίποτα.

Έχει ακόμα αρκετό καιρό ο χρόνος για να τελειώσει, και το καλύτερο άλλωστε album δεν βγήκε ακόμα. :mrgreen:

δεν μπορώ να καταλάβω ποιο εννοείς :p

atom_smasher
24-11-2009, 00:41
τελικα αυτο το δισκακι ειναι ψιλοβαρετο...

Ra Pariah
24-11-2009, 11:58
:lol:

GuardianOfIvorytower
24-11-2009, 13:34
τελικα αυτο το δισκακι ειναι ψιλοβαρετο...

σεβαστή η αποψή σου μεν, αλλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω :P

atom_smasher
24-11-2009, 14:01
σαφως..σαφως...ελευθερα. Σορρυ παιδια αλλα...ακομα το Candlemass ειναι χαραγμενο στο μυαλο μου και κανενα δεν το φτασε (Isole, Count Raven, WHW, Spiritus mortis).

GuardianOfIvorytower
24-11-2009, 14:22
κολλημένε :P:P:P

σοβαρά τώρα, κ μένα μ άρεσε αρκετά το νέο Candlemass (είναι κ η όλη ιστορία + αναμνήσεις με τη μπάντα) αλλά σίγουρα τα WHW + Isole τα βρήκα καλύτερα...γούστα μωρέ

mrmaiden
27-11-2009, 00:05
αλλά σίγουρα τα WHW + Isole τα βρήκα καλύτερα...γούστα μωρέ

Αυτό ακριβώς

Jim Dandy Mangrum
30-12-2009, 13:03
wraio diskaki telika auto. kai protimw ta pop arga shmeia tous para uta pou poweizoun ligo. bravo, bravo

dopefiend
30-12-2009, 17:54
μεγάλη δισκάρα είναι. μαρέσει περισσότερο απτο bliss και φτάνει το forevermore. αν και είναι άλλη φάση αυτό, πιο χεβιμεταλ. και με υπεροχα χεβυ ριφφς. ειδικά τα μεσαία κομμάτια του δίσκου είναι τεράστια.

Ra Pariah
02-01-2010, 21:03
Μαθαίνει ο από πάνω. :D

Custom User
02-01-2010, 21:41
Νομίζω ότι το Forlorn ΔΙΔΑΣΚΕΙ χμ;

Το "Silent Ruins" δεν είναι τίποτα το εξαιρετικό, ρηξικέλευθο, τολμηρό, ερεβώδες κιεταλοιπαεπίθετα. Είναι ένας ΓΑΜΑΤΟΣ δίσκος που εκεί που αράζω στα καλά καθούμενα μου γεννάται η επιθυμία να κάνω κλικ στο φάκελό που τον έχω και να τον ακούσω ρε πούστη. Στα καλύτερα της χρονιάς.

Ra Pariah
03-01-2010, 02:44
Λοιπόν, έχεις δώσει καλά δείγματα γραφής εσύ, εύγε!

Άκου δυο metal δίσκους που δε θα βρεις εύκολα καλύτερους:

Lizzy Borden "Love You to Pieces"

Metal Church "Blessing in Disguise"

Αυτά... :)

Custom User
03-01-2010, 03:52
Blessing In Disguise αγαπάμε.
Θα ακονίσω και το τσεκούρι των Λίζυ Μπόρντεν λοιπόν. Το συγκεκριμένο που λες έχω μια υποψία ότι παίζει να βρίσκεται σε μια παλιά TDK παρέα με κάτι άλλο. Ενηγουέη δεν τους έχω δώσει ποτέ μεγάλη σημασία -ούτε που θυμάμαι πως ακούγονται. Θα το κατεβάσω για πάρτη σου!

GuardianOfIvorytower
07-01-2010, 19:45
Κ καλά θα κάνεις :wink: