View Full Version : Obtained Enslavement "Centuries of Sorrow", EnLikstøy Music Inc./1994
Ra Pariah
06-04-2009, 14:15
http://www.metal-archives.com/images/5/8/4/1/5841.jpg
1.Desecration Of My Souls 04:54
2.As I Slowly Fade 04:11
3.Dark Holiness 05:21
4.Symbollic 02:11
5.Unblessed 06:08
6.Haze Of Knowledge 03:14
7.Centuries Of Sorrow 04:36
8.Pure 03:33
9...Sorrow 03:21
Εξήγουμαι αρχικά: ο συγκεκριμένος δίσκος δεν έχει καμία σχέση με τα πληκτρομπουκώματα της συνέχειας.
Οι Obtained Enslavement είναι Νορβηγοί και τραγουδιστής τους είναι ο Pest (γνωστός επειδή έχει τραγουδήσει στα καλύτερα Gorgoroth κομμάτια :touched:). Ο πρώτος τους δίσκος είναι και ο κάλλιστος, όπως θα καταλάβατε! Σε μία εποχή οπότε ο μεγάλος χαμός είχε κοπάσει στη Νορβηγία, η μπάντα από το Stord εξαπολύει μια βόμβα, ένα πόνημα που μαζί με διάσπαρτα Burzum σημεία στοιχειοθετούν ένα ιδίωμα μέσα στο βασικό σώμα του Black Metal, το Raw Melodic Black Metal. Οι σχεδόν κλασικές αρμονίες που χρησιμοποιούνται έρχονται σε -φαινομενική- αντίθεση με τη λυσσώδη μανία της μπάντας. Η ατμόσφαιρα του δάσους που υπάρχει διάχυτη σε όλο το full-length είναι ό,τι θα ακούσουμε και στο περιβόητο τρίτο Ulver. Εμένα προσωπικά τούτο 'δώ μ' αρέσει περισσότερο. Όλα τα riffs έχουν δουλευθεί πολύ-πολύ και μαγνητίζουν το αυτί με το γνωστό νοσταλγικό νορβηγικό τρόπο! Η παραγωγή σε τοποθετεί στο κατάλληλο mood. Πρίμα του θανατά κι όση αναλογικούρα αντέχουν τα αυτιά σου! Πού και πού υπάρχουν και πιο ανίερα παιξίματα αντλημένα από death/black πρωτοπόρους.
Οι Lja είναι η συνέχεια αυτού του ήχου. Αν σας αρέσουν, τότε εδώ θα παραμιλάτε για κανά εξάμηνο...
phthoggon
07-04-2009, 20:07
Το άκουσα χθες αυτό, και απαντώ εδώ! Λοιπόν μου άρεσε αρκετά, μπράβο ρε, και παίζει να ήταν άλμπουμ που ποτέ να μη το άκουγα λόγω της φήμης της μπάντας. Μου θυμίζει κάπως το πρώτο Borknagar (ντάξει δε συγκρίνεται όμως) φάση μπάντας που μόλις ανακάλυψε το μπλακ μέταλ και χαίρεται, έχει αυτό τον ενθουσιασμό που είχαν όλοι οι δίσκοι στη νορβηγία μέχρι το 95-96, παρ' ότι που φαίνεται (τίτλοι etc) ότι είναι περίπτωση μπάντας που jumped on the bandwagon ας πούμε. Παίζουν καλά όμως, ήταν και ντεθ μέταλ μπάντα πριν (φυσικά) οπότε είχαν ξεπεράσει το κλασικό στάδιο της κουλαμάρας των πρώτων δίσκων και ο δίσκος έχει μερικές ριφάρες εξαιρετικές. Σε όσους θέλουν να είναι κομπλέτισιστς από νορβηγία προτείνεται.
Σε όσους θέλουν να είναι κομπλέτισιστς από νορβηγία προτείνεται.
Για κομπλέτισιστς που αγοράζουν κιόλας υπάρχει ένα θέμα με την τιμή του ...Το πουλάει κανείς?
phthoggon
07-04-2009, 23:11
Κάτσε πρώτα μωρε να το ακούσει και κανένας πρώτα, αμάν πια εσύ ένα γύρο μπροστά είσαι πάντα!
Α και είναι κομπλετιστ τελικά ε.
phthoggon
07-04-2009, 23:21
...
Μαριε,νομιζω οτι εδω (http://www.youtube.com/watch?v=btUZ25VcH3E&feature=related) εισαι.
πω. ρε.
ρε μαλάκα.
μίλα ρεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!
(έχεις πιεμ)
Ra Pariah
08-04-2009, 04:40
Phthoggon, πρώτον περιμένουμε εναγωνίως το χτύπημα! Δεύτερον, ισχυρίζεται κανείς ότι έχει μαζέψει όλα τα νορβηγικά έστω και σε mp3 (δηλαδή ότι έχει ακούσει ενδελεχώς ακόμη και "αμπαλιάσεις" τύπου Hades Almighty και Einherjer, παίζει να είναι και ανορθόγραφο); Προσοχή, αν πει "ναι" θα τον υποβάλλω σε σκλήρο έλεγχο! Τρίτον, η πληροφορία για το ότι παίζαν death με βοήθησε σε αρκετά σημεία. Τέταρτον, εμένα μου αρέσουν πραγματικά πολύ! :touched: Ο Lja (Ciekals) μου έλεγε ότι είναι οπαδός του δίσκου απ' όταν βγήκε! Γερό credit! Και σκεφτείτε ότι δεν τους έχουν επιρροή στο myspace, δλδ παίζει αυτό το διαμαντάκι να είναι αρκετά καλά κρυμμένο!
Τι παει να πει εχει ακουσει ενδελεχως ολα τα νορβηγικα? Εγω νομιζα οτι ο καθεις ασχολειται με οτι του αρεσει , για οσο χρονο θελει και οσο σοβαρα θελει.
Εμενα πχ μου αρεσουν καποια ξεχασμενα της εποχης εκεινης αυτο (http://www.metal-archives.com/band.php?id=2324)..so what?
Ra Pariah
09-04-2009, 19:57
Φίλε, κυρίως αυτό που είπες ήθελα να διατυπώσω με μία επιθετική ερώτηση. :roll: Δηλαδή, εντάξει οι Einherjer αντε να έχουν κάποια καλούτσικα κομμάτια. Τπτ παραπάνω. Αν έλθει κάποιος και μου πει, ωστόσο, ότι τα έχει όλα, παρά τη μετριότητά τους, τι πάει να πει; ότι αυτός ο τύπος έχει ακούσει και κατανοήσει τις δουλειές που πραγματικά αξίζουν (π.χ. πρώτο Dodheimsgard) πιο καλά από εμάς τους "κοινούς θνητούς"; Δε νομίζω!
Το ίδιο λέμε ουσιαστικά! Όσο για Abyssmal, :evil:!
ισως τα βρηκε φτηνα,
ισως απλα ειχε σε καποια groups ευκολοτερη προσβαση απο αλλα,
ισως απλα τα αγορασε συν τω χρονω διοτι αλλο "αποφασιζω το ετος 2000 να διαλεξω 50 συνολικα δισκους απο τα 90s" και αλλο ¨"απο το 1990 και καθε χρονο μετα αγοραζω μια 20αδα δισκους τις εποχης μου". Το 2000 θα καταληξω με μια 200αδα ...
Συμπερασματα μπορεις να βγαζεις, αλλα δεν ισχυουν για ολους ..για πες τωρα για τους abysmal και κυριως κανε τον ελεγχο που ειπες ..Μπορει να προκυψει κατι καλο και ξεχασμενο!
Ra Pariah
10-04-2009, 02:08
Όμορφα, για Abysmal θα το ξανακούσω και θα σχολιάσω από αύριο αναλυτικά, επειδή έχω να ασχοληθώ κανά εξάμηνο.
Λοιπόν, από αγνωστιές (πάντα σε νορβηγικά λημέρια) κορυφαία θεωρώ τα Daudur, τα περισσότερα Hordagaard, τα Sarcoma INC, το Black Hole Generator, το "Det Gamle Riket" demo από Windir (ορισμός της τελειότητας), το Perished προσφέρει καλούτσικες στιγμές και πού και πού νιώθω την ανάγκη να γουστάρω ασύστολα το Kvist full-length. Αυτά για την ώρα, περιμένω τα δικά σου! :razz:
Agoraphobic_S.I.
09-09-2009, 01:36
Λοιπόν, αυτό εδώ φαίνεται πραγματικά πολύ καλό. Κι ο ήχος που μου 'λεγες Μάριε (έτσι δεν σε λένε; ) γαμάει, είναι βασικά το ξύσιμο που αγαπήσαμε και αγαπάμε. Ριφφαρες παντού! Πιο συγκεκριμένα, το Symbolic αποδεικνύει το death metal παρελθόν τους (με το αρχικό ριφφ να είναι ντεθ όσο δεν πάει), ενώ το Unblessed είναι μάλλον απ' τα πιο πορωτικά bm κομμάτια που έχουν γραφτεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι γαμηστερά εννοείται.
Από αύριο πιο εμπεριστατωμένη άποψη.
Το centuries of sorrow το είχα αγοράσει το '94, όταν είχε βγει. Είχα πάθει πλάκα τότες.
Ra Pariah
09-09-2009, 15:53
Λοιπόν, αυτό εδώ φαίνεται πραγματικά πολύ καλό. Κι ο ήχος που μου 'λεγες Μάριε (έτσι δεν σε λένε; ) γαμάει, είναι βασικά το ξύσιμο που αγαπήσαμε και αγαπάμε. Ριφφαρες παντού! Πιο συγκεκριμένα, το Symbolic αποδεικνύει το death metal παρελθόν τους (με το αρχικό ριφφ να είναι ντεθ όσο δεν πάει), ενώ το Unblessed είναι μάλλον απ' τα πιο πορωτικά bm κομμάτια που έχουν γραφτεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι γαμηστερά εννοείται.
Από αύριο πιο εμπεριστατωμένη άποψη.
A) χαίρομαι που σου άρεσε!
Β) έτσι με λένε.
Agoraphobic_S.I.
10-09-2009, 04:30
Ακούω τώρα το Witchcraft και είμαι σε φάση "γιατί ρε παιδιά;"
Μόνο κάποια καλά ριφφς το σώζουνε.
Κάποιοι ζηλέψανε τους μποργκιρ φαίνεται.
Ra Pariah
10-09-2009, 14:37
Άστα...
Σχεδόν κατάντια στα επόμενα.
Merika groups exoyn mia sta8erh a3ia sto xrono.
Soyrgela htan, soyrgela paremeinan
Ra Pariah
19-09-2009, 17:39
:moutza:
Φιλικά πάντα. :)