Log in

View Full Version : σοβαρό thread

carheart
06-04-2009, 10:32
Χτες υπήρξε μια συζήτηση υπερχειλίζουσας σοβαρότητος και αγνών σκοπών και παιδικών ονείρων, και για αυτό θέλω την ειλικρινή σας απάντηση στην παρακάτω ερώτηση. Στις παρακάτω ερωτήσεις.

Πόσα cd/LP αγοράσατε τον τελευταίο μήνα; Από που και πόσο; Γενικώς υπάρχουν περίοδοι που αγοράζετε λιγότερο και περισσότερο; Πόσο είναι το minimum και το maximum σας σε μηνιαίες αγορές. Προτιμάτε μεγαλοκαταστήματα, μικρά μαγαζάκια, distros ή ebay; Η γενιά του mp3 τι λέει; Με δυο λόγια, πόσα χρήματα ξοδεύετε μηνιαίως για αγορά μουσικής;

Κανόνες : Θα εκτιμούσα την απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις. Επίσης, δεν με απασχολεί και τρομερά *ποιούς* δίσκους αγοράσατε, αλλά πόσους. Επίσης, επειδή αναφέρθηκε, καλό θα ήταν να μη μιλάμε από τη δεύτερη σελίδα για το ποιός θα γαμήσει την powerania, ας μείνουμε στο αντικείμενο.

Μόνο σοβαρές απαντήσεις, ευχαριστώ.

fandango
06-04-2009, 11:18
Χτες υπήρξε μια συζήτηση υπερχειλίζουσας σοβαρότητος και αγνών σκοπών και παιδικών ονείρων, και για αυτό θέλω την ειλικρινή σας απάντηση στην παρακάτω ερώτηση. Στις παρακάτω ερωτήσεις.

Πόσα cd/LP αγοράσατε τον τελευταίο μήνα; Από που και πόσο; Γενικώς υπάρχουν περίοδοι που αγοράζετε λιγότερο και περισσότερο; Πόσο είναι το minimum και το maximum σας σε μηνιαίες αγορές. Προτιμάτε μεγαλοκαταστήματα, μικρά μαγαζάκια, distros ή ebay; Η γενιά του mp3 τι λέει; Με δυο λόγια, πόσα χρήματα ξοδεύετε μηνιαίως για αγορά μουσικής;

Κανόνες : Θα εκτιμούσα την απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις. Επίσης, δεν με απασχολεί και τρομερά *ποιούς* δίσκους αγοράσατε, αλλά πόσους. Επίσης, επειδή αναφέρθηκε, καλό θα ήταν να μη μιλάμε από τη δεύτερη σελίδα για το ποιός θα γαμήσει την powerania, ας μείνουμε στο αντικείμενο.

προσωπικά, πηγαίνω για βόλτα στα δισκάδικα (και στα κομιξάδικα :-P) μια φορά τον μήνα, όταν έχω πληρωθεί δηλαδή. Την Πέμπτη ας πούμε, πήγα σε alone, nephilim και metropolis, και αγόρασα 11cd και 2dvd, ενώ περιμένω και την παραγγελιά από το no remorse με 2cd Conception. Θέλω να έχω όλο τον μήνα για να δω και να ακούσω ό,τι αγοράσω, με deadline τη μέρα που θα πληρωθώ οπότε θα ξαναπάω για ψώνια/μακελειό. Εκτός αν ενδιάμεσα βγει κάποιο cd/dvd που με ενδιαφέρει, οπότε θα πάω να το πάρω κατευθείαν, δεν θα περιμένω να τελειώσει ο μήνας.

Σε μέσο όρο, πρέπει να δίνω 150-200ευρώ τον μήνα.

House Of Low Culture
06-04-2009, 11:20
Καλό θρεντ. Λοιπόν, πλέον έχω κόψει τις πολλές-πολλές αγορές, σιντί πια δεν αγοράζω καν, εκτός κι αν δεν παίζει σε βινύλιο αυτό που θέλω να πάρω(κάνα ντέμο ελληνικής μπάντας πχ.), κι όσον αφορα στα βινύλια αγοράζω 3 το μήνα κατά μέσο όρο. Χτυπάω συνήθως πράγματα από Eclipse Records(black metal μέχρι φολκ ψυχεδέλεια και θόρυβο), hardwax(techno, dubstep, deep house) και dronerecords.de και πιο λίγα πράματα από μαγαζιά(άντε να πηγαίνω κάνα υπόγειο όταν μου καυλώσει και θέλω να χαλάσω λεφτά για να αγοράσω κάνα pere ubu ή ό,τι μου κατέβει εκείνη τη στιγμή(γκάμα μεγάλη προσφερόμενων βινυλίων υπάρχει). Ε κάνα 30άρι ευρώ δλδ σύνολο. Φυσικά η περισσότερη μουσική μου είναι σε mp3 και χαίρομαι γι' αυτό(μέχρι να τα πάρω όλα αυτά σε βινύλια φυσικά, χαρχαρχαρ) και πως αλλιώς θα μαθαίναμε τόσα γαμάτα πράγματα που δεν βρίσκονται εύκολα κτλ. Πχ. αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=9drK-M_l8bA

Reject
06-04-2009, 12:37
οταν δουλευω,παιρνω μεχρι και 40-45 δισκους/7αρακια τον μηνα.ολα τα λεφτα δλδ εκει.
τωρα παιρνω τα αρχιδια μου.5-6 τον μηνα.αλλα μονο δισκους,οχι σιντι.
μεχρι πριν 2 μηνες(και για 7 συναπτα ετη) εστελνα ενα 20ευρω την βδομαδα στον κολλητο μου στην αγγλια,και αυτος μου εστελνε οτι εβρισκε απο πανκ/χαρντκορ σε μεταχειρισμεναδικα.οπως επισης παραγγελιες απο ντιστρο του εξωτερικου,ο δισκος μεχρι 8ε και το 7αρακι μεχρι 3.5.
τωρα αγοραζω και απο ε-γκεη,μιας και εχω πετυχει πολλα και καλα σε πολυ χαμηλες τιμες (π.χ δισκοι απο wipers,les thugs να κλεινουν στην μια λιρα).
απο μαγαζια στην ελλαδα καποτε μονο απο ρυθμ,δλδ τα πρωτα μου "βασικα" χαρντκορ ακουσματα απο τον σταυρο.τωρα κανενας,ειναι ολοι σκιτζηδες και λαμογια.

regularpaul
06-04-2009, 12:38
Γύρω στα 10-20 βινύλια τον μήνα. Από 100 ως 250 ευρώ ας πούμε.
Από το ιντερνετ σχεδόν αποκλειστικά (ebay και διάφορα online δισκαδικα).
Λίγες φορές από το Record House στην Ν. Σμύρνη.
Λίγες από Ελληνικά ντιστρο, κυρίως σε λάιβ.
CD μονο Ελληνικών συγκροτημάτων που δεν βγάζουν βινύλιο.

τον μήνα Μάρτη έδωσα περίπου 150ε στα ebay (http://www.ebay.com), rough trade (http://www.roughtrade.com), jackpot records (http://www.jackpotrecords.com), all that's heavy (http://www.allthatisheavy.com)

μπ3 παίζει στο φουλ, soulseek σχεδόν αποκλειστικά
+ λινξ που βρίσκω εδώ ή μου δίνουν λοιπές δικτυακές περσόνες!

Ford Prefect
06-04-2009, 12:48
Κάποτε έδινα περί τα 90 ευρώ το μήνα. Αρχικά σε δισκάδικα επί του φυσικού, στην Αγγλία σε αλυσίδες, σε συνοικιακά, σε παζάρια κλπ.
Μετά ανακάλυψα το eBay.
Μετά παντρεύτηκα και έκανα παιδί.
Εδώ και 3 χρόνια δεν έχω δώσει τίποτα. Τόρεντς. Έχουμε ακόμα ανάγκες, αλλά δεν έχουμε λεφτά. Νιώθω φριχτά αλλά κοιμάμαι τα βράδια.

Amnesiac.
06-04-2009, 12:52
Φέτος (από Σεπτέμβρη και μετά) πρέπει να έχω αγοράσει μονοψήφιο αριθμό σιντί/βινυλίων λόγω άλλων προτεραιοτήτων (έτσι γίνονται οι άνθρωποι σκυλάδες λολ). Προτιμώ είτε τα μικρά μαγαζάκια τύπου ρυδμ για τα ψώνια μου, ακόμα κι αν στοιχίζει λίγο ακριβότερα, είτε τους πάγκους στα επίσης μονοψήφια λάιβ.

Γενικότερα, σε νορμάλ συνθήκες, νομίζω ότι θα δίνω γύρω στα 60-70 ευρώ το μήνα για να ψωνίσω μουσική.

GuardianOfIvorytower
06-04-2009, 12:58
Χμ εξαρτάται από το μήνα κ παίζει. Από "κανονικές" αγορές σε μαγαζιά εδώ όχι πολλά, 3-4 LP το μήνα αν βγαίνω. Αλλά περιμένω να γίνουν παζάρια (ένα κάθε 3 μήνες) κ εκεί τσακίζω όσο περισσότερα μπορώ (έχει τύχει να φύγω από παζάρι με 20 βινύλια πχ.) Επίσης, όποτε σκάει νέο πράγμα από steel legacy θα πάρω σίγουρα κάτι (όπως το μήνα αυτό). Καλά, τώρα έρχεται κ το Keep It True, όπου θα φύγουν πολλά, αλλά αυτό είναι μία φορά το χρόνο.

Ra Pariah
06-04-2009, 13:01
Το Φλεβάρη είχα κάνει αγορές της τάξης των 180-200 ευρώ (CDs κατά κύριο λόγο). Μερικές ήταν "υπεραισιόδοξες" (βλ. κεφ. "καταναλωτισμός και παιδικός ενθουσιασμός"), ωστόσο. Π.χ. από καινούργιες κυκλοφορίες είχα αγοράσει το Kampfar, το οποίο, εάν ήξερα περί τίνος πρόκειται, δε θα αποτελούσε προτεραιότητα. Κάποια παλιότερά ήταν κυρίως US metal: Lordian Guard, Leatherwolf κ.ά. Το κύριο σώμα των αγορών είχε γίνει από αρκετά καλά ενημερωμένο δισκάδικο της Πάτρας (Rock 'n' Roll). Το Μάρτη αγόρασα από Up the Hammers (πάγκους), Bowel of Noise (σωτήριο!) και απ' το πατρινό ξανά (περίπου ίδια έξοδα, ίσως λίγο μειωμένα). CDs τύπου Den Saakaldte και Kawir από καινούργια και Cloven Hoof και Enchanter από παλιατζούρες (:touched:). Από internet σπανίως παραγγέλνω, π.χ. είχα πάρει 7" Fiendish Nymph θυμάμαι κάποτε.
Εχθρός του mp3; Καμία σχέση! Αρκεί να μη σε πιάνει η μανία να τα ακούσεις όλα εν μια νυκτί, επειδή διαμορφώνονται ύστερα λανθασμένες απόψεις. Αυτά...

Drumsick
06-04-2009, 13:13
Οικονομική κρίση σου λέει μετά...

Ra Pariah
06-04-2009, 13:16
Πώς μαμάει ο Μπλόντι έτσι; Ακόμη και Τσαρλς Μπρόνσον!

12 stars circle your brow
06-04-2009, 13:17
Τον τελευταίο μήνα περίπου 20 cds, τα οποία ήταν και τα μόνα που έπαιρνα από φόβο πως αν αρχίσω βινύλια θα με διώξουν από το σπίτι επειδή δεν θα 'χω να πληρώσω ούτε τα κοινόχρηστα. Οπότε και οι αγορές μειώνονται ή αυξάνονται ανάλογα με τις ανάγκες και τα οικονομικά μου. Έχει τύχει σε έναν μήνα να χαλάσω 30 ευρώ και σε κάποιον άλλον 300. Αν δούλευα τα πράγματα θα 'ταν διαφορετικά αλλά τώρα δεν. Δυστυχώς δεν άντεξα και πριν λίγο καιρό ξεκίνησα και την αγορά LPs με το τελευταίο Brainbombs (που λέγαμε) και ένα εφτάρι σόλο καριέρας από τον ντράμμερ τους (Diskad 7). Πλέον που τ' αγοράζω και αυτά απλά φροντίζω να κάνω κράτει και να παίρνω μόνο πράγματα προτεραιοτήτων και ν' αφήνω τα λιγότερο σημαντικά.
Αγοράζω από ebay με τον γνωστό τρόπο (search engine) όταν θέλω κάτι μέχρι να το βρω αλλά και με saved sellers τους οποίους τσεκάρω κάθε 3 μέρες για να δω τι θα βγάλουν (γενικά παίζουν χαμηλές τιμές, 4 cds με 20$ ας πούμε).
Επίσης distros και labels (κυρίως σε κάποια καινούρια κυκλοφορία).
Amazon και play.com δεν έχω ασχοληθεί και δεν ψωνίζω.
Και από τα κανονικά δισκάδικα παίζει μόνο από κανα Bowel που επισκέπτομαι μια-δυο φορές τον μήνα.
Μέσος όρο αγορών κάθε μήνα, καμια ντουζίνα.

Ra Pariah
06-04-2009, 13:18
Επανερχόμενος στο θέμα μας, μάλλον ήταν υπερβολικά τα έξοδα συμφωνώ, αλλά τα θες ΟΛΑ τα γ***μένα, CDs και βινύλια!

irreligious
06-04-2009, 13:31
0.

Οι αγορές έχουν σταματήσει να είναι προτεραιότητα. Μόνο όταν έχω πολλά φράγκα στην τσέπη, που τότε κάνω μια βόλτα από κέντρο και τσιμπάω τίποτις προσφορές του μετρόπολις
ή κανά δίσκο που μου αρέσει ΠΟΛΥ.

enitharmon
06-04-2009, 13:38

χμ. εχω παρατηρησει με θλιψη οτι ακουω λιγοτερη μουσικη απο παλια, ενημερωνομαι λιγοτερο απο παλια και ως αποτελεσμα αγοραζω λιγοτερα πραματα. δηλαδη οταν πρωτοηρθα γερμανια αγοραζα καθε βδομαδα σχεδον, παλια, νεα, σιντι συγκροτηματων απλα και μονο επειδη "πρεπει" (οπως ενα αρκτουρους που ξεθαψα χτες) και τετοια.
τωρα πλεον προσπαθω κυριως να συμπληρωσω δισκογραφιες, να αποκτησω καποια κλασσικα πραματα γιατι θελω να τα εχω. Ολα αυτα τα στανταρ πραματα και τα μεηνστρημ μεταλ/ροκ/ο,τιδηποτε ακουω τα βρισκω σχετικα ευκολα σε μεγαλοκαταστηματα με καλες σχετικα τιμες. Δηλαδη οποτε παω saturn στις προσφορες των 6,99-7,50 € σχεδον παντα θα υπαρχει κατι που με ενδιαφερει. (στο οτι εχω μειωσει τις αγορες σιντι συμβαλει και το οτι πλεον δινω αρκετα για dvd και οτι πολλα cd που με ενδιαφερουν εχουν πανω απο 15€). Εχουν υπαρξει ομως και φορες που εχω αφησει κατοσταρια για σιντι

για αγορες γενικα θα προτιμουσα μικρα μαγαζακια, τα οποια σχεδον παντα ομως ειναι πιο ακριβα, αλλα μυριζουν πιο ωραια =) ebay/amazon σχεδον ποτε, δεν εχει καμια πλακα και ικανοποιηση να ψωνιζω ονλαιν, εκτος κι αν εχει offers that you can't refuse.

τα μπ3 τωρα ειναι ενα θεμα. αν εχω ενα αλμπουμ ηδη σε μπ3 το σκεφτομαι πολυ πριν το αγορασω, δε δινω καθολου ευκολα τα 10-15€. παιζει επισης ρολο ποσο "μικρο" ή "μεγαλο" ονομα ειναι το γκρουπ, δηλαδη πιο ευκολα αγοραζω σιντι καποιου μικρου, παρα των πλασιμπο ξερω γω. ξερω οτι δε θα παρουν σχεδον τιποτα απο τις πωλησεις, θα εχουν την ικανοποιηση οτι πουλησαν ισως.

επισης οταν εχω οιστρο αποφευγω βιβλιοπωλεια, μαγαζια με δισκους και κομιξαδικα

Razor
06-04-2009, 14:39
2-3 θρασοσιντια τον μηνα κι αυτα πολλα ειναι,δεν εχουμε να κλασουμε τον τελευταιο καιρο (ειναι και τα ξυδια με τις ποτανες)

metamelia3
06-04-2009, 14:41
χμ. εχω παρατηρησει με θλιψη οτι ακουω λιγοτερη μουσικη απο παλια, ενημερωνομαι λιγοτερο απο παλια και ως αποτελεσμα αγοραζω λιγοτερα πραματα.
same here. απο καλοκαιρι μεχρι τωρα εχω αγορασει μονο καποια πραγματα στο ταξιδι γερμανια - γαλλια και περισσότερο για τουριστικούς λόγους (βολτα στα δισκαδικα κλπ). γενικά μου φαίνεται πανάκριβη η αγορά της αθήνας και απο ιντερνετ βαριεμαι να ψαχνομαι με μεταφορικα, χρεωστικες, πεηπαλς κλπ. εσεις που αγοραζετε απο νετς για πειτε τιποτα για το κοστος μεταφορικών απ' τα διαφορα σαητς

Reject
06-04-2009, 14:46
χμμμ...
καλκι εγω προτιμαω να παιρνω 3-4 δισκακια απο αγγλια,τα μεταφορικα βγαινουν γυρω στα 6ε τωρα που επεσε η λιρα.γερμανια μου φαινεται αρκετα ακριβη αγορα.
παντως εγω ουτε πευπαλ,ουτε χρεωστικες ουτε τπτ.στελνω λεφτα σε φακελο,συνηθως συστημενο.
στα επομενα σου ταξιδια ψαξε για καμια αποθηκη με μεταχειρισμενα βινυλια,ειδικα γερμανια.θα βρεις πραγματα σε τιμες εντελως ξεφτιλα πχ εγω πηρα μια φορα μια παραγγελια απο γερμανια με cheepskates,soul asylum,pixies,waterboys,cramps,lime spiders,green on red και μου βγηκαν με τα ταχυδρομικα περιπου 25ε.

~ladykiller~
06-04-2009, 15:00
έγινα μία ακόμα από την γενιά των mp3 και τα γνωστά, κατέβασμα τα πάντα όλα.

τα περισσότερα όμως cd -πέρα από συγκροτήματα και ανθρώπους που ακούω- τα κατεβάζω πρώτα και μετά αν είναι καλά τα "αγοράζω" σε diy συναυλίες και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια/καταλήψεις, αλλά δεν έχω στάνταρ τον μήνα τόσα. εξαρτάται το mood που βρίσκομαι.
ε φυσικά παίζει και το χέρι με χέρι.

τέλος σε μαγαζιά πάω πολύ λιγότερο απ' ό,τι παλιότερα για οικονομικούς και μη λόγους, αλλά γενικά προτιμώ τα μικρομάγαζα. super market τύπου metropolis ποτέ δεν τα συμπάθησα -για οικονομικούς και μη λόγους ξανά- αλλά πέρναγα συχνά από το pmw επειδή δούλευε ο κολλητός μου και τσίμπαγα και μερικά cdάκια, κάποιες φορές. :fear:

αυτά από μένα.

eleventh guardian
06-04-2009, 15:09
Κατ' αρχάς να πω κι εγώ ότι ενώ τα τελευταία 4-5 χρόνια έχω χωθεί για τα καλά στο underground, με αποτέλεσμα να βομβαρδίζομαι σχεδόν καθημερινά με πληροφορίες για δίσκους που αγνοώ, ο χρόνος που μπορώ να αφιερώσω στην ακρόαση είναι απελπιστικά λίγος.

Παρ' όλα αυτά έχω το μικρόβιο να θέλω να αποκτήσω αυθεντικό οτιδήποτε μ' αρέσει, παλιό ή καινούριο, όσο "αιματηρό" κι αν είναι για την τσέπη μου. Γενάρη-Φλεβάρη π.χ. ξεσκίστηκα στις διαδικτυακές αγορές, αλλά τον Μάρτη προέκυψαν κάποιες έκτακτες υποχρεώσεις που με ανάγκασαν να βάλω λίγο φρένο. Μετά από πολύ καιρό έφτασα να βάλω στην πιστωτική μόνο το κατώτατο ποσό και πάλι να ξεμείνω με 50-60 ευρώ τις τελευταίες ημέρες του μήνα.

Υπό κανονικές συνθήκες, πάντως, οι περισσότερες αγορές μου γίνονται από το internet (eBay κατά βάση, CD Universe, The End και έχω καιρό να πάρω από CD Baby γιατί ακρίβυνε πολύ τα ταχυδρομικά), ακολουθούν τα μικρά μαγαζιά του χώρου και Metropolis πλέον πηγαίνω μόνο για τις προσφορές (AOR ας πούμε, που άρχισα να καραγουστάρω σχετικά πρόσφατα και προσπαθώ να συμπληρώσω σιγά-σιγά δισκογραφίες) και για καμιά κυκλοφορία πιο μεγάλου γκρουπ που δεν φέρνουν τα μικρότερα δισκάδικα (το νέο Queensryche π.χ. μάλλον θα το πάρω εκεί).

Πάντως, μια κατοστάρα ευρώ φεύγει χαλαρά κάθε μήνα.

stam and the witches
06-04-2009, 15:24
Μετά από μανιώδεις αγορές στο λύκειο και κάπως πιο ήρεμες (και σωστές) στο 1ο έτος, έχω κόψει παντελώς τις αγορές. Τελευταίο βινύλιο το τσίμπησα κάπου τον Οκτώβρη.

Έχοντας ζήσει τη φάση αγοράς μουσικής πολύ έντονα στο παρελθόν, μόνο αρνητικά μπορώ να το θυμηθώ πλέον. Όλος ο ψυχαναγκασμός του να κυνηγάς και να κυνηγάς την χ,y μαλακία που μπορεί να μην είναι καν ΤΟΣΟ σπουδαία, μόνο ψυχοφθόρος είναι. Το μόνο σίγουρο τώρα είναι ότι έχω χαλαρώσει και ακούω μουσική περισσότερο από ποτέ.

Η μουσική είναι αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα, χοχο

BURNIN AMBITION
06-04-2009, 15:49
hrtha na gamhsw to sovaro tread

nothingman
06-04-2009, 16:09
κάθησα έκαμα εφτά προσθέσεις και δώδεκα αφαιρέσεις και κατέληξα ότι υπό κ.σ. τρώω περίπου 70-80€ το μήνα από τα γνωστά μαγαζάκια του κέντρου κατά κύριο λόγο. metropolis έχω να πάω 2-3 μήνες. οι κ.σ. δεν ισχύουν τώρα που έδωκα 99 λίρες για τη σουπερ ντούπερ έκδοση του ten και για ένα διάστημα θα κρατήσω χαμηλό προφίλ, θα κρύβομαι στα στενά και θα φοράω καμπαρντίνα και ρεπούμπλικα!

σταμ, αστεία πράγματα ε. αν η πολύ έντονη φάση αγοράς μουσικής στο παρελθόν είναι τα χρόνια του λυκείου ξερωγω που αντί να παίρνεις τυρόπιτες από το κυλικείο στο διάλειμμα έκαμες κοπάνες και έπαιρνες σιντίζ, ε δεν μπορώ να καταλάβω πως κούρασε η φάση και σου κατέφαγε τα σωθικά και δε φχαριστιόσουν τη μουσική ενώ τώρα απαλλαγμένος, νοιώθεις.

stam and the witches
06-04-2009, 16:21
Όταν έχεις το 15ευρω στο σβέρκο σου είσαι "υποχρεωμένος" να σου αρέσει κάτι, αν με πιάνεις.

Και πες ότι είμαι μαλάκας και ότι δεν το χειριζόμουνα σωστά. Αυτό περί αγαθού και εμπορεύματος ισχύει όμως.

Swollen
06-04-2009, 16:25
κ το ότι το κατεβάζεις αντί να το αγοράζεις, σταματά να το κάνει εμπόρευμα?

ον τοπικ: είμαι νέος στο άθλημα.πιο παλιά ελάχιστες αγορες, πλέον κυρίως βυνίλια κ κυρίως από τα γνωστά μαγαζά της αθήνας
μπορεί κ κάμια βόλτα μοναστηράκι για χάζεμα

στάνταρ αγορές τον μήνα δεν μου το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση οπότε οικονομίες κ όταν φτάσω τα 100 εβρά πάνω-κάτω πάω για ψώνια.

metamelia3
06-04-2009, 16:39
στις 15/4/1964 ο προεδρος μαο ειπε: "μην το γαματε ετσι. ειναι ωραια φαση να αγοράζεις δίσκους, όχι μόνο για τους δίσκους ως αντικείμενα (που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν ολοκληρωμένα κόνσεπτ) αλλά γιατί έχει πλάκα και η βόλτα στα δισκάδικα και ο καφές χαζεύοντας τι πήρε ο καθένας μετά. Προσοχή όμως στον φετιχισμό"

Reject
06-04-2009, 16:47
stam ωραιος ρε φιλε.
σε κουρασε λοιπον ο πλουραλισμος και η υπερπροσφορα μουσικης.
αν κατι το εχεις ακουσει πρωτα και σου αρεσε,δεν το βρισκω ιδιαιτερα ψυχοφθορο να το ψαξεις και να το αγορασεις.ισα ισα.
οντως,η μουσικη ειναι αγαθο και οχι εμπορευμα,για αυτο και δεν γουσταρουμε τις εταιριες που κοπανανε 15ε το σιντι,20 το βινυλιο.στηριζουμε μονο ανεξαρτητες παραγωγες.και αν ειναι να αγορασουμε κατι απο "μεγαλες",προτιμουμε μεταχειρισμενα.

stam and the witches
06-04-2009, 16:52
Ναι αλλά δε θα μου πει κανείς πώς θα ξοδέψω τα λεφτά μου!

Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε σένα ή στον nothingman, αλλά σε τελείως γενικότερο επίπεδο επισημαίνω το ότι το "μπορείς να αγοράζεις αυτά και αυτά πιο ήρεμα" και πάει λέγοντας, δεν έχει κάποιο νόημα. Δεν ξοδεύουμε όλοι τα λεφτά μας με τον ίδιο τρόπο, άρα δε μπαίνει ένα (έστω και ασαφές) γενικά "σωστό".

Reject
06-04-2009, 16:56
οχι ρε συ,ποιος σου ειπε πως να ξοδεψεις τα λεφτα σου?
απλα σου δινω μια διαφορετικη αντιμετωπιση του ιδιου ζητηματος.γτ και εσυ αντιμετωπιζεις την μουσικη με την ιδια αγαπη που την αντιμετωπιζω εγω.δεν σου λεω οτι εισαι ενας ψυχρος μηδενιστης.απλα εμενα αυτη η προσεγγιση δεν με εκφραζει,μπορω ομως να την καταλαβω γτ πολλες φορες εχω φτασει στο επιπεδο "αντε γαμηθειτε,δεν ξαναδινω λεφτα για μουσικη".
ασχετα αν μετα παιζει insert coin και συνεχιζω το παιχνιδι που δεν τερματιζει ποτε!

dopefiend
06-04-2009, 17:00
κατά μέσο όρο αγοράζω γύρω στα 10 cd/lp το μήνα. από διάφορα distro/ebay κυρίως (δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση, ίσως μόνο το scarecrow.gr από δω), από λαιβ, μεταχειρισμένα από ηαρίτες και μη, σπάνια από κανά μαγαζί (κυρίως λόγο τιμής και επειδή σχεδόν ποτέ δε βρίσκω αυτά που θέλω) πχ από rock & roll στην πάτρα και από διάφορα όταν ανεβαίνω αθήνα. Γενικά προτιμώ να στηρίζω τις μπάντες αγοράζοντας από τους ίδιους (αν και συνήθως τα δίνουν οι εταιρίες τους).
Ανάλογα με τα οικονομικά και τις ορέξεις μου μπορεί να αγοράζω από 2-3 έως 20 άλμπουμς το μήνα (αν ανέβω καμιά αθήνα μια φορά το 2-3μηνο πχ). Κατά μέσο όρο να ξοδεύω 60-70ευρώ το μήνα περίπου. CD και LP αν και μερικές φορές τα LP δεν τα προτιμώ λόγο υψηλών τιμών.
mp3 παίζουν φουλ, για 312412 λόγους περίπου. δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ακούω πολύ περισσότερο από mp3 παρά από cd/lp κυρίως επειδή περνάω αρκετή ώρα στο pc, το πικαπ/cd player είναι σε άλλο δωμάτιο και γενικά βολεύει περισσότερο.

stam and the witches
06-04-2009, 17:04
οχι ρε συ,ποιος σου ειπε πως να ξοδεψεις τα λεφτα σου?

Άκυρο, νόμιζα ότι με ειρωνεύτηκες με το "σε κούρασε ο πλουραλισμός" κλπ.

Αν δεν πιω καφέ είμαι εγώ vs the world τελικά.

regularpaul
06-04-2009, 17:09
να τονισω σε αυτό τι σημείο μιας και λέμε τα προσωπικά μας :D
ότι δίσκοι και συναυλίες είναι το βασικό μου έξοδο (μετά τα πάγια)
και ότι πχ έχω πάνω από χρόνο να ψωνίσω ρούχα (εκτός από merch μπαντων)
μην νομίσει κανείς ότι μας ξεχειλίζουν απ'τα μπατζάκια!

GG*
06-04-2009, 17:12
γυρω στα 130 με 150 ευρω το μηνα φευγουν για μουσικη

απο δισκαδικα αποκλειστικα προσφορες

πιο νεες κυκλοφοριες και "περιεργα" ιντερνετ

μπ3 μαξιμουμ 2-3 δισκους το μηνα να κατεβασω
ειμαι σκατογερος και δεν ευχαριστιεμαι μουσικη απο υπολογιστη

Reject
06-04-2009, 17:16
να τονισω σε αυτό τι σημείο μιας και λέμε τα προσωπικά μας :D
ότι δίσκοι και συναυλίες είναι το βασικό μου έξοδο (μετά τα πάγια)
και ότι πχ έχω πάνω από χρόνο να ψωνίσω ρούχα (εκτός από merch μπαντων)
μην νομίσει κανείς ότι μας ξεχειλίζουν απ'τα μπατζάκια!

χαχ.
φοραω τα ιδια ρουχα τουλαχιστον μια 5ετια,εκτος απο τι σερτς συγκροτηματων που αλλαζουν.
παγιο και βασικο εξοδο οι δισκοι,ολα τα αλλα τα εχω τζαμπα(φαγητο,καφεδες,αλκοολ-καποτε,εξοδοι γενικα).
και νιωθω τρελο κοπροσκυλο.

τζιτζι γαμησε τα,δεν μπορω ουτε και εγω να γουσταρω μουσικη απο πισι.μου ακουγονται ολα πολυ ψοφια.ισως φταινε και τα 10 βατ ηχεια μου.:fear:

bon
06-04-2009, 17:29
το λοιπόν
ξοδεύω χρήματα μόνο όταν αγοράζω άγραφα cd στα οποία θα γράψω την μουσική την οποία κατεβάζω απο το ίντερνετ δωρεάν.
Είμαι δυστηχώς κολλημένος και ακούω μουσική απο το χάι-φάι μου το οποίο το έχω εδώ και 8 χρόνια :pink: .
Ξοδεύω επίσης σε μελάνι και σε Α4 για τον εκτυπωτή για να περνάω τα εξώφυλλα και τα booklets στα cds.
Και επειδή μαζεύω χρήματα για πικ απ μάλλον θα πρέπει να ξοδεύω χρήματα σε παλιοβινύλια περι του χώρου του κλάσικ ροκ
αυτά κυρίως

*** γενικά πάντως , η αλήθεια είναι ότι σύγχρονη νεολαία αρκείται στο downloading και καλά κάνει αφού την έμαθαν να ακούει τρακς και όχι την μουσική ως σύνολο ε.
τεσπα αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και το ζήτημα είναι μάλλον οικονομικό ***

Ra Pariah
06-04-2009, 17:37
Bon, έχεις pm (ελπίζω να ήρθε!).

Ra Pariah
06-04-2009, 17:48
Έκανα κι εγώ τη διαίρεση κόστος CDs κ.λπ. δια το πλήθος των μηνών που ακούω μουσική και είναι χονδρικά 90 ευρώ μηνιαίως. Βέβαια, συμπεριέλαβα και γυμνασιακούς και λυκειακούς μήνες που τη βγάζαμε με τρία CDs το δίμηνο, ε;

nothingman
06-04-2009, 18:12
εγώ πάντως το λέω σταμ φίλος, ότι ήσουν μαλάκας και δεν το χειριζόσουν σωστά
.

αυτό με το 15άρι, εννοείται ισχύει αλλά δεν καταλαβαίνω πως είναι επιχείρημα τώρα, στα χρόνια του σλσκ και των ραπιντσέαρ μπλογκζ. θα καταλάβαινα δλδ αν έλεγες ότι τότε δεν έδωνες τα λεφτά σου ενώ τώρα που έχεις την καβάτζα του νετ, είσαι πιο λαρζ και άνετος αλλά όχι το αντίθετο. δεν υπάρχει περίπτωση να πω εγώ πως να φάει κάποιος τα λεφτά του, κουμάντο στην τσέπη αλλωνώνε δεν κάμω, σαφώς. έχω πολλές φορές αισθανθεί θύμα ας πούμε και πολύ εύκολα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις "βλαμμένων" τύπων τρισχειρότερων από μένα, αρκετά είναι τα παραδείγματα που βλέπουμε σε αυτό το θρεντ άλλωστε :ρ . και εννοείται πως καθόλου δε με ενδιαφέρει να αποδείξω πως είσαι ευκαιριακός ακροατής της πούτσας και του ελέους. απλά δεν έπιασα τη δικαιολόγηση της αλλαγής, τη λογική θέλω να εξετάσω.

να πω την αλήθεια πάντως, στο μυαλό μου δε νοείται άθρωπας που ασχολείται με τη μουσική, να μην αποκτά δίσκους. εννοείται στο μέτρο που του επιτρέπουν οι δυνατότητές του και με τον τρόπο που νοιώθει πιο άνετος και και και αλλά δε γίνεται μόνο μπ3 και πισί. θα έγραφα "να αγοράζει δίσκους" αλλά ο πάνκης ίσως είχε αντιρρήσεις. θα έγραφα επίσης να μη φοβόμαστε και τα σιντίζ, ξαφνικά όλες καυλώσανε με το βινύλιο και τρέχανε να αγοράσουν πικάψ αλλά ο πωλ θα είχε αντιρρήσεις. ο πωλ βέβαια είναι και τριανταπεντάρης πόσο είναι και πρόλαβε τα χρόνια που τα αρχικά αυτά σήμαιναν κάτι εξωτικό και μακρινό. θα έγραφα και άλλα αλλά θα είχε αντιρρήσεις ο καρχαρτ που του γαμάω το τόπικ.

γράφτε και οι άλλοι ντε, μόνο για αθλέτιξ και σέξιον είστε;

Strasnic
06-04-2009, 18:16
εχω 5 χρονια να μπω σε δισκαδικο.Αν και δεν ειμαι γενια mp3,οτι αγοραζω το κανω mp3 και το ακουω απ'το pc.
Οταν αγοραζω(σπανια),ειναι απο πιο αγνωστες μπαντες(demos κτλ) στο live ή internet

Drumsick
06-04-2009, 18:46
Γενικά δεν πολυψωνίζω, κι όταν το κάνω, αγοράζω μόνο πράγματα που γνωρίζω ήδη και έχω σε mp3 ή whatever και είναι αγαπημένα και θέλω να τα'χω. Εκοψα και τα cd και τώρα είμαι κάπου στο ένα βινύλιο το μήνα.
Κατά τ'άλλα pc συνδεδεμένο με στερεοφωνικό και mp3 κάθε μέρα, όλη μέρα.

regularpaul
06-04-2009, 18:52
παρεΜπιπτοντως τσεκαρετε κι αυτο το καταστημα
http://www.musicfearsatan.com/

stam and the witches
06-04-2009, 19:14
nothingman:

Η δικαιολόγηση, όσον αφορά την προσωπική μου πείρα, έχει 2-3 συνιστώσες.

Η μία είναι ότι από τότε που άρχισα τα μαζικά download, στατιστικά παίρνοντάς το και μόνο έπεσα σε μερικές εντελώς τεράστιες δισκάρες. Ως αξίωμα λοιπόν, αν κάποιοι δίσκοι άξιζαν λεφτά, ήταν αυτοί, γιατί απλά δεν υπήρχαν καλύτεροι. Οι υπόλοιποι δεν άξιζαν το 15ευρω, γιατί απλά έτσι, οπότε μπήκε φρένο, απλά τα πράγματα.

Η άλλη είναι ότι κατεβάζοντας γενικά, ακούω μουσική πιο χαλαρά, δε με κυνηγάει ο μπαμπούλας του 15ευρου να μελετήσω το δίσκο εξονυχιστικά. Μπορεί πολλοί δίσκοι να αδικούνται, σύμφωνοι, καλύτερα όμως και πάλι από το να μου κόστιζαν χρήματα either way.

Τέλος, έχω ιεραρχήσει άτυπα στη ζωή μου ποια πράγματα θεωρώ αγαθά και ποια εμπορεύματα. Οπότε το "δε νοείται άθρωπας που ασχολείται με τη μουσική, να μην αποκτά δίσκους" είναι μάλλον άστοχο.

Μιλώντας και λίγο προσωπικά, δε θα με χαρακτήριζα μη μουσικόφιλο επειδή δε δίνω μία για cd κλπ ενώ ταυτόχρονα τα σκάω χοντρά για μουσικά είδη.

Ένα επίσης σημείο στο οποίο θα θελα να σταθώ είναι το εξής απλό. Το ζήτημα της απομυθοποίησης του πακέτου. Καλώς ή κακώς έχουμε μάθει τη μουσική μέσα από το γενικότερο δυτικό-αστικό χαρακτήρα που της έδωσαν οι δισκογραφικές εταιρίες. Ότι μουσική είναι με λίγα λόγια ένας "δίσκος", "άλμπουμ", μία "μπάντα", ένα "ακυκλοφόρητο 7αρι" κλπ. Ε η μουσική δε χωράει σε αυτό το εντελώς υλιστικό (πες το κι έτσι) κουτάκι. Μουσική για πόσους αιώνες ήταν οι παραδόσεις, το παίξιμο της μουσικής, ο αυτοσχεδιασμός, και ένα σωρό πράγματα στην τελική που δεν συνδέονταν αυτά καθεαυτά αυστηρά με την έννοια του εμπορεύματος. Η μουσική ίσως έγινε πιο αυστηρή δομικά για να ανταπεξέλθει στις συνθήκες, αλλά αυτό δεν αλλάζει πολλά. Ίσως σχεδόν άσχετη παρατήρηση, αλλά δίνει τροφή για σκέψη imo.

Drumsick
06-04-2009, 19:19
Καλά τώρα σοβαρά τίθεται θέμα του κατα πόσο αγαπάμε τη μουσική με βάση το πόσα cd αγοράζουμε?
Για σοβαρευτείτε γιατί το χοντραίνετε και θα έχουμε θύματα.

metamelia3
06-04-2009, 19:34
Ένα επίσης σημείο στο οποίο θα θελα να σταθώ είναι το εξής απλό. Το ζήτημα της απομυθοποίησης του πακέτου. Καλώς ή κακώς έχουμε μάθει τη μουσική μέσα από το γενικότερο δυτικό-αστικό χαρακτήρα που της έδωσαν οι δισκογραφικές εταιρίες. Ότι μουσική είναι με λίγα λόγια ένας "δίσκος", "άλμπουμ", μία "μπάντα", ένα "ακυκλοφόρητο 7αρι" κλπ. Ε η μουσική δε χωράει σε αυτό το εντελώς υλιστικό (πες το κι έτσι) κουτάκι. Μουσική για πόσους αιώνες ήταν οι παραδόσεις, το παίξιμο της μουσικής, ο αυτοσχεδιασμός, και ένα σωρό πράγματα στην τελική που δεν συνδέονταν αυτά καθεαυτά αυστηρά με την έννοια του εμπορεύματος. Η μουσική ίσως έγινε πιο αυστηρή δομικά για να ανταπεξέλθει στις συνθήκες, αλλά αυτό δεν αλλάζει πολλά. Ίσως σχεδόν άσχετη παρατήρηση, αλλά δίνει τροφή για σκέψη imo.
ο λι πο, ο μεγαλος κινέζος ποιητής απάντησε: "αρχίδια δίνει. οι παραδόσεις και ο αυτοσχεδιασμός είναι ακριβώς τα στοιχεία τα οποία εξελιγμένα στην εποχή της μαζικής παραγωγής δίνουν αυτό το ενας θεος ξέρει που το βρήκε στάτους στον μουσικό και τον διαχωρίζουν απ'το κοινό του. η ύπαρξη τόσων πολλών εμπορευμάτων που μπορεί να έχουν διαμορφωθεί σημαίνει ότι πλέον ο καθένας με τα κατάλληλα τρικ μπορεί να είναι ότι καλλιτέχνης επιθυμεί, πράγμα καλό. η προσωπολατρία και η αποθέωση που κάνουν την μουσικη αγορά είναι τα παιδιά της θεωρίας που θέλει τον μουσικο να είναι ένας καλλιτέχνης με εξειδικευμένες ιδιότητες, κοινό γεννεαλογικό δέντρο με τον αυτοσχεδιασμό και τις παραδόσεις δηλαδη."

lab
06-04-2009, 19:45
Εγω αποτελω καθαρα παιδι της γεννιας του μπ3. Σιντι αγοραζα μεχρι το τελος του λυκειου που ουσιαστικα ηταν το μεσο να ξοδεψω το χαρτζιλικι μου εκτος απο τα τρομερα σαββατοβραδα που περναγα. Απο κει και μετα στενεψαν λιγο οι κωλοι. Ξεκινησα καποια στιγμη να αγοραζω βινυλια απο εμπαιυ αλλα ειναι ακριβο σπορ το οποια δεν μπορουσα να συνεχισω. Τωρα πια μονο σιντι ελληνικων μπαντων που αγοραζω απο λαιβ.

nothingman
06-04-2009, 19:56
οτιναναι βρε παιδιά.

ρε σταμ, μα έγραψες πως έχεις σταματήσει παντελώς τις αγορές και εγώ καταλαβαίνω από τα υπόλοιπα ότι είναι κάτι συνειδητό, όχι συγκυριακό όπως θα ήταν αν ήσουν παντελώς άφραγκος ας πούμε. είναι επιλογή σου λοιπόν να μην αγοράσεις ένα δίσκο που σε ξετρέλανε και σε έκανε να λεκιάσεις το σώβρακό σου όταν τον κατέβασες και τον άκουσες. αυτό ιμο είναι λάθος, εσύ λοιπόν το θεωρείς οκέι ή καταλαβαίνω χαζομάρες. από εκεί και πέρα το "να ασχολείται με τη μουσική" ήταν κακή διατύπωσή μου και βλέπω το παρεξήγησες, δεν εννοούσα εσένα πάντως προσωπικά σε αυτό το κομμάτι και δεν εννοούσα και αυτό που κατάλαβες. μαλακία μου, σηκώνω το χέρι προς την εξέδρα ενώ γκρινιάζει και ζητώ άτυπα συγνώμη.
θεωρούσα προφανές πως κανένας δεν διεκδικεί το μοναδικό δρόμο προς την Αλήθεια ούτε αποκλειστικά δικαιώματα στην έκδοση πιστοποιητικών μουσικοφιλίας αλλά η Εξ μπερδεύτηκε μάλλον οπότε ας επαναλάβουμε τα προφανή και ας προχωρήσουμε.

SpiritCrusher
06-04-2009, 20:16
Δυστυχώς έχω σταματήσει να ασχολούμαι πάρα πολύ με κυκλοφορίες κτλ.

Ο λόγος είναι ότι μου αρέσει να "αφοσιώνομαι" σε αυτό που ακούω και να πιάνω κάθε λεπτομέρεια, όπως ακριβώς το έφτιαξε η μπάντα/καλλιτέχνης. Προσωπικά, για κάτι τέτοιο μου αρέσει να ακούω σε discman και να έχω και το booklet οπότε το όλο θέμα με τα mp3 μου είναι κάπως meh.

Όμως το τελευταία χρόνια δεν παίζουν πολλά λεφτά για CD. Ακόμα και όταν έχω κάποια λεφτά, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες οπότε αναγκαστικά παμε πάλι στα mp3. Οπότε έπεσε το ενδιαφέρον = κατέβασμα μόνο 1-2 δίσκους το μήνα.

Όταν αγόραζα συχνά CD, κατέβαζα πρώτα 1-2 Mp3 για να δω τι παίζει και μετά γινόταν η αγορά (napster ftw). Το θεωρώ και σαν τη πιο σωστή χρήση των mp3.

morphine
06-04-2009, 20:25

τα τελευταία λίγα χρόνια έχω χάσει πλήρως το ενδιαφέρον για οποιαδήποτε νέα μουσική, οπότε δεν έχω το άγχος των νέων κυκλοφοριών κλπ. Μια περίοδο είπα να το δοκιμάσω και κατέβαζα ό,τι μαλακία έβγαινε για να ρίξω μια αυτιά, και τελικά δε μου άρεσε τίποτα. Είμαι λίγο γρια και τη βρίσκω με τα ρετρό. Ο τελευταίος δίσκος που μου άρεσε πραγματικά πολύ και τον ακούω ακόμα βγήκε το '06. Εν πάση περιπτώσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε δισκάδικο και να μην πάρω κάτι. Έχω πρόβλημα σοβαρό. Αν δεν έχω κάτι που να θέλω να πάρω οπωσδήποτε, θα βρω να πάρω κάτι άσχετο με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί ενώ θα ήθελα. Αρκετές φορές δεν έχω βρει κάτι κι έχω αναγκαστεί να το παραγγείλω απ'τον ιντερνέ, αλλά το έχω σαν λύση ανάγκης, γιατί μου στερεί τη χαρά της βόλτας και του χαζέματος στα ράφια.
Η καταναλωτική μου μανία πάει ανάλογα με τη διάθεση, και ευτυχώς δεν είναι στα ίδια επίπεδα κάθε μήνα. Μπορεί να περάσουν και μήνες χωρίς να πάρω τίποτα, γιατί θα έχω φάει κόλλημα με κάτι και θα το ακούω όλη μέρα.
Τον τελευταίο μήνα πρέπει να έχω αγοράσει 4 βινύλια και περί τα δέκα σιντίζ, από υπερκλασικούρες τύπου who μέχρι dixieland jazz που μου τη βάρεσε μια μέρα ν' ακούσω. Όλα πάνω-κάτω ήταν προσφορές του δισκάδικου, κάποια από τα βινύλια τα πήρα μεταχειρισμένα, γενικώς σε σχέση με την ποσότητα δεν έδωσα πολλά λεφτά.
Προτιμώ κι εγώ τα μικρά για τη βόλτα κλπ, αλλά συνήθως ψωνίζω όταν έχω λεφτά πάνω μου και βρεθεί δισκάδικο μπροστά μου, είτε μεγάλο είτε μικρό. Αποκλείεται να μπω σε virgin megastore, κατά τ' άλλα δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις (εκτός αν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο) αν και συμπαθώ κάνα δυο συγκεκριμένα της Αθήνας.

enitharmon
06-04-2009, 20:38
εσιαξα λίγο τα σιντι μου, γιατι δεν εβρισκα αμεσως αυτο που ηθελα και εκνευριζομουν (και αγνοειται και η τυχη του accident of birth) και μετρησα 370 σιντιζ. αν κατα μεσο ορο εχω δωσει 10€ για το καθε ενα, βγαινει ενα εκατομμυριο δραχμες! υπαρχουν και χειροτερα σιγουρα

Ra Pariah
06-04-2009, 20:44
Σκέψεις, πάντως, του τύπου "αν τα αποταμίευα αυτά τα λεφτά, θα έπαιρνα αυτοκίνητο" είναι κάπως αστείες. Δλδ αν αποταμίευα όσα λεφτά έδωσα για molto στο σχολείο, τώρα θα μπορούσα να είχα καρα-σπανιότητες τύπου όλες τις κυκλοφορίες Sabbat (Jpn) και Death SS. Έχει νόημα να σκεφτόμαστε τόσο μακρινές καταστάσεις;

enitharmon
06-04-2009, 20:46
ποιος σου ειπε βρε ανθρωπε οτι εχω μετανιωσει ή ήθελα να ξοδεψω αλλιώς τα λεφτά; αφου αγοραζω ακομα σιντι λεμε

Ra Pariah
06-04-2009, 20:47
Ποιός σου είπε ότι τα έβαλα μ' εσένα; Μια σκέψη έκανα.

Razor
06-04-2009, 22:45
η ενιθαρμον προτιμαει να ξοδευει φραγκα σε ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙΑ και ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ :thumbsup:

enitharmon
06-04-2009, 23:18
και σε δονητες, γιατι δεν περισσευουν για πουτανες οπως σε σενα!

Razor
06-04-2009, 23:27
ΚΑΛΕ ΑΡΠΑΧΤΗΚΕ

Amnesiac.
06-04-2009, 23:49
Εγώ πάντως παιδιά, το έχω ξαναπεί είμαι σίγουρος, αλλά από τότε που απομάκρυνα το στερεοφωνικό/πικάπ από το Μάκη έχω αρχίσει να απολαμβάνω τη μουσική σε επίπεδα "3η γυμνασίου-ένας θαυμαστός νέος κόσμος γεμάτος μουσική-πωπω πώς γαμάει αυτό έτσι-ξεφυλλίζω το μπούκλετ" κτλ.

Είχα δεκαετίες ολάκερες να ασχοληθώ τόσο πολύ με τα σιντοβινύλια μου σε βάρος των mp3ζ και να ξεθάψω τόσα πράγματα και το αποτέλεσμα πολύ μου αρέσει.

Δε λέω ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε όλοι ή ότι αν δεν αγοράζεις δίσκους δε νιώθεις ή ότι τα εμπιθρί σκοτώνουν το μέταλ μας ή οτιδήποτε άλλο μεταλλοπατερίστικο, αλλά στην περίπτωση μου η ξαναεπαφή με τα υλιστικά κουτάκια που λέει και ο σταμ λειτούργησε ευεργετικά (δε τα έβαζα στο γκώλο μου κιόλας, καταλαβαίνετε τι εννοώ).

Γενικά πάλι θα καταλήξουμε στα κλασικά "οκ γούστα" και ¨όπως τη βρίσκει κανείς" οπότε τι το κουράζετε με αναλύσεις. Απαντήστε στις εντελώς συγκεκριμένες ερωτήσεις του μούσια και κάντε τον να χαρεί και να νομίζει ότι κάτι έκανε τώρα ο φλώρος :rofl: :rofl:

Tyler_Durden
07-04-2009, 00:11
Λοιπόν σαν καλό cd-oπρεζάκι, αγοράζω τις νέες κυκλοφορίες που με ενδιαφέρουν κάθε μήνα και συνήθως αυτές είναι 3-4 cd. Σε αυτά προστίθενται προσφορές του Public όποτε πάω Βόλο, και μερικά cd που τα γουστάρω και τα έχω αντιγραμένα και δεν μπόρεσα να τα πάρω στο παρελθόν.Με άλλα λόγια κάθε μήνα παίρνω περίπου 6 cd και μου φεύγει κανένα κατοστάευρο.

οφτόπικ: είμαι ο μόνος πειραγμένος που όταν πάω σε ξένα σπίτια και βλέπω μεγάλες δισκοθήκες καυλώνω άσχημα, ή σας συμβαίνει κι εσας?

carheart
07-04-2009, 00:13
Με άλλα λόγια κάθε μήνα παίρνω περίπου 6 cd και μου φεύγει κανένα κατοστάευρο.

...ε;

phthoggon
07-04-2009, 00:14
ένα δύο δίσκους το μήνα. (σιντι, πικαπ δεν είχα ποτέ, παλαιότερα έπαιρνα και καμια ομπσκιουρίλα σε κασέτα). Μόνο τα πολύ αγαπημένα άλμπουμ πλέον, άντε και κάποιο απλά πολύ καλό ενίοτε από underground label η μπάντα για το σαπόρτ, αλλά γενικότερα άλμπουμ που ξέρω ότι δεν πρόκειται να τα βάλω λιγότερες από πενήντα φορές στο σιντι πλέηερ μέχρι να ψοφήσουν (-ώ). Ευτυχώς μου έχουν φύγει πλέον και οι δύο κλασικοί καταναγκασμοί, το ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ αλλά και το ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ, οπότε είμαστε οκ, μόνο τα σημαντικά.

Ra Pariah
07-04-2009, 00:22
Έχω πάει τώρα σε φιλαράκι που κατάγεται από το City of Steel (ένα είναι πανάθεμά το!) και βλέπω αυθεντικά βινύλια Thunder Rider :touched:, όλα τα Manilla, Hittman, Avatar και τι άλλο να σου λέω τώρα, Tyler! Ήταν να φύγουμε δέ για κρασάκι φάση, το απoτέλεσμα: τον κράτησα "με το ζόρι" (άλλο που δεν ήθελε κι αυτός :D) μιάμιση ώρα για να κάνω χάζι και να ακούσω πράγματα! Εκείνη τη βραδιά έμαθα Rat Attack, Gravestone, Brain Fever κ.ά.! :touched:

Ra Pariah
07-04-2009, 00:32

...ε;

Μη νομίζεις... Εάν πας No Remorse και πάρεις CDs τύπου Warlord ή Morbid Angel ξέρω 'γώ, δε θα σου φύγουν λιγότερα από 90 ευρώ. Εγγυημένα πράγματα.

enitharmon
07-04-2009, 00:32

...ε;
ε, 6 χ 16 που εχουν περιπου τα νεα σιντι = περιπου 100

Tyler_Durden
07-04-2009, 00:33

...ε;

ε ναι.
Αν σκεφτείς φάση που τυχαίνει να πάρω 4 νέες ltd κυκλοφορίες αμέσως έφυγε κανένα 80ρι.Αν υπολογίσεις και κανα 2 προσφορές στο δεκάευρο, να τα 100 γιούρα.Θυμίζω μένω Λάρσα και δεν έχουμε πάντα τιμές No Remorse (αθήνας) ή alone (θεσ/νικη) σε όλα τα cd.

Tyler_Durden
07-04-2009, 00:36

...ε;

Μη νομίζεις... Εάν πας No Remorse και πάρεις CDs τύπου Warlord ή Morbid Angel ξέρω 'γώ, δε θα σου φύγουν λιγότερα από 90 ευρώ. Εγγυημένα πράγματα.

φίλε Ra Pariah μια φορά έχω κατέβει στο No Remorse και οι τιμές του είναι γαμώ σε σχέση με εδώ.Ευτυχώς πλέον ξαναέχουμε τουλάχιστον 2 ενημερωμένα δισκάδικα στην πόλη και οι τιμές ήρθαν σε φυσιολογικά επίπεδα

Ra Pariah
07-04-2009, 00:38
Απάτη πάντως και κάποια limited! Παίρνεις ακριβοπληρωμένα επετειακά, singles, ημι-νόμιμα bootlegs κ.λπ., για να δεις στο επόμενο κύμα -φθηνών ως επί το πολύ- επανακυκλοφοριών να είναι όλα τα bonus μέσα.

Amnesiac.
07-04-2009, 00:40
Ευτυχώς πλέον ξαναέχουμε τουλάχιστον 2 ενημερωμένα δισκάδικα στην πόλη

Για πες.

( δεν εννοείς μεταλλοδισκάδικα ε; )

Ra Pariah
07-04-2009, 00:40
Στην Πάτρα του 1998-2001, 6000 δρχ. ακατέβατες οι καινούργιες κυκλοφορίες. Πίκρα!

Tyler_Durden
07-04-2009, 00:52
Το ένα είναι το παλιό Rock City και λέγεται πλέον Rock music store, και είναι ακραιφνές μεταλλάδικο, και το άλλο έχει κανα 6μηνο που άνοιξε, είναι το Δισκορυχείο στην Ηπείρου, και είναι κατα 80% ροκάδικο/μεταλλάδικο και κατα 20% απο τα υπόλοιπα.

Πάντα υπάρχουν ο "Τρύπας" (Μεταλλάδικο, πιασεκωλάδικο του κερατά αλλα πολύ υλικό ο πουστης) και το Δισκόπωλις.Το Melody με τις τιμές και το υλικό που έχει δεν το αναφέρω καν. Άλλωστε "Τρύπας" (aka "Δισκάδικο 4") και Melody για να αγοράσεις cd πρέπει να τους πουλήσεις κανα κτήμα ή να πάρεις δάνειο.Δεν παλεύονται οι τύποι.

Έντιτ. Amnesiac στο Δισκορυχείο άνετα βρήσκεις και post-λιχουδιές που κάνεις κέφι.

eleventh guardian
07-04-2009, 00:53
εσιαξα λίγο τα σιντι μου, γιατι δεν εβρισκα αμεσως αυτο που ηθελα και εκνευριζομουν (και αγνοειται και η τυχη του accident of birth)

Εγώ να δω πότε θα αξιωθώ να το κάνω αυτό. Χάος επικρατεί στο δωμάτιο, τίγκα τα ράφια και πύργοι από σιντιά στο πάτωμα. Και όποτε δεν βρίσκω μέσα σε 1-2 λεπτά το σιντί που ψάχνω, αναγκάζομαι να το κατεβάσω για να το ακούσω στο mp3 player. :oops:

Αυτό για τις δισκοθήκες σε ξένα σπίτια που λέει ο Durden με πωρώνει κι εμένα, αν και μου έχει συμβεί (να πετύχω ενημερωμένη δισκοθήκη) ελάχιστες φορές.

Amnesiac.
07-04-2009, 00:59
Το ένα είναι το παλιό Rock City και λέγεται πλέον Rock music store, και είναι ακραιφνές μεταλλάδικο, και το άλλο έχει κανα 6μηνο που άνοιξε, είναι το Δισκορυχείο στην Ηπείρου, και είναι κατα 80% ροκάδικο/μεταλλάδικο και κατα 20% απο τα υπόλοιπα.

Πάντα υπάρχουν ο "Τρύπας" (Μεταλλάδικο, πιασεκωλάδικο του κερατά αλλα πολύ υλικό ο πουστης) και το Δισκόπωλις.Το Melody με τις τιμές και το υλικό που έχει δεν το αναφέρω καν. Άλλωστε "Τρύπας" (aka "Δισκάδικο 4") και Melody για να αγοράσεις cd πρέπει να τους πουλήσεις κανα κτήμα ή να πάρεις δάνειο.Δεν παλεύονται οι τύποι.

Έντιτ. Amnesiac στο Δισκορυχείο άνετα βρήσκεις και post-λιχουδιές που κάνεις κέφι.

Έχει και βινύλια το δισκορυχείο; Επίσης ποια είναι η Ηπείρου; Για να βοηθήσω, μέρη που αναγνωρίζω στη Λάρσα είναι η Κούμα, οι δυο μεγάλες πλατείες (κεντρική-ταχυδρομείου), η τρίγωνη που έχει το Μαλιώρα κοντά, αυτά.

Πες μου στο περίπου και ρωτάω τον ξάδερφο για λεπτομέρειες.

irreligious
07-04-2009, 01:01
πωπω, μην λέμε για τιμές επαρχιώτικων δισκάδικων.

let battle comence 26 γιούρο προ 5ετίας στη Ναύπακτο. μόνο που δεν του το'βαλα στον κώλο.

antimusic
07-04-2009, 01:04
αμνήζιακ σκέφτεσαι να μετακομίσεις;

Tyler_Durden
07-04-2009, 01:06
Ναι έχει και βινύλια το Δισκορυχείο, αλλά αν πας για "ποστ" φάση μην έχεις πολλές απαιτήσεις.Σου είπα την αναλογία ως προς τα είδη.Η Ηπείρου είναι η οδός που περνά μπροστά απο την τρίγωνη αλλά απο την πλευρά που κοιτάει προς τον Μαλλιώρα.

Επίσης να αναφέρω οτι το Δισκορυχείο είναι λίγο αψυχολόγητο στις τιμές και θέλει να ψάξεις.Πχ πήρα απο εκεί το νέο My Dying Bride στην Βρετανική ltd εκδοση 17.90 και το Re-Load των Metallica το έχει 19!!!

Boom!
07-04-2009, 05:04
Η αφεντια μου γενικα ειναι στη φαση να αγοραζει μουσικη, η ενταση παιζει ανα περιοδους αναλογα την οικονομικη μου κατασταση. Τωρα που ειμαι λιγο στριμωγμενος τον τελευταιο μηνα αγορασα ολα κι ολα ενα cd προσφορα απο Metropolis και ενα 7αρακι απο Rhythm.
Οταν υπαρχει ορεξη επισκεπτομαι το κεντρο και παιρνω σβαρνα τα δισκαδικα και συγκρινω τιμες γιατι ειμαστε και καρμοιρηδες και επιλεγουμε παντα το φθηνοτερο. Εννοειται δουλευω και το ιντερνετ κυριως για περιορισμενες εκδοσεις που αξιζουν και πραματα που δεν παιζουνε Ελλαδα.
Προτιμω τα βινυλια πολλες φορες απλα και μονο για το γαμωτο, δηλαδη οταν εχουν φτασει να σου ζητανε 20 και πλεον euros για cd, λες δε γαμιεται το παιρνω βινυλιο να πιασουν τοπο και τα λεφτα.
Α, και αγοραζω κατα συντριπτικο ποσοστο αφου πρωτα εχω ακουσει κατι σε mp3 ξερωγω και μ'αρεσε, σπανιως αγορες στα τυφλα εκτος κι αν ειναι καμια προσφορα 6 ευρω. Τωρα το μηνα ποσα να δινω, λογικα καμια 70αρα ευρω αν υπαρχει χρημα στην τσεπη.

psychotron
07-04-2009, 08:53
εσιαξα λίγο τα σιντι μου, γιατι δεν εβρισκα αμεσως αυτο που ηθελα και εκνευριζομουν (και αγνοειται και η τυχη του accident of birth) και μετρησα 370 σιντιζ. αν κατα μεσο ορο εχω δωσει 10€ για το καθε ενα, βγαινει ενα εκατομμυριο δραχμες! υπαρχουν και χειροτερα σιγουρα
υπάρχουν, υπάρχουν :cool:

animae
07-04-2009, 11:40

Τελευταίο μήνα=total zero.
Γενικά τον τελευταίο καιρό από το total zero εως πραγματικά ελάχιστα cd(από τα χριστούγγενα και μετά έχω αγοράσει 2 ή 3).
Γενικά έχει να κάνει με το πόσα φράγκα υπάρχουν και τον τελευταίο χρόνο ίσως και παραπάνω δεν υπάρχουν. Δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με downloading( και πριν 2 χρόνια έκανα ακόμα περισσότερο downloading, αλλά αγόραζα πολύ περισσότερους δίσκους) και ιστορίες, έχει να κάνει καθαρά με το τι λεφτά υπάρχουν-και δεν είναι ότι τα τρώω σε καφέδες,ξύδια, αλλά ότι πραγματικά δυστυχώς υπάρχουν μόνο για βασικά πράγματα.

Μέχρι στιγμής ήμουν παιδί των μεγαλοκαταστημάτων, αλλά πλέον με βλέπω να το ρίχνω στο ιντερνετς. (έχει να κάνει προφανώς και με μικρή στροφή στις μουσικές προτιμήσεις, κοινώς δεν βρίσκεις αυτά που θες, αλλά και με το γεγονός ότι είναι έστω και λιίιιγο πιο φθηνά)

Επίσης, το αίσχος είναι αυτό σε play, amazon klp που υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία (και μάλιστα αυτό βγαίνει περισσότερο) για να πάρεις mp3. omg OMG

Amnesiac.
07-04-2009, 11:47
αμνήζιακ σκέφτεσαι να μετακομίσεις;

Δε τα λένε αυτά. Ανατρίχιασα.

Pinatero
07-04-2009, 13:51
λοιπον μινιμουμ 10 μαξιμουμ 30-35 εουρος το μηνα κατα μεσο ορο, καπως ετσι παει, εδω και 2-2,5 χρονια μονο βινυλια, cd μονο απο ελληνικα γκρουπ ή απο κανα diy live ή αν δεν υπαρχει σε βινυλιο και το θελω πολυ και ειναι και σε καλη τιμη!!
εχει τυχει φορες που εχω δωσει και κανα 50αρι ξερω γω το μηνα, αλλα και φορες που εχω να παρω κανα διμηνο κατι (π.χ τωρα), ξεκαθαρα οικονομικο το θεμα, σε φαση που οταν βρω σταθερη δουλεια θα το γαμαω τη μανα αρκετα περισσοτερο!

cybernaut
07-04-2009, 20:34
για πολλα πολλα χρονια αγοραζα ο,τι εβρισκα μπροστα μου κ περναγα τεραστιο μερος του χρονου μου ψαχνοντας σιντιά κ δισκους.
πλεον αγοραζω μονο απο merch ή αμα χωθω σε καμια παραγγελιά που θα κανει καποιος φιλος κ θα με παρακινησει να ψαχτώ αν θελω κατι απο το εκαστοτε ε-σοπ.
Μονος δεν θα κατσω να ψαξω ποτε για κατι.
επισης αμα κλεινει κανα μαγαζι οπως ειχε συμβει με το βινιλιακο τμημα του μετροπολις στο Περέα.
εχω πολυαγαπημενους μου δισκους μονο σε μπ3 κ πανω απο 100 σιντι που δεν εχω ανοιξει ποτε. γενικως οτι να ναι.
σε δισκαδικο εχω να μπω πανω απο χρονο.
το slsk δεν κλεινει ποτε

mrmaiden
08-04-2009, 17:01
Akoma agorazo vinylia, oxi vevaia me tin idia syxnotita opos palia. Pleon symplirono diskografies kai poly spania tha agoraso cd, ektos ki an einai apo group pou pethaino kai den vgei se vinylio.

To synaisthima pantos, tou na exeis to Deliver Us kai to Edge Of Thorns p.x. se vinylio den aggizetai apo ta antistoixa cd , poso mallon apo ta apsyxa mp3

FIXXXER
09-04-2009, 02:20
Πόσα cd/LP αγοράσατε τον τελευταίο μήνα;
Μηδεν.

Από που και πόσο;
....

Γενικώς υπάρχουν περίοδοι που αγοράζετε λιγότερο και περισσότερο;
Ναι, αγοραζω περιπου 5-10 CD το χρονο, στα οποια περιλαμβανονται κυκλοφοριες απο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα (και οχι παντα), νεες αποκαλυψεις ή ειδικες προσφορες που πρεπει να εχει κανεις. Μπορει να υπηρξε χρονια προσφατα που πηρα 1-2 CD, μπορει να υπηρξε και χρονια που να πηρα 15 CD, παραπανω με τιποτα.

Πόσο είναι το minimum και το maximum σας σε μηνιαίες αγορές.
Το μινιμουμ ειναι προφανως μηδεν, και το μαξιμουμ ειναι οπως βγαινει κι απο τον αριθμο των CD κανα τριανταευρω, αλλα εχω δωσει και παραπανω.

Προτιμάτε μεγαλοκαταστήματα, μικρά μαγαζάκια, distros ή ebay;
Προτιμαω μεγαλοκαταστηματα γιατι συνηθως εχουν καλες προσφορες, αλλα ενιοτε παιρνω κι απο μικροκαταστηματα, αν αντιμετωπιζα τη μουσικη οπως οι περισσοτεροι εδω μεσα ομως, το play.com θα επρεπε να βαλει banner με τη λεξη Fixxxer, αφου θα τα επαιρνα ΟΛΑ απο κει.

Η γενιά του mp3 τι λέει;
Δυστυχως αν και δεν ξεκινησα οντας μελος της γενιας του mp3, καθως επι εποχες 1995-2000 τσακιζα τα δισκαδικα με αγορες CD καθε βδομαδα οπως ολοι οι εφηβοι τοτε, πλεον εχω εκπληκτικα μεγαλη συλλογη απο δισκογραφιες συγκροτηματων σε mp3, αρκετα μεγαλη για να ακουσω οποιοδηποτε τραγουδι θελω οποιαδηπτοε στιγμη, και για να εχω καμποσες δεκαδες ανηκουστα αλμπουμ που οταν εχω ορεξη να ακουσω κατι καινουριο οπως προσφατα οι Ajattara (γαμαει εκπληκτικα το καινουριο, σε αγαπαμε Pasi), θα μου κανουν παρεα.

Με δυο λόγια, πόσα χρήματα ξοδεύετε μηνιαίως για αγορά μουσικής;

Η ερωτηση του ενος εκατομμυριου! Αν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα, πιθανοτατα θα ξοδευα περιπου 100 ευρω, ποσο που πλεον αντιστοιχει με προχειρους υπολογισμους στα λεφτα που χαλαω για CD ολο το χρονο.

Συμπερασμα? Θεωρω οτι στη μουσικη οπως και στους περισσοτερους τομεις της ζωης μεγαλυτερη σημασια εχει η ποιοτητα παρα η ποσοτητα. Προτιμω να ακουσω για εκατοστη φορα το Her Alone των Amorphis που βγηκε πριν 2 χρονια, παρα να εχω ακουσει απο μια φορα τριαντα αλμπουμ απο ψαγμενες φινλανδικες μπαντες, χωρις φυσικα να θυμαμαι νοτα μετα απο λιγο καιρο. Εδω μεσα παρατηρω εναν αεναο αγωνα (με ελαχιστες εξαιρεσεις φυσικα) απο πολλους να δειξουν οτι εχουν ακουσει το ενα και το αλλο και ξερουν εφτα χιλιαδες μπαντες και 35 χιλιαδες τραγουδια, το οποιο το θεωρω παντελως ανουσιο. Προσωπικα ακουω καμια 50αρα συγκροτηματα και καλλιτεχνες με φουλ αφοσιωση και απο κει και περα θα ακουσω και 2-3 δισκους το μηνα που μου κεντριζουν παραπανω το ενδιαφερον. Αυτα τα ολιγα.

aureliano
09-04-2009, 09:17
ban ston kagkoura

re ka8isterimene, stin poutsara mas poia i apopsi sou gia ta mp3 kai tin poiotita kai tin posotita.

eisai eknevristika ili8ios. pio poly apo opoiondipote edo mesa.

Amnesiac.
09-04-2009, 09:37
Τίναι τούτο πάλι.

Keeper Of The Seventh Son
09-04-2009, 10:08
agorazw minimoun 10 maksimoun 50 sinti to mina k ksodeuw apo 100 mexri 400 eurw. agorazw apo megala diskadika sinti katw twn 17 eurw apo metaxeirismenadika opou ta sinti exoun girw sta 7 apo to amazon pou einai ftina alla exei 3 eurw to sinti eksoda apostolis k apo distro otan de vriskw auto pou thelw sta alla

exw k 400 giga mp3

:fear:

Amnesiac.
09-04-2009, 10:45
Άντε γαμήσου ρε ΣΥΛΛΕΚΤΗ. 50 σιντί το μήνα, ανάθεμα κι αν ευχαριστιέσαι τη μουσική. Μπορεί να νομίζεις ότι το κάνεις αλλά εγώ ΞΕΡΩ ότι δεν. Γιατί εγώ [μπλα μπλα μπλα]

έντιτ : Κάποιος να μου ψωνίσει αυτό (http://www.conspiracyrecords.com/store/store_detail.php?id=7401) παρακαλώ.

Amnesiac.
09-04-2009, 12:41
Λοιπόν επειδή μετά τη δουλειά λέω να περάσω από το Public γιατί ο μούσιας μου είπε ότι παίζει να βρω πράγματα που θα μου αρέσουν, επειδή ο συγκεκριμένος τύπος είναι και λίγο αδερφή, για πείτε, ισχύει; Αξίζει τον κόπο; Έχει μόνο μέταλς βινύλια ή και ωραία;

Keeper Of The Seventh Son
09-04-2009, 13:16
exei kales times k exei k NEUROSIS. ektos apo NEUROSIS exei wraia pramata stin katigoria NU metal opou anti gia nu metal exei hydrahead k tetoia. exw agorasei ena mikro kommati tis SILLOGIS mou apo kei kai emeina poli EUXARISTIMENOS. ante kala pswnia MAGOULAKIA

FIXXXER
09-04-2009, 16:38
ban ston kagkoura

re ka8isterimene, stin poutsara mas poia i apopsi sou gia ta mp3 kai tin poiotita kai tin posotita.

eisai eknevristika ili8ios. pio poly apo opoiondipote edo mesa.

χαχαχα θρασυδειλο φεικ ακαουντ καποιου πουστακου, κλασικ

Amnesiac.
09-04-2009, 16:42
exei kales times k exei k NEUROSIS. ektos apo NEUROSIS exei wraia pramata stin katigoria NU metal opou anti gia nu metal exei hydrahead k tetoia. exw agorasei ena mikro kommati tis SILLOGIS mou apo kei kai emeina poli EUXARISTIMENOS. ante kala pswnia MAGOULAKIA

Μαλακίες είχε βασικά. ΟΚ παίζει να έτυχε, γιαυτό δε σας ΓΑΜΑΩ εσένα και το μούσια. Αλλά την επόμενη φορά δε θα είμαι τόσο γλυκούλης :!:

Phantom Duck
10-04-2009, 01:52
λύκειο και πρώτο έτος χάλαγα πολύ από το ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ μου σε cd, γύρω στα 5 cdz το μήνα. μετά άρχισα να τα χαλάω σε μαλακίες (αλκοόλ, ΕΑΑΚ, γκόμενες, αρκουδάκια μπομπ σφουγγαράκης κλπ.) οπότε κλάιν. γενικά έχω δυο χρόνια να αγοράσω cd από φυσικό κατάστημα, χρησιμοποιώ μόνο webstores κι αυτό μόνο όταν βρίσκω κάτι που έχω λιώσει σε ηλεκτρονική μορφή και είναι σε χαμηλή τιμή. εκτός από λίγα αγαπημένα που γίνονται preorder. μέσος όρος πλέον 10-20€ το μήνα για cd, που γίνονται 50 αν πάω σε συναυλίες και πάρω κυκλοφορίες που μου λείπουν.

γενικά παίζει πολύ το πρακτικό: αφενός πάω σε πολύ περισσότερα lives και δε μου περισσεύουν ιδιαίτερα γκαφρά για δίσκους (και προτιμώ να ενισχύω μέσω συναυλιών). αφετέρου, πλέον ακούω προσεκτικά μουσική στο δρόμο (λεωφορεία, μετρό, ταξίδια, σχολή κλπ.) οπότε μόνη λύση ~> mp3 player. επομένως δεν έχω ιδιαίτερο λόγο να αγοράσω τους δίσκους, εκτός αν πραγματικά θέλω να ενισχύσω (βλ. απίστευτη μπάντα, άπαντες όλες κυκλοφορίες Deathwish Inc., diy, φοβερή τιμή). και όσες φορές αγοράζω κάτι που έχω σε mp3, το σβήνω από το pc για να αναγκάζομαι να το ακούω από το cd, αλλέως βαριέμαι και το σουτάρω μέσω γουινάμπ.

περίεργη φάση, γενικά καταλήγω στο ότι προτιμώ να χαλάω λεφτά σε λάιβς, από κει και πέρα ό,τι πετύχω σε σούπερ προσφορές σε κανά play.com και τις παραπάνω εξαιρέσεις.

The Good Son
11-04-2009, 03:57
οταν κάνω βόλτες και περνάω απο μετρόπολις πολλές φορές ψήνομαι και τσιμπάω κανένα ναης πράης.
Τωρα που το σκέφτομαι αυτό έχει να συμβεί κανένα χρόνο γιατί είμαι τσιφούτης αλλά πρόσφατα είδα ένα σιντί ενος αραβοτζαζίστα και μου φάνηκε πολύ ωραία η συσκεβασία και πσηνόμουν να το πάρω σε φάση να πάρω ένα άγνωστο σιντι να δω τι παίζει - ρομαντικός κιετσ αλλά δεν το πήρα.

Razor
11-04-2009, 08:42
πως κι ετσι καλε

The Good Son
11-04-2009, 15:29
ήταν ακριβό.