View Full Version : [Cinema] The Good, the Bad and the Ugly (1966) [The Undying Appreciation Thread]
Drumsick
04-04-2009, 05:09
http://liberalitas.files.wordpress.com/2008/12/the-good-the-bad-and-the-ugly-poster-c10286151jpeg.jpg
Γενικά δε μ'αρέσουν οι παλιές ταινίες, οπότε ποτέ δεν περίμενα πως θα μου άρεσε ένα western.. Πόσο μάλλον οτι θα το θεωρούσα απ'τις επικότερες ταινίες που έχω δει στη ζωή μου. Εκεί δίπλα σε Fear and Loathing in Las Vegas, The Wall, Monty Python, Clockwork Orange και λοιπά όμορφα που τα βλέπεις ξανά και ξανά και ποτέ δεν τα βαριέσαι.
Τέλεια σκηνοθεσία, συγκλονιστικές ερμηνείες. Clint Eastwood ο,τι πιο COOL έχει υπάρξει στην ιστορία του κινηματογράφου, Lee Van Cleef ο πραγματικός ΚΑΚΟΣ και Eli Wallach ο τρομερά αξιολύπητος απατεώνας.
Η πλοκή πανέξυπνη, κι ενώ ίσως κουράσει και φανεί αργή, ουσιαστικά στις 3 ώρες που διαρκεί η ταινία γίνονται τα απίστευτα πράγματα. Μια δέυτερη παρακολούθηση σε πείθει για το μεγαλείο μιας εκ πρώτης όψεως καλής ταινίας, αφού συνειδητοποιείς πως τίποτα δεν είναι περιττό. ΚΑΘΕ σκηνή έχει νόημα και κάθε μικρός διάλογος είναι ουσιαστικότατος.
Απίστευτες ατάκες και τέλειο humour. Φανταστική σκηνογραφία και φωτογραφία.
Πραγματικά η ΤΕΛΕΙΑ ταινία κι όποιος δεν την έχει δει, να σπέυσει.
Είναι το τρίτο μέρος τριλογίας btw. Η πρώτη ταινία λέγεται Fistful of Dollars και η δεύτερη For a few Dollars More. Εγώ ξεκίνησα ανάποδα, αλλά δε γαμιέται.. :-)
antimusic
04-04-2009, 05:18
αυτό ακριβώς, τιποτάλλο.
αφού τελειώσεις με την τριλογία θα δεις 1. once upon a time in the west και 2. the unforgiven.
btw πόσο φάκιν ΕΠΙΚ θα ήταν αυτό:
Leone originally intended to reunite the three stars of Buono, il brutto, il cattivo., Il (1966) (Clint Eastwood, Lee Van Cleef and Eli Wallach) in cameo roles as the three gunmen waiting for Harmonica at the start of the film, but when Eastwood was unavailable the idea was scrapped.
rage for order
04-04-2009, 05:19
ου α ου α ου ααααα .. ου α ου. ουυυ α ου α ου α, ου αα ου. ου α ου α ου α, ου α ουυυ .... .... τα τα να να να, τα τα να να να, τα τα να να να τα τανα να τα να τανα τανα τανα τατανανα ...
Boris-san
04-04-2009, 05:20
get over here you PUNK
rage for order
04-04-2009, 05:20
ααα και το wild bunch!
Drumsick
04-04-2009, 05:29
αυτό ακριβώς, τιποτάλλο.
αφού τελειώσεις με την τριλογία θα δεις 1. once upon a time in the west και 2. the unforgiven.
btw πόσο φάκιν ΕΠΙΚ θα ήταν αυτό:
Leone originally intended to reunite the three stars of Buono, il brutto, il cattivo., Il (1966) (Clint Eastwood, Lee Van Cleef and Eli Wallach) in cameo roles as the three gunmen waiting for Harmonica at the start of the film, but when Eastwood was unavailable the idea was scrapped.
χαχαχαχα.. οτι να'ναι! Και aye, τα 1 και 2 ήταν επόμενα στη λίστα :)
Djerdjelesh
04-04-2009, 05:48
Και οι 7 ήταν υπέροχοι
Και μετά καπάκι το αντίστοιχο από Ιαπωνία μεριά του Κουροσάβα.
Drumsick
04-04-2009, 05:49
Αυτό το'χω δει. Πάνε χρονια βέβαια.
Nodoordonotthereisnotry
04-04-2009, 06:46
Drumsick, το'χω δει αμέτρητες φορές, είναι μία από τις αγαπημένες μου ταινίες evah! :pink: Δες For a few dollars more! 8)
Ruthless
04-04-2009, 10:03
Και μετά δες και κανά έπος τους θεού John Wayne. :dfinger:
dopefiend
04-04-2009, 12:06
και το Fistful of Dollars είναι το Yojimbo!
οπότε πριν απ'όλα αυτά άρχισε με kurosawa που τους πατάει όλους κάτω. seven samurai, yojimbo, throne of blood, ran και πάει λέγοντας. ειδικά το δίδυμο kurosawa/toshiro mifune είναι εγγύηση.
Kelldorain
04-04-2009, 12:25
Η ταινία που χω δει περισσότερες φορές απ'όλες και μες στις 3 αγαπημένες μου γενικότερα. Τι να πει κανείς για το καλύτερο western όλων των εποχών
Υπέροχο είναι, ρίξτε μια ματιά και στο The Sting. (http://www.imdb.com/title/tt0070735/)
Επίσης αυτό θα 'πρεπε να είναι appreciation thread :!:
Drumsick
04-04-2009, 14:56
Indeed. Done.
edit: Σκατά done, μόνο στο ποστ μου το άλλαξε................
Αντμινς χελπ.
mrmaiden
04-04-2009, 15:24
http://www.veronicasportraits.com/josey%20wales.jpg
mrmaiden
04-04-2009, 15:25
Kai mia pio mikri
http://www.anatreptic.com/images/clint-eastwood-pistols.bmp
Waldstein
04-04-2009, 20:42
Πόση ανατριχίλα η σκηνή στο νεκροταφείο που παίζει το ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ The ecstacy of gold
Nodoordonotthereisnotry
04-04-2009, 21:14
Στο μυαλό μου είσαι. (http://www.youtube.com/watch?v=IE8YOvuhIcQ)
Ford Prefect
04-04-2009, 22:36
Αγαπάμε πολύ.
Darkling
04-04-2009, 22:40
πιο επικη απο 654 κιλα σπαθια.
και τωρα σκεφτηκα οτι εχω να τη δω κατι καιρους, ωρα να κατεβαινει.
ωστοσο να μην αμελησομε να τονισομε οτι ο Clint Eastwood ειναι ενα απο τα χειροτερα ΚΑΘΙΚΙΑ που περασαν απο το hollywood μαζι με John Wayne + Charlton Heston...και εναν αλλον που μετεπειτα εγινε προεδρας
antimusic
04-04-2009, 23:46
1. που το στηρίζεις και 2. δε μας νοιαζει και μπονους 3. δες τις τελευταιες του ταινίες.
1. που το στηρίζεις και 2. δε μας νοιαζει και μπονους 3. δες τις τελευταιες του ταινίες.
1.προφανως το στηριζω εκει που το στηριζεις κι εσυ για τον George W.Bush? κανε ενα google search να μαθεις τι μπουμπουκι ειναι ο τυπος
2.καλα κανεις και δε σε νοιαζει
3.ΛΟΛ υποδειξεις για ταινειες (και μουσικη) ? βρες αλλου να κανεις
Boris-san
05-04-2009, 00:26
Re su o an8rwpos aftos htan akrws sunthrhtikos me apopseis ews akrws ratsistikes.Otan arxise na skhno8etei omws ekane pragmatika ekplhktikes tainies oi opoies ka8e allo para tetoia logikh evgazan.O idios malista dhlwse oti to Gran Torino einai kai kati san autokritikh.Alla nta3ei ka8iki den ton les.Ton Charlton Xeston ton les nai kai to Bush.Ton Eastwood estw pou ton eixan tou petamatou
Re su o an8rwpos aftos htan akrws sunthrhtikos me apopseis ews akrws ratsistikes.Otan arxise na skhno8etei omws ekane pragmatika ekplhktikes tainies oi opoies ka8e allo para tetoia logikh evgazan.O idios malista dhlwse oti to Gran Torino einai kai kati san autokritikh.Alla nta3ei ka8iki den ton les.Ton Charlton Xeston ton les nai kai to Bush.Ton Eastwood estw pou ton eixan tou petamatou
κουβαλαει την κακη πλευρα του redneck-ισμου...τον ρατσισμο,σωβινισμο και μισογυνισμο
το αν εκανε καλες ταινειες ως ηθοποιας η ως σκηνοθετας ειναι αλλη ιστορια...εγω τον ανθρωπα κρινω....
για την ''αυτοκριτικη'' στην ταινεια που λες επιφυλασομε γιατι δεν την ειδα
Boris-san
05-04-2009, 00:42
E des th einai akrivws g afta ta pramata pou 8igeis.Amerikanos veteranos tou Polemou Koreas,pou menei se mia geitonia gemath koreates kai pws allazei h stash tous apenanti tous.8igei th sapila ths amerikanikhs koinwnias,to ratsismo swvinismo ola afta.Des to fainetai oti o an8rwpos ola afta ta exei ana8ewrhsei
Djerdjelesh
05-04-2009, 01:19
Σεβασμός στον Eastwood.
Μην ξεχνάμε και Dirty Harry ε?
You've got to ask yourself one question: 'Do I feel lucky?' Well, do ya punk?
Ρε α γαμησου
Drumsick
05-04-2009, 03:18
Πόση ανατριχίλα η σκηνή στο νεκροταφείο που παίζει το ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ The ecstacy of gold
Πωπω πραγματικά. Τρελή ανατριχίλα. Και το πως κορυφώνεται σιγά σιγα η σκηνή μαζί με τη μουσική. Τελειότητα απλά.
Με το που σηκώνεται και βλέπει το νεκροταφείο κάτι παθαίνω.
http://www.youtube.com/watch?v=XzJqHsDAnSY
freak brother
05-04-2009, 06:38
ποτε δεν καταλαβα τον διαχωρισμο μεταξυ... παλιων και νεων ταινιων παντως.. εγω ξερω τον διαχωρισμο καλη-κακη ταινια..
Drumsick
05-04-2009, 07:32
Καλά, του '66 πες δεν είναι και τοοοοοσο παλιά πια.. αλλά σοβαρά, δεν καταλαβαίνεις τον διαχωρισμό μεταξύ ταινιών του 40-60 με τον συγχρονο κινηματογραφο? Γιατί προσωπικά τα "αριστουργήματα" της εποχής εκείνης τα θεωρώ απάλευτα, βαρετά και απαίσια (πχ το citizen kane που είδα πρόσφατα) . Και είδικά η ηθοποιία μου κάθεται τελείως στο λαιμό, είναι αφύσικη όσο δεν πάει.
antimusic
05-04-2009, 09:12
3. δες τις τελευταιες του ταινίες.
βλάκα.
X, εδώ είσαι (http://en.wikipedia.org/wiki/Hays_Code).
ωραια ωραια είναι όλα αλλά το καλύτερο γουεστερν είναι το εξής:
http://cfs9.tistory.com/image/17/tistory/2008/07/11/14/46/4876f3bd9323d
3. δες τις τελευταιες του ταινίες.
βλάκα.
eipa ''υποδειξεις για ταινειες'' kai meta ''για την ''αυτοκριτικη'' στην ταινεια που λες''
alla ok esy eprepe nte kai kala na mou tin peis
gia ton prohgoumeno Dythor ta logia einai peritta...
antimusic
05-04-2009, 14:02
ρε μανάρι
σχετικά με το οτι ο ήστγουντ είναι καθίκι και αρχίδι φασίστας ξερωγώ, σου λέω "δες τις τελευταίες του ταινίες"
και σα πολλα κιλά μαλάκας γυρνάς και μου λες σε φάση "νεαρέ δε δέχομαι υποδείξεις, θαρθεις εσύ να μου πεις για ταινίες και μουσική; άντε κάνε σε καναν άλλο, τα ΞΕΡΩ ΟΛΑ"
και στα καπάκια λες οτι δεν έχεις δει την τελευταία ταινία του.
βλάκα.
και σα πολλα κιλά μαλάκας γυρνάς και μου λες σε φάση "νεαρέ δε δέχομαι υποδείξεις, θαρθεις εσύ να μου πεις για ταινίες και μουσική; άντε κάνε σε καναν άλλο, τα ΞΕΡΩ ΟΛΑ"
gia na ekanes tetoia ''metafrash'' profanws o vlakas eisai esy e?
antimusic
05-04-2009, 14:22
ΛΟΛ υποδείξεις για σωστή ανάγνωση? βρες αλλού να κάνεις.
και τρέχα τώρα να συμμαζέψεις τ' ασυμμάζευτα.
Boris-san
05-04-2009, 14:50
To LOL upodei3eis gia taineies?vres allou na kaneis
minimin otan sou eipe des tis teleutaies tou tainies,einai apla xazh antidrash,les kai eisai THE MASTER!.Nta3ei o Dythor inai kai hli8ios kai kanei tetoia post,alla o rince eixe ka8e dikio na antidrasei etsi
Nta3ei o Dythor inai kai hli8ios kai kanei tetoia post,alla o rince eixe ka8e dikio na antidrasei etsi
Είπε ο κνίτης που έσπαγε αρχιδάρες σε PM όταν έκανα το ποστ περί διαφημίσεων της ΚΝΕ.
Boris-san
05-04-2009, 17:40
Ειμαι ο κνιτης που δε θα καθοταν να βριζει τον καθεναν στο χαζο σου τοπικ,και δεν σου ειπα αντε γαμησου σ'αυτα τα πμ
Drumsick
05-04-2009, 23:32
It all makes sense now.
Nodoordonotthereisnotry
06-04-2009, 00:37
Καλά, του '66 πες δεν είναι και τοοοοοσο παλιά πια.. αλλά σοβαρά, δεν καταλαβαίνεις τον διαχωρισμό μεταξύ ταινιών του 40-60 με τον συγχρονο κινηματογραφο? Γιατί προσωπικά τα "αριστουργήματα" της εποχής εκείνης τα θεωρώ απάλευτα, βαρετά και απαίσια (πχ το citizen kane που είδα πρόσφατα) . Και είδικά η ηθοποιία μου κάθεται τελείως στο λαιμό, είναι αφύσικη όσο δεν πάει.
Όχι. Πρέπει να τις δούμε αυτές τις ταινίες, παρέα. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Darkling
06-04-2009, 02:24
ε οχι και γουεστερν που στην αφισα του εχει ποδηλατο.
μηπως πυροβολουνε με μπουγελοφατσες?
η σκηνή με το ποδήλατο είναι καταπληκτική και κλασικότατη.
Pinatero
06-04-2009, 15:13
Και μετά δες και κανά έπος τους θεού John Wayne. :dfinger:
LfQsXrhF2X4
Drumsick
06-04-2009, 15:59
[Όχι. Πρέπει να τις δούμε αυτές τις ταινίες, παρέα. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Φταίει λες που τις βλέπω μόνη ε? :roll:
Ruthless
06-04-2009, 17:37
Pinatero εσύ μην κάτσεις να δεις τα Searchers, She Wore A Yellow Ribbon, True Grit, Shootist, Rooster Cogburn κλπ επειδή ήταν ρατσιστής ο πρωταγωνιστής.
:thumbsup:
Pinatero
06-04-2009, 17:42
εγω βλεπω μονο ποιοτικο ελληνικο κινηματογραφο! εποχη χουντας!