View Full Version : 2008-2009: επιμένοντας μεταλλικά
Ra Pariah
02-04-2009, 21:40
Παίδες, με ταχύτητα πολυβόλου θα δούμε κάποια albums των τρέχοντων 16 μηνών παρακάτω (σε τυχαία σειρά). Ακολουθεί κουβεντούλα και τα ρέστα... :-P
http://www.djmmedia.com/2008/ToxicHolo-AOFD.jpg Βρόμικο κι αλήτικο! Οι heavy εκπλήξεις με γράπωσαν! Ο Razor και ο Nasum θα σολάρουν, δε συνεχίζω.
http://1.bp.blogspot.com/_DP9sQnOvjOA/SWzTOklAEbI/AAAAAAAABWo/zFQIqzfrpYs/s400/battleroar7.jpg Ανήκω στους Swordbrothers και έχω να πω ότι αυτόν το δίσκο τον λατρεύω ρε γαμώτο! Α-σ-ύ-λ-λ-η-π-τ-ο! Πιστεύω ανώτερο από το δεύτερο: καλύτερο εξώφυλλο, καλύτερο logo και φυσικά έφυγε η θαμπάδα της παραγωγής. Ό,τι καλύτερο μαζί με Theogonia από Ελλάδα τα τελευταία χρόνια! :touched:
http://2.bp.blogspot.com/_UA8wC17XNeU/SNPe9iDybAI/AAAAAAAAAd0/D2Pg90wPcFw/s320/noly+martyr.jpg To Hammer ήθελε να μας πει ότι είναι λαϊκό! Δηλαδή το "Powerplant" που "άξιζε" 9,5 ήταν δύσπεπτο! Τρέχα-γύρευε με τα λαμόγια! Ο δίσκος είναι έπος! ΝΑΙ ΕΠΟΣ!
http://earache.com/webstore/images/CauldronCTTN_CD.jpg Προ ολίγων ωρών το πήρα, θα επανέλθουμε αργότερα...
http://www.dragonheartrecords.com/site/uploads/Powers%20Court_red%20mist.jpg Obscure metal anthem! Πιο εστιασμένο από το πρώτο τους, αλλά ίσως μετά το 7ο κομμάτι να κουράζει ανεπαίσθητα αυστηρά κρινόμενο. (Το bonus track θρησκεία!)
http://mediaportal.ru/uploads/posts/2008-05/1210861449_untitled.jpg Όλο και θα 'χετε πει πράγματα... Ξεκινάω με το τι δε μου άρεσε: κάποια solos που ξεφεύγουν σε διάρκειa και σε τεχνική, θα μπορούσαν να πατήσουν λίγο φρένο. Κατά τ' άλλα αιτία να θες να αγκαλιάσεις τον "πύργο" με τα Bathory! :touched:
http://www.metal-archives.com/images/2/1/9/6/219671.jpg Τα 'χουμε πει για την κομματάρα "Nightfall" άλλοτε. Με προβλημάτισε μόνο το γεγονός ότι αυτό το κομμάτι ξεχώρισε αμέσως. Μ' άρεσε ότι τα βαριά σημεία δεν ήταν χιλιοπαιγμένα, μια και με καλό drumming αναζωογονούνταν.
http://4.bp.blogspot.com/_Z4HYnLZkVRM/SSaWMo1RN9I/AAAAAAAADIU/CeAe1JCj74c/s320/Enforcer+-+Into+the+Night+2008.jpg Έχει μεγάλες κομματάρες (π.χ. Scream of the Savage) και άποψη στα leads. Θα τους ήθελα λίγο πιο εστιασμένους στο μέλλον. Αυτό μόνο. :roll:
http://www.doom-dealer.com/shop/cover/988thegatesofslumberconqueror2lp320090202.jpg Παίδες, εμένα μου άρεσε! Δυνατό παίξιμο, σωστές επιρροές και εξώφυλλο που νταξ'! :D
http://www.metaleagle.com/files/images/Rotting-Christ-DVD.preview.jpg Δεν είμαι αντικειμενικός, μ' άρεσε απίστευτα. Μία παρατήρηση: ο Σάκ'ς πρέπει να προσέξει να μην "κάψει" τελείως τη φωνή του, η αλήθεια να λέγεται :|. Ο Μπόκος πολύ δυνατό χαρτί! Μπράβο ρε παιδιά! :touched:
http://3.bp.blogspot.com/_xtiNXpRJAnY/SPIQ0_AnonI/AAAAAAAACDU/viFjYlRYyBo/s400/Heathendom-Nescience.jpg Πού βρήκατε επιρροές από Sanctuary; Πάρα πολύ King Diamond άκουσα, όχι US καταστάσεις. Ναι, και Σουηδία (προσκυνώ Sorcerer), αλλά όχι Sanctuary. Τέλος, μόνο εγώ πρόσεξα ότι έχουν "βουτήξει" αυτούσιο σημείο Rhapsody; Τεσπά, τα παιδιά δεν τα ξέρω και είναι λυπηρό να ακούς metalheads να βρίθουν μισαλλοδοξίας και να βγάζουν την μπάντα μία απ' τις χειρότερες. Η κριτική μου δε στοχεύει εκεί, απλώς να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
carheart
02-04-2009, 22:39
πάσα σε kveld.
επίσης
είναι λυπηρό να ακούς metalheads
μετα τον ρα-παπαρια,περιμενουμε και τον μαμ-ρα.
συμμαζεψε λιγο τις κριτικες σου ρε.ειναι λιγο πιο καλαισθητες απο το δωματιο μου...
enitharmon
02-04-2009, 22:55
powers court? :fear:
11θ, ειναι αυτο που λεγαμε ποσο χαλια και βαρετο ειναι;
Boris-san
02-04-2009, 22:58
Nai ena me apaisiotata gunaikeia fwnitika.Tosa exei to us power afto vre8hke na poume diskara re paidia?
Νταξει ρε μλκες,ο καθενας στη φαση του,μην βλεπετε παντου φαντασματα.Και στη τελικη χιλιες φορες να σολαρει ο Ρα Παραια,παρα να βλεπω 5000 ρεπλαιζ για το ποσο θεοι ειναι οι καθε ποστροκαδες της σειρας που στις συναυλιες παιζουνε νιντεντο ντιες.
Ον Τοπικ.Toxic Holocaust και Ereb Altor θεουληδες.Για τις αλλες,πιο "obscure" κυκλοφοριες δεν εχω αποψη αλλα οι Battleroar live ηταν σκατα.
antimusic
02-04-2009, 23:02
Νταξει ρε μλκες,ο καθενας στη φαση του,μην βλεπετε παντου φαντασματα.Και στη τελικη χιλιες φορες να σολαρει ο Ρα Παραια,παρα να βλεπω 5000 ρεπλαιζ για το ποσο θεοι ειναι οι καθε ποστροκαδες της σειρας που στις συναυλιες παιζουνε νιντεντο ντιες.
Ον Τοπικ.Toxic Holocaust και Ereb Altor θεουληδες.Για τις αλλες,πιο "obscure" κυκλοφοριες δεν εχω αποψη αλλα οι Battleroar live ηταν σκατα.
γιατί η σωστή μουσική είναι φτιαγμένη από αθρώπους, όχι απο κομπιούτερ!
Strasnic
02-04-2009, 23:18
Ra μην τους ακους,θελουμε κι'αλλα
antimusic
02-04-2009, 23:26
Προφανως δεν εννοω αυτο.
προφανώς αλλά το σχόλιο (το δεύτερο σκέλος) ήταν αναλόγου μεταλλάδικου επιπέδου.
Ra Pariah
02-04-2009, 23:29
Nai ena me apaisiotata gunaikeia fwnitika.Tosa exei to us power afto vre8hke na poume diskara re paidia?
Κοίτα να δεις, απαίσια φωνητικά θα μπορούσες (εσύ, όχι εγώ) να αποκαλέσεις και τη φωνή των Cirith Ungol. Μπορείς να μου εξηγήσεις ποια είναι η σχέση σου με το ιδίωμα; Υπενθυμίζω, μιλάμε για ένα είδος, όπως είναι ο obscure US ήχος, το οποίο σχεδόν ορίζεται από την "αλλοπρόσαλλη" φωνή.
Φιλικότατα...
Blindgeo
02-04-2009, 23:32
To Heathendome einai tigka stous Sanctuary. Toso sto paiksimo oso kai sta fwnhtika.
Ra Pariah
02-04-2009, 23:36
Τίγκα! Μάλιστα... Τίγκα οι Coffins θυμίζουν Celtic Frost, αυτό ναι!
Τέσπα, αφήνω τα ειρωνικά, πρώτου ή δεύτερου δίσκου Sanctuary; Α, και κάτι άλλο θεωρείς ότι τα φωνητικά είναι ισάξια του Dane; :roll:
carheart
02-04-2009, 23:52
Επίσης, μιας και έκανα το ΕΠΙΚΟ move, ας πω και μια γνώμη, το συγκεκριμένο Holy Martyr ούτε για την Πάνια.
Ra Pariah
03-04-2009, 00:41
(Κάνε πως δεν υπάρχει το αποπάνω) Η φωνή του Κουτσουβελη μού φαίνεται πολύ περισσότερο μεσογειακή. Θα έλεγα ότι θυμίζει αυτή του Σμερου. Καταλαβαίνεις, πού το πάω (ελπίζω...). Η φωνή του Σμερου μ' αρέσει πάρα πολύ (ειδικά live δεν παίζει, π.χ. με Power Crue), αυτήν του Κουτσουβελη τη βρίσκω ένα κλικ υποδεέστερη. Αυτά για την ώρα...
Boris-san
03-04-2009, 00:44
Κοίτα να δεις, απαίσια φωνητικά θα μπορούσες (εσύ, όχι εγώ) να αποκαλέσεις και τη φωνή των Cirith Ungol. Μπορείς να μου εξηγήσεις ποια είναι η σχέση σου με το ιδίωμα; Υπενθυμίζω, μιλάμε για ένα είδος, όπως είναι ο obscure US ήχος, το οποίο σχεδόν ορίζεται από την "αλλοπρόσαλλη" φωνή.
Φιλικότατα...
Poso klassikos stenomualos vlakas metallas eisai e.Egw otan goustarw 8a katsw na akousw US power giati mou kaulwnei.Twra na peis oti egw eimai asxetos ara lew pipes,ok.Oi cirith ungol einai cvlt,h sugekrimenh tupissa apla ourliazei sa gida.
Ra Pariah
03-04-2009, 00:46
Άσε το cult απ' έξω για λίγο. Σ' αρέσει ή όχι η φωνή από Cirith Ungol;
Boris-san
03-04-2009, 00:47
De me enoxlei.Lew einai skata alla einai kalh fash
Ra Pariah
03-04-2009, 00:54
"Λέω είναι σκατά, αλλά είναι καλή φάση". Τι άλλο βάζεις σε αυτήν την κατηγορία, για να καταλάβω...
Boris-san
03-04-2009, 00:57
Xm...den kserw.Afto pou lew einai oti stous Cirith Ungol opws kai sth sugekrimenh mpanta,h poiothta texnika einai xamhlh.Apla stous Cirith Ungol mou tairiazei me thn olh fash ths mousikhs tous.S aftous enw eixan sxetika kales sun8eseis kai 8a mporouses na tous akouseis,h fwnh ginetai enoxlhtikh gia ta dika mou panta aftia.Genika apo obscure US afta pou akouw egw exoun tsirides kallifwnes,oxi kafrikes faseis
Ra Pariah
03-04-2009, 01:01
I see... Αν ακούσεις τίποτε καλό, ρίχτο, μην ντραπείς. ;)
Για σωστή φωνή, εάν δεν έχεις τσεκάρει, άκου Dark Knight (epic).
Boris-san
03-04-2009, 01:04
When all else fails :dfinger:
Ra Pariah
03-04-2009, 01:07
Ra μην τους ακους,θελουμε κι'αλλα
To Dark Knight είναι και για σένα, αγόρι! :dfinger:
τα τοξικ, μπαττλορ(το χολυ μαρτιρ δεν το ακουμπαει καν) και ερεμπ αλτορ ειναι δισκαρες που συγκλονιζουν.
το isole ειναι μαι απ' τα ιδια, ξερουμε οτι το bliss ειναι και θα ειναι το καλυτερο τους.
Ra Pariah
03-04-2009, 01:17
Καλώς το το παιδί! :-P
Ra Pariah
03-04-2009, 01:20
http://4.bp.blogspot.com/_VviUavFGZUg/SN8wWZqxG9I/AAAAAAAAALs/QBue9nU2Dj8/s400/PUTIN.jpg
http://p8.p.pixnet.net/albums/userpics/8/9/235789/1196243811.jpg
Blindgeo
03-04-2009, 02:03
Τίγκα! Μάλιστα... Τίγκα οι Coffins θυμίζουν Celtic Frost, αυτό ναι!
Τέσπα, αφήνω τα ειρωνικά, πρώτου ή δεύτερου δίσκου Sanctuary; Α, και κάτι άλλο θεωρείς ότι τα φωνητικά είναι ισάξια του Dane; :roll: Fernei pio polu sto "Into The Mirror Black". Epishs den eipa oti ta fwnhtika einai isaksia tou Dane. O tupos prospa8ei na moiasei ston Dane kai na tragoudhsei opws o Dane stous Sanctuary.
Ra Pariah
03-04-2009, 02:05
Ότι θυμίζει Σμέρο συμφωνείς;
cybernaut
03-04-2009, 02:48
ναι
Blindgeo
03-04-2009, 10:55
Ότι θυμίζει Σμέρο συμφωνείς;
8umizei arketa sthn xroia ths fwnhs tou. Alla tragoudoun arketa diaforetika. O Smeros einai enas apo tous kaluterous Ellhnes tragoudistes imo. Twra pou ksanakousa to Heathendome brhka oti epishs nevermorizoun ligo apo ton prwto tous disko.
Witchkiller
03-04-2009, 13:41
Battleroar χαλαρά η καλύτερη τους δουλειά. Οι τύποι εδώ παίζουν, έχουν riffs (επιτέλους) ΠΟΛΥ προσεγμένα.
Toxic Holocaust δεν μου λένε μία. Sorry αλλά τους βρίσκω κάπως μονότονους και όχι αρκετά πορωτικούς.
Με το epic doom δεν τα πάω καθόλου καλά οπότε είμαι ο πλέον αναρμόδιος για να μιλήσω.........
Το Cauldron τι λέει?
Dark Knight ,για'μένα, ο ορισμός της μετριότητας (μιας και αναφέρθηκε στο thread).
Ra Pariah γράψε διάφορους στ'αρχίδια σου και συνέχησε να ποστάρεις κατά ρυπάς. Σε πάμε και στο λέμε!
Ra Pariah
03-04-2009, 13:50
http://earache.com/webstore/images/CauldronCTTN_CD.jpg
Το εξώφυλλο είναι όπως πρέπει να είναι! Η μουσική μου τα χάλασε. Πολλή και ανούσια "καβαλαρία". Λείπει ο τσαμπουκάς. Θυμίζει ο singer τον Cans στο Warlord στη νοοτροπία: "να είμαι πάνω στη νότα και να προσέξω να μην ξεφύγω". Αν δεν είχα ακούσει τα 6 πρώτα τους tracks, θα τους αποκαλούσα "μεταλλάδες του κομμωτηρίου". Λυπάμαι...
GuardianOfIvorytower
03-04-2009, 14:00
Πολύ ωραία άλμπουμ τα περισσότερα.
Για το Battleroar το χω ξαναπεί, η καλύτερη δουλειά τους κ ο καλύτεροσ δίσκος της περασμένης χρονιάς. Κ κάποιος είπε ότι είναι σκατά live (ο νάσουμ νομίζω), διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως κ ότι άλλο θέλεις. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ κ είναι συνολικά μια χαρά live μπάντα.
Holy Martyr καραέπος επίσης, Ereb Altor τα σπάει, Isole το καινούριο τώρα το ακούω κ μ αρέσει πολύ, το Heathendom από το λίγο που το έχω ακούσει είναι πολύ αξιόλογο, τα άλλα δεν τα έχω ακούσει.
atom_smasher
03-04-2009, 17:24
σορρυ ε οι χολι μαρτιρ δεν μ αρεσαν καθολου. και οταν μιλατε για cirith ungol να στε προσοχη.ευχαριστω.
phthoggon
03-04-2009, 18:06
Καλά το εξώφυλλο cauldron είναι απίστευτο, ούτε το λογοκριμένο εξώφυλλο των Spinal Tap έτσι, που είσαι Ρουθλες δηλαδή. Από αυτά που έγραψες τα επικοντούμ είναι όλα κορυφαία εκτός από τους Gates of Slumber που είναι απλά οκ όσο τους έχω ακούσει (αν και Profound Lore μπάντα, ε). Οι Heathendom επίσης αν και το στυλ δεν είναι καμία σχέση με αυτά που ακούω (καλά, μη φανταστείς ότι ακούω και επικοdoom όλη μέρα αλλά πέτυχες και αυτά που είχα τσεκάρει) με ψιλοεντυπωσίασαν με το πόσο δουλεμένα και έξυπνα κομμάτια γράφουν. Αυτό το έχει ακούσει κανένας τώρα που είμαστε στο κατάλληλο θρεντ ρε ΧΕΒΥΜΕΤΑΛΛΟΙ?
http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/litany.jpg
α, και βτγ
Ra Pariah γράψε διάφορους στ'αρχίδια σου και συνέχησε να ποστάρεις κατά ρυπάς. Σε πάμε και στο λέμε!
+1000 ε.
Ra Pariah
03-04-2009, 18:14
Ναι ρε, φίλε! Ωραίο και τίμιο πάνω απ' όλα! Ο Νίκος ο τραγουδιστής στο γνωστό πόστο του... "ψάλτη" και τα ρέστα! Οι απαγγελίες Pagan Altar ήδη κλασικές! Μόνον η δουλειά στα leads λίγο με κούρασε.
phthoggon
03-04-2009, 18:20
Μπα, μια χαρά τα θυμάμαι εγω τα leads, απλά και λυρικά ως επι το πλείστον. Ο τραγουδιάρης αυτός των Wrathblade δεν είναι (καλα αυτοί ακόμα να βγάλουν δίσκο?) Έχει αυτό το θεϊκό ρινικό ννννν τρόπο που τραγουδάει, νομίζω Manilla Road επιρροές. Πολύ ωραίος, και ο δίσκος από τους κορυφαίους που άκουσα φέτος γενικότερα.
dopefiend
03-04-2009, 18:21
έμενα το Litany δε μπορώ να πω οτι με τρέλανε. με χαλάει απίστευτα η παραγωγή (ειδικά τα drums με αυτή την κάκιστη τρίγκα) και τα φωνητικά θέλουν αρκετή δουλειά. τώρα τα τραγούδια, τα περισσότερα ήδη γνωστά, μερικά μαρέσουν άλλα όχι και τόσο. γενικά τους προτιμώ λαιβ.
όσο για τους heathendom η σχέση τους με το doom είναι πολύ μακρινή ε.
Ra Pariah
03-04-2009, 18:25
σορρυ ε οι χολι μαρτιρ δεν μ αρεσαν καθολου. και οταν μιλατε για cirith ungol να στε προσοχη.ευχαριστω.
Παίζεις Σικελική Άμυνα;
Ra Pariah
03-04-2009, 18:27
[...] όσο για τους heathendom η σχέση τους με το doom είναι πολύ μακρινή ε.
Έχεις απόλυτο δίκιο. :)
phthoggon
03-04-2009, 18:28
έμενα το Litany δε μπορώ να πω οτι με τρέλανε. με χαλάει απίστευτα η παραγωγή (ειδικά τα drums με αυτή την κάκιστη τρίγκα) και τα φωνητικά θέλουν αρκετή δουλειά. τώρα τα τραγούδια, τα περισσότερα ήδη γνωστά, μερικά μαρέσουν άλλα όχι και τόσο. γενικά τους προτιμώ λαιβ.
όσο για τους heathendom η σχέση τους με το doom είναι πολύ μακρινή ε.
ναι βρε, στα ereb altor και isole αναφερόμουν με το επικοdoom. Εμένα τέλεια μου φαίνονται τα βοκς στους Litany πάντως, ειλικρινά. Εντάξει για χέβυ μέταλ συμπαθητική είναι παραγωγή, βγάζει μια κάποια δύναμη και ατμόσφαιρα, έχει ωραίο balance. Ε δε μπορείς να βάλεις και lamb of god ήχο στις κιθάρες, αλλά έχεις δίκιο για τα τύμπανα.
GuardianOfIvorytower
03-04-2009, 18:38
και οταν μιλατε για cirith ungol να στε προσοχη.ευχαριστω.
Εννοείται ότι είμαστε προσοχή. :D
Ra Pariah
03-04-2009, 18:43
http://cdbaby.name/i/o/ionbritton.jpg
Με συγκινήσατε μιλώντας για μία από τις μεγαλύτερες μπάντες της Καλιφόρνιας!
Τσεκάρετε το αποπάνω: Ιοn Britton "Eat Metal" EP, 1987. :touched:
Ruthless
03-04-2009, 19:36
Για πείτε μια τι είπε η φυλλάδα για το καλύτερο άλμπουμ του 2008(ιταλικό ατσάλι, εξ'ορισμού πάει ψηλά).
Επίσης το cauldron είναι των Καναδών; Αν ναι, πρέπει να το τσεκάρω asap.
Ra Pariah
03-04-2009, 19:39
Yeap, οι Καναδοί! Ε, τώρα δε θυμάμαι έπι λέξει, αλλά μικρή κριτική ήταν και παρομοίαζε το δίσκο με την κουλτούρα των "300".
Ra Pariah
03-04-2009, 19:44
Ruthless, τι σου 'πε το Gates of Slumber;
Κάποια από τα albums του topic κάπως τα άκουσα πέρυσι , αλλά προσθέτω
http://i517.photobucket.com/albums/u333/blackstele/TalesOfMedusa.jpg
Μυστήριο group από Canada, μοιράζουν λίγα αντίτυπα που φτιάχνουν με έξοδά τους free απο email χωρίς καμία εταιρία == Πολύ πολύ πολύ δύσκολο να βρεθεί έστω και sample
Τα κομμάτια τους έχουν κάποιες αδυναμίες, αλλά ατελείωτο obscure 80's feeling .. Ίσως επιτηδευμένο, αλλά και πάλι...
Crosswind - Beyond
http://www.metal-temple.com/_data/covers/crosswind-beyond_(ep).jpg
Υπόδειγμα demo, κομμάτια σαν αυτά που κάποτε έγραφε ο Kai Hansen. H καλυτερη κυκλοφορία στο ειδος στην Ελλάδα το 2008
Το demo τους 2009 είναι μάλλον φτιαγμένο για να ακουστεί περισσότερο.
εχμ ,βασικα τα εχουμε πει σε αλλο τοπικ τα καλυτερα αλμπουμ του 2008
atom_smasher
04-04-2009, 19:30
oui σικελικη κλπ...ευχαριστω γιαα την προσοχη!χε
Ruthless
04-04-2009, 20:42
Gates of Slumber δεν το άκουσα, ούτε νομίζω πάω να το ακούσω σύντομα.
wom, αυτό το Tales of Medusa τελικά @@, έψαξα αλλά δεν βρήκα τίποτα πουθενά. Όταν λέμε τίποτα εννοώ τίποτα. Όσο για το Beyond είναι πιο παλιό, νομίζω το είχα πρωτοακούσει αρχές καλοκαιριού 2007. Το 300 είναι μεγάλη κομματάρα. Επίσης οι Crosswind είχαν βγάλει το Dark Omens demo πολύ παλιά, πριν το 2000, και είναι αρκετά δυσεύρετο.
Όσο αφορά δισκάρες περσινές, εντάξει, πέρα από την επιστροφή του darkquartererικού ήχου με το Etrusgrave(που βέβαια το πήρα χαμπάρι φέτος βέβαια και έμεινα μαλάκας), πρέπει στάνταρ να γίνει ειδική μνεία στη δισκάρα των Lonewolf. Ατσάλι με πολλά κιλά αρχίδια, από αυτά που σε κάνουν να αγαπάς την πουτάνα την Γαλλία δηλαδή(και φυσικά αφού το έφερε η κουβέντα να ξανααναφέρουμε πως μόλις βγει σε λίγες μέρες το De Sang et d'Acier από Hurlement θα ξαναπαραμιλά ο κόσμος).
ΕΝΤΙΤ: Α ναι, ξέχασα και το νέο Metalucifer που ξαναορίζει τα χεβιμεταλικά κλισέ. :headbang:
wom, αυτό το Tales of Medusa τελικά @@, έψαξα αλλά δεν βρήκα τίποτα πουθενά. Όταν λέμε τίποτα εννοώ τίποτα.
Ανέβασα rip πριν λίγες ημέρες σε private collector's forum ρε (εάν δεν φαντάζεσαι ποιά λέω, pm)
οι Crosswind έβγαλαν demo 2009, check to myspace τους.
Ra Pariah
05-04-2009, 20:29
oui σικελικη κλπ...ευχαριστω γιαα την προσοχη!χε Εγώ παίζω Pirc Defense με -παραδόξως- καλά αποτελέσματα. Πόσο Elo έχεις;
atom_smasher
06-04-2009, 02:51
α σωθηκες.1000. δεν παιζω πολυ καιρο σοβαρα.3 χρονια.αργησα να ξεκινησω.πιρς ακουστα.δεν νομιζω οτι την ξερω.γκαμπι του βασιλια και σικελικη θα ελεγα αποτελουν το ρεπερτοριο μου.
Ra Pariah
06-04-2009, 14:54
Το 300 είναι μεγάλη κομματάρα.
Για θυμισέ μου ρε συ μπάντα. Εγώ εννοούσα ότι ο συντάκτης συνέκρινε Holy Martyr με την ταινία "300". Κάτι που είναι άστοχο μέχρι αηδίας.
Διάφοροι φίλοι έχουν πάθει μ**νόπλακα με Crosswind! Εγώ ελπίζω να το έχω στα χέρια μου σήμερα το demo, οψόμεθα... Ό,τι έχω ακούσει, πάντως, εννοείται ότι είναι ελπιδοφόρο!
Ruthless
06-04-2009, 17:25
Το 300 είναι κομμάτι από το Beyond demo των Crosswind και υπάρχει και στο myspace τους να το ακούσεις θαρρώ.
Και wom έχεις pm.
Ra Pariah
06-04-2009, 17:30
I see. Όλα τώρα μπήκαν στη θέση τους.
Litany & Heathendom πολύ ωραίοι δίσκοντες.
Θα μπορούσα να αναλύσω περί Nevermore/Sanctuary επιρροών αλλά βαριέμαι τις μεταλλικές συζητήσεις αυτού του τύπου, δε καίγομαι να πείσω κανένα οπότε ας αρκεστώ να παρατηρήσω ότι ωρε Ra Pariah νταξ, δεν χρειάζεται να ακούν όλοι με τα αυτιά σου, άλλοι βρίσκουν επιρροές άλλοι όχι.
Ra Pariah
07-04-2009, 00:52
Δεκτό, αγαπητέ!
Ωστόσο, υποστηρίζω κατ' ουσίαν ένα πράγμα: οι πραγματικά πωρωμένοι και με τα δυο Sanctuary δε θ' ακούσουν Heathendom για να τους σηκωθεί. Προσωπική γνώμη.
eh βασικά θα ακούσω Heathendom επειδή θα μου σηκωθεί επειδή θα ακούσω Heathendom, δε τα καταλαβαίνω αυτά τα μεταλλάδικα που λες =P
ή αλλιώς δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ακούσεις Sanctuary, King Diamond και οτιδήποτε άλλο ενώ ακούς τους Heathendom (ή οτιδήποτε άλλο). Σα να λες πως η μπάντα δεν έχει ταυτότητα κάτι. Φαντάζομαι δεν υπάρχει λόγος αν θες να ακούσεις Sanctuary να βάλεις Heathendom και όχι το Into The Mirror Black. κ.ο.κ.
Ra Pariah
07-04-2009, 01:05
Κοιτά, ειλικρινά το επιχειρημά σου εδώ είναι ορθό. Παρόλα αυτά, διάφοροι -χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στόχο, θέλω να πιστεύω- παρουσίασαν την κυκλοφορία ωσάν να γουστάρεις το "Warning" από 'Ryche και στα καπάκια να σου πασάρουν Lethal! Έχεις ακούσει Lethal; Ή για να σου μιλήσω για μπάντες που σίγουρα ξέρεις: Sabbath και Count Raven.
μμμ δε συνηθίζω να δίνω βάση στις επιρροές που αναφέρονται (εδώ που τα λέμε έχω σταματήσει να διαβάζω κριτικές - δεν το ακούω μια και καλή;) και όλαυτα για το ίδιο λόγο που σου είπα για Heathendom πριν, καθένας ακούει με τα αυτιά του και όχι με του οποιουδήποτε άλλου.
και τεσπα το ανάφερα αυτό, και το λέω και 'μεταλλάδικο' γιατί αυτή την μανία ανεύρεσης των επιρροών - και διαφωνιών για τις επιρροές κτλ - μόνο οι μεταλλάδες την έχουν.
Ra Pariah
07-04-2009, 01:57
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Έχεις γνωρίσει σπουδαστές ή βαθείς γνώστες της κλασικής μουσικής; Eκεί να δεις μουσικοκριτικές για το ποιος επηρέασε ποιον. Μάλλον αυτήν τη "σχολαστικότητα" από εκεί τη δανείσθηκαν τα μεταλλόνια.
Ra Pariah
07-04-2009, 13:01
Θα μπορούσα να αναλύσω περί Nevermore/Sanctuary επιρροών
Μα πώς μου ξέφυγε χθες; Είναι πασίγνωστο ότι οι Nevermore είναι ένα τελείως διαφορετικό άκουσμα από τους Sanctuary. Πρώτον και κύριον συνθέτουν διαφορετικοί άνθρωποι, δηλαδή τί άλλο να πούμε; ΚΑταλαβαίνω όμως εσύ πώς το ανέφερες, εντάξει.
Blindgeo
07-04-2009, 13:33
Opws epishs oi Nevermore twn prwtwn 2 diskwn me tous Nevermore apo to Dreaming Neon Black kai meta. Ektos tou oti o Loomis grafei sxedon ta panta monos tou pleon, xrhsimopoiei kai eptaxordh ki8ara.
Amnesiac.
07-04-2009, 13:46
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Έχεις γνωρίσει σπουδαστές ή βαθείς γνώστες της κλασικής μουσικής; Eκεί να δεις μουσικοκριτικές για το ποιος επηρέασε ποιον. Μάλλον αυτήν τη "σχολαστικότητα" από εκεί τη δανείσθηκαν τα μεταλλόνια.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το 80's ΣΠΙΝΤ ΜΕΤΑΛ είναι η κλασική μουσική του 20ου αιώνα!!
Ra Pariah
07-04-2009, 13:48
Indestructive...
psychotron
07-04-2009, 13:50
Chosen to Stay:!:
GuardianOfIvorytower
07-04-2009, 13:57
144000 and gone
psychotron
07-04-2009, 14:05
Back to Reign
είναι πολλά και γαμάνε όλα :D:D:D
Ra Pariah
07-04-2009, 14:11
Το "Chosen to Stay" ήταν το πρώτο που είχα ακούσει, αλλά και από τα πρώτα ατσάλια γενικότερα, λίγο ύστερα από Blind Guardian, Manowar, Warlord. :touched:
Marillion
07-04-2009, 14:46
ρε μλκ Ra Pariah είσαι σουρεαλιστικά γαμάτος user :pink:
Σχεδόν ανανεωτικός!
Ra Pariah
07-04-2009, 14:50
Thanks, boy!
Από το Avatar σου αγαπημένο κομμάτι;
Marillion
07-04-2009, 14:52
κανονικά ερώτηση παγίδα μιας και θα έπρεπε να πω when death calls (που γαμάει- καλά όλο γαμάει βασικά)
DEVIL & DAUGHTER
Ra Pariah
07-04-2009, 14:55
Α, όντως το "Death Calls" είναι εγνωσμένης αξίας, ε; Καλά είναι εποέπος όντως, δεν το συζητώ! :touched:
Ας πω κι εγώ λοιπόν το hit (ουδεμία σχέση... :-P)
Marillion
07-04-2009, 14:57
http://www.youtube.com/watch?v=90mZThOY_8k
:touched:
edit : και πάσσα στο live events για να λέμε και ποιος μουστάκιας είναι οι Sabbath !!! ακούς εκεί οζάκλα!!!
Ra Pariah
07-04-2009, 15:06
Είμαι σε ένα κωλομέρος τώρα που παίζει ελληνικό R 'n' B (αν έχεις το θεό σου... :x) κι έχω βάλει στο youtube ό,τι James Rivera βρήκα για να συνέλθω! Με το που τελειώνει ακούω και λέω γνώμη για το link.
Ra Pariah
07-04-2009, 15:16
Απελπιστικά θεϊκό! Τι αισθητική είναι αυτή γαμώτη μου; Ποιοι Morgana Lefay τώρα... Το ξέρεις ότι αυτόν το δίσκο πάμπολλα δισκάδικα δεν τον έχουν; Έχει εξαντληθεί. Και τί περιμένετε ρε τσακάλια και δεν τον ξανακόβετε;
Marillion
07-04-2009, 15:51
χαχα, ναι συνδυάζει την τρουιλτα την καλτιλα και την γαμαολίλα τι να λέμε τώρα:pink:
δεν έπαιξαν ποτέ χαζομέταλ. όχι πως έπαιξαν οι morgana lefay που δεν καταλαβαίνω γιατί τους έχωσες αλλά πορόθηκες οπότε ok :-p
η αλήθεια είναι πως τα έχω σε σιντι τα σαμπς. παίζει κάπου να τα έχω δει και σε lp αυτά της περιόδου Μαρτιν (εκτός του cross purposes & forbidden πάντα).
ας το ξανακόψουνε να κάνουμε το σωστό αν και χλωμό γιατί δεν βλέπω να κόφτει κανέναν η θεική τριάδα eternal idol, headless cross, tyr.
Jim Dandy Mangrum
07-04-2009, 16:28
maroulion eisai kaula!!! :-P
nai, oi morgana pou kolane.....?
Ra Pariah
07-04-2009, 18:19
Δεν το πιάσατε, μαλλόν... Είχαν κι αυτοί concepts με κουκουλοφόρους παπάδες, ιερά εξέταση κ.λπ. (εννοείται ότι γαμάνε και δαύτοι!). Όσο για CDs και LPs, εννοούσα ότι σίγουρα πριν από 3-4 μήνες δεν υπήρχε καν σε CD το "μουσικό έργο" (για να μην πω "δίσκος" και σε ξαναμπερδέψω).
GuardianOfIvorytower
07-04-2009, 18:59
Tony "The Cat" Martin φωνάρα, κ δισκάρες αυτά με τους Σάμπς. Κ το Cross Purposes έχει μερικές κομματάρες μέσα.
atom_smasher
08-04-2009, 02:51
απιστευτη φωνη και ο εν λογω κυριος.οχι οτι οι αλλοι δεν ειναι καλοι αλλα κι αυτος ηταν κυριος.
Ra Pariah
11-04-2009, 15:23
Absense "Absence of Sense" Demo, Self-financed/2008
Το ελληνικό thrash για μια περίοδο ήταν απορροφημένο αποκλειστικά σε μία και μοναδική βραζιλιάνικη μπάντα, τους Sepultura. Ήταν μια εποχή οπότε τα περισσότερα demos ακούγονταν σαν τα "Benath the Remains" και "Arise" ελαφρώς διαφοροποιημένα. Ευτυχώς, κάποια πρόοδος έχει σημειωθεί, εφόσον αξιολογότατες δουλειές με προσωπικότητα ξεπηδούν σε ανύποπτο χρόνο από διάφορα σημεία της επικράτειας. Οι Absense είναι ένα τέτοιο παράδειγμα πολυσυλλεκτικής μπάντας που έχει δουλέψει σκληρά για να κυκλοφορήσει -σε μία πολύ όμορφη συσκευασία- την πρώτη της δουλειά.
Το μεγαλύτερο ατού του συγκροτήματος στα αυτιά μου ηχεί η διάθεσή τους να γράψουν σοβαρή μουσική που δε θα χάνει σε ορμή και ταυτόχρονα θα είναι μεστή μελωδιών. Μη σκεφτείτε τραλαλί-τραλαλό μελωδίες! Εδώ μιλάμε για ουσιώδη riffs που πολλές μεγάλες μπάντες θα ζήλευαν. Κι όχι δεν είναι σχήμα λόγου! Ακούστε για παράδειγμα το απίστευτο κόψιμο στο ομώνυμο κομμάτι και δε θα διαφωνήσετε ότι κόβει κώλους!
Έχοντας, λοιπόν, ως βασικές επιρροές τους τούς Slayer, Kreator, Sodom, Death, Sepultura (στη φωνή κυρίως) και ολίγη από τις ατμόσφαιρες των Nile, οι Absense, μέσα από τις τέσσερις συνθέσεις τους διάρκειας 21 λεπτών, αφήνουν οποιονδήποτε thrash οπαδό καταφανώς ικανοποιημένο! Ως τελευταίο, να πούμε ότι ο ήχος είναι ανέλπιστα καλός για επίπεδο demo κυκλοφορίας κι ότι ουσιαστικά υπήρξε αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς των ίδιων των μελών.
Αφεθείτε στη μαγεία, στηρίξτε πάση θυσία!
Eπικοινωνία: absensetheband@gmail.com
www.myspace.com/absensetheband
Witchkiller
11-04-2009, 17:45
Πολύ καλός ήχος. Το ύφος τους δεν είναι το στυλ μου ΑΛΛΑ η δουλειά στη σύνθεση κάνει μπαμ! Πολυσυλλεκτική μπάντα με πολύ αρμονικά αφομιωμένες τις ετερόκλητες επιροές τους.
Άσε που ο μπασσίστας τους είναι "δικό" μας παιδιά όντας old schoοl metalhead μέχρι το κόκκαλο. Ατελείωτες κουβέντες μαζί του για Αrtch, Accept και άλλες αγάπες..........
Ra Pariah
11-04-2009, 17:47
:headbang: :headbang: :headbang:
θα ακουσω το βραδυ,εμπιστευομαστε Ra Pariah :dfinger:
Εμπιστευομαστε Ra Pariah,τον πιο φανατικο οπαδο Αμπσενς αποδεδειγμενα. (http://www.youtube.com/watch?v=vZOLwDa7yQA)
Εκει καπου στο 1.30 δινει ρεσιταλ.
Άσε που ο μπασσίστας τους είναι "δικό" μας παιδιά όντας old schoοl metalhead μέχρι το κόκκαλο. Ατελείωτες κουβέντες μαζί του για Αrtch, Accept και άλλες αγάπες..........
Θανασαρος θεος,στους Βενομ ειχε ματωσει κυριολεκτικα στο πιτ.Τον λατρευουμε.:pink:
Ra Pariah
11-04-2009, 20:48
ΑΧΑΧΑΧΑ! Με τέτοιες riff-άρες κατάφερα και έβαλα τρικλοποδιά στον εαυτό μου! :touched:
Ra Pariah
15-05-2009, 11:30
Enshrine "Devil s" demo, 2008
1. Eyes that Sin
2. Silenced Be the Mortals
3. Remnants of the Black Countess
4. Black Frost
Μετά το φοβερό demo των Absense, ας δούμε ακόμη ένα demo ελληνικής μπάντας το οποίο, για να είμαι ειλικρινής, απλώς το έχω κατεβάσει, και γι' αυτό το λόγο θα ήθελα να στηρίξω την ίδια την μπάντα κάποια στιγμή, αγοράζοντάς το. Λοιπόν, οι Enshrine έρχονται από τη Λαμία, της οποίας η σκηνή έχει κάνει κάποια σταθερά βήματα προόδου τον τελευταίο καιρό. Θυμάμαι ότι τους είχα δει και κανά δυάρι-τριάρι χρόνια πριν στην Πάτρα, οπότε υποθέτω ότι κάνουν γενικά live εμφανίσεις, μάλιστα τότε μου είχαν αρέσει πολύ! Το ύφος τους ήταν και παραμένει νορβηγικό black metal με έμφαση στο ευφάνταστο riffing. Υπάρχουν δε στο "Devil s" κάποιες πατέντες που επιβεβαιώνουν την "καλά διαβασμένη" μπάντα, όπως το φοβερό σημείο με τα καθαρά φωνητικά στο δεύτερο κόμματι (highlight του demo για μένα!). Η έφεσή τους σε νοσταλγικά riffs τύπου Enshadowed (πρώτου δίσκου), Ravencult (εποχής εφτάιντσου) κ.ά. είναι ο παράγοντας που με έστειλε τελείως. Στα συν προστίθενται η ζεστή παραγωγή, η οποία στέκεται μια χαρά, και το γεγονός ότι τα φωνητικά δεν είναι καρα-black, αλλά βγάζουν μια οικειότητα σε όλους τους οπαδούς του ελληνικού ήχου από 1993-1998. Παίδες, συνεχίστε!
Ra Pariah
23-05-2009, 13:14
Crosswind "Opposing Forces" demo, 2009
http://img24.imageshack.us/img24/8531/opposingforcescover.jpg
1. Intro
2. Nephilim Rising
3. Intro
4.Weavers of Nightmares
5. Intro
6. Awakening
7. Walk in the Shadows (cover)
Πόσο συχνά ακούτε ουσιώδες τευτονικό power από Ελλάδα; Εγώ έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο πολύ "ισοπεδώνουμε" στο συγκεκριμένο χώρο. Πολλοί ίσως να διαφωνούν... Όπως και νά 'χει η τελευταία δουλειά των Crosswind δίνει πραγματικά μια νέα πνοή στη σκηνή και βάζει τα γυαλιά ακόμη και σε μεγάλα ονόματα της χώρας σε θέματα παραγωγής, συνθέσεων, artwork. Με βάση τους Blind Guardian, τους Gamma Ray, τους Helloween, τους Heaven's Gate, τους Scanner, τους Domine, τους Labyrinth και τους Steel Prophet, οι συμπατριώτες μας εξαπολύουν τρεις δικές τους up-tempo συνθέσεις συν μία αξιοπρεπέστατη διασκευή σε 'Ryche ("Walk in the Shadows"). Από τα δικά τους ξεχώρισα το κομμάτι "Awakening" με την καταιγιστική δομή και τα πωρωτικά φωνητικά.
Τους εύχομαι πάντα τέτοια, δηλαδή επαγγελματική νοοτροπία συγκερασμένη με πώρωση και θέληση για το metal σε σωστές δόσεις!
Υ.Γ.: To προηγούμενο demo “Beyond” της μπάντας παίζει να είναι ακόμη πιο χύμα και πωρωτικό (με το ΕΠΟΣ «300»)! Τρελαίνομαι στη σκέψη να αποδίδουν κανά “Not Alone” ή “The Last Candle” στα live τους!
GuardianOfIvorytower
23-05-2009, 15:01
Χμ πόσο αξιοπρεπής είναι η διασκευή? :wink:
Ra Pariah
23-05-2009, 18:47
Θα πω ψέματα, εάν πω ότι έδωσαν νέα οπτική στο κομμάτι, καταλαβαίνεις...
Παρόλα αυτά είναι μια φιλότιμη απόπειρα.
Midnight
24-05-2009, 11:35
Crosswind "Opposing Forces" demo, 2009
http://img24.imageshack.us/img24/8531/opposingforcescover.jpg
1. Intro
2. Nephilim Rising
3. Intro
4.Weavers of Nightmares
5. Intro
6. Awakening
7. Walk in the Shadows (cover)
Πόσο συχνά ακούτε ουσιώδες τευτονικό power από Ελλάδα; Εγώ έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο πολύ "ισοπεδώνουμε" στο συγκεκριμένο χώρο. Πολλοί ίσως να διαφωνούν... Όπως και νά 'χει η τελευταία δουλειά των Crosswind δίνει πραγματικά μια νέα πνοή στη σκηνή και βάζει τα γυαλιά ακόμη και σε μεγάλα ονόματα της χώρας σε θέματα παραγωγής, συνθέσεων, artwork. Με βάση τους Blind Guardian, τους Gamma Ray, τους Helloween, τους Heaven's Gate, τους Scanner, τους Domine, τους Labyrinth και τους Steel Prophet, οι συμπατριώτες μας εξαπολύουν τρεις δικές τους up-tempo συνθέσεις συν μία αξιοπρεπέστατη διασκευή σε 'Ryche ("Walk in the Shadows"). Από τα δικά τους ξεχώρισα το κομμάτι "Awakening" με την καταιγιστική δομή και τα πωρωτικά φωνητικά.
Τους εύχομαι πάντα τέτοια, δηλαδή επαγγελματική νοοτροπία συγκερασμένη με πώρωση και θέληση για το metal σε σωστές δόσεις!
Υ.Γ.: To προηγούμενο demo “Beyond” της μπάντας παίζει να είναι ακόμη πιο χύμα και πωρωτικό (με το ΕΠΟΣ «300»)! Τρελαίνομαι στη σκέψη να αποδίδουν κανά “Not Alone” ή “The Last Candle” στα live τους!
Ακόμη δεν έχω κατορθώσει να αποφασίσω ποια από τις δυο δουλειές μου αρέσει περισσότερο. Η πρώτη χυμαρώδης κι επιθετική, η δεύτερη πιο μελωδική και καυτή, και οι δυο μάλλον γαμούν εξίσου! Τα παιδιά ξέρουν τι πάει να πει Ευρωπαϊκό Power και δε ντρέπονται να το δείξουν, ευτυχώς για τα αφτιά μας δηλαδή!:headbang::headbang::headbang:
Εκατοντάδες εγκεφαλικοί οργασμοί:twisted:
Περιμένουμε καινούρια δουλειά μάγκες!!!
(Και η παραγωγή δε θυμίζει ακριβώς demo)
οι πολυ ελαχιστοι τσογλανοι του φορο,να τσεκαρουν τις δυο ΘΡΑΣ αλμπουμαρες
http://img52.imageshack.us/img52/2157/dsdj.jpg (http://img52.imageshack.us/i/dsdj.jpg/)
o μπασταρντειτορ εχει καποιες πανκ επιρροες,αλητικα φωνητικα και τρελες ριφφαρες.και ενοειται πως ολα τα τραγουδια του δισκου ειναι ιδια μεταξυ τους μεχρι αηδιας.ΓΑΜΑΝΕ ΜΑΝΕΣ :D
http://img195.imageshack.us/img195/5381/233716.jpg (http://img195.imageshack.us/i/233716.jpg/)
ισαξιο της δισκαρας Arrival of the carnivore του 2004,τι αλλο θετε δηλαδη
και τα δυο του 2009