View Full Version : Chrysler & General Motros 2 βήματα από τη χρεοκοπία
antimusic
31-03-2009, 02:10
:moutza:
έπεσε.
OK, δηλαδή αυτό ΔΕΝ είναι ισχυρό σημάδι κρισάρας του καπιταλισμού. Εσύ ξέρεις Οικονομολόγε μου.
ion_storm
31-03-2009, 02:21
Σορυ ρε φίλε. το ποστ μου δεν περιέχει ίχνος ειρωνίας η οτιδήποτε αλλά γιατί πανηγυρίζεις ?
Όχι για τους απολυμένους κι αυτούς που έμειναν στο δρόμο προφανώς αλλά για τις δύο πολυεθνικές που έκλεισαν, γιατί δεν είμαι καπιταλιστής, είναι κάπως self-explanatory.
ion_storm
31-03-2009, 02:25
οκ τότε πες στους απολυμένους δεν πειράζει που θα πεινάσετε αλλα ο καπιταλισμός πεφτει.
εδω υπάρχει μια μικρή εμπάθεια.
kai pou pisteueis oti pigan ta lefta apo kei? se kana filoptwxo tameio?
Ε όχι βέβαια. Υπάρχει η λυπηρή και η όμορφη πλευρά. Δεν είναι στο χέρι μου εξάλλου.
ion_storm
31-03-2009, 02:28
kai pou pisteueis oti pigan ta lefta apo kei? se kana filoptwxo tameio?
αν αναφέρεσαι σε μένα και βέβαια τα έφαγαν τα λεφτά απλα λεω οτι δεν είναι και λόγος να πανηγυρίζουμε που κλείνουν οι εταιρίες γιατί δυστυχώς δεν σημαίνει οτι αυριο θα πέσει και ο καπιταλισμός.
atom_smasher
31-03-2009, 02:34
γιουπι.ερχεται η δευτερα επανασταση....
Amnesiac.
31-03-2009, 08:23
Πιστεύω ότι αν χρεοκοπήσουν οι Chrysler και General Motros (...), τα μεγάλα καπιταλιστικά κεφάλια αυτού του κόσμου θα καταλάβουν τα λάθη τους, θα συνειδητοποιήσουν ότι η απληστία τους δεν οδηγεί πουθενά και ότι τόσο καιρό ζούσαν σε βάρος των υπολοίπων, θα βγουν στους δρόμους, κάποιος θα πάρει από το χέρι έναν άστεγο και θα τον πάει στο πλησιέστερο McDonalds για να φάει, κάποιος άλλος θα αγκαλιάσει ένα μικρό μαυράκι που έχει χαθεί και θα το οδηγήσει ασφαλές στη μητέρα του που θα κλαίει από ευτυχία, ενώ κάποιος άλλος θα ξαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους της εταιρείας του ζητώντας τους ταπεινά συγγνώμη και κάνοντας γενναίες αυξήσεις στο μισθό τους για να επανορθώσει όσο μπορεί για το κακό που τους έκανε.
Μια καινούρια μέρα ξημερώνει!!
:moutza:
ΞΑΝΑΠΕΦΤΕΙ
Είστε πιο καθυστερημένοι απ' ό,τι νόμιζα.
(Το "Motros" είναι typo, προφανώς)
Amnesiac.
31-03-2009, 15:09
Γενικότερα αν θες εξήγησε μας με ποιο τρόπο περιμένεις να πέσει ο καπιταλισμός ή έστω να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς το γκρεμό, με το κλείσιμο των συγκεκριμένων πολυεθνικών. Δείξε μου/μας την ομόρφη πλευρά του πράγματος, αυτή που προφανώς υπερκαλύπτει την άσχημη, γιατί αν δε τόκανε το πρώτο σου ποστ θα έγραφε "Τόσοι χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο λόγω του κλεισίματος μπλα μπλα μπλα" και όχι "ΠΕΦΤΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΠΕΦΤΕΙ".
Με χαροποιεί το γεγονός ότι κάποιοι (γιατί υπάρχουν κι αυτοί που έφυγαν νύχτα με 20 εκ. δολλάρια - λεφτά που άνηκαν δικαιωματικά στους εργαζομένους) που είναι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι για το γαμήσι του απλού κόσμου στη μεταβιομηχανική εποχή θα βρεθούν στο δρόμο. Και όχι μόνο αυτοί, γενικότερα το κεφάλι ενός θηριώδους μηχανισμού εκμετάλευσης των εργαζομένων και διοίκησης της διαφθοράς καταρρέι. Όχι, δεν υπερκαλύπτει τη θλιβερή πλευρά, γι' αυτό άλλωστε το πρώτου μου post ήταν περισσότερο μια κυνική διαπίστωση παρά πανηγυρισμός.
Amnesiac.
31-03-2009, 15:29
Με χαροποιεί το γεγονός ότι κάποιοι που είναι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι για το γαμήσι του απλού κόσμου στη μεταβιομηχανική εποχή θα βρεθούν στο δρόμο.
λολ αν το πιστεύεις όντως.
Επίσης, ακόμα και να βρεθούν στο δρόμο (που είπαμε λολ), πώς ακριβώς ΠΕΦΤΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΠΕΦΤΕΙ;
έντιτ: με το έντιτ σου είσαι ακόμα πιο άκυρος, σόρρυ.
Το καπιταλιστικό σύστημα πέφτει, η τουλάχιστον αυτή η φάση του, αυτό εννοούσα. Και πάλι σου λέω, δεν το είπα πανηγυρίζοντας.
Amnesiac.
31-03-2009, 15:33
Δεν κόλλησα στο αν πανηγυρίζεις ή όχι, το πώς πιστεύεις ότι πέφτει με τρώει.
Κοίταξε, αν θες να συζητήσουμε το αν πέφτει ο καπιταλισμός ή όχι βγάλε έξω (sic) τα χαρτιά σου να μελετήσουμε. Δεν κάνω τέτοια συζήτηση μέσα από forum (και ειδικά αυτό), αρκετές μπούρδες κυριολεκτικά αστοιχείωτων παπαγάλων (δεν λέω πως είσαι τέτοιος) έχω 'κονομίσει μ' αυτόν τον τρόπο.
Amnesiac.
31-03-2009, 15:47
Σόρρυ, δε βγάζω τα χαρτιά μου εκτός φόρουμ.
Ε ναι, δεν έχεις το e-peen εκεί.
*detect invisibility*
Amnesiac.
31-03-2009, 15:51
Θα προσπαθήσω να το αποκτήσω και θα έρθω να ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ.
SpiritCrusher
31-03-2009, 17:37
Dythor, Καντιριάζεις επικίνδυνα.
Ingolemo
31-03-2009, 17:47
Epishs vale to "Last edited by Dythor" signature, vlepw (liga) posts sou xwris auto kai mou kakofainetai.
Dragonlord
31-03-2009, 20:59
Με χαροποιεί το γεγονός ότι κάποιοι (γιατί υπάρχουν κι αυτοί που έφυγαν νύχτα με 20 εκ. δολλάρια - λεφτά που άνηκαν δικαιωματικά στους εργαζομένους) που είναι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι για το γαμήσι του απλού κόσμου στη μεταβιομηχανική εποχή θα βρεθούν στο δρόμο.
Μιλάς για άτομα με εξαψήφιους -τουλάχιστον- ετήσιους μισθούς (στη χειρότερη, όταν πέφτουμε στα 6 ψηφία μιλάμε για υπαλλήλους); Και πιστεύεις ότι ξαφνικά χάνοντας τη μέχρι χτες δουλειά τους "βρίσκονται στο δρόμο"; Είσαι ο νέος τρελός του χωριού;
Dragonlord
31-03-2009, 21:06
...και γενικότερα, είναι τόσο αυθαίρετο όσο το να πανηγυρίζει κάποιος που πέφτει η βασιλεία επειδή σκοτώθηκε η Νταϊάνα.
casshern
31-03-2009, 21:13
Εκεί που εστιάζει μάλλον ο φίλος ντήθορ είναι η εξουσία.
Τώρα πια τα αφεντικά της Φίσλερ και της Τζένεραλ δεν θα έχουν ποιους να καταπιέζουν και να ΧΩΝΟΥΝ όταν πάνε στη δουλειά και τα φανταστικομμύρια δεν φέρνουν την ευτυχία μόνα τους. Σωστά?
Λολ.
Με χαροποιεί το γεγονός ότι κάποιοι (γιατί υπάρχουν κι αυτοί που έφυγαν νύχτα με 20 εκ. δολλάρια - λεφτά που άνηκαν δικαιωματικά στους εργαζομένους) που είναι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι για το γαμήσι του απλού κόσμου στη μεταβιομηχανική εποχή θα βρεθούν στο δρόμο.
Μιλάς για άτομα με εξαψήφιους -τουλάχιστον- ετήσιους μισθούς (στη χειρότερη, όταν πέφτουμε στα 6 ψηφία μιλάμε για υπαλλήλους); Και πιστεύεις ότι ξαφνικά χάνοντας τη μέχρι χτες δουλειά τους "βρίσκονται στο δρόμο"; Είσαι ο νέος τρελός του χωριού;
Έχεις αναλογιστεί τι χρέη αφήνουν πίσω τους τέτοιες χρεοκοπίες, σοφέ του χωριού; Βέβαια υπάρχουν τρικ ακόμα και γι' αυτές, αλλά συνήθως πάνε άπατοι. Τέλος πάντων είναι συμβολικό ρε παιδιά και όπως είπα δε χέστηκα και στη χαρά, πέσατε να με φάτε, έλεος.
Dragonlord
01-04-2009, 00:40
Ντάξει ρε παιδί μου, για κάποιο λόγο αμφιβάλλω ότι θα δω τους μεγαλομετόχους αυτών των εταιρειών να τρέφονται σε συσσίτια και να κοιμούνται σε παγκάκια με εφημερίδες για ζεστασιά. Ίσως να κάνω και λάθος, δεν ξέρω!
Δεν κάνεις λάθος ρε παιδάκι μου, ή τουλάχιστον έχεις δίκιο σε μεγάλο βαθμό, αλλά και πάλι παρεξηγήσατε το αρχικό post.
Dragonlord
01-04-2009, 00:59
Έλα τώρα, ξαναδές τα δύο πρώτα ποστ σου στο τόπικ και προσπάθησε να πείσεις τον εαυτό σου ότι οι υπόλοιποι ήταν "υπερβολικοί" και "παρεξήγησαν". Έγραψες μια μαλακιάρα, είχες το ανάλογο φίντμπακ, δε φταίει κανείς εκτός από σένα, ξεπέρασέ το και προσπάθησε να μην το ξανακάνεις :)
Amnesiac.
01-04-2009, 19:49
Έχεις αναλογιστεί τι χρέη αφήνουν πίσω τους τέτοιες χρεοκοπίες, σοφέ του χωριού; Βέβαια υπάρχουν τρικ ακόμα και γι' αυτές, αλλά συνήθως πάνε άπατοι. Τέλος πάντων είναι συμβολικό ρε παιδιά και όπως είπα δε χέστηκα και στη χαρά, πέσατε να με φάτε, έλεος.
Δε θέλω να σε στενοχωρήσω γιατί είσαι καλό παιδί αλλά ρίξε μια ματιά σε όρους όπως "νομικό πρόσωπο", "εκκαθάριση", "μέτοχος σε ανώνυμη εταιρεία" ή έστω "manager" πριν αρχίσεις να γράφεις τέτοια πράγματα.
Και το golden boys που ακούγεται τόσο πολύ δε βγήκε επειδή είναι καλά παιδιά όλοι αυτοί ε ("χρυσό παιδί ο John, ψυχούλα από τις λίγες σου λέω").
Βέβαια υπάρχουν τρικ ακόμα και γι' αυτές, αλλά συνήθως πάνε άπατοι.
(Εθελό)τυφλός;
SpiritCrusher
01-04-2009, 20:50
Ερμ, ίσως κακή επιλογή λέξης αλλά αυτά που ανέφερε ο Αμνίζιακ δεν τα λες ακριβώς τρικ σαν να χρησιμοποιούν κάποιο παράθυρο ή κάποια ασάφια του νόμου για να ξεφύγουν.
Boris-san
01-04-2009, 22:53
Vasika an psaksoume ta stoixeia esodwn twn etairiwn aftwn,8a suneidhtopoihsoume oti sthn ousia den einai oti exoun zhmeia,dld adunaton.Apla ekei pou evgazan mia upera3ia tou pousth,twra vgazoune mia upera3ia,ligo ligotero tou pousth.Pws 8a ta ksana paroume pisw afta,afairoume apo to kostos twn ergazomenwn.To olo trik den einai oti o kapitalismos einai tou 8anata.Tetoies krishs tou susthmatos prokuptoun suxna ontas emfutes.Sxedon ka8e dekaetia uparxei mia krish apla mikrhs entashs.To 8ema einai oti afth einai polu pio entonh kai den mporeis akomh na provlepseis poia 8a einai h sunolikh ths ektash.O kapitalismos 8a epiviwsei.Den prokeitai na pesei apo monos tou.An ton riksei kapoios 8a einai oi ergates.To zhthma einai pws to susthma einai polu pio wrimo kai empeiro ap oti to 29 me to krax pouxou kai kserei pleon polu kalutera na dwsei kateu8unsh sthn ekvash ths krishs.Na allaksei opws afto 8elei tis ergasiakes sxeseis,pros to xeirotero profanws.Na kateu8unei thn peretairw susswreush kefalaiou ekei pou afto 8elei kai polla alla.Dld gia ta megala kefalia,h krish afth gnwrizoun pws makropro8esma se kalo 8a tous vgei.Einai afto pou eipe ena poustaki oikonomologos.Me thn krish afth mas dinontai dunatothtes pou prin thn krish htan apiastes
ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΚΡΙΣΗ»!
Ατελείωτες ώρες στις ειδήσεις των 8, τόνοι χαρτιού στις εφημερίδες και στα περιοδικά, συζητήσεις επί συζητήσεων στις μεταξύ των ανθρώπων συναντήσεις για την οικονομική κρίση! Ωραία! Και το αποτέλεσμα; Κανένα! Μήπως λοιπόν χρειάζεται να αναλάβουμε δράση, να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργαστούμε με αισιοδοξία για να την ξεπεράσουμε; Προτείνω λοιπόν να σκεφτούμε διαφορετικά, τώρα!
Μην βλέπετε την τωρινή οικονομική κρίση σαν ύφεση. Αντ’ αυτού, δείτε την σαν επαναρύθμιση, σαν νέο «καλιμπράρισμα» του συστήματος (recalibration).
Τα πάντα τώρα είναι διαφορετικά. Αν την δείτε σαν ύφεση, μπορεί να παρασυρθείτε και να αδρανήσετε, περιμένοντας την οικονομία να ξαναπάρει μπρος. Αν την δείτε σαν επαναρύθμιση, θα έχετε το κίνητρο να εστιάσετε στο τί θα πρέπει να κάνετε διαφορετικά, αφού όλα πλέον αλλάζουν.
Ο τρόπος με τον οποίο η επιχείρησή σας παράγει αποτελέσματα είναι, τώρα, διαφορετικός.
· Οι πελάτες σας σκέφτονται διαφορετικά πλέον.
· Οι πελάτες σας ενδιαφέρονται για διαφορετικά πράγματα, πλέον.
· Οι πελάτες σας ενεργούν διαφορετικά, πλέον.
· Οι πελάτες σας μπορεί ουσιαστικά να είναι διαφορετικοί άνθρωποι, τώρα.
· Οι πελάτες σας δεν είναι πια «μίας χρήσεως». Περισσότερο παρά ποτέ, πρέπει τώρα να δημιουργείτε ανθεκτικές και διατηρήσιμες πελατειακές σχέσεις.
· Όλα είναι διαφορετικά σήμερα.
O Tom Peters, ο διακεκριμένος ειδικός σε θέματα management επί σειρά ετών, δημοσίευσε αυτή την παράγραφο με το εξής καταπληκτικό σχόλιο:
“Ένα πράγμα για το οποίο είμαι πεπεισμένος, είναι ότι ο κόσμος στον οποίο δουλεύω σήμερα είναι διαφορετικός από οποιονδήποτε κόσμο στον οποίο έχω δουλέψει ποτέ..... ο κόσμος έχει γίνει “reset”. Δεν μπορούμε πια να θεωρούμε τη στήλη «έτος 2008» στις οικονομικές εκθέσεις, σαν ένα μέτρο σύγκρισης και λήψης αποφάσεων για το τι θα συμβεί φέτος.”
Ας ενεργήσουμε διαφορετικά λοιπόν και ας προσπαθήσουμε να αντισταθούμε σθεναρά στα σενάρια καταστροφής της τηλεόρασης, αισιοδοξία, προσαρμογή στις νέες συνθήκες και συνεχής επαγρύπνηση είναι αυτό που τελικά χρειάζεται για την σταθερή επιτυχία.
Με εκτίμηση και ευχές για καλή δουλειά
Θα ηθελα πολυ να εχω συνταξει τον παραπανω προφητικο οχετο, αλλα μου τον εστειλε η remax.
Amnesiac.
01-04-2009, 23:03
Βέβαια υπάρχουν τρικ ακόμα και γι' αυτές, αλλά συνήθως πάνε άπατοι.
(Εθελό)τυφλός;
Βλάκας;
Δεν είναι κακό να παραδέχεσαι καμιά φορά ότι είπες μαλακία, ότι δεν ήξερες βρε αδερφέ, δεν είμαστε και ΜΠΑΤΣΟΙ εδώ μέσα.
Τι πα να πει τρικ; Μιλάμε για θεμελιώδεις αρχές εταιρικού δικαίου, είτε σαρέσει είτε όχι οι άνθρωποι αυτοί δε θα χάσουν σχεδόν ούτε ένα ευρώ από την προσωπική τους περιουσία και αυτό θα γίνει εντελώς νόμιμα και χωρίς κανένα τρικ και εσύ μιλάς για τεράστια χρέη και παπαριές. Είσαι εντελώς εκτός πραγματικότητας, ασχολήσου με κανα WoW καλύτερα.
Κοίταξε, αν θες να συζητήσουμε το αν πέφτει ο καπιταλισμός ή όχι βγάλε έξω (sic) τα χαρτιά σου να μελετήσουμε. Δεν κάνω τέτοια συζήτηση μέσα από forum (και ειδικά αυτό), αρκετές μπούρδες κυριολεκτικά αστοιχείωτων παπαγάλων (δεν λέω πως είσαι τέτοιος) έχω 'κονομίσει μ' αυτόν τον τρόπο.
That.
Blindgeo
03-04-2009, 12:01
Η Σουηδική Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα επέμβει για να διασώσει την Saab από χρεωκοπία.
Η υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας Maud Olofsson κατηγόρησε την ιδιοκτήτρια της Saab, General Motors, για εγκατάλειψη της Σουηδικής εταιρίας.
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι: "Οι ψηφοφόροι μου με επέλεξαν γιατί ήθελαν νηπιαγωγεία, αστυνομία και νοσοκομεία και όχι για να αγοράζω ζημιογόνες αυτοκινητοβιομηχανίες" και πρόσθεσε "Είμαι απογοητευμένη από την GM, εγκαταλείπουν την Saab και μεταθέτουν την ευθύνη στους Σουηδούς φορολογούμενους και αυτό είναι ανευθυνότητα."
Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του "πολιτικός με αρχ!#!@" και "αρχ!#!@ πολιτικός"...
Πηγή (http://www.2day.gr/site/2009/03/19/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D/)