Log in

View Full Version : Mastodon - Crack The Skye

fandango
27-03-2009, 22:25
:!:

Phantom Duck
27-03-2009, 22:40
δεν το χω ακούσει ούτε σκοπεύω, αλλά το εξώφυλλο είναι τρελό τσίρκο, μη λέμε κι ό,τι θέλουμε ε.

Σαν να τους πρότεινε ο ρομάνο πέντε ξεχωριστές ιδέες για εξώφυλλο και να του 'παν "βάλτα όλα".

antimusic
27-03-2009, 22:46
τα crust punk στοιχεία του lifesblood και του remission

πάω στοίχημα οτι ο ντράμερ τους θα χαθεί άμα πάει να παίξει ένα σωστό τουπατουτουπα. κατατάλλα είπαμε, συμπαθητικό είναι, αλλά τα φωνητικά ρε παιδιά, τα φωνητικά, δηλαδή γιατι;

dopefiend
27-03-2009, 22:57
κράζω.

Tyler_Durden
27-03-2009, 23:00
Το πήρα μόλις χθές και παίζει να το έχω ακούσει πάνω απο 6 φορές ολόκληρο.Κι εγώ φανμπόης, οπότε συμφωνώ απόλυτα με fandago. Οι μουσάτοι φίλοι μας πλέον, μας δείχνουν ένα πιο prog (αλλά πάντα "αξύριστο" :P ) πρόσωπο κι εμένα προσωπικά με πείθουν. Παντού υπάρχουν διάσπαρτα σημεία που σε αφήνουν μαλάκα για την πλάκα.Επίσης : "The Czar".Τέλος.

antimusic
27-03-2009, 23:02
για τα φωνητικά, αποφασίστε τι θέλετε, γιατί αρχίσατε να μας τα σπάτε.

στον επόμενο δίσκο σας να έχετε πάλι τα γαϊδουρίσια, παρακαλώ.

Dythor
28-03-2009, 04:29
Σαν να τους πρότεινε ο ρομάνο πέντε ξεχωριστές ιδέες για εξώφυλλο και να του 'παν "βάλτα όλα".

γελαω

α, και κραζω κιολα

Boris-san
28-03-2009, 04:42
Den kserw gia sun8eseis,den edwsa kai toso vash stis sun8eseis tous,alla re paidia sxedon plhrhs apoleia proswpikothtas,na gnoume post metal pou poulaei eleos pia,mporw na vrw pollous para pollous diskous s afth th dash.Giati na to kanoun afto?Ksemeinane apo idees?

LokiTricksterGod
28-03-2009, 11:11
μπόρις-σαν τον έχεις ακούσει το δίσκο και τον λες ποστμέταλ ασπούμε ή διάβασες 2-3 κραξίματα παρόμοια και είπες να τα μιμηθείς; γιατί ποστμέταλ δεν τον λες, καμία σχέση -

εμένα πάντως (που το remission μ'αρέσει όσο λίγοι καθαρόαιμα μέταλ δίσκοι) απ'τα κάργα μελωδικά φωνητικά μέχρι τα bluesάτα σόλο στυλ ώλμαν μπράδερς δεν βρίσκω τίποτα να τους ψέξω. μπορεί να φαίνεται σα να πήραν πιο εμπορική κατεύθυνση αλλά αυτό συμβαίνει μόνο λόγω της απώλειας των μπρούταλ, κατα τ'άλλα οι δομές είναι όσο πολύπλοκες ήταν πάντα (και ακόμα περισσότερο, πχ. last baron), το παίξιμο είναι μεστό και ώριμο (και μακρυά από παιχνιδάκια-ανακαλύψαμε-vocal-effects του blood mountain) και αν εξαιρέσεις το σημείο-αλλαξοκωλιά με baroness (βλ. quintessence) και αυθεντικότατους τους βρίσκω και δυνατούς όσο πάντα.

GG*
28-03-2009, 11:40
έκανα τατουάζ το σήμα του αιθέρα που έχει στο εξώφυλλο πριν 2μήνες.Αυτά. Κράξτε τώρα όσο θέλετε.
.

Nasum
28-03-2009, 11:53
Το εχω ξαναπει,αμα ο δισκος λεγοταν Otinanai - Crack the skye δεν θα τον ακουγε κανενας και ποτε.Απαραδεκτα φωνητικα-μηδαμινες συνθεσεις.

Keeper Of The Seventh Son
28-03-2009, 12:30
to orthografiko lathos ston titlo mono egw to proseksa re paidia???

Sotos_The_Tequiler
28-03-2009, 12:32
to orthografiko lathos ston titlo mono egw to proseksa re paidia???

:facepalm:

Tyler_Durden
28-03-2009, 12:40
Αν λέτε ορθογραφικό το "Skye" τότε είναι επίτηδες.Στο bonus dvd εξηγούν οτι Skye λεγότανε η 13χρονη αδερφή του Brann Dailor (ο ντράμερ), που αυτοκτόνησε όταν ο Brann ήταν κι αυτός πιτσιρικάς, και η έκφραση "Crack the Skye" λένε οτι περιγράφει τη στιγμή που του είπαν για τον θάνατο της αδερφής του.

Keeper Of The Seventh Son
28-03-2009, 12:45
diladi to lathos ksekinise ap to liksiarxeio

Phantom Duck
28-03-2009, 14:31
τι λες ρε tyler durden, έχει πει ο τρόυ στο χεντμπάνγκερς μπολ ότι είναι ορθογραφικό- είχε λέει κάνει λάθος ο ρομάνο όταν έφτιαχνε το artwork και μετά του παν οι άλλοι μην το αλλάξεις ωραίο είναι κι έτσι και το κράτησαν. fo real.

dopefiend
28-03-2009, 15:34
χαχαχ

τι πολύπλοκες συνθέσεις ρε λόκι, αν εξαιρέσεις ένα dream theater σημείο στο The Last Baroness(!). κάμνε ένα ξαθάβιν στο call of the mastodon και remission καλύτερα. φαινόταν απ'τον προηγούμενο δίσκο ότι τείνουν να απλοποιήσουν τις συνθέσεις τους και εδώ είναι πιο απλές από ποτέ. αλλά αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. και το blood mountain που ήταν αρκετά ευκολοχώνευτο μάρεσε αρκετά.

ομολογώ ότι μόλις πρωτοάκουσα το δίσκο νόμιζα ότι κάποιος μας έκανε ένα κακόγουστο αστείο, δεν ήθελα να πιστέψω ότι αυτό που άκουγα ήταν όντως mastodon. τώρα πια που εξοικειώθηκα με την ιδέα έχω να πω, με περισσότερη διαύγεια, ότι το χειρότερο πράγμα στο δίσκο είναι τα φωνητικά. είναι ΠΟΛΥ άσχημα, παράφωνα και άκυρα, σα να πήρα εγώ ή ο brann dailor ένα μικρόφωνο και να άρχισα να τραγουδάω. ειλικρινά δυσκολεύομαι να ακούσω το δίσκο λόγω αυτού κυρίως. είναι κατανοητό ότι η αλλαγή των φωνητικών έγινε για μια μεγαλύτερη διεύρυνση του κοινού τους και είμαι σίγουρος από διάφορα σχόλια που διαβάζω ότι πέτυχε. βέβαια μπορεί και να το γουστάρουν αυτό, άλλωστε απ'το Workhorse Chronicles φαίνεται ότι είναι γαμώ τα άτομα. κατά τ' άλλα έχουν μερικά συμπαθητικά σημεία και μερικά πολύ βαρετά, δεν μπορώ να πω ότι ξεχώρισα ένα κομμάτι που να την παλεύει. ίσως σώζονται λίγο τα The Last Baron/The Czar (φόρος τιμής στους czar μήπως?), εξαιρώντας φωνητικά πάντα. άλλα ρε παιδιά, οι mastodon με τους baroness αλλαξοκωλιές? όχι άλλο.

btw φανμπόης κεδώ, βέβαια χωρίς να έχω κάνει τατουαζ πριν βγει ο δίσκος, ευτυχώς. κάπου έχω ένα αυτοκόλλητο δεν ξέρω αν μετράει.

fandango
28-03-2009, 16:10
σα να πήρα εγώ ή ο brann dailor ένα μικρόφωνο και να άρχισα να τραγουδάω.

εσύ δεν ξέρω, αλλά ο Dailor πήρε. Τραγουδάει στο oblivion. :P

Witchkiller
28-03-2009, 17:21
diladi to lathos ksekinise ap to liksiarxeio

το λάθος ξεκίνησε από το register.

ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Γαμάτο (το humor, όχι ο δίσκος).

SpiritCrusher
28-03-2009, 18:13
btw φανμπόης κεδώ, βέβαια χωρίς να έχω κάνει τατουαζ πριν βγει ο δίσκος, ευτυχώς. κάπου έχω ένα αυτοκόλλητο δεν ξέρω αν μετράει.

Εποχές που λέγαμε στον Kveld πόσο γαμάει το remission και οι Mastodon. :touched: Τώρα θα είχε γερό πάτημα να μας κράξει :-P

Jim Dandy Mangrum
30-03-2009, 12:11
ton akousa mia fora mesa sto sk kai mafhse poly kales entypwseis.
pantws 8elei sobares akroaseis sigoura.

Tribe
31-03-2009, 20:59
to artwork gamei.kai ta tragoudia simpathitika arketa me to prwto akousma,diaforetika apo to sinithismeno gragkagrougka

edit : poly taksididiariko

chris_boss
05-04-2009, 18:29
Μεγάλο ατού ο Brendan O'Brien όπως αναμενόταν αλλά τα φωνητικά κι εμένα δεν μου καλοκάθονται. Έχει όμως ενδιαφέρον ο δίσκος

dopefiend
05-04-2009, 20:11
10 στο χάμμερ λέει? γελάει ο κόσμος?!

Boris-san
05-04-2009, 20:26
:shock: :shock: :shock: :shock:

Jim Dandy Mangrum
06-04-2009, 10:53
xaxaxxa
klasikes mlkies tou hammer, exoun kanei kai poly xeirotera.
pali kala dld pou to xw kopsei edw kai 7-8 xronia, giati de 8a glutwna to xarakiri....

funishment
06-04-2009, 11:33
Φανμπόι δεν είμαι, δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από τα προηγούμενά τους και δε με πολυκόφτει, ξέρω όμως ότι το έχω λιώσει άσΚημα και πορώνω καλά στα λεωφορεία. Από τα άλμπουμ που δύσκολα θα σκιππάρω τρακ. :thumbsup:

Tribe
06-04-2009, 12:28
to 10 to aksizei alla oxi apo to hammer

Ra Pariah
06-04-2009, 13:05
To "Ride the Lightning" τη βαθμολογία παίρνει κατά τη γνώμη σας, ρε παιδιά, τότε;

Ra Pariah
06-04-2009, 13:06
*τί* (ερωτηματικό)

Buddy Lackey
06-04-2009, 13:41
γιατί γελάει ο κόσμος ρε dopefiend, δηλαδή κάτι 9 και 10 που έπεφταν σε μαλακιούλες τύπου horror show, rhapsody, heathendom, monotheist και δε συμμαζεύεται ήταν πιο λογικά?

Etsi, ola to idio rhapsody kai monotheist, heathendom kai horror show, ola malakioules, ola to ena kai to ayto.

On topic: eida to videoclip, psofia pragmata, epifylassomai mexri na to akousw oloklhro.

Ra Pariah
06-04-2009, 14:39
Π.χ. θυμάμαι ότι το "Powerplant" είχε πάρει 9,5 (νομίζω από το Δ. Ζαχαρόπουλο). Φυσικά και ο δίσκος αυστηρά κρινόμενος παλεύει για ένα εξαράκι!
Όμως δε θελώ να σταθώ εδώ, αλλά στο εξής: ο Gamma Ray κυκλοφόρησε από εταιρεία "τούμπανο", όπως και ο Mastodon. Άρα, τρόπον τινά ότι ήταν το euro power για το 1999 είναι τα "μοντέρνα" τύπου Mastodon για το σήμερα. Αμφότερα προωθούνται του κερατά. Νομίζω η σύγκριση δεν είναι άτοπη.

Boom!
06-04-2009, 21:22
Καθολου, αν και μενα μ'αρεσει αρκετα το αλμπουμ.
Μπαντηλακυ το Divinations ειναι ισως το χειροτερο κομματι, δωστου μια ευκαιρια.

carheart
06-04-2009, 22:10
γιατί γελάει ο κόσμος ρε dopefiend, δηλαδή κάτι 9 και 10 που έπεφταν σε μαλακιούλες τύπου horror show, rhapsody, heathendom, monotheist και δε συμμαζεύεται ήταν πιο λογικά?

Άμα είναι να γράφετε τέτοιες μαλακίες, να αρχίσουμε και τα λινκς.

Roswell47
07-04-2009, 10:45
Μουσικά αρκετά καλό. Εκνευριστικά φωνητικά όμως. Το άκουσα με πολύ καλή διάθεση και χωρίς προκατάληψη αλλά δυστυχώς...

Ra Pariah
07-04-2009, 12:55
αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι στην τελική αφού όλοι κράζετε το χάμερ, γιατί ασχολείστε με την βαθμολογία του, δεν μπορώ να το καταλάβω.

rap araya, τι ήταν τώρα αυτό με το ride the lightning? και αυτό αν είναι θα έπρεπε να πάρει 7, γιατί πιο πριν είχαν βγάλει κάτι δισκάρες οι queen πχ
Καλά... Περί άλλα τυρβάζεις! Το "Creeping Death" κάτι "I wanna ride my bicycle κ.λπ." ξέρεις τι τα κάνει, ε; Τις κριτικές του Hammer τις κοιτάμε πρώτον επειδή είμαστε αργόσχολοι, δεύτερον επειδή δεν είναι πάντοτε κακές, τρίτον για να έχουμε εποπτεία του κεφαλαίου marketing γύρω από τη σκληρή μουσική. Σεβασβός στους Queen ωστόσο.
Προσμένω τον καιρό που ο καιρός θα φέρει το epic "στα πάνω διαμερίσματα" και σε όλα τα περιοδικά οι Wotan θα παίρνουν από 9,5-10! :touched:

dopefiend
02-07-2009, 00:09
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=58673491

καλό.

Chillin Villain
09-07-2009, 10:42
δεν το χω ακούσει ούτε σκοπεύω, αλλά το εξώφυλλο είναι τρελό τσίρκο, μη λέμε κι ό,τι θέλουμε ε.

http://img11.imageshack.us/img11/6117/mastodonmedrano.jpg

Tyler_Durden
09-07-2009, 13:13
αχαχαχ Μπραβο φίλε επικό!
ΚΑΛΕ τι χιουμορίστας είσαι εσύ;

Chillin Villain
10-07-2009, 03:26
αχαχαχ Μπραβο φίλε επικό!
ΚΑΛΕ τι χιουμορίστας είσαι εσύ;

τασπαει θενκσ

termite
10-07-2009, 10:35
Προσμένω τον καιρό που ο καιρός θα φέρει το epic "στα πάνω διαμερίσματα" και σε όλα τα περιοδικά οι Wotan θα παίρνουν από 9,5-10! :touched:

Νομίζω θα περιμένεις πολύ καιρό για αυτό. Το Χάμμερ δίνει σε μετάλλικα και σια τέτοια σκορ ή σε δικούς τους ανθρώπους. Μόνο οι Θέριον αξιζουν 10 έτσι και αλλιώς!

Brazen_Bull
10-07-2009, 14:33
Ρε σχετικα ειναι ολα αυτα, με τι καθεστε και ασχολειστε; Λες και μπορουν 10 αριθμοι να χωρεσουν το ποσο ποιοτικος,πωρωτικος,απαισιος,εκνευριστικος,βαρετος κτλ ειναι ενας δισκος. Αν θελετε να κρινετε το τι λεει επι της ουσιας το χαμερ και το καθε χαμερ, κοιταχτε την κριτικη του δισκου ξερωγω.

Marillion
17-12-2010, 22:04
λοιπόν είναι μεγάλη δισκάρα. α ναι μπαμπ.

δεν είχα ιδιαίτερη επαφή με μάστοντον πριν αρχίσω να ακούω αυτό (ε το λεβιαθαν) αλλά φωνητικά οζζυ-μπεν μακμιλλαν και ψυχεδελικο μέταλ γουιν. δεν ξέρω γενικά πως να περιγράψω την μουσική είναι αυτό που είπα, ένα ψυχεδελικό μέταλ πράμα, λίγο προγκ, λίγο χέβυ ριφφς, λίγο χαοτικές δομές με ακουστικές παρεμβάσεις γενικά δεν είναι πολύ ξεκάθαρο το τοπίο. δεν είχα ποτέ ενδιαφερθεί για το χαιπ γύρω απαυτήν την μπάντα αλλά βλέποντας τα σχόλια που κάνατε για βίντεοκλιπ και εξώφυλλο δίσκου και γενικά πως πλασαρίστηκαν έχω να πω τα εξής :

1. χάλι μαυρο το κλιπ αλλά ότι είδα στο γιουτουμπ από παλιότερες δουλειές ήταν εξίσου αισχρό. δεν έχω καταλάβει το χιούμορ τους και την γενικότερη φιλοσοφία αλλά έτσι επιφανειακά είναι η μαλακία η ίδια.
2. εξώφυλλο σούργελο ολέ. και παλι δεν ξέρω τι σκαλώματα παίζουν στο κονσεπτ (που κάτι για μετεμψύχωση του ρασπουτιν και λοιπες γελοιότητες διάβασα) αλλά αυτό το πράγμα δεν είναι ωραίο είναι ένα αισθητικό mess. ειδα και σινγκλ divinations με τον πατερ. παναγία μου.

στο άλλο επίμαχο σημείο των βόκαλς τώρα. ε ναι γαμάνε, δεν είναι τπτ φωνάρες με τρελή χροιά οι τύποι (2 δεν είναι που τραγουδάνε;) αλλά όχι απλά ταιριάζει στον χαρακτήρα του δίσκου, τον χρωματίζει περεταίρω κιόλας. ozzy ben mcmillan συμμαχία λέμε δεν έχει ξαναγίνει.
οι κιθάρες στην ηχογράφηση είναι απλά άψογες και τρομερά καλοδουλεμένες. μετά από τέσσερις δίσκους λογικά αποκτάς τέτοια χημεία αν και πρέπει να σπέρναν απο παλιά οι τύποι (mother puncher λαιβ για πειστήριο). πέρα απ΄την προφανή έμπνευση ξέρουν να τοποθετούν σε σωστά σημεία τις ιδέες τους (πολύ σημαντικό). αρχικά μου φαινόταν λίγο επιδειξιμανία αλλά σιγά σιγά άρχιζα να περιμένω το επόμενο σκάσιμο και όταν έμπαινε απλά ανακουφιζόμουν πως να το εξηγήσω.
ο ντράμερ δεν είναι χταπόδι. είναι εφετζής μεγάλος και ικανοποιητικός τεχνικά. δεν με προβληματίζει αν έχει προσωπικότητα σαν παίκτης (δεν είμαι και ντράμμερ για να καταλάβω) αλλά γενικά δικαιολογεί πλήρως την παρουσία του ειδικά όταν ρίχνει τους τόνους (το the last baron είναι υποδειγμα).

δεν ξέρω τι κάψα είχε ο καθένας με τους μαστοντον και πόσο ισοπεδωτικούς τους έβρισκε στο παρελθόν, δεν με ενδιαφέρουν ούτε αυτοί που λένε για μεγάλες μπάντες κτλ. δε κάθομαι να δικαιολογήσω κανενός τις προσδοκίες. καλλιτεχνικά τους βρίσκω απολύτως εκφραστικούς και φαίνονται ''προοδευτικοί'' όσο κλισαρισμένο και αν ακουστεί. δεν μπορώ να καταλάβω που προσπαθουν να πάνε την φάση, ούτε αν προσπαθούν κάτι τέτοιο βέβαια. γενικά δεν με νοιάζει τι κοσμογονικές αλλαγές θα φέρουν στο μέταλ ή πόσο ανεπηρέαστο θα το αφήσουν, το δισκάκι με καυλώνει και με έψησε μετά από καιρό να ψάξω καμμιά ταμπλατούρα να τα παίξω και αυτό έχω να το πάθω αποταν ήμουν 14 και άκουγα μεταλλικα (ακόμα ακούω).

SpiritCrusher
18-12-2010, 00:31
Thread Necromancy done right

Go.

commissar
18-12-2010, 14:03
celtic frost στην ίδια πρόταση με iced earth, rhapsody και heathendom, γελάει ο κόσμος.

Ra Pariah
18-12-2010, 18:39
Πάντως το Heathendom ΔΕΝ είναι και ο υπερδίσκαρος! Ας μην τρελαθούμε κιόλας. :smile:

Σε άλλα νέα, εγώ φέτος μόλις αγόρασα αυθεντικό το Celtic Frost επειδή έψαχνα το digi και το βρήκα στο UTH 11 ευρά. \m/ Παρόλα αυτά, έχει εξασθενήσει η αρχική φούρια μου. Μάλλον σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ επίπεδο δεν άντεξε. Τονίζω το προσωπικό για να μην έχω να λογοδοτήσω σε εξαγριωμένους Carhearts.

Marillion
21-12-2010, 21:05
οτι είπα συνεχίζει να ισχύει. να προσθέσω δυο τρια ακόμα αν δε βαριέστε :

το στιχουργικό κονσεπτ είναι τρομακτική χαζομάρα και παραλληλισμοί με τη ζωή στο δρόμο και αφήνουμε πίσω τις οικογένειες μας δεν είναι ποιητικοί, δεν είναι καν φεύγα είναι τετριμμένοι και επηρεασμένοι από του πούστη τις ουσίες έτσι όπως επιχειρούνται. δε μ'αρεσε, δεν με τράβηξε να ανοίξω το βιβλιαράκι και να διαβάζω ιστορία μουσικών και χάνουν και ποιντς που έχουν και φιλοδοξίες για ταινία οι μούσιες, που πάτε ρε πούστη. ταξιδιάρικο θέλετε; σαν τα ποστς ''ον μεθ ιτ ις'' εδώ μέσα κ μόνο.

περί τεχνικής όχι δεν είναι άπιαστος ο δίσκος αλλά φαίνεται τίγκα χαοτικός στην αρχή και ψαρώνει ο κόσμος. ούτε τα προηγούμενα όμως είναι τπτ πούτσες ε, εφετζήδες μεγάλοι λέμε. εκτελεσμένα όλα τέλεια βέβαια και προσεγμένα μέχρι την τελευταία νότα άρα πάρτε μπονους.
γενικά περνάνε την προγκ ροκ φάση της καριέρας τους οι τύποι αλλά φαίνονται αρκετά συνειδητοποιημένοι για να μην παρασυρθούν. έχουν ρίξει τρελά φράγκα σε τεχνολογία και ο τρόπος που την χρησιμοποιούν τους δείχνει να είναι απολυτως εστιασμένοι σε αυτό που κάνουν και δεν έχει βαρέσει μιντ λαιφ κραισις ακόμα οπότε έναν ακόμα καλό δίσκο πιθανολογώ θα τον έχουμε.

το γαμάτο με το crack the skye για μας τους ευαίσθητους είναι ότι αποκτά ποπ υπόσταση μετά την 6-7 ακρόαση και τι εννοώ με αυτό : γενικά τα refrain και η έμφαση στη μελωδία είναι ξεκάθαρα απ'την αρχή αλλά είτε λόγω κιθαριστικών που δεν βαράνε συμβατικά παουερ κορντς απο πίσω, είτε λόγω των νέων βόκαλς που δεν χαιδευουν κανένα σταυτια, είτε λόγω των εφφεκτς, δεν παίρνουν τις διαστάσεις για τις οποίες υποτίθεται προορίζονταν. με απλά λόγια, σαν να έλεγαν όταν το έγραφαν πως ουαου το refrain μας γαμάει, κρύψτε το κάπως ώστε να αποκαλύψει την πλήρη δυναμική του σιγά σιγά. και πάλι πάμε στην μεγαλομανία που λέγαμε, τα πάντα είναι τιγκαρισμένα μέχρι εκεί που δε πάει. για καλό το λέω ε μερικοί έχουν ταλέντο στην ενορχήστρωση τι να κάνουμε.

επίσης δεν υπάρχουν φιλλερς. εντάξει επτά είναι όλα κιολα αν υπήρχε έστω και κάτι κραγμένο δεν θα την γλύτωναν. εδώ πάμε στο κλασικ ροκ aspect του άλμπουμ. εποχές που έγραφαν το ένα γαμάτο τρακ μετά το άλλο και δεν κουράζονταν τα μυαλά τους είναι να απορείς. τώρα βέβαια δεν είναι και τα πάντα στο ίδιο επίπεδο αλλά όταν λέμε πως το ακούς ολόκληρο και δεν χτυπάν αισθητά οι αδυναμίες είναι το ίδιο πράγμα με το να ακους το volume 4 των σαμμπαθ ας πούμε, κανονικά δε θα έπρεπε μονοκοπανιά αλλά έχει αυτό το κάτι που ακούς και st vitus dance και τα χαβανέζικα στο σουπερνοτ για να μην πω και το fx και τρελαθούμε τελείως.

παραγωγή ότι πρέπει. λέγαμε σε κάποια φάση για καλές μέταλ παραγωγές και πριν προλάβετε να κράξετε να πούμε πως μπάντες σχολής μάστοντον τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να ακούγονται. γενικά παίζει 60ς και 70ς εξοπλισμός μέσα οπότε οτιδήποτε μη αναλογικό (χοντρά χοντρά) θα ήταν έγκλημα. ρε παιδί μου ακούς τα όργανα, διαδέχονται το ένα το άλλο τέλεια, έχει ζεστασιά, βγαίνει συναίσθημα, τα ντραμς δεν είναι σαν να τα παιζει ο johnny 5, οι κιθάρες αναλόγως το τι πάνε να κάνουν τους ακολουθεί η παραγωγή δεν είναι αυτό το μονοδιάστατο πράγμα που μαστίζει τους νιουκλιαρμπλαστςσεντιουριμιντιας κ σια. τώρα σιγά μην έπρεπε να πλερώσουν τα μαλλιοκέφαλα τους για να το πετύχουν αλλά αλλο αυτό. δεν είμαι παραγωγός ούτε έχω καμμιά σχετική εμπειριά πάντως ε μεταυτί δουλευω άρα αν κάποιος έχει διαφορετική αποψή εδώ είμαστε.

τέλος για την ώρα μπορεί να ξαναεπανέλθω νομίζω έχω μερικά σχόλια να κάνω πριν αφήσω τελείως το θέμα αλλά θα δείξει

commissar
21-12-2010, 22:30
είναι απολυτως εστιασμένοι σε αυτό που κάνουν και δεν έχει βαρέσει μιντ λαιφ κραισις ακόμα οπότε έναν ακόμα καλό δίσκο πιθανολογώ θα τον έχουμε.

αυτό με το "εστιασμένοι" ελπίζω να ισχύει, γιατί από άποψη merch πάνε να γίνουν σαν τους KISS (χωρίς παρεξήγηση, psychotron), έχουν βγάλει σφηνακοπότηρα, πορτοφόλια, ακουστικά για γουόκμαν, σανίδες skate, ζώνες, σακίδια, τετράδια και το all time favorite
http://www.mastodonrocks.com/sites/mastodonrocks/files/merch/thumbnails/product_switchbladecomb.jpg

Merchodon.

Marillion
21-12-2010, 22:48
καλά το ότι κοιτάνε το επιχειρηματικό (ή έχουν άλλους να κοιτάνε γιαυτους για την ακρίβεια) κομμάτι ήταν ξεκάθαρο απο πάντα. αφού με το που δημιουργήθηκαν ξέρω γω είχαν τραγούδι σε tony hawk videogame. δεν ήταν ποτέ η τίμια αγνή και αγία μπάντα οι mastodon και προκαλεί προφανέστατα αηδία αυτό που μου δείχνεις. θα τα πούμε σε επόμενο ποστ τον αναλύω λιγάκι τον συσχετισμό σου.

Kaserinos
22-12-2010, 00:25
Γενικα λαμβανω μια εμπαθεια απο το συνολο της μετσαλ κοινοτητας, για αυτο το awesome coolness που βγαζουνε (ειδικα αν τους γνωρισεις και περασεις μαζι τους καμποση ωρα).

Ο παραλληλισμος για τους Kiss ειναι ψιλοατοπος (ως προς την αγνοτητα των προθεσεων), καθοτι ειναι μια μπαντα με αρκετη ειρωνια και σαρδονιο υφος στο στησιμο της.
δλδ ποσα λεφτα θα μπορουσε να βγαλει απο μια τσατσαρα ?!?
Μπορει καλλιστα να ερμηνευτει και ως ενας συντονισμενος χαβας/tribute προς αυτη την Κιss οπτικης περι merch.
Σε κανει να περιμενεις τι χαζομαρα θα βγαλουν στην επομενη φαση και θα ξερεις οτι θα καφρισει και θα βγαλει γελιο.

Μου Βγαζουν μια καλαισθησια και ενα χιουμορ (ακομα και στο merch), που μαλλον ο μεσος μεταλλας αν οχι δεν διακρινει τοσο..τοτε ισως νιωθει καπως αβολα με την παρτη τους (το εχω δει σε καποιους γνωστους μου μεταλλους).

Σε πολυεθνικη ειναι, πλεον εχουν καποια λεφτα και κανουν και τον χαβαλε τους μεσα σε ολα αυτα, φτιαχνοντας παραλληλα μουσικαρες.

Στο μουσικο ο Μαριλλιον με βρισκει συμφωνο σε γενικες γραμμες. καλυφθηκα, με ενσταση το θεμα με την μουσικη στο βιντεογκειμ.
Ισα-ισα που και γνωστοι γινονται μεσω ενος χαβαλεδιαρικου παιχνιδιου (οσοι παιζανε ξερουν) και λεφτα παιρνουνε.

Marillion
22-12-2010, 01:58
καλά εντάξει εμένα αυτό το σε πολυεθνική είναι άλλα λεφτά δε χρειάζονται-κάνουν απλά την πλάκα τους δεν με καλυπτει ιδιαίτερα. στην περίπτωση των μαστοντον δεν μπορώ να ξέρω τι ισχύει αλλά δεν φαίνονται να μην τα υπολογίζουν κιολα ε.

δεν είναι πρόβλημα να ηχογραφήσεις τρακ που θα παει σε βιντεογκεημ γενικά μια χαρά αρτ φορμ το βρίσκω και αυτό δεν το είπα υποτιμητικά. απλά ρε παιδί μου όταν το κάνεις με το μπάσιμο στη μουσική βιομηχανία δείχνει μια προσπάθεια για περεταίρω αναγνωρισιμότητα. καλλιτεχνικά δε νομίζω να κάλυψε κανένα κενό, μιλάμε για sports game δλδ, τι να θέλανε να εκφράσουν.
χιούμορ οι τύποι λέμε δεν έχουν, τα βιντεοκλιπς είναι όλα το αίσχος το ίδιο (δε ξέρω αν τους προτιμώ με φέσια ή με αντιανεμικά πείτε και σεις) καλύτερα να επικεντρωθούν στη μουσική και αν γίνεται να τραγουδάνε ότι τους κατεβαίνει εκείνη την ώρα πληζ.

στο θέμα γενικότερης εμπορευματοποίησης που έθιξε ο κομισαρ, δεν πέφτω και απ'τα σύννεφα και σίγουρα δεν είναι τόσο αθώα τα πράγματα όσο τα παρουσιάζει ο κασερινος, ποτε δεν είναι. το αν έχουν την απόλυτη ελευθερία και δίνουν το go σε τέτοιες κινήσεις δεν το ξέρω, δεν τους βλέπω να γκρινιάζουν για τπτ πάντως, μια χαρά τους έκατσε το μπιγκ μπαντ στάτους που απέκτησαν.
όταν ανέφερα πως είναι εστιασμένοι εννοούσα προφανώς καλλιτεχνικά, έχουν δηλαδή ένα γενικότερο πλάνο και κομμάτι κομμάτι το υλοποιούν χωρίς να παρεκτρέπονται. οκ, πειραματίζονται πολύ ειδικά στο crack the skye αλλά φαίνεται τόσο ξεκάθαρα η επιμονή στην λεπτομέρεια και η σκέψη που έριξαν από πίσω που το αποτέλεσμα μοιάζει αν όχι προμελετημένο τουλάχιστον προοραματισμένο.
το άρμεγμα ποτέ δεν φάνηκε να ενδιαφέρει τον μέσο μεταλλά πόσο μάλλον την βιομηχανία που πηγαίνει και στηρίζει, αυτά είναι πιο καθημερινά ζητήματα για τους πανκς (σε γενικές γραμμές πάντα έτσι ; ). εντάξει δεν μιλάμε να βγάζουν ότι τους κατέβει με το λογότυπο της μπάντας πάνω (όπως πιθανότατα σαυτήν την περίπτωση) αλλά το promotional campaign κάθε δίσκου είναι στανταράκι και άμα είσαι στον τέταρτο-πέμπτο όλο και θα χεις μαζέψει πράμα για να πουλάς. θέλω να πω πως δεν επηρεάζει την μουσική γιατί το βρίσκουν απολύτως φυσιολογικό οι ίδιοι ή τουλάχιστον δεν τους προβληματίζει στο ελάχιστο.

GG*
22-12-2010, 17:18
Μπορει καλλιστα να ερμηνευτει και ως ενας συντονισμενος χαβας/tribute προς αυτη την Κιss οπτικης περι merch.

και γαμω τα tribute:?
φανταζομαι οταν τελειωνει η πλακα επιστρεφουν τα λεφτα στα κοροιδα ή τα δωριζουν στο genne simmons foundation

Marillion
22-12-2010, 17:23
χαχ αυτο ακριβως.
ο μόνος τρόπος που λειτουργει και στέκει κάτι τέτοιο ιδεολογικα ήταν αν πήγαινες να αγοράσεις την τσατσαρα να σου βγαζε ενα ''αντε γαμήσου ρε σουργελο''.

Kaserinos
22-12-2010, 18:40
Χαβαλε (υποθετω) οτι κανουνε. Ποση ιδεολογια χωραει σε αυτο?
Στη τελικη θα μπορουσανε να βγαλουνε επιπλεον καμια 10αρια μπλουζακια ακομα και να τα τσεπωνανε και καλυτερα.
περιμενουνε να βγαλει λεφτα η τσατσαρα? Αν ναι, μπραβο. τα ευσημα μου στο μανατζαραιο που το σκεφτηκε.

Παραειμαστε αυστηροι...στην τελικη κατεχεις μια αλφα αγοραστικη δυναμη, δεν το αγοραζεις και χεστηκες αγαπη μου.

Overall λεει κατι αυτο για τους Mastodon σαν μπαντα? οχι.

εχεις αρκετα διαφορετικο background απο μενα πχ και ειναι φυσικο και επομενο η κριτικη σου σταση σε αυτες τις κινησεις..και στην αισθητικη του ολου πραγματος. δεκτον και no hard feelings ε. :wink:

ειμαι και φανμποης, αν και αυτο σταντε το εχεις παρει πρεφα εδω και καιρο.

Marillion
22-12-2010, 18:51
Ναι ρε το θεμα ειναι οτι ακομα και ο χαβαλες αυτοαναιρει σε ορισμενες περιπτωσεις την οποια καλλιτεχνικη υπόσταση τους συγκροτήματος. το οτι δεν επηρεάζει το συνθετικο κομματι ειναι παραγωγο της ελειψης ενδιαφέροντος ή αγνοιας για το κάτι διαφορετικό κτλ.

επισης αυτο το δεν το αγοραζεις και δεν εγινε τπτ που λενε και κατι πορτνοηδες για τα μιτ εντ γκριτ τους πχ είναι μια μαλακια και μιση και κοιτα ποσο συγχύζομαι που μπαίνω και φέρνω για αντιπαραδειγμα τους θηατερ σε τοπικ μαστοντον (μερικοι μπορει και να τους εξισώνουν βεβαια δεν ξερω)

να κατσεις να επηρεαστεις απο αυτα και να βγαλεις συμπερασματα για την μουσικη τους ειναι μεχρι ενος βαθμου δεκτο μην βλεπεις που δεν το κανω εγώ είναι οι απαιτήσεις μου ανάλογες βλέπεις (οι οποιες απαιτήσεις τέθηκαν απτους ιδιους τους μαστοντον μεσες ακρες). αλλά οτι τέτοιες κινήσεις μπορει να γυρνανε τα μυαλα μερικών και να αλλοιώνουν τα αισθητηρια τους δεν είναι παραλογισμος ούτε κατακριτέο, αλληλοσυμπληρώνονται όλα δες τον γουορλορντ να το φυσαει και να μη κρυώνει για τους μανογουορ (πωπω το χεζω κιεγω εδω).

γενικά δεν προσπαθω να εφαρμόσω αυτό το πανκ diy ethos σε μεταλ μπάντες, δε το προσπαθω καν σε καμποσες εναλλακτικές που μαρεσουν όπως οι παμπκινς για παράδειγμα που κατάφεραν να γαμησουν ωραια και αγια πραγματα 20 χρονια πισω. αλλα αυτό ειναι δικό μου χαρακτηριστικό δεν θα πω ενα χαβαλε κανουν ηρέμησε σε όποιον φαίνεται να ξενερώνει.

commissar
22-12-2010, 20:04
Στη τελικη θα μπορουσανε να βγαλουνε επιπλεον καμια 10αρια μπλουζακια ακομα και να τα τσεπωνανε και καλυτερα.

Κασερίνε, ήδη το κάνουνε αυτό, μόνο για το crack the skye έχουν βγάλει καμιά δεκαριά σχέδια, και κάθε τόσο βγάζουν κι άλλα έξτρα, ένα για το Halloween (προλάβετε, εξαντλείται), ένα για τα Χριστούγεννα (σχεδόν σολντ άουτ παιδιά), ε φτάνει, μη μου βγάζεις και χτένες. Και άντε, ας δεχτώ αυτό για τον χαβαλέ (που δεν το δέχομαι αλλά τεσπα). Και τα ακουστικά χαβαλές; Και η σανίδα σκέητ; Και το sketchbook? Και η νέα σπέσιαλ έκδοση του cd που βγαίνει όποτε τελειώσει η προηγούμενη;

Και εγώ είμαι ο μέγιστος φανμπόης τους, αλλά φτάνει.