PDA

View Full Version : [Cinema] The Reader (2008)

Dythor
26-03-2009, 23:38
Αριστούργημα. Όχι για 'σας, τους πραγματικά σκληρούς. Για μας τους υπόλοιπους.

Kelldorain
28-03-2009, 17:42
Υπάρχει τόπικ νομίζω, αλλά έτσι κι αλλιώς είχε λίγα replies αν θυμάμαι καλά. Όπως έγραψα και εκεί μου φάνηκε μια καλή ταινία και τίποτα παραπάνω. Ωραία η αναπαράσταση της εποχής, αρνητικά το αδικαιολόγητο τράβηγμα στο τέλος αλλά και η και καλά ανατροπή (που αποτέλεσε τη βάση του 2ου μισού της ταινίας) η οποία γινόταν φανερή από την αρχή της ταινίας

Dythor
28-03-2009, 19:05
Κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με το search, έκανα άλλο ένα μόλις τώρα και δεν βγάζει ούτε το δικό μου... Τώρα αυτό που λες για το τέλος, εμένα δεν μου κάθισε σαν αδικαιολόγητο τράβηγμα όταν το είδα, απλά μ' άρεσε όπως ήταν.

Weiss
31-03-2009, 14:45
εμένα πάλι δε με έπεισε ότι αυτή ήταν τόσο
τρελή που να της αρκούσε το ότι δεν ήξερε να διαβάζει για να δεχτεί να πάει τόσα χρόνια φυλακή

και κάπου εκεί με έχασε το έργο.

enitharmon
31-03-2009, 15:09
δεν ηταν τρελή, περήφανη ήταν. Γι'αυτο και παρατησε τη δουλεια στη siemens μόλις χρειάστηκε να έχει σχέση με χαρτιά για να παει να γινει φύλακας

Weiss
01-04-2009, 08:54
ναι ρε παιδί μου, δε με έπεισε το έργο ότι αυτο είναι σοβαρός λόγος για να πάει κάποιος εκατό χρόνια φυλακή, δεν πιστεύω ότι γίνεται, πλήττεται ο ρεαλισμός, άρα αφού δε με έπεισε ότι είναι τρελή, δε με έπεισε γενικώς.

Dythor
01-04-2009, 11:14
Ε κι εσύ τώρα.

Weiss
01-04-2009, 11:45
σωστά, είναι παράλογη η απαίτησή μου ε.

Darkling
01-04-2009, 11:51
ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.

Υλικά:
2 φλιτζάνια ΑΛΕΥΡΙ για όλες τις χρήσεις
3 ΑΥΓΑ
1 φλιτζάνι ΖΑΧΑΡΗ
4 κουταλιές ψιλοκομμένη ΚΑΡΥΔΟΨΥΧΑ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 κουταλάκι ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 κουταλιές ΜΠΡΑΝΤΥ
3/4 πακέτου 250 γρ. ή 200 γρ. ΒΙΤΑΜ
φλούδα (κομμένη σε κύβους) και χυμός από 1/2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Εκτέλεση:
1. Αφήνετε το ΒΙΤΑΜ έξω από το ψυγείο να μαλακώσει. Το κτυπάτε στο μίξερ ή με το σύρμα και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη.
2. Προσθέτετε τα αυγά, το κονιάκ, το χυμό και το φλοιό του πορτοκαλιού, ενώ συνεχίζετε το κτύπημα.
3. Αναμιγνύετε το μπαίκιν πάουντερ με το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μίγμα κοσκινίζοντας τα πάνω από το μπωλ.
4. Ρίχνετε και τα καρύδια και αφήνετε να κτυπηθεί το μίγμα για λίγα λεπτά ακόμη.
5. Αλείφετε με ΒΙΤΑΜ τη φόρμα του κέικ, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο για μία ώρα περίπου.
6. Το αφήνετε να κρυώσει και το σκεπάζετε με τη μαρμελάδα.

enitharmon
01-04-2009, 13:32
ναι ρε παιδί μου, δε με έπεισε το έργο ότι αυτο είναι σοβαρός λόγος για να πάει κάποιος εκατό χρόνια φυλακή, δεν πιστεύω ότι γίνεται, πλήττεται ο ρεαλισμός, άρα αφού δε με έπεισε ότι είναι τρελή, δε με έπεισε γενικώς.
ε, δεν εχεις γνωρισει ποτε σου περηφανους ανθρωπους τοτε (δεν το υπερασπιζομαι, απλα νομιζω οτι παλαιοτερα υπηρχε περισσοτερη "περηφανια")

δεν εχω καμια ορεξη να σε πεισω, αλλα η αντιδραση της ειναι ρεαλιστικη για πολλους ανθρωπους (και απο ενα σημειο και μετα, συνειδητοποιησε τι ειχε κανει και δεχτηκε την αποφαση ως δικαιη. Το ειχε δεχτει τοσο, ωστε δεν ειχε κανει αιτηση για χαρη και δεν επαιρνε τις αδειες που δικαιουταν)

μιτς, πρεπει να τελειωσεις γρηγορα με το στρατο ή πόσταρε καμια τρουφα τουλαχιστον

Dythor
01-04-2009, 17:27
ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.

Υλικά:
2 φλιτζάνια ΑΛΕΥΡΙ για όλες τις χρήσεις
3 ΑΥΓΑ
1 φλιτζάνι ΖΑΧΑΡΗ
4 κουταλιές ψιλοκομμένη ΚΑΡΥΔΟΨΥΧΑ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 κουταλάκι ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 κουταλιές ΜΠΡΑΝΤΥ
3/4 πακέτου 250 γρ. ή 200 γρ. ΒΙΤΑΜ
φλούδα (κομμένη σε κύβους) και χυμός από 1/2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Εκτέλεση:
1. Αφήνετε το ΒΙΤΑΜ έξω από το ψυγείο να μαλακώσει. Το κτυπάτε στο μίξερ ή με το σύρμα και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη.
2. Προσθέτετε τα αυγά, το κονιάκ, το χυμό και το φλοιό του πορτοκαλιού, ενώ συνεχίζετε το κτύπημα.
3. Αναμιγνύετε το μπαίκιν πάουντερ με το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μίγμα κοσκινίζοντας τα πάνω από το μπωλ.
4. Ρίχνετε και τα καρύδια και αφήνετε να κτυπηθεί το μίγμα για λίγα λεπτά ακόμη.
5. Αλείφετε με ΒΙΤΑΜ τη φόρμα του κέικ, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο για μία ώρα περίπου.
6. Το αφήνετε να κρυώσει και το σκεπάζετε με τη μαρμελάδα.

πατωμα.