PDA

View Full Version : D.R.I.-Crossover lp (1986)

Reject
25-03-2009, 20:18
http://shaxulrecords.com/images/shaxul_products/DRI_cross.jpg

Ηρθε η ωρα να μιλησω για εναν απο τους πιο αγαπημενους μου δισκους,απο μια απο τις 2 πιο αγαπημενες μου μπαντες εβερ(οι αλλοι ειναι οι Discharge :pink:).
Τα κριτηρια για την επιλογη αυτου του δισκου ηταν τα εξης:
-το πρωτο τους,dirty rotten lp,αν και ποιο αγαπημενο μου απο ΟΛΑ,εφερε τασεις ναυτιας στον μαριλλιον,μιας και ειναι εντελως χαοτικο.
-το dealing with it,το δευτερο αγαπημενο μου,εχει μεσα τραγουδια γραμμενα απο τον mike offender και θα επρεπε να αναφερθω σε mdc,offenders.και βαριεμαι.
-το 4 of a kind,ειναι ο πρωτος δισκος που αγορασα ποτε στην τρυφερη ηλικια των 15.δεν θα μπορουσα να ειμαι αντικειμενικος.
-το thrash zone λογω του τιτλου του θα αποθαρρυνε τον φιξξξερ.καθως και οτι ειναι "σουπα" δισκος αναμεσα στους ντιντηδες χεβυμεταλλαδες.
-το definition,ειναι πολυ δυσευρετο.
-το full speed ahead βγηκε μονο σε cd.και ως γνωστον,ενας δισκος,οσο καλος και αν ειναι,αν δεν εχει βγει σε βινυλιο,δεν εχει κυκλοφορησει ποτε.

Crossover λοιπον.θα μπορουσα να γραφω ατελειωτες ωρες για αυτον τον δισκο αναλυοντας καθε νοτα και στιχο του.θα προσπαθησω να μην το κανω.και απλα θα προκαλεσω,και θα πω πως γελαω με ολους αυτους τους θρασαδες που οι slayer τους πορωνουν,οι bulldozer (γιαμαγιαμαγιαπιγιαπι γιαααα ολε ολε ολε!) τους φαινονται γρηγοροι και ακραιοι,οι τσιριχτες λουκιες anthrax+overkill τους προκαλουν να mosh-αρουν σφοδρα.
σε αυτον τον δισκο οι d.r.i,ειναι ακομα κατα πολυ μεγαλυτερο ποσοστο hardcore παρα μεταλ(περιπου 80/20 αναλογικα).ταχυτατοι σαν σφαιρες,με ριφφ που σου καρφωνονται στο μυαλο,και τα πιο πειστικα οργισμενα φωνητικα που ακουστηκαν ΠΟΤΕ,δημιουργουν εναν δισκο που γεννησε 2 τασεις.
-απο την μια οι ελαχιστοι μεταλλαδες που τους γουσταραν(οι dri ειναι περιπτωση μπαντας που ή την μισεις ή την λατρευεις.δεν εχει μεση οδο),μιας και μπορεσαν να πιασουν το vibe του μπαχαλου που επικρατει σε καθε τους νοτα.
-απο την μια οι πανκς που αντιμετωπισαν με σκεπτικισμο τα μεγαλυτερα τραγουδια,τα ελαχιστα πλην ομως υπαρκτα σολο.
οι D.r.i πορευτηκαν τα επομενα χρονια αναμεσα σε αυτα τα 2 μονοπατια.ειναι η πιο αυθεντικη μπαντα του ειδους,ποτε δεν αλλαξαν,ποτε δεν εγιναν πιο "μοντερνοι",παραμενουν τα ιδια κωλοπαιδια του κερατα και οι ιδιοι μπαχαλοι εδω και 28 χρονια ακριβως.
εκρηκτικη λαιβ μπαντα,ειχα την ευκαιρια να τους δω το 2003 και να μπουν στο πανθεον των 3 καλυτερων λαιβ που εχω δει στην ζωη μου.doom,d.r.i,suicidal tendencies.
τα τραγουδια του δισκου ειναι απλα πορωτικα ολα,ταχυτατα,με στιχους που σε κανουν να θελεις να σπασεις κεφαλια.when you least expect it,until then i ll just pretend,you re still my friend,but in the end your time will come...
τι να πω.και ενα εκατομμυριο φορες να ακουσω αυτον τον δισκο δεν θα τον βαρεθω.ειναι η ιδια μου η ψυχοσυνθεση.

edit-να σημειωσω επισης πως υπαρχουν ακομα και ειναι ενεργοι,και ηχογραφουν καινουργιο δισκο επειτα απο 14 χρονια...χαχ!οπως επισης και οτι εχουν ενα κοινο σημειο με μια αλλη αγαπημενη μου μπαντα,τους wipers.οπως λοιπον δεν εχω γνωρισει ανθρωπο που να γουσταρει τους wipers και να μην ειναι καμενος ψυχολογικα,συναισθηματικα πολλες φορες και σωματικα,ετσι δεν εχω γνωρισει και ανθρωπο που να γουσταρει dri και να μην ειναι απο λιγο εως πολυ μπαχαλος.
οι ιδιοι οι dri ηταν μεγαλοι μπαχαλοι και τσογλανοι,αλλα σαν συμπεριφορα απεναντι σε οπαδους τους ηταν τζετ,εχω ακομα κρατημενο το γραμμα που μου ειχαν στειλει σαν απαντηση,που ειχε μεσα δωρακια φωτο,παλια εισητηρια,και το πρωτο τους 7αρακι.
Στην ελλαδα ειχαν παρα πολλους οπαδους,κυριως στην θεσσαλονικη(αθηνα ακομα και τωρα ειναι πιο "παραδοσιακοι",και οι πανκς αλλα και οι μεταλλαδες).ιστορικη ηταν η πρωτη συναυλια που ειχαν δωσει στον Ελλησποντο,που ειναι 40 μετρα απο το σπιτι μου και ακομα θυμαμαι την επομενη μερα να πηγαινω σχολειο και να εχει καει η μιση γειτονια.
η κριτικη αυτη ειναι αφιερωμενη στον (μεγαλυτερο μου) ξαδερφο που με εφερε σε επαφη με την μουσικη τους.

Nasum
25-03-2009, 20:24
HORNZ UP FOR PUNKEE!:dfinger:

00i00
26-03-2009, 00:10
το εχω βινυλιο αυτο...εξολοθρευει

Reject
26-03-2009, 00:44
http://www.youtube.com/watch?v=AN_NMjfVeO8
το τελος το ιδιο.

το χαος που λατρευουμε απο τα πρωτα.
http://www.youtube.com/watch?v=_yn68eGDZL4

στην πρωιμη τους καθαροαιμη χαρντκορ φαση,πιστευω πως δεν υπαρχει μπαντα που να μπορει να τους κοντραρει απο αποψη εντασης.κανεις,απο κανενα ιδιωμα.

Frost
26-03-2009, 03:09
Opws ta eipe o threadstarter peri tou album,poly pio mpaxala k gamw ta palikaria apo polles thrash linatses...

Razor
26-03-2009, 03:16
(οι dri ειναι περιπτωση μπαντας που ή την μισεις ή την λατρευεις.δεν εχει μεση οδο)

Ακριβως εδω ανηκω,ωραιο και συμπαθητικο συγκροτημα αλλα για μενα του ενος δισκου, συγκεκριμενα του πρωτου.Τα υπολοιπα αλμπουμ εχουν απο μερικα καλα κομματια αλλα δεν συγκρινονται με τιποτα με το πρωτο.Στην συναυλια τους που ειχα παει το 2003 ειχε γινει της πουταναρας (και με τρελο ντου απο πανκηδες-μεταλαδες :D).
Και για να μην ξεχνιομαστε,κατι slayer,anthrax kai bulldozer που αναφερθηκαν γαμανε στεγνα οτι ακους ΚΕΦΑΛΑ :-)

Jim Dandy Mangrum
26-03-2009, 11:40
enas ap tous kalyterous diskous sthn istoria ths mousikhs.....8)

y.g.:to xw apo 12-13 se kaseta, to eixa liwsei kai de mporw na eimai antikeimenikos. :smile:

Witchkiller
26-03-2009, 23:00
[.και απλα θα προκαλεσω,και θα πω πως γελαω με ολους αυτους τους θρασαδες ,οι bulldozer (γιαμαγιαμαγιαπιγιαπι γιαααα ολε ολε ολε!) τους .

Οκ ,δεν έχεις ακούσει Bulldozer (μην αρχίζεις να μου ξεφουρνίζεις ονόματα τραγουδιών, σίγουρα ξέρεις μερικά αλλά δεν έχεις κούσει).

Αφού λοιπόν ΔΕΝ έχεις ακούσει Bulldozer γιατί γράφεις ΤΕΤΟΙΕΣ μαλακίες? Ούτε πιο γρήγοροι, ούτε πιο χαοτικοί, ούτε πιο βρώμικοι, ούτε πιο τίποτα οι DRI σε σχέση με τον Μιλανέζικο οχετό.

Αυτά......

Εκτίθεσαι.

Reject
26-03-2009, 23:47
ειχα 2 δισκους.οι οποιοι εφυγαν κλωτσηδον απο το σπιτι.day of wrath και final separation.σιγα τις ταχυτητες,τπτ πρωτο dri τους εχει υπερχαλαρα.ναι,ηταν πιο "υπογειοι",αλλα ρε φιλε ΔΙΚΑΣΗ.ελεος δλδ.και 4λεπτα τραγουδια.γιοοον.
ουτε σου βγαζουν το συναισθημα να σπασεις τα παντα,ουτε υστερικοι ειναι.μια σκοτεινη μπαντα ειναι,που απλα εχουν βρωμικο ηχο.ουτε ενταση σου βγαζουν,ουτε οτι παιζουν χωρις να υπαρχει αυριο.
εσυ θα μας παλαβωσεις τελειως.σε λιγο θα μας πεις πως το world downfall των terrorizer ειναι φλωρικο σε σχεση με τους onslaught και τους warfare.

Witchkiller
27-03-2009, 02:10
άμα το Mad Man,Cut Throat και το Fallen Angel δεν σου βγάζουν feeling να τα γαμήσεις όλα τότε τι να σου πω ρε μάστορα. Είσαι απλά νεκρός

Aν το κριτιριό σου είναι και η διάρκεια τότε υπάρχει διαφορά απόψεων.

Το Final Seperation είναι πιο "χαλαρό" αλλά ,και φυσικά, δεν έχεις ακούσει το IX ,έτσι. Αυτή η μπάντα απλά ήταν ΑΚΡΑΙΑ! Ε τώρα άμα σε ενοχλεί η δίκαση (που σιγά την πολύ που είχαν)αυτό δεν είναι κριτήριο "πουσταριού" έτσι? Άλλο άμα εσύ δεν γουστάρεις........

Πάρε λοιπόν να έχεις και τα ξαναλέμε

http://www.youtube.com/watch?v=cQAVka_WEPM

http://www.youtube.com/watch?v=Liq5k845Nfk

Τα υπόλοιπα τα είπες μόνος...πιο υπόγεια, βρώμικη, σκοτείνη κτλ.

Και τσέκαρε και το Klister και μετά τα μελέ!

Η

00i00
27-03-2009, 02:44
αι ΛΙΖ γιου γουιν

Jim Dandy Mangrum
27-03-2009, 13:10
twra pou to ksanaskeftomai mou fainetai poly periergo re punkh pou sou aresei to crossover....einai poly metal re...:?

kata talla to sxolio gia bulldozer htan teleiws akyro, exei dikio o witchie.
kamia sygkrish kai oi italoi einai apla 8eoi. auta

Reject
27-03-2009, 17:14
ναι,μεταλ ως εκει που δεν παει το κροσσοβερ.

Pinatero
27-03-2009, 18:15
ακομα δεν θυμαμαι το λογο που δεν ειχα παει σε εκεινο το live!

Reject
27-03-2009, 20:49
http://www.youtube.com/watch?v=cQAVka_WEPM

http://www.youtube.com/watch?v=Liq5k845Nfk

ακριβως το ντραμμινγκ που σιχαινομαι,εντελως μεταλ υφος.αυτο που σου ειπα,οτι ο ρυθμος δεν σε προκαλει να αρχισεις εναν "κυκλο".
γενικα,μου ακουγονται πολυ μπερδεμενες ολες αυτες οι μπαντες φαση μπουλντοζερ.προτιμω nuclear assault,πιο χυμα πραγματα και τιγκα στο κεφαλι.
κατι ΤΕΤΟΙΟ ομως ειναι οτι καλυτερο για την φαση που περιεγραψα.
http://www.youtube.com/watch?v=1esAeGS517o

Ford Prefect
01-04-2009, 02:31
Τεράστιος δίσκος, τεράστια μπάντα. Προσκυνώ ταπεινά. Δεν ξέρω ποιον να πω από αυτόν και τους 2 επόμενους ως την κορυφή (αλλά αυτοί οι 3 είναι στάνταρ), θα πω μόνο ότι τον έχω λιώσει τον δίσκο και η αρχή και το τέλος του είναι απόλυτα έπη.

Πάνκη, πω ρε παιδί, σταμάτα να συγκρίνεις μια ζωή αυτούς με τους άλλοι. Ποιοι λίγοι μεταλάδες τους αγάπησαν, πλάκα κάνεις; 2000 άτομα στη συναυλία, οι 1200 ήταν οι μεταλάδες. Και Ελλάδα μια φορά οι μεταλάδες τους αγαπήσανε και αγκαλιάσανε. Ποιοι πήγανε στην πρώτη συναυλία κυρίως δηλαδή;

Το κροσόβερ είναι και μέταλ και χαρντκορ, είναι υβρίδιο, ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ πια! Οι DRI ακροβατούσαν πότε εδώ, πότε εκεί, το 80/20 μια φορά δεν στέκει, δηλαδή το Ομπλίβιον (ο ύμνος) είναι 80 θρας και 20 χαρντκορ. Μη γίνεσαι Ρέηζορ!

Razor
01-04-2009, 10:32
τι ακυρη επιθεση ηταν αυτη

Reject
01-04-2009, 10:40
α)οι μεταλλαδες στην ελλαδα ηταν παντα περισσοτεροι απο τους πανκηδες,αρα λογικο να εχουν περισσοτερο κοσμο.αλλα,δεν εχω ακουσει σχεδον ΚΑΝΕΝΑΝ πανκη να μην γουσταρει ντιαραι,σε αντιθεση με τους μεταλλαδες που οι περισσοτεροι δεν τους γουσταρουν(αποδειξη περι τουτου-ποσες φορες εχεις ακουσει τα τελευταια 10 χρονια σε μεταλλαδικο ντιαραι?αντιθετα οι σουπες σεπουλτουρα,σλευερ κτλ κτλ παντα θα παιζονται).α ναι,και να μην ξεχνας το τρελο σπρωξιμο που ετρωγαν απο το τοτε χαμμερ.μπαντες ομως ιδιας αξιας και στην ιδια φαση με ντιαραι οπως οι attitude adjustment,gang green,corrosion of conformity(πρωιμη εποχη),rkl ηταν αγνωστοι τοτε μιας και δεν ετρωγαν σπρωξιμο απο περιοδικα.
β)50/50 ηταν τα 2 επομενα.δυστυχως.το κροσσοβερ ηταν πολυ πιο κοντα στο χαρντκορ.λιγοτερη δικαση,περισσοτερες ταχυτητες (εκτος του ομπλιβιον),περισσοτερα μικρα και γρηγορα κομματια.
γ)καλα,αναφορα για τα 2 πρωτα(που τα θεωρω τα καλυτερα τους) ή τα 2 τελευταια δεν εκανες καν.λογικο,δεν ειναι ΤΟΣΟ μεταλ.για την ακριβεια καθολου τα πρωτα,λιγο τα τελευταια.
δ)οταν περασε η "μοδα" του κροσσοβερ και ηρθε η "μοδα" του ντεθ μεταλ στο μεταλ,ειδαμε ποσο στηριξαν οι μεταλλαδες ολες τις κροσσοβερ μπαντες,οι οποιες ειτε διαλυθηκαν ειτε περασαν σε εντελως αντεργκραου επιπεδα(οι dri κυκλοφορουσαν τους δισκους τους μετα μεσω της δικης τους ανεξαρτητης εταιρειας).μια μοδα ηταν και αυτη η φαση για εσας,παει περασε.
ελα,και οι dri δικοι σας.και αυτοι "μεταλ".μην σε κακοκαρδισω.

Jim Dandy Mangrum
01-04-2009, 12:15
to epixeirhma oti de paizontai se magazia einai psilomlkia.
egw kserw polles metal mpantes pou gamane kai de exoun akoustei pote se magazi
oute kai me to sprwksimo polyisxyei. auto einai geniko 8ema oxi ama einai metal h oxi h mpanta

antimusic
01-04-2009, 12:47
α)οι μεταλλαδες στην ελλαδα ηταν παντα περισσοτεροι απο τους πανκηδες,αρα λογικο να εχουν περισσοτερο κοσμο.αλλα,δεν εχω ακουσει σχεδον ΚΑΝΕΝΑΝ πανκη να μην γουσταρει ντιαραι,σε αντιθεση με τους μεταλλαδες που οι περισσοτεροι δεν τους γουσταρουν(αποδειξη περι τουτου-ποσες φορες εχεις ακουσει τα τελευταια 10 χρονια σε μεταλλαδικο ντιαραι?αντιθετα οι σουπες σεπουλτουρα,σλευερ κτλ κτλ παντα θα παιζονται).α ναι,και να μην ξεχνας το τρελο σπρωξιμο που ετρωγαν απο το τοτε χαμμερ.μπαντες ομως ιδιας αξιας και στην ιδια φαση με ντιαραι οπως οι attitude adjustment,gang green,corrosion of conformity(πρωιμη εποχη),rkl ηταν αγνωστοι τοτε μιας και δεν ετρωγαν σπρωξιμο απο περιοδικα.
β)50/50 ηταν τα 2 επομενα.δυστυχως.το κροσσοβερ ηταν πολυ πιο κοντα στο χαρντκορ.λιγοτερη δικαση,περισσοτερες ταχυτητες (εκτος του ομπλιβιον),περισσοτερα μικρα και γρηγορα κομματια.
γ)καλα,αναφορα για τα 2 πρωτα(που τα θεωρω τα καλυτερα τους) ή τα 2 τελευταια δεν εκανες καν.λογικο,δεν ειναι ΤΟΣΟ μεταλ.για την ακριβεια καθολου τα πρωτα,λιγο τα τελευταια.
δ)οταν περασε η "μοδα" του κροσσοβερ και ηρθε η "μοδα" του ντεθ μεταλ στο μεταλ,ειδαμε ποσο στηριξαν οι μεταλλαδες ολες τις κροσσοβερ μπαντες,οι οποιες ειτε διαλυθηκαν ειτε περασαν σε εντελως αντεργκραου επιπεδα(οι dri κυκλοφορουσαν τους δισκους τους μετα μεσω της δικης τους ανεξαρτητης εταιρειας).μια μοδα ηταν και αυτη η φαση για εσας,παει περασε.

ρε φίλος πόσων χρονών ήσουνα το 90;

irreligious
01-04-2009, 12:56

ώπα σενίορε, δε γουορ ιζ όβερ.

Reject
01-04-2009, 12:56
το 94 που ηρθα πρωτη φορα σε επαφη με dri,ημουν 14.
αλλα αυτα τα εχω ακουσει/εχω διαβασει/εχω δει και με τα ματια μου.

antimusic
01-04-2009, 13:15
αλλα αυτα τα εχω ακουσει/εχω διαβασει/

ε τώρα γίνεσαι metal from hellas ας πούμε.

Reject
01-04-2009, 13:26
μπα.

Ford Prefect
01-04-2009, 23:19
E, αναφορά δεν έκανα γιατί δεν υπήρχε λόγος, απλά είπα ποιες είναι οι κορυφαίες τους δουλειές. Το Definition το πήρα μόλις βγήκε φυσικά και σύμφωνα με τον τυπά στο δισκάδικο είχε βγει μόνο CD και ακόμα οι μεταλάδες ήταν πολύ βινυλιάκηδες. Έτσι την πάτησαν και οι Sacred Reich με το Independent που δεν ακούστηκε καν, πράγμα περίεργο γιατί Ελλάδα είχαν μέγιστη πέραση.

Οι θρασάδες ακούγανε κατά 90% όλοι DRI, όπως ακούγαμε και Suicidal. Εντάξει, C.O.C. δεν ακούγανε όλοι, ίντερνετ δεν έπαιζε, όσοι ψυλλιαζόντουσαν από τα μπλουζάκια του Χέτφιλντ όμως παίρνανε πρέφα ;) Εγώ τους ήξερα σαν όνομα και σαν φίρμα με ωραίο λόγκο, πρώτη φορά άκουσα από Μπίβις και Μπάτχεντ (!) το Dance of the Dead και γουστάριζα. Επίσης δεν είναι κακό που κόσμος τους άκουγε επειδή διάβαζε γι'αυτούς στο Χάμερ (που γράφανε μεταλάδες) και γενικά δεν χρωστάει κανείς σε κανέναν πιστοποιητικό γνησιότητας για το τι πρέπει να του αρέσει σύφωνα με τα άλλα γούστα του.

Τέλος, αδιαφορώ για το αν είναι πιο πολύ χαρντκορ ή πιο πολύ μέταλ, κροσόβερ το βαφτίσανε και μόνοι τους, βγήκανε ωραιότατο τουρ με τους Σλέιερ που αποτέλεσαν και μεγάλη επιρροή όπως λένε και οι ίδιοι και αυτοί τουλάχιστον είχαν μεγάλο ρισπέκτ για την ΒΙΑ που έβγαζαν τα λάιβ των τελευταίων, οπότε δεν ξέρω γιατί ντε και καλά πρέπει να τους λες "σούπες" και αυτούς και τους Σεπουλτούρα που επίσης είχαν άπειρα κονέ με το πανκ και το χαρντκορ ανέκαθεν.

Τέλος στο Σαλούν που έκανε πρόγραμμα ο φίλος μου ο θρασοντεθάς έπαιζε πάντα DRI! Θινκ φορ Γιορσέλφ, παραγγελιά από Βικ!

ΥΓ: Ρέηζορ, ποια επίθεση μωρέ; Την νοοτροπία του "αυτό είναι θρας-αυτό δεν είναι" (βλ. Χώντεντ) σχολιάζω. Γενικά ωραίες οι ταμπέλες για να συνεννούμαστε σαν αθρώποι, αλλά οι άνθρωποι κάνουν τις σκηνές, όχι οι σκηνές τους ανθρώπους. (άτσα)

00i00
01-04-2009, 23:28
crossover σαν ορος ειναι αρκετα παλιοτερος και σαφεστατα δεν εχει καμια σχεση με το εν λογο αλμπουμ

Ford Prefect
01-04-2009, 23:34
Το γνωρίζουμε. Παρ'όλα αυτά οι χαρντκοράδες και οι μεταλλάδες αναφέρονταν σε όλα τούτα τα υβρίδια ως κροσόβερ λόγω αυτού του άλμπουμ. Ως συγκεκριμένο είδος πλέον. Η λέξη κροσόβερ δεν είναι καν αποκλειστικότητα της μουσικής.

00i00
01-04-2009, 23:50
τοτες....το ατσαλ χαμμερ εζμπρωχνε συγκεκριμενα πραματα ως hardcore/crossover...D.R.I.,Gang Green,Wermacht,S.O.D./M.O.D.Cryptic Slaughter και δε συμμαζευετε...τους Bad Brains ουτε για αστειο ( εγραφε και καποιος Πρασουλας στο εντυπο ε?)

επισης αν 8υμασε οι θρασαδες ειταν πσιλοδιχασμενοι με το hardcore...υπηρχαν αυτοι που power-εφερναν πχ και το γαμωσταυριζαν και οι πιο χυμα που γουσταραν πανκ καταστασεις

Razor
02-04-2009, 00:23
οτι συνδιαζεται με θρας το στηριζουμε , ειτε ειναι παουερ, ειτε πανκ

Phantom Duck
02-04-2009, 00:29
hardcore/crossover
[...]
τους Bad Brains ουτε για αστειο ( εγραφε και καποιος Πρασουλας στο εντυπο ε?)

wat

00i00
02-04-2009, 00:31
μαυροι + φασιστας = μπαν φορ λαιφ....εισαι μικρος μαλλον δεν θυμασε παλιες καλες εποχες ατσαλ χαμμερ

Phantom Duck
02-04-2009, 00:33
α δεν ξέρω τον εν λόγω κύριο, απλά μου φάνηκε περίεργο που συγκρίνεις αυτό το crossover με τους bad brains.

00i00
02-04-2009, 00:39
για τιν γενικη αντιμετωπισης του hardcore απο το ατσαλ ηαμμερ εγραψα...εκεινα τα χρονια πιο καλες κριτικες εβλεπες στο Ποπ Και Ροκ παρα στο ατσαλ χαμμερ

γενικα υπηρχε μια παραπληροφορισης περι hardcore.....εδω 8υμαμε λεγαν hardcore τους Tankard

Reject
02-04-2009, 00:42
οτι συνδιαζεται με θρας το στηριζουμε , ειτε ειναι παουερ, ειτε πανκ

οι περισσοτεροι θρασαδες που ηξερα που ακουγαν και κροσσοβερ,μεγαλωνοντας στραφηκαν πιο πολυ σε κλασσικα μεταλ/παουερ ακουσματα.καποιοι ομως με το που ηρθαν σε επαφη με το κροσσοβερ σταματησαν να ακουν μεταλ,και στραφηκαν ολοκληρωτικα προς το πανκ(οπως πχ ο φιλος σου ο αλεξακης).
φορντ,εγω αυτο που θυμαμαι ειναι θρασαδες να κραζουν απεριοριστα τους s.o.d,d.r.i οταν ημουν πιο πιτσιρικας.και στα 90ς να υπαρχουν ελαχιστοι μεταλλαδες που να τα γουσταρουν αυτα.αντιθετα στην πανκ σκηνη παντα υπηρχαν οπαδοι τους,και ηταν και πολλοι.
περι ψαξιματος που λες,μπαντες οπως coc,verbal abuse,mdc,mass appeal,offenders,beyond possession τις εβλεπα στα εσωφυλλα των dri,ειτε σαν αναφορα στα θενκς τους ειτε σε μπλουζακια.και πηγαινα και τα αγοραζα με κλειστα ματια(ηταν και παρα πολυ φθηνα βεβαιως λογω χαμηλης ζητησης)τοσο δυσκολο ηταν και για τους μεταλλαδες να τα ψαξουν?οχι,απλα απο την στιγμη που δεν το εγραφε ενα γκρουπ το χαμμερ,αυτο αυτοματα δεν υπηρχε κιολας.
εντιτ αχαχαχα μινμιν εχω ενα αρθρο το οποιο λεει "οι suicidal βρισκονται αυτην την στιγμη στον θρονο του χαρντκορ,με τους tankard να βρισκονται πολυ κοντα τους".οτι ναναι ομως!
για να μην πω καποτε οταν ελεγα σε μεταλλαδες οτι ακουω χαρντκορ τις απαντησεις τους...
"χαρντκορ?pantera και anthrax και τετοια φαση?"

Ford Prefect
02-04-2009, 01:41
Ναι, ο Πρασούλας έριχνε πόρτα... Ρε παιδιά, είναι απλά τα πράγματα, οι DRI εν γνώσει τους (όπως και οι Suicidal) γουστάρανε και μέταλ και κάνανε και τα τουρ τους και τα κονέ τους. Λογικό είναι να τους πήρανε είδηση όλοι οι μεταλάδες, δεν είναι πυρηνική φυσική. Όποιος ήθελε παραπέρα ψαχνότανε, αλλά λογικό είναι να μην τρέχανε σωρηδόν να ψαχτούνε με χαρντκορ, εκτός κι αν ήταν στη φάση τους και που όντως αρκετοί το γυρίσανε. Εγώ ακούμπησα αλλά δεν έκατσα, πέρα από κάνα δυο ξέμπαρκα που μου κάτσανε (π.χ. Crumbsuckers που φχαριστήθηκα ιδιαιτέρως), είμαι πιο θρας καταβολών και κυρίως αγαπώ το ΡΙΦ.

Το χάμερ μια χαρά ήτανε μέχρι το 91. Ακόμα και επί αρχισυνταξίας Πρασούλα είχε τίμια τυπάκια. Ακόμα και ο Λορντ ο στυγνός έμπορος τα ίδια με εμάς γούσταρε.

00i00
02-04-2009, 01:50
Το χάμερ μια χαρά ήτανε μέχρι το 91. Ακόμα και επί αρχισυνταξίας Πρασούλα είχε τίμια τυπάκια. Ακόμα και ο Λορντ ο στυγνός έμπορος τα ίδια με εμάς γούσταρε.

εισαι γαυρος ε?

Ford Prefect
02-04-2009, 02:35
Εξ ού και στουπέτσι.

00i00
02-04-2009, 02:40
παντως εγω Πρασουλα αρχισυνταξια δεν θυμαμε....Lord ναι...με τα κλασικα γκαραγκιοζιλικια του....''οι Faith No More και οι Living Colour δεν ''ανηκουν'' στο μεταλ ''

Marillion
02-04-2009, 11:22
minmin έχεις τπτ γαμάτο να σκαννάρεις από αρχισυνταξία Καραολίδη; Τι έλεγε τότε;

00i00
02-04-2009, 11:47
μεταλ ματσολα σταματησα να αγοραζω στα μεσα 90ς (απο κανενα που και που για το χεσιμο)...κατι λιγα τευχη με εχουν μεινει απο τοτες...ο Καριολιδης ηταν απο τους καλους γραφιαδες γενικα αλλα ετρωγε πολεμο απο τους ''τρου''

Reject
02-04-2009, 12:47
καραολιδης αν θυμαμαι καλα εγραφε και στο ποπ+ροκ μια εποχη,ειχα ακουσει οτι ειχε κανει εξωφυλλο στην μεταλλικη χαμουρα τους Soundgarden και του εστελναν απειλητικα γραμματα.
επισης ειχε και ενα ενθετο 5-6 σελιδες που το επιμελουνταν ο ιδιος,μεσα απο αυτο ειχα μαθει τους πιξις,σονικ γιουθ,θεραπυ?,ντιαμαντα γκαλας.
καμια σχεση σαν συντακτης οχι μονο μεταξυ των μπετοβλακων στο χαμμερ,αλλα και μεταξυ των ελιτιστων της πουτσαρας στο ποπ και ροκ.ειχε την τυχη να ζησει πολλα χρονια νεα υορκη και τα χρονια εκεινα επεσε στην εκρηξη της γκραντζ και αλτερνατιβ σκηνης.και φυσικα,τα ειδε ολα.
α ναι!
και τεραστια λατρεια για τους χασκερ ντου.θεωρουσε τον μπομπ μουλντ μαζι με τον φρανκ μπλακ τους μεγαλυτερους συνθετες στην εποχη τους.

00i00
02-04-2009, 12:57
ναι στο σιρακιουζ εμενε τοτες...λογο αμερικα θυμηθικα τωρα τον ανεκδιηγητο Βενερη η Βενιερη?

παρτε και μερικες αξεχαστες στιγμες απο μεταλ σκεπαρνι
http://s197.photobucket.com/albums/aa9/00i00_photos/metal%20gkasmades/?start=all

antimusic
02-04-2009, 12:58
hard & alternative τετρασέλιδο. όπως είχε πει κάποιος στα γράμματα "είναι στη μέση του περιοδικού για να βγαίνει και να πετιέται εύκολα;" τόσα ξέραμε. :touched:

alexynr
02-04-2009, 13:26
... attitude adjustment,gang green,corrosion of conformity(πρωιμη εποχη),rkl ηταν αγνωστοι....

RKL....poio underrated kai adikoxamenh mpanta tou sklhrou hxou kata th gnwmh mou....

http://www.youtube.com/watch?v=t2L3elsVERw&feature=related

RIP Jason
RIP Derrick
RIP Bomer

:(

Reject
02-04-2009, 13:29
... attitude adjustment,gang green,corrosion of conformity(πρωιμη εποχη),rkl ηταν αγνωστοι....

RKL....poio underrated kai adikoxamenh mpanta tou sklhrou hxou kata th gnwmh mou....

http://www.youtube.com/watch?v=t2L3elsVERw&feature=related

RIP Jason
RIP Derrick
RIP Bomer

:(
χαχ!100%
και να δεις ειναι μια μπαντα απο ελλαδα που αυτους και τους olivelawn πρεπει να τους εχει εικονισματα...κατσε να δεις...πως λεγονται...βοτκα..τζου... ;-) ;-) ;-)
αδικοχαμενη μπαντα,αλλα και μεγαλα κοπροσκυλα ολοι τους.τιγκα στο αλκοολ και στα ντραγκια.αλλα παιχταραδες!πεστα να μην τα πω εγω!σαν τον μπομπερ ελαχιστοι...

00i00
02-04-2009, 13:32
Rich Kids On LSD? απο αυτους δεν αυτοκτονησε ενας?? η απο Pennywise ηταν?

Reject
02-04-2009, 13:36
τσουkoυ.αυτος που λες,ο derrick επαιζε στους rkl+lagwagon.

alexynr
02-04-2009, 13:36
χαχ!100%
και να δεις ειναι μια μπαντα απο ελλαδα που αυτους και τους olivelawn πρεπει να τους εχει εικονισματα...κατσε να δεις...πως λεγονται...βοτκα..τζου... ;-) ;-) ;-)
αδικοχαμενη μπαντα,αλλα και μεγαλα κοπροσκυλα ολοι τους.τιγκα στο αλκοολ και στα ντραγκια.αλλα παιχταραδες!πεστα να μην τα πω εγω!σαν τον μπομπερ ελαχιστοι...

hah. VJ einai o aderfos mou (kwstis) kai oi kollhtoi mou...egw tous kanw hxo sta live kai ta CD.

RKL paixtarades oso den paei...Eidika drums (eite me bomber, eite me derrick eite Boz) kai mpasso (opou ta pragmata pou epaize o Joe sta 16 tou kserw elaxistous mpasistes pou mporoun na ta paiksoun)

Poly krima....

alexynr
02-04-2009, 13:37
τσουkoυ.αυτος που λες,ο derrick επαιζε στους rkl+lagwagon.

kai Bad Astronaut (me Joey apo lagwagon) kai Jaws

Reject
02-04-2009, 13:47
χαχ!100%

hah. VJ einai o aderfos mou (kwstis) kai oi kollhtoi mou...egw tous kanw hxo sta live kai ta CD.

RKL paixtarades oso den paei...Eidika drums (eite me bomber, eite me derrick eite Boz) kai mpasso (opou ta pragmata pou epaize o Joe sta 16 tou kserw elaxistous mpasistes pou mporoun na ta paiksoun)

Poly krima....

χαχ!ειχα την ευκαιρια να τους γνωρισω το 2002 θεσσαλονικη,ειχαν παιξει μαζι με out cold.dead stop στο στεκι στο βιολογικο.πιο μετα ειχαμε παει στο λουκυ λουκ οπου ο τραγουδιστης ειχε γινει ΖΑΝΤΑ.
τους ειδα και φετος το καλοκαιρι,μετα απο ολα αυτα τα χρονια.τα ιδια κοπροσκυλα παρεμειναν.:-)
μουσικα ομως τα πρωτα 2 σιντακια ηταν απιαστα,κατι cool kids suck προσφεροντουσαν για τρελο mosh!
οσο αφορα τους rkl,για εμενα ηταν απο τις ελαχιστες μπαντες που ειχαν τοσο τρελη τεχνικη στο χαρντκορ αλλα δεν μπορουσε κανεις να τους κατηγορησει ουτε για μεταλ,ουτε για φλωρους,ουτε για ελιτιστες.ηταν μπαχαλοι,παει και τελειωσε!
παω να βαλω στο πικαπ το rock n roll nightmare!φτανουν οι wire και οι husker du για σημερα!

alexynr
02-04-2009, 13:53
χαχ!ειχα την ευκαιρια να τους γνωρισω το 2002 θεσσαλονικη,ειχαν παιξει μαζι με out cold.dead stop στο στεκι στο βιολογικο.πιο μετα ειχαμε παει στο λουκυ λουκ οπου ο τραγουδιστης ειχε γινει ΖΑΝΤΑ.
τους ειδα και φετος το καλοκαιρι,μετα απο ολα αυτα τα χρονια.τα ιδια κοπροσκυλα παρεμειναν.:-)
μουσικα ομως τα πρωτα 2 σιντακια ηταν απιαστα,κατι cool kids suck προσφεροντουσαν για τρελο mosh!
οσο αφορα τους rkl,για εμενα ηταν απο τις ελαχιστες μπαντες που ειχαν τοσο τρελη τεχνικη στο χαρντκορ αλλα δεν μπορουσε κανεις να τους κατηγορησει ουτε για μεταλ,ουτε για φλωρους,ουτε για ελιτιστες.ηταν μπαχαλοι,παει και τελειωσε!
παω να βαλω στο πικαπ το rock n roll nightmare!φτανουν οι wire και οι husker du για σημερα!

Se periptwsh pou sou eixe ksefygei (gia kapoio logo kai aftoi perasan xwris na akoustoun)

mallon tha sou aresei auto: http://www.myspace.com/holyshitmusic

Reject
02-04-2009, 13:56
χεχε!τους ειχα κανει μια κριτικη πριν λιγο καιρο!
τεραστια μπαντα...
http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?t=20277

Ford Prefect
02-04-2009, 14:02
O Πρασούλας μπορεί να ήταν αρχισυντάκτης και επι εποχής προ-Χάμερ, δεν είμαι σίγουρος. O Καραολίδης ήταν μεγάλη μορφή αλλά η αλήθεια είναι ότι το παράκανε. Δηλαδή, όπως και να το κάνεις, οι Oasis δεν έχουν θέση στο Χάμερ, δηλαδή ποιος από τους αγοραστές του ενδιαφέρεται; Και αν πεις ότι έχουν θέση, τότε έχουν θέση όλοι και το περιοδικό είναι ποπ και ροκ. Κανείς δεν του την είπε για τους Νιρβάνα ή τους Soundgarden, πέρα από τους γραφικούς αλλά αυτοί θα υπάρχουν πάντα (μέταλ φρομ χελλάς σίντρομ).

Ε, ο Λορντ ήταν ο κλασσικός μεταλάς, τι να λέει; Ας έλεγε ό,τι ήθελε, δεν ήταν η στάνταρ γραμμή του περιοδικού.

Το μάγκνους όπους του Καραολίδη εννοείται πως ήταν το σπέσιαλ ένθετο αφιέρωμα στην ελληνική σκηνή (νομίζω στο 100ό τεύχος). Τρελό γέλιο.

Reject
02-04-2009, 14:06
Δηλαδή, όπως και να το κάνεις, οι Oasis δεν έχουν θέση στο Χάμερ, δηλαδή ποιος από τους αγοραστές του ενδιαφέρεται; Κανείς δεν του την είπε για τους Νιρβάνα ή τους Soundgarden, πέρα από τους γραφικούς αλλά αυτοί θα υπάρχουν πάντα (μέταλ φρομ χελλάς σίντρομ).

λες ανεκδοτα ε?
οταν καποιοι αλλοι εκαναν αφιερωματα στους μπητλς και στους κινκς?δεν ειχαν θεση οι oasis?χαχα!
καλα εγω αλλα θυμαμαι,πουστρα να τον ανεβαζουν,οπισθογεμιστρα να τον κατεβαζουν,και ειδικα για το ζητημα κομπεην.
παιζει να ηταν και ο μοναδικος συντακτης που γουσταρα γενικα απο ελληνικα περιοδικα(μαζι με τον πετριδη) μιας και ειχε τεραστιες γνωσεις και αναβε τα αιματα συνεχεια,ειδικα τους μεταλλαδες τους εκανε τουρμπο.

00i00
02-04-2009, 14:13
ο Πρασουλας εγραφε και στο Heavy Metal...θρυλικο προ χαμμερ περιγιοδικο με αρθρα οπως ''οδηγος για να βαφτητε σαν τον Dee Snyder''

τον Πετριδη τον μισω...υπηρχαν καλυτεροι στο Ποπ + Ροκ

Nasum
02-04-2009, 14:18

Απο pennywise σιγουρα εχει πεθανει ο Jason Matthew Thirsk αλλα δεν θυμαμαι με ποιο τροπο.

alexynr
02-04-2009, 14:20

Απο pennywise σιγουρα εχει πεθανει ο Jason Matthew Thirsk αλλα δεν θυμαμαι με ποιο τροπο.

Self-inflicted shotgun wound (sklhro) RIP

Reject
02-04-2009, 14:22
αυτοκτονησε.και ειναι αφιερωμενο πλεον για αυτον το Bro hymn,κομματι που ειχε γραψει ο ιδιος για τους κολλητους του που πεθαναν.
http://www.youtube.com/watch?v=62cFaucr0b8

Ford Prefect
02-04-2009, 16:31
Δηλαδή, όπως και να το κάνεις, οι Oasis δεν έχουν θέση στο Χάμερ, δηλαδή ποιος από τους αγοραστές του ενδιαφέρεται; Κανείς δεν του την είπε για τους Νιρβάνα ή τους Soundgarden, πέρα από τους γραφικούς αλλά αυτοί θα υπάρχουν πάντα (μέταλ φρομ χελλάς σίντρομ).

λες ανεκδοτα ε?
οταν καποιοι αλλοι εκαναν αφιερωματα στους μπητλς και στους κινκς?δεν ειχαν θεση οι oasis?χαχα!

Ε; Εσύ κάνεις πλάκα τώρα έτσι; Οι Μπητλς επηρέασαν άμεσα ή έμμεσα όποια μπάντα έχει κιθάρα, μπάσο και τύμπανα, οι Κινκς από πολλούς θεωρούνται ότι άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου με το Γιου Ρίλι Γκατ Μι. Οι Oasis είναι μια 90ς μπάντα που είχε σουξέ, χωρίς καμία καινοτομία και μηδενική σχέση με σκληρό ήχο. Δηλαδή τι άκυρη σύγκριση ήταν αυτή τώρα;

καλα εγω αλλα θυμαμαι,πουστρα να τον ανεβαζουν,οπισθογεμιστρα να τον κατεβαζουν,και ειδικα για το ζητημα κομπεην.

Είπαμε, το μέταλ φρομ χελάς σύνδρομο το κουβαλάει πολύς κόσμος, αυτό δεν εμπόδισε άπειρο κόσμο να ακούει Soundgarden, Nirvana και Alice in Chains π.χ. Και τώρα σκούζουνε για Σύστεμ και Σλίπνοτ πολλοί, τι να λέει αυτό;

Boom!
02-04-2009, 18:59
ναι στο σιρακιουζ εμενε τοτες...λογο αμερικα θυμηθικα τωρα τον ανεκδιηγητο Βενερη η Βενιερη?

http://s197.photobucket.com/albums/aa9/00i00_photos/metal%20gkasmades/?start=all

Εμ, το χεις κλειδωμενο.

00i00
02-04-2009, 19:08

Εμ, το χεις κλειδωμενο.

pass: basilopoulos

~ladykiller~
03-04-2009, 06:58
πριν το πει κανένας άλλος:
βλέπω έχεις και φωτογραφία μου!:dfinger:

00i00
04-04-2009, 22:18
ααα???