PDA

View Full Version : Queensrÿche - American Soldier (2009)

eleventh guardian
19-03-2009, 19:20
Queensrÿche - American Soldier
2009 - Atco/Rhino

http://farm4.static.flickr.com/3397/3231038818_a54251156f_o.jpg

01. Sliver
02. Unafraid
03. Hundred Mile Stare
04. At 30,000 Ft.
05. A Dead Man's Words
06. The Killer
07. Middle Of Hell
08. If I Were King
09. Man Down!
10. Remember Me
11. Home Again
12. The Voice

www.queensryche.com

Ας κάνουμε σιγά-σιγά τα σχόλια για το άλμπουμ εδώ.

Τώρα το ακούω πρώτη φορά, δεν είχα σκοπό να το κατεβάσω μια και άργησε τόσο πολύ να leak-άρει αλλα είχα ελεύθερο χρόνο σήμερα και δεν κρατήθηκα.

Η πρώτη εντύπωση δεν είναι άσχημη, ίσως γιατί είναι η πρώτη φορά από τις τρεις που πετυχαίνω νέο Queensryche άλμπουμ χωρίς να έχω την παραμικρή ελπίδα/προσδοκία για κάτι καλό. Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα κιόλας. Όσα κομμάτια έχω ακούσει μέχρι τώρα κινούνται σε αργό/ατομοσφαιρικό tempo και οι κιθάρες έχουν συνοδευτικό ρόλο.

Ίσως θα είναι άδικο να εξαγάγουμε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε ρίξει μια ματιά στους στίχους, άσχετα αν εγώ πάντα δίνω μεγαλύτερη βάση στη μουσική. Έχει πάντως ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα το άλμπουμ, χάρη και στα samples από τις συνεντεύξεις των στρατιωτών που παρεμβάλλονται μεταξύ των κομματιών.

Discuss.

Marillion
19-03-2009, 19:28
Δεν το έχω ακούσει ακόμα αλλά το εξώφυλλο είναι πολυυυ πολυυυ κακόγουστο.

GuardianOfIvorytower
19-03-2009, 19:57
Λοιπόν, πολύ λίγα για αρχή. Μετά από 3-4 ακροάσεις, μου έχει αφήσει θετική εντύπωση. Κινείται όπως είπαμε κ αλλού σε ήπια κ mid tempo δεδομένα (χωρίς αυτό να είναι κακό), κ πιστεύω ότι μόλις μπω στο όλο κλίμα θα μου αρέσει περισσότερο. Θετική η χρησιμοποίηση σαξοφώνου σε μερικά κομμάτια. Κ πρέπει να διαβάσουμε κ τους στίχους. Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε.

rage for order
20-03-2009, 05:41
τους κάνω το χατήρι και θα το ξανακούσω μια φορά όλο για συναισθηματικούς και μόνο λόγους.

concept μόνο ότι έχω πιάσει με το αυτί σούπα.
μουσική λίγα καλά σημεία.
το σίγουρο είναι ότι όλος ο δίσκος συνεχόμενα δεν ακούγεται ευχάριστα. υπάρχουν μερίκα καλά τραγουδάκια και ακούς αυτά επιλεγμένα

Dragonlord
21-03-2009, 14:26
Το άκουσα μια φορά, πέρασε και δεν άγγιξε. Θα προσπαθήσω να το ξανακούσω, αν και δε βρίσκω την όρεξη. Που πιθανώς κάτι λέει.

eleventh guardian
21-03-2009, 14:42
Ε ναι, κάτι τέτοιο ισχύει και για μένα. Αν δεν ήξερα ότι είναι οι Queensryche μπορεί και να μην το ξαναάκουγα καν.

Τέλος πάντων, καλό θα είναι να έχω και τους στίχους όταν θα το ξαναακούσω, μήπως και με το να μπω στο concept πιάσω κάτι παραπάνω. Μουσικά, πάντως, κινείται στα χωράφια του "Tribe". Αργά, ατμοσφαιρικά κομμάτια, που ακούγονται ευχάριστα εκείνη την ώρα, αλλά μετά δεν σου αφήνουν πολλά.

Jim Dandy Mangrum
23-03-2009, 14:29
yperpatata
apaisio
aisxos
8a exw pantws pio oloklhrwmenh apopsh otan to akousw kiolas......:twisted:

GuardianOfIvorytower
24-03-2009, 23:30
Ιερόσυλε :-P :-P

bon
29-03-2009, 03:40
o δίσκος είναι σουπίτσα :!: Απευθύνεται σε παλιούς ονειροπόλους χεβιμεταλάδες ροκάδες , δν ειναι για εμάς τους μικρούς που βράζει το αίμα μας. Πάνω από δυο φορές δν παίζει στο πλα'ι'λιστ του γου'ι'νάμπ ! Η αλήθεια είναι ότι αν δν ήταν δίσκος των ΘΕΩΝ δν θα του έδινα και ιδιαίτερη σημασία αν και σε μερικά σημεία οφείλω να πω ότι ακούγεται ευχάριστα

Jim Dandy Mangrum
30-03-2009, 12:08
Απευθύνεται σε παλιούς ονειροπόλους χεβιμεταλάδες ροκάδες , δν ειναι για εμάς τους μικρούς που βράζει το αίμα μας.

:dscared::bash:

GuardianOfIvorytower
30-03-2009, 14:09
Τελικά μήπως γεράσαμε...??????

χαχαχαχαχαχαχαχα (με τπτ)

Jim Dandy Mangrum
30-03-2009, 15:00
kala nai, oti nanai
pali kala pou petagontai kai kati tetoia kai gelame...

atom_smasher
31-03-2009, 02:41
bon jovi?....17 ε?

mage
31-03-2009, 10:34
kala nai, oti nanai
pali kala pou petagontai kai kati tetoia kai gelame...

esena telika akoma s'aresei to Nostradamus? pali to akousa prosfata kai den mporw na to xonepsw......

Jim Dandy Mangrum
31-03-2009, 11:22
de kserw an maresei h oxi
to mono pou kserw einai oti mprosta sto Rocka Rolla, ola ta alla priest -ola mazi e- barane prosoxh...:cool:

GuardianOfIvorytower
31-03-2009, 12:36
Χαχαχχαχα πήγαινε γυρεύοντας ο mage....off topic τέρμα όμως :twisted:

Jim Dandy Mangrum
31-03-2009, 13:30
on topic, problepontai pantws treles pwlhseis stous stratiwtikous kyklous...paneksypnoi oi ryche...:-P

Blindgeo
31-03-2009, 13:35
Megalh patata. Trelh Amerikania. Katafera kai to akousa oloklhro 1 fora kai den prokeitai na to ksanakousw. Einai pleon skia tou eautou tous, as to katalaboun kai oi idioi. Xwris ton DeGarmo den pianoun mia.

Jim Dandy Mangrum
31-03-2009, 13:43
pesta pesta...to teleutaio megalo epos twn ryche htan to Hear.....

a kai einai DeGarmo, me g

bon
31-03-2009, 14:53
bon jovi?....17 ε?
ασε ήσυχο το νικ μου ε :rangry:
τώρα για τον ισχυρισμό μου περι ονειροπόλων και τα λοιπά , ε αυτό μου ήρθε εκείνη την ώρα αυτό έγραψα . τι να κάνουμε ? αφού ο δίσκος είναι γαμώτι μου πολύ νερόβραστος και τραγούδια του στυλ Home Again μόνο για φτύσιμο είναι "γκαρμο"τι μου. Επίσης η μελωδία και ο ρυθμός του Hundred Mile Stare κάτι μου θυμίζει :roll: τεσπα . δεν είναι και για χέσιμο εντελώς στο συνολό του αλλά δν περίμενα και πολλά απο τα παρόν μέλη της band ε. αυτά

α και μην το ξεχάσω ε , χαίρομαι που κάνω έτσι που και που μερικά παόκια να γελάνε , το γνωρίζω ότι το χουν ανάγκη :nj:

Jim Dandy Mangrum
31-03-2009, 14:56
:roll:

Blindgeo
31-03-2009, 14:58
pesta pesta...to teleutaio megalo epos twn ryche htan to Hear.....

a kai einai DeGarmo, me g

Nai sorry. Kekthmenh taxuthta.

fandango
03-04-2009, 15:32
πόσο καλή θέληση να έχει κάποιος πια, πόσο κουφός να το παίξω για να μην πω ότι είναι ΜΑΛΑΚΙΑ ο δίσκος? από σεβασμό στην μπάντα και στο promised land, δεν θα πω τίποτα. μετά από 2 χρόνια θα το βγάλω απ'το ράφι, να δω αν θα έχει μαζέψει περισσότερη σκόνη από το Tribe.

atom_smasher
03-04-2009, 17:11
χε.τελικα jimy εκει κοντα ειμαι και γω για τους judas σε αποψη.αν και μ αρεσει το Nostrdamus.καλα βρε μπον μην θυμωνεις .ερωτηση εκανα. δειξε λιγο σεβασμο στα πουρα!αχ αυτα τα νειατα τσαντιλα...
α και ον τοπικ.δεν το χω ακουσει ακομα.δεν εχω ξεπερασει το σοκ της διαφημισης στο εξωφυλλο και δυσκολευομαι να περασω μεσα.

Tribe
04-04-2009, 07:03
pisteyw an legotan universal soldier or something kai den eixe toses amerikanikes shmaies den tha eixe ta idia apotelesmata se pollous apo esas,emas,aytous.
kata t'alla mia fora to exw akousei den exw na pw tpt akoma.xalaro htan.

yg: fandago to tribe gamei. ;)

fandango
04-04-2009, 13:00
yg: fandago to tribe gamei. ;)

δεν έχω κάτι με σένα και το nick σου, αλλά το tribe δεν άντεξα να το ακούσω ολόκληρο για 2η φορά.

Boom!
05-04-2009, 05:03
Το Tribe ειναι ανετα ο καλυτερος δισκος τους μετα την αποχωρηση του DeGarmo.

Boris-san
05-04-2009, 14:57
Sumfwnw gia Tribe einai para polu kalos diskos.To teleftaio meta apo arketes akroaseis,mporw na pw oti einai mia apoluth metriothta,den akougetai pleon,mou vgazei wres wres kati polu gay kiolas.

Tribe
05-04-2009, 16:56
Gazing down at the burning land,
I’m the creator of this new “Promised Land,”
and I wonder.
What the hell did I make?
I’m above it in the air. I’m above it.

eimai koufos telika.

fandango
05-04-2009, 20:46
Το Tribe ειναι ανετα ο καλυτερος δισκος τους μετα την αποχωρηση του DeGarmo.

άνετα κιόλας.

Jim Dandy Mangrum
06-04-2009, 10:49
1h entypwsh yperbolika kalh
kai prin arxisw tis yperboles, 8a epanel8w meta apo arketa akousmata.

pantws to anousio 8apsimo exei ginei moda pleon kai milaw genika, oxi mono gia tous ryche.
kai de milaw gia to 8ema goustou.apla kapoioi einai koufoi kai kapoioi alloi bariountai na akousoun kai kyriws katanohsoun th mousikh.
auta! :)

eleventh guardian
06-04-2009, 14:16
Καλά, είπαμε ότι θέλουμε να το ακούσουμε κανονικά για να εξαγάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Αλλά οι πρώτες ακροάσεις δεν άφησαν κάτι, καμία σχέση με το feeling των πρώτων ακροάσεων του Mindcrime ή του Promised Land.

GuardianOfIvorytower
06-04-2009, 14:30
Εγώ τόσες μέρες δε μιλάω γιατί ακόμα δεν έχω καταφέρει να το ακούσω προσεχτικά (πάντα τυχαίνει να κάνω κάτι παράλληλα). Πάντως, από αυτές τις ακροάσεις, ακόμα στο ψιλο ντεμί καλό είμαι.

Jim Dandy Mangrum
06-04-2009, 14:45
Αλλά οι πρώτες ακροάσεις δεν άφησαν κάτι, καμία σχέση με το feeling των πρώτων ακροάσεων του Mindcrime ή του Promised Land.

isws ekei estiazetai to la8os.....isws apla prepei na prospa8oume na euxarhsth8oume th mousikh kai oxi na perimenoume kati sygkekrimeno apo auth. analogo feeling me ta eph pou anafereis de prokeitai na ksanayparksei omws -dld oute kan e.....-, kai sauto synteloun polla.

"Open your eyes. Just say what you want to say?
Open your eyes, you see yours isn't the only way .
Open your eyes. Do you really think I'm blind?
Open your eyes and your mind."

Boom!
06-04-2009, 21:16
Εγω το ακουσα καποιες φορες και πιστευω οτι ειναι οκεη δισκακι και σιγουρα πολυ καλυτερο του προηγουμενου που ηταν τιγκα στα φιλλερς.

bon
20-04-2009, 14:27
το τελευταίο τραγούδι του δίσκου είναι απίθανο σε στίχους. αλλά να πω
το στραβό το δίκιο δεν με ικανοποίησαν και τόσο οι στίχοι στο σύνολο τους.
είναι ανθρώπινοι αλλά δεν τα χώνουν καθόλου :(

Jim Dandy Mangrum
23-04-2009, 11:13
nai katalabainw ti les, alla mallon den htan autos o skopos tou tate, dld to xwsimo.
h8ele na gernei h plastigka pio poly pros to proswpiko tou 8ematos kai oxi na to politikopoihsei pali.

bon
26-04-2009, 01:26
nai katalabainw ti les, alla mallon den htan autos o skopos tou tate, dld to xwsimo.
h8ele na gernei h plastigka pio poly pros to proswpiko tou 8ematos kai oxi na to politikopoihsei pali.

ναι δίκιο. διάβασα και την συνέντευξη στο χάμερ και λέει ότι δεν ήθελε να κάνει έναν πολιτικοποιημένο δίσκο. ήθελε έναν πιο κοινωνικό , όπως είπε , δίσκο.

bon
27-04-2009, 10:44
Σήμερα σας έχω εκπλήξεις.

Τους αγαπημένους μου στίχους από το άλμπουμ

http://i280.photobucket.com/albums/kk165/bonthomas/img043.jpg

και μία φώτο από το μπούκλετ

http://i280.photobucket.com/albums/kk165/bonthomas/img001-1.jpg

Jim Dandy Mangrum
27-04-2009, 12:03
:thumbsup:

bon
27-04-2009, 14:15
άρχισα να νιώθω τύψεις ρε για το θάψιμο που τους έριξα.

Τate σε αγαπώ ! Τate σε αγαπώ ! Τate σε αγαπώ ! Τate σε αγαπώ ! Τate σε αγαπώ !
Τate σε αγαπώ ! Τate σε αγαπώ ! Τate σε αγαπώ ! Τate σε αγαπώ ! Τate σε αγαπώ !

αλλά αυτόν :arrow: http://i280.photobucket.com/albums/kk165/bonthomas/GeoffTateBand2008011.jpg

μην τον πάρεις για head guitarist....... pleaseeeeeee lemee.........

(και ας είναι ταλαντούχος όπως λένε οι ... καλές γλώσσες...)

GuardianOfIvorytower
27-04-2009, 14:17
Πρέπει να είναι ωραίο το booklet. Λογικά θα είναι η επόμενη αγορά (καλά θα αγοραζόταν ούτως ή άλλως)

GuardianOfIvorytower
19-06-2009, 18:40
Queensryche Set List, Metropolis, Munich June 15th 2009

01. Neue Regel
02. The Whisper
03. Screaming In Digital
04. I Dream In Infrared
05. Walk In The Shadows
06. I Will Remember
08. Sliver
09. The Killer
10. If I Were King
11. Man Down!
12. A Dead Man's Words
13. Best I Can
14. The Thin Line
15. Silent Lucidity
16. Jet City Woman
17. Anybody Listening?
18. Empire

...ζηλεύω...

κ δεν έπαιζε να πάω Μόναχο στις ημερομηνίες αυτές...

δλδ I Dream In Infrared ρε πούστη μου....κ μόνο στη σκέψη...

Shrinebuilder
19-06-2009, 20:07
Επειδή γενικά δεν έχω εμπειρία από Ράηχ σετλιστς, δε παίζουν ποτέ μεμονωμένα κομμάτια από το Μάιντκράημ, ή απλά έτυχε τώρα και δε παίξαν τίποτα?

Boom!
20-06-2009, 02:05
Παιζουν και σελεξιονς απο Mindcrime, απλα φανταζομαι οτι δεν παιζουν τιποτα απο κει στην τωρινη περιοδεια στη λογικη του "οχι αλλο καρβουνο!".

GuardianOfIvorytower
20-06-2009, 12:45
Ακριβώς αυτό, στην προηγούμενη περιοδεία έπαιζαν κ τα 2 Mindcrime.

atom_smasher
27-02-2010, 16:22
Περασε καιρος μεχρι να τον ακουσω, αλλα αξιζε. Το εκρινα οσο πιο ομορφα μπορουσα με βαση τα γουστα μου. Στιχους δεν διαβασα. Μουσικη ακουσα. Μουσικη που δεν μ αρεσε στο μεγαλυτερο της μερος. Μεγαλη μαγκια τους παντως αν το γυρισαν στο προσωπικο για το δραμα του στρατιωτη κλπ, μην τους πουν και αντιαμερικανους. Τεσπα. Παμε για αλλα.

Nothingface
28-02-2010, 10:37
μεγάλος πάτος ο δίσκος. μηδέν μηδέν μηδέν.

χρήστη άτομ σμάσερ τι εννοείς με αυτό?

Το εκρινα οσο πιο ομορφα μπορουσα με βαση τα γουστα μου.

atom_smasher
28-02-2010, 13:21
Εχει σημασια?

Krux
01-03-2010, 11:23
Εχω τόσο ψηλές απαιτήσεις απο τους Ryche, που κάτι τέτοιοι δίσκοι ακούγονται περισσότερο σαν ανέκδοτο, για το μέγεθος και τον βαθμό που έχουν επηρεάσει το metal στερέωμα.

Jim Dandy Mangrum
01-03-2010, 12:15
na ypo8esw oti ta teleutaia 15 xronia, 8ewreis oti bgazoun mono mlkioules dld?

Krux
01-03-2010, 12:35
Σαφώς.

Το πράγμα έχασε τελείως το ενδιαφέρον του μετά το Promised Land. Φάνηκε άλλωστε οτι και η μπάντα μετά τις Hear... και Q2Κ μετριότητες, κλείστηκε στο καβούκι της και άφησε τις δισκογραφικές ( EMI, Sanctuary) να ασελγούν στην δισκογραφία τους με κυκλοφορίες δίσκων Greatest hits, Live evolution κλπ). Αυτό δε που με εξόργισε απείρως δε ήταν το τελευταίο συμβόλαιο με την Rhino και η πίεση που ένιωθε η μπάντα να κάνει το comeback. Το Mindcrime 2 ήταν ορισμός της φούσκας και οτι δεν κατάφερε να αποτελειώσει, αποτελειώθηκε απο το American Soldier.

Συμπέρασμα. Πρέπει να ξέρεις πότε να φεύγεις. Είτε επιλέγεις να σταματήσεις λίγο μετά το απώγειο σου έτσι ώστε αφήσεις όλο αυτό το θρύλο να αιωρείται γύρω απο το όνομα σου. είτε επιλέγεις να συνεχίσεις και να κυκλοφορείς μετριότητες μετριοτήτων απλά και μόνο για να πληρώνονται οι λογαριασμοί.

Jim Dandy Mangrum
01-03-2010, 13:03
katalabainw ti les. bebaia otan epi 10 xronia, exeis bgalei merika apta megalytera aristourghmata sto xwro ths sklhrhs mousikhs, logiko einai na mh mporeis na synexiseis sto idio epipedo kai sygkritika na fainontai poly metria ta epomena diskakia sou. kai fysika mh ksexname oti exei apoxwrhsei kai o kyrios syn8eths ths mpantas.....dialeksane pantws na synexisoun kai mena maresoun arketa ta teleutaia diskakia tous. gia mena einai aksipreph, einai sto kosmo tous, einai mia xara. ektos isws apto OM 2 pou to 8ewrw to ligotero kalo, kyriws logw epithdeushs.

Krux
01-03-2010, 13:20
katalabainw ti les. bebaia otan epi 10 xronia, exeis bgalei merika apta megalytera aristourghmata sto xwro ths sklhrhs mousikhs, logiko einai na mh mporeis na synexiseis sto idio epipedo kai sygkritika na fainontai poly metria ta epomena diskakia sou.

Λίστα απο μπάντες που έχουν κάνει το ίδιο λάθος μπορώ να σου παραθέσω, αν και τις ξέρεις πολύ καλά και εσύ.

Οι πιο έξυπνοι σε αυτό τον τομέα και αποτελεί ακόμα ένα δείγμα πόσο μπροστά είναι σαν μπάντα, οι Tool.

Κάνουν τον κόσμο να διψά για την επόμενη κυκλοφορία τους.

Jim Dandy Mangrum
01-03-2010, 13:37
e ntax, gamane oi tool alla kai autoi meta to aenima de pisteuw oti exoun kanei tpt tromero. maresoun kai ta 2 teleutaia alla den me exoun entypwsiasei
ama sou pw oti ta ryche ta teleutaia me pshnoun perissotero apta 2 teleutaia tool 8a me peraseis gia mourlo kai fanboy.....:D

Krux
01-03-2010, 13:45
Τους Tool τους ανέφερα για να σου δείξω οτι κυκλοφορούν ανα 4-5 χρόνια full-length και παρόλο που συνθέτουν απο το 1990, έχουν να παρουσιάσουν μια πολύ μικρή σε ποσότητα δισκογραφία σε σχέση με την ύπαρξη τους.

Αυτό εν μεγάλη μανγκιά.

GuardianOfIvorytower
01-03-2010, 15:08
katalabainw ti les. bebaia otan epi 10 xronia, exeis bgalei merika apta megalytera aristourghmata sto xwro ths sklhrhs mousikhs, logiko einai na mh mporeis na synexiseis sto idio epipedo kai sygkritika na fainontai poly metria ta epomena diskakia sou. kai fysika mh ksexname oti exei apoxwrhsei kai o kyrios syn8eths ths mpantas.....dialeksane pantws na synexisoun kai mena maresoun arketa ta teleutaia diskakia tous. gia mena einai aksiοpreph, einai sto kosmo tous, einai mia xara. ektos isws apto OM 2 pou to 8ewrw to ligotero kalo, kyriws logw epithdeushs.

μέσες άκρες με βρίσκει αρκετά σύμφωνο

atom_smasher
01-03-2010, 18:13
katalabainw ti les. bebaia otan epi 10 xronia, exeis bgalei merika apta megalytera aristourghmata sto xwro ths sklhrhs mousikhs, logiko einai na mh mporeis na synexiseis sto idio epipedo kai sygkritika na fainontai poly metria ta epomena diskakia sou. kai fysika mh ksexname oti exei apoxwrhsei kai o kyrios syn8eths ths mpantas.....dialeksane pantws na synexisoun kai mena maresoun arketa ta teleutaia diskakia tous. gia mena einai aksiοpreph, einai sto kosmo tous, einai mia xara. ektos isws apto OM 2 pou to 8ewrw to ligotero kalo, kyriws logw epithdeushs.

μέσες άκρες με βρίσκει αρκετά σύμφωνο

Εμενανε παλι το τελευταιο μ αρεσει λιγοτερο και απο κατι κιουτουτου και χιερ ιν ναου φροντιερ. Το ΟΜ2 ηταν ομορφουλι. Ασε που νομιζω οτι το τελευταιο ειναι μεγαλυτερη επιτήδευση.