View Full Version : ταμπέλες
όχι στο δρόμο
στη μουσική
ποια η άποψή σας?
τις χρησιμοποιείται? σας αρέσουν? βάζετε ταμπέλες στα πάντα?
αν δεν σας αρέσει μια ταμπέλα που έχει μπει σε μια μπάντα, την ακούτε?
θέλω να πω, αν ξέρω γω μια μπάντα έχει την ταμπέλα ποστ ροκ κ εσείς ακούτε μεταλιζον post ροκ (χ ναι δικό σου παράδειγμα, από το ποστ σου μου ήρθε να ανοίξω το τοπικ) θα την ακούσετε?
ποια η θέση σας στο θέμα?
προσωπικά τις σιχαίνομαι
αναγκαίο κακό
τις χρησιμοποιώ μονο όταν δεν γίνεται αλλιώς.
όταν αναγκαστικά πρέπει να εξηγήσω κάτι σε κάποιον για το τι παίζουν οι τάδε πουχού κ δεν έχω να του βάλω.
κ αυτό χωρίς να είμαι απόλυτος. εδώ δεν μπορώ να περιγράψω τι παίζω εγώ ας πούμε στην μπάντα μου, που το έχω "γράψει" κ εγώ, θα πω τι παίζει ο άλλος..
δεν μπορεί δλδ Το Κάλκι να μη θέλει στο θρεντ Του μπάντες που πλησιάζουν πάρα πολύ στο ποστ ροκ γιατί έχουν σημεία που μεταλίζουν ή φλωρίζουν ξερωγωσεφάσηλεμετώρα.
είναι απ'τα χειρότερα πράγματα που έχουμε ανακαλύψει και πολλές φορές δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία σ'αυτές τις πίπες που χάνουμε την ουσία
τι ποια είναι η ουσία? μουσική προφανώς.
ντισκας
πς. η αναφορά κ των δύο (2) χρηστών έγινε με κάθε σεβασμό κ αγάπη κ γούτσου γούτσου :hippy:
jack the ripper
19-03-2009, 13:49
egw to eipa prin ligo kai sto antistoixo thread:
tespa genika pisteuw oti kollame para poly se etiketes kai diaxwrismous se auto to topic xwris logo..
metamelia3
19-03-2009, 13:56
δεν μπορεί δλδ Το Κάλκι να μη θέλει στο θρεντ Του μπάντες που πλησιάζουν πάρα πολύ στο ποστ ροκ γιατί έχουν σημεία που μεταλίζουν ή φλωρίζουν ξερωγωσεφάσηλεμετώρα.
τωρα μου τα χαλας. δεν ηθελα μεταλλιζουσες ποστ ροκ μπαντες για να μην γινει πουτάνα το θρεντ (όπως κι έγινε), λογικό αφού το μεταλλίζον ποστ ροκ δεν έχει και ιδιαίτερα παρόμοια αισθητική με το ποστ ροκ. δεν είπα πουθενά ότι δεν μ' αρέσουν. απλά είναι άλλο κεφάλαιο
μα κ εγώ δεν είπα ότι με χάλασε που θες να κρατήσεις μόνο τα καθαρά ποστ ροκ συγκροτήματα/δίσκους στο θρεντ
με γειά σου με χαρά σου
αλλού είναι το ποιντ!
κ το συγκεκριμένο τοπικ δεν είναι αυτό που συζητάμε εδώ..
αφορμή είναι
ας γίνουμε πιο γενικοί λοιπόν:-)
Drumsick
19-03-2009, 14:03
Ούτε εγώ τις συμπαθώ, αλλά τις θεωρώ απαραίτητες για να μπορεις να συνενοηθείς. Στο παράδειγμα με το πόστ ροκ πχ.. Κάποιος γενικευοντας θα σου πει ποστ ροκ τους GSY!BE αλλά και τους Russian Circles και τους ISIS. 3 μπάντες παντελώς διαφορετικές μεταξύ τους.
Αν εγώ τώρα του ζητήσω να μου προτείνει ποστ ροκ, έχοντας στο μυαλό μου τους Circles, άντε βγάλε άκρη. Χρειάζεται λοιπόν ο διαχωρισμός, αν και οι ταμπέλες που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως άκρως χαζές.
Γενικά νομίζω το όλο θέμα έχει να κάνει με το κατά πόσο εμβαθύνεις σε ένα είδος μουσικής αλλά και με ποιον το συζητάς. Η μάνα μου πχ, αν τη ρωτήσει κάποιος τι μουσική ακούω, θα πει METAL. Ομοίως κι εγώ, κι εσυ κι ο οποιοσδήποτε, αν μας ρωτήσει ένας καθηγητης (λέμε τώρα) θα του πούμε, ε ακούμε ροκ και μέταλ. Μεταξύ μας όμως οι όροι ροκ και μέταλ δεν είναι ούτε κατα διάννοια αρκετοί, κι εκεί δημιουργείται η ανάγκη για περαιτέρω ταμπελίτσες.
nikolasfluxus
19-03-2009, 14:10
ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΕΜΠΕΛΕΣ
Amnesiac.
19-03-2009, 14:12
Εγώ πάντως όταν γουστάρω κάτι, ακόμα κι αν είναι justin timberlake, το βαφτίζω θρας πριν το ακούσω.
metamelia3
19-03-2009, 14:19
ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΕΜΠΕΛΕΣ
... =/
ελα, οι ταμπέλες μια χαρα βολικές είναι. οταν απ'τις ταμπέλες και μόνο δημιουργούνται κουλτούρες και οπαδοί είναι πρόβλημα.
Buddy Lackey
19-03-2009, 15:02
Kai mias kai aformh gia olo ayto einai to thread peri tou post rock, mporeite na mou ekshghsete me pia logikh mpenoun oi GYBE katw apo th sygkekrimenh tampela? Akoute tipota "ROCK" sth mousikh tous?
Εγώ πάντως όταν γουστάρω κάτι, ακόμα κι αν είναι justin timberlake, το βαφτίζω θρας πριν το ακούσω.
:dfinger:
The Good Son
19-03-2009, 15:23
Το όλο φάσμα της μουσικής είναι τεράστιο, άρα οι ταμπέλες είναι αναγκαστικό να υπάρχουν για να κατατοπίζουν. Όπως ακριβώς και η Γη είναι τεράστια για τον άνθρωπο και υπάρχουν οι χώρες, οι πόλεις, οι συντεταγμένες και άλλα μέσα για να τον προσανατολίζουν.
Από κει και πέρα υπάρχουν άκρα όπως σε κάθε περιπτώση, τα οποία είναι εύκολο να εντοπιστούν και είναι στην κρίση του καθενός να τα αμφισβητήσει. Αυτά είναι 2 ειδών στην περίπτωσή μας (ή τουλάχιστον 2 μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή).
1)Η περίπτωση δεν ακούω την χ μπάντα γιατί ανήκει στο ψ είδος. Κάθε μπάντα δεν "ανήκει". Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, απλά είναι κοντά κάπου. Προφανώς λοιπόν αυτός που δεν ακούει πόστ πχ, εαν πει οτι οι isis είναι για τον πούτσο χωρίς να έχει ακούσει, είναι βλάξ. Φυσικά υπάρχει και η προκατάληψη πρίν ακούσεις κάτι, εαν ανήκει σε ένα είδος που δεν συμπαθείς, αλλά και πάλι είναι στην κρίση του καθενός να την παραμερίσει.
2)Η περίπτωση που για να περιγράψεις μια μπάντα χρησιμοποιείς 50 χιλιάδες είδη και λεπτομέρειες, καταντώντας σαν geek οπαδός star trek. Πότε δεν θα καταφέρεις να το περιγράψεις πλήρως οπότε μην το προσπαθείς.
Συνοπτικά, ενώ το "αναγκαίο κακό" είναι μια φράση πολύ κοντά στο να περιγράψεις την ταμπέλα, δεν θα έλεγα οτι ισχύει. Καθώς το εαν είναι "κακό", εξαρτάται από τον τρόπο που χρησιμοποιούνται, όχι από την καθαυτή έννοιά τους.
Kai mias kai aformh gia olo ayto einai to thread peri tou post rock, mporeite na mou ekshghsete me pia logikh mpenoun oi GYBE katw apo th sygkekrimenh tampela? Akoute tipota "ROCK" sth mousikh tous?
EPITELOYS!!!!! +1000 sta legomena toy filoy mpanthlakh.
sto 8ema mas twra: oi tampeles einai anagkaies gia th synainohsh k th proo8hsh ths ekastote mpantas. Dhladh nai men o oros "space death-metal" na einai apeirws piasiarikos gia kapoia merida koinoy, alla apo thn allh mporei na perigrafei sto 100% to yfos mias mpantas (de moy erxetai kapoia sto myalo gia na parallhlhsw dystyxws).
tis proalles as poyme, moy etyxe peristatiko poy eprepe na e3hghsw ti moysikh paizoyn oi Isis, se enan terma metala:
- Post-metal legetai ayto poy paizoyn.
- dhladh?
- e pws na sto pw, einai kapws atmosfairiko k taytoxrona sklhro alla oxi toso metaladiko oso oi Metallica as poyme.
- Progressive metal dhladh?
- oxi opws les toys Fates k toys Theater omws
- Opeth?
- kamia sxesh. exoyn kanei periodia me tool
- a de m aresoyn oi Tool
- de moiazoyn k poly me Tool.
- a!
- m...
oyte perifrastika oyte me tpt pantws de ginetai an den akoysei kapoios th X Y mpanta. pantws exei plaka na prospa8eis na tampelopoihseis mpantes poy praktika de ka8ontai katw apo mia k mono tampela. HORSE the band = Nintendocore gelaei o kosmos :P
Το όλο φάσμα της μουσικής είναι τεράστιο, άρα οι ταμπέλες είναι αναγκαστικό να υπάρχουν για να κατατοπίζουν. Όπως ακριβώς και η Γη είναι τεράστια για τον άνθρωπο και υπάρχουν οι χώρες, οι πόλεις, οι συντεταγμένες και άλλα μέσα για να τον προσανατολίζουν.
Από κει και πέρα υπάρχουν άκρα όπως σε κάθε περιπτώση, τα οποία είναι εύκολο να εντοπιστούν και είναι στην κρίση του καθενός να τα αμφισβητήσει. Αυτά είναι 2 ειδών στην περίπτωσή μας (ή τουλάχιστον 2 μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή).
1)Η περίπτωση δεν ακούω την χ μπάντα γιατί ανήκει στο ψ είδος. Κάθε μπάντα δεν "ανήκει". Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, απλά είναι κοντά κάπου. Προφανώς λοιπόν αυτός που δεν ακούει πόστ πχ, εαν πει οτι οι isis είναι για τον πούτσο χωρίς να έχει ακούσει, είναι βλάξ. Φυσικά υπάρχει και η προκατάληψη πρίν ακούσεις κάτι, εαν ανήκει σε ένα είδος που δεν συμπαθείς, αλλά και πάλι είναι στην κρίση του καθενός να την παραμερίσει.
2)Η περίπτωση που για να περιγράψεις μια μπάντα χρησιμοποιείς 50 χιλιάδες είδη και λεπτομέρειες, καταντώντας σαν geek οπαδός star trek. Πότε δεν θα καταφέρεις να το περιγράψεις πλήρως οπότε μην το προσπαθείς.
Συνοπτικά, ενώ το "αναγκαίο κακό" είναι μια φράση πολύ κοντά στο να περιγράψεις την ταμπέλα, δεν θα έλεγα οτι ισχύει. Καθώς το εαν είναι "κακό", εξαρτάται από τον τρόπο που χρησιμοποιούνται, όχι από την καθαυτή έννοιά τους.
Aυτο βασικα.
αυτο βασικα.
BURNIN AMBITION
19-03-2009, 16:34
arnoume na diavasw ta upoloipa posts
h mousikh einai mousikh
oi tampeles gia to metal hammer
dhladh ti math rock re karagiozides
kai alternative techno grunge metal na poume?
i diafhmhsh kala sas gamaei
pou thelw na katalhxw?
h mousikh einai mousikh kai h wraia mousikh duseureth
anti na asxoloumaste me tampeles as asxolithoume me olous tous ampalous pou exoun ena kalo track se kathe album kai tous kanoume theous
ai sto dialo pia
BURNIN AMBITION
19-03-2009, 16:35
arnoume na diavasw ta upoloipa posts
h mousikh einai mousikh
oi tampeles gia to metal hammer
dhladh ti math rock re karagiozides
kai alternative techno grunge metal na poume?
i diafhmhsh kala sas gamaei
pou thelw na katalhxw?
h mousikh einai mousikh kai h wraia mousikh duseureth
anti na asxoloumaste me tampeles as asxolithoume me olous tous ampalous pou exoun ena kalo track se kathe album kai tous kanoume theous
ai sto dialo pia
Drumsick
19-03-2009, 22:09
The term post-rock was coined by Simon Reynolds in issue 123 of The Wire (May 1994) to describe a sort of music "using rock instrumentation for non-rock purposes, using guitars as facilitators of timbres and textures rather than riffs and powerchords."
και...
In a July 2005 entry in his blog, Reynolds claimed he had used the term "post-rock" before using it in Mojo, previously using it in music newspaper Melody Maker.[7] He also said he later found the term to not be of his own creation, saying in his blog, "although I genuinely believed I was coining the term, I discovered many years later it had been floating around for over a decade." The term was used by American journalist James Wolcott in a 1975 article about musician Todd Rundgren, although with a different meaning.
Drumsick
19-03-2009, 22:19
1975? Τι να μας πει το 1975 για το ποστ ροκ ρε συ? Μπορεί να μην εισήγαγε αυτός τον όρο, αλλά η δική του ερμηνεία είναι αυτή πιο κοντά στην πραγματικότητα (οχι πως ξέρω τι είπε ο άλλος, αλλα το "1975" λέει αρκετά)
edit: Και η wiki το ίδιο πράγμα λέει
Post-rock is a genre of alternative rock characterized by the use of musical instruments commonly associated with rock music, but using rhythms, harmonies, melodies, timbre, and chord progressions that are not found in rock tradition. It is the use of 'rock instrumentation' for non-rock purposes. Practitioners of the genre's style typically produce instrumental music
Buddy Lackey
19-03-2009, 22:23
The term post-rock was coined by Simon Reynolds in issue 123 of The Wire (May 1994) to describe a sort of music "using rock instrumentation for non-rock purposes, using guitars as facilitators of timbres and textures rather than riffs and powerchords."
Mono oi post rock mpantes to kanoun ayto sto kokkinadi dhladh? Ase pou h enstash mou afora mono tous GYBE, kapoies alles mpantes tou eidous to exoun estw kai sto peripou to stoixeio/feeling tou "rock", enw oi kanadoi oute stalia.
1975? Τι να μας πει το 1975 για το ποστ ροκ ρε συ? Μπορεί να μην εισήγαγε αυτός τον όρο, αλλά η δική του ερμηνεία είναι αυτή πιο κοντά στην πραγματικότητα (οχι πως ξέρω τι είπε ο άλλος, αλλα το "1975" λέει αρκετά)
edit: Και η wiki το ίδιο πράγμα λέει
Post-rock is a genre of alternative rock characterized by the use of musical instruments commonly associated with rock music, but using rhythms, harmonies, melodies, timbre, and chord progressions that are not found in rock tradition. It is the use of 'rock instrumentation' for non-rock purposes. Practitioners of the genre's style typically produce instrumental music
προφανως δεν καταλαβες τον λογο του ποστ μου...ξανακοιτα σε ποιο τοπικ ειμαστε
κι εγω απο το γουικι το κοπυπειστιασα
Drumsick
19-03-2009, 22:37
Χμμ.. τεσπά :|
Mono oi post rock mpantes to kanoun ayto sto kokkinadi dhladh?
Είναι σοβαρή ερώτηση τώρα αυτό? ..
Kατά τ'άλλα δεν καταλαβαίνω το σκάλωμα σου.. Μια χαρά ροκ αισθητική έχουν οι GYBE. Δηλαδη πχ, εσύ ισχυρίζεσαι πως το κομμάτι Sleep απ'το Lift your.. απ'το 6:45 και μετά δεν είναι καθάρο ποστ ΡΟΚ? Γιατί? Επειδή κατα τ'άλλα ambient-ίζουν? Το ροκ δηλαδή προυποθέτει μόνο ασταμάτητα σπασίδια?
Buddy Lackey
19-03-2009, 23:12
Είναι σοβαρή ερώτηση τώρα αυτό? ..
Ame
Kata t' alla diafwnw genika, ektos apo to "astamathta spasidia", afou apo ayta mia xara exoun oi GYBE, aplws rock den einai ayta kai fysika den einai kai rock h genikoterh... aisthitiki tous. Symfwnei kai o orismos pou mou edoses.
antimusic
19-03-2009, 23:17
το ποστροκ δεν είναι ροκ, σου λεει η χ και ο ορισμός του τύπου. τοχει ξεπεράσει. τοχει υπερβεί.
εντιτ: υποτίθεται/θαθελε/έτσι νομίζει ότι, μη πεταχτεί κανας χαζός.
Buddy Lackey
19-03-2009, 23:40
E, ayto lew kai pio panw, otinane o orismos genika.
Twra to "skalwma", kata thn X, pou exw kai einai ousiastika apla mia aporia pros tous gnwstes/fans tou eidous, den exei na kanei toso me to post rock genika, oso sygkekrimena me tous GYBE.
εχμ και στις μπαντες της Kranky δεν ειναι φατσα καρτα το rock...αλλα απο τα πλεον κλασικα post labels
old_charlie
20-03-2009, 00:58
Na tis sympa8eite tis tampeles, einai files sas. Na antipa8eite tous vlakes pou tis xrisimopoioun me ka8ysterimeno tropo.
μπράβο σας
κάματε το θρεντ αυτό που δεν ήθελα για κανένα λόγο να γίνει αλλά ήμουνα σίγουρος ότι έκεί θα καταλήξει
σειρές ποστ με επεξήγηση ταμπελών κ όχι είναι ξύσε_κάργα μα τι λες αυτό είναι κλάην_μάην μα όχι τι λέτε...
συνεχίστε άφοβα
antimusic
20-03-2009, 01:50
συγγνώμη.
Harbinger of Death
20-03-2009, 02:08
Είναι καθυστερημένες. Καμιά φορά τις χρησιμοποιείς για να εξηγήσεις πως ακούγεται κάτι, όταν βαριέσαι να δώσεις μια πραγματική εξήγηση/περιγραφή, γνωρίζοντας ότι θα αποτύχεις. Από 'κει και πέρα, συζητήσεις περί του ποια ταμπέλα αρμόζει καλύτερα, ποιος καλλιτέχνης της τάδε ταμπέλας είναι πιο χαρακτηριστικός, πιο σημαντικός για το είδος (!), και λοιπά τραγελαφικά, είναι παντελώς ανούσιες, αν και εθιστικές.
Και ακόμα και αυτά είναι πολλά λόγια περί του θέματος.
dopefiend
20-03-2009, 06:44
διαφωνώ εντελώς με τον αποπάνω, ειδικά περί συζητήσεων. διαφορετικά τι σκατά κάνουμε σε ένα τέτοιο μουσικό (λέμε τώρα) φόρουμ.
προσωπικά τις ταμπέλες τις βρίσκω αρκετά χρήσιμες ιδίως όταν υπάρχει τόση μαζεμένη πληροφορία (στο ιντερνετ αλλά και σε ένα περιοδικό πχ) και θες να επιλέξεις κάτι νέο να ακούσεις κοντά στα γούστα σου. εκτος αν νιώθεις τυχερός για νέες αναζητήσεις! σίγουρα είναι πιο εύκολο ένας φίλος που ξέρει τις μουσικές σου προτιμήσεις να σου πει 'άκουσε αυτο γαμάει' κι άλλο να σου εξηγήσει κάποιος που δε σε γνωρίζει.
μια καλή εναλλακτική λύση είναι να αναφέρεις παρόμοιας φάσης συγκροτήματα αλλά υπάρχει πάντα η περίπτωση να μην τα γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος...
γενικά, όπως είπε και ο good son, είμαι της άποψης ότι είναι αναγκαίο (και για promotion που αναφέρθηκε). κακό ή όχι, εξαρτάται απ' τη χρήση τους.
Drumsick
20-03-2009, 09:54
E, ayto lew kai pio panw, otinane o orismos genika.
Twra to "skalwma", kata thn X, pou exw kai einai ousiastika apla mia aporia pros tous gnwstes/fans tou eidous, den exei na kanei toso me to post rock genika, oso sygkekrimena me tous GYBE.
Κατά τα δικά σου αυτιά, τι ακριβώς παίζουν οι GYBE δηλαδή?
Γιατί για μένα οι τύποι, μαζί με κάτι Sigur Ros και Μοgwai, είναι ο φάκιν ορισμός του POST ROCK όπως τον έχω στο κεφάλι μου.
GuardianOfIvorytower
20-03-2009, 13:55
Χμ, ο Good Son νομίζω το έθεσε σωστά το θέμα.
Harbinger of Death
20-03-2009, 14:40
διαφωνώ εντελώς με τον αποπάνω, ειδικά περί συζητήσεων. διαφορετικά τι σκατά κάνουμε σε ένα τέτοιο μουσικό (λέμε τώρα) φόρουμ.
Εγώ στο μιούζικ δε μπαίνω παρά μόνο για προτάσεις δίσκων και για να σας πω πόσο γαμάει αυτό που ακούω αυτό τον καιρό :P Και ναι, διαβάζω τις ταμπέλες στις προτάσεις δίσκων, αλλά προτιμώ τις περιγραφές, και επίσης ακούω και κρίνω. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι οι ταμπέλες έχουν μια πρακτική αξία, σε αυτό το σημείο τελειώνει. Δλδ σκέψου σε album review thread, να κάθονται από κάτω να διαφωνούν με την ταμπέλα του OP.
Σκατά στις ταμπέλες οπουδήποτε! Μόνο οι πολύ γενικές γραμμές για να συνενοούμαστε χρησιμεύουν σε κάτι.