PDA

View Full Version : Oz-Fire in the brain lp (1983)

Reject
18-03-2009, 21:04
http://www.isten.net/guide/img/album/oz_fire.jpg
Η εκπληξη!
Πριν λιγο καιρο μιλωντας με τον μαριλιον,του ειχα πει πως ο παιδικος μου κολλητος εφερε εις περας τις σπουδες του στην αγγλια και θα γυρνουσε ελλαδα με 2 κιβωτια δισκους,δωρακι.
επι μια δεκαετια λοιπον μου εστελνε πανκ και χαρντκορ δισκους,2-3 ανα βδομαδα σε πολυ χαμηλες τιμες μιας και σπουδαζε στον αγγλικο βορρα,οπου οι τιμες των μεταχειρισμενων δισκων ειναι παρα πολυ χαμηλες.
μου εστειλε ενα μεηλ το οποιο ελεγε-"λοιπον μαλακα,γυρναω ελλαδα για παντα.εχω πετυχει 2 μεγαλα κιβωτια με μεταλ δισκους μονο,αν θελεις στα φερνω.ειναι καμια 230 δισκοι,θα μου δωσεις ελλαδα 150ε και ειμαστε κομπλε.τα εχω πετυχει σε ενα παλιο βιβλιοπωλειο".
εγω συμφωνησα,αν και περιμενα πως θα εχουν μεσα τους παρα πολλες φολες που σιχαινομαι,αλλα ειπα,τι διαολο,οτι δεν μου αρεσει θα το χαρισω σε φιλους μεταλλαδες.
αναμεσα στις χοντρομαλακιες (virgin steele,candlemass,motley crue etc etc) ειχε και πολυ ομορφα πραγματα (jag panzer,vicious rumors,armored saint,voivod,nuclear assault).αλλα ξεχωρισα αυτον εδω τον δισκο,ο οποιος μου εκανε τεραστια εντυπωση.
ξερετε ολοι ποσο μισω την ροκια,τα μακροσκελη σολο,τα ψηλα φωνητικα,την δικαση,τις μεγαλες διαρκειες.αυτος ο δισκος ΔΕΝ ΕΧΕΙ τιποτα απο ολα αυτα!
ειναι οτι πιο κοντα στον ορισμο μεταλ εχω ακουσει ποτε,χωρις να ειναι κακο αυτο!
αρκετα ωριμος οσο και ενθουσιωδης,εχει μεσα πολυ ομορφες συνθεσεις που δεν κουραζουν.ο ηχος ειναι εξαιρετικος,και τα ρεφραιν κολλανε με την μια στο μυαλο.
Πιστος λοιπον στην παραδοση του αμερικανικου πανκ που ακολουθω,μπορω να ακουσω οτι σκατα θελω(οπως και οι αμερικανοι πανκς) μαζι με το πανκ μου:ανεξαρτητα,μεταλ,τζαζ.
Ελπιζω οι μεταλλαδες του φορουμ να τον εχουν ακουσει,αν οχι πραγματικα χανουν.

Razor
18-03-2009, 21:13
ειχε και πολυ ομορφα πραγματα (jag panzer,vicious rumors,armored saint,voivod,nuclear assault)

:shock::shock::shock::shock::shock::shock: για τα 3 πρωτα

00i00
18-03-2009, 21:14
And now, to Finland, for a super-rare EP from the legendary Oz. "Turn The Cross Upside Down", they urge; no doubt "mayhem" will ensue if you follow their advice. Great stuff; guitars that stun, vocals that soar, drums that thunder, lyrics that beggar belief, all present and correct.

http://www.sonicyouth.com/gossip/showthread.php?t=11339&page=13

δωρακι

Reject
18-03-2009, 21:17
μπορει να τα ακουσα απο μια φορα ρε,αλλα μου φανηκαν ωραια.δεν ηταν ουτε πλαστικουρες ουτε ψοφια.οχι για να πορωθω και να τα σπασω ρε παιδι μου,απλα να παιζουν απο πισω για χαλαρα.ειναι συμπαθητικα.αν και οι armored saint μου φανηκαν λιγο ψοφαλογα(θα ηταν λογω παραγωγης),ειναι αρκετα ποιοτικοι ομως.
ειχε και κατι μαλακιες παντως μεσα...(flotsam and jetsam,heathen,warlord...)

Razor
18-03-2009, 21:19
armored saint οντως πολυ μαπαδια οπως και heathen, επισης συμφωνω για φλοτσαμ που ολοι οι θρασαδες τους αποθεωνουν.Β-Α-Ρ-Ε-Τ-Ο-Ι.Σημερα πανκη μας τα λες πολυ καλα,πως κι ετσι

Reject
18-03-2009, 21:26
armored saint οντως πολυ μαπαδια οπως και heathen, επισης συμφωνω για φλοτσαμ που ολοι οι θρασαδες τους αποθεωνουν.Β-Α-Ρ-Ε-Τ-Ο-Ι.Σημερα πανκη μας τα λες πολυ καλα,πως κι ετσι
μαλακα το πιστευεις πως εβαλα να ακουσω το doomsday for the deceiver και με πηρε ο υπνος?τι πραμα ηταν τουτο ρε πουστη μου.
παντως αναμεσα σε αυτα που εστειλε που μου αρεσαν ηταν οι witchfynde,angelwitch,praying mantis,samson,oi πρωιμοι riot(μια αρχιμαλακια τσιριχτη δεν ακουγονταν,ελιωσα στα γελια).
για τρελες φαπες οι leatherwolf,fates warning,sanctuary,hittman.

Razor
18-03-2009, 21:33
μπα δεν ψηνομαι με κανενα,εκτος απο angelwitch που ειναι χαιρακια.Μηπως να ξαναφηνες μαλλι ? :rofl:

Reject
18-03-2009, 21:35
αφηνω ρε μαιν,αλλα θα ειναι σε φαση ζεκε.μεχρι τον λαιμο και εντελως αλουστα και τζιβες καποια απο αυτα.

Buddy Lackey
18-03-2009, 21:35
Lyssasmenos diskos, xymadio kai me afthormites syntheseis, alla prosegmenos ekei pou prepei. Vevaia mia xara "rockia" exei kai solares kai pshla (allo "pshla" kai allo "korwnes") fwnhtika, apla ola ayta einai sta protypa tou eyrwpaikou 80s heavy metal to opoio eixe kapoies doseis masxalilas parapanw apo to amerikaniko. O punkhs ksexase na anaferei isws to megalytero atou aytou tou album alla kai tou group genika, dhladh ta trellamena fwnhtika pou anevazoun para poly to synolo.

Pantws to "Turn The Cross Upside Down" einai xalara to kalytero tragoudi Oz, asylhpto epos, to vaze kai to agathi palia kapoies Paraskeyes (:touched: klp).

GuardianOfIvorytower
19-03-2009, 12:29
μαλακα το πιστευεις πως εβαλα να ακουσω το doomsday for the deceiver και με πηρε ο υπνος?τι πραμα ηταν τουτο ρε πουστη μου.
παντως αναμεσα σε αυτα που εστειλε που μου αρεσαν ηταν οι witchfynde,angelwitch,praying mantis,samson,oi πρωιμοι riot(μια αρχιμαλακια τσιριχτη δεν ακουγονταν,ελιωσα στα γελια).

Για τρελές φάπες είσαι εσύ που δεν σου αρέσουν οι θεοί Fates :-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

Σοβαρά τώρα, ποιο Panzer σ άρεσε? Κ ποιο Warlord είχε μέσα η κούτα (με τρώει...)?

Nasum
19-03-2009, 13:20
Πανκη,ο φιλαρακος σου θαρρω πως σου εστειλε μπολικο δυσευρετο πραμα.:dfinger:

Witchkiller
19-03-2009, 16:24

Πόσο πιο πολύ για τον μπούτσο είσαι? Ειδικά για Saint και Flotsam.....

Fire In The Brain γαμεί όντως στα ίσα. Search Lights και πάμε.......

Razor
19-03-2009, 16:28
γουστα ρε μαλακα , τι να κανουμε :D

Reject
19-03-2009, 16:30

Για τρελές φάπες είσαι εσύ που δεν σου αρέσουν οι θεοί Fates :-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

Σοβαρά τώρα, ποιο Panzer σ άρεσε? Κ ποιο Warlord είχε μέσα η κούτα (με τρώει...)?

nasum,τα ψαχνω με τον καιρο και ανακαλυπτω οτι οντως ειναι σπανια.
αλλα τοσα χρονια που μου εστελνε πανκ και χαρντκορ εκει να δεις ποσο ζορικα πραγματα ειχε φερει.δισκογραφιες cro mags,agnostic front,doom,δισκους απο amebix,poison idea...
γκαρντιαν,θα πηδηξεις μεχρι το ταβανι....απο πανζερ μου αρεσε το ample destruction και απο τους warlord εστειλε το deliver us και το and the cannons(το οποιο ηταν και κλειστο,στην ζελατινα του...).
ε αυτοι οι fates ειχαν πολυ κορωνα και μου εσπασαν τα νευρα ρε συ...

wom
19-03-2009, 16:57
ειναι τοσο αγνωστο group οι ΟΖ?

H σκανδιναβία στις αρχές των 80'ς ειχε παρα πολλα hard rock/heavy groups να ψαξει κανεις.

Οι OZ είχαν κοινο και καποιοι τους επελεξαν και για μια πολυ γνωστη συλλογη εκει στα 1983 με εξωφυλλο τον Thor :)

http://img10.imagehosting.gr/out.php/i508287_ma.jpg

01 Oz (finland) - Fire in the brain
02 Trash (sweden) - Watch out
03 Bathory (valhalla)- Sacrifice
04 Spitfire (sweden) - Eyes of storm
05 Zero Nine (finland) - Under the sun
06 Trash - No more rock tonight
07 Zero Nine - Walk away
08 Oz - Search lights
09 Spitfire - Crazy being
10 Bathory - The Return Of The Darkness And Evil

απo τις συμμετοχες αλλος εγινε γνωστος παντου, αλλοι οχι αλλα εβγαλαν συνολο 10 δισκους μεχρι και προσφατα ..

Witchkiller
19-03-2009, 17:25
γουστα ρε μαλακα , τι να κανουμε :D

Tι γούστα ρε? To Desecrator, She Took An Axe, Doomsday, Iron Tears και Hammerhead μαμάνε ότι ακούσαμε όλοι τα τελευταία 20 χρόνια (σχεδόν όλα δηλ :p )

GuardianOfIvorytower
19-03-2009, 20:02

nasum,τα ψαχνω με τον καιρο και ανακαλυπτω οτι οντως ειναι σπανια.
αλλα τοσα χρονια που μου εστελνε πανκ και χαρντκορ εκει να δεις ποσο ζορικα πραγματα ειχε φερει.δισκογραφιες cro mags,agnostic front,doom,δισκους απο amebix,poison idea...
γκαρντιαν,θα πηδηξεις μεχρι το ταβανι....απο πανζερ μου αρεσε το ample destruction και απο τους warlord εστειλε το deliver us και το and the cannons(το οποιο ηταν και κλειστο,στην ζελατινα του...).
ε αυτοι οι fates ειχαν πολυ κορωνα και μου εσπασαν τα νευρα ρε συ...

Ναι ρε καταλαβαίνω, τα ξέρω περίπου τα γούστα σου. Το Deliver Us όμως, αν το έχεις ακόμα, πώς θα γίνει να έρθει στα χέρια μου? :grin:
(δεν εννοώ τζάμπα ε)

Reject
19-03-2009, 20:50
Ναι ρε καταλαβαίνω, τα ξέρω περίπου τα γούστα σου. Το Deliver Us όμως, αν το έχεις ακόμα, πώς θα γίνει να έρθει στα χέρια μου? :grin:
(δεν εννοώ τζάμπα ε)
δεν ειναι θεμα...
αν δεν το παρει ενας συγκεκριμενος φιλος μου θα στο χαρισω.

00i00
19-03-2009, 21:01
παιζει και μια κοπια εδω στα σιερρας για χαρισμα αλλα την εχει καπαρωσει ο cybernaut

Amnesiac.
19-03-2009, 21:03
Είσαι από Σέρρες και σε λένε Καζάκο;

00i00
19-03-2009, 21:05
οχι...Νιγριτα ειμαι,ενας ''Νονος Της Νυστας'' τιν χαριζει

Amnesiac.
19-03-2009, 21:12
οχι...Νιγριτα ειμαι,ενας ''Νονος Της Νυστας'' τιν χαριζει

Α. Γιατί ένα φίλομ το λένε Καζάκο και είναι από Σέρρες και θα είχε πλάκα να ανακάλυπτα συγγενείς του απ'το ίντερνε.

GuardianOfIvorytower
20-03-2009, 13:38
(δεν εννοώ τζάμπα ε)
δεν ειναι θεμα...
αν δεν το παρει ενας συγκεκριμενος φιλος μου θα στο χαρισω.

:pink:

Κ ότι άλλο δε θες ενημερώνεις ε

Witchkiller
20-03-2009, 15:14

:touched:

Razor
02-04-2009, 00:43
το ακουσα πριν απο λιγο, μου φανηκαν σαν τοκυο μπλειντ 5ης κατηγοριας :yawn::yawn::yawn::yawn:

Ra Pariah
02-04-2009, 23:01
Reject, τις απόψεις σου για το metal είναι λογικό με την ιδιότητα του μεταλλά να τις βρίσκω αποσπασματικές, ανερμάτιστες. Ωστόσο, δε γνώριζα το δίσκο, τον άκουσα και μάζεψα τα σαγόνια μου από το πάτωμα. Γι' αυτό -μεταξύ άλλων- θα σε ευγνωμονώ... :touched:

Reject
02-04-2009, 23:02
θενκς ρε,δεν κανει τπτ :)
σημερα ειχα σκοπο να μιλησω και για εναν ακομα μεταλ δισκο...

Jim Dandy Mangrum
03-04-2009, 10:33
σημερα ειχα σκοπο να μιλησω και για εναν ακομα μεταλ δισκο...

xaxaxaxax
swstos......
ta gousta sou pantws sto metal gamane. apla kai ta mh gousta sou, gamane kai auta! :D
ta paketa me tous diskous pou sou steile o filos sou apo panw, prepei na xoun trela diamantakia......

Reject
03-04-2009, 12:36
να σαι καλα κωλοτουρκε :pink::pink:
θα πρεπε να σε εχω απο μικρη ηλικια απο κοντα εσενα ρε γμτ....:-(

Jim Dandy Mangrum
03-04-2009, 13:24
les e? 8a ginotan xamos re! xaxaxaxax

nai alla mallon egw 8a mouna ligo pio punk kai sy ligo pio metal....