PDA

View Full Version : Black Clouds and Silver Linings - DT

FIXXXER
16-03-2009, 05:01
March 13, 2009

New York, NY:

Progressive metal veterans DREAM THEATER have announced BLACK CLOUDS & SILVER LININGS as the title of their tenth studio album. The band commenced work on the album � their second for Roadrunner Records, following up 2007's Systematic Chaos - in October of last year.

Roadrunner will release the record on June 23. In addition to the standard version CD, the album will also be available on vinyl LP, as well as a 3-disc Special Edition CD that will include the full album, a CD of instrumental mixes of the album and a CD of six cover songs, the titles of which will be revealed at a later date.

Six weeks prior to the June 23 street date, Roadrunner will release one cover song per week through digital retailers.

Drummer Mike Portnoy and guitarist John Petrucci are once again at the helm as producers, while Paul Northfield mixed the record.

The band will embark on a world tour in support of the album beginning in Europe throughout June which will be followed by the second edition of the band's PROGRESSIVE NATION tour featuring Zappa Plays Zappa, Pain Of Salvation and Beardfish throughout North America in July/August.

A video for the first single, "A Rite of Passage" will be shot in late March.

The track listing for BLACK CLOUDS & SILVER LININGS is as follows:

A Nightmare to Remember
A Rite of Passage
Wither
The Shattered Fortress
The Best of Times
The Count of Tuscany

Μαλιστα.. εξωφυλλο Awake, 6 τραγουδια, θα δειξει...
http://www.dreamtheater.net/covers/bcsl_big.jpg

FIXXXER
19-03-2009, 15:42
Αφου σταρχιδια σας θα το κανω εντιτ γιατι μαλλον δεν καταλαβε κανεις. Επισης.

Ο νέος δίσκος των OSI (Kevin Moore/Jim Matheos) ονόματι Blood κυκλοφορεί τέλος Απριλίου.

Disc 1

1. The Escape Artist
2. Terminal
3. False Start
4. We Come Undone
5. Radiologue
6. Be The Hero
7. Microburst Alert
8. Stockholm
9. Blood

Disc 2 - Special Edition Bonus

1. No Celebrations
2. Christian Brothers
3. Terminal (Endless)

Ντραμς παίζει ο Gavin Harisson, ενώ ο Mikael Akerfeldt συμμετέχει στο Stockholm.

http://farm4.static.flickr.com/3597/3340314419_20ebbab569_o.jpg

jack the ripper
19-03-2009, 16:12
gia to deutero exw megali periergeia...elpizw na einai kalo..

FIXXXER
19-03-2009, 16:23
Oσον αφορα τους Dream Theater υπαρχουν και δυο καπως ενδιαφεροντα τριβια για οποιον ασχολειται. Πρωτον, καθε βδομαδα θα ανακοινωνουν και μια απο εξι διασκευες που θα περιλαμβανει η bonus εκδοση του δισκου, πραγματικα πολυ περιττο το βρισκω με τοσες διασκευες που εχουν κανει κατα καιρους, αλλα ενταξει. Δευτερον, το The Shattered Fortress θα ειναι το τελευταιο κομματι του προτζεκτ που ξεκινησε με το Glass Prison, του http://en.wikipedia.org/wiki/Alcoholics_Anonymous_Suite (Alcoholics Anonymous Suite) και μιλαει για τους μαλακες τους αλκοολικους και θα εχει τα τελευταια 3 κομματια. Τελος, ο Portnoy ειπε οτι το αλμπουμ θα εχει 4 epics και 2 hits.

Το ΟΣΙ δεν το περιμενω καλο, το δευτερο ηταν αρκετα χειροτερο απο το πρωτο, το οποιο και γαμουσε απο την αρχη ως το τελος. Ο Gavin Harrison ειναι γαματος βεβαια, αλλα ολα τα λεφτα ειναι Kevin Moore ο οποιος πλεον εχω πειστει οτι ειναι καλυτερος μουσικος απο οσους αναφερονται σε αυτο το θρεντ κι ας εβγαλε τη μαλακια το Graveyard Mountain Home.

jack the ripper
19-03-2009, 16:26
kai egw den exw megales prosdokies alla tha ithela na vgaloun kati konta sto prwto...(malakies na pernaei i wra lew to kserw)

FIXXXER
19-03-2009, 20:59
http://www.spectrasonics.net/instruments/omnisphere.html

Το θελω, δνε ξερω αν το χρησιμοποιει τελικα ο Ερ Τζορνταν στο νεο αλμπουμ, αλλα στο ενατο βιντεακι δειχνει διαφορα σχετικα με τις δυνατοτητες του και τον ηχο που βγαζει και ειναι απιστευτο. Πληκτρα κανεις? Virtual instrument ειναι ε και το κοτσαρεις πανω στο οργανο σου και γινεται χαμος.

FIXXXER
06-05-2009, 16:13
Διερρευσαν τα δυο πρωτα τραγουδια απο τα συνολικα εξι του Black Clouds And Silver Linings, και απο χθες βραδυ τα εχω ακουσει 3-4 φορες το καθενα, γιατι δε γινοταν και πολυ παραπανω, το πρωτο ειναι κανα τεταρτακι και το δευτερο 8 λεπτα. Λοιπον, το A Nightmare to Remember στα πρωτα του 4 λεπτα ειναι ενα σκοτεινο επικ τραγουδι με ηχο και συναισθημα απο Scenes From A Memory καθως εχει εντονα το θεατρικο στοιχειο, και με ρεφραιν που κοβει κωλους. Μετα απο αυτο ακολουθει ενα 4λεπτο απιστευτης μελωδιας και καθαρου ηχου, με εντονο συναισθημα Awake αυτη τη φορα, το οποιο καταληγει σε ενα ανελεητο κιθαροπληκτροψωλαρισμα που διαρκει αλλο ενα διλεπτο, αισιως εχουμε φτασει τα 10 λεπτα περιπου ως τωρα. Στη συνεχεια εχουμε ενα καφρικο διλεπτο με φωνητικα απο Mike Portnoy και αρκετα γρηγορο τεμπο, το οποιο καταληγει σε αλλο ενα πληκτροκιθαροψωλαρισμα για ακομα δυο λεπτα περιπου, και στο τελος εχουμε το outro το οποιο περιλαμβανει την τελευταια επαναληψη του εκπληκτικου ομολογουμενως ρεφραιν followed by ατμοσφαιρικο τελειωμα παρομοιο της εισαγωγης στο κομματι (σε καποιοα φαση ακουγεται για πρωτη φορα ο Portnoy να παιζει τρελες blastbeatιες).

Συνολικα θετικο το πρωτο δειγμα, κυριως χαρη στο πρωτο μισο του κομματιου, αλλα με χαλαει παρα πολυ που ειναι χωρις λογο τεραστιο το κομματι, αλλωστε ειμαι εδω και πολυ καιρο της αποψης οτι οι Dream Theater θα εφτιαχναν τρελες δισκαρες αν προτιμουσαν τη συνταγη των περιπου δεκα 6-8λεπτων τραγουδιων ανα δισκο, παρα των πεντε 15λεπτων και ενος 8λεπτου.

Το δευτερο κομματι, A Rite Of Passage, ειναι ενα επος και μισο. Φοβερο ριφφ, καινοτομιες στα φωνητικα και στον ηχο, πολυ ομορφα σημεια γενικοτερα, ακομα καλυτερο ρεφρεν απο του πρωτου κομματιου, περιορισμενο πληκτροκιθαροψωλαρισμα και καινουριοι ηχοι ακομα και στα πληκτρα, οπως επισης και γαματο κιθαριστικο σολο. Γενικα δεν εχω να πω τιποτα κακο για αυτο το κομματι, εινα οπως θα επρεπε να παιζουν οι Dream Theater.

Magellan
07-05-2009, 00:30
πολυ ωραια και τα 2
αλλα οντως το παρατραβηξαν το ενα σε διαρκεια

jack the ripper
07-05-2009, 01:18
kai egw pou ta akousw prin ligo 2-3 fores kala fanikan genika..perimenoume na doume ti leei kai o diskos

Boom!
07-05-2009, 01:53
Το Rite Of Passage ειναι καλο κομματι οπωσδηποτε. Το αλλο θελω να το ξανακουσω, καποια σημεια του με ενθουσιασαν, καποια αλλα καθολου.

Abruzzi
07-05-2009, 11:43
δεν εχω ακουσει τπτ,περιμενω το αλμπουμ

αν και δεν εχω και πολλες ελπιδες εδω που τα λεμε...

BURNIN AMBITION
07-05-2009, 14:32
oti kai na ginei na xeperna to scenes from a memory den ginetai giati einai mes ta 10 kalutera almpum olou tou diasthmatos opote....
an einai kalo peite na katebasw

FIXXXER
07-05-2009, 17:28

Το Συστεματικεος σαρεσε? Προσωπικα το λατρεψα με εξαιρεση το 15λεπτο και εντελως περιττο Ministry Of Lost Souls που το βαριεμαι, το σιχαινομαι και το θεωρω ανυπαρκτο. Ολα τα αλλα γαμανε κατα τη γνωμη μου, με αποκορυφωμα Prophets Of War, Repentance, Constant Motion. Η αληθεια ειναι πως βλεποντας τις διαρκειες των τραγουδιων νομιζω το εχουν χασει λιγο και εγω δεν περιμενω τοσα πολλα. Αλλα τα δυο κομματια που εχουν διαρρευσει ειναι αρκετα καλα, το ενα δηλαδη οπως εγραψα προσωπικα το θεωρω γαματο.

animae
07-05-2009, 18:52

Το Συστεματικεος σαρεσε? Προσωπικα το λατρεψα με εξαιρεση το 15λεπτο και εντελως περιττο Ministry Of Lost Souls που το βαριεμαι, το σιχαινομαι και το θεωρω ανυπαρκτο. Ολα τα αλλα γαμανε κατα τη γνωμη μου, με αποκορυφωμα Prophets Of War, Repentance, Constant Motion. Η αληθεια ειναι πως βλεποντας τις διαρκειες των τραγουδιων νομιζω το εχουν χασει λιγο και εγω δεν περιμενω τοσα πολλα. Αλλα τα δυο κομματια που εχουν διαρρευσει ειναι αρκετα καλα, το ενα δηλαδη οπως εγραψα προσωπικα το θεωρω γαματο.

To προηγούμενο, όπως και το προ-προηγούμενο μου είχαν φανεί "λίγα" για θιατερ. (εδώ που τα λέμε και το τρειν οφ θοτ) Το οκταβαριουμ έχει μέσα βέβαια το έπος these walls, αλλά και πάλι, δεν μου φάνηκε ποτέ να τραβάει (τα πρώτα 4 κομμάτια συμπαθητικά, τα υπόλοιπα, ψιλο ύπνος).
Το συστεματικχαος, μου φάνηκε επίτηδες βαρύ, χωρίς να τους βγανει αυθόρμητα. Ναι μεν έχει ωραίες ιδέες, αλλά συνολικά δεν τράβηξε. (το πρώτο κομμάτι και το ρεπεντανς πολύ πολύ ωραία).

Τα 2 καινούργια κομμάτια φαίνονται πολύ ωραία. Φαίνονται να χουν όρεξη και ότι και να παίζουν να τους βγαίνει αβίαστα(πέρα από ένα 3λεπτο ψωλάρισμα στο πρώτο κομμάτι). Δηλαδή ακόμα και το μπλαστ μπιτ ή οι δίκασες που βαράει ο πορτνοης, φαίνονται πως έχουν θέση.

Γενικά είναι τα 2 πιο ορεξάτα κομμάτια που έχω ακούσει απο θιατερ, απο το σιξ ντιγκριζ και μετά.
Βέβαια οι στίχοι στο 14λεπτο ακούγονται ΠΑΤΟΣ. ΚΕΪΟΣ, ΕΡΡΡΡΕΒΟΣ που λέει και ο ΣΑΚΗΣ.

FIXXXER
07-05-2009, 19:43
Νταξ καταλαβαινω την οπτικη σου, αλλα ψιλο-υπνος τα Panic Attack, Never Enough, Sacrificed Sons??? Anyway, κουβεντα να γινεται:grin:

animae
07-05-2009, 20:02
Νταξ καταλαβαινω την οπτικη σου, αλλα ψιλο-υπνος τα Panic Attack, Never Enough, Sacrificed Sons??? Anyway, κουβεντα να γινεται:grin:

Ύπνος όχι από την άποψη ότι δεν γίνεται τίποτα, αλλά από την άποψη ότι είναι ψιλοβαρετά και ενώ κοπανάνε, δεν έχουν κάτι να δώσουν.Πχ το πανικ αττακ, μπορεί να χει δυνατό μπάσιμο, αλλά παίζει να χει και από τις χειρότερες φωνητικές γραμμές των θιατερ. Το σακριφαισντ σανς, πάλι σειμ σιτ. Αδιάφορο αρχικά, μετά φτιάχνει. Πχ, σε όλο το πρωτο σιντι του σιξ ντιγκριζ, δεν άκουγες νότα παραπανήσια. Τα πάντα όλα ήταν μέσα και έπρεπε να είναι. Η το ιν δε νειμ οφ γκαντ απο το τρειν, είναι βαρύ και τους βγαίνει. Εχει ψωλάρισμα, αλλά γαμεί το ψωλάρισμα.

Γενικά μου φαίνεται πως στα προηγούμενα 2 θέλαν να κάνουν κάτι και θέλαν να το κανουν οπωσδήποτε, άσχετα αν τους βγαίνει καλό ή όχι αποτέλεσμα. Σε μερικά κομμάτια τους βγήκε (these walls, walk beside you, in the presence part 1, repentance) σε άλλα όχι (the dark eternal night, prophets of war-δλδ ντάξει ολοι τις γροθιές μας πάνω και να τραγουδάμε θιατερ WTF, τα 4 τελευταία του οκταβαλιουμ-αν και το ομωνυμο έχει καλα σημεία).

Σε αυτά τα 2 κομμάτια φαίνεται (να ακούσουμε βέβαια και τον υπόλοιπο δίσκο) να κάνουν ότι γουστάρουν, επειδή έτσι τους βγήκε, και όχι γιατί έτσι θέλαν να το κάνουν-αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Τέσπα, απλά μου φαίνονται τα πιο ζωντανά και ορεξάτα κομμάτια των θιατερ από το σιξ ντιγκριζ και μετά.

Boom!
09-05-2009, 05:03
Καινουριο video:

http://www.roadrunnerrecords.com/widgets/videoplayer_swf/2462

SpiritCrusher
09-05-2009, 12:30
Χμ μόνο εμένα μου θυμίζει Blind Guardian το riff;

Dragonlord
10-05-2009, 21:50
Άμα το rite of passage είναι το καλό από τα δύο, δε θέλω να ακούσω το άλλο.

Coroner
13-05-2009, 21:50

Βασικά ότι χειρότερο έχω ακούσει από theater. Δε περίμενα να βγάλουν χειρότερο άλμπουμ από το systematic. Ακόμα και η παραγωγή είναι άσχημη (τι χάλια ήχος στα τύμπανα...)...

Πάω να ακούσω το change of seasons να συνέλθω.

animae
13-05-2009, 22:23

Βασικά ότι χειρότερο έχω ακούσει από theater. Δε περίμενα να βγάλουν χειρότερο άλμπουμ από το systematic. Ακόμα και η παραγωγή είναι άσχημη (τι χάλια ήχος στα τύμπανα...)...

Πάω να ακούσω το change of seasons να συνέλθω.

Και βγάζεις συμπέρασμα για τον ήχο στα τύμπανα από το εμ-πι-θρι του κώλου που είναι ριπάρισμα στα 128 και το χουν κάνει 320?

Coroner
14-05-2009, 11:18
Αμέ. Η χροιά και ο χαρακτήρας της μίξης ακούγονται μια χαρά. Όσο και αν βελτιωθεί η ποιότητα του mp3 το ταμπούρο είναι χάλια και ανύπαρκτο, και η κιθάρα (δε πιστεύω ότι το λέω αυτό κλαψ κλαψ) ... δε το λέω.

Βάλε ένα 96αρι κομμάτι από το awake, train of, SFAM και πες μου αν δεν ακούγεται καλύτερα.

GuardianOfIvorytower
14-05-2009, 15:22

Panic Attack τα σπάω με αυτή την εισαγωγή

After Dark
19-05-2009, 02:52
Διέρρευσε όλο το album στα γνωστά sites. Νταξ, το "Best of times" έίναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Θα επανέλθω μετά από μπολικές ακροάσεις για τη συνολική εντύπωση.
Α, διέρρευσε επίσης και η πρώτη διασκευή. Στο "Stargazer" ο Λαμπρής παίζει τις καλτσούλες του....

FIXXXER
19-05-2009, 03:49
Μαλιστα, εχω ακουσει τα 4 πρωτα, θελει πολλα ακουσματα, καλα το τεταρτο ειναι τρελο ποτ πουρι απο Glass Prison, This Dying Soul, The Root Of All Evil, Repentance, θα μπορουσε να εχει αρκετα περισσοτερα σημεια πρωτοτυπα. Τωρα μπαινει το πεμπτο που υποτιθεται οτι γαμαει, για να δουμε. Μονο που βλεπω οτι το εκτο ειναι 20 λεπτα βαριεμαι να το ακουσω ε. Το Wither ωραιο χιτακι, τεσπα. Μονο σε μενα θυμιζει Hollow Years το Best Of Times στην αρχη, απλα 30 ταχυτητες πιο αργο?