Log in

View Full Version : Amesoeurs - Amesoeurs

carheart
13-03-2009, 23:27
2009, Profound Lore, Code 666, Northern Silence

http://www.sosilent.com/lele/attachments/month_0902/8200921315335.jpg

1. Gas in Veins
2. Les Ruches Malades
3. Heurt
4. Recueillement
5. Faux Semblants
6. Trouble (Éveils Infâmes)
7. I XIII V XIX XV V XXI XVIII XIX – IX XIX – IV V I IV
8. Video Girl
9. La Reine Trayeuse
10. Amesoeurs
11. Au Crépuscule De Nos Réves

βρισκόμαστε στη μισή ακρόαση του LP των Amesoeurs, το επίπεδο είναι επίπεδο Temporary Caina, και ο μουρλός είναι εμπνευσμένος σε σημεία Alcest, και εκείνο το πρώτο κομμάτι με τα γυναικεία γαλλικά είναι αααα και σχεδόν προετοιμαστείτε για album στις κορυφές της λίστας σας της φετινής.

cd + shirt από code 666
cd από profound lore
lp από Νorthern Silence, και εδώ είμαστε

Kingdom Gone
13-03-2009, 23:37
όντας και γω στη μέση (!) θα 'ρθω να συμφωνήσω =))

jack the ripper
13-03-2009, 23:38
τι ακριβως παιζει με δαυτο? το αλσεστ το ειχα λατρεψει...να κατεβασω ή ειναι πολυ μπλακ για τα γουστα μου?

Boris-san
14-03-2009, 06:16
To akousa ligo thn teleftaia wra k an k me treis wres upno xtes k liwma me krathse ksupnio.8a to akousw me sovarothta avrio.Tromera 8etikh entupwsh,kai h gallida gia polla pinks

Shrinebuilder
14-03-2009, 18:18
Eίμαι στην τρίτη ακρόαση και είναι τόσο γαμάτο :|
Λέω να σταματήσω τώρα, να το αγοράσω και να το λιώσω με την ησυχία μου...
Αλλά πρώτα, καρχαρτ, εξήγα τούτα δω:

cd + shirt από code 666
cd από profound lore
lp από Νorthern Silence, και εδώ είμαστε

Γιατί πήγα στο σάητ της νορθερν σαιλενς και είχε μόνο το σιντί και το τισερτ, όσι το βινύλιο. Εκτός αν κατάλαβα λάθος αυτά που λες

Once_Emperor
16-03-2009, 17:28
Δεν το έχω ακούσει ακόμα (εκτός από ένα 10λεπτο κομμάτι που είχε κυκλοφορήσει πριν κανά δίμηνο) αλλά να πω ότι Peste Noire δεν φτάνουν ούτε οι μεν ούτε οι δε. Αυτά. Όταν ακούσω και το δίσκο ολάκερο θα έρθω να ξαναπώ εντυπώσεις...

BURNIN AMBITION
17-03-2009, 03:55
re ti diskaros einaiautos?
twra kapoios na me morfwsei gia peste noire i ti skata tetoia xerw gw?
diladi milame oti me tis prwtes notes katalavaineis poso diskara einai. efoson mou aresei auto as kanei ton kopo kapoios na kanei listaki ti na akousw genikotera se auto to ufos?

BURNIN AMBITION
17-03-2009, 04:01
to porotik oeinai oti to post to ekana sto ena lepto pou epaize o diksos. kai meta mpikan ta black metal fwnhtika sok ligo sth arxh alla o diskos gamaei e

apisteuta omws

i plaka einai oti to alcest kai apo autous to prohgoumeno ta eixa sto rock folder tou sklhrou mou kai oxi sto metal....

antimusic
17-03-2009, 08:58
.-

X
17-03-2009, 09:11
Blackpop (νέο είδος μουσικής αυτό) με 15χρονο γαλλόφωνο manga στα φωνητικά..

Συμπαθητικό είναι, ειδικά στις φάσεις που σφάζουν το manga, αλλά σε καμία μα καμία περίπτωση δεν αγγίζει το Alcest.

Candiru
17-03-2009, 13:08
πολύ ωραίο:dfinger:

Kingdom Gone
17-03-2009, 13:19
το τόπικ έχει γίνει τρομαχτικό.
:fear:

Amnesiac.
17-03-2009, 14:17
Καντίρου άκου και το καινούριο Magenta και γράψε τη γνώμη σου.

Entrancemperium
17-03-2009, 14:22
λώλ!

BURNIN AMBITION
17-03-2009, 16:22
pragmatika to akouga olo to vradu

apisteuth diskara

kai ta vlak fwnhtika htan magika apisteuta

12 stars circle your brow
17-03-2009, 16:55
Εμένα παιδιά η σύγκριση Alcest - Amesoeurs μου σκάει άκυρη εξαρχής κι αυτό γιατί πιστεύω, και σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Neige, ότι η δημιουργία των δίσκων έγινε πάνω σε διαφορετικό context (όπως θα έλεγε κι ο φθογγάρας!), ίσως όχι τόσο σε μουσικό επίπεδο όσο σ'αυτό που θέλει να βγάλει ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Ρωτήστε και τον wom να σας πει που το Alcest δεν του αρέσει καθόλου. Οπότε γενικά καταλήγουμε στ' ότι έχουμε 2 πολύ όμορφους δίσκους που κάνουν μερικές στιγμές μας να περνάνε ευχάριστα και με μπόλικη συναισθηματική φόρτιση ίσως, αλλά το Alcest είναι καλύτερο γιατί μ' έκανε να κλάψω σε κάποια φάση, λολ.

Candiru
18-03-2009, 10:36
alcest εννοείτε το souvenirs d autre monde; Ε, χωρίς τα black στοιχεια των amesoeurs έχουν μια post rock ομοιότητα, αλλά τι σχέση έχουν; έχουν κοινά μέλη μηπως;

18-03-2009, 10:57
Βασικά το Alcest δεν έχει εφιαλτικά ουρλιαχτά. Α και μοιράζονται ένα μέλος.
http://2.bp.blogspot.com/_HwsSQRgdftA/SVioONXHyWI/AAAAAAAAIhk/HWH7wbF9_ek/s320/IMGP4477.JPG
το χέρι.

carheart
18-03-2009, 10:58
Ψάχνω να βρω ένα παλιό post του kveld, όπου σε κλίμα ανάλογης ανατριχιαστικής σηκωτριχωμάρας, έγραφε πως νοσταλγούσε τις εποχές όπου ουδείς απαντούσε στα threads που εκείνος άνοιγε. Ας πούμε, θα μπορούσε να απαντήσει μόνο ο Kingdom Gone, δε θα υπήρχε πρόβλημα.

Επίσης αυτό

Καντίρου άκου και το καινούριο Magenta και γράψε τη γνώμη σου.

είναι vromikos polemos

και δε θα επιτρέψω να ξανασυμβεί στο subforum Albums.

X
18-03-2009, 12:29
Τι καιρό κάνει εκεί πάνω στην ελίτ?

phthoggon
18-03-2009, 13:13
Κάρχαρτ, σοβαρέψου. Γίνεσαι 10 φορές πιο κουραστικός από τον Καντίρου με τέτοια πόστ, ειλικρινά.

Ο δίσκος εμένα μου φαίνεται μετριότατος προς κακός btw, καμία σχέση με το ep, τα μισά κομμάτια είναι για πέταμα, ότι να ναι επιλογές στη σύνθεση των κομματιών και των στυλ, γενικά φαίνεται ότι αυτή η μπάντα διέλυσε πριν ολοκληρώσει το δίσκο (αν θυμάστε και το μαισπέις ντράμα πριν κάποιο καιρό). Με αλκέστ δε νομίζω ότι παίζει σύγκριση όχι επειδή είναι διαφορετικά στυλ, αλλά γιατί το παλικάρι φαίνεται ότι κάνει his life's work με τους αλκέστ ενώ οι αμεσοέγ είναι φάση μπάντας που προσπαθεί να παίξει κάτι διαφορετικό αλλά χωρίς σοβαρές βάσεις(βλ. τα καπρίτσια του γκομενακίου).

Kalt
18-03-2009, 16:17
ti na pw re mparmpa, se vriskw upervoliko

gousta

Keeper Of The Seventh Son
19-03-2009, 13:53
telika simfwnw me to fthoNgo einai oti na nai o diskos k oi amesoeurs katintisan protzekt sti skia twn alsest. o neige paramenei trelos xitmeiker pantws einai pragmati tromeros sinthetis opote to almpoun kerdizei ta ripits tou k tha zei stis kardies twn euaisthitwn heavy blackened metallers gia arketo kairo

irreligious
20-03-2009, 22:19
δεν ξέρω γι'αυτό το ό,τι να'ναι που λέτε, εμένα μια χαρά συνοχή μου φένετε πως έχει ο δίσκος
και ναι, τρελά χιτάκια ο μάστορας..ευκολοάκουστο και κατεβαίνει μονορούφι.
και απ'το ep περισσότερο μ'αρέσει. για alcest τι να πω?βαρετοί μου είχανε φανεί, αλλά για να επιμένετε ίσως ρίξω καμιά αυτιά παραπάνω.

@μπέρνι-ρε αρχηγέ όταν κάνεις ποστ ότι ο δίσκος γαμάει στο πρώτο λεπτό πως να σε πάρει στα σοβαρά κανείς? και μετά παραπονιέσε που σου την λένε και σε κράζουν? ξέρω, <<βάλε ιγκνόρ>>, αλλά καλά έκαμε ο παρλιάρος και σ'έκραξε.

Marillion
10-11-2010, 11:42
μπαμπ!

το άκουσα γιατί μου είπαν ότι ειναι ποστπανκμπλακμεταλ ουαου.εντάξει κάποια στοιχεία τα έχει αλλά σε γενικές γραμμές ένας μελώ αχταρμάς. λίγη ντρημ ποπ, λίγο σαντεης, λίγο ποστπανκ, λίγο βλαχοίντυ που λέει και ο gg ε και λίγο μπλακ μεταλ (το αφήνω στο τέλος για ευνόητους λόγους). διάθεση υπάρχει μωρέ και καλές ιδέες, αλλά αν δεν βάλεις λίγη τραχύτητα στις γαμωκιθάρες και δεν ρίξεις λίγο την παραγωγή ακούγεσαι τελείως τζούφιος όταν πας να βαρέσεις πιο δυναμικά (όλως τυχαίως θα βόλευε όλα τα υποιδιώματα που μπλέκονται ανεπιτυχώς εδώ). εντάξει δεν λέω να γίνεις και dbeat αλλα πιάσε ένα πιο ΄80s vibe ρε παιδί μου, αφού τέτοια πράγματα λοξοκοιτάς.
επίσης δεν ξέρω τι λέτε για την τραγουδίστρια, άνευρη, βαρετή και ξενέρωτη, τελείως όμως.

carheart
10-11-2010, 12:10
Kωστάκη δεν είναι όλα 80's post punk όμως. Θα μου πεις "αυτό θέλει να είναι όμως!" και εν μέρει θα συμφωνήσω ίσως, αλλά ο τύπος ήθελε να το κάνει έτσι, όπως είναι, και με τέτοιες παραγωγές έχει μεγαλώσει κρίνονας από το παρελθόν του, και το album μπορεί τελικά να μην είναι κάνα μεγάλο album να μας σώσει, αλλά είναι ωραίο ακριβώς όπως είναι, προσωπικά αν τον έβλεπα να προσπαθεί να παίξει αυτούσιο post punk με 80's ήχο θα ξενέρωνα, δεν θα είχε κάτι να πεί, ενώ εδώ έχει, ίσως όχι πολλά, αλλά κάτι έχει να πει και ο Neige εδώ. Όσο κωλοβαράει και δεν ανεβαίνει Νορβηγία να κάνει Το Σωστό, τουλάχιστον βγάζει συμπαθητικά albums

Beyond Within
10-11-2010, 12:28
πριν λίγες μέρες βγήκε φήμη για επανένωση

10-11-2010, 12:33
ούτε για πλάκα δεν παίζει αυτό.

Marillion
11-11-2010, 13:09
Kωστάκη δεν είναι όλα 80's post punk όμως. Θα μου πεις "αυτό θέλει να είναι όμως!" και εν μέρει θα συμφωνήσω ίσως, αλλά ο τύπος ήθελε να το κάνει έτσι, όπως είναι, και με τέτοιες παραγωγές έχει μεγαλώσει κρίνονας από το παρελθόν του, και το album μπορεί τελικά να μην είναι κάνα μεγάλο album να μας σώσει, αλλά είναι ωραίο ακριβώς όπως είναι, προσωπικά αν τον έβλεπα να προσπαθεί να παίξει αυτούσιο post punk με 80's ήχο θα ξενέρωνα, δεν θα είχε κάτι να πεί, ενώ εδώ έχει, ίσως όχι πολλά, αλλά κάτι έχει να πει και ο Neige εδώ. Όσο κωλοβαράει και δεν ανεβαίνει Νορβηγία να κάνει Το Σωστό, τουλάχιστον βγάζει συμπαθητικά albums

ναι ρε άλλωστε για μένα μιλάω πάντα και δεν είναι και ο κανόνας τα λεγόμενα μου, αν ηταν θα μέναμε πίσω στην εξέλιξη πιθανότατα. βέβαια το θέμα δεν είναι να παίξει αυτούσια αλλά να πιάσει γενικότερα το feeling και όχι την φόρμουλα. αυτό θα θελε μια πιο ξερή παραγωγή. όπως ξανάγραψα βέβαια έχει ιδέες και διάθεση άρα κινείται άνω του μετρίου (ε και χωρίς κομπλεξισμούς αν το κανε ο οποιοσδηποτε για πατάτα θα πήγαινε). 0 ή 1 στο χάμερ απ'τον γκοθοντεθά καραγιάννη (οι φιλντς ακούνε morbid angel παλιαδερφές κιετς).

Helm
11-11-2010, 15:19
"0 ή 1 στο χάμερ απ'τον γκοθοντεθά καραγιάννη (οι φιλντς ακούνε morbid angel παλιαδερφές κιετς). "

Έχεις εσωτερική αναπαράσταση του Καραγιάννη;

Marillion
11-11-2010, 15:26
ε όχι δεν τον ξέρω καν και δεν νομίζω να το έγραψα και τόσο στα σοβαρά το αποπάνω.

ikonoklast
11-11-2010, 15:39
Τι είναι η εσωτερική αναπαράσταση και πώς ξέρεις αν το έχεις;

Helm
11-11-2010, 16:34
άμα την ώρα που γράφεις κάτι σου έρχεται υποσυνείδητα "να τι θα έλεγε αυτός σε αυτή την περίσταση".

έχω εγώ πχ δική σου εσωτερική αναπαράσταση. Σε βλέπω και στον ύπνο μου.