View Full Version : [Cinema] Synecdoche, New York (2008)
LokiTricksterGod
09-03-2009, 02:56
ε, χμ. δεν υπάρχουν λόγια. τσάρλι κάουφμαν σκηνοθεσία και σενάριο, φίλιπ σήμουρ χόφμαν πρωταγωνιστής (με όλη την έννοια της λέξης). είναι από κείνες τις ταινίες που αφού τις δείς προσπαθείς να χωνέψεις τι είδες - όχι επειδή ήταν ακατανόητο, αλλά επειδή ήταν... μεγάλο.
μπορεί να βρεθεί κάπου εδώ (http://www.surrealmoviez.info/readarticle.php?article_id=11862), θέλει ένα απλό registration.
ε, ξέρωγω. τσεκάρετε. απλά.
Nodoordonotthereisnotry
09-03-2009, 03:56
Λοιπόν, ήθελα να κάνω thread από την Καθαρά Δευτέρα.... αλλά δεν είχα καιρό να γράψω αυτά που έπρεπε. Ταινιάρα, έπος, o Kaufman έγραψε πάλι, ο Seymour... ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο... Δείτε το απλά. Επειδή σήμερα έχω γενέθλια, παραβλέπω το γεγονός πως τόλμησε να το ανοίξει ο Loki πριν από μένα και δε θα στραβώσω.. πολύ! :D
BURNIN AMBITION
09-03-2009, 04:00
em ti paizei me auth thes na peis 2 logia gia opoion varietai na paei imdb?
Nodoordonotthereisnotry
09-03-2009, 04:11
Μία απλουστευμένη παρομοίωση που δεν θα σου δώσει να καταλάβεις το μεγαλείο της ταινίας, που είναι ο Hoffman και η σχέση του με το περιβάλλον (είτε είναι οικογενειακό, είτε είναι εργασιακό), είναι το παράδειγμα της μπάμπουσκας: Ένα θεατρικό έργο, στο οποίο ηθοποιοί ενσαρκώνουν ηθοποιούς & συντελεστές που ετοιμάζουν ένα θεατρικό έργο, θέμα του οποίου είναι το ίδιο πράμα κ.ο.κ. με στόχο την εξιστόρηση της προσωπικής ιστορίας του σκηνοθέτη, που είναι ο Hoffman.
Μπορείτε να κοιτάξετε το spoiler, δεν είναι κάτι που δε θα διαβάσετε σε imdb, νομίζω, και δεν δείχνει το ζουμί της ταινίας.
BURNIN AMBITION
09-03-2009, 04:47
xm endiaferon akougetai agaphte. tha timisw logika suntomathanx
Parasight
10-03-2009, 10:23
Ρε Μπέρνι, είναι δυνατόν στο άκουσμα του ονόματος του Kauffman να μην πετάγεσαι; Τρέχα ASAP και δες με αυτή τη σειρά Being John Malkovich, Adaptation, Eternal Sunshine of the Spotless Mind! Πωρώσου λέμε!
Το Synecdoche κατέβηκε χτες και θα τιμήσω σήμερα ή αύριο. Τέτοιες περιστάσεις δεν έχουμε κάθε μέρα.
Πολύ, πολύ μεγάλη ταινία.
την εχω κατεβασμενη εδω και κανα μηνα...αλλα ολο προεχουν τα zombies τι να κανομε
cybernaut
07-04-2009, 22:07
παράτα το κρεας κ ριξτο στην κουλτουρα.
Dragonlord
03-09-2009, 10:38
Ε, γουάο.
lebowski
03-09-2009, 13:27
τσάρλι κάουφμαν σκηνοθεσία και σενάριο
Αυτο φτανει._
Drumsick
03-09-2009, 13:36
όχι επειδή ήταν ακατανόητο
lol
Η πιο καμμένη ταινία του κόσμου. Θυμίζει κάπως αυτά τα μπλεξίματα του lynch, αλλά τούτος εδώ το κάνει με πολύ πιο ενδιαφέροντα τρόπο. Δεν ξέρω αν τη παλεύω να την ξαναδώ και δυστυχώς είναι ταινία που θέλει λιώσιμο αν σ'ενδιαφέρει να πιάσεις τι θέλει να πει ο ποιητής.
LokiTricksterGod
03-09-2009, 13:53
έλα ρε, το τι θέλει να πεί ο κάουφμαν είναι αρκετά εμφανές, δεύτερη θέαση θέλει κυρίως για να πιάσεις τις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ χαρακτήρων/γεγονότων και κάτι easter eggs που υπάρχουν διάσπαρτα.
Ingolemo
03-09-2009, 15:36
E, den einai kai arketa emfanes.
Panw katw auta pou me h Drumsick, mono pou egw thelw na thn ksanadw stadar.
Drumsick
03-09-2009, 15:47
Καλα οχι, ψήνομαι να την ξαναδώ κι εγώ τώρα που το ξανασκέφτομαι. Απλά είναι επώδυνη για το μυαλό!
tamagothi
17-01-2010, 04:32
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ*mute*
Πριν ξεκινησει η ταινια θα ηθελα να εχω διθυραμβους για μετα, γιατι ειμαι "fanboy" Kaufmann και οι ταινιες που αναφερει στην πρωτη σελιδα ο Parasight παιρνουν ολες 10/10, αλλα τωρα που την ειδα δε μπορω να το κανω. Μεχρι ενα σημειο της ταινιας ηταν αψογη, απο ενα σημειο και μετα με εχασε λιγακι κυριως γιατι ηταν πολυ κουραστικη και γιατι η δηθενιλα ξεχειλιζε απο τον κωλο του Χοφμαν κυριολεκτικα. Εννοειται σκηνοθεσιες, ηθοποιιες, σεναρια κτλ ολα στο τερμα χτυπησαν κοκκινο, αλλα οκ, θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερη θεωρω. Αυτα τα ολιγα, προτιμω 1000 φορες το Adaptation και εννοειται το Eternal Sunshine, στα οποια υπαρχει ισορροπια.
A ξεχασα να πω οτι αποδειξη των παραπανω ειναι οτι αμοιβαδες σαν τον Dythor γουσταραν απειρα την ταινια κι οτι αυτο θα πρεπε να σας προβληματιζει
KoiliaSamprela
23-10-2010, 23:18
Πριν ξεκινησει η ταινια θα ηθελα να εχω διθυραμβους για μετα, γιατι ειμαι "fanboy" Kaufmann και οι ταινιες που αναφερει στην πρωτη σελιδα ο Parasight παιρνουν ολες 10/10, αλλα τωρα που την ειδα δε μπορω να το κανω. Μεχρι ενα σημειο της ταινιας ηταν αψογη, απο ενα σημειο και μετα με εχασε λιγακι κυριως γιατι ηταν πολυ κουραστικη και γιατι η δηθενιλα ξεχειλιζε απο τον κωλο του Χοφμαν κυριολεκτικα. Εννοειται σκηνοθεσιες, ηθοποιιες, σεναρια κτλ ολα στο τερμα χτυπησαν κοκκινο, αλλα οκ, θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερη θεωρω. Αυτα τα ολιγα, προτιμω 1000 φορες το Adaptation και εννοειται το Eternal Sunshine, στα οποια υπαρχει ισορροπια.
έχεις τα πινκς μου :pink: