PDA

View Full Version : Σε hi-tech «νηστεία» καλούν τους πιστούς επισκοπές της Καθολ

Dragonlord
05-03-2009, 20:56
Σε hi-tech «νηστεία» καλούν τους πιστούς επισκοπές της Καθολικής Εκκλησίας

Δίνοντας μία σύγχρονη... εκδοχή της εγκράτειας κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, ρωμαικαθολικές επισκοπές στην Ιταλία καλούν τους πιστούς σε high-tech «νηστεία» έως το Πάσχα, ζητώντας αποχή από την αποστολή γραπτών μηνυμάτων, τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης τύπου Facebook, τα MP3 και άλλους πειρασμούς...

Η εκστρατεία άρχισε από την επισκοπή της Μόντενα και επεκτάθηκε σε άλλες ιταλικές πόλεις με αποκορύφωμα τις εκκλησιαστικές αρχές του Ρίβολι, οι οποίες συνέστησαν στους πιστούς να μη βλέπουν ούτε τηλεόραση και να καλύψουν τη συσκευή με μαύρο πέπλο.

Η επισκοπή της Μόντενα καλεί, μεταξύ άλλων, τους πιστούς να απέχουν από τα γραπτά μηνύματα κάθε Παρασκευή, αναφέροντας ότι η «ημέρα χωρίς sms» έχει στόχο να εστιάσει την προσοχή στην πολυετή σύρραξη στο Κονγκό, την οποία τροφοδοτεί εν μέρει η μάχη για τον έλεγχο των μεταλλείων τανταλίου, ορυκτού που χρησιμοποιείται ως υλικό στα κινητά τηλέφωνα.

Στη βορειοδυτική πόλη του Τρέντο η εκκλησία δημιούρηγσε μάλιστα ένα «ημερολόγιο τρόπου ζωής» με προτάσεις για αλλαγές στην καθημερινή ζωή των πιστών κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Ενδεικτικά η επιτροπή προτείνει: Αφήστε τα αυτοκίνητα στο σπίτι και πάρτε το ποδήλατο ή το λεωφορείο, σταματήστε να πετάτε τσίχλες στους δρόμους και αρχίστε να ανακυκλώνετε τα απορρίμματα. Χαρείτε τη σιωπή μίας εβδομάδας χωρίς το Διαδίκτυο και χωρίς iPods.

Πάντως, στην Αγία Έδρα επικρατεί σκεπτικισμός για τις προτροπές των ρωμαιοκαθολικών επισκοπών, αν και φαίνεται ότι η οδηγία έχει την έγκριση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ'.

in.gr

discuss!

dopefiend
05-03-2009, 21:14
υπονοείς κάτι? εγώ λέω να αλλάξεις server κι ασ' τ' αυτά!

Dragonlord
05-03-2009, 22:21
Ρε δεν πάτε να κάνετε καμιά νηστεία λέω γω. Οφφτόπικ, θα γίνει κι αυτό αν χρειαστεί. Αν σε κανα μήνα δηλαδή δεν έχουμε βελτίωση από κάποια άλλα πραγματάκια που θα γίνουν σύντομα, θα το προχωρήσω.

Harbinger of Death
05-03-2009, 22:29
Ε τους καθυστέρες.

Dragonlord
05-03-2009, 23:25
Γιατί; Εννοώ, αν δεχτούμε την έννοια της νηστείας ως μη καθυστερημένη.

X
05-03-2009, 23:39
Αν τη δεχτούμε ως μη καθυστερημένη, πολύ καλό θα έκανε σε όλους μας η αποχή απ'αυτές τις πίπες για λίγο καιρό.
Στα πλαίσια μιας θρησκευτικής επιβεβαίωσης της λατρείας και της πίστης στον θεό όμως, είναι άκρως ηλίθια.

stam and the witches
06-03-2009, 02:19
Η επισκοπή της Μόντενα καλεί, μεταξύ άλλων, τους πιστούς να απέχουν από τα γραπτά μηνύματα κάθε Παρασκευή, αναφέροντας ότι η «ημέρα χωρίς sms» έχει στόχο να εστιάσει την προσοχή στην πολυετή σύρραξη στο Κονγκό, την οποία τροφοδοτεί εν μέρει η μάχη για τον έλεγχο των μεταλλείων τανταλίου, ορυκτού που χρησιμοποιείται ως υλικό στα κινητά τηλέφωνα.

Ωραίο αυτό.

Περίεργο βέβαια που το λέει η καθολική εκκλησία, αλλά σωστό.

FIXXXER
06-03-2009, 02:25
Ναι, το Τανταλιο περιμεναν για να φτιαξουν κινητα τηλεφωνα, επισης στο Κονγκο δεν εχουν αλλους λογους για πολεμο, μονο τις εξορυξεις τανταλιου, το οποιο παω στοιχημα δεν υπαρχει πουθενα αλλου στον κοσμο. Καθυστερημενη η οποιαδηποτε εννοια νηστειας με τον τροπο που το εξηγει η Χ, ως αποχη απο καταστασεις που μας πανε πισω στις υποχρεωσεις μας ειναι αναγκαια μαλλον.

Dragonlord
06-03-2009, 08:28
Αν τη δεχτούμε ως μη καθυστερημένη, πολύ καλό θα έκανε σε όλους μας η αποχή απ'αυτές τις πίπες για λίγο καιρό.
Στα πλαίσια μιας θρησκευτικής επιβεβαίωσης της λατρείας και της πίστης στον θεό όμως, είναι άκρως ηλίθια.
Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με επιβεβαίωση ή αν το βλέπει έτσι ο συνειδητά θρησκευόμενος. Νομίζω ότι έτσι το βλέπουν οι απ'έξω. Η νηστεία δεν είναι θεωρητικά μια περίοδος συνειδητής στέρησης, ενδοσκόπησης, απαλλαγής από "παράσιτα" που τραβάν την προσοχή περισσότερο σε υλικές παρά πνευματικές απολαύσεις, άρα ένας τρόπος να έρθεις πιο κοντά στο θεϊκό στοιχείο; Με αυτή την έννοια, δεν είναι πολύ πιο εύστοχη η προτροπή για "hi tech νηστεία" από το γελοίο "δεν τρώω κρέας γιατί νηστεύω, οπότε τσακίζω τηγανιτά καλαμαράκια, ουζάκι και μπιφτέκια σόγιας";

pitchfork
06-03-2009, 10:02
.... πολύ καλό θα έκανε σε όλους μας η αποχή απ'αυτές τις πίπες για λίγο καιρό..

Συμφωνώ. :!:

Raven Lord
06-03-2009, 10:41
για τα fora τύπου er, λένε τίποτα?

X
06-03-2009, 13:40
Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με επιβεβαίωση ή αν το βλέπει έτσι ο συνειδητά θρησκευόμενος. Νομίζω ότι έτσι το βλέπουν οι απ'έξω. Η νηστεία δεν είναι θεωρητικά μια περίοδος συνειδητής στέρησης, ενδοσκόπησης, απαλλαγής από "παράσιτα" που τραβάν την προσοχή περισσότερο σε υλικές παρά πνευματικές απολαύσεις, άρα ένας τρόπος να έρθεις πιο κοντά στο θεϊκό στοιχείο; Με αυτή την έννοια, δεν είναι πολύ πιο εύστοχη η προτροπή για "hi tech νηστεία" από το γελοίο "δεν τρώω κρέας γιατί νηστεύω, οπότε τσακίζω τηγανιτά καλαμαράκια, ουζάκι και μπιφτέκια σόγιας";

Έχεις ένα πόιντ και είναι σίγουρα μια πιο εύστοχη προτροπή, όταν το σκέφτομαι όμως δε μπορώ να αποφύγω τον παραλληλισμό της εικόνας της θεούσας γιαγιάς που φωνάζει στα εγγόνια για όλα τα παραπάνω επειδή είναι "του διαβόλου" και της εκκλησίας που παροτρήνει τους πιστούς σε νηστεία από αυτά. Δεν ξέρω πως το βλέπει το πράγμα ένας συνειδητά θρησκευόμενος.. Γενικά η αντιπάθεια μου για τον χριστιανισμό σαν κόνσεπτ δεν μου επιτρέπει να δω κάτι θετικό στο θέμα, αφού στην τελική τελική περιστρέφεται γύρω από θεούς και δαίμονες.

Raven Lord
06-03-2009, 13:56
το 'χω ξαναπεί ότι στο χέρι του καθενός είναι να πραγματοποιεί τη ζωή που θέλει. καλό είναι η ζωή αυτή να συμβαδίζει με το σεβασμό του σώματος, του πνεύματος και του περιβάλλοντός μας. θεωρώ ότι οι "περιορισμοί" που θέτουμε στους εαυτούς μας πρέπει να προέρχονται από την επιθυμία μας να τους εφαρμόζουμε και όχι με το σκεπτικό να υποστούμε κάποια στέρηση. οι στερήσεις με το ζόρι και με ημερομηνία λήξης (και το επακόλουθο κρεπάλιασμα μετά αλλά ΚΑΙ κατά τη διαρκεια σε πολλές περιπτώσεις) μου φαίνονται πίπες.

FIXXXER
06-03-2009, 14:00
Εγω παλι δεν καταλαβαινω ουτε κατα 1% γιατι να περιοριζει καποιος τον εαυτο του οταν αυτος ο περιορισμος δεν εχει να κανει με πρακτικους λογους, δηλαδη ειτε καποιος να απολαυσει λιγοτερα αγαθα προκειμενου να εχει και ο συνανθρωπος του (ακουγομαι σαν χριστιανος), ειτε γιατι καποιος πρεπει να προσεξει την υγεια του ωστε να μην πεθανει στα 34 του ξερω γω, ειτε γιατι μπορει καποιος να εθιζεται σε κατι κι ετσι να αναγκαστει να περιοριστει γιατι ο εθισμος μπορει να οδηγησει σε χειροτερες καταστασεις. Κατα τα αλλα αν ξερω εγω εχω τον σουπερ οργανισμο και μπορω να μασησω πισσα και να γουσταρω, γιατι να μην το κανω... εκτος κι αν θελει και κανας αλλος πισσα.

pitchfork
06-03-2009, 14:05
Πάντως ντράγκονλορντ με το σκεπτικό σου (που είναι σωστό φυσικά) θα έπρεπε οι καθολικοί παπάδες να λέγανε να κάνουμε αποχή και από το ποδόσφαιρο, τι δουλειά έχει ο θρησκευόμενος άνθρωπος την περίοδο των παθών του κυρίου μας να τραγουδάει να χοροπηδάει και να αλαλάζει σα κάφρος?
Νηστεία κι από κει έπρεπε να ζητήσουν.

Που να τολμήσουν όμως? Κοκοκο όλοι τους για τέτοια θέματα, πλησιάζουμε και σε τελικές φάσεις ch league, πιο εύκολο είναι να πεις του θρησκευόμενου να πάει να χέσει στο Βατικανό παρά να μη δει μπάλα τέτοιες μέρες.

Amnesiac.
06-03-2009, 15:42
το 'χω ξαναπεί ότι στο χέρι του καθενός είναι να πραγματοποιεί τη ζωή που θέλει. καλό είναι η ζωή αυτή να συμβαδίζει με το σεβασμό του σώματος, του πνεύματος και του περιβάλλοντός μας. θεωρώ ότι οι "περιορισμοί" που θέτουμε στους εαυτούς μας πρέπει να προέρχονται από την επιθυμία μας να τους εφαρμόζουμε και όχι με το σκεπτικό να υποστούμε κάποια στέρηση. οι στερήσεις με το ζόρι και με ημερομηνία λήξης (και το επακόλουθο κρεπάλιασμα μετά αλλά ΚΑΙ κατά τη διαρκεια σε πολλές περιπτώσεις) μου φαίνονται πίπες.

Αυτό βασικά.

Harbinger of Death
06-03-2009, 20:05
Εγω παλι δεν καταλαβαινω ουτε κατα 1% γιατι να περιοριζει καποιος τον εαυτο του οταν αυτος ο περιορισμος δεν εχει να κανει με πρακτικους λογους, δηλαδη ειτε καποιος να απολαυσει λιγοτερα αγαθα προκειμενου να εχει και ο συνανθρωπος του (ακουγομαι σαν χριστιανος), ειτε γιατι καποιος πρεπει να προσεξει την υγεια του ωστε να μην πεθανει στα 34 του ξερω γω, ειτε γιατι μπορει καποιος να εθιζεται σε κατι κι ετσι να αναγκαστει να περιοριστει γιατι ο εθισμος μπορει να οδηγησει σε χειροτερες καταστασεις. Κατα τα αλλα αν ξερω εγω εχω τον σουπερ οργανισμο και μπορω να μασησω πισσα και να γουσταρω, γιατι να μην το κανω... εκτος κι αν θελει και κανας αλλος πισσα.

Όχι, αυτό.

Candiru
06-03-2009, 22:52
τα σάιτ της εκκλησίας επιτρέπεται να τα επισκέπτεσαι;

Σε μια προ-ιντερνετ εποχή είπανε ποτέ νηστεία από τα τηλέφωνα, το ταχυδρομείο, κλπ;

Υποπτεύομαι ότι παίζει πάλι το σεξ (δικτυακό σεξ, γνωριμίες, κλπ) γιαυτό και συμπεριέλαβαν το νετ στα μη-νηστίσιμα. ΑΝ το νετ ήταν εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχο της εκκλησίας @@ νηστεία, ολονύκτιο σέρφ θα πρότειναν

Dragonlord
07-03-2009, 10:29
[quote="Raven Lord":342mx0qc]το 'χω ξαναπεί ότι στο χέρι του καθενός είναι να πραγματοποιεί τη ζωή που θέλει. καλό είναι η ζωή αυτή να συμβαδίζει με το σεβασμό του σώματος, του πνεύματος και του περιβάλλοντός μας. θεωρώ ότι οι "περιορισμοί" που θέτουμε στους εαυτούς μας πρέπει να προέρχονται από την επιθυμία μας να τους εφαρμόζουμε και όχι με το σκεπτικό να υποστούμε κάποια στέρηση. οι στερήσεις με το ζόρι και με ημερομηνία λήξης (και το επακόλουθο κρεπάλιασμα μετά αλλά ΚΑΙ κατά τη διαρκεια σε πολλές περιπτώσεις) μου φαίνονται πίπες.

Αυτό βασικά.[/quote:342mx0qc]
Ναι ρε παιδί μου, αλλά πρώτον δε νομίζω ότι θα πει κανένας σοβαρός θρησκευόμενος ότι είναι νορμάλ το κραιπάλιασμα μετά. Και ναι, ξέρω χριστιανούς που δεν το κάνουν. Αυτό προέρχεται από τη μη συνειδητή επιλογή της νηστείας, την επιλογή της ως κάτι αναγκαστικό, ως "έτσι πρέπει", που είναι καταπιεστικό και είναι λογικό να οδηγεί σε υπερκατανάλωση μετά (και κατά τη διάρκεια, αλλά στα "επιτρεπόμενα" είδη). Κάποιος που θα το κάνει επειδή το θέλει πραγματικά δεν έχει λόγο να κραιπαλιάσει, απλώς γυρνάει στους κανονικούς ρυθμούς του. Και προσωπικά συμφωνώ στο να κάνεις τη ζωή που θες/νομίζεις όλο το χρόνο, αυτό κάνω, αλλά δε συμφωνώ στην απόρριψη της νηστείας ως "πίπες". Επιλογή είναι. Δεύτερον, ποιος δεν έχει ντυθεί πχ σε καρναβάλι; Ξέρω ότι σε πρώτη ανάγνωση αυτό θα φανεί ατυχές παράδειγμα, αλλά εννοώ ότι το να ντυθείς μια φορά το χρόνο δε σημαίνει ότι αυτό πρέπει να είναι και σταθερή επιλογή σου για όλο το χρόνο. Έτσι και με τη νηστεία, δε σημαίνει ότι απορρίπτεις τις υλικές απολαύσεις, αλλά για τους προσωπικούς σου λόγους επιλέγεις να τις στερηθείς για ένα διάστημα. Μπορεί να είναι για να τις εκτιμήσεις, μπορεί να είναι για να συνειδητοποιήσεις ότι άλλοι ζουν χωρίς αυτές (μόλις μου ήρθε στο μυαλό το τόπικ για το sleep out), μπορεί να είναι επειδή τα θεωρείς "παράσιτα" που σε αποσπούν από την επικοινωνία με το θεό, μπορεί να είναι για να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι δεν είσαι τα υλικά σου αγαθά και οι απολαύσεις σου, μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά, τα επιλέγεις, δε σε ορίζουν. Υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να κάνει νηστεία, είτε είναι από το κρέας, είτε από το ίντερνετ, είτε από το φιδάκι στο νόκια. Δεν είναι πίπες, πίπες είναι ο τρόπος που βλέπει τη νηστεία το 99% των ελλήνων. Αλλά ο τρόπος που βλέπει το οτιδήποτε το 99% των ελλήνων είναι γτπ, οπότε δε θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση, ας δούμε λίγο την ουσία του πράγματος.

X
07-03-2009, 10:52
Έι, εγώ δε μίλησα πουθενά για νηστεία γενικά και αόριστα. Μίλησα καθαρά στα πλαίσια της θρησκείας και ναι, όπως το βλέπω το εγώ το θέμα, είναι πίπες. Γενικά αυτές τις έννοιες "συνειδητά θρησκευόμενος" και "σοβαρός θρησκευόμενος" δεν ξέρω που πας και τις βρίσκεις και πως τις δέχεσαι στο κεφάλι σου. Για μένα είναι αφηρημένες και ανύπαρκτες.
Στα υπόλοιπα που λες δε διαφωνώ και ίσα ίσα θεωρώ πως τιμά πάρα πολύ κάποιον να επιλέγει να κάνει αποχή απο μια συνήθεια για ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ λόγους. Είναι καταρχήν απόδειξη πως ό,τι κάνεις (κάπνισμα, κρεατοφαγία, ίντερνετ κτλ), το κάνεις, δε σε κάνει. Ο αυτοέλεγχος είναι πολύ σημαντικό πράγμα και πιστεύω προσφέρει πολλά στην αυτοεκτίμηση ενός ατόμου.

Dragonlord
07-03-2009, 11:13
Έι, εγώ δε μίλησα πουθενά για νηστεία γενικά και αόριστα. Μίλησα καθαρά στα πλαίσια της θρησκείας και ναι, όπως το βλέπω το εγώ το θέμα, είναι πίπες. Γενικά αυτές τις έννοιες "συνειδητά θρησκευόμενος" και "σοβαρός θρησκευόμενος" δεν ξέρω που πας και τις βρίσκεις και πως τις δέχεσαι στο κεφάλι σου. Για μένα είναι αφηρημένες και ανύπαρκτες.
wtf, τι το δύσκολο έχουν αυτές οι έννοιες, υπάρχει η πλειοψηφία που είναι χριστιανοί/βουδιστές/σούφι επειδή έτσι τους έμαθαν/"έτσι είναι" και αυτοί που το επέλεξαν συνειδητά και ξέρουν γιατί πηγαίνουν εκκλησία, γιατί κάνουν νηστεία (ή γιατί όχι) κλπ.

X
07-03-2009, 11:18
Ναι οκ, αν συγκρίνεις τους μεν με τους δε, έχει μια βάση.

Magellan
07-03-2009, 11:25
Ντραγκονλορντ, απαντησε μου σε παρακαλω σε αυτο που εγραψα συγκεκριμενα, χωρις ομως να χρησιμοποιησεις το επιχειρημα οτι το 99% των ανθρωπων ειναι γτπ, απλα απο περιεργεια θελω να δω τι θα βρεις λαθος στο ερωτημα μου, το οποιο σαφεστατα δε συμβαδιζει με την αποψη σου γενικοτερα μαλλον.

ΥΓ. Ο Φιξξξερ ειμαι, για καποιο λογο το πισι στο οποιο βρισκομαι ειναι λογκαρισμενο με τον λογαριασμο του Ματζελαν, θα μπορουσα να τα ΓΑΜΗΣΩ ΟΛΑ, αλλα θα κανω λογκαουτ και θα ποσταρω με το δικο μου νικνειμ. Ε το μαλακα χαχαχαχ.

X
07-03-2009, 11:31
Οι έννοιες του αυτοελέγχου/αυτοεκτίμησης/αυτοσεβασμού που ανέφερα εγώ, δεν σε καλύπτουν?

FIXXXER
07-03-2009, 11:51
Οχι, προσωπικα (να το παμε κι ετσι) εχω πληρη αυτοεκτιμηση και αυτοσεβασμο χωρις να χρειαζεται να σταματησω τον εαυτο μου απο το να μη φαει ακομα και εκεινο το τελευταιο burger που με περιμενει στη γωνια, απο το να δω αλλο ενα επεισοδιο Dexter, απο το να κανω τελος παντων κατι το οποιο θα με κανει ευτυχισμενο και δε θα αποβει βεβαια εις βαρος μου ή εις βαρος καποιου συνανθρωπου μου. Δεν καπνιζω, δεν πινω καφε, δεν κανω καμια καταχρηση εκτος απο λιγο ασχημη διατροφη κατα περιοδους και γενικοτερα δε βρισκω το λογο να κανει κατι καποιος που τον βλαπτει, οποτε ισως εμενα μου φαινεται πολυ ευκολο αυτο, τι να σου πω. Αποχη απο το νετ ισως να ηταν λιγο καλη, αλλα απο την αλλη, οταν θα χω σταθερη δουλεια και ζωη γενικοτερα, αποκλειεται να λιωνω στο νετ, ειναι περιστασιακο αυτο.

X
07-03-2009, 12:00
Ρε συ φιξξξερ, πόσο βλάκας μπορεί να είσαι? Είπα εγω πως αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση μπορεί να έχει ΜΟΝΟ όποιος κάνει νηστεία?
Άσε, δε συνεχίζω τη συζήτηση με σένα γιατί θα εκνευριστώ.

edit: Πάντως το οτι το επισόδειο ντέξτερ δε σε βλάπτει, δε σημαίνει οτι σου κάνει και καλό. Σπατάλη χρόνου είναι. Χρόνου τον οποίο, αν έκανες μια αποχή απο ντέξτερς και νετ και πίπες, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για να καλλιεργήσεις τον εαυτό σου πνευματικά με κάποιον τρόπο και να γίνεις καλύτερος ανθρωπος αντί να σαπίζεις και να φυτοζωείς μπροστά σε μια οθόνη (κι αυτό δεν είναι προσωπική επίθεση, ισχύει και για μένα).
Τώρα αν εσύ είσαι 100% εντάξει μ'αυτό που είσαι και με τον τρόπο ζωής σου, πάσο.

FIXXXER
07-03-2009, 12:14
Εννοειται πως δεν ειμαι ικανοποιημενος απο τη ζωη που κανω και θα μπορουσα να εχω κανει πολλα παραπανω πραγματα, αλλα καποια πραγματα δεν ειναι του παροντος, προεχει η ψυχικη υγεια πανω απο ολα, και ο ελευθερος χρονος ειναι πολυ βασικος για αυτην. Κατα τα αλλα, πρωτον μαθε να γραφεις τη λεξη επεισοδιο σωστα, ασε εμενα να ξερω καλυτερα αν ειναι σπαταλη χρονου ή οχι το να δω ενα επεισοδιο Ντεξτα και προς θεου ποτε μα ποτε μην ξαναπεις βλακα εσυ εμενα, ειδικα οταν σε εχω δουλεψει σε τοσα τοπικ που δεν το εχεις παρει πρεφα. Με ειπες βλακα και θα σε αποκαλουσα μωρη μαλακισμενη, αλλα δε συνεχιζω τη συζητηση με σενα γιατι θα εκνευριστεις.

X
07-03-2009, 12:20
Χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχααχαχα.. touche. Ειδικά η επίθεση για το ορθογραφικο!
Χαχαχαχαχ..
Κι όσες φορές με "έχεις δουλεψει" φίλε φιξξξα, το έχεις κάνει με τόσο ηλίθιο τρόπο που απλά εκάνα facepalm και το προσπέρασα. Απέτυχες ακόμα και να με εκνευρίσεις λιγάκι. Ποιόν? Εμένα!
Άντε καλή σου μέρα χαζούλη.

FIXXXER
07-03-2009, 12:24
:lol: Να σαι καλα ρε Μπαρμπαρα πρωι πρωι. Τι ειναι το facepalm. Επισης, πως μπορεις να μετατρεψεις σε φλειμ ενα τετοιο τοπικ, στο οποιο δεν ειπα και τιποτα περιεργο. Δηλαδη γιατι. Ειναι εμφυτο να μοιραζεις βρισιες?

X
07-03-2009, 12:28
Ποιο φλέιμ? Και ποιές βρισιές? Μόνο αλήθειες είπα :)
Φεύγω τώρα όμως.
Μάκια!

FIXXXER
07-03-2009, 12:29
Ευχαριστω να σαι καλα! Φευγω κι εγω βαρεθηκα το τρολιν. Εισαι ηλιθια ρε γμτ.

Candiru
07-03-2009, 12:31
έστειλε φιλια η Χ; Αρρωστη είναι μάλλον στο γιατρό πάει

FIXXXER
07-03-2009, 12:37
Στα φιλια κολλησε ο αλλος, θεε μου, γιατι.

Candiru
07-03-2009, 13:22
περίμενα να δω κορύφωση μπινελικιών και ξαφνικά διαβάζω αβρότητες, η κατάσταση είναι σοβαρή

FIXXXER
07-03-2009, 13:50
Εχω σταματησει να βριζω περα απο κατι ψιλα. :(
Γραψε καμια μαλακια κι εσυ, ευκολο ειναι.

Dragonlord
07-03-2009, 15:15
Ντραγκονλορντ, απαντησε μου σε παρακαλω σε αυτο που εγραψα συγκεκριμενα, χωρις ομως να χρησιμοποιησεις το επιχειρημα οτι το 99% των ανθρωπων ειναι γτπ, απλα απο περιεργεια θελω να δω τι θα βρεις λαθος στο ερωτημα μου, το οποιο σαφεστατα δε συμβαδιζει με την αποψη σου γενικοτερα μαλλον.

ΥΓ. Ο Φιξξξερ ειμαι, για καποιο λογο το πισι στο οποιο βρισκομαι ειναι λογκαρισμενο με τον λογαριασμο του Ματζελαν, θα μπορουσα να τα ΓΑΜΗΣΩ ΟΛΑ, αλλα θα κανω λογκαουτ και θα ποσταρω με το δικο μου νικνειμ. Ε το μαλακα χαχαχαχ.
Γιατί θα έπρεπε η λογική της νηστείας να κολλάει σε όλους; Συγκεκριμένα, γιατί έχεις σκαλώσει πως ό,τι γράφω θα πρέπει να ισχύει και για σένα (συνέχεια από το κρεατοφαγία τόπικ); Ωραία, δεν το καταλαβαίνεις, δεν προσπάθησε κανείς να σε πιέσει/πείσει να νηστέψεις, wtf δηλαδή. Έγραψα αρκετά αναλυτικά κάποιους λόγους για τους οποίους κάποιος ΜΠΟΡΕΙ να θέλει να κάνει νηστεία, αν είναι εκτός της λογικής σου, οκ, προσπέρασέ το, τσάμπα είναι! Κατά τα άλλα και αν επιμένεις να σχολιάσω τη φιλοσοφία ζωής σου όπως την παρέθεσες στο πρώτο ποστ, πηγαίνοντάς το παραπέρα, οι γονείς μου έχουν λεφτά να με ταΐσουν, μ'αρέσει να τον παίζω, γιατί να μην τον παίζω όλη μέρα; Αφού αυτό με ευχαριστεί και δεν ενοχλώ κανέναν σε πρακτικό επίπεδο.
Αν δεν το έπιασες, μόνο ο Σώτος μπορεί να σου εξηγήσει.

FIXXXER
07-03-2009, 15:27
Πολυ σοαβρα τα πηρες, επισης καπου τα εχεις μπερδεψει, εγω δε βγηκα να πω οτι το 99% ειναι γτπ, ο καθενας κανει οτι θελει προφανως. Δεν την ειπα σε κανεναν που γουσταρει να κανει νηστεια απο το σεξ, απο το τσιγαρο, απο το φαγητο, απο τα ιντερνετς και οτιδηποτε αλλο. Συγχωρεσε με αν κανω λαθος αλλα εδω πιο κατω :

Έτσι και με τη νηστεία, δε σημαίνει ότι απορρίπτεις τις υλικές απολαύσεις, αλλά για τους προσωπικούς σου λόγους επιλέγεις να τις στερηθείς για ένα διάστημα. Μπορεί να είναι για να τις εκτιμήσεις, μπορεί να είναι για να συνειδητοποιήσεις ότι άλλοι ζουν χωρίς αυτές (μόλις μου ήρθε στο μυαλό το τόπικ για το sleep out), μπορεί να είναι επειδή τα θεωρείς "παράσιτα" που σε αποσπούν από την επικοινωνία με το θεό, μπορεί να είναι για να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι δεν είσαι τα υλικά σου αγαθά και οι απολαύσεις σου, μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά, τα επιλέγεις, δε σε ορίζουν. Υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να κάνει νηστεία, είτε είναι από το κρέας, είτε από το ίντερνετ, είτε από το φιδάκι στο νόκια. Δεν είναι πίπες, πίπες είναι ο τρόπος που βλέπει τη νηστεία το 99% των ελλήνων. Αλλά ο τρόπος που βλέπει το οτιδήποτε το 99% των ελλήνων είναι γτπ, οπότε δε θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση, ας δούμε λίγο την ουσία του πράγματος.

εχω την εντυπωση οτι το πας πολυ καλα μεχρι πριν την τελευταια προταση. Διορθωσε με αν κανω λαθος. Επισης δεν καταλαβαινω γιατι με μηδενιζεις τοσο, δεν ειπα εγω οτι ειναι ξερω γω μαλακας οποιος κανει νηστεια κτλ, καμια σχεση.

Dragonlord
07-03-2009, 15:42
Bah, δεν το πήρα σοβαρά, κουβέντα κάνουμε, απλά μου λες ότι "δεν καταλαβαίνεις ούτε στο 1% γιατί να περιοριστεί κάποιος όταν δεν έχει να κάνει με πρακτικούς λόγους" και μου ζητάς να σου απαντήσω, δηλαδή τι να σου απαντήσω, σου είχα απαντήσει ήδη στο ποστ που κάνεις κουοτ και λες ότι τα πηγαίνω καλά μέχρι την τελευταία πρόταση. Αν εξακολουθείς να μην το καταλαβαίνεις, οκέη, δεν έχω κάτι να σου απαντήσω!
Όσο για την τελευταία πρόταση, ε, ναι, η λογική "κάνω νηστεία οπότε δεν τρώω κρέας αλλά ξεσκίζομαι στα τηγανιτά θαλασσινά και όταν τελειώσει η νηστεία τρώω μέχρι να πάω στο νοσοκομείο" που έχει το 99% των ελλήνων (μπορεί να είναι και 95 ή 99.5, δεν ξέρω!) είναι γτπ, πώς να το κάνουμε. Άποψή μου στην τελική, αν θες να υπερασπιστείς την άποψη ότι δεν είναι γτπ και καλά κάνουν αφού "ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει", δε θα μαλώσουμε. Δεν είπα να κάνουν κάτι που δε γουστάρουν άλλωστε, απλώς κρίνω αυτό που γουστάρουν.

Raven Lord
07-03-2009, 19:52
Ναι ρε παιδί μου, αλλά πρώτον δε νομίζω ότι θα πει κανένας σοβαρός θρησκευόμενος ότι είναι νορμάλ το κραιπάλιασμα μετά. Και ναι, ξέρω χριστιανούς που δεν το κάνουν. Αυτό προέρχεται από τη μη συνειδητή επιλογή της νηστείας, την επιλογή της ως κάτι αναγκαστικό, ως "έτσι πρέπει", που είναι καταπιεστικό και είναι λογικό να οδηγεί σε υπερκατανάλωση μετά (και κατά τη διάρκεια, αλλά στα "επιτρεπόμενα" είδη). Κάποιος που θα το κάνει επειδή το θέλει πραγματικά δεν έχει λόγο να κραιπαλιάσει, απλώς γυρνάει στους κανονικούς ρυθμούς του. Και προσωπικά συμφωνώ στο να κάνεις τη ζωή που θες/νομίζεις όλο το χρόνο, αυτό κάνω, αλλά δε συμφωνώ στην απόρριψη της νηστείας ως "πίπες". Επιλογή είναι. Δεύτερον, ποιος δεν έχει ντυθεί πχ σε καρναβάλι; Ξέρω ότι σε πρώτη ανάγνωση αυτό θα φανεί ατυχές παράδειγμα, αλλά εννοώ ότι το να ντυθείς μια φορά το χρόνο δε σημαίνει ότι αυτό πρέπει να είναι και σταθερή επιλογή σου για όλο το χρόνο. Έτσι και με τη νηστεία, δε σημαίνει ότι απορρίπτεις τις υλικές απολαύσεις, αλλά για τους προσωπικούς σου λόγους επιλέγεις να τις στερηθείς για ένα διάστημα. Μπορεί να είναι για να τις εκτιμήσεις, μπορεί να είναι για να συνειδητοποιήσεις ότι άλλοι ζουν χωρίς αυτές (μόλις μου ήρθε στο μυαλό το τόπικ για το sleep out), μπορεί να είναι επειδή τα θεωρείς "παράσιτα" που σε αποσπούν από την επικοινωνία με το θεό, μπορεί να είναι για να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι δεν είσαι τα υλικά σου αγαθά και οι απολαύσεις σου, μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά, τα επιλέγεις, δε σε ορίζουν. Υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να κάνει νηστεία, είτε είναι από το κρέας, είτε από το ίντερνετ, είτε από το φιδάκι στο νόκια. Δεν είναι πίπες, πίπες είναι ο τρόπος που βλέπει τη νηστεία το 99% των ελλήνων. Αλλά ο τρόπος που βλέπει το οτιδήποτε το 99% των ελλήνων είναι γτπ, οπότε δε θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση, ας δούμε λίγο την ουσία του πράγματος.

δε διαφωνώ με τη λογική σου, αλλά εξακολουθούν να μου φαίνονται "πίπες" (ο χαρακτηρισμός είναι υπερβολικός) οι περιορισμοί με ημερομηνία λήξης. προτιμάω να κάνω όλο το χρόνο μια συντηρητική διατροφή, χρήση του ιντερνετ, τηλεόραση ή ό,τι άλλο και να πω οκ μια φορά τη βδομάδα/μήνα/δίμηνο κάνω και την κατάχρησή μου. εννοείται ότι το σεξ δεν περιλαμβάνεται στις καταχρήσεις. όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα. :)

X
07-03-2009, 19:57
Η μαλακία?

Nasum
07-03-2009, 20:24
Ωχ γυρισε...

Raven Lord
07-03-2009, 21:59
Η μαλακία?

στην ανάγκη :)