PDA

View Full Version : Tiamat Wien Szene 19.02.09

GuardianOfIvorytower
23-02-2009, 16:51
Tiamat Wien Szene 19.02.09

Τους Tiamat πάντα τους εκτιμούσα, χωρίς να παίζουν το στυλ της μουσικής που ακολουθώ και παρακολουθώ στενά. Βασικοί λόγοι για αυτό τα “Clouds” και “Wildhoney” άλμπουμς τους, τα οποία και θεωρώ και κορυφαία. Τους είχα δει άλλη μία φορά, πριν από περίπου 2 χρόνια στο φεστιβάλ στην Αθήνα με headliners τους Manowar, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν ήμουν και στο σωστότερο mood τότε για να δω τη μπάντα. Παρακολούθησα μόνο από απόσταση.

Αλλά τη φορά αυτά όλα τα σημάδια ήταν σωστά. Και οι Σουηδοί έδωσαν ένα πολύ καλό live. Δημιούργησαν μία πραγματικά πολύ ωραία ατμόσφαιρα, που έδεσε πολύ με το όλο mood που είχα εκείνο το βράδυ και το χιόνι που έπεφτε έξω. Πολύ ωραίος φωτισμός, πολύ καλός και δυνατός ήχος, και αρκετή όρεξη από τα μέλη της μπάντας, με μπροστάρη φυσικά τον mainman Johan Edlund. Το ίδιο έδειξε να το απολαμβάνει και το κοινό, που ήξερε και τα περισσότερα τραγούδια της μπάντας και τραγουδούσε όπου μπορούσε (είτε όπου τους παρότρεινε ο Johan). Ακούστηκαν τραγούδια από όλους σχεδόν τους δίσκους της μπάντας: “Until the Hellhounds Sleep Again”, ”Raining Dead Angels”, “Via Dolorosa” (το αγαπημένο μου από το τελευταίο), “Cain”, “Wings of Heaven”, “Brighter Than the Sun”, “Gaia” (τελευταίο κομμάτι), “Do You Dream of Me?” (ευχάριστη έκπληξη), “The Sleeping Beauty” (στο encore) όσα θυμάμαι. Δυστηχώς ξεχνάω αρκετά. Πρέπει να έπαιξαν άλλο ένα καινούριο, σίγουρα κάποιο από το “A Deeper Kind of Slumber”, και άλλα 2-3 στα περίπου 85 λεπτά που διέρκησε η εμφάνισή τους. Πάρα πολύ ωραίοι. Τους ξαναβλέπω άνετα.

http://img24.imageshack.us/img24/5751/p2190027.jpg (http://imageshack.us)

PS: Support ήταν οι 69 Eyes, πολύ έξω από γούστο μου, πολύ goth rock και τα φωνητικά του τραγουδιστή πάρα πολύ Sisters of Mercy. Οκ για το είδος φαντάζομαι, εμένα δεν μου είπαν και πολλά, πολλά κοριτσάκια πάντως έδειχναν στις μπροστινές σειρές να το απολαμβάνουν χεχε.

After Dark
24-02-2009, 00:12
Χμ, συναυλία ΤΙΑΜΑΤ μετά από καιρό, χωρίς The Ar, Cold Seed, Vote For Love.
Σίγουρα ήταν headliners; :roll:

GuardianOfIvorytower
24-02-2009, 12:47
Ναι ήταν headliners :D

Πάντως το The Ar έλαμψε δια της απουσίας του. Σίγουρα.