PDA

View Full Version : R.I.P. Miika Tenkula

psychotron
20-02-2009, 19:17
Άσχημο νέο για όσους γουστάραμε Sentenced

"Miika Tenkula, former lead guitarist and main songwriter of the acclaimed Finnish band SENTENCED, was found dead at his home earlier today (Thursday, February 19). He was 35 years old."
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=114733 (http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=114733)

Κρίμα γιατί ήταν εξαιρετικός κιθαρίστας και συνθέτης. RIP.

Sand Merchant
21-02-2009, 00:02
*

Tyler_Durden
21-02-2009, 00:36
Πολύ κρίμα πραγματικά... Ήταν μεγάλη μορφή και από τις συμπάθειές μου στους Sentenced τους οποίους γουστάρω πολύ.RIP...

Shrinebuilder
21-02-2009, 01:02
Πολύ νέος ρε πούστη, κρίμα.

Boris-san
21-02-2009, 01:14
Ti krima.aftos o an8rwpos exei grapsei mia diskara ateleiwth k agaphmenh to amok RIP

Snorkmaiden
21-02-2009, 02:39
Πολύ νέος ρε πούστη, κρίμα.

krimas

Strasnic
21-02-2009, 09:29
....end of the road RIP

Candiru
21-02-2009, 10:16
κρίμα, RIP

perfectly flawed
22-02-2009, 04:27
krima pragmatika///aitia thanatou den dothike akoma?kati gia drinking problems diavasa..re paidia mipws na ftiaxete k ena death section?san polloi den pethainoune teleytaia?k se mikres hlikies re pousti mou...krima...r.i.p...so drink to forget and drown all your sorrows...

FIXXXER
23-02-2009, 00:38
Μαλακια, ενας φιλος μου που τους παρακολοθουσε πολυ μου ειπε οτι τα προβληματα αλκοολισμου που ειχε επαιξαν ρολο και στο να διαλυθει το συγκροτημα. 35 χρονων, ελεος. Γαματος συνθετης ηταν, Mourn κτλ.

Ruthless
23-02-2009, 00:44
Sry που σας το χαλάω, αλλά μιλάμε για το άτομο που συνέθεσε το under the runes :?:

Α λάθος μου, το nepenthe εννοούσα. :P

Μεγάλος συνθέτης :!:

Boris-san
23-02-2009, 00:47
Edw 8a sumfwnhsw mazi sou.To kalutero kommati pou egrapse potes.Pws kai den ekrakses th goth fash tous? :P

Ruthless
23-02-2009, 00:49
Το έγραψε όσο γράφει τραγούδια ο Φοίβος. :)

FIXXXER
23-02-2009, 05:37
Ρουθλες, εισαι καραγκιοζακος?

Ruthless
23-02-2009, 10:12
Μετά θάνατον εσείς είστε ικανοί να βγάλετε μεγάλο πολιτικό και ευεργέτη της χώρας και τον Μητσοτάκη ακόμα.

Είπα, sorry αν σας το χαλάω, αλλά μην ξεχνάμε τα προφανή επειδή πέθανε.

Entrancemperium
23-02-2009, 13:10
Ρουθλες, εισαι καραγκιοζακος.

Να δούμε τι άλλη παπάντζα θα πεί η μασκώτ πλεόν του ΕR..

GuardianOfIvorytower
23-02-2009, 17:15
Κοιτάξτε..το Nepenthe μου θυμίζει κ μένα (ιδίως η αρχή του) Bathory έτσι...?

Όπως και να έχει όμως, κρίμα. Πολύ νέος....

Jim Dandy Mangrum
23-02-2009, 17:28
ti 8ymizei? idio to under the runes einai sthn arxh....
tespa, paei kai auto to palhkari...

FIXXXER
23-02-2009, 19:27
Ρε συ Ρουθλες, δεν τον καναμε και Μοτσαρτ τον ανρθωπο, ειπαμε οτι ειχε ενα αλφα επιπεδο σαν συνθετης, ερχεσαι τωρα εσυ να βγαλεις το κομπλεξ σου σε ενα τοπικ αναγγελιας θανατου, ε αμα δεν εισαι καραγκιοζακος κατι αλλο παρεμφερες συμβαινει.

psychotron
23-02-2009, 23:30
Το Nepenthe γενικώς έχει πολλά στοιχεία "δανεικά".
Στιχουργικά ως θέμα έχει αναφερθεί από ένα σωρό κόσμο, από τον Πόε ως τον Καρυωτάκη, μουσικά θυμίζει υπερβολικά (έως είναι ίδιο με το) Under the Runes ενώ ακόμα και η φωνή που ακούγεται στην αρχή είναι κλεμμένη ατάκα του Pacino στο άρωμα γυναίκας (Where’s the booze? Flowing like mud around here).
Οπότε ναι, ρούθλεςς, για αυτό τον τύπο μιλάμε. Αυτόν, που έκανε το μεγάλο έγκλημα. Έτερος εξ ετέρου σοφός πάντως, αν σου λέει κάτι αυτό.
Και βέβαια μιλάμε για τον ίδιο τύπο που έγραψε και τα Dance on the Graves (Lil’ Siztah), May Today Become the Day, Suicider, Noose, Shadegrown, End of the Road, New Age Messiah, ένα σωρό άλλα κομμάτια που κατά τη γνώμη μου είναι ισάξια και καλύτερα από το Nepenthe, αλλά η συνθετική αξία ενός ανθρώπου αρχίζει και τελειώνει για σένα στο ένα και μοναδικό κομμάτι που ξέρεις. Και βγάζεις και συμπέρασμα και γράφεις σε θέμα που αφορά το θάνατο αυτού του τύπου μόνο και μόνο για να πεις κάτι μειωτικό. Κι όταν σε λένε κομπλεξικό ή με όποιο άλλο επίθετο σε έχουν χαρακτηρίσει διάφοροι εδώ μέσα, παρεξηγείσαι, παρόλο που φροντίζεις να συντηρείς το χαρακτηρισμό σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται.

Ruthless
24-02-2009, 00:33
Πέρα από σένα psychotron, αν ρωτήσεις γενικά όσους ξέρουν τους sentenced να σου πουν ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι τους, ε κόβω το πουλί μου πως το nepenthe θα το πουν οι περισσότεροι(με μεγάλη διαφορά μάλιστα).

Αν λοιπόν αυτός ο μεγάλος συνθέτης, όπως τον παρουσιάζετε, το καλύτερο κομμάτι που "έγραψε" ήταν μια φτηνή αντιγραφή επιπέδου Φοίβου(από τον μέγιστο Quorthon μάλιστα - δεν ήταν καν κάτι ψαγμένο underground από της μουσική σκηνή της Βουλγαρίας ξέρω εγώ), ε δε μου κάνει και τόσο μεγάλος.

Το είπα, σε λίγο θα μου βγάλετε και μέγα πολιτικό ευεργέτη της Ελλάδας τον Μητσοτάκη όταν πεθάνει(και δε μιλάω μόνο για την κυβέρνησή του). Ναι, πέθανε, κρίμα, αλλά λίγος ρεαλισμός δε βλάπτει ε;

ΥΓ: Και φίξξξερ, ο γαμάτος συνθέτης είναι λίγο παραπάνω από έναν με μια άλφα ποιότητα ε;

FIXXXER
24-02-2009, 02:52
Ε γαματος ηταν, σταρχιδια μου για το Νεπενθε ουτως η αλλως, εγω ανηκω με τον σαικοτρο και εκθειαζω κυριως τις αλλες συνθεσεις του. Σε παρακαλω που θα μου κανεις τωρα μαθηματα για μουσικη και συνθετες, δε θελω καν να ξερω ποιους θεωρεις εσυ γαματους συνθετες.

Ruthless
24-02-2009, 09:42
OK, τότε αυτό το τόπικ χρησιμεύει για να μας πουν οι μου-σι-κό-φι-λοι του ER πόσο μαλακία τραγούδι είναι το nepenthe.

Ε ρε τι πίπες λέει ο κόσμος για να μην αποδεχτεί πως είπε μαλακίες. :)

carheart
24-02-2009, 10:05
Και τώρα θα έρθει ο Ruthless να εκθειάσει τους Bathory.

Αφήστε τα άλλα, θα έρθει ο Ruthless, να μας μιλήσει για Bathory.

O Ruthless. Για Bathory.

Kalt
24-02-2009, 11:50
Πέρα από σένα psychotron, αν ρωτήσεις γενικά όσους ξέρουν τους sentenced να σου πουν ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι τους, ε κόβω το πουλί μου πως το nepenthe θα το πουν οι περισσότεροι(με μεγάλη διαφορά μάλιστα).

to idio tha sou poun kai gia ton synduasmo Maiden me Fear of the Dark alla de simainei pws einai alitheia

Jim Dandy Mangrum
24-02-2009, 12:16
de kserw ti leei o ruthless, to North From Here pantws skotwnei! :)

Razor
24-02-2009, 12:26
Και τώρα θα έρθει ο Ruthless να εκθειάσει τους Bathory.

Αφήστε τα άλλα, θα έρθει ο Ruthless, να μας μιλήσει για Bathory.

O Ruthless. Για Bathory.

για πες μας εσυ ρε καρχαρτ ΜΕΤΑΛΟ :lol: :lol: :lol: :lol:

carheart
24-02-2009, 12:43
τελικά δεν είναι η Χ αυτή που γουστάρεις ε :wink:

Entrancemperium
24-02-2009, 12:52
Ανοίγει κάποιος ένα τόπικ. Ένα τόπικ για ένα μουσικό που μας άφησε χρόνους.. Για να περνάει κάποιος από το τόπικ και
να λέει ένα ρ.ι.π. Εγώ δεν ήξερα καν πως λέγανε τον κιθαρίστα των Sentenced (οι οποίοι δε μ'αρέσουν εκτός του "North.." και "Shadows..")
και δε θεωρώ ότι είναι καμιά συνθετάρα που θα μνημονεύεται στα επόμενα χρόνια.. Δεν έχει καμία σημασία όμως, κάποιος πέθανε και
κάποιος το σχολιάζει περνώντας από το τόπικ και λέγοντας 2 κουβέντες..

Και σκάει ο μπετόν-αρμέ-βλακας Ruthless-γραφικός του Ε.R. και αρχίζει να ανοίγει τις γνωστές έριδες του σε ένα τόπικ που όσοι μπαίνουν γράφουν R.I.P..
Μπαίνει για να πεί ότι ο Miika Tenkula είναι υπερτιμημένος γιατί ο κιθαρίστας των Battleroar όταν κλάνει βγάζει συγχορδίες που θα τις ζήλευε και ο Beethoven (όχι ο σκύλος, ο συνθέτης ντεε)
και ο Miika είναι κλέφτης γιατί έκλεψε τον Quorthon κλπ..
Ρε αμοιβάδα, τι σημασία έχει; Βλέπεις να υπάρχει κανά νόημα να ανοίξεις flame και ιστορίες για δράκουλες σε ένα τόπικ που έχει τίτλο R.I.P. :?:

Και σκάει και ο γαμιάς του (ΑΖΟΡ) να υποστηρίξει τη μουνάρα του..

Αυτά είναι..

Ουρτττττ..

enitharmon
24-02-2009, 14:05
έχουμε εξισώσει το "γνωστότερο κομματι" με το "καλύτερο κομμάτι"

distortionofperception
24-02-2009, 14:07
Γιατι δεν φτιαχνετε ενα στικι με θανατους να μπαινουν σε μια λίστα να ησυχαζουμε με το καθεναν που πεθαίνει?

Ruthless
24-02-2009, 14:42
Οποιος ψοφά λοιπόν πέρνει άφεση για τις μαλακίες που έκανε στη ζωή του και όλα αυτά ξεχνιούνται ε;

Μάλιστα.

Αυτοί είστε! :thumbsup:

Boris-san
24-02-2009, 17:16
Re malaka to les sa na diepra3e to megisto amarthma!O an8rwpos exei grapsei para polu wraia tragoudia pou den einai kai klemmena htan enas para polu kalos ki8aristas pou eixe thn tragikh katali3h tou na pe8anei sta 35 tou.Kai esu erxesai kai mas les oti ton ek8eiazoume epeidh einai pe8amenos.Prwton prin postareis tis pipes sou ola ta post htan se fash RIP.Kai an pe8anei o mhtsotakhs 8a poun oloi epitelous kai skata ston tafo tou

Ruthless
24-02-2009, 17:34
Ολα ήταν RIP και γαμάτος συνθέτης κλπ κλπ.

Ερχομαι εγώ και λέω όχι και γαμάτος συνθέτης. Μόνο με το nepenthe που έκλεψε(γιατί ξαναλέω δεν είναι δα και κάτι άγνωστο που δε θα το είχε ξαναακούσει το under the runes), πέφτει σε επίπεδα των μεγάλων συνθετών της ελληνκής ποπ. Αμάρτημα δεν ήταν, δε θα καεί στην κόλαση γι'αυτό, αλλά να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη ε;

Λέω ψέματα; Είναι κάτι που δεν έγινε; Είναι άκυρος ο παραλληλισμός; Η μήπως απαγορεύεται να εκφράζω την άποψή μου; Σας χαλά την αισθητική αυτό;

Ανοίξτε τα ματάκια σας και δείτε δυο πράγματα. Δεν εξαγιάζονται όλοι επειδή ψοφάνε.

stam and the witches
24-02-2009, 17:54
Οι Sentenced είναι το μεταλ του 21ου αιώνα λέμε.

Edit: το χέβυ μέταλ.

phthoggon
24-02-2009, 17:56
Όταν υπάρχει ένα άτομο που έχει γράψει 50 γαμάτα κομμάτια (δε μ' αρέσουν οι Σ. εμένα αλλά τουλάχιστον για αυτούς που το πιστεύουν) από τα οποία το ένα είναι κλεμμένο, δε λες ότι είναι Φοίβος, λες ότι είναι ένα άτομο που έγραψε καλή μουσική και έκανε και ένα λάθος/μαλακία. Τώρα αν η ηθική του true heavy metal ή απλά η δική σου ρε παιδί μου δεν επιτρέπει ούτε ένα παραστράτημα και σε βάζει στην πυρά κατευθείαν, τι να σου πω, εγώ πάντως δε το κάνω. Ιδιαίτερα όταν ξέρω πόσο εύκολα αυτό μπορεί να γίνει από τον καθένα, και για κάθε έναν που "πιάνεται" υπάρχουν άλλοι 100 που το κάνουν πιο έξυπνα και δε τους καταλαβαίνει ο κόσμος.

Α, και γενικότερα το κονσεπτ της πνευματικής ιδιοκτησίας σήμερα έχει όλο και λιγότερη σημασία όσο περνάνε τα χρόνια και η μουσική ιστορία μεγαλώνει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

distortionofperception
24-02-2009, 18:00
Α, και γενικότερα το κονσεπτ της πνευματικής ιδιοκτησίας σήμερα έχει όλο και λιγότερη σημασία όσο περνάνε τα χρόνια και η μουσική ιστορία μεγαλώνει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

αυτο ομως είναι ενα ωραίο θεμα όχι σα τη μαλακια που συζητατε και καθετε ο καθε μιικα και γελαει.

distortionofperception
24-02-2009, 18:00

αυτο ομως είναι ενα ωραίο θεμα όχι σα τη μαλακια που συζητατε και καθεται ο καθε μιικα και γελαει.

hvilelos?
24-02-2009, 18:07
Η γαρμπη στο Λαθος εχει κατακλεψει το Painting my Horror και σεις μαλλιοτραβιεστε για σεντενστ

GG*
24-02-2009, 18:20
δεν ξερω αν πρεπει να γελασω με τον γιαγκοναν τον ρουχλες
ή με τους αλλους που δηλωνουν ποσο γαματη μπαντα ειναι οι sentenced
φορ δε πουτς

FIXXXER
25-02-2009, 00:51
Ρε συ Ρουθλες, το κανεις οσο παει και πιο δυσκολο να μη σε προσβαλλω, κι εχω υποσχεθει οτι περαν ελαχιστων χρηστων (που και αυτους εχω σταματησει να τους προσβαλλω, ακομα και τον Καντιρου εχω αρχισει να συμπαθω) δε θα το κανω πια ποτε. Διαβασες πουθενα να γραφω εγω οτι το Νεπενθε ειναι μαλακια? Επειδη ειπα οτι τον εκθειαζω περισσοτερο για τις αλλες του συνθεσεις, σημαινει οτι θεωρω οτι το Νεπενθε μαλακια? Σε ποιο συμπαν συμβαινει αυτο? Στο συμπαν που ερχεται ο τζιτζι αστερισκος με το ηλιθιο αβαταρ (εχει αστερισκο, εξαιρειται απο τον κανονα οτι δεν προσβαλλω ο βλακας) και μας τη λεει κι εμας τους θαυμαστες του Μιικα και σενα τον πολεμιο του? Γενικα, διαβασε αυτα που λεει ο πθογκον και μη μας πρηζεις αλλο, δεν εγινε και τιποτα αν πουν 5-10 ανθρωποι σε ενα θρεντ οτι τον θεωρουν καλο συνθετη, προσπερασε το και ριξε αλλου τη χολη σου ξερω γω, στην τελικη ουτε ξαδερφος μας ηταν ουτε μπατζανακης, κριμα που πεθανε στην ηλικια αυτη αλλα η ζωη συνεχιζεται κτλ κτλ.

Ruthless
25-02-2009, 01:47
OK, βάλτε disclaimer τότε στα RIP threads να μη γράφεται τίποτα άσχημο που μπορεί να σπιλώσει τη μνήμη του νεκρού :!:

Γι'αυτό που λέει ο phthoggon, ε η αναίσχυντη αντιγραφή σε κάτι τόσο γνωστό είναι κάτι που κατακρίνω. Είναι ακριβώς ότι κάνει ο Φοίβος και ο κάθε Φοίβος. Εκτός αν βγήκε ποτέ αυτός και ζήτησε συγγνώμη από τον Quorthon για την αντιγραφή του under the runes(που πραγματικά αμφιβάλλω).

Οσο αφορά το gιgίκι, το φορ δε πουτς το λέει μάλλον για το άβατάρ του. :)

Kalt
25-02-2009, 12:13
Ekei pou oloi stamatoun, o Ruthless sunexizei

http://i115.photobucket.com/albums/n313/el_oso21/duracell_bunny.jpg

irreligious
25-02-2009, 13:07
κ κάποιος την εικόνα με το μαλάκα απ'το σταρ τρεκ που πιάνει το κεφάλι του.

enitharmon
25-02-2009, 14:19
ε!

προσεχουμε τι λεμε για τον καπτεν

fandango
26-02-2009, 10:41
Α ρε Miika, μόνο ο Ruthless ήξερε τι κάθαρμα ήσουν.

RIP.

animae
26-02-2009, 13:32
κ κάποιος την εικόνα με το μαλάκα απ'το σταρ τρεκ που πιάνει το κεφάλι του.

http://www.theaterhopper.com/h_mag/Image/facepalm.jpg

irreligious
26-02-2009, 14:01
αυτό!

Amnesiac.
26-02-2009, 18:35
Θέλω να δω με τι μούτρα θα αντικρύσει τον ΚΟΥΟΡΘΟΝ όταν θα περνάει έξω από τη Βαλχάλα. Έχει να πέσει τρελή ΒΙΚΙΝΓΚ ΠΟΥΤΣΑ :!:

Roswell47
26-02-2009, 19:46
AHAHAHAHAHAHAHAHA :rofl: