Log in

View Full Version : Kreator – Caliban – Eluveitie Wien Gasometer 14.02

GuardianOfIvorytower
15-02-2009, 20:22
Kreator – Caliban – Eluveitie
Wien Gasometer 14.02

Προφανώς και πήγα στη συναυλία για τους Γερμανούς thrashers, αλλά οι Ελβετοί Folk/Melodic Deathers δεν ήταν καθόλου άσχημοι για opening act. Χωρίς να είμαι ο φανατικός του είδους, η ώρα πέρασε ευχάριστα. Σε αυτό ίσως να βοηθάει και η παρουσία βιολιού στη μουσική τους, που σε συνδυασμό με τις κέλτικες μελωδίες τους μου φέρνουν στο μυαλό Skyclad εποχής Irrational Anthems. Τα 40 περίπου λεπτά πέρασαν πολύ γρήγορα, και στο τέλος οι Ελβετοί εισέπραξαν αρκετά χειροκροτήματα.

Από την άλλη, η ώρα δεν πέρναγε καθόλου μα καθόλου με τους Γερμανούς Caliban. Μπορεί για το στυλ τους να παίζουν καλά – δεν ξέρω – αλλά παίζουν ακριβώς αυτό το στυλ που το βαριέμαι τρομερά και δεν έχει να μου πει τίποτα. Επίσης, ορισμένα σημεία μου θύμισαν αρκετά Machine Head (που και αυτούς έχω ακούσει ελάχιστα), το Davidian συγκεκριμένα, το ριφ με τις αρμονικές. Όπως και να έχει, μπορεί και να κάνω και λάθος, σημασία έχει ότι δεν μου έκαναν κλικ και τη μισή ώρα που έπαιζαν την περάσαμε έξω από τον κυρίως χώρο της συναυλίας.

Από τους headliners της βραδιάς ξέρεις τι να περιμένεις. Τρίτη φορά που τους έβλεπα στις τελευταίες τρεις περιοδίες τους, δεν περιμένα τίποτα παραπάνω από αυτό που είδα, δηλάδη ένα πολύ καλό thrash live, στα γνωστά υψηλά standards του γκρουπ. Για άλλη μια φορά πολύ καλή απόδοση από το γκρουπ, σε πολύ καλά επίπεδα και η φωνή του αρχηγού Mille. Και φυσικά το χάρηκε αρκετά και ο κόσμος (η προέλευση του κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα – ούτε πολλοί λίγοι ούτε πάρα πολλοί) και εμείς. Το setlist μοιρασμένο, όπως το συνηθίζουν πάντα. Τα καινούρια τραγούδια λειτούργησαν μια χαρούλα live, και φυσικά ακούστηκαν και αρκετά παλιά κλασικά μέσα στα 90 λεπτά περίπου που διάρκησε η εμφάνισή τους. Το setlist ίδιο με αυτό που είχε ποστάρει ο Razor, το κάνω copy paste:

01. Choir of the Damned - Hordes of Chaos
02. Warcurse
03. Extreme Aggression
04. Phobia
05. Voices of the Dead
06. Enemy of God
07. Destroy What Destroys You
08. Pleasure to Kill
09. People of the Lie (To the Afterborn)
10. Coma of Souls (Corpses of Liberty - Demon Prince)
11. The Patriarch - Violent Revolution
12. Terrible Certainty
13. Betrayer
14. Amok Run
15. Riot of Violence
16. Flag of Hate
17. Tormentor

Αν έχω μία αντίρρηση γενικότερα, αυτή αφορά το setlist, καθώς τα παλιότερα τραγούδια έχουν ακουστεί αρκετές φορές. Ναι είναι κλασικά για το γκρουπ, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες αλλαγές, πχ Toxic Trace αντί για το Terrible Certainty ή κάποιο άλλο από τον ίδιο δίσκο αντί του People of the Lie. Και να μην παίζουν το Phobia :P (χλωμό καθώς το ξέρουν οι περισσότεροι). Προσωπικές απόψεις τα παραπάνω. Και με αυτά, εγώ μια χαρά πέρασα. Highlight προσωπικό για άλλη το Riot of Violence :) .

http://img6.imageshack.us/img6/1450/p2140012fk7.jpg (http://imageshack.us)

Razor
17-02-2009, 15:52
Highlight προσωπικό για άλλη το Riot of Violence :) .

+100, τους πουστηδες μπορει να ειναι κοντα στα 45 (μιλλε και βεντορ) αλλα ακομη το καραεχουν, το ιδανικο για μενα ειναι να βγαλουν αλλον ενα δισκο παρομοιο του hordes , καπακι παγκοσμια περιοδεια και υστερα να το διαλυσουν.

GuardianOfIvorytower
18-02-2009, 13:05
Γίνεται να βγάλουν στο στυλ του Pleasure???? :mrgreen: