View Full Version : [Cinema] Inglourious Basterds (2009)
Phantom Duck
13-02-2009, 18:00
http://en.wikipedia.org/wiki/Inglourious_Basterds
Directed by Quentin Tarantino
Narrated by Samuel L. Jackson
Starring Brad Pitt
τρέιλερ (http://filmdrunk.uproxx.com/?p=9791)
=]
αύγουστο 09 =[
Pinatero
16-02-2009, 15:56
:!: :!:
Kelldorain
16-02-2009, 16:00
Πρωτότυπο φαίνεται
rincewind2k
16-02-2009, 16:35
θα είναι μαλακία και το ξέρετε.
Pitsadoros
16-02-2009, 16:39
if you don't like tarantino (aside from that shitty grindhouse movie) you try too hard
Darkling
17-02-2009, 00:28
ειδα το τρεηλερ καποιες μερες πριν.
καλη φαση μαλλον η διαφορετικη ιδεα (οχι συμμοριομαφιοπεριεργα)
θα δειξει. (οντως, θα δειξει, ακυρο σχολιο.)
old_charlie
17-02-2009, 00:38
To mono sigouro einai oti o brad sto trailer den pei8ei me tin kamia. Makari sto synolo tis tainias na ta kataferei. Min ksexname oti stis tainies tou tarantino simantikotero olwn einai oi ypervolikoi/epivlitikoi xaraktires.
An xreiazotan na kanw mia provlepsi 8a elega oti 8a nai malakia. Alla de xreiazetai.
Nodoordonotthereisnotry
17-02-2009, 18:46
:headbang:
Για να σας βάλω λίγο στο κλίμα..
mrmaiden
17-02-2009, 21:14
To trailer ontos den edose kati to tromero, alla anamenoume... Quentin einai autos!!
Kelldorain
16-08-2009, 00:33
Την Πέμπτη.
Στα διαφημιστικά πάντως η μετάφραση για κάποιο απροσδιόριστο λόγο είναι ΑΔΟΞΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ
το παρατηρησε και ο θρασερ
Phantom Duck
16-08-2009, 01:04
Την Πέμπτη.
Στα διαφημιστικά πάντως η μετάφραση για κάποιο απροσδιόριστο λόγο είναι ΑΔΟΞΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ
γιατί άραγε άλλαξαν την ορθογραφία στη μετάφραση του BASTERDS :?:
Kelldorain
16-08-2009, 01:07
ΑΔΟΞΕΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ λοιπόν \m/
Brazen_Bull
16-08-2009, 01:48
Ο Ταραντινο λεει παιζει με το σεναριο και τις λεξεις σ'αυτη την ταινια, γι'αυτο ο τιτλος.
Shrinebuilder
16-08-2009, 01:54
Βασικά είναι ΑΔΩΞΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ.
αναμένουμε με αγωνία όπως και τα avatar & alice in wonderland
Βασικά Ταραντίνο είναι δεν παίζει να μη γαμήσει.
Τελεία παύλα
Nodoordonotthereisnotry
20-08-2009, 23:37
Μόλις γύρισα, έπος λέμε. :headbang:
Kelldorain
21-08-2009, 01:53
Η ταινία διαφέρει σε αρκετά σημεία από το κλασσικό στυλ ταραντίνο που έχουμε δει, αλλά προσφέρει τις σκηνές που κάνουν τις ταινίες του χαρακτηριστικές. Περισσότερες χιουμοριστικές σκηνές από τις υπόλοιπες χωρίς όμως να κουράζουν και αργός ρυθμός σε αρκετά σημεία, κάτι ίσως ειρωνικό σε αντίθεση με το γενικότερο θέμα της ταινίας. Ερμηνεία Waltz για όσκαρ, Μπραντ Πιτ αν και παίζει λιγότερο από ότι περίμενα εξαιρετικός, soundtrack σε υψηλά επίπεδα και κάποιες κορυφαίες σκηνές
Γενικά πάντως, αν και δεν είναι Kill Bill ή Pulp Fiction:
Υπέροχη ταινία
Και ταινιά της χρονιάς.
Γενικά πάντως, αν και δεν είναι Kill Bill ή Pulp Fiction
για τον πουτσο και οι δυο
asimoulis
21-08-2009, 02:20
πρόσεχε τι βάζεις στον πούτσο σου.
με τόσο σέξυ θέλμα θα έριξες πολλές παχιές
εντάξει ήταν πολύ ωραίο, όχι ακριβώς Ταραντίνο αλλά γι'αυτό ωραιότερο ακόμα. Το μόνο μου πρόβλημα ήταν η βραδυνή που θα άρχιζε 11, άρχισε 11μιση και η ταινία με διάλειμμα κτλ τέλειωσε 2+
επίσης, καταπληκτικό που πέθανε ο Χίτλερ και ο Μπραντ Πιτ φοβερός ως συνήθως.
edit επειδή η πρώτη φράση είναι παρεξηγήσιμη, εννοώ ότι μ'αρέσει που άλλαξε λίγο το στυλ του, όχι ότι δε μ'αρέσει ο Κουέντιν, κάθε αλλο.
asimoulis
22-08-2009, 01:24
χεχε έχω μια αίσθηση ότι είδα μόντι πάιθον...
Η ταινία είναι Instant Classic. Τρομερή η σκηνή με την εικόνα της κοπέλας από τη κάμερα στους καπνούς, με τους άλλους να τους γαζώνουν από πάνω... P. sweet. Επίσης, κάθαρση ρε μαλάκες. Κάθαρση. Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιήσατε αλλά πέθαναν ΟΛΟΙ εκτός των 3ων στο τέλος.
I want my scalps!
Kelldorain
22-08-2009, 16:56
Επίσης υπερβολικό αλλά
" I 've finally made my masterpiece " :touched:
Headphones
22-08-2009, 19:31
γαμησε. και αυτος ο μπραντ πιτ θα επρεπε να παιζει μονο κωμικους ρολους βασικα.
~ladykiller~
23-08-2009, 00:42
evala tin mplouzitsa me ton quentin k piga cinemadaki istera apo poli kairo.
k istera apo pio poli kairo, m'arese k i tainia!
me xalase...
pou edose o allos tous evraious alla allios pos 8a sinexizotan i tainia :roll:
ΕΠΟΣ! φοβεροί όλοι οι ηθοποιοί με κορυφαίους Brand Pitt & κυνηγό εβραίων. Αλλά και η γκόμενα που είχε το σινεμά φοβερό γκαβλάκι και παίξιμο. Ανετα στις τρεις καλύτερες του Ταραντίνο που έχω δει (μαζί με Pulp fiction & Kill Bill).
Αλλά η ελληνική απόδοση του τίτλου έσκισε για άλλη μια φορά: Ρε κάγκουρες δεν είναι θέμα ανορθογραφίας το σκεπτικό του κουέντιν αλλά προφοράς, μια και οι προφορές γερμανικών-γαλλικών-αγγλικών και προπαντός ιταλικών παίζουν σημαντικό ρόλο στο σενάριο και στο χιούμορ! Στα ελληνικά για να γίνει κατανοητό το λογοπαίγνιό του θα έπρεπε να αποδοθεί κάπως έτσι: " 'Αδουξοι μπαστάρδοι " ή " 'Αντοξοι Μπάσταρντοι "
stam and the witches
23-08-2009, 15:07
Παγωτά και οι 3 όταν άρχισε ο άλλος να μιλάει ιταλικά..
Ακόμη γελάω με αυτή τη σκηνή. Το ύφος του Brad Pitt ειδικά ήταν για όσκαρ.
Έπος η ταινία, πήγα σχετικα αρνητικά προκατειλλημένος, αφενός γιατί οι τελευταίες ταινίες του Ταραντίνο δε μου παν απολύτως τπτ, αφετέρου γιατί από αυτά που διάβαζα ήμουν έτοιμος να δω αισθητική για την αισθητική και τπτ περισσότερο.
Ε λοιπόν η ταινία γάμησε, η αισθητική μόνο υπόγεια και ως γενικότερο πλαίσιο, το σενάριο σουρεάλ, οι φάτσες μία και μία (ιδιαίτερη αδυναμία στον μονίμως σπασμένο γερμανό που χε καθαρίσει 15 φασίστες), και δεν περίμενα να το πω ποτέ αλλά ο Brad Pitt είναι στους 4-5 αγαπημένους μου ηθοποιούς πλέον.
Η μουσική Allosanfan στο τέλος, μόνο δέος.
(ιδιαίτερη αδυναμία στον μονίμως σπασμένο γερμανό που χε καθαρίσει 15 φασίστες)
Ο οποίος νομίζω παίζει σε μια ταινία τον πιλότο της φόρμουλα ένα.
Μεγάλη τιμιότητα
Magellan
23-08-2009, 15:34
στο driven
με σταλονε
Tonosalata
23-08-2009, 15:58
loipon tha paw na thn dw simera.
an einai to idio malakia me to bruno pou ekthiazate tha sas steilw pitses pou den exete parageilei.
Tonosalata
24-08-2009, 13:07
wraio htan,thn glitwsate.
eixa k thn damanakh dipla mou.blliax.
LokiTricksterGod
24-08-2009, 13:18
η καλύτερη απ'τις πρόσφατες ταραντίνο, βασικά στην τριάδα με παλπ φίξιον και ρεζερβουάρ.
και ποιός να το πίστευε ότι ο ροθ θα ταν τόσο γαμηστερή φάτσα.
~ladykiller~
24-08-2009, 13:34
eixa k thn damanakh dipla mou.blliax.
tis eftises ta popcorn, mipos!?
το reservoir εντάξει, είχε τις φάσεις του, ήταν πρωτοπόρο ως μια από τις πρώτες του ταινίες, αλλά δεν είχε και κάτι το τόσο ενδιαφέρον. Εγώ το Kill Bill βάζω στη θέση του.
antimusic
24-08-2009, 13:36
ναι αλλά εσύ είσαι ο καντιρού.
Kelldorain
24-08-2009, 13:38
Να γίνει tarantino poll
Τεράστια, λάτρεψα κάθε σκηνή. Μετά το Pulp Fiction η καλύτερή του.
Tonosalata
24-08-2009, 14:49
Να γίνω tarantino τρoll
ayto eida egw.
KoiliaSamprela
24-08-2009, 14:53
Να γίνω tarantino τρoll
ayto eida egw.
και εγώ :sad:
asimoulis
24-08-2009, 23:35
εηριβεντέρτση
αχ ας πει καποιος πως
πιασανε και τον κοντο μαζι με τον μπραντ, αφου αυτος δεν ηταν να παει μαζι. ηταν ο μπραντ, οι 2 που πηγαν και κατανε κιολας και η γκομενα
γτ εχω κολλησει
αφού ο κυνηγός εβραίων ήταν λαγωνικό αστέρι
αχ ας πει καποιος πως
πιασανε και τον κοντο μαζι με τον μπραντ, αφου αυτος δεν ηταν να παει μαζι. ηταν ο μπραντ, οι 2 που πηγαν και κατανε κιολας και η γκομενα
γτ εχω κολλησει
ήταν στη φάση.
meta apauto h scarlett 8a paizei mono se tainies tou woody allen.
Out Of The Body
25-08-2009, 06:06
.
LokiTricksterGod
25-08-2009, 10:07
έλα τώρα, δεν παίζει να 'ταν εβραϊκή προπαγάνδα αυτό, παραήταν απροκάλυπτο. γενικά περισσότερο έμμεση κριτική και στους εβραίους μου φάνηκε να έκανε, δεν ήταν και πολύ κολακευτική η δολοφονική τους μανία.
το εβραϊκό λόμπι του Χόλιγουντ εγκρίνει στάνταρ...
Το εγκρίνει όντως παλιομαλάκα!
Out Of The Body
25-08-2009, 16:03
.
Roswell47
25-08-2009, 16:30
ΕΒΡΑΙΟΣ Ο DYTHOR?
rage for order
25-08-2009, 16:35
κάτι είχα υποψιαστεί.
Dythor ποστ πικ αν φασ και προφίλ με καλό φωτισμό στη μύτη και θα γίνει πολλ
jack the ripper
25-08-2009, 16:54
axxaxaaxxaax
nikolasfluxus
25-08-2009, 19:25
JUDEN?
IN MEIN ER???
ποστ πιξ οφ περιτμημενη τσουτσού του
Out Of The Body
25-08-2009, 21:16
.
Μόλις τέλειωσε και για μένα.
Δεν ξέρω, εγώ είμαι ενθουσιασμένος καθώς μου άρεσαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Από σκηνοθεσία, ερμηνείες, σενάριο, μέχρι και τα κοστούμια. Είμαι όμως ψιλοάσχετος από Ταραντίνο (έχω δει μόνο αυτό, το πατατο Ντεθ Προυφ και το Παλπ Φίξιον) ενώ η παρέα που έχει δει και τα άλλα ήταν κάπως κουμπωμένη, δεν πολυκατάλαβα γιατί.
Και τώρα δεν ξέρω άμα αυτό που αποκόμισα είναι ειλικρινές ή απλά overreacting..:S
<--- το ερωτεύτηκα.
Ωραίο μούβι.
Τη σκηνή στο υπόγειο θέλω να την ξαναδώ πολλές φορές.
Phantom Duck
26-08-2009, 13:18
εξαιρετικό, κι ο ΜΠΡΑΝΤ όντως πρέπει να το γυρίσει στις κωμωδίες. αλλά αστείοι όσοι το βάζουν πάνω από παλπ και ντογζ ε.
Nodoordonotthereisnotry
26-08-2009, 13:52
Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι που δεν έχουν καταλάβει πως κάθε καινούρια ταινία του Tarantino είναι και καλύτερη από την προηγούμενή του. (εξαιρείται το Death Proof, το οποίο είναι ταινιάρα, αλλά ήταν κάπως περιοριστικό όσον αφορά το περιεχόμενό του).
Cloud, ωραία τα λες, substitute επίσης το "β" με το "ν" κι είσαι εντάξει! :D
Phantom Duck
26-08-2009, 14:24
Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι που δεν έχουν καταλάβει πως κάθε καινούρια ταινία του Tarantino είναι και καλύτερη από την προηγούμενή του.
κοίτα, όσο χαζός κι αν είσαι, ούτε συ δε γίνεται να το πιστεύεις αυτό, οπότε κάνε έντιτ.
Nodoordonotthereisnotry
26-08-2009, 14:44
Άντε παίξε με τα κλοπιμαία σου, γιατρέ του αθάνατου ΕΣΥ, κι άσε μας που ξέρουμε από cinema να πούμε τα πράματα ως έχουν.
antimusic
26-08-2009, 14:48
για να μπορείς να πεις "εμείς" θα πρέπει να βρεις ακόμα έναν να υποστηρίζει τις μαλακίες που υποστηρίζεις εσύ.
Nodoordonotthereisnotry
26-08-2009, 14:51
Κλίκα alert.
Όχι δε "πρέπει" να βρω κανέναν, forum είσαι. Αν διαφωνείς με τα λεγόμενά μου, πες το. Από κει και πέρα, μακάριος να'σαι.
Εγώ που δεν είμαι στην ΚΛΙΚΑ λέω ότι δεν γίνεται να ξέρει από cinema οπαδός BEVERLY HILLS.
Nodoordonotthereisnotry
26-08-2009, 14:56
Touche! :D
Brazen_Bull
26-08-2009, 17:45
εξαιρείται το Death Proof, το οποίο είναι ταινιάρα, αλλά ήταν κάπως περιοριστικό όσον αφορά το περιεχόμενό του.
ΡΕ. Το περιεχομενο του ηταν οι γκομενες. Οι γκομενοκαταστασεις και ο τσαμπουκας μεσα σ' ολα.:maikl:
Ενταξει ειναι λιγο πιο κατω απο τ' αλλα, αλλα αν υπαρχει καποια ταινια που απεχει περισσοτερο απο Ταραντινοφαση που ολοι αγαπαμε ειναι το Jackie Brown.
εξαιρείται το Death Proof, το οποίο είναι ταινιάρα, αλλά ήταν κάπως περιοριστικό όσον αφορά το περιεχόμενό του.
ΡΕ. Το περιεχομενο του ηταν οι γκομενες. Οι γκομενοκαταστασεις και ο τσαμπουκας μεσα σ' ολα.:maikl:
Ενταξει ειναι λιγο πιο κατω απο τ' αλλα, αλλα αν υπαρχει καποια ταινια που απεχει περισσοτερο απο Ταραντινοφαση που ολοι αγαπαμε ειναι το Jackie Brown.
Εισαι εντελως ασχετος ρε φιλε... ΤΟ JB ειναι η πιο σοβαρη ταινια ταινια Ταραντινο, η πιο ωριμη αν προτιμας...
Τωρα για το εκτρωμα Death Proof, τι να πω, δειχνει ποσο ασχετος και fanboi εισαι...
Χωρις ιχνος εμπαθειας παντα :)
Brazen_Bull
26-08-2009, 19:23
Κανενα.
Αλλα κατσε να δεις πως το λεγαν...γνωμη;
Κανενα.
Αλλα κατσε να δεις πως το λεγαν...γνωμη;
Kai mena moy aresei to "Load" :-) Vitsia :)
Brazen_Bull
26-08-2009, 23:53
Βιτσια,ΓΟΥΣΤΑ,ναι. Και δεν ειπα οτι το JB ειναι κακη ταινια, μην τρελαθουμε. Απλα δεν ειναι η Ταραντινοφαση που εχει συνηθισει ο ιδιος να κανει. Διαφερει πολυ.
http://img.photobucket.com/albums/v684/Dythor/hmyth.jpg
και στο πικ θρεντ
Out Of The Body
28-08-2009, 01:41
.
Την έκοψα απ' τη μεγάλη, σοβαρέψου.
Out Of The Body
28-08-2009, 03:45
.
Roswell47
28-08-2009, 16:14
Die Juden sind unser ungluck (kein umlaut)
Thn eida kai gw. Eixa na paw cinema apo to Vanilla Sky [tainiara].
To poso apistefth ktl to grapsate kai tha to grapsoun ki alloi. ^^''
To mono pragma pou tha thela na pw se afto to topic einai :
GAMW TIS KREATOELIES
Toso omorfo proswpaki, toso ok swmataki, ntaks h kopela gia x,y
logous den ekane afairesh [pou apo'ti kserw iparxei pithanothta na
se afisoun oules opote einai ena risko] alla re pousth mou as tis bgazan
digitally gamw to krono kai thn hra. Kokkino kafto sinolo ki ets kai oi kreatoelies
oi gamhmenes oi kwlophdhmenes na kanoun MPAM. Aisxos. Kai den eftane mono
afto, erxetai kai to fili me ton mabro sto teloc ws kerasaki sth Black Forest. Aisxos.
Kai kreatoelies, kai fili me nigger ... wayyy too much. Ekserwntas to Jackie Brown,
to opoio de th palepsa na to dw logw prwtagwnistrias kai oxi mono, oi parapanw,
aneta oi xeiroteres stigmes/faseis se tainia tou Tarantino. Meta paei to last part
tou Kill Bill, to opoio nai men skinothetika/senariaka GAMAGE, ALLA. Edw mpainei
mia telia giati den einai afto to thema mas. +_+ A epishs, bash imdb, to rolo tou
Christoph Waltz arxika o Tarantino skeftotan na ton anathesei sto DiCaprio. lol
η ελιά της αυτή της αύξανε την γοητεία!
ion_storm
29-08-2009, 15:14
Xεχε.
Γαμησε η ταινία.
Το σεναριο πολυ ωραίο, εννοώ βασικα το πως συνδέονταν οι σκηνές και οι ατάκες που έσκαγαν όταν έπρεπε.
Έπος η σκηνή όπου
ο Γερμανός τους παίρνει χαμπάρι απο τα δάχτυλα που ζήτησε ποτήρια και η συνέχεια
Ο Waltz ήταν θεός σοβαρος αλλά έβγαζε γέλιο μέσα από την υπερβολή του. η περιγραφη για το πεος αλλα δεν γαμιέται.
Comte de Saint-Germain
29-08-2009, 18:43
Το είδα χθες. Απλά αριστούργημα, εμείς σαπίσαμε στο γέλιο γενικώς, και προς το τέλος είχαμε ψοφήσει στην αγωνία να δούμε τι θα γίνει τελικά. Πολύ εμφανή τα στοιχεία ταραντίνο στην ταινία, αλλά δεν ήταν ότι επαναλαμβανόταν κιολας, κοινώς γαμάτος.
asimoulis
29-08-2009, 19:15
Ο Waltz ήταν θεός σοβαρος αλλά έβγαζε γέλιο μέσα από την υπερβολή του.
σε λίγο θα μας πεις πως ήταν και κωμωδία.
Πολλές κωμωδίες θα ήθελαν να έβγαζαν το γέλιο που βγάζει αυτό :P
ion_storm
29-08-2009, 20:08
Αν δεν αστειεύεσαι παίζει να μην κατάλαβες τι είπα η αλλιώς δες ποστ από πάνω.
casshern
31-08-2009, 12:26
Kill Bill 2
Deathpoof
...και τώρα αυτό!
Κάποιος μας εμπαίζει και νιώθω κάπως άβολα.
Μάλλον δεν θα ξανασχοληθώ με τον εν λόγω.
Κούρασε και κουράστηκε.
Είσαι απαράδεκτος. Πέρνα έξω.
Raven Lord
02-09-2009, 01:38
επιτέλους κάτι καλό από τον ταραντίνο. από τα κιλ μπιλ και μετά πίστεψα ότι το'χασε, αλλά φαίνεται να ξαναβρίσκει το δρόμο του σιγά σιγά.
croissant429
02-09-2009, 01:43
telika oi apopseis diistantai........
anamenomeno itan
Tarantino einai autos:-D
Roswell47
02-09-2009, 01:45
ήρεμα νέος
Diva Plavalaguna
02-09-2009, 02:39
ξεχασα να ποσταρω οτι ΣΧΕΔΟΝ γαμησε αυτο.
Λαντα θεος.
Εβραια (με κρεατοελιες) :pink:
Χιτλερ γτπ.
Πιτ τα γνωστα στανταρ που μας αρεσουν.
Harbinger of Death
02-09-2009, 14:00
Το είδα χθες το βράδυ. Ενώ τον Tarantino τον είχα πάρει για εφετχή και ψιλοπαπάτζα (αν και ικανό σε αυτό που κάνει), εδώ με εξέπληξε. Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ, τη βρήκα καλογυρισμένη και προσεγμένη, απολαυστική.
Με χάλασαν όμως διάφορες ιδεολογικές αηδίες, τις οποίες δεν ξέρω αν η ταινία ήθελε να περάσει σοβαρά. Για παράδειγμα, ήταν τελείως άκυρο να παρουσιάσει τον Γκέμπελς γελοίο, καρικατούρα. Επίσης, στη σκηνή με τους τρεις επιζώντες, μου φάνηκε σαν η ταινία να ήθελε ο θεατής να επευφημήσει, ενώ οι πράξει ήταν εξαιρετικά φρικαλέες. Ήταν σα να έλεγε "αυτοί είναι Ναζί, είναι τέρατα, είναι Ορκ, ό,τι και να τους κάνεις είναι ηθικά δικαιολογημένο". Δεν ξέρω. Γενικά το setting με τα ιδεολογικά του προβλήματα με απέτρεψε από το να απολαύσω την ταινία όσο θα μπορούσα. Αλλά ήταν γαμάτη.
Με χάλασαν όμως διάφορες ιδεολογικές αηδίες, τις οποίες δεν ξέρω αν η ταινία ήθελε να περάσει σοβαρά. Για παράδειγμα, ήταν τελείως άκυρο να παρουσιάσει τον Γκέμπελς γελοίο, καρικατούρα. Επίσης, στη σκηνή με τους τρεις επιζώντες, μου φάνηκε σαν η ταινία να ήθελε ο θεατής να επευφημήσει, ενώ οι πράξει ήταν εξαιρετικά φρικαλέες. Ήταν σα να έλεγε "αυτοί είναι Ναζί, είναι τέρατα, είναι Ορκ, ό,τι και να τους κάνεις είναι ηθικά δικαιολογημένο". Δεν ξέρω. Γενικά το setting με τα ιδεολογικά του προβλήματα με απέτρεψε από το να απολαύσω την ταινία όσο θα μπορούσα. Αλλά ήταν γαμάτη.
Δε νομίζω ότι ήθελε να περάσει οποιοδήποτε ιδεολογικό μήνυμα. Φυσικά τους Ναζί τους παρουσίασε σαν Ορκ, ήταν core element της ταινίας και ο λόγος που η ταινία είναι διασκεδαστική. Είναι σχεδόν politically correct, δεν πρόκειται να προσβάλλει κανέναν και είχε έτσι χώρο να κάνει ότι γουστάρει.
Αλλά γιατί σε πείραξε ο Goebbels-καρικατούρα, δεν το καταλαβαίνω. Αφού όλους καρικατούρες τους έκανε. Μιας και λες για πρόσωπα όμως, μου έκανε εντύπωση που έλειπε παντελώς ο Himmler. Αν και ο Landa είχε αρκετά κοινά στοιχεία, ίσως γι' αυτό.
Raven Lord
02-09-2009, 15:33
ιδεολογικά νομίζω ήθελε να δείξει ότι εξίσου κάφροι γίνονται όλοι σε μια τέτοια κατάσταση. στην κρίση του θεατή είναι αν δικαιολογεί ή όχι τέτοιες συμπεριφορές.
Boris-san
02-09-2009, 16:19
Βασικα και τους αμερικανους καφρους και σκατα τους παρουσιαζει για να βγαζουν κ αυτοι γελιο.Παντως εντελως πολιτικαλυ κορεκτ ειναι>Αμερικανοι στην ευρωπη το 41.Δεν υπαρχει
Αμερικανοι στην ευρωπη το 41.Δεν υπαρχει
ε οκ δε διεκδικει και βραβείο ιστορικής ακρίβειας το έργο έτσι κι αλλιώς.
Εκεί κόλλησες?
Harbinger of Death
02-09-2009, 17:23
Δε με πείραξε ο Γκέμπελς συγκεκριμένα, ήταν ένα παράδειγμα. Οι περισσότεροι Ναζί είναι καρικατούρες στην ταινία (αν και όχι όλοι).
Όσο για το ότι και οι Αμερικάνοι ήταν καρικατούρες, το ίδιο έλεγαν κι οι φίλοι που το είδαμε μαζί. Το θέμα είναι πως τους Αμερικάνους τους παρουσίαζε ως "θετικές" καρικατούρες, γαμάτους over the top τύπους που είναι εντυπωσιακοί, ενώ πχ ο Χίτλερ και ο Γκέμπελς ήταν γελοίοι.
Καλά δεν πήγα να αντλήσω το νόημα του 2ου Παγκοσμίου από το Inglourious Basterds, απλά με χάλασε.
Νομίζω ότι και οι Αμερικάνοι γελοιοποιήθηκαν αρκετά πάντως. Συγκεκριμένα το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η σκηνή bradd pitt και λοιποί με smokin να μη μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα μιας τυπικής ουδέτερης προφοράς και να τους βγαίνει το εντελώς redneck γιάνκι-κο όταν συνομιλούν με τον Γερμανο συνταγματάρχη - πως τον λέγανε - αυτόν που έχει ο βλάκας ο μπορισσαν άβαταρ.
Όσο για το ότι και οι Αμερικάνοι ήταν καρικατούρες, το ίδιο έλεγαν κι οι φίλοι που το είδαμε μαζί. Το θέμα είναι πως τους Αμερικάνους τους παρουσίαζε ως "θετικές" καρικατούρες, γαμάτους over the top τύπους που είναι εντυπωσιακοί, ενώ πχ ο Χίτλερ και ο Γκέμπελς ήταν γελοίοι.
Καλά δε πιστεύω να εννοείς ότι οι ναζί δικαιούνταν αντικειμενικότητας και σεβασμού. Και προφανώς δεν όφειλε να κρατήσει ισορροπίες, επειδή δλδ έκανε τους ναζί γελοίους να κάνει εξίσου γελοίους και όλους τους υπόλοιπους;
Harbinger of Death
02-09-2009, 18:38
Αφενός νομίζω όλοι δικαιούνται αντικειμενικότητα. Αφετέρου, πιο σημαντικό βρίσκω το ότι αν δεν παρουσιάζονται με αντικειμενικότητα, χάνει το νόημά της οτιδήποτε θέλει να πει η ταινία για δαύτους. Γενικά μιλάω ε, δε λέω ότι η συγκεκριμένη ήθελε να πει κάτι για τους Ναζί. Κυρίως επειδή τους έδειχνε σαν καρικατούρες (αν και εδώ που τα λέμε υπήρχαν μερικοί τους οποίους παρουσίασε κανονικούς, πράμα σπάνιο πχ ο Wilhelm ή ο αξιωματικός στο standoff).
antimusic
02-09-2009, 18:40
αγόρι μου ξέρεις τι είναι exploitation;
Harbinger of Death
02-09-2009, 18:51
Αυτό με τους μαύρους δεν είναι; Μη ρίχνεις το επίπεδο της συζήτησης. Εδώ μιλάμε για τους ΝΑΖΙ.
Boris-san
02-09-2009, 19:14
Νομίζω ότι και οι Αμερικάνοι γελοιοποιήθηκαν αρκετά πάντως. Συγκεκριμένα το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η σκηνή bradd pitt και λοιποί με smokin να μη μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα μιας τυπικής ουδέτερης προφοράς και να τους βγαίνει το εντελώς redneck γιάνκι-κο όταν συνομιλούν με τον Γερμανο συνταγματάρχη - πως τον λέγανε - αυτόν που έχει ο βλάκας ο μπορισσαν άβαταρ.
Hans Landa,και αυτο ισχυει
Comte de Saint-Germain
02-09-2009, 21:45
Συμφωνώ και παίζει να ήταν και η πιο αστεία σκηνή σε όλη την ταινία η συγκεκριμένη.
Ω ναι.
Αλλά βάζουμε και κανά σπόιλερ.
antimusic
07-09-2009, 02:30
νταξ πλακίτσα είχε. αντίθετα όσοι λέτε για καλύτερη ταραντίνο εβερ κλπ δεν έχετε καθόλου. ηαρμπιτζεροντεθ δεν είσαι κουτούλης, είσαι βλαξ.
GuardianOfIvorytower
15-09-2009, 12:13
Τα έσπασε η ταινία, πολύ πολύ καλή. Γενικά τα σχόλια σας για την ταινία με βρίσκουν σύμφωνο πάνω κάτω...η σκηνή στο υπόγειο είναι νομίζω από τις καλύτερες της ταινίας
κ νομίζω θυμίζει αρκετά (τουλάχιστον σε μένα) κ Χιτσκοκ - ακόμα κ το όνομα του Άγγλου δλδ - Hicox, δε νομίζω να είναι τυχαίο
pitchfork
15-09-2009, 23:15
Συμφωνώ και παίζει να ήταν και η πιο αστεία σκηνή σε όλη την ταινία η συγκεκριμένη.
Κορυφαίο με διαφορά το αριβεντέρτσι που πετάει στο τέλος ο Μπραντ, έπεσα από τη καρέκλα
Παρακμιακό Εργαλείο
17-09-2009, 00:54
Η σκηνή με το "Gasoline" θα μου μείνει, η γλυκιά Mélanie Laurent και ο Daniel Brühl που μ'άρεσε και στο Goodbye Lenin.
Γαμώτο μου, πάαααλι τα αμερικανάκια "βγαίνουν από πάνω" στο τέλος. Η Αμερική ως "σωτήρας". Κατά τ'άλλα οκ, η σκηνοθεσία του Ταραντίνο δν άφησε περιθώρια να βαρεθώ, η ώρα πέρασε ευχάριστα. 7/10
LokiTricksterGod
17-09-2009, 01:03
Η σκηνή με το "Gasoline" θα μου μείνει, η γλυκιά Mélanie Laurent και ο Daniel Brühl που μ'άρεσε και στο Goodbye Lenin.
Γαμώτο μου, πάαααλι τα αμερικανάκια "βγαίνουν από πάνω" στο τέλος. Η Αμερική ως "σωτήρας". Κατά τ'άλλα οκ, η σκηνοθεσία του Ταραντίνο δν άφησε περιθώρια να βαρεθώ, η ώρα πέρασε ευχάριστα. 7/10
η αμερική ως σωτήρας;;;
τίποτα δεν κατάλαβες!
Παρακμιακό Εργαλείο
17-09-2009, 01:19
Νομίζω είναι πως θα το πάρει κανείς. Εγώ με την παρέα που το είδα το πήραμε έτσι. Ότι δηλαδή πάλι είδαμε ένα αμερικανιά ending. Φυσικά όλο αυτό μπορεί και νά'ναι ειρωνικό από μέρους του Ταραντίνο. No problem.
LokiTricksterGod
17-09-2009, 01:31
όχι, όχι, καθόλου δεν είναι όπως θα το πάρει κανείς, δεν βλέπεις lynch εδώ (που και σ'αυτόν δεν είναι τελείως έτσι αλλά έστω), βλέπεις ταραντίνο, είναι πολύ σαφές το πώς χρησιμοποιεί την υπερβολή, είναι επίσης σαφής και η έννοια του exploitation, άμα ξανακούσω για ελεύθερη ερμηνεία θα πάθω τίποτα, πέρνα έξω!
Παρακμιακό Εργαλείο
17-09-2009, 01:48
Καλά καλά! Περνάω έξω και πάω στον Lynch που την βρίσκουμε οι 2 μας.
[φτουυυ τελικά ποτέ δν πρόκειται να τα πάω καλά με τον Ταραντίνο:P]
Phantom Duck
17-09-2009, 02:30
Νομίζω είναι πως θα το πάρει κανείς. Εγώ με την παρέα που το είδα το πήραμε έτσι. Ότι δηλαδή πάλι είδαμε ένα αμερικανιά ending. Φυσικά όλο αυτό μπορεί και νά'ναι ειρωνικό από μέρους του Ταραντίνο. No problem.
πήρες χαμπάρι ποιος σκότωσε τον χίτλερ;;;
ναι, σπόιλερ, αν δεν το χετε δει μην ανοίγετε την ένατη σελίδα.
GuardianOfIvorytower
17-09-2009, 12:49
πάνω σε αυτό, εκεί που είχαν κάνει σουροτήρι από τις σφαίρες, οι Αυστριακοί στο σινεμά γούσταραν κ βαρούσαν παλαμάκια :grin:
αυτό που μας έδειξε ο Ταραντίνο, είναι πως ο στρατευμένος ή σπαγγέτι κινηματογράφος, δεν ξέρω πώς να τον πω αλλιώς, χαϊδεύει και ικανοποιεί προσδοκίες με συναισθηματικές εξάρσεις. Την σκηνή με τον Χίτλερ και την παρέα του που ζητοκραύγαζαν σαν παιδάκια στην προπαγανδιστική ταινία κάθε που ο ναζί ελεύθερος σκοπευτής καθάριζε έναν αμερικάνο, την νοιώσαμε πολλοί και στο ολοκαύτωμα και γάζωμα των ναζί στο σινεμά και στην τελική σκηνή της ταινίας.
antimusic
17-09-2009, 13:30
ο στρατευμένος ή σπαγγέτι κινηματογράφος
dopefiend
17-10-2009, 02:48
διάβασα λίγο τα σχόλια σας, μόνο σε μένα φάνηκε πολύ μέτρια για ταραντίνο ταινία?
μου άρεσε λίγο περισσότερο από το death proof παρόλαυτα πιστεύω ότι ακολουθεί καθοδική πορεία.
πάντως η πρώτη σκηνή ήταν αρκετά δυνατή, στηρίζουμε ->
http://www.bigfatass.de/bfa/wp-content/uploads/2009/09/perrier_lapadite.jpg
εχει στα σκαριά και Kill Bill 3, αλλά περιμένει να συμπληρωθούν 10 χρόνια από το 2ο για να παίξει ρόλο και η 10+ τότε κόρη της Bride
MaX Payne
17-10-2009, 11:09
ξεμεινε απο ιδεες?
BunnyDee
18-10-2009, 19:20
Καλά, εγώ χάρηκα φάσεις εδώ, αν και όσο νά'ναι μου φάνηκε ότι, όπως το Kill Bill ήταν 1 ταινία σε 2 μέρη, αυτό ήταν 2 ταινίες σε 1 μέρος (η φάση με τους Basterds, και η φάση με την τύπισσα και το σινεμά της - με λίγα λόγια, εγώ ήθελα περισσότερες Basterds φάσεις, αλλά για να πει 'αυτό που πήγαινε να πει' ήθελε και τις φάσεις με την τύπισσα, και τελικά βγήκε τεράστια η ταινία και κούραζε υπέρ του δέοντος κλπ).
Αλλά, εντάξει, εγώ αγαπάω καιρό τώρα πολύ περισσότερο Rodriguez από Tarantino, και είναι... όχι σε καθοδική πορεία, φάση βρίσκω ότι έχει, απλά τό'χει πάρει αλλιώς το πράγμα πια. Και, ναι, την πλάκα του κάνει ο τύπος - σε φάσεις, λέει, είναι απλά ο πιο ακριβοπληρωμένος χομπίστας.
Σόρι που το συζητάω τόσον καιρό μετά που το είδα, μπαηδεγουέι, απλά αυτό έχουν κάτι Ταραντίνοι και τέτοιοι, τους συζητάς πολύ καιρό μετά (και τώρα αναβιώθηκε το τόπικ, τώρα το είδα, είπα να δώσω κι εγώ τα 2c μου...).
Phantom Duck
18-10-2009, 19:38
Αλλά, εντάξει, εγώ αγαπάω καιρό τώρα πολύ περισσότερο Rodriguez από Tarantino, και είναι... όχι σε καθοδική πορεία, φάση βρίσκω ότι έχει, απλά τό'χει πάρει αλλιώς το πράγμα πια. Και, ναι, την πλάκα του κάνει ο τύπος - σε φάσεις, λέει, είναι απλά ο πιο ακριβοπληρωμένος χομπίστας.
Main article: Robert Rodriguez filmography (http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Rodriguez_filmography)
Bedhead (http://en.wikipedia.org/wiki/Bedhead_%28short_film%29) (1991)
El Mariachi (http://en.wikipedia.org/wiki/El_Mariachi) (1992)
Roadracers (http://en.wikipedia.org/wiki/Roadracers) (1994)
Desperado (http://en.wikipedia.org/wiki/Desperado_%28film%29) (1995)
Four Rooms (http://en.wikipedia.org/wiki/Four_Rooms) (1995)
From Dusk till Dawn (http://en.wikipedia.org/wiki/From_Dusk_till_Dawn) (1996)
The Faculty (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Faculty) (1998)
Spy Kids (http://en.wikipedia.org/wiki/Spy_Kids) (2001)
Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams (http://en.wikipedia.org/wiki/Spy_Kids_2:_The_Island_of_Lost_Dreams) (2002)
Once Upon a Time in Mexico (http://en.wikipedia.org/wiki/Once_Upon_a_Time_in_Mexico) (2003)
Spy Kids 3-D: Game Over (http://en.wikipedia.org/wiki/Spy_Kids_3-D:_Game_Over) (2003)
Sin City (http://en.wikipedia.org/wiki/Sin_City_%28film%29) (2005)
The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Adventures_of_Sharkboy_and_Lavagirl_in_3-D) (2005)
Planet Terror (http://en.wikipedia.org/wiki/Planet_Terror) (2007)
Shorts (http://en.wikipedia.org/wiki/Shorts_%28film%29) (2009)
Machete (http://en.wikipedia.org/wiki/Machete_%28film%29) (2010)
ΌΛΕΣ μαζί δε φτάνουν το inglourious basterds, για να μην πάμε πιο πίσω.
ήμαρτον ρε φίλε, θα μας βγει σινεφίλ και το spy kids τώρα να πούμε.
Η βλαμμένη σύγκριση άργησε 9 σελίδες, κάτι είναι κι αυτό.
BunnyDee
18-10-2009, 23:55
Μωρέ, 'η βλαμμένη σύγκριση' είναι επειδή είναι κολλητοί, επειδή πάνε σε συγκεκριμένα πράγματα στην ίδια φάση, και επειδή ξερωγώ μπορεί να τους συγκρίνει εύκολα κανείς από πράγματα όπως το Grindhouse ξερωγώ, εγώ μια χαρά συγκρίσιμους, με συγκεκριμένο τρόπο, τους βρίσκω.
Α, και τα Spy Kids τα έκανε για τα παιδιά του, δε θεωρώ ότι επειδή 'είναι στην φιλμογραφία του' μπαίνουν ντε και καλά στο ίδιο τσουβάλι - χρησιμοποιούμε και το μυαλό μας λίγο, αλλιώς θα τα έκανε το imdb όλα, σε φάση.
~ladykiller~
19-10-2009, 01:14
Α, και τα Spy Kids τα έκανε για τα παιδιά του
'i allios: egina poutana gia ta pedia mou
nikolasfluxus
19-10-2009, 01:25
γαμάει το spy kids
Harbinger of Death
19-10-2009, 12:22
Α, και τα Spy Kids τα έκανε για τα παιδιά του,
...με την έννοια "έχω παιδιά να ταίσω, ας γυρίσω μια παπαριά" ή "αγαπητά τέκνα θα σς γυρίσω μια ταινία να δείτε να γουστάρετε"; :P
Πάντως έχεις δίκιο.
@όλοι
np Anal Cunt - You're all discussing in depth about Tarantino's filmography, way to go, you're all dumbasses
(οι Anal Cunt έχουν γίνει ποστ ροκ τελευταία)
BunnyDee
19-10-2009, 14:05
To 2o, OK: :P
Κι είμαι πιο dumbass από όλους combined, νικάω, ντάξ; ;)
Main article: Robert Rodriguez filmography (http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Rodriguez_filmography)
Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams (http://en.wikipedia.org/wiki/Spy_Kids_2:_The_Island_of_Lost_Dreams) (2002)
Once Upon a Time in Mexico (http://en.wikipedia.org/wiki/Once_Upon_a_Time_in_Mexico) (2003)
Spy Kids 3-D: Game Over (http://en.wikipedia.org/wiki/Spy_Kids_3-D:_Game_Over) (2003)
The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Adventures_of_Sharkboy_and_Lavagirl_in_3-D) (2005)
Μόνο αν βγάλεις το Sin City απ' τη λίστα έχεις δίκιο.
BunnyDee
19-10-2009, 19:23
Εγώ το μόνο που ξέρω, και κάνω την εν λόγω σύγκριση, είναι ότι με τη Mariachi Trilogy (El Mariachi - Desperado - Once Upon A Time In Mexico) είχα ανατριχιάσει πραγματικά από awesomeness, ενώ όσο κι αν έχει πετυχημένα παραδείγματα ο Tarantino δε με έχει κάνει ποτέ να νοιώσω έτσι. Και δεν έχω πει 'έλα τώρα' με τπτ του Rodriguez ποτέ, ακόμα και με τα Spy Kids (ξέροντας τι θα κάτσω να δω) και σ' αυτό που κάνει τον βρίσκω καλό, ενώ τον Quentin 'οπως κάτσει'. Από 'κει και πέρα, το 'η δική του φιλμογραφία είναι πιο γαμάτη από τη φιλμογραφία του άλλου', το ότι είναι πιο όνομα και πιο 'σινεφίλ' FFS, δε μου λέει τίποτα.
Dekatria
19-10-2009, 21:20
sin city kai planet terror einai poly kales re.proswpika maresoun pio poly apo inglourius basterds, xwris na simainei oti to inglourious den einai kalo
GuardianOfIvorytower
19-10-2009, 21:23
Sorry κιόλας αλλά From_Dusk_till_Dawn χώνει τη Γη κ το Σύμπαν :dfinger:
antimusic
19-10-2009, 21:28
...επειδή τοχει γράψει ο ταραντίνο.
GuardianOfIvorytower
20-10-2009, 11:19
είναι το σκηνοθετικό touch Rodriquez
ανεβηκε σε screener για οποιονα θελει
atom_smasher
14-11-2009, 13:19
Λοιπον το ειδα χτες. Πολυ καλή ταινία. Παιζει να ναι και η καλυτερη του Ταραντινο για μενα.
Parasight
14-12-2009, 13:42
Κι εγώ χτες το είδα επιτέλους και ήταν απολαυστικότατο. Αλλά μη λέμε υπερβολές όπως ο παραπάνω, πάνω από Reservoir και Fiction είναι αδύνατο να μπει.
ikonoklast
19-12-2009, 16:26
ο στρατευμένος ή σπαγγέτι κινηματογράφος
χαχαχαχαχαχα bump!!
Μπάχαλα και σφαγές tarantino με tarantella απο πίσω. :touched:
ikonoklast
19-12-2009, 19:18
Μεταξύ μας πάντως, αν το γύριζε στη μισή διάρκεια και έβαζε λίγο gore παραπάνω θα ήταν το καλύτερο και πιο σφιχτοδεμένο nazisploitation όλων των εποχών.
Επίσης, Harbinger of Death είσαι βλάκας!!
BunnyDee
20-12-2009, 13:33
Μεταξύ μας πάντως, αν το γύριζε στη μισή διάρκεια και έβαζε λίγο gore παραπάνω θα ήταν το καλύτερο και πιο σφιχτοδεμένο nazisploitation όλων των εποχών.
+1
Parasight
20-12-2009, 19:42
Ακόμη και έτσι, το καλύτερο τέτοιο είναι 8)
δεν θα ήταν ταραντίνο φάση όμως
αν και τεραστιος ΕΧΘΡΟΣ του ταραντινο (δεν μου αρεσει ουτε μια ταινια του), αυτη κααααααατι πηγε να πει αλλα στην μεση περιπου εκανε κοιλια