PDA

View Full Version : High Definition κτλ.

Amnesiac.
01-02-2009, 01:05
Για πείτε τι codec χρειάζομαι για να βλέπω hd ταινίες στο Μάκη. Κάτι x264 είναι αυτό που ψάχνω; Κατεβάζω μια τανία τώρα τέτοιας μορφής και είναι 1,5 gb, δε θα έπρεπε να είναι παραπάνω αν ήταν hd;

Η ανάλυση του (του Μάκη) είναι 1680x1050 οπότε υποθέτω ότι ψάχνω μόνο για 720p ταινίες ε;

Γενικά είμαι εντελώς άσχετος με το όλο πράγμα, οπότε διαφωτίστε με plz.

Και για να μην ανοίγω άλλο τόπικς, υπάρχουν dvd players (για τηλεόραση ε, όχι υπολογιστή) που να υποστηρίζουν hd codecs;

Αν όχι πείτε μου κάποιο ΦΤΗΝΟ dvd player που να παίζει αρχεία divx και να εμφανίζει και υπότιτλους και να έχει και usb θύρα. Ο Ντράγκονλορντ έχει ένα αλλά δεν ξέρω αν ήταν φτηνό. Λέγε ρε.

Amnesiac.
01-02-2009, 01:10
Λοιπόν έχει ο πατέρας μου ένα dvd player το οποίο είναι συνδεδεμένο στην τηλεόραση με hd καλώδιο και γράφει πάνω ότι υποστηρίζει όλες τις hd αναλύσεις. Εφόσον είναι dvd και όχι μπλουρέι, τι χρειάζεται τα hd καλώδια; Υπάρχει περίπτωση να παίζει αρχεία hd; Α, έχει και 40gb σκληρό; Δεν έχω το manual πρόχειρο αλλίως το κοίταζα μόνοσμ.

cloud
01-02-2009, 01:16
Πρακτικά ναι ψάχνεις για 720p, όχι πως σε χαλάνε και οι 1080 απλά δε θα δεις διαφορά αφού η 1680*1050 δεν είναι full hd. Και ναι x264 codec ψάχνεις, απ'ότι βλέπω για macos+quicktime βάζεις αυτό http://perian.org/

1.5 GB και μένα πολύ μικρό μου φαίνεται. Όσες HD είχα κατεβάσει έφταναν τα 6 GB. Το .mkv/h264 δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι και HD, πρέπει να έχει και την ανάλογη ανάλυση.

Amnesiac.
01-02-2009, 01:25
Θενξ. Αν ξέρεις απάντησε μου και στο δεύτερο ποστ πλιζ.

Α και μια χάρη, μπορείς να μου βρεις ένα οποιοδήποτε βίντεο, μικρό σε διάρκεια για να μη κατεβάζω 5 ώρες, που να είναι 720p και σε rapidshare για να δω αν θα το παίζει χωρίς κολλήματα ο Μάκης;

cloud
01-02-2009, 01:46
http://www.nasa.gov/multimedia/hd/index.html

Για δες αυτά, δε τα δοκίμασα αλλα λογικά θα σε βοηθήσουν.

Για τα επιτραπέζια δεν ξέρω πολλά. Αν έχει σκληρό και hdmi τότε λογικά ναι παίζει HD. Μπορεί ας πούμε να είναι παλιότερο και να υποστηρίζει HD-DVD (που θεωρείται πλέον obsolete) αντί για blu-ray.

cloud
01-02-2009, 01:58
http://www.digital-digest.com/movies/movie_index.php

Κι άλλα HD trailers εδώ.

Amnesiac.
04-02-2009, 20:47
Και για να μην ανοίγω άλλο τόπικς, υπάρχουν dvd players (για τηλεόραση ε, όχι υπολογιστή) που να υποστηρίζουν hd codecs;

Αν όχι πείτε μου κάποιο ΦΤΗΝΟ dvd player που να παίζει αρχεία divx και να εμφανίζει και υπότιτλους και να έχει και usb θύρα. Ο Ντράγκονλορντ έχει ένα αλλά δεν ξέρω αν ήταν φτηνό. Λέγε ρε.

Πείτε ρε μουνιά. Δε πιστεύω να είστε απ'αυτούς που ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΝΕ :?:

Ο αντμίν τι κάνει; Μόνο για να μας γαμάει το φόρουμ τον έχουμε; Καλά ήμασταν και χωρίς αυτόν :!:

Dragonlord
04-02-2009, 21:08
φτηνό ήταν αλλά δεν παίζει όλους τους υπότιτλους και όλα τα φορμάτ βίντεο και μου χει σπάσει τα νεύρα λίγο. νομίζω ένα απλό δβδ και ένα hd player της western digital (κανα 90αρι ευρώ έχει) είναι καλά. Αλλά ρε πούστη δεν μπορείς να συνδέεις κανα λάπτοπ; εγώ μακροπρόθεσμα αυτό θα κάνω.

Amnesiac.
04-02-2009, 21:13
:!:

Δε τοχα σκεφτεί αυτό :!:

Για βρες μου ένα τέτοιο σκληρό αν δε βαριέσαι, με μια πρόχειρη ματιά σε e-shop και plaisio δε βρήκα WD.

Dragonlord
04-02-2009, 23:48
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1191187 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&product=1191187)
Αυτό εννοούσα, και αυτή είναι η φτηνότερη τιμή που βρήκα απο σκρουτζ:
http://www.eworld.com.gr/details.php?prod=1191
Δεν είναι δίσκος, είναι player στο οποίο μπορείς να συνδέσεις usb flash ή εξωτερικό δίσκο. Δεν το έχω ψάξει πολύ γιατί δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αλλά υποτίθεται ότι παίζει τα πάντα (ή σχεδόν) και με υπότιτλους. Το καλό είναι ότι βγάζουν firmware updates, που σημαίνει ότι λογικά και κάτι νέο να βγει θα το υποστηρίξει.

rincewind2k
05-02-2009, 00:01
ρε δοκίμασε και να συνδέσεις το eee με την τηλεόραση μέσω vga. ένα msi wind που είχα δει σχετικά καλά τα κατάφερνε.

Dragonlord
05-02-2009, 12:48
Για νέτμπουκς έχω διαβάσει ότι δεν την παλεύουν για 1080, όμως αν μιλάμε για τη 19άρα που είχες σίγουρα δεν τα χρειάζεσαι. 720 λογικά θα παίζει το εεε.

cloud
05-02-2009, 12:59
Αν έχετε προβλήματα με choppy playback ή αποσυγχρονισμό εικόνας/ήχου στο pc σας όταν βλέπετε HD, δοκιμάστε CoreAVC codec. Υποτίθεται πως είναι πολύ πιο καλός στην αναπαραγωγή HD και όντως όταν τον δοκίμασα η διαφορά ήταν ορατή. Το κακό είναι πως δεν υπάρχει free έκδοση αλλά ξέρετε εσείς.

CrippleHorse
06-02-2009, 18:52
Το dvd μπορεί να έχει έξοδο υψηλής ανάλυσης μόνο και μόνο για να κάνει upscale την εικόνα αυτό αντί για την τηλεόρασή σου και να τη μεταφέρει ψηφιακά εκεί. Το upscale είναι η μετατροπή της εικόνας του βίντεο στην ανάλυση της οθόνης σου. Στις crt δε χρειαζόταν κάτι τέτοιο αλλά στις lcd/plasma γίνεται αναγκαστικά και η ποιότητα της επεξεργασίας του upscaler παιζει ρόλο στο πόσο καλή είναι η εικόνα. Κυρίως αφορά στο πόσο θα καταφέρει να μη θολώσει ή το πόσο θα φαίνονται compression artifacts. Μάλλον στο setup θα έχει επιλογή για το αν θα κάνει upscale το σήμα ή θα το μεταφέρει όπως είναι. Δοκίμασέ και τα δύο, ανάλογα με το πόσο καλό player και πόσο καλό upscaler έχει η οθόνη, results may vary.

Όσο για players που να παίζουν αρχεία video με hd codecs, δεν έχω ακούσει κανένα να υπάρχει ακόμα και σίγουρα όχι dvd. Αν και το h264 ειναι το codec των bluray ουσιαστικά. Eπίσης σίγουρα δε θέλουν κάτι τέτοιο να γίνει γιατί θα ενθαρρύνει την πειρατεία, αλλά αργά ή γρήγορα θα το βάλουν. Εγώ θά'λεγα αν έχεις τέτοια γούστα να κάνεις ένα home theater pc που κάνει ίδιες δουλειές με όλα αυτά και να την καταβρείς.

Ναι, το core είναι άψογο για H264 και κάνει και σωστό deblocking με πολύ εμφανή ανωτερότητα στην εικόνα. Με το ffdshow έβλεπα artifacts, χώρια που κάτι έχουν κάνει και καταρρέει και το κάνεις reinstall κάθε λίγες μέρες.
Πάντως δεν είναι μόνο για hd το h264, ειναι καλύτερο απο xvid κι έτσι χρησιμοποιείται γενικά, απλά όχι τόσο συχνά όταν δεν είναι απαραίτητο. Δύσκολα να βγει hd ταινία με κάτω απο 4,5 γιγα όγκο και να βλέπεται.

Amnesiac.
16-02-2009, 10:14
bump :!:

Έγινα χάκερ και σύνδεσα το ιιι πισί με την τηλεόραση με vga καλώδιο και είδα και ταινία μάλιστα :!:

Για πείτε τώρα πώς γίνεται να έχουμε και ήχο από την τηλεόραση αντί για το λαπτοπ.

rincewind2k
16-02-2009, 11:23
αρχικά ελπίζεις η τηλεόρασή σου να έχει audio in, και εν συνεχεία αφού τσεκάρεις τι βύσματα χρειάζεσαι, πας και αγοράζεις ένα ανάλογο καλωδιάκι που να βγάζει σε minijack και το συνδέεις με το eee. έχε υπόψιν σου οτι μπορεί μετά να πρέπει να επιλέξεις audio source από το menu της τηλεόρασης.

Dragonlord
16-02-2009, 11:54
Ακόμα και αν δεν έχει audio in παίζει λύση. Αν έχεις ps2 την έχεις ήδη. Είναι μια μαλακία που από τη μία είναι scart βύσμα (αυτό με το οποίο συνδέεις dvd player στην τιβί) κι από την άλλη 3 υποδοχές για vga in/audio in/wtf. Κανα ευρώ πρέπει να κάνει, δεν έχει καλώδιο, ανταπτοράκι είναι. Στέλνεις εικόνα όπως τη στέλνεις ήδη, και για ήχο βγάζεις καλωδιάκι από το audio out του eee (φαντάζομαι θα έχει για ακουστικά).

CrippleHorse
16-02-2009, 18:58
Ναι, απο το line out καλύτερα όμως. Δε φαντάζομαι ότι ταυτόχρονα θα το έχει και σε ηχεία pc.
Στανταρ έχει audio ιν η τηλεόραση, απλά θα είναι δυο μπανάνες με left και right και θα πρέπει να φεύγει μικρό βύσμα από την κάρτα ήχου που να καταλήγει στις μπανάνες.
Αν έχεις όμως σύγχρονη κάρτα γραφικών με dvi έξοδο, βάλε καλώδιο με dvi που καταλήγει σε hdmi (για hd οθόνη δε μιλούσαμε;) και θα μεταφέρεις το σήμα χωρίς απώλειες (το vga δεν είναι υψηλή ανάλυση). Σε μερικές κάρτες μπορείς να μεταφέρεις και τον ήχο από το ίδιο καλώδιο κι όλας.

Amnesiac.
12-03-2009, 20:20
Χμ για να μην ανοίγω άλλο τόπικ, αν και δεν έχει σχέση με το θέμα μας, είχα διαβάσει παλιά για προγράμματα που ενσωματώνουν τους υπότιτλους στο .avi ώστε να μπορούν και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν αρχεία .srt να απολαύσουν τις αγαπημένες τους ταινίες με καλή παρέα και υπότιτλους.

Για πείτε τέτοια προγράμματα.

Dragonlord
12-03-2009, 21:08
δεν ξέρω λόγω λίνουξ, αλλά φαντάζομαι ότι με ένα σερτς στο download com για embed srt avi κάτι θα βρεις.

Amnesiac.
13-03-2009, 00:08
Έφαγα τον κόσμο ολάκερο αλλά το μόνο που βρήκα ήταν το mpeg2 works 4, το οποίο όμως δεν είναι δωρεάν και δε μπόρεσα να βρω λινκ που να δουλεύει. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Όχι οικονομικά ε, με ένα σωστό λινκ. Ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα που να κάνει αυτή τη δουλειά.

Α, για Mac ε.

Ingolemo
18-03-2009, 18:28
Έφαγα τον κόσμο ολάκερο αλλά το μόνο που βρήκα ήταν το mpeg2 works 4, το οποίο όμως δεν είναι δωρεάν και δε μπόρεσα να βρω λινκ που να δουλεύει. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Όχι οικονομικά ε, με ένα σωστό λινκ. Ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα που να κάνει αυτή τη δουλειά.

Α, για Mac ε.

Me ligo psaksimo vrhka ayta:

http://www.apple.com/downloads/macosx/video/submerge.html

http://avidemux.sourceforge.net/

To prwto fainetai na kanei arkivws auto pou thes, to deutero einai kati san to virtualdub gia mac, exei filter gia subtitles.

Twra an einai kala kai pws douleuoun akrivws den kserw, den exw mac :p