View Full Version : Κινηματογράφοι και καθυστερημένοι
enitharmon
30-01-2009, 11:56
de sou ftaiei tipota o allos pou plirwse 7-8euro kai goustarei. teinw na kataliksw oti kalitera dvd/divx spitaki kai ti sinema kai malakies. Autoi einai oi klassikoi sixamenoi typoi.
ε καπως ετσι. ειχα πολυ καιρο να παω σινεμα, κυριως γιατι οι τιμες παραεχουν ανεβει και δεν ειχα ορεξη να τα δωσω για μια ταινια που μπορεις να τη δεις και σπιτι σου το ιδιο καλα και τον τελευταιο μηνα πηγα δυο φορες και ηταν λιγο εκνευριστικο παλι. ευτυχως παω σε σινεμα που παιζει τα εργα στα αγγλικα και οι καθυστερημενοι δεν ειναι τοσο πολλοι, οποτε δε θελω να σκεφτομαι τι συμβαινει στο σινεμα της γειτονιας. αν πλεον παω να δω μια ταινια που πραγματικα περιμενω και θελω και υπαρχουν τετοιοι τυποι στο σινεμα, θα σηκωθω να φυγω. καλυτερα σπιτι
πειτε γιατι δεν πατε πια σινεμα
Για τους εξης απλους λογους:
1. Δεν θελω να δινω χρηματα σε οχετους μαλακιας. Θα μπω στη διαδικασια ακομη και χωρις παρεα για ιδιαιτερα καλη ταινια που πιθανον να χανει εκτος κινηματογραφικης αιθουσας.
2. Με ενοχλει ο φονικος συνδυασμος δυνατου ηχοσυστηματος σε ακαταλληλη αιθουσα. Αρκετες φορες νιωθω μετα το τελος της προβολης σαν να εχω hangover.
3. Aν στα παραπανω προστεθουν και σιχαμενοι που αντλουν ικανοποιηση απο το να ενοχλουν τους γυρω τους και γενικοτερα κοινο με ελλειψη κοινωνικου γιγνεσθαι, ε, καπου η πληγη μεγαλωνει και δεν βρισκω το λογο να την ανοιξω κι αλλο.
4. Σε μικροτερη κλιμακα με ενοχλουν οι μυρωδιες σε κλειστο χωρο.
Parasight
30-01-2009, 12:14
Πάω πια πολύ αραιά (μια φορά το τρίμηνο πάνω-κάτω και αν) κυρίως λόγω των τιμών. Για 2 άτομα είναι 2x8=16 ευρώ, σε κάτι κωλοVillage 2x9=18. Βάλε και τίποτα ποπκορν-ψιψιψόνια που θα πάρεις, πάμε στα 25-30 ευρώ. Το σινεμά είναι φτηνή διασκέδαση κατά τα άλλα.
Και σαφώς και συμφωνώ στο θέμα με τα μαλακισμένα που μιλάνε/κάνουν πλάκα/χρησιμοποιούν κινητά/κλπ μέσα στην αίθουσα.
Σε τελική ανάλυση, ναι, σπίτι στον καναπέ και με καλή παρέα αν προκύψει. Να'ναι καλά το ραπιδοσέρι που βρίσκουμε τα πάντα. Αν το κλείσουν κι αυτό, θα βρούμε πάλι κάποιον τρόπο :P
Ruthless
30-01-2009, 12:21
Λόγω τιμών κυρίως.
Επίσης 40άρα full HD είναι υπεραρκετή. Συν χαλαρώτητα σπιτιού, συν επιλογή χρονοδιαγράμματος όπως θες, συν επανάληψη σκηνών, συν διάλειμμα για τουαλέτα όποτε θες, συν κατανάλωση οτιδήποτε θες. ΟΚ, divxάκι στις καινούριες, αλλά πλέον αρχίζω να τα κόβω και να βλέπω σχεδόν αποκλειστικά 720+p. Καλύτερα υπομονή κανά δίμηνο να το βρω σε καλή ποιότητα παρά screenerάκια της πούτσας.
Κατά τα άλλα τι έγινε θρεντ στάρτερ; Το έριξες σε φασιστικές τακτικές κι εσύ; Εσύ που θες να απολαύσεις και οι άλλοι οι καθυστερημένοι που σου χαλάνε τη διασκέδαση;
Μπράβο. :thumbsup:
Συν χαλαρώτητα σπιτιού, συν επιλογή χρονοδιαγράμματος όπως θες, συν επανάληψη σκηνών, συν διάλειμμα για τουαλέτα όποτε θες, συν κατανάλωση οτιδήποτε θες.
ε εγώ γι'αυτούς (περίπου) τους λόγους προτιμώ το σινεμά. Το να διακόπτω την ταινία επειδή χτύπησε το κινητό και θέλω να μιλήσω, επειδή ήπια πολλή κοκακόλα και πρέπει να πάω τουαλέττα, επειδή ήπιε αυτός που βλέπω μαζί την ταινία κοκακόλα και πρέπει να πάει τουαλέττα, μου καταστρέφει την ατμόσφαιρα (προφανώς, αυτό αναφέρεται σε ορισμένες ταινίες περισσότερο από άλλες, για καλά θρίλερ δλδ δεν το συζητώ καν, σινεμά οπωσδήποτε). Και για τους ενοχλητικούς, πλέον κάνω παρατήρηση με το αυστηρό μου ύφος. =D
Harbinger of Death
30-01-2009, 12:48
Τα πολλά λεφτά απλά φιλτράρουν αυστηρά το ποιες ταινίες θα δω στο σινεμά. Σπάνια πάω κι εγώ πια. Σφωνάω με Weiss όμως, γιατί εγώ το παραγαμάω με τις διακοπές πια.
jack the ripper
30-01-2009, 12:52
symfwnw me ton apopanw....paliotera pou itan pio fthina mporei pigaina kai se ena swro malakies...twra paw mono an pragmatika thelw na dw kapoia tainia....
Kelldorain
30-01-2009, 12:55
Συν χαλαρώτητα σπιτιού, συν επιλογή χρονοδιαγράμματος όπως θες, συν επανάληψη σκηνών, συν διάλειμμα για τουαλέτα όποτε θες, συν κατανάλωση οτιδήποτε θες.
ε εγώ γι'αυτούς (περίπου) τους λόγους προτιμώ το σινεμά. Το να διακόπτω την ταινία επειδή χτύπησε το κινητό και θέλω να μιλήσω, επειδή ήπια πολλή κοκακόλα και πρέπει να πάω τουαλέττα, επειδή ήπιε αυτός που βλέπω μαζί την ταινία κοκακόλα και πρέπει να πάει τουαλέττα, μου καταστρέφει την ατμόσφαιρα (προφανώς, αυτό αναφέρεται σε ορισμένες ταινίες περισσότερο από άλλες, για καλά θρίλερ δλδ δεν το συζητώ καν, σινεμά οπωσδήποτε). Και για τους ενοχλητικούς, πλέον κάνω παρατήρηση με το αυστηρό μου ύφος. =D
+1. Προσωπικά προσπαθώ όσο πιο συχνά μπορώ και βρίσκω άτομα να πηγαίνω, γουάτ δε χεκ 1 σινεμά = 2 καφέδες
Σινεμά μόνο σε ταινίες με εφφέ, ξύλο, δράση, ή ατμοσφαιρικές πχ lotr, θρίλερ, που πρέπει να ζεις την ατμόσφαιρα.
Σπίτι μόνο καμμένες ταινίες ή ποιοτικές κοινωνικές κλπ.
Όσο για τους καθυστερημένους, είναι η ιδέα μου ή έχουν παραγίνει πολλοί;
Μάλλον φταίει και το mall που πάω (βλέπε "με πάνε") συχνά για σινεμά, γιατί εκεί μαζεύονται όλα τα 15χρονα....
Kosmopolis ftw.
Nai ki edw enas sindiasmos olwn twn apo panw.
Hli8ioi
Akrivo Eisitirio
720p mkv sto spiti
Pantws nai o noumero ena logos einai oi ka8isterimenoi kai gia mena.Vlakes pou 8a dwsoun k autoi 15e gia na poun tin kouventoula tous, na xalasoun tin iremia tis skotinis ai8ousas klp.Gia auto pleon 1 fora to 6mino ki an.
Korifeos ili8ios tin ora pou epeze V for vendetta pire ton kolito tou kai tou leei, kala re malaka ti me estiles na dw , den exei ekrixeis, oute san to matrix einai.
Enas kalos sindiasmos gia na tous apofigoume itan o teleutaios ston benjamin button, pou pigame 7.30 to apogevma ka8imerini, pou ta magazia einai anoixta, se sinikiako cinema.Oi pi8anotites itan iper mas 8)
jack the ripper
30-01-2009, 13:36
agapame kai latreuoume kosmopolis..kai auto me tin wra einai indeed gamistero..pas nwritera...7 kserw gw kai den petyxaineis ta vlammena :)
τα βλαμενα που υπαρχουν αν εισαι αλανι,τα πιανεις μετα εξω απο το σινεμα και τους σπας το κεφαλι.Κατα τ'αλλα στηριζω σινεμα για ταινιες τρομου/θριλερ
jack the ripper
30-01-2009, 14:05
merikes fores omws den ksereis kan poio einai to vlammeno se ena cinema pou einai gemato sxedon
του τραβας μια παναγια για να αποκαλυφθει
dopefiend
30-01-2009, 14:39
ta sapizeis ola sto ksilo nasai sigouros!
vasika kegw pleon eimai poly epilektikos, 1 fora to dimhno na paw se tainia pou kserw oti pithanotata tha maresei klp.
kata talla apo dw k pera tha pigainw (otan pigainw) stis teleutaies provoles pou tha exei ligotero kosmo (kai ligoterous kagkoures)
carheart
30-01-2009, 14:52
Σε μεγάλο σινεμά έχω να πάω από την πρεμιέρα του 300, όπου είχε και "σπαρτιατικό μπουφέ" με κριτσίνια, κεφαλοτύρι, ντομάτες και κόκα κόλα (ως μέλανα ζωμό;) και η κατάσταση είχε πλάκα, αλλά ήταν αίσχος. Αλλά αυτό το περιμένεις, είναι όπως και στο γήπεδο, που με το που αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο και έχεις βρει μια ωραία θέση και έχεις ανάψει το τσιγάρο σου και ωραίο το γήπεδο παιδιά, ξαφνικά, αρχίζει όλη η κερκίδα να αλλάζει θέσεις να θυμάται να πάρει πατατάκια, να σε σηκώνει από τα πάντα ευρύχωρα καθίσματα "εδώ έχει δύο Δήμητρα! α κάθονται εδώ;;; και τι είναι ρε φίλε, θέατρο;;;; Όχι εμείς θα κάτσουμε, ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΡΕ, ε σε μένα τα λες;; στον άλλον πέστα." και "εεε μαλάκα τριανταφυλλίδη ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΟ έλα να τα πιούμε!!", να κάνει το παιχνίδι του, να παίξει τη μπάλα στην κερκίδα του! Στα σινεμά έχουμε ποπ κορν μασούλημα, σκυλάδικα ringtones, πολύς χατζηγιάννης, φωνές, φασαρίες, ωραία φάση, το ξέρεις όμως, θα πας σε μεγαλοσινεμά και θα στε μια μεγάλη παρέα που θα χειροκροτάτε στην ταινία και όλοι θα έχουν φτάσει καθυστερημένοι (διττό!) και θα σε σηκώνουν από τη χρυσοπληρωμένη θεσούλα σου, και ως επι το πλείστον θα βλέπετε μια μαλακία.
Εκεί που εξοργίστηκα όμως, είναι όταν είχα πάει να δω το Control (http://www.youtube.com/watch?v=TWwclXfQQdY&feature=related) σε μικροσινεμά στη συγγρού με ανεξάρτητες ταινίες και ουάου και φάση, παρέα με indie alternative θεατές, που αντί για ποπκορν έχουν μπύρες και μαλαματίνες, όχι ο Razor, άλλοι, και μπαίνω μέσα που λέτε, και λέω "2 φοιτητικά" και μου λέει "μας τέλειωσαν τα αποκόμματα των φοιτητικών και αν έρθει η εφορία θα μας κλείσει, και τελοσπάντων ολόκληρο". 8 ευρώ το ολόκληρο, ένα ευρώ λιγότερο από το mall. Δε γαμιέται, Control είναι. Και μπαίνω μέσα και τι να δω; Η μαύρη αγελάδα έκανε έκπληξη στην άσπρη. Κάθομαι σε πισινή θέση και από τα φτωχά ηχεία των σίγουρα 40RMS, ακούω την χαμηλή υψίσυχνη φωνή του ηθοποιού Κερτις, ενώ από τη φυσικά ανοιχτή πόρτα πίσω, ακούω τις επιλογές του dj της καντίνας, ο οποίος μέσα σε ένα ιδιαιτέρως indie και alternative κλίμα είχε βάλει λαϊκά.
Πάρα ταύτα, σινεμά μαρέσει να πηγαίνω, αλλά όχι σε ταινίες που θέλω πραγματικά πολύ να δω. Στις υπόλοιπες πάω, καμιά φορά, άμα βαριέμαι πολύ. Τώρα λέω να πάω να δω τον Μίκυ Ρουρκ!
δε ξερω για σας αλλα εγω παω (οταν παω) στο σινεμα σε ωρες που ξερω πως η προβολη θα ειναι (σχεδον) πριβε
και το καταφερνω και ειναι ωραια
βεβαια μιλαω για σινεμα τυπου βιλατζ ρεντη και ωρες πριν το μεσσημερι κτλ
εγω να παω βιλατζ μια φορα το χρονο πλεον, παω σε συνικοιακα μια φορα το τριμηνο περιπου γτ τσιγκουνευομαι αλλα δε συνανταω τοσα μαλακισμενα μαλλον γιατι δεν βιαζομαι να δω την ταινια με το που θα βγει αλλα θα παω μια δυο βδομαδες μετα που δε θαναι γεματα.
μου κανει εντυπωση παντως οτι δεν ειναι μονο ελληνικο φαινομενο εκτος αν η ενι λεει και για εδω και οχι μονο βερολινο.
enitharmon
30-01-2009, 15:40
οι ηλίθιοι είναι παντού (ακόμα θυμάμαι τη μαλακω που γελουσε στα grey havens και ειχε σπασει πολλα νευρα)
ελλαδα εχω να παω πααρα πολυ καιρό και καποιες φορες πηγαινα και τα μεσημερια όπως λέει ο στεισον και ηταν ωραια
απλα πάω σε σινεμα που δειχνει τα εργα αμετάφραστα, οπότε κάποιοι φιλτράρονται από αυτό το γεγονός. αλλά κανονικό εισιτήριο 7,80, άμα το έργο είναι πάνω από δυο ώρες 8,30, κι άμα θες να κάτσεις και πίσω κι όχι στις μπροστινές θέσεις + 1 ευρώ. ε! (παιζουν και φοιτητικα εισιτηρια με 5,50 μεσα στη βδομαδα, αλλά ισχύουν τα παραπάνω έξτρα για πίσω και >120 λεπτα)
SpiritCrusher
30-01-2009, 17:29
Έχω να πάω πολύ καιρό, πιο πολύ γιατί δεν έτυχε, αλλά επειδή προτιμώ τις τελευταίες προβολές αργά το βράδυ δεν συναντώ συχνά το όλο θέμα του κάγκουρα. Νομίζω πως τελευταία φορά ήταν στους 300 που οκ, ήταν αναμενόμενο να έχει.
Εγω παω καθημερινες μετα τις 11 παντα οποτε σπανια βρισκω καγκουρια, βασικα εχω παρα πολυ καιρο να δω. Δεν ξερω πως τους πετυχαινετε εσεις ολους. Δηλαδη χρονια πραγματικα εχω να βρω μαλακιστηρι να θελω να το σπασω στο ξυλο.
Pinatero
30-01-2009, 18:59
οι τελευταιες ταινιες που εχω δει σινεμα κι εχω πληρωσει νομιζω ειναι Control και Inland Empire , Μακεδονικον Θεσσαλονικη, ησυχια και μια χαρα, αλλα απο τοτε, δεν εχει υπαρξει ταινια που να πω στανταρ παω να τη δω σινεμα!