PDA

View Full Version : Nausea-Extinction (1989)

hcpunksonacid
28-01-2009, 01:02
http://www.cahrecords.com/images/nauseaextinctionlp.jpg
Σχηματιστηκαν στην Νεα Υορκη το 1987,συγκεκριμενα σε καταληψη στο lower east side και σε αντιθεση με της μπαντες της εποχης και της περιοχης τους(youth of today,side by side,gorilla biscuits,cro mags,a.f) ακολουθησαν ενα εντελως διαφορετικο μονοπατι στον hardcore punk ηχο.
Σαφως επηρεασμενοι απο μπαντες τοσο διαφορετικες οπως οι black sabbath και οι Amebix,οι Crass και οι Discharge,συνδυασαν το κλασσικο αναρχο-πανκ με τον μεταλλικο ηχο,οχι ομως σαν crossover,ουτε σαν metalcore,αλλα πιο υπογεια,σαπια και αντιεμπορικα.
Τα φωνητικα που ανηκουν σε 2 τραγουδιστες (απο τον Al και την Amy-μετεπειτα γυναικα του Roger miret των Agnostic front),σταθηκαν σημειο αναφορας σε ολες τις μπαντες που θα χρησιμοποιουσαν αυτο το διπολο απο την δεκαετια του 90 εως σημερα,οι κιθαρες ειναι αρκουντως heavy και σαπιες,στα τυμπανα ο Roy Mayorga(μετεπειτα Soulfly) δημιουργει ενδιαφεροντες ρυθμους,οι οποιοι απεχουν απο το τυπικο κλωτσομπουνι.
Το μοναδικο αυτο στυλ που ειχε η μπαντα εσκασε σαν βομβα στην τοτε σκηνη με την κυκλοφορια του πρωτου αυτου δισκου,του Extinction που βγηκε απο την Profane existence.Μεχρι εκεινη την στιγμη οι μονοι που ειχαν συνδυασει ετσι το πανκ με το μεταλ ηταν οι Amebix,αλλα οι Nausea πηγαν αυτο το στυλ ενα επιπεδο παραπανω με την πολυμορφια των συνθεσεων και τον καθαρα πολιτικο στιχο.
Σε μια εποχη που οι περισσοτερες πανκ και χαρντκορ μπαντες αναλωνονταν ειτε σε υπερταχυτητες,ειτε σε επιμειξιες με μεταλ και ανεξαρτητους ηχους,οι Nausea σταθηκαν μαζι με μπαντες οπως οι Hellbastard πρωτοποροι ενος κινηματος που στην δεκαετια του 90 και του 00 θα γνωριζε την καθολικη αποδοχη του punk,hardcore αλλα και μεριδα του metal κοινου:τo crustcore.
ο δισκος ειναι πραγματικα υπερανω κριτικης.αργες ταχυτητες(κυριως) συνυπαρχουν με γρηγορες,αλλα οχι ΤΟΣΟ γρηγορες,οι στιχοι ειναι εκπληκτικοι και αναφερονται στην σαπιλα του πλανητη,ενω το layout του δισκου(που γινεται μια τεραστια αφισα) αποτελει συνεχιστη της μεγαλης παραδοσης που δημιουργησαν πρωτοι οι Crass.
κατι μου λεει οτι ατομα οπως οι χολοκωστας γουιτσκιλερ,αλλα και οπαδοι του Death/doom metal θα τον γουσταρουν πολυ αυτον τον δισκο.Α!και ο καρχαρτ,ο οποιος θα ηθελε να ακουσει μια σωστη(γκουχου...)επιμειξια του πανκ με το μεταλ,και οχι οπαδικες προκυρηξεις...(μπελλ...τολλς...)

Yanqui
28-01-2009, 01:05
ΓΑΜΑΝΕ

carheart
28-01-2009, 01:17
υπεράλμπουμ

Razor
28-01-2009, 01:20
εγω που ειμαι οπαδος Riistetyt και Chaotic Dischord θα ψηθω?

hcpunksonacid
28-01-2009, 01:34
οχι.με τπτ.καμια σχεση.
αλλα επειδη ειπες riistetyt(που το ονομα τους στα φιλανδικα σημαινει "exploited"χαχαχα!) ψαξε και ακου kaaos,bastards,tampere ss,protesti.
chaotic δεν συζηταω καν.για καθυστερημενους.

Razor
28-01-2009, 01:44
tampere ss τι φαση? παλι τα νεοναζιστικα σου προωθεις? :D
εχω ενα φιλαρακι που με επρηξε να ακουσω καποια πραγματακια, πραγματικα δεν ψηθηκα με κανενα.Appendix,Action Pact,Canal Terror,Uproar.Μονο Riistetyt και Chaotic Dischord (και λιγο One way system).Παω να χωσω ομιχλαρα

hcpunksonacid
28-01-2009, 01:47
tampere ss τι φαση? παλι τα νεοναζιστικα σου προωθεις? :D
εχω ενα φιλαρακι που μου επρηξε να ακουσω καποια πραγματακια, πραγματικα δεν ψηθηκα με κανενα.Appendix,Action Pact,Canal Terror,Uproar.Μονο Riistetyt και Chaotic Dischord (και λιγο One way system).Παω να χωσω ομιχλαρα
Α)καθυστερας-3-.καμια σχεση ρε ζωο.
Β)ομιχλαρα χαχαχα!δοκιμασε boskops,ισως βρεις καμια ακρη....

Razor
28-01-2009, 01:53
καλα για να μην σχολιασες καν τα συγκροτηματα ουτε τα ξερεις.ΚΑΙ καλα παντογνωστηςτουπανκ-4 my ass.Ομιχλακι θα ερθεις? 14 φεβρουαριου στο βιολογικο :pingpong:

hcpunksonacid
28-01-2009, 02:08
εχω δισκους τους ρε βλαμμενε.δεν σχολιασα γτ δεν μου ειπες αν σου αρεσαν.αν και κατι action pact,uproar ειναι για εντελως καθυστερημενους κατσαπανκς.appendix ειναι καλουτσικοι,αλλα ακομα καλυτεροι οι asta kask.canal terror και γαμω τις γερμανικες μπαντες,αλλα προτιμω slime,upright citizens,toxoplasma,torpedo moskau,razzia.
ναι,ομιχλη τρεχοντας.δεν υπαρχει περιπτωση ρε συ,δεν γουσταρω τετοια φαση πανκ.

Zoonchild
28-01-2009, 10:25
κανενα λινκ, κανενα πιεμ, οποιος ευκαιρει... :oops:

edit: thank you :!: :!: :!:

Boris-san
29-01-2009, 01:08
Emeis punkh ta exoume ksanapei etsi? :D
Diskaros,kai gamw tis mpantes h etairia tous

Marillion
06-09-2009, 21:09
πωπω δεν θυμόμουν καν να είχε γίνει τόπικ. ο μοναδικός πανκ δίσκος που άκουγα όλο το καλοκαίρι σχεδόν. τριστεράστιο άλμπουμ με το reggae σπάσιμο στο sacrifice να αποτελεί την κορυφαία κατ εμέ στιγμή του δίσκου. κατα τ'αλλα ριφφ από την κόλαση.

rudie
23-08-2010, 00:12
Megalos, poly megalos, diskos.