PDA

View Full Version : Blogs!

Dragonlord
24-01-2009, 09:07
Λοιπόν, υπάρχει η ιδέα να προσθέσουμε μία blog page στο er, όπου θα μπορεί ο καθένας να φτιάξει το δικό του blog και να δέχεται σχόλια από τους υπόλοιπους. Το ερώτημα είναι, θα σας ενδιέφερε/θα χρησιμοποιούσατε κάτι τέτοιο;

X
24-01-2009, 10:42
Personally, oxi. Den einai kakh idea pantws.

Kelldorain
24-01-2009, 12:13
Ναι, εμένα θα μου άρεσε και θα με ενδιέφερε, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα πιάνει τρελό χώρο;

Dragonlord
24-01-2009, 12:38
Από ποια άποψη; Φωτογραφίες; Σκεφτόμουν να γίνεται η δουλειά με εξωτερικά attachments, όπως και τώρα στο forum δηλαδή. Κανα photobucket κλπ. Θα ήταν αυτό αποτρεπτικό για τη χρήση του blog; Δεν έχω υπάρξει blogger και δεν ξέρω πολλά από πρακτικής άποψης. Κατά τα άλλα, ένα blog είναι στην ουσία κείμενο, οπότε δε θα ήταν πιο επιβαρυντικό από το φόρουμ.

Marillion
24-01-2009, 13:26
egw eimai mesa exw kai neo blog opote

Kelldorain
24-01-2009, 13:42
Από ποια άποψη; Φωτογραφίες; Σκεφτόμουν να γίνεται η δουλειά με εξωτερικά attachments, όπως και τώρα στο forum δηλαδή. Κανα photobucket κλπ. Θα ήταν αυτό αποτρεπτικό για τη χρήση του blog;

Αποτρεπτικό σίγουρα όχι. Για τον χώρο το είπα χωρίς να έχω κάποια γνώση, απλά όπως το σκέφτομαι. Τέσπα όπως είπα και πιο πάνω θα μου άρεσε πάρα πολύ μια τέτοια ιδέα

rincewind2k
25-01-2009, 08:13
χμ δεν είμαι σίγουρος αν πιάνω τι ακριβώς εννοείς, αλλά μάλλον διαφωνώ. δηλαδή γενικά προτιμώ τα forums από τα blogs, και επίσης δεν βρίσκω και τον λόγο να γίνει κάτι τέτοιο. δεν θα ήταν καλύτερα όποιος θέλει να γράφει κάτι είτε για μουσική είτε για ταινίες ξερωγώ είτε για οτιδήποτε να ανοίγει ένα θρεντ; ή μιλάς για προσωπικά blogs; και έτσι να είναι, δεν θα προτιμήσει κάποιος wordpress και blogspot ας πούμε από το να φτιάξει ένα στο ρέκβιεμ;

πάντως προσωπικά 1. μπορώ να φανταστώ μονο 3-4 άτομα των οποίων τα μπλογκ ενδεχομένως θα με ενδιέφεραν δεδομένου οτι απολαμβάνω τα πιο αναλυτικά ποστς τους και 2. η μπλογκόσφαιρα είναι παντού και έχει καταπιεί τα πάντα και προσπαθώ να την αποφύγω όσο γίνεται, τώρα θα με κυνηγάει και εδώ;

εκτός αν θες να το κάνεις για προπόνηση ας πούμε, να στήσεις και μια πλατφόρμα blog να δεις πως είναι, έτσι οκ. αλλά κατα τα άλλα αχρείαστο μου φαίνεται. έτσι κι αλλιώς το forum σαν ένα μεγάλο συλλογικό blog είναι.

Dragonlord
25-01-2009, 12:51
Δεν είμαι ούτε εγώ σίγουρος, γι'αυτό ζητάω feedback. Βασικά, στη συζήτηση που είχαμε με Ford Prefect και Χ όταν έκλεισε το "προτάσεις δίσκων", όπου είχε αναφερθεί ότι μερικοί μπορεί να προτιμούν έναν πιο "προσωπικό" χώρο από το albums, είχα πει ότι σκέφτομαι μια λύση που δε θα σημαίνει να ποστάρονται ίδια πράγματα σε διαφορετικά φόρουμ - αυτό εννοούσα. Αν και μάλλον τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά πλέον και συνηθίστηκε το albums, και η Χ δηλαδή που έλεγε ότι δε θα ποστάρει ποτέ εκεί άνοιξε τόπικ πρόσφατα.

Ιδανικά, θα είναι κάτι που θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο φόρουμ και όχι εις βάρος του. Αν δηλαδή κάποιος σκοπεύει να ανοίξει ούτως ή άλλως ένα blog στο blogspot, να το κάνει εδώ που υπάρχει ήδη η κοινότητα και υπάρχουν άτομα που θα το διαβάζουν γνωρίζοντας τα γούστα/ιδέες του και που πιθανώς είναι και αυτά που τον ενδιαφέρουν ως αναγνώστες. Μπορεί να υπάρχουν άτομα που θέλουν να γράψουν κάποια πράγματα αλλά θεωρούν ότι δεν αξίζει να το κάνουν στο φόρουμ λόγω πολλών χαβαλεδο-account, αυτό θα ήταν μια λύση γι'αυτούς καθώς θα είναι moderators των σχολίων που γίνονται στο blog τους. Επίσης σκέφτομαι ότι ο εμπλουτισμός του er με επιπλέον στοιχεία εκτός του forum μπορεί να κάνει πιο ενδιαφέρον το site, σε μια περίοδο που η προσοχή έχει μεταφερθεί από τα forums στα social networking sites τύπου facebook. Τέλος ένα καλό blog μπορεί να φέρει αξιόλογα άτομα και στο φόρουμ.

Από την άλλη, μπορεί μερικοί να προτιμήσουν να ανοίξουν ένα μουσικό blog παρά να γράφουν στο φόρουμ, το οποίο θα είναι αρνητικό για το φόρουμ και εν τέλει για το er, καθώς είναι πιο εύκολο για κάποιον να βρίσκει τα κείμενα στο φόρουμ παρά διάσπαρτα/κρυμμένα σε είκοσι blogs. Επίσης υπάρχει το θέμα "γιατί να επιλέξω το er και όχι το blogspot που μου δίνει και πανεύκολο url" (αν και θα δούμε τι μπορεί να γίνει για σχετικά εύκολο url και εδώ). Φαντάζομαι θα το κάνει κάποιος επειδή γουστάρει την εδώ φάση και γι'αυτό που είπα και πιο πάνω, για τα άτομα. Μπορεί να θεωρήσει όμως ότι βάζοντας απλά το blogspot url στην υπογραφή του θα έρθει όποιος ενδιαφέρεται. Δεν ξέρω. Γενικά είναι καθαρά θέμα σωστής χρήσης, να γίνουν εκεί τα blogs που θα γίνονταν ούτως ή άλλως και όχι να μεταφερθούν σε blogs posts που θα γίνονταν στο forum. Πρέπει να λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι παρασιτικά.

Swollen
25-01-2009, 13:09
καλή ως ιδέα αλλά φοβάμαι ότι θα γίνει το "κακό πράμα" που λες..

στην τελική αν θέλει κάποιος μπλογκ, ανοίγει ένα στο blogspot κ ανοίγει τόπικ στο self promotion (να ανέβει κ η κίνηση κ κει πέρα) οπότε υπάρχει χώρος εκεί για τους ενδιαφERόμενους να σχολιάσουν

X
25-01-2009, 13:23
και η Χ δηλαδή που έλεγε ότι δε θα ποστάρει ποτέ εκεί άνοιξε τόπικ πρόσφατα.

Ena kai monadiko topic kai ante na exw asxolhthei me duo threads pou exoun anoixtei ekei mesa.
Den to sunhthisa kai eksakolouthei na mhn m'aresei katholou.

dopefiend
25-01-2009, 15:46
kemena peritto mou fainetai, starxidia sas vevaia. oti eipe rince/swollen.

Dragonlord
25-01-2009, 16:35
Δεν είναι στ'αρχίδια μας ρέη, αν ήταν δε θα έκανα τόπικ. Πείτε γνώμες κι οι υπόλοιποι. Το "περιττό" πάντως η αλήθεια είναι ότι δε μετράει κατά, αυτό που με νοιάζει είναι αν το βλέπετε σαν κάτι αρνητικό. Όποιος το βρίσκει περιττό απλά δε θα ασχοληθεί, εφόσον υπάρχουν ήδη άτομα που ενδιαφέρονται καλό είναι να γίνει, ΑΝ ξαναλέω δεν αποδειχθεί αρνητικό για το φόρουμ. Που με σωστή χρήση δεν πιστεύω να.

dopefiend
25-01-2009, 16:57
prosopika den exw oreksi, oxi mono na simetexw, alla na diavazw ta blogs akomi k oswn ta posts maresoun (me 1-2 eksereseis)
nomizw pws osoi postaroun 'reviews/protaseis' sto albums tha sinexisoun na to kanoun opote thewritika panta de thaxei arnitiki epidrasi sto forum. vevaia an kapote stamatisoun na diavazontai kai na ginontai sizitiseis sto albums tha stamatisoun na grafontai kai 'protaseis'... kai kapou ekei psofaei to prama. mporeis na to kaneis dokimastika kserwgw.

Boom!
25-01-2009, 19:18
ΔΩΣΤΕ ΜΠΛΟΓΚ ΣΤΟ ΤΖΟΗ ΑΛΕΝ.

Dragonlord
25-01-2009, 20:01
Προτείνετε αν θέλετε και τρόπους για να λειτουργήσει σωστότερα ένα blog section. Πχ, θα έπρεπε να μπει περιορισμός στο ποιοι μπορούν να ανοίξουν ένα blog (να έρχονται δηλαδή πρώτα σε συνεννόηση με κάποιον admin και να παίρνουν το ok αν θέλουν όντως να φτιάξουν blog και όχι να μαλακιστούν - έτσι γλιτώνουμε από τα fake accounts και τα trolls); Να μπει ίσως περιορισμός στο περιεχόμενο (όχι μουσικά blogs πχ για να μην επηρεαστεί το forum - με το οποίο δε συμφωνώ, απλώς παράδειγμα λέω); Να πρέπει όποιος γράφει για ένα δίσκο στο blog του να δίνει και λινκ στο albums; Τέτοια πράγματα. Ρίχτε ιδέες μήπως βγει κάτι ωραίο.

fandango
25-01-2009, 22:57
καλή ως ιδέα αλλά φοβάμαι ότι θα γίνει το "κακό πράμα" που λες..

στην τελική αν θέλει κάποιος μπλογκ, ανοίγει ένα στο blogspot κ ανοίγει τόπικ στο self promotion (να ανέβει κ η κίνηση κ κει πέρα) οπότε υπάρχει χώρος εκεί για τους ενδιαφERόμενους να σχολιάσουν

κι εγώ αυτό σκέφτηκα κατευθείαν.

Sotos_The_Tequiler
25-01-2009, 23:09
στην παρούσα φάση δε νομίζω να αφιέρωνα χρόνο στο να κάνω δικό μου blog αλλά αν υπήρχαν άλλων Users θα πέρναγα να ρίξω ένα βλέφαρο αν υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον θέμα.
Πάντως αν είναι να γίνει, και πιστεύω ότι έστω και δοκιμαστικά καλό είναι να δουλέψει κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να γίνει κάποιο subforum (αν όχι στο self promotion) ώστε να γίνεται ανακοίνωση και "διαφήμιση" του blog εκεί από τον κάθε χρήστη με τη προοπτική όμως να γίνει συζήτηση στο blog κι όχι στο promotion-thread.
Τώρα για το αν θα πρέπει να μπει περιορισμός όσον αφορά στη θεματολογία των blogs, είναι θέμα που συζητιέται, αλλά αν είναι να λειτουργήσει δοκιμαστικά καλό θα ήταν να ξεκινήσει από συγκεκριμένη θεματολογία (π.χ. άλμπουμς, reviews κλπ)

Dragonlord
26-01-2009, 10:31
Το μεταφέρω για την ώρα στο general μπας κι έχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Θα ήθελα όσο περισσότερες γνώμες/προτάσεις γίνεται.

Amnesiac.
26-01-2009, 10:49
Χμ πpοσωπικά δε θα με ενδιέφερε να έχω μπλογκ ούτε θα μπορούσα να γράψω και τίποτα, αλλά θα ήταν ωραίο να διαβάζω από άλλους. Τα πράγματα είναι απλά : αν υπάρχουν άτομα που έχουν ενδιαφερθεί ξεκινήστε το και βλέπουμε. Μπορώ πάντως να αναλάβω το Τμήμα Λογοκρισίας αν θέλετε.

έντιτ: α και εννοείται ότι θα απαγορευτεί η χρήση στον Καντίρου ε.

Dragonlord
26-01-2009, 10:59
Χμου πέρα από την πλάκα, αν ήθελε να ανοίξει blog και ο candiru δε βλέπω γιατί όχι, στο κάτω κάτω είναι πιο εύκολο να αγνοηθεί ένα blog (όπως, αντίθετα, είναι πιο εύκολο να παρακολουθηθεί ένα ενδιαφέρον blog από διάσπαρτα posts στο forum). Έτσι όπως το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, δε θα ανοίξει σαν επιλογή σε όλους αλλά θα συνεννοούνται πρώτα μαζί μου όσοι θέλουν να ανοίξουν blog για να υπάρχει ένας έλεγχος και να μην ξεφύγει το πράμα. Για πείτε κι άλλοι.

Razor
26-01-2009, 13:17
αντι-μπλογκ ειμαστε

MoRmEnGiL
27-01-2009, 00:32
eh nomizw oti kako de 8a einai, apla an dexete comments to blog yparxei h pi8anothta na ginete ekei koubenta k oxi sto forum,ki auto einai ligo malakia, opote isws anti gia comments directly sto blog na yparxoune comments sto forum or something.

sigoura 8a eixane endiaferon kapoia blogs kai sigoura einai pio eukolo na parakolou8eis ena blog kapoiou para diasparta pragmata kai sigoura oudeis anagazei kanena na diabasei to blog kapoiou.

kai de nomizw oti krinete toso anagaio na zhtaei adeia kaneis gia na anoi3ei blog, to xeirotero pou mporei na symbei einai na grafei malakies pou den endiaferoune kanena, 3erw gw.

Amnesiac.
27-01-2009, 00:54
Πάντως αν φτιάξει μπλογκ ο Τζόυ Άλλεν ψήνομαι χαλαρά να πληρώνω και συνδρομή.

Dragonlord
27-01-2009, 01:10
eh nomizw oti kako de 8a einai, apla an dexete comments to blog yparxei h pi8anothta na ginete ekei koubenta k oxi sto forum,ki auto einai ligo malakia, opote isws anti gia comments directly sto blog na yparxoune comments sto forum or something.

sigoura 8a eixane endiaferon kapoia blogs kai sigoura einai pio eukolo na parakolou8eis ena blog kapoiou para diasparta pragmata kai sigoura oudeis anagazei kanena na diabasei to blog kapoiou.

kai de nomizw oti krinete toso anagaio na zhtaei adeia kaneis gia na anoi3ei blog, to xeirotero pou mporei na symbei einai na grafei malakies pou den endiaferoune kanena, 3erw gw.
Σκέφτομαι να γίνει σε πρώτη φάση έτσι για να σιγουρευτούμε ότι μπορεί να λειτουργήσει καλά και όχι εις βάρος του φόρουμ. Αν λειτουργήσει όπως πρέπει, το ανοίγουμε σαν επιλογή σε όλους.

Για το πρώτο, χμ μετά συνδέονται πάρα πολύ. Δηλαδή περισσότερο νόημα θα έχει να δώσουμε ένα φόρουμ στον καθένα που θέλει να ανοίξει blog αν είναι να γίνεται ένα τόπικ για κάθε καταχώρηση στο blog (ώστε να γίνονται εκεί τα σχόλια). Το θέμα είναι να κρατηθεί και μέχρι ενός σημείου σαν κάτι ξεχωριστό. Επίσης ένας από τους λόγους που ανοίγει κάποιος blog είναι για να είναι η δικιά του γωνιά, να την κάνει moderate αυτός κλπ. Αν είναι να γίνει σα να ποστάρεις στο φόρουμ, ε, αυτό το έχουμε ήδη.

Ίσως μια ιδέα είναι όποιος ποστάρει κάποια παρουσίαση δίσκου στο blog του να πρέπει να γράψει δυο λόγια και στο albums, μιας και το er κατά κύριο λόγο μουσικό φόρουμ είναι. Δηλαδή αν θέλει να ανοίξει ο Σώτος ένα blog με κώλους, το αν θα πάρει κίνηση από το sexion είναι κάτι που με προβληματίζει μάλλον λιγότερο από το να ανοίξει κάποιος καθαρά μουσικό blog.

Xtikio
27-01-2009, 01:48
Ama pw oti endiaferomai tha aporipsete thn idea?

irreligious
27-01-2009, 01:52
This post was made by Xtikio who is currently on your ignore list. Display this post.

Candiru
27-01-2009, 11:30
τώρα είδα το τόπικ. Εγώ δεν πρόκειται να ανοίξω, ήδη έχω δυο στο blogspot, ήδη έχω ένα οιωνεί blog/block εδώ, την γωνιά του καντίρου, αλλά ενδιαφέρουσα ιδέα ακούγεται.

Sotos_The_Tequiler
27-01-2009, 19:10
Δηλαδή αν θέλει να ανοίξει ο Σώτος ένα blog με κώλους, το αν θα πάρει κίνηση από το sexion είναι κάτι που με προβληματίζει μάλλον λιγότερο από το να ανοίξει κάποιος καθαρά μουσικό blog.

μάλλον έχω δώσει ανεπιστρεπτί λάθος εντύπωση :P :D
άκου blog με κώλους! έλεος ρε...
εγώ πιο πολύ ψήνομαι να ποστάρω καναν κώλο επειδή διασκεδάζω με τα σχόλια που γράφονται παρά with the ass-pic itself :P αλλά όχι και να ανοίξω και blog...
Πιο πιθανό είναι να ανοιξω blog για συνταγές ας πούμε :P και γαστρονομικές καθώς και αλκοολικές απολαύσεις
αλλά κι αυτό χλωμό.

fandango
28-01-2009, 10:53
ναι, οκ, ασε τις χαζομάρες τώρα και κάνε ένα μπλογκ αποκλειστικά με ΚΩΛΑΡΕΣ!!! :pink: