PDA

View Full Version : πρόβλημα με μνήμες

GuardianOfIvorytower
23-01-2009, 11:17
καλοί μου χρήστες, θα ήθελα τη βοήθειά σας :)

πήρα 2 μνήμες για το παλιό μου desktop -> motherboard QDI PlatiniX 2E/333
κ manual αλλά κ στο site της εταιρίας λέει ότι η μητρική υποστηρίζει μέχρι 2 gb RAM
οπότε κ γω πήρα 2 του ενός gb - είχα μέχρι τώρα 2 από 256 mb η κάθε μία
τα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια κ στις 2 μνήμες, δλδ DDR 266MHz CL2.5 184 pin
όταν έβαλα τις 2 καινούριες στη μητρική (είχαν κουμπώσει καλά, κ οι 2 "ασφάλειες" στις υποδοχές) κ πήγα να το ανοίξω, βαρούσε σαν τρελό κ φυσικά δεν άνοιγε....

προτάσεις? να δοκιμάσω κάνα BIOS update ή δεν θα βοηθήσει?

rincewind2k
23-01-2009, 11:41
βάλε πρώτα τη μία σε κάθε ένα σλοτ και δες αν ανοίγει το πισί, μετά επανέλαβε με την άλλη, τουλάχιστον να δεις οτι δουλεύουν και τα δυο dimms.

δεν ξέρω αν είναι κανόνας αλλά εμένα οι μνήμες μου πάντα με εμπαίζουν, κάθε φορά που τις βγάζω μετά δουλεύουν με την 2-3η προσπάθεια. και γενικά πολλές φορές δεν "καθονται" καλά ακόμα κι αν φαίνονται να έχουν κουμπώσει.

αν το manual γράφει 2gb λογικά εννοεί με το υπάρχον bios.

GuardianOfIvorytower
23-01-2009, 12:35
δοκίμασα να βάλω/βγάλω κ τις 2 νέες κ στα 2 σλοτς, κ τπτ, δεν ανοίγει.... :gun:

Captain Howdy
23-01-2009, 18:19
Ενδιαφέρον θέμα. Κοίτα γενικώς υπάρχουν διάφορες ασυμβατότητες μεταξύ Motherboards και RAM Modules. Ψάξε στο Google το όνομα της Motherboard και το όνομα της μνήμης
μήπως βρεις κανά πόστ που να λέει. BIOS update και βέβαια μπορείς να το προσπαθήσεις. Είχα κι εγώ ένα τέτοιο πρόβλημα κι έπρεπε να ρυθμίσω voltages και DDR frequency manually.

Με ένα μόνο dimm δεν άνοιξε;

GuardianOfIvorytower
30-01-2009, 12:19
Τελικά είχα κάνει λάθος παραγγελία, μπέρδεψα Ecc κ nonEcc κατά λάθος, τις έστειλα πίσω, μου έστειλαν καινούριες κ όλα μια χαρούλα. 2GB στα 333 κ στο desktop πλέον :disco: