PDA

View Full Version : Ekdotikoi oikoi kai bibliopwleia

The_Painless
19-02-2004, 11:16
Ποια προτιμάτε;
Από ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, συνήθως προτιμώ κάτι από Λιβάνη ή Καστανιώτη κι από ξένους ... χάσιμο. Γαλλικά τα περισσότερα που έχω είναι Folio και αγγλικά έχω αρκετά Harper Collins και οίκων συμβεβλημένων με αυτόν.
Από βιβλιοπωλεία; Συνήθως amazon :P Κι επίσης, έρχεται ένας παππούς στη δουλειά πολύ συχνά, ο οποίος μας φέρνει όλα τα καινούρια κι έχουμε πάρει όλοι πολλά από αυτόν γιατί αν θέλεις, του λες να σου βρει κάτι και το βρίσκει. Καλή φάση. Αλλά μου έχει λείψει να πάω σε βιβλιοπωλείο να ψάχνω με τις ώρες.

The_Painless
19-02-2004, 11:24
Α, και από εκδοτικούς οίκους....Penguin επίσης. Για paperback :P

warlord
19-02-2004, 11:31
kala, penguin rules!

Palia h protoporia htan foverh me keines tis ekseftelistikes prosfores...
Tora "to neo monasthraki" (h kapos etsi) exei asygrites times.

The_Painless
19-02-2004, 11:34
Τι απέγινε η Πρωτοπορία;
Και που είναι το Νέο Μοναστηράκι; /me δεν το ξέρει :?

Deggial
19-02-2004, 11:36
Τι απέγινε η Πρωτοπορία;

Αυτό μεταξύ Σόλωνος και Ακαδημίας; Όταν πήγα τελευταία φορά τα Χριστούγεννα, ήταν στη θέση του :p. Συνήθως παίρνω βιβλία από εκεί, γιατί έχει πολύ καλές τιμές και καταπληκτικές προσφορές.

Raven Lord
19-02-2004, 11:54
Απόπειρα

Raven Lord
19-02-2004, 11:54
Και που είναι το Νέο Μοναστηράκι; /me δεν το ξέρει :?

εγώ ξέρω αυτό που είναι στην αιόλου... :?

marianna2525
19-02-2004, 12:23
Οι εκδοτικοί οίκοι Λιβάνη και Καστανιώτη είναι οι μεγαλύτεροι στην Ελλάδα, τα περισσότερα βιβλία που έχω είναι από αυτούς, αυτό όμως δεν σημαίνει, πως δεν θα αγοράσω και καλά βιβλία από άλλους εκδοτικούς οίκους, αν και διαφημίζονται από ελάχιστα έως καθόλου.

Από βιβλιοπωλεία προτιμώ το Lexis στην Πάτρα, εδώ δεν υπάρχει το απρόσωπο των μεγάλων αλυσίδων βιβλιοπωλείων, υπάρχει πιο προσωπική επαφή ανάμεσα στους πελάτες και τους πωλητές, ζητάς κάτι, ρωτάς να μάθεις ό,τι δεν ξέρεις, παραγγέλνεις, αν δεν υπάρχει, και στο φέρνουν (κάτι σαν την ταινία "έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας").

Όσον αφορά τις αγορές από το διαδίκτυο, δεν το έχω κάνει ποτέ, είτε πρόκειται για βιβλία, cd ή ο,τιδήποτε άλλο.
Το να πάω για ένα γενικό χάζεμα και να πάρω κάτι, που δεν ήταν στο πρόγραμμα, με ευχαριστεί αρκετά, ακόμα και αν αυτό το πληρώσω πιο ακριβά από όσο στοιχίζει στο διαδίκτυο ή έστω στην Αθήνα.

The_Painless
19-02-2004, 13:45
Προτείνω εξόρμηση για βιβλία.
@Μαρία, ναι, αυτοί οι δύο έχουν τα περισσότερα από τα "καλά". Φυσικά και υπάρχουν μικρότεροι εκδοτικοί οίκοι με καλά βιβλία. Η Ωκεανίδα π.χ. (που δεν είναι και μικρός οίκος) έχει πάρα πολλά γαμάτα, αν εξαιρέσουμε την ασημένια σειρά, με τα κλαψ λυγμ βιβλία κλπ κλπ. Οταν πάω σπίτι, θα κοιτάξω για εκδόσεις :)

ang69
19-02-2004, 15:49
Εγώ θα σας πω πού να ΜΗΝ πάτε: Στον Ελευθερουδάκη.

symposium_lexotanil
19-02-2004, 16:36
o kalos ekdotikos oikos einai na autos pou ekdidontai gkomenakia.
oikos anoxis nomizo legetai

gia vivliopoleia de gkzero,oi proanaferthentes oikoi den afinoun elethero xrono kai lefta

enitharmon
19-02-2004, 16:54
Livanis ki egw, akoma kai mono gia ta ekswfylla twn vivliwn.

Eleutheroudakis giati oxi? exei ta panta (sxedon)

symposium_lexotanil
19-02-2004, 17:00
oxi,den exei asiatises nomizo

enitharmon
19-02-2004, 17:14
oi asiatises einai rixes, rwta to got8o

symposium_lexotanil
19-02-2004, 17:20
gia mas tous mikropsolides mia xara dld.

enitharmon
19-02-2004, 17:50
gia sas tous mikropswlides yparxi allo farmako, i peritomi!!! (nai yparxoun atoma pou to pisteuoun auto...)

When Black Roses Bloom
19-02-2004, 18:28
Painless, den ksereis pou einai h prwtoporia kai to mikro monasthraki?!?!?!?!

/me trabaei ta buzia tou!!!

Ksereis pou einai to Alchemy Gothic? An nai, tote ksereis kai pou einai auta, giati einai dipla akribws.... :P

Raven Lord
19-02-2004, 18:32
υπάρχει κι αλλο "μικρό μοναστηράκι" πιο "μεγάλο"... σε έναν όροφο στη αιόλου... αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι το ίδιο. έχω καιρό να πάω

ang69
19-02-2004, 20:23
Το Βιβλια Για Όλους;

Raven Lord
19-02-2004, 20:24
Το Βιβλια Για Όλους; ωχ, yeap! μαλλον το μπέρδεψα... γράψε λάθος

The_Painless
19-02-2004, 20:48
Painless, den ksereis pou einai h prwtoporia kai to mikro monasthraki?!?!?!?!

/me trabaei ta buzia tou!!!

Ksereis pou einai to Alchemy Gothic? An nai, tote ksereis kai pou einai auta, giati einai dipla akribws.... :P

Ξέρω που είναι η πρωτοπορία. Το άλλο δεν ήξερα που είναι. Μην τραβάς τα βυζιά σου καλύτερα, ξέρασμα έκφραση....

morphine
19-02-2004, 21:35
Sthn ellada prwtoporia rules. Gia mena pou den exw terasties apaithseis toulaxiston
Panw, psiloagapaw to Borders. Den exw paei pote gia ligotero apo tria tetarta :/ Einai terastio kai exei poluuu prama, arketes prosfores kata kairous, periodika, starbucks, cd pou mporeis na akouseis kai dvd :P Gamaei.- Se ka8e pteruga exei kai pagkous gia na ka8esai kai na diavazeis anetos. G.

The_Painless
20-02-2004, 10:44
Επίσης, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Εστία και για αρχαιοελληνικά, Κάκτος. Επίσης, ως προς το τελευταίο, στο βιβλιοπωλείο Παπαδήμας στην Ιπποκράτους έχει *πολύ* πράμα, αν κι έχω να πάω πολύ καιρό. Αργκ.

The_Painless
20-02-2004, 10:50
Sthn ellada prwtoporia rules. Gia mena pou den exw terasties apaithseis toulaxiston
Panw, psiloagapaw to Borders. Den exw paei pote gia ligotero apo tria tetarta :/ Einai terastio kai exei poluuu prama, arketes prosfores kata kairous, periodika, starbucks, cd pou mporeis na akouseis kai dvd :P Gamaei.- Se ka8e pteruga exei kai pagkous gia na ka8esai kai na diavazeis anetos. G.

Γιε, και στη Βόννη είχε ένα βιβλιοπωλείο θεϊκό, το Bouvier, με πολλούς ορόφους και υπο-επίπεδα κλπ., τεράστιες πολυθρόνες, άπειρα σκαλιά πάντα γεμάτα κόσμο. Δεν είχε dvd απ' ό,τι θυμάμαι, αλλά είχε καφεδάκι μιαμ και ένα section με βιβλία για rock, metal κλπ. Γαμώ. Και πολλές προσφορές επίσης. Η eni είχε στην Κολωνία το Gonski που στην πραγματικότητα ήταν το ίδιο με το Bouvier αν και μάλλον αρκετά πιο μεγάλο :D

warlord
20-02-2004, 12:37
to mikro monasthraki kai to vivlia gia olous ta exei to idio atomo.
to goustaro giati mporeis na tou zhthseis mia ekdosh tou 1970 px kai tha sth vrei se kalh timh.

Raven Lord
20-02-2004, 12:45
to mikro monasthraki kai to vivlia gia olous ta exei to idio atomo.
to goustaro giati mporeis na tou zhthseis mia ekdosh tou 1970 px kai tha sth vrei se kalh timh.

μάλλον γι'αυτό τα είχα ταυτίσει... thnx for the tip

επίσης ένα βιβλιοπωλείο με πολύ πράμα και άπαιχτες τιμές, αλλά πολύ χάλια αρχειοθέτηση και μερικά βιβλία όχι σε καλή κατάσταση, είναι το stock λίγο πιο πάνω από τη νομική, στη Σόλωνος. αρκεί να υπάρχει χρόνος για ψάξιμο...

MoRmEnGiL
20-02-2004, 15:59
Εγώ θα σας πω πού να ΜΗΝ πάτε: Στον Ελευθερουδάκη.

exm,einai farmakia men alla exei mpoliko prama de...egw pantws den phgainw :P

MoRmEnGiL
20-02-2004, 16:16
a,epishs exw na proteinw ton pantelidh,kapou se mia ka8eto ths panepisthmiou einai opws stribeis meta to syntagma,alla de 8ymamai odo gmt.. :P

Restless_Oblivion
20-02-2004, 18:15
klassika prwtoporia gia biblia :)brhka kai ena stis prosfores pou to epsaxna polu kairo kai to 8ewrousa spanio :)

My mind is burning.I'm burning.I can't feel you anymore.Have i reached my point?Will i drown in delusion?

ang69
20-02-2004, 20:03
a,epishs exw na proteinw ton pantelidh,kapou se mia ka8eto ths panepisthmiou einai opws stribeis meta to syntagma,alla de 8ymamai odo gmt.. :P

Απο τον Παντελίδη επαιρνα παλίοτερα όλα τα αγγλόφωνα βιβλία μου. Πριν λίγο καιρό, που είχα τσατιστεί με τον Ελευθερουδάκη γιατί πήγα να βρω κάτι και δεν το είχαν και γενικώς φαινόταν να έχουν λιγότερο από τα μισά πραγματα, σε ποικιλία, από ό,τι δυο βδομάδες νωρίτερα, είπα να τον ξαναθυμηθω. Είναι στην οδό Αμερικής, κοντά στη γωνία με Πανεπιστημίου. Παρόλα αυτά είναι μάλλον σε κατάσταση αποσυνθεσης και μάλλον πάει για κλείσιμο. Το κατάστημα επί της Αμερικής έχει κλεισει και έχει μεταφερθεί σε ένα υπόγειο, του οποίου η είσοδος είναι μέσα στη διπλανή στοά. Έχει τα μαύρα του τα χάλια, σκόνες, πεταμένα βιβλία από δω κι από κει, σαν αποθήκη. Ο ευγενικός κύριος που ήταν εκεί μου ξεκλείδωσε διάφορα δωμάτια για να ψάξω αν κάτι με ενδιέφερε, αλλά όταν ολα είναι χύμα το ένα πάνω στο άλλο δεν μπορείς να κάνεις τη δουλεία σου.

Ithilmir
21-02-2004, 04:04
Ekdoseis Grammata -mikra ,sinythws, paperback kai apeiroi siggrafeis-
kai Anubis...mono kai mono gia ton Kay...Kai Aiolos..kai kapoia alla...Xm... mallon ekdotikoi oikoi pou vgazoun kala vivlia

MoRmEnGiL
25-02-2004, 04:12

Απο τον Παντελίδη επαιρνα παλίοτερα όλα τα αγγλόφωνα βιβλία μου. Πριν λίγο καιρό, που είχα τσατιστεί με τον Ελευθερουδάκη γιατί πήγα να βρω κάτι και δεν το είχαν και γενικώς φαινόταν να έχουν λιγότερο από τα μισά πραγματα, σε ποικιλία, από ό,τι δυο βδομάδες νωρίτερα, είπα να τον ξαναθυμηθω. Είναι στην οδό Αμερικής, κοντά στη γωνία με Πανεπιστημίου. Παρόλα αυτά είναι μάλλον σε κατάσταση αποσυνθεσης και μάλλον πάει για κλείσιμο. Το κατάστημα επί της Αμερικής έχει κλεισει και έχει μεταφερθεί σε ένα υπόγειο, του οποίου η είσοδος είναι μέσα στη διπλανή στοά. Έχει τα μαύρα του τα χάλια, σκόνες, πεταμένα βιβλία από δω κι από κει, σαν αποθήκη. Ο ευγενικός κύριος που ήταν εκεί μου ξεκλείδωσε διάφορα δωμάτια για να ψάξω αν κάτι με ενδιέφερε, αλλά όταν ολα είναι χύμα το ένα πάνω στο άλλο δεν μπορείς να κάνεις τη δουλεία σου.

:?
sobara milas ang?pikra..kai to eixa sympa8isei auto to bibliopwleio..an kai eixa xronia na paw.. krima..apo kei eixa parei to prwto mou aglofwno biblio apo tolkien ..ti na leme twra,gymnasio phgaina tote akoma..

Dimitra
28-02-2004, 19:32
H Politeia sti gwnia Akadimias - Asklipeiou._
Kapote ksodeua polla lefta sauto to meros...Twra dustuxws den exw toso xrono. Mono ta kalokairia pleon.

progvamp
29-02-2004, 00:12
COMPENDIUM english bookstore \m/

Nikhs kati sto Syntagma, anevaineis kati skalakia :)

Phoebus
29-02-2004, 00:58

:?
sobara milas ang?pikra..kai to eixa sympa8isei auto to bibliopwleio..an kai eixa xronia na paw.. krima..apo kei eixa parei to prwto mou aglofwno biblio apo tolkien ..ti na leme twra,gymnasio phgaina tote akoma..

mlk kai gw to idio... lol

kai meta eixa paei kai kafe panw kai zwgrafizw me ta crayons sto trapezi... ayta htan.

atom_smasher
29-02-2004, 05:32
vasika eimai paidi ths prwtoporias.apeires voltes ekei mesa.sta alla ligo polu exw perassei alla den exw kollhsei.kai apo to mikro monasthraki phra ena vivlio ths sxolhs alla mou fanhke mikro kai genika thelw na xw xwro na xazepsw.h politeia kalh htan kai megalh alla mou fanhke ligo poio kapws kai den mou kanei klik idiaitero na psaxnw ekei mesa.tis upoloipes idees pou ri3ate tha tis tsekarw...to vasiko mou provlhma einai ta lefta.orismena pragmata den allazoun.

Phoebus
29-02-2004, 05:56
Thn prwtoporia thn eliwsa perysi, ekatse ena skhniko kai phra kati kouponia kai phra tsampa biblia apo prwtoporia, papaswthriou kai kati alla... ante na doume kai fetos mpas kai paiksei kana conne gia kouponia.