PDA

View Full Version : windows 7

Pages : [1] 2

animae
15-01-2009, 03:25
Kυκλοφόρησαν τα windows 7 και είπα να τους ρίξω μια ματιά.

Δεν το κατέχω τόσο πολύ το αθλημα, αλλά μέχρι στιγμής είναι μια μικρή έκπληξη.
Αναγνώρισαν τα πάντα στο λαπτοπ μου, εκτός από την κάρτα γραφικών όπου έκανα update driver και το αφησα να ψάξει μόνο του και όλα οκ. Κοινώς ούτε cd ούτε τίποτα για drivers μέχρι στιγμής.

4 προγράμματα έχω περάσει μέχρι τώρα (nod32,snagit, msn, opera) και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επίσης.

Eχω dual boot με xp απροβλημάτιστα.

Γενικά για beta είναι αψογα. Φαίνεται να υπάρχει αρκετή σχέση με vista (αναμενώμενο μου φαίνεται).

Οπως και να χει, μέχρι στιγμής, μια χαρά.

Harbinger of Death
15-01-2009, 04:51
Μας έλεγε ένα παιδί πως υποτίθεται πως λόγω της αποτυχίας των Vista λόγω των απαιτήσεων/του βάρους, η Microsoft επικεντρώθηκε στο να γίνουν τα 7 ελαφρύτερα. Σχολίασε.

Dragonlord
15-01-2009, 10:05
Εγώ απ'ό,τι κατάλαβα, θα είναι τα βίστα βελτιωμένα, απλά επειδή από εμπορικής άποψης η microsoft θεωρεί πλέον τα βίστα καμένο χαρτί καθώς έχει επικρατήσει η άποψη ότι είναι γτπ, τα πλασάρει με νέο όνομα.

animae
15-01-2009, 10:28
Μας έλεγε ένα παιδί πως υποτίθεται πως λόγω της αποτυχίας των Vista λόγω των απαιτήσεων/του βάρους, η Microsoft επικεντρώθηκε στο να γίνουν τα 7 ελαφρύτερα. Σχολίασε.

Φαίνονται πιο ελαφριά. Με οπερα ανοιχτό(6 ταμπς) και εμεσεν, είναι στα 618mb, άμα κλείσω αυτά πάει στα 540.
Σίγουρα πιο βαριά απο xp και σίγουρα πιο ελαφριά απο βιστα. Φαντάζομαι ότι με λίγο πείραγμα, πηγαίνει και πιο κάτω.

Amnesiac.
15-01-2009, 10:45
Χμ και μένα απ'τα λίγα που έχω διαβάσει από δω κι από κει μου φαίνονται σαν βίστα με άλλο theme. Τη beta μπορεί να την κατεβάσει όποιος γουστάρει;

Τα βίστα btw μου φαίνεται ότι με τα service packs και όλαυτα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, δλδ δε βλέπω το λόγο να έχει κάποιος xp αυτή τη στιγμή, εκτός φυσικά αν έχει παλιό πισί.

animae
15-01-2009, 11:00
Χμ και μένα απ'τα λίγα που έχω διαβάσει από δω κι από κει μου φαίνονται σαν βίστα με άλλο theme. Τη beta μπορεί να την κατεβάσει όποιος γουστάρει;

Τα βίστα btw μου φαίνεται ότι με τα service packs και όλαυτα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, δλδ δε βλέπω το λόγο να έχει κάποιος xp αυτή τη στιγμή, εκτός φυσικά αν έχει παλιό πισί.

Πιθανότατα να είναι έτσι, αλλά για μένα είναι τεράστια διαφορά να μην χρειάζεται να φας ώρα και πολλά restart για να βάλεις drivers. Τα κατεβάζει όποιος θέλει, πήγαινε στην κεντρική του Insomnia, μέχρι χθες βράδυ ήταν κάτω κάτω τα λινκς.

Η μοναδική απαίτηση των βιστα ήταν σε μνήμη, οπότε μέσες άκρες ναι, δεν χρειαζόταν να χεις xp, εκτός αν δεν είχες drivers για κάτι (για καρτα ήχου) και αν δεν έπαιζε κάποια εφαρμογή.
Επίσης αν είχες xp και δεν είχες πρόβλημα, δεν υπήρχε επίσης λόγος να πας σε vista.

JnB
15-01-2009, 15:24
Και για πες μας λεπτομερώς πώς έκανες dual boot με xp plzthnx :)

animae
15-01-2009, 18:11
Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι να κάνω κάτι το ιδιαίτερο.
Εννοείται ότι δεν το έβαλα πάνω από τα xp :P

Γενικά είμαι αρκετά dummy σε αυτά τα θέματα, οπότε φαντάσου ότι ηταν αρκετά εύκολο. Πρέπει να σου βγάζει αυτές τις επιλογές κάποια στιγμή κατα την διάρκεια του σεταπ.
όταν κατεβάσεις τα 7 και τα καψεις σε dvd, βάλε το cd και δες το help ή whatever σου βγάζει εκείνη την στιγμή.
Αν κάνεις scroll σε κάποιο σημείο λέει για dual boot.

Sorry που δεν μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος, αλλά δεν με ενδιέφερε και ιδιαίτερα όταν έβαζα τα 7, αφού ήμουν έτοιμος να τα βάλω πάνω από τα xp. Τελικά είπα μπαααας και μπαίνει σε dual boot, τα έβαλα σε άλλο partition χωρίς να προσέχω ιδιαίτερα τι ακριβώς επέλεξα αφού δεν με χάλαγε να είναι και το μόνο λειτουργικό και εδώ είμαι.(έχει πάντως σε ένα σημείο που σε ρωτάει τι θες να κάνεις)

JnB
15-01-2009, 18:52
Thanx, θα το προσπαθήσω :)

rincewind2k
15-01-2009, 19:18

βασικά *γιατί* να βάλει βίστα; επειδή είναι πιο καινούργια και κάνουν πτσινγκ και πίου πίου και fadeout; υπάρχει κάτι στα βίστα που να είναι ξερωγω απαραίτητο και αναντικατάστατο;

πείτε ενδιαφέρομαι, θα στήσω πισί και είμαι ανάμεσα σε βίστα μπίζνες και xppro.

Ruthless
15-01-2009, 20:53
Τα 32bitα xp δε βλέπουν πρακτικά πάνω από 3 GB RAM οπότε μπορεί να θες πολύ μνήμη εσύ βρε αδερφέ. Πέρα από αυτό, σβήστα.

Άλλωστε, κρίνοντας την ιστορία της M$, το επόμενο καλό λειτουργικό θα έρθει σε καμιά διετία περίπου. Πώς πήγαμε δηλαδή από 98 2nd edition σε xp sp2 με όλα τα ενδιάμεσα να είναι γτπ; Έτσι ακριβώς.

BLiTzER
15-01-2009, 20:55
Ta 2k kala sas gamousan.

Kata t'alla ego exo aprovlhmatista vista edo kai arketous mhnes. Den ta evala epeidh eixan kati aparaithto. Neo leitourgiko, neo systhma, made sense. Exo kai 4gb ram, de gameis.

Ruthless
15-01-2009, 20:57
Τι το τόσο τρομερό είχαν τα 2000; Για τον απλό χρήστη πάντα.

BLiTzER
15-01-2009, 21:00
Ta pio stathera home windows ton teleytaion 10 eton. Akoma. An ta yposthrize h MS dld.

Mayhem
15-01-2009, 21:18
αυτό

MoRmEnGiL
16-01-2009, 01:06

8a sou pw egw ena logo. ta vista einai teleiws ka8ysterhmenhs nootropias.

MoRmEnGiL
16-01-2009, 01:08
Τι το τόσο τρομερό είχαν τα 2000; Για τον απλό χρήστη πάντα.

egw mexri persy 2000 eixa k an den gamiotane to 8ema pleon me to support akoma 8a ta xa. psofos sta xp.
de milaw gia ta vista ^^

rincewind2k
16-01-2009, 01:23
χαχ πάω στοίχημα οτι αν σας βάζανε σε πισί με xp σε windows classic style δεν θα καταλαβαίνατε διαφορά.

BLiTzER
16-01-2009, 02:09
Ego tha ekana winver kai tha katalavaina. HA!

Kata t'alla les malakies kai to ksereis. Isos de fainotan - syntoma - h diafora PLEON, afou ta XP einai sthn agora edo kai 8 xronia kai meta apo 3 SPs kai ekatontades fixes, eno h MS exei papsei na yposthrizei PANTELOS ta 2k.

Evala XP ligous mhnes afou stamathse entelos to support ton 2k. They made me do it :/ Kai fysika classic style sta panta mhpos ksexasto :P De sygkrinontan kan tote, mhn epimeneis.

Ta ME vevaia paramenoun oti pio tragiko exei vgei pote. Click kai BSOD.

FIXXXER
16-01-2009, 06:45
Εξπι και ξερο ψωμι. Αν βγουν 7 σερβισπαξ για τα βιστα μπορει να το σκεφτω. Τα εφτα δεν τα ξερω καθολου τι σοι πραμα ειναι. Αλλα μαλλον και παλι εξπι λογω κολληματος, γενικα δεν εχω ουτε ενα παραπονο με τα εξπι εστω κι αν χρειαστηκαν κι εκει καποια σερβισπαξ.

MoRmEnGiL
16-01-2009, 15:50
χαχ πάω στοίχημα οτι αν σας βάζανε σε πισί με xp σε windows classic style δεν θα καταλαβαίνατε διαφορά.

Ti 8es na peis?

[spoiler:lnq2mxiz]http://i7.photobucket.com/albums/y293/MoRmEnGiL/random%20shit/blaka.jpg[/spoiler:lnq2mxiz]

.

JnB
16-01-2009, 15:53
Έχω dual boot xp και 7 από χτες.
Γαμάνε!
Πάνε σφαίρα στο κωλομηχάνημά μου (αν και ακόμα δεν έχω φορτώσει 1002 προγράμματα όπως στα xp)
Κανένα κόλλημα.
Οι περισσότεροι drivers κατεβαίνουν από win update.
Εγκρίνω :)

Xtikio
16-01-2009, 17:53
το ντούλ μπούτ γίνεται εύκολα; να ρολάρω;

Ingolemo
16-01-2009, 19:46
To dual boot logika tha ginei mono tou otan valeis ta windows 7.

Vevaia meta an svhseis ta windows 7 kai thes na allakseis to bootloader paizei na xreiazetai psaksimo.

Twra giati na thelei kaneis na valei windows BETA, den mporw na katalavw, an thes na deis pws einai ta windows 7 des kana videaki :p

Xtikio
16-01-2009, 20:13
Για ανανέωση ρε αδερφέ.

JnB
16-01-2009, 20:35
Έχεις XP, βάζεις σε daemon tools/alcohol το iso, διαλέγεις να κάνει εγκατάσταση στο άλλο παρτίτιον από αυτό που έχεις τα xp(προφανώς όχι upgrade ε), κάνει την εγκατάσταση (με 1-2 ψαρωτικά restarts που δε σου δίνει επιλογή), και όταν τελειώσει η εγκατάσταση είσαι έτοιμος. Την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το πισί θα σου έχει επιλογή earlier version of windows/windows 7. :)

Xtikio
16-01-2009, 20:50
16 GB einai polla gia mena ton ptoxo

Xtikio
17-01-2009, 00:17
Έβαλα κιεγώ τελικά. Ωραία είναι :)

Captain Howdy
17-01-2009, 02:10
Genikws i microsoft prospathise na balei sta windows, stin basi twn windows diladi
(ton pyrina pou akolouthei apo 2k, nt kai meta) polla FX kai grafika san kai ayta pou
mporei na brei kapoios se window managers se Linux Distributions (Emerald, Beryl ktl).
Mono pou oi malakes den eipan ston kosmaki oti theloun >2GB RAM kai Dual processors
toulaxiston na trexoun. Opoios prospathisei me 1GB tha atyxisei, ektos an stathei tyxeros
bebaia!! :rofl: :rofl: :rofl:

Hmoun kata ton Vista fanatika alla epeidi twra se kana dyo mines tha stamatisei to support
twn XP eipa na ta doulepsw ligo. Se ena PC me 4GB RAM kai 3.00GHz Dual CPU trexoun aera.
H malakia einai omws oti TOSI ma TOSI ypologistiki energeia tin spatalas se ayto to kwlosistima.
Kapote xreiazomastan to leitoyrgiko gia na anoiksoume to PC, twra theloume to PC gia anoiksoume
ta Vista. Genikws, ta Vista einai i xeiroteri kinisi tis Microsoft kat'eme. Gia ta Windows 7 exw akousei
kai diabasei oti ontws exoun mazepsei ta comments twn xristwn ( :!: ) kai tha doulepsoun panw
se ayta!!! As to doume ki ayto kai ti ston kosmo!!!

Einai krima pou o kosmos kai oi aploi xristes den mporoun na xrisimopoiisoun Linux. Foberi
statherotita kai asfaleia. Pousti Gates... kati ikseres!

Captain Howdy
17-01-2009, 02:14

Vevaia meta an svhseis ta windows 7 kai thes na allakseis to bootloader paizei na xreiazetai psaksimo.

Ama theliseis na sbiseis ta Windows 7, polli apla sbineis to partition kai meta bazeis to installation
twn XP, kaneis boot apo ekei, kai epilegeis kapoia epilogi san RESCUE me command line. Otan mpeis
(prepei na thimasai Admin password, ean exeis balei) grafeis sto command line: FIXMBR kai viola! kanei
boot ta XP san na min ypirxe pote boot loader!

Magellan
17-01-2009, 04:18
Hmoun kata ton Vista fanatika alla epeidi twra se kana dyo mines tha stamatisei to support
twn XP eipa na ta doulepsw ligo. Se ena PC me 4GB RAM kai 3.00GHz Dual CPU trexoun aera.
H malakia einai omws oti TOSI ma TOSI ypologistiki energeia tin spatalas se ayto to kwlosistima.

αυτο
και γω στο καινουργιο πισι εβαλα βιστα αν και στην αρχη τα φοβομουνα και τρεχουν οκ
απλα πολυ βαρια

να τον ακουτε τον απο πανω
κατι ξερει :D

Xtikio
17-01-2009, 04:21
okei kai evala win 7 ta eida kai twra thelw na ta soutarw. PWS? ti na kanw? :(

Captain Howdy
17-01-2009, 11:40
okei kai evala win 7 ta eida kai twra thelw na ta soutarw. PWS? ti na kanw? :(

Des dyo post prin. Ean exeis ksexwristo partition, apla sbisto me opoio tropo thes
kai des dyo post prin pws na afaireseis ton Boot Loader.

@ Magellan:

Ti specs exeis sto PC? RAM CPU ktl... ?

FIXXXER
17-01-2009, 12:16
Παρτον τηλεφωνο ρε καραγκιοζη!~11~!!!

Captain Howdy
17-01-2009, 13:11
Όπως πάντα πεταχτηκες...

Xtikio
17-01-2009, 13:52
howdy to thema einai oti sto partition pou evala ta 7 exw dedomena pou den borw na kanw backup logo xwrou. ama kanw format THN POUTSISA. lalalalalalalalalalalala

to post sou to diavasa. apla ilpiza na uparxei pxio anodinos tropos :/

JnB
17-01-2009, 14:36
Βρες κάποιον με φορτητό σκληρό και χρησιμοποίησέ τον προσωρινά

Magellan
17-01-2009, 15:38
Όπως πάντα πεταχτηκες...
ειναι γνωστος μαλακας στο ΕR

4GB RAM και 3.00GHz Dual CPU

Xtikio
17-01-2009, 17:05
tha ta svisw ola kai ston poutso mou. oliko format.

KAIROS HTAN.

Captain Howdy
17-01-2009, 18:45
tha ta svisw ola kai ston poutso mou. oliko format.

KAIROS HTAN.

Isws telika na kaneis kana dyo partitions telika gia na apofeygeis tin diadikasia!

4GB RAM και 3.00GHz Dual CPU

Gamw, einai 64-bit na fantastw? Min mou peis oti pires ki esy AMD????? :shock: :shock:

Magellan
17-01-2009, 20:09
oχι 32μπιτα ειναι
και παλι οχι
ιντελ
βασικα το πηρα μεσω γνωστου "σαλιαρη" φιλου (χεχεχε) και μου τα εστησε αυτος
λεω να τα αλλαξω καποια στιγμη και να βαλω 64μπιτα
γενικα παντως δεν εχω κανα προβλημα

Captain Howdy
18-01-2009, 12:59
σαλιάρης.. χχεχεχεχεεχ :rofl: :rofl:

Ναι με 64-μπιτ θα σου πανε αέρα, δε θα καταλαβαίνεις πότε θα ανοίγει..
Σοβαρά ομως.. Δεν περίμενα ότι θα το πω αυτό για την Μαικροσοφτ...

enitharmon
18-01-2009, 14:52
Einai krima pou o kosmos kai oi aploi xristes den mporoun na xrisimopoiisoun Linux.
γιατι δε μπορουν;

Captain Howdy
18-01-2009, 15:04
Διότι πολύ απλά μπορεί να χρειαστεί να γίνει κάποιο ινστολ η κάποιο workaround για
διάφορα components στο Linux. Φαντάσου ότι υπάρχει περίπτωση να μην βρει κάποια περιφερειακά
ο πυρήνας οπότε χρειάζεται ψάξιμο και compiling και πείραγμα του πυρήνα ή κάποιων ρυθμίσεων.
Γενικώς είναι λιγάκι μανούρα να στήσεις ένα Linux αλλά φαντάσου ότι μόλις το στήσεις (και αφού
σου φύγει η μπαναγία) παραμένει σταθερό για ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καιρό. Έχω ένα που εδω και δυο χρόνια
δεν έχει κάνει το παραμικρό.

Επίσης, σημαντικό είναι ότι όλες οι εφαρμογές είναι φτιαγμένες για Windows οπότε κάποιος θα χρησιμοποιήσει
Linux μονάχα για συγκεκριμένα πράγματα.

Xtikio
18-01-2009, 15:12
εγώ θέλω να βάλω λίνουξ αλλά οι εφαρμογές που θέλω εί ίνκοπετιμπλ(δισκάρα απο σπάστικ ίνκ)

Captain Howdy
18-01-2009, 15:42
Ποιές εφαρμογές θές;

Xtikio
18-01-2009, 15:53
φινάλε, προ τούλς, κιουμπέις, σάουντ φόρτζ και διάφορα άλλα στένταλόουν μουσικά προγράμματα.

Captain Howdy
18-01-2009, 17:32
Δες αυτά, μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

http://www.jacklab.org/

http://www.musix.org.ar/

http://ubuntustudio.org/

Θα σου πρότεινα το τελευταίο και μάλιστα την έκδοση 8.04.

Μπορεί να μην έχει τα ίδια προγράμματα αλλά έχει παρεμφερή.

Xtikio
18-01-2009, 17:40
pithanotata tha se proskinisw.

animae
18-01-2009, 21:32
pithanotata tha se proskinisw.

Αν χρησιμοποιείς vst , οχι.

Dragonlord
18-01-2009, 22:15
Γενικά, ακόμα κι αν χρειάζεται κάποιος συγκεκριμένα προγράμματα, υπάρχουν λύσεις αν θέλει να πάει σε gnu/linux. Πρώτα κοιτάμε αν υπάρχουν παρόμοια προγράμματα που θα ανοίγουν τους ίδιους τύπους αρχείων. Μετά τσεκάρουμε αν τα προγράμματα που θέλουμε τρέχουν με το wine. Μετά υπάρχει η λύση να τρέχεις windows σε virtualbox και να τα τρέχεις μέσα από εκεί, και τέλος υπάρχει η τελευταία λύση του dual boot, αλλά αυτή προφανώς είναι μη πρακτική γιατί θα πρέπει να κάνεις reboot κάθε φορά που θες να τρέξεις το πρόγραμμα. Απλώς χρειάζεται να το έχεις πάρει απόφαση και να το ψάξεις/προσπαθήσεις και συνήθως η λύση βρίσκεται.

Darkling
18-01-2009, 23:58
Παλι windows???
Τι διαολο, η Wizards of the Coast αγορασε τη Microsoft???

.

Captain Howdy
19-01-2009, 02:17
Γενικά, ακόμα κι αν χρειάζεται κάποιος συγκεκριμένα προγράμματα, υπάρχουν λύσεις αν θέλει να πάει σε gnu/linux. Πρώτα κοιτάμε αν υπάρχουν παρόμοια προγράμματα που θα ανοίγουν τους ίδιους τύπους αρχείων. Μετά τσεκάρουμε αν τα προγράμματα που θέλουμε τρέχουν με το wine. Μετά υπάρχει η λύση να τρέχεις windows σε virtualbox και να τα τρέχεις μέσα από εκεί, και τέλος υπάρχει η τελευταία λύση του dual boot, αλλά αυτή προφανώς είναι μη πρακτική γιατί θα πρέπει να κάνεις reboot κάθε φορά που θες να τρέξεις το πρόγραμμα. Απλώς χρειάζεται να το έχεις πάρει απόφαση και να το ψάξεις/προσπαθήσεις και συνήθως η λύση βρίσκεται.

Ετσι ακριβώς. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να πάρει αρκετό καιρό να στήσεις κάποιπ Linux αλλα μετά μιλάμε για σταθερότητα. Ασε που έχει σαφέστατα
ΚΑΛΥΤΕΡΗ διαχείρηση των πόρων του υπολογιστή από ότι στα Windows. Επίσης, το wine είναι μια καλή φάση αλλά θέλει φοβερό επιπλέον ψάξιμο. Νομίζω ότι οι λύσεις που παρέχονται σε GNU/LINUX είναι αρκετά καλές. Έχω δοκιμάσει ένα πρόγραμα το audacity που είναι κάτι σαν το Phonebooth της Adobe. Έκανα την δουλειά μου άνετα. Αλλά γούστα είναι αυτά!!!

Harbinger of Death
19-01-2009, 03:58
Παλι windows???

.

Χαχα! Ψαγμένη ατάκα. :thumbsup:

Xtikio
19-01-2009, 17:56
evala ta linux kai rolarw twra. tha sas pw endypwseis sto off topic. parakalw exete to nou sas giati to pithanotero thaxw provlhma me kati :P

Waldstein
19-01-2009, 18:38
Captain ekana oti eipes, eixa valei ta 7 ston deytero eswteriko mou, esvisa to partition, evala to cd twn XP, patisa fixmbr alla skata, pali mou bgazei ton boot manager otan anoigw to PC.
googlarwntas ligo elege kapou oti prepei na anoiksw me to notepad to boot.ini kai na svisw tin analogi grammi pou mou bgazei san epilogi ta windows 7. Me psinei alla otan leei "proceed at your own risk" xezomai panw mou

Dragonlord
19-01-2009, 20:05
evala ta linux kai rolarw twra. tha sas pw endypwseis sto off topic. parakalw exete to nou sas giati to pithanotero thaxw provlhma me kati :P
Καλώστον. Καταρχάς είναι το linux, κατά δεύτερον υπάρχει τόπικ ή για linux ή και για ubuntu συγκεκριμένα, γράψε εκεί απορίες.

Captain Howdy
19-01-2009, 22:32
Captain ekana oti eipes, eixa valei ta 7 ston deytero eswteriko mou, esvisa to partition, evala to cd twn XP, patisa fixmbr alla skata, pali mou bgazei ton boot manager otan anoigw to PC.
googlarwntas ligo elege kapou oti prepei na anoiksw me to notepad to boot.ini kai na svisw tin analogi grammi pou mou bgazei san epilogi ta windows 7. Me psinei alla otan leei "proceed at your own risk" xezomai panw mou

Ενδιαφέρον.. :-) Αυτά αυτά μας κάνει η Μικροσοφτ και δεν μπορούμε να την ξεχάσουμε! Κάνε μου μια χάρη, δοκίμασε με το cd εκτός από FIXMBR να κάνεις και FIXBOOT.

Δηλαδή:

πρώτα FIXMBR
και μετά FIXBOOT

Ingolemo
20-01-2009, 01:41

Twra giati na thelei kaneis na valei windows BETA, den mporw na katalavw, an thes na deis pws einai ta windows 7 des kana videaki :p

Dokimase FIXMBR prwta, meta FIXBOOT kai EXIT (restart), me auth th seira.
Epishs mesa apo ta windows xp mporeis na dokimaseis auto:
-Deksi click My Computer-> properties
-advanced -> startup and recovery
-Allakse to default OS se XP kai uncheck to "Time to display list of operating systems" h pata edit kai delete ta entries tou windows7

FIXXXER
20-01-2009, 04:08
Παλι windows???

.

Χαχα! Ψαγμένη ατάκα. :thumbsup:

Λολ, ντρεπομαι που την καταλαβα.

Waldstein
20-01-2009, 05:39
to provlima lythike, an thelete na ta dwsete dromo ta "7" akolouthiste ta eksis vimata: (howdy seyxaristw pantws) edit: kai ingolemo

1. Boot up and log on to Windows XP desktop.

2. Insert the Windows Vista or Windows 7 DVD installation disc into CD-ROM or DVD-ROM optical drive.

Alternatively, mount the Windows 7 or Windows Vista DVD ISO image on any virtual drive.

3. Run Command Prompt
, or click directly to Start menu -> Run command.

4. In the command prompt or the Run text box, issue the following command and hit Enter:
[DVD Drive Letter]:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force
For example,
If the DVD drive path is D:, then enter the following:
D:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force
The step will remove the boot menu to select operating system to start.

5. Remove the DVD disc and restart the computer.

6. The computer will boot up with Windows XP installation partition.

7. Manually remove files and folders of Windows Vista or Windows 7, including Windows, Program Files and Users folder. If you’re installing to separate partition, just format the partition to clean it instantly (with FDisk, Disk Manager of Computer Management or third party partition management
software such as Partition Magic or EASEUS Partition Manager).

8. On the root system folder of Windows XP, delete Boot.BAK and BootSect.BAK. The two files are remnant backup leftover files of previously installed Windows Vista or Windows 7 bootloader, but no longer useful for Windows XP only system.

pigi: windowsaddict.blogspot.com

Captain Howdy
20-01-2009, 13:38
Εγώ σ'ευχαριστώ για το πόστ αυτό, θα το χω υπόψιν μου. Τ@να Μικροσοφτ, όλα τ' εχεις προβλέψει!!!

Harbinger of Death
23-02-2009, 19:29
Τα έβαλα. Ως εδώ φαίνονται καλά, γρήγορα και προσεγμένα.

Έπαιξα και το νέο ναρκαλιευτή, είναι συναρπαστικός! Έβαλαν νέα γραφικά, στο παιχνίδι σε καλωσορίζει ωραίο αρχικό βίντεο με ψαγμένο space ήχο που σε βάζει στην ατμόσφαιρα, κι όταν χάσεις ανατινάζονται όλες οι βόμβες με τη σειρά, με γαμάτο εφέ! Επίσης προσέθεσαν themes, skins και τέτοια. Ξέρει κανείς που μπορώ να κατεβάσω κι άλλα themes;

SpiritCrusher
26-05-2009, 15:44
Νέο PC οπότε είπα να ρίξω ένα clean install τα 64bit Windows 7. Ωραία φαίνονται και τα άτιμα έκαναν detect τα πάντα με τη μία, από ίντερνετς μέχρι ότι θες.

Αν δεν προκύψουν τίποτα προβλήματα λογικά θα τα προτιμήσω όταν βγουν.

Deggial
26-05-2009, 16:07
Τα έβαλα και στο PC και στο netbook (Asus eee PC1000h). Το νέτμπουκ τα σήκωσε μια χαρά, παρά τον Atom και το 1gb RAM. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαν ένα πολύ καλό service pack για Vista και ως τώρα δεν μου έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

MoRmEnGiL
28-05-2009, 15:33
http://en.wikipedia.org/wiki/Features_removed_from_Windows_7

The ability to disable grouping (placing next to each other) similar taskbar buttons

WAT.

Once_Emperor
28-05-2009, 21:47
Δλδ, δεν θα υπάρχει το "feature" να μπορείς να κάνεις DISABLE το grouping. E και?

Το θέμα είναι πότε θα καταλάβουν ότι για να κάνουν ένα σοβαρό Desktop Environment χρειάζονται virtual desktops.

cloud
28-05-2009, 22:11
Μαλακία είναι το grouping, κι ακόμη μεγαλύτερη μαλακία είναι τα thumbnails που ούτε αυτά γίνονται disable.
Ποιός νοιάζεται όμως, θα υπάρχουν 3rd party apps που θα κάνουν τη δουλειά. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη μαλακία των windows τελικά. Μαλακίες.

Amnesiac.
28-05-2009, 22:48
Τα έβαλα και στο PC και στο netbook (Asus eee PC1000h). Το νέτμπουκ τα σήκωσε μια χαρά, παρά τον Atom και το 1gb RAM. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαν ένα πολύ καλό service pack για Vista και ως τώρα δεν μου έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

Στο ηηη δουλεύουν τα πάντα κανονικά; Είχε διαδικασίες και ψαξίματα για να τα κάνεις να δουλέψουν; Αν μπορείς βρες μου κανα οδηγό στο ιντερνέ να τα δοκιμάσω καιγω.

Loader
28-05-2009, 23:33
χμμμμ τον τελευταίο καιρό όλοι είναι σίγουροι ότι τα 7 θα βγούνε φέτος πριν τα χριστούγεννα και είναι ΠΟΛΥ σίγουροι, αλλά σήμερα έλαβα αυτό από τη Microsoft.

Exploring Windows: Special Beta Edition -- Correction

Because you signed up to test the Windows 7 Beta, we recently sent you mail about the expiration dates for the Beta and Release Candidate. Unfortunately, we made a mistake.

We said the Beta would start shutting down every two hours on June 1, 2009. The correct date is July 1, 2009.

The rest of the dates in the mail were correct. Here’s a quick summary:

Version: Beta
Starts shutting down every two hours: July 1, 2009
Expires: August 1, 2009

Version: Release Candidate
Starts shutting down every two hours: March 1, 2010
Expires: June 1, 2010

We apologize for the error and any confusion it may have caused.

Thanks again for helping us test Windows 7.

RC το 2010; δηλαδή η retail έκδοση δε βγαίνει φέτος.

Dragonlord
28-05-2009, 23:59
Απλά λέει πότε θα σταματήσει να είναι τσάμπα. Η rc αν δεν κάνω λάθος βγήκε αρχές του μήνα.
Πάντως τα δοκίμασα. Είχα διαβάσει κάτι ηλίθιους στο ινσόμνια να λένε ότι είναι "σχεδόν τόσο ελαφριά όσο τα xp", σε ένα laptop που τα έχω dual boot με xp τα 7 πρέπει να κάνουν τον τριπλάσιο χρόνο να πάρουν μπρος. Και το grouping είναι ό,τι πιο καθυστερημένο έχω δει.

Once_Emperor
29-05-2009, 00:01
Microsoft also says it will finalize Windows 7 in mid-August and deliver it to the public in time for the 2009 holiday season. I can tell you, however, that the general availability date is a lot more specific than that: You'll be able to get the final version of Windows 7 publicly on October 15, 2009, according to the current schedule.

Επίσης η RC1 είναι ήδη διαθέσιμη εδώ και περίπου 20 μέρες.

MoRmEnGiL
29-05-2009, 00:08
Και το grouping είναι ό,τι πιο καθυστερημένο έχω δει.

QFT.

An de ginei kana konne na fygei to grouping kai ta win 7 8a mou einai axrhsta oso ta vista.

Den to pisteuw oti 8a ftasw se shmeio na lew zhtw ta xp. :(

Dragonlord
29-05-2009, 00:14
Γενικότερα μου φαίνονται λίγο καταδικασμένα τα windows. Όταν πλέον το 90% των όσων κάνει ένας μη-gamer χρήστης γίνονται στο ίντερνετ και με τη google να μπαίνει σιγά σιγά και στο παιχνίδι των λειτουργικών αλλά τσαμπέ, θα είναι όλο και πιο δύσκολο τα επόμενα χρόνια να δικαιολογηθεί η αγορά των windows για έναν απλό χρήστη. Ομολογώ ότι πέρα από το grouping δεν έχω κάποιο παράπονο από τα 7, αλλά εντάξει, "ε και;".

cloud
29-05-2009, 01:02
Μα ο απλός χρήστης δεν αγοράζει windows :P

Deggial
31-05-2009, 10:14
Στο ηηη δουλεύουν τα πάντα κανονικά; Είχε διαδικασίες και ψαξίματα για να τα κάνεις να δουλέψουν; Αν μπορείς βρες μου κανα οδηγό στο ιντερνέ να τα δοκιμάσω καιγω.

Τουλάχιστον στο eee PC 1000h που έχω, δουλεύουν τα πάντα κανονικά και οι drivers της Asus (για να δουλεύουν τα κουμπάκια ρύθμισης ήχου, κλπ) εγκαθιστώνται κανονικά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι είτε να συνδέσεις εξωτερικό DVD-reader είτε να δημιουργήσεις ένα bootable USB (π.χ. μέσω του www.vistabootpro.com) κ' να πετάξεις τα περιεχόμενα του ISO σ' αυτό.

Κατά τα άλλα, απλά έχε υπόψη σου ότι οι Atom επεξεργαστές είναι 32-bit, οπότε κατεβάζεις την 32-bit έκδοση των Windows.

SpiritCrusher
26-06-2009, 01:07
Ανακοινώθηκαν τιμές. Δεν είναι και τόσο χάλια.

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=305850

Harbinger of Death
26-06-2009, 02:17
Οι παραπάνω τιμές αποτελούν προσφορά της Microsoft η οποία θα ισχύσει μόνο για περιορισμένο αριθμό αδειών, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα ο αριθμός αυτός. Επίσης η προσφορά λήγει στις 11 Ιουλίου για τις Η.Π.Α. και τον Καναδά και στις 5 Ιουλίου για την Ιαπωνία. Επίσης οι τιμές αυτές είναι άσχετες με το κατά πόσον οι χρήστες έχουν εγκαταστήσει ή όχι την δοκιμαστική (beta) έκδοση του λειτουργικού.

SpiritCrusher
26-06-2009, 14:15
whats your point;

~35 ευρώ για αναβάθμιση αντί για 100 ή όσο είναι τα vista τώρα είναι όσο να'ναι προσφορά. Ειδικά για τη Microsoft.

Dragonlord
27-06-2009, 00:57
Έλα λίγο ακόμα να τσούξει το λίνουξ και θα τα παίρνετε τσάμπα.

Ingolemo
27-06-2009, 13:12
θα? :p

Dragonlord
27-06-2009, 15:36
original :p

antimusic
30-08-2009, 00:29
λέω να εκμεταλλευτώ το MSDNAA όσο ακόμα προλαβαίνω, για πείτε βάζω 64bit άφοβα ή θα έχω τις ιστορίες με τις ενδεχόμενες ασυμβατότητας προγραμμάτων και τέτοια; το θέμα με το πλαφόν στη RAM στα 32bit λύθηκε;

Harbinger of Death
30-08-2009, 00:53
Δε νομίζω ότι μπορεί να λυθεί το πλαφόν στα 32 bit. Εγώ πάντως δούλεψα 64-bit αρκετό καιρό και πήγαιναν μια χαρά. Κατέβασα κι εγώ την έκδοση του MSDNAA και θα τη βάλω οσονούπω. Ίδωμεν.

cloud
30-08-2009, 01:40
Υπάρχουν kernel patches που ενεργοποιούν υποστήριξη ram μεγαλύτερης από 4gb για vista/7 x86 αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει. Σίγουρα θα δουλεύουν το θέμα είναι αν τα εμπιστεύεται κανείς.
Τα xp x86 δε νομίζω να έχουν τον κατάλληλο εγγενή κώδικα και μάλλον δεν θα γίνει ποτέ.

Amnesiac.
29-10-2009, 21:22
bump :!:

Για πείτε. Έχει στα μαγαζά 2 εκδόσεις, μια με 100 περίπου ευρώ και μια με 200. Αυτή με τα 100 λέει ότι είναι για αγορά καινούριου υπολογιστή. Αλλά δείχνουν να την πουλάνε και σκέτη. Ισχύει; Αν ναι, γιατί να πάρει κάποιος την άλλη;

πείτε αν τα έχουν σπάσει και πού τα βρίσκουμε.

00i00
29-10-2009, 21:25
//edit. mania me ta links...

Captain Howdy
29-10-2009, 22:24
Έλα λίγο ακόμα να τσούξει το λίνουξ και θα τα παίρνετε τσάμπα.

Τώρα τώρα που κυκλοφόρησε το Ubuntu 9.10 γαμεί και δέρνει. Θέλει λίγο ρεγουλάρισμα αλλά σε κανα μήνα που θα έχουν λυθεί τα λιγοστά προβλήματα που μπορεί να έχει τότενες (!) θα δείξει.

cloud
29-10-2009, 22:27
bump :!:

Για πείτε. Έχει στα μαγαζά 2 εκδόσεις, μια με 100 περίπου ευρώ και μια με 200. Αυτή με τα 100 λέει ότι είναι για αγορά καινούριου υπολογιστή. Αλλά δείχνουν να την πουλάνε και σκέτη. Ισχύει; Αν ναι, γιατί να πάρει κάποιος την άλλη;

πείτε αν τα έχουν σπάσει και πού τα βρίσκουμε.

Έχουν σπάσει εδώ και μήνες, κανένα πρόβλημα, και τα βρίσκεις παντού. Τα DSP πακέτα που λες μπορείς να τα πάρεις αν αγοράσεις και hardware μαζί. Δλδ οποιαδήποτε μαλακία, ακόμα κι ένα usb καλώδιο. Υποτίθεται ότι αυτό το τελευταίο συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα λόγω της αυξημένης πειρατίας, για περισσότερα ρώτα τον παραθυρά της γειτονιάς σου.

The Good Son
30-10-2009, 18:45
Θα έχω πρόβλημα με τα drivers της Motherboard από το cd που προφανως έχουν drivers εώς βίστα;

cloud
30-10-2009, 18:47
Όχι θα σου περάσουν drivers τα windows

The Good Son
30-10-2009, 18:52
Δεν πιάνω τί λες και εαν είναι ειρωνικό. Κάνω το φορμάτ, βάζω το cd της Motherboard Που φτιάχτηκε πρίν κυκλοφορήσουν τα 7 και προφανώς δεν έχουν Drivers για αυτά. Θα παίξει πρόβλημα; Και τώρα που το σκέφτομαι τί θα επιλέξω εκεί; Γενικά πείτε γιατί λέω να το κάμω και σήμερα.

cloud
30-10-2009, 18:56
Βρε παιδί μου έχουν τα windows ήδη drivers δε χρειάζεται να βάλεις τίποτα εσύ εκτός αν έχεις τίποτα webcams και τέτοια.

Captain Howdy
30-10-2009, 18:57
Γενικώς έχουν φτιάξει τα W7 έτσι ώστε να βρίσκει τους drivers μόνο του (αντιγραφή από linux). Εαν τώρα θες να δεις specific drvs για την MoBo σου τότε μπορείς να απευθυνθείς στο site της Mobo, δηλαδή να βρεις το μοντέλο εκεί και να δεις ΕΑΝ υπάρχουν drvs. Τους κατεβάζεις κ όλα ΟΚ! Ειδάλλως βολεύεσαι με τους drvs που βάζουν τα 7.

The Good Son
30-10-2009, 18:59
Α, κουλ. Βασικά το πρόβλημα είναι drivers για την ethernet ώστε να έχω internet. Εάν αυτά μπούνε αυτόματα, τότε οκ.

cloud
30-10-2009, 19:02
Οι περισσότεροι drivers που είναι φτιαγμένοι για Vista θα δουλεύουν και στα 7 έτσι κι αλλιώς.

The Good Son
30-10-2009, 21:56
Σόρι που πρήζω. Έβαλα τα 7 και μου έχει όλα τα παλιά πράματα σε έναν φάκελο windows old. Εγώ θέλω να κάνω φορμάτ, να σβηστούν όλα και να μπούνε τα windows. Πάτησα boot from cd και λοιπά αλλά δεν βρήκα κάποια τέτοια επιλογή (για φορμάτ - σβήστα όλα) όπως έχει στα xp. Πώς το κάνω;

cloud
30-10-2009, 22:00
Φορμάτ κάνεις με δεξί κλικ νομίζω πάνω στο σκληρό, εκεί που επιλέγεις που θέλεις να εγκατασταθούν.

Kelldorain
30-10-2009, 22:00
Κι εγώ το είχα αυτό, στα forums λένε delete τον folder windows.old . Αυτό έκανα και δεν υπάρχει πρόβλημα

The Good Son
30-10-2009, 22:30
Φορμάτ κάνεις με δεξί κλικ νομίζω πάνω στο σκληρό, εκεί που επιλέγεις που θέλεις να εγκατασταθούν.

Πρήζω ακόμα μια φορά.
Δεν είχε δεξί κλικ. Είχε όταν τον επιλέγεις "Driver options" Και εκεί πάτησα format αλλά έκανε 5 sec? Τα σβησε όλα όμως. Ήταν κανονικό φορμάτ;

SpiritCrusher
30-10-2009, 23:15
Μάλλον θα έκανε γρήγορο φορμάτ, οπότε ναι.

locust
30-10-2009, 23:54
δεν χρειάστηκα κανένα cd με drivers, είδαν τα πάντα όλα με τη μία

Amnesiac.
31-10-2009, 00:22
Εγώ τα έβαλα στο εταιρικό πισί και τα είδαν όλα εκτός από 3 πράγματα που δεν ξέρω τι είναι : ένα μασς στόρατζ κάτι, ένα πισιάι κοντρόλλερ κάτι και ένα unknown device. Υποθέτω θα είναι μπλουτούθ, κάμερα και εσντι ντράιβ αν και δε τα έχω ελέγξει ακόμα. Κάρτες γραφικών, ήχου κτλ κατευθείαν.

Αιώνια πινξ στον Kelldorain. Μια εξυπηρέτηση ζήτησα και αυτός ξεκωλιάστηκε. :pink:

H.
31-10-2009, 12:45
Τα deamon tools κυκλοφόρησαν συμβατή έκδοση ή ακόμα?

Harbinger of Death
31-10-2009, 13:03
Βάλε Virtual Clone Drive ή κάπως έτσι. Με σήμα το πρόβατο. Είναι γαμώ και στα κάνει και mount με διπλό κλικ. Για προστασίες και τέτοια δεν ξέρω τι κάνει μόνο.

H.
31-10-2009, 13:10
Βρε αυτό έχω από τότε που έβαλα τα 7άρια, δεν τίθεται θέμα. Απλά το άλλο είναι κάτι σαν συναισθηματικό δέσιμο πρόγραμμα ένα πράγμα.

Btw, έχω ακόμα την RTM, έχω λόγο να βάλω την κανονική?

ikonoklast
31-10-2009, 13:15
Αν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο και δοκιμασμένο τορρεντ για να τα κλέψω κι εγώ θα εκτιμούσα ένα προσωπικό μήνυμα στην θυρίδα μου. Θεξ.

SpiritCrusher
31-10-2009, 13:37
Τα deamon tools κυκλοφόρησαν συμβατή έκδοση ή ακόμα?

Τι πρόβλημα έχεις; Αν το μόνο πρόβλημα σου είναι το popup των Win κάθε φορά που πας να ανοίξεις Daemon τότε όλα είναι οκ :P Απλά πάτα run anyway και τρέχει μια χαρά.

edit: Έγιναν update στις 30/10 και λένε full win 7 support

cloud
31-10-2009, 14:01
Αν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο και δοκιμασμένο τορρεντ για να τα κλέψω κι εγώ θα εκτιμούσα ένα προσωπικό μήνυμα στην θυρίδα μου. Θεξ.

Δεν σας τα δίνει το πολυτεχνείο μέσω msdna ρε; :P

Ragnarock
31-10-2009, 14:04
Ρε συ,τωρα που ειπες για το msdna,ισχυει οτι αμα αποφοιτησει κανεις το license key του ληγει και κοβονται τα updates?

cloud
31-10-2009, 14:08
Όχι δε σου κόβουν τα updates. Το όριο που έχουν θέσει (απ' ότι έχω καταλάβει) είναι ότι αν αλλάξεις hardware δεν μπορείς να τα ξαναβάλεις.

ikonoklast
31-10-2009, 14:10

Δεν σας τα δίνει το πολυτεχνείο μέσω msdna ρε; :P

χμ, πολύ πιθανό αλλά σταρχίδια μου, λολ.

Ragnarock
31-10-2009, 14:14
Εμενα μου εχουν πει οτι μπορεις να τα περασεις κ σε 2ο υπολογιστη,αλλα η ενεργοποιηση τη 2η φορα γινεται μονο μεσω τηλεφωνου.
Βασικα θα το διαπιστωσω συντομα αυτο,τα περασα προσφατα σε ενα αλλο παιδι με το δικο μου license key,αλλα δεν τα χουμε ενεργοποιησει ακομα να δουμε αν γινεται.

Παντως τα 7 εμενα με αφησαν ικανοποιημενο,εβαλα και τα 64μπιτα και επιτελους βλεπει και το 4ο GB της RAM,ειμαστε κουλ λοιπον.

cloud
31-10-2009, 16:09
Αν σου δουλέψει η 2η ενεργοποίηση πες.

The Good Son
31-10-2009, 16:30
Ναι, πείτε για ενεργοποιήσεις. Και τί είναι αυτό με το Hardware. Δηλαδή εαν αλλάξω mobo ή κάρτα γραφικών πχ, γιοκ;
Γενικά πάντως είναι πολύ όμορφα εάν εξαιρέσεις θέματα συμβατότητας που φαντάζομαι όμως θα λυθούν προσεχώς.

Phoebus
31-10-2009, 18:47
http://arstechnica.com/microsoft/reviews/2009/10/windows-7-the-review.ars

Έχει κανείς βάλει SSD; Τα νέα λαπτοπάκια με atom νομίζω στη πλειοψηφία τους έχουν SSD. Για πείτε.

H.
31-10-2009, 18:54
Spiritcrusher αυτό που έγραψες στο edit σου μόλις το είδα κι εγώ στο filehippo και ήταν αυτό που με κάλυψε. Έως αυτή την έκδοση τα daemon tools απλά δεν τρέχαν στα εφτάρια.

Πάνω στο
Btw, έχω ακόμα την RTM, έχω λόγο να βάλω την κανονική? κανείς καμιά άποψη?

cloud
31-10-2009, 19:02
Spiritcrusher αυτό που έγραψες στο edit σου μόλις το είδα κι εγώ στο filehippo και ήταν αυτό που με κάλυψε. Έως αυτή την έκδοση τα daemon tools απλά δεν τρέχαν στα εφτάρια.

Έτρεχαν λέμε, αγνοούσες το μήνυμα. Η pro version τα υποστήριζε επίσημα, που σημαίνει ότι ήταν απλά μια απάτη μήπως βγάλουν κάνα φράγκο παραπάνω.

Η RTM είναι η final, δεν υπάρχει λόγος για reinstall.

Dythor
31-10-2009, 20:41
XP για εκατό χρόνια ακόμα (τουλάχιστον).

H.
31-10-2009, 21:42
Ε ναι, δοκιμάσαμε και απορρίψαμε / δεν είμαστε κολλημένοι.

cloud
31-10-2009, 21:50
Βασικά όσοι κρατάτε τα XP επειδή σας αρέσουν πραγματικά ή επειδή θεωρείτε ότι δεν υπάρχουν καλύτερες λύσεις είστε βλάκες!

antimusic
31-10-2009, 21:53
επειδή θέλουμε windows και τα vista ρουφάνε κώλους; suck ass;

Phantom Duck
31-10-2009, 23:11
επειδή... δεν τα χρειαζόμαστε.

Phantom Duck
31-10-2009, 23:50
disregard this, αν τα παίρνει κανείς από msdna και του περισσεύει καμια έκδοση pm plz!

Xtikio
01-11-2009, 03:13
kiegw thelw se pm an exei kanei kana kalo τορρεντ h an tou perisevei ekdosh :)

Entrancemperium
01-11-2009, 14:34
Kαι από δω αν περσεύει τπτ!

Roswell47
02-11-2009, 12:06
κι εδώ αν είναι εύκολο ^^

The Good Son
02-11-2009, 18:45
Όσοι είστε φοιτητές όπως ο αποπάνω, δείτε το πόστ του cloud στην προηγ σελιδα.

SpiritCrusher
02-11-2009, 20:30
Εμάς μας έχει χεζμένους το MSDNAA :-(

cloud
02-11-2009, 21:48
Όχι το msdna...η σχολή :P

Xtikio
03-11-2009, 03:43
evala kiegw 7 epishma. :)

antimusic
03-11-2009, 09:53
λοιπόν επειδή ζηλεύω.

έχω xp σε ένα partition και ubuntu σε ένα άλλο. τι διαδικασία ακολουθώ ώστε να βάλω win7 στο partition με τα xp και να μην χαλάσω το grub;

(bonus: εν συνεχεία τι κάνω ωστε να κάνω καθαρό install το τελευταίο ubuntu πάνω απ το προηγούμενο, απλά install αποπάνω;)

Ruthless
03-11-2009, 11:36
Format partition με xp, βάζεις 7.
Boot από live cd ubuntu και φτιάχνεις (http://xubuntu.wordpress.com/2008/01/25/howto-fixing-grub-after-a-windows-installation-and-fixing-the-grub-menu/) το grub.
Upgrade το ubuntu σου(αν και για clean install θες format να βάλεις το 9.10 - όπως δει κανείς την έννοια clean.)

HIV
03-11-2009, 12:13
wraia einai. mou fainontai pio varia apo ta vista vevea,ta opoia me to sp mou trexan APSOGA .mexri pou meta apo 1 mina se ena update sto startup kolise gia panta sto 90%.

ta 7 einai gia na rixneis gomenes.

antimusic
03-11-2009, 12:26
φτιάχνεις (http://xubuntu.wordpress.com/2008/01/25/howto-fixing-grub-after-a-windows-installation-and-fixing-the-grub-menu/) το grub.

να κάτι τέτοια με τρομοκρατούν εμένα αλλά λέει το find σου λέει ακριβώς τι να βάλεις στα (x,y) οπότε οκ.

θενξ.

The Good Son
03-11-2009, 13:48
mou fainontai pio varia apo ta vista vevea

Αυτό ισχύει;
Είχα την εντύπωση οτι τα 7 διορθώνουν ΚΑΙ την "κακή κατανομή βάρους" των vista και είναι ελαφρύτερα. Δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν είχα ποτε vista.

Phoebus
03-11-2009, 14:01
Μάλλον όχι αν έχεις σύστημα με 4GB RAM και SSD.

Xtikio
03-11-2009, 14:01
egw to ptoxo me 1GB ram kai Pentium 4 ta trexw mia xara pantws :(

cynic
03-11-2009, 14:44
Se p4@3.2 (northwood 478) me 2gb ram kai 6600gt pane poli kala.Den exw dokimasei vista vevea , alla se dual boot me xp pou exw den ta vlepw kai poli varitera.Diladi apo 400mb ram idle se xp , sta 7 einai giro sta 700mb.H moni diafora pou exw dei einai ston mpchc se 720p mkv xanei frames.Apo tin alli sta xp eixe ligo tearing se vmr9 mode.Episis ta exw perasmena se ATA disko enanti SATA pou einai ta xp.

Btw, an xerei kapios, iparxei periptosi na veltio8ei i fasi me ta mkv an allaxw karta grafikwn? Se kapia apo tis teleftees agp opos ASUS AH4650/DI/1GD2 1GB AGP. Apo oti exw diavasei diafora iparxei se dxva encoded 1080p mkv pou einai elaxista. Apo ti mia, lefta gia agp einai petamena pleon, alla de skopevw na allaxw pc sintoma.

SpiritCrusher
03-11-2009, 14:56
Νομίζω πως το ποστ HIV είναι η πρώτη φορά που διαβάζω κάποιον να του φάνηκαν πιο βαριά από το σίχαμα που λέγεται Vista. Κάτι θα έχεις κάνει λάθος, πιστεύω :P

Ingolemo
03-11-2009, 16:10
Btw, an xerei kapios, iparxei periptosi na veltio8ei i fasi me ta mkv an allaxw karta grafikwn? Se kapia apo tis teleftees agp opos ASUS AH4650/DI/1GD2 1GB AGP. Apo oti exw diavasei diafora iparxei se dxva encoded 1080p mkv pou einai elaxista. Apo ti mia, lefta gia agp einai petamena pleon, alla de skopevw na allaxw pc sintoma.

Dokimase na valeis coreAVC (ta pio grhgora codecs gia h264-mkv).
Den einai free alla kapou mporeis na ta vreis ;)

ps.Tha prepei na rythmiseis kai ton player sou gia na trexei me auta ta h264 e.

locust
03-11-2009, 16:21
κανα ινφο για το πως ρυθμίζεται το coreavc για να δουλεύει με media center ή xbmc?

Dythor
03-11-2009, 16:26
Βρίσκουν ντράιβερς μόνα τους; Αν τα βάλω πειρατικά είναι κακό για 'μένα αφτό;

KoiliaSamprela
03-11-2009, 16:33
Βρίσκουν ντράιβερς μόνα τους; Αν τα βάλω πειρατικά είναι κακό για 'μένα αφτό;

θα γίνεις παράνομος ... και δεν είναι πρέπον

(αυτά που έχεις τώρα είναι ορίτζιναλ?)

Dythor
03-11-2009, 16:33
εντελώς!

KoiliaSamprela
03-11-2009, 16:35
εντελώς!

τότε κράτα ότι έχεις , (και εφόσον δεν σου δημιουργούν κανένα πρόβλημα)

12 stars circle your brow
03-11-2009, 16:37
Ακριβώς ίδια φάση κι εγώ με Dythor κι επειδή έχω και "περίεργη" εξωτερική κάρτα ήχου φοβούμαι για τυχόν δυσλειτουργίες που θα προκύψουν, και γενικά.

Dythor
03-11-2009, 16:38
Εντέλει πού μπορώ να δω αν μου τα δίνει όντως τζάμπα η σχολή ή όχι;

antimusic
03-11-2009, 16:40
ρώτα τους αντμινς της ενορίας σου.

cloud
03-11-2009, 16:41
Έλεος ρε παιδιά τι CoreAVC; Δεν υποστηρίζει καν hardware accleration (dxva).
Δείτε αυτό το guide http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-dxva/ και είστε καλυμμένοι.
cynic κάνε κι εσύ ότι λέει και ίσως λυθεί το πρόβλημα σου με τα χαμένα frames. Βασικά συνήθως προκαλούνται από ρυθμίσεις/software/cpu κι όχι από vga εκτός αν έχει πολύ λίγη vram η δική σου. Μιλάμε πάντα για hardware accelerated όμως, αν το τρέχεις software (cpu) κακό του κεφαλιού σου :P
An είναι να αγοράσεις κάρτα ναι η 4650 είναι κορυφή για HD playback και καλύτερη από την 6600 για gaming.

Dythor
03-11-2009, 16:42
ρώτα τους αντμινς της ενορίας σου.

Ιδιοφυές και δημιουργικότατο ηλίθιε.

antimusic
03-11-2009, 16:44
ποιος άλλος τρόπος να υπάρχει μωρή σάπια; ρώτα τους αντμινς στη γαμημένη τη σχολή σου να σου πουν αν έχει συμφωνία με την MS και να σου δώσουν κωδικό. α όχι, άστο, ρώτα στο ER.

cloud
03-11-2009, 16:46
Βασικά όντως είναι θέμα σχολής και μόνο δε μπορεί να σε βοηθήσει κανείς άλλος.

Dythor
03-11-2009, 16:47
ποιος άλλος τρόπος να υπάρχει μωρή σάπια; ρώτα τους αντμινς στη γαμημένη τη σχολή σου να σου πουν αν έχει συμφωνία με την MS και να σου δώσουν κωδικό. α όχι, άστο, ρώτα στο ER.

Ξέρω 'γω, στο μέηλ της σχολής, στο eclass, κάπου δεν θα μπορούσε άνετα να το τσεκάρει κανείς ονλάιν;

Βάλε κανά ταμπόν για την περίοδο καλύτερα, πόστερ-εμμηνόπαυση.

antimusic
03-11-2009, 16:49

Ξέρω 'γω, στο μέηλ της σχολής, στο eclass, κάπου δεν θα μπορούσε άνετα να το τσεκάρει κανείς ονλάιν;

Βάλε κανά ταμπόν για την περίοδο καλύτερα, πόστερ-εμμηνόπαυση.

αν είχα εμμηνόπαυση δεν θα χρειαζόμουνα ταμπον για την περίοδο ηλίθιε.

Dythor
03-11-2009, 16:52
Είσαι στο τρανζίσιον γαμημένε.

antimusic
03-11-2009, 16:53
υπάρχει και ελληνική wikipedia.

cynic
03-11-2009, 16:59
@ Cloud, Ingolemo.Thanks , nai me guide auton tou link to estisa.Apo codecs klp den evala apolitos tipota, mono telefteo mpchc. To dxva nomizw doulevei mono se arxia pou einai ftiagmena me support gia auto kai mono 1080p releases exw petixei.Opote 1080p me to pc mou einai ipervoli :D .Sta xp den exei provlima o mpc gia auto kai ipo8etw oti fteei i gfx card.Sta 7 den ipostirizete vash tou tool pou xan vgalei. Btw sta 7 me haali media splitter ftiaxnei to provlima, alla apo apeikonisi einai xeirotero apo vmr9/evr.Ena klik parapanw se hardware prepei na 8elei.An apofasisw na valw tin karta vlepoume.Pantws xtes se ena arketa vari mkv me dts, megalo bitrate klp, kai tautoxrona anoixto ton firefox mou evgalan ble o8oni ta 7 :) Kapio *.sys nomizw xtipise alla den prolava na dw giati ekane restart to pc.Se xp sp3 den exw petixei pote kati analogo.Pedikes as8eneies neou os logika.

cloud
03-11-2009, 17:05
Όχι ρε συ το multimedia υπόβαθρο των 7 είναι πολύ καλό και δουλεύει απροβλημάτιστα. Είναι πιο πιθανό να έχεις θέμα με τους drivers. Γιατί εξάλλου η nvidia με τους drivers της υποστηρίζει όλα τα HD, είναι περίεργο που τρέχεις dxva μόνο στα 1080p, αφού δε παίζει ρόλο τόσο η ανάλυση όσο το profile του encoding.
Αφού λες ότι σου τρέχει καλά στα ΧΡ δε δοκιμάζεις να βάλεις VMR9 και στα 7 (υποθέτω τρέχεις custom EVR τώρα). Επίσης αν η κάρτα σου έχει CUDA μπορείς να κάνεις παιχνίδι με αυτό.

cynic
03-11-2009, 17:32
oxi oxi den trexw 1080p.Apla lew oti apo oti katalava, den einai default se ola ta arxia to dxva para mono se kapia 1080p, mesw profile opos les.Genika 720p trexw, apla eida oti exoun provlima framerate sta 7 (kai ligo desynch) , pou sta xp den to eixane.Kai me vmr9 to idio mou kanei, mono me haali pezei ok alla den mou aresei i eikona pou dinei. Apo oso exw psaxei tin 6600gt 8eorite apo tis protes dxva kartes.Parolauta se dxva samples pou exw dokimasei, sta properties mou grafei disabled otan trexei to arxeio kai tsekarw.Ntax einai kai 5 xronwn karta de perimenw kai pola.Apo drivers exw tous 191.07 pou einai i teleutaioi tis nvidia.Gia to Cuda den xerw tipota.Me ena search gia 6600gt cuda, mou evgale kateu8eian autous tous drivers.Ara prepei na xei.Apo pou to energopiw den exw tsekarei akoma.Logika sto nvidia panel 8a ne?

Isws ftene ta aero klp twn 7 mias kai i karta ipoti8ete oti de ta ipostirizei.Telos pantwn, 2 meres exei pou ta vala ,me psaximo isws vgei akrh siga siga.O tipos sto guide ekei leei oti protimaei tis nvidia, ela omws pou agp den vgazei ka8olou pia.Petixa sto eshop kai tin 3850 agp me kana 10ariko parapanw girw sta 90e.Se sigritika tin vgazoun kaliteri apo tin 4650, exei kai ddr3 ram an kai 512 kai palioteri, opote an tin kanw isos valw auth.

cloud
03-11-2009, 17:43
Δεν υποστηρίζει ούτε CUDA, you're out of luck :P
Γενικά ναι ίσως φταίει ότι είναι παλιά η κάρτα γι' αυτό στα κάνει αυτά.
Αλλά μην είσαι χαζός που θα δώσεις 90 ευρώ για 3850. Με τόσα πρέπει να βρίσκεις την πολύ καλύτερη 4850, ή με λιγότερα την 9600gt/4670. Όχι βέβαια πως θα αξιοποιήσεις 100% κάποια από αυτές με τόσο παλιό cpu, αλλά ξέρεις για το value for money. Όλες αυτές που σου λέω έχουν και τελευταίας γενιάς UVD (που είναι υπεύθυνο για το HD playback) και Dx 10.1 (εκτός 9600), η 3850 όχι.

edit: όπα άκυρο θες agp :( ακόμα κι έτσι πάντως η 4670 μου φαίνεται πιο δελεαστική.

cynic
03-11-2009, 18:48
Nai gia to cuda to vrika ki egw :) Perasa coreavc kai fenete oti de to ipostirizei ki apo kei.Gia tin 3850 eixa diavasei tom's hardware sigritka kai legane oti einai kaliteri gia games apo tin 4650.Skroutz vevea xekinaei apo 65e ki oxi 80e tou eshop, ara megali diafora sta lefta apo tin 3850. Ase pou de pezw kai games sto pc pleon. H 4670 prepei nane i kaliteri se agp, alla den ti vriskw pou8ena gia polisi.Mono kapia ar8ra vrika pou lene oti 8a kostizei girw sta 90e.

To coreavc vlepw ka8ete kalitera sta 7. Evala system default sto output tou mpc kai ekleisa to matoska apo ta filters tou, enw to kana prefer sta external filters.Auto doulevei paralila kai me evr/vmr h mono me haali?

cloud
03-11-2009, 19:14
To coreavc vlepw ka8ete kalitera sta 7. Evala system default sto output tou mpc kai ekleisa to matoska apo ta filters tou, enw to kana prefer sta external filters.Auto doulevei paralila kai me evr/vmr h mono me haali?

Νομίζω μόνο με Haali, γιατί αν έτρεχε και με EVR θα υποστήριζε DXVA. Και τα δύο ταυτόχρονα πάντως δε γίνεται.

Ruthless
03-11-2009, 19:46
Dythor σε ποια σχολή σπουδάζεις; Και σε ποια πόλη προφανώς, μην μου πεις πχ απλά πολ.μηχ. :P

SpiritCrusher
03-11-2009, 20:41
...

Δεν είναι και τόσο δύσκολο παίδες, 2 λεπτά δουλειά θα ήθελε αλλά όοοχι! Αν πας στη σελίδα του msdnaa έχει school search

http://msdn.microsoft.com/en-us/academic/dd861350.aspx

βάλτε τη σχολή και δείτε, αν και όντως το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσεις τη σχολή σου μήπως έχουν pass αλλά δεν είναι listed για κάποιο άγνωστο λόγο.

Dythor
03-11-2009, 21:04

Ingolemo
04-11-2009, 05:51
κανα ινφο για το πως ρυθμίζεται το coreavc για να δουλεύει με media center ή xbmc?

sto media player pas options, to vgazeis apo internal filters, kai sta external kaneis add kai vazeis to coreavc. Mporei na prepei na kaneis disable kai sto ffdshow to h264 codec.

Έλεος ρε παιδιά τι CoreAVC; Δεν υποστηρίζει καν hardware accleration (dxva).
Δείτε αυτό το guide http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-dxva/ και είστε καλυμμένοι.
cynic κάνε κι εσύ ότι λέει και ίσως λυθεί το πρόβλημα σου με τα χαμένα frames. Βασικά συνήθως προκαλούνται από ρυθμίσεις/software/cpu κι όχι από vga εκτός αν έχει πολύ λίγη vram η δική σου. Μιλάμε πάντα για hardware accelerated όμως, αν το τρέχεις software (cpu) κακό του κεφαλιού σου :P
An είναι να αγοράσεις κάρτα ναι η 4650 είναι κορυφή για HD playback και καλύτερη από την 6600 για gaming.

To teleutaio coreavc apo oti vlepw uposthrizei cuda (nvidia), alla to thema einai oti einai apo ta pio grhgora software codecs.
Egw den ta xrhsimopoiw ayta giati thelw na ta xw ola tsita sto ffdshow, kai na rythmizw xrwmata, noise reduction klp.
Se 4200+ (2.2ghz) me tis katallhles rythmiseis mou pane ola mia xara pantws sta 720p, gia 1080 vazw coreavc kai paei teleia, me ffdshow paei arga.

Νομίζω μόνο με Haali, γιατί αν έτρεχε και με EVR θα υποστήριζε DXVA. Και τα δύο ταυτόχρονα πάντως δε γίνεται.

To coreavc, se software trexei se ola ta renderer, egw protimaw Haali.

To DXVA thelei ontws EVR (kai vmr9 nomizw) gia na treksei, kai sugkekrimena codecs pou to uposthrizoun (kai disable ta post-prossesing opws ffdshow).

@Cynic : Genika pantws an den sou trexei kala kai me coreavc, monh lush einai anabathmish gpu h/kai cpu.
Pantws ta 720p tha prepe na pane ok me coreavc kai se software.

HIV
04-11-2009, 11:03
mou fainontai pio varia apo ta vista vevea

Αυτό ισχύει;
Είχα την εντύπωση οτι τα 7 διορθώνουν ΚΑΙ την "κακή κατανομή βάρους" των vista και είναι ελαφρύτερα. Δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν είχα ποτε vista.

emena etsi mou fainontai. logika me to AERO kai ola ta AERO SNAP kai tis malakies kai to background transition varainei,alla apo oti akouw edw ,den 8a eprepe na pigainoun etsi. den sernontai se kamia periptwsh ,alla den mou pigainan TERATWDWS SMOOTH opws ta vista.
vevea enw grafw tis grames aftes 8imi8ika oti den exw perasei drivers kai eimai me tous bundle twn 7. opote PWNED. 8a postarw gia 100% otan valw tous teleftaious nvidia.

cynic
06-11-2009, 01:43
Edw kai 3 meres, 1 fora proxtes kai 2 simera, evgale bluescreen kai sto kapaki restart sta 7 ultimate.Se fash pou to pc einai idle sto desktop. To sxetiko log:

Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 4a
BCP1: 81A4769D
BCP2: 00000002
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\110609-21640-01.dmp
C:\Users\***********\AppData\Local\Temp\WER-31875-0.sysdata.xml

Anoixa to xml alla vgazei mono ena treeview twn drivers/ syskevwn

Kamia idea gia to ti fteei?

Edit: Se sxetiko search mou vgale agp problem se na amd forum :(.

FMPC

Ingolemo
06-11-2009, 03:28
Να φανταστω εχεις τους τελευταιους drivers της καρτας γραφικων?

Επισης εχει καμια επιλογη στα win7 για να μην κανει automatic rertart οπως και στα xp? Αν ναι βαλτο, μπας και γραφει κανα error code η ποιο dll το προκαλεσε.

cynic
06-11-2009, 03:30
Nai drivers tous telefteous.Douleve kai me twn win7 vevea.Isws tous kanw unistall se kapia fash bas kai fteei auto.Bug stous drivers diladi.Gia to automatic restart 8a to kitaxw nai.

The Good Son
07-11-2009, 15:19
Εαν βάλω 7 64-bit θα χω το ίδιο πρόβλημα να βρίσκω drivers και προγράμματα που λειτουργούν όπως είχα και στα xp?

Ingolemo
07-11-2009, 15:55
Εαν βάλω 7 64-bit θα χω το ίδιο πρόβλημα να βρίσκω drivers και προγράμματα που λειτουργούν όπως είχα και στα xp?

Oxi.

Xtikio
07-11-2009, 17:27
kiemena mou petakse

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 9f
BCP1: 00000003
BCP2: 8472D6A8
BCP3: 8296EAE0
BCP4: 84702718
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\110709-19562-01.dmp
C:\Users\Xtikio\AppData\Local\Temp\WER-156562-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

cynic
08-11-2009, 16:32
Den xerw an pezei rolo, pantws allaxa to wallpaper se statiki eikona, anti gia to default enalasomeno pou eixe prin kai de mou to xei xanavgalei.To 8ema einai oti proxtes pou to afisa anoixto olo to vradi (os sini8ws) to proi eixe apla kolisei.Den antapokrinotan keyboard/mouse ka8olou.Reset apo to koubi kai xp xtes kai simera gia anaktisi ipomonis :D

KoiliaSamprela
08-11-2009, 16:51
Den xerw an pezei rolo, pantws allaxa to wallpaper se statiki eikona, anti gia to default enalasomeno pou eixe prin kai de mou to xei xanavgalei.To 8ema einai oti proxtes pou to afisa anoixto olo to vradi (os sini8ws) to proi eixe apla kolisei.Den antapokrinotan keyboard/mouse ka8olou.Reset apo to koubi kai xp xtes kai simera gia anaktisi ipomonis :D

έχει πάντως στα default powersaving settings το sleep ...

cynic
08-11-2009, 17:30
Ta xw valei never ola nomizw, alla 8a sigoureftw sto epomeno restart.

cloud
08-11-2009, 17:39
Γενικώς το sleep και C1E κλπ δημιουργούν διάφορα προβλήματα, αναλόγως και το hardware. Το πιο συνηθισμένο είναι αυτό, να κολλάει στην επαναφορά.

HIV
10-11-2009, 15:14
ok,me tous drivers pane tiga ploumista. kanena provlima so far.

H.
10-11-2009, 23:53
Λοιπόν που λέτε, συνειδητοποίησα τελευταία ότι δεν λειτουργεί στο WLM το show what I'm listening to. Κι επειδή είμαι και πολύ πόζερος να ούμε, πάω να το ενεργοποιήσω και με λέει το καρντάσι ότι πρέπει να έχω windows media player. Και συνειδητοποιώ ότι δεν έχω (την RTM έχω ακόμα). Για την ακρίβεια επειδή είμαι αφαιρετικός τύπος γενικά θυμάμαι να σβήνω αρκετά προγράμματα από το program files τελευταία που ήταν προεγκατεστημένα με τα windows και μπορεί το ένα να ήταν και το wmp. Πάω όμως να γκουγκλάρω να το κατεβάσω να το κάνω install ξανά και μου λένε όλα τα λινξ νιέντε wmp για 7άρια. Τι κάνω? Καλά είμαι?

Coroner
11-11-2009, 00:10
linux

antimusic
11-11-2009, 00:11
σβήνω αρκετά προγράμματα από το program files

.

cloud
11-11-2009, 00:23
Τι άλλο θα ακούσουμε.

H.
11-11-2009, 00:40
Ναι, όπως τα windows calendar, windows journal και άλλα συναφή που είμαι σίγουρος ότι τα χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και εσείς.

Το πρόβλημα όμως παραμένει και θα ήθελα κάποιος να προσπαθήσει να μου απαντήσει σοβαρά και επί αυτού..

Xtikio
11-11-2009, 01:00
to last FM exei epilogh na ta stelnei sto messenger sou. psaksou apo kei.

Ruthless
11-11-2009, 03:18
foobar (http://www.foobar2000.org/) + amip (http://amip.tools-for.net/wiki/)

Ειδικά το foobar στα 7 είναι πανέμορφο(δεν ξέρω για vista).

Esteban
11-11-2009, 13:39
Λοιπόν που λέτε, συνειδητοποίησα τελευταία ότι δεν λειτουργεί στο WLM το show what I'm listening to. Κι επειδή είμαι και πολύ πόζερος να ούμε, πάω να το ενεργοποιήσω και με λέει το καρντάσι ότι πρέπει να έχω windows media player. Και συνειδητοποιώ ότι δεν έχω (την RTM έχω ακόμα). Για την ακρίβεια επειδή είμαι αφαιρετικός τύπος γενικά θυμάμαι να σβήνω αρκετά προγράμματα από το program files τελευταία που ήταν προεγκατεστημένα με τα windows και μπορεί το ένα να ήταν και το wmp. Πάω όμως να γκουγκλάρω να το κατεβάσω να το κάνω install ξανά και μου λένε όλα τα λινξ νιέντε wmp για 7άρια. Τι κάνω? Καλά είμαι?

Δεν ξέρω για 7 αλλά για xp, το wmp δεν μπορούσε να γίνει ολικά uninstall αλλά μόνο να κρυφτεί.

Κι αυτό γιατί πολλές σελίδες (ράδιο πχ) λειτουργούσαν με wmp

Οπότε ψάξου.

Και μόλις ψαχτείς κατέβασε και κάνα winamp ρε άνθρωπα

HIV
11-11-2009, 13:58
ntaksei ok, kai dld ti gamato exei to foobar? san malakia kai mish einai. kakasximo einai kai mporeis na kaneis dragndrop fakelous mono sthn playlist kai oxi se olo to emfanizomeno programma. dld oti ti?

Fireknight
11-11-2009, 14:28
gamaei to foobar , to kalytero gia windows .

HIV
11-11-2009, 14:30
tekmiriwse nte.

Fireknight
11-11-2009, 14:40
emena me volepse giati einai poly elafry, mporeis na ftiakseis to interface opws sou aresei , exo polla playlists se tabs , exo valei ta visualisations apo to winamp kai
genikotera , den mou exei leipsei kati apo tis alles efarmoges gia ta windows (mediaplayer,winamp ...) os tora .

HIV
11-11-2009, 14:45
nai ontws,to elafry to paratirisa kai gw.

Ruthless
11-11-2009, 20:39
Πρέπει να είσαι πολύ χαζός για να θεωρείς άσχημο το foobar. Ή να βαριέσαι να κάνεις κάτι τόσο απλό όσο το να εγκαταστήσεις μερικά plugins και να το κάνεις τον καλύτερο music player ανεξαρτήτως πλατφόρμας(και έχω δει πόσους σε διάφορα λειτουργικά).

Δηλαδή αυτός (http://www.neugablonz.de/foobar2000/foobar2.jpg) ή αυτός (http://www.versiondownload.com/foobar/Downloads/audio-and-video/foobar/1.jpg) ή αυτός (http://fc00.deviantart.net/fs36/i/2008/274/1/b/eeeFoo_1_1_by_doobu.jpg) ή αυτός (http://fc03.deviantart.net/fs50/i/2009/269/4/7/fooBlackie_by_compater.png)(αυτό έχω εγώ) είναι άσχημος player;

H.
11-11-2009, 21:43
Εχμ, ποιος είπε οτι δεν έχω winamp? Μα από το winamp παίζω μουσική... Και δεν τα βγάζει στο MSN..

Τέσπα, υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσω τον wmp στα 7?

jack the ripper
11-11-2009, 21:48
επειδη δεν ειδα τη συζητηση ολη και βαριεμαι το Plugin gen_msn το κατεβασες?

H.
11-11-2009, 22:07
Επιτέλους, ένα καλό παιδί. Θενξ, αν και βλέπω φτιάχτηκε για το MSN 7 και δεν ξέρω αν θα δουλεύει στο τωρινό.

Εδιτ: και ναι, πετάει error στο install παρόλο που κλείνω και winamp και wlm :(

jack the ripper
11-11-2009, 22:08
πρεπει να δουλευει εγω κανονικα το χρησιμοποιω και νομιζω οτι εχω το καινουργιο :P

cloud
11-11-2009, 23:47
Πρέπει να είσαι πολύ χαζός για να θεωρείς άσχημο το foobar. Ή να βαριέσαι να κάνεις κάτι τόσο απλό όσο το να εγκαταστήσεις μερικά plugins και να το κάνεις τον καλύτερο music player ανεξαρτήτως πλατφόρμας(και έχω δει πόσους σε διάφορα λειτουργικά).

Δηλαδή αυτός (http://www.neugablonz.de/foobar2000/foobar2.jpg) ή αυτός (http://www.versiondownload.com/foobar/Downloads/audio-and-video/foobar/1.jpg) ή αυτός (http://fc00.deviantart.net/fs36/i/2008/274/1/b/eeeFoo_1_1_by_doobu.jpg) ή αυτός (http://fc03.deviantart.net/fs50/i/2009/269/4/7/fooBlackie_by_compater.png)(αυτό έχω εγώ) είναι άσχημος player;

Media Library σαν του winamp ή του iTunes έχει;

Ruthless
12-11-2009, 00:10
Φυσικά και έχει media library που μπορείς να το οργανώνεις κατά artist, album, date, genre etc(κάθε πεδίο που υπάρχει σε id3 tag, v.1 + v.2). Έχει και plugins να κατεβάζει και να δείχνει και .lrc αρχείο και όχι τα απλά κατεβατά lyrics άλλων players. Γενικά είναι παραμετροποιήσιμο απίστευτα και βγαίνει όσο όμορφο/άσχημο και βαρύ/ελαφρύ θες εσύ ο χρήστης, όχι όσο στο πλασάρει ο άλλος.

Winamp έχω να χρησιμοποιήσω από την 2.κάτι έκδοση και itunes δεν είχα ποτέ. Τώρα αν κάνουν παραπάνω, ε πες μου. Που δεν το νομίζω.

cloud
12-11-2009, 02:45
Winamp έχω να χρησιμοποιήσω από την 2.κάτι έκδοση και itunes δεν είχα ποτέ. Τώρα αν κάνουν παραπάνω, ε πες μου. Που δεν το νομίζω.

Auto tag, album art fetching, aac transcoding για mp3 players είναι τα βασικά για μένα.

Ruthless
12-11-2009, 10:59
Ε προφανώς και τα κάνει όλα αυτά. Και artist pic κατεβάζει αν θες. Και έχει και id3 tag editor αν δεν θες να τα κάνει αυτόματα αλλά να του δίνεις εσύ το pattern του filename. A, και έχει πέρα από aac και ogg transcoding.

Γενικά, το πρόγραμμα αυτό έχει όσους περιορισμούς όσους εσύ βαριέσαι να ψάξεις να βάλεις τα σωστά plugins(και μόνο αυτά, χωρίς να ζορίζεις περισσότερο το σύστημά σου χωρίς λόγο).

HIV
12-11-2009, 11:12

wraios re. otan lew pes leptomereies giati afto pou katavasa mou fainetai teleiws generic,kai de mou les gia plugins tote den ftaiw egw. kai pou kserw gw oti h gomena pou mou edeikses ama vaftei kai valei ksekwla 8a ginei pidisimh an den mou to peis?

euxaristw pantws :)

fandango
21-11-2009, 03:55
http://www.sadistic.pl/pics/windows_7.png

Abruzzi
21-11-2009, 05:20
lol το θέλω σε poster

The Good Son
21-11-2009, 14:32
Το φοτοσοπ cs3 δεν δουλεύει το installer. το cs με λέει να επεμβώ στο αρχείο Hosts πράμα που δεν μπορώ. Εσείς έχετε fotosop κανονικά;

MoRmEnGiL
27-11-2009, 09:40
http://www.sadistic.pl/pics/windows_7.png

lol το θέλω σε poster

FUCK YEAH.

Captain Howdy
27-11-2009, 15:27
Δεν ξέρω αν έχει παίξει πιο πρίν, αλλά ιδού Μικροσόφτ το μεγαλείο σου:

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Gk4FIIkKXdw&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Gk4FIIkKXdw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

μπιζαριος
27-11-2009, 15:33
ο τυπος στην εποχη των 3.1
γελαω.
πολυ.

cloud
27-11-2009, 15:39

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Gk4FIIkKXdw&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Gk4FIIkKXdw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Ε καλά βλέπουμε και το μεγαλείο της Apple όμως. 1900 ευρώ το iMac i5. Με τόσα παίρνεις pc με i7, netbook, ένα android phone :P και σου μένουν για τσιγάρα (pun).
Ωραίο ad πάντως.

Captain Howdy
27-11-2009, 15:46
Έχεις δίκιο, περισσότερο το έβαλα για το κραξιμο στα Windows. H Apple το 'χει παραχέσει με τις τιμές.

jack the ripper
30-11-2009, 18:48
gia peite...thelw na valw win7 64 bit professional syntoma sto laptop....apo oti eida i hp vgazei drivers 64bitous gia to laptop mou...
otan valw ta win7 tha perastoun ta drivers automata? ginetai na perasw egw manual ta drivers apo to site??

KoiliaSamprela
01-12-2009, 00:12
gia peite...thelw na valw win7 64 bit professional syntoma sto laptop....apo oti eida i hp vgazei drivers 64bitous gia to laptop mou...
otan valw ta win7 tha perastoun ta drivers automata? ginetai na perasw egw manual ta drivers apo to site??

δεν ξέρω
Πιστεύω να βοήθησα

εντάξει έκανα το κρύο μου αστείο.
Και να περαστούν πάντα μπορείς να κάνεις τους παλιούς drivers uninstall και reinstall τους καινούριους

jack the ripper
01-12-2009, 00:17
:razz::razz:

kala nai to kserw apla elega mipws ypirxe kamia alli patenta

Ruthless
01-12-2009, 02:12
Καλού κακού κατέβασέ τους και κράτα τους σε ένα flashάκι ή κάτι. Έτσι αν πχ δεν βρεις driver για την κάρτα δικτύου(το βασικό), να μπορείς να τον περάσεις και μετά να κατεβάσεις και ότι άλλο θες.

jack the ripper
01-12-2009, 03:35
καλα αυτο εννοειται ναι..γενικα υπαρχει διαφορα σε επιδοσεις/αξιοπιστια αναμεσα στα drivers που περναει και τα οφισιαλ?

cloud
01-12-2009, 03:47
Σε vga και sata/ide/raid controllers συνήθως ναι. Για τα άλλα ζμπούτσας.

jack the ripper
01-12-2009, 03:52
malista malista thanks paides :grin:

antimusic
01-12-2009, 03:58
λοιπόν επειδή ζηλεύω.

έχω xp σε ένα partition και ubuntu σε ένα άλλο. τι διαδικασία ακολουθώ ώστε να βάλω win7 στο partition με τα xp και να μην χαλάσω το grub;

(bonus: εν συνεχεία τι κάνω ωστε να κάνω καθαρό install το τελευταίο ubuntu πάνω απ το προηγούμενο, απλά install αποπάνω;)

Format partition με xp, βάζεις 7.
Boot από live cd ubuntu και φτιάχνεις (http://xubuntu.wordpress.com/2008/01/25/howto-fixing-grub-after-a-windows-installation-and-fixing-the-grub-menu/) το grub.
Upgrade το ubuntu σου(αν και για clean install θες format να βάλεις το 9.10 - όπως δει κανείς την έννοια clean.)

λολ οκ

εγκατάσταση 7 στο partition των xp, έκανα φορματ από τον installer των 7. κάνει την εγκατάσταση κανονικά.

πλέον:

αν το dvd των 7 είναι στο drive, βγάζει το μύνημα "press any key to boot from cd", το αφήνω να κάνει timeout και μπαίνει στα 7 κανονικά. αν ΔΕΝ υπάρχει το σιντί στο drive, με βγάζει στο παλιό μου grub απ' όπου μπαίνει στο ubuntu κανονικά αλλά στην επιλογή για windows με βγάζει σε "bootmgr missing, press ctrl+alt+del".

πήγα να κάνω repair στο startup από το bootable των 7 και λέει νο προμπλεμς και δεν αλλάζει τίποτα. το σκέφτηκα να κάνω και fixmbr αλλά είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα: υπάρχει περίπτωση το grub να μην είναι στον δίσκο/partition που έχω τα win και αν ναι τι γίνεται τώρα;

(έχω δύο δίσκους, ο δεύτερος (ide) ήταν κάποτε πρώτος και είχε winxp πάνω, εκεί να υποθέσω παίζεται η μαλακία)

inb4 άσε το σιντί στο drive, τι σε πειράζει.

cloud
01-12-2009, 04:04
Για αρχή fixmbr. Το grub μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε partition, αλλά έτσι κι αλλιώς πρέπει να το ξαναπεράσεις για να "δει" τα win7. Σε μαλακία κατάσταση μπλέχτηκες, καρκίνωμα οι boot loaders.

antimusic
01-12-2009, 04:08
ναι αλλά εδώ σε θέλω, να κάνω fixmbr και να χάσω το grub (αν δουλέψει) ή να περάσω κανα ubuntu πάλι στο partition του linux μπας και φτιάξει το grub + δει τα 7;

(επίσης το τελείως wtf της υπόθεσης με το dvd με αποτρέπει από το να πειραματιστώ πολύ, φοβάμαι μήπως απλά μουλαρώσει και δε μπαίνει σε τίποτα πλεόν)

cloud
01-12-2009, 04:10
Ubuntu δεν έχει νόημα να περάσεις, αρκεί να περάσεις τον grub με το λινκ του ρούθλεςς, το ubuntu δεν έχει να κάνει. Το grub ότι κι αν πάθει δεν επηρρεάζει το ubuntu installation.

antimusic
01-12-2009, 04:12
ναι θα ξαναπέρναγα το ubuntu σαν ματσακονιά, γιατί δεν βγάζω άκρη με τα (hdx,y). υπάρχει και το trial&error βέβαια.

εντιτ επίσης σου λέω grub έχω, windows δε βλέπω, ενώ περίμενα να γίνεται το αντίθετο.

cloud
01-12-2009, 04:18
εντιτ επίσης σου λέω grub έχω, windows δε βλέπω, ενώ περίμενα να γίνεται το αντίθετο.

Ναι πάντα έτσι γίνεται. Τα hd(x,y) δεν είναι τίποτα, το x είναι ο αριθμός του φυσικού σκληρού, το y o αριθμός του Partition και η αρίθμηση ξεκινάει από το 0. Στην εντολή root που λέει βάζεις το δίσκο/παρτίσιον που βρίσκεται το λίνουξ και το grub, και με την εντολή sudo df -h (και sudo fdisk -l) δε νομίζω να έχεις πρόβλημα να το εντοπίσεις. Τώρα αν βαριέσαι να παίζεις με την κονσόλα κάνε reinstall, αλλά τσάμπα κόπος, ειδικά αν δεν γίνει δουλειά γιατί είπαμε, boot loaders καρκινώματα.

jack the ripper
01-12-2009, 18:04
ta agorasa..dikaioumai na kanw download auto:
Microsoft Windows 7 Professional Upgrade - 64 bit

enw tha mou erthei spiti kai to Microsoft Windows 7 Professional 64 Bit Disk Kit syntoma...

me to prwto kserete an mporw na kanw clean install?

cloud
01-12-2009, 18:14
Μπορείς (http://www.winsupersite.com/win7/clean_install_upgrade_media.asp).

Kuolema
01-12-2009, 18:34
Ίου (http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/8388253.stm)

cloud
01-12-2009, 18:56
Ίου (http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/8388253.stm)

Δεν έχει να κάνει με τα windows το πρόβλημα αλλά με το antivirus-whatever αυτής της Prevx που αναφέρει το άρθρο. Μην τρομοκρατείς τον κόσμο :p

Kuolema
01-12-2009, 19:18
Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά :oops:

Captain Howdy
01-12-2009, 19:52
ΕΛΑ ΡΕ ΑΘΑΝΑΤΑ WINDOWS ΡΕ! ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΑΘΑΝΑΤΗ MICROSOFT! ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΝΕΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ!!! :rofl::rofl::rofl::rofl:

cloud
01-12-2009, 20:05
Ρε μην τα παίρνεις κι εσύ, το άρθρο είναι fail, άλλα γράφει άλλα εννοεί κι άλλα ισχύουν τελικά.
Για δες που υπερασπίζομαι την ms :oops:

SpiritCrusher
01-12-2009, 20:45
Νταξ, αφού τον βλέπεις όμως πως με το που δει κάτι πετάγεται να κράξει, μην δίνεις σημασία :P

cloud
01-12-2009, 20:56
Αδειούχος ρε ψαρά;

SpiritCrusher
01-12-2009, 21:02
Ναι, έως τις 7, δεν σε έχω πετύχει για κανένα TF2 όμως. Χάλασες κι εσύ :P

cloud
01-12-2009, 21:03
E οκ, περιμένω να μπει κανα πατς και το σ/κ ασχολήθηκα με το mw2 λίγο :P

Captain Howdy
01-12-2009, 22:40
Ρε μην τα παίρνεις κι εσύ, το άρθρο είναι fail, άλλα γράφει άλλα εννοεί κι άλλα ισχύουν τελικά.
Για δες που υπερασπίζομαι την ms :oops:

Ποτέ δεν τα παίρνω με την Μίκροσοφτ. Απλά γουστάρω να την κράζω! Εδώ που τα λέμε είναι για πολύ κράξιμο!

Ρε μήπως παίρνεις τίποτα προμήθειες και την υποστηρίζεις;;; :wink::wink:

Dythor
01-12-2009, 23:04

Αυτό κυκλοφόρησε; Δεν έφαγε καμία μήνυση;

antimusic
01-12-2009, 23:06
στην αμερική επιτρέπονται συγκριτικές διαφημίσεις απότι έχω καταλάβει.

cloud
01-12-2009, 23:15
Και η MS τέτοιου τύπου διαφημίσεις κάνει πάντως.

Esteban
01-12-2009, 23:39
ΕΛΑ ΡΕ ΑΘΑΝΑΤΑ WINDOWS ΡΕ! ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΑΘΑΝΑΤΗ MICRO$OFT! ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΝΕΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ!!! :rofl::rofl::rofl::rofl:

ΑΧΑΚΑΛΟΕ

jack the ripper
02-12-2009, 19:40
exw ena erwtimataki...katevasa ta win 7(kai tha mou erthei kai alli mera kai to dvd)....mou evgaze meta to katevasma 2 arxeia .box kai ena exe..trexw to exe einai sa na kanei extract..dimiourgeitai neos fakelos expanded setup(an kai mou petakse sto telos tis diadikasias ena error oti unable to create new file in the folder you downloaded kai na kanw check ta privileges klp)...ekei mesa einai sa na vlepw ta periexomena enos diskiou egkatastasis...exei fakelo boot,ena .exe arxeio autorun.inf klp....to thema einai oti egw thelw na kanw clean install..an to kapsw se dvd kai kanw restart tha ginei kanonika i douleia? dokimasa na treksw to exe alla mou elege oti den einai symvato giati exw 32 bit twra enw auto einai 64 bit..i gia na thesw pio apla tin erwtisi..an to kapsw(ws boot cd ypothetw...me ti epiloges omws?),otan kanw restart tha ksekinisei to menu egkatastasis?

cloud
02-12-2009, 19:52
http://www.mydigitallife.info/2009/10/23/how-to-create-and-make-bootable-windows-7-iso-from-exe-plus-setup1-box-and-setup2-box-files/

αν έχεις usb είναι αρκετά πιο γρήγορο (http://www.intowindows.com/how-to-install-windows-7vista-from-usb-drive-detailed-100-working-guide/) (δεν ξέρω αν αυτό που κατέβασες περιέχει bootsector όμως)

jack the ripper
02-12-2009, 20:10
cloud :pink::pink::pink:

i prwti lysi mou kanei giati usb den paizei dystyxws...diavasa oti mporw na kanw download kai to iso epi topou...an to katevasw kai xrisimopoiisw auto mazi me ton kwdiko pou exw apo tin paraggelia gia ta win ok de tha eimai kai pali?

edit: a kai btw to unblock giati den to vriskw se kanena apo ta arxeia? :(

cloud
02-12-2009, 20:29
Ναι λογικά και το ISO θα δουλέψει. Αφού δε σου βγάζει το unblock μάλλον σημαίνει ότι δεν είναι blocked :P και δε σε νοιάζει.

jack the ripper
02-12-2009, 20:32
me ena search vrika kai auto
http://www.notebooks.com/2009/10/23/how-to-fix-the-cant-unpack-windows-7-student-upgrade-error/

symfwna me to opoio epeidi exw 32bit twra kai thelw na kanw ti douleia mou me ta 64bita gia auto ginetai olo auto to thema..na dokimasw oti leei na doume ti tha ginei :P

HIV
03-12-2009, 15:22
cool. to WGA pws vgainei omws? me zalise.

Ingolemo
03-12-2009, 16:08
cool. to WGA pws vgainei omws? me zalise.

Me to na exeis ta win aytehntika, h kai me allous tropous pou opoios kserei stelnei pms.

HIV
03-12-2009, 16:28
ti einai "af8entika?"

H.
03-12-2009, 21:59
Αυτό που έχουν εφεύρει για να τα παίρνουν από τους βλάκες.

antimusic
03-12-2009, 23:15
κλεμμένο στρογγυλοφάναρο και αλητεία.

H.
04-12-2009, 00:02
Ναι, αυτό ακριβώς είναι μια πετυχημένη σύγκριση για την κλοπή ενός λειτουργικού από ανθρώπους που πουλώντας το, παλεύουν απεγνωσμένα να αποκαταστήσουν οικονομικά την 13η γενιά απογόνων τους.

Μπράβο βλάκα :moutza: