PDA

View Full Version : Τι γίνεται απ' το πρωί;

Dythor
14-01-2009, 16:36
tvsubtitles.net φαίνεται να κατέβηκε, warez-bb.org disabled...

the end is near?

JnB
14-01-2009, 16:42
Στο warez μπήκα πριν καμμια ώρα κανονικά. Τώρα έβαλε το disabled temporarily.

Nodoordonotthereisnotry
14-01-2009, 16:43
Though the land lies down in agony and the curse lives on
A new star shall arise
And a new day shall come, again.

Kelldorain
14-01-2009, 17:34
Το warez είναι οκ απ'ότι βλέπω. Για το tv φοβάμαι

HAVOC
14-01-2009, 17:37
To warez ειναι οκ, κανει κατι τετοια οταν εχουν συντηρηση.

Abruzzi
14-01-2009, 18:21
ανεκαθεν τα κανει και σε καθημερινη βαση για maintenance

απλα ετυχε να μην εχετε μπει σε παρομοιες φασεις

Parasight
15-01-2009, 10:08
Καλά ναι, το warez-bb τα κάνει αυτά πότε-πότε. Αλλά με όλα αυτά που γίνονται τελευταία, η προοπτική να το χάσουμε κάποια στιγμή εντελώς είναι εφιαλτική :fear:

Mostos
15-01-2009, 12:11
και μετα θα πρέπει να πηγαίνεις σινεμά, να νοικιάζεις ή να μάθεις αγγλικά :shock: :fear:

Parasight
15-01-2009, 12:21
Αν βγάλεις το τρίτο, τα άλλα δύο είναι όντως τρομακτικά. Δε θα ήταν αν ήμουν ο γιος του Κόκκαλη. Ακόμη και να τα αγόραζα τα DVD, σιγά μη νοίκιαζα κιόλας.

Dythor
15-01-2009, 18:17
Επανήλθαν και τα δύο, όλα είναι εντάξει... Προς το παρόν :P.

Ξέρω Αγγλικά και πολύ καλά μάλιστα. Απλώς μου τη σπάει να κάνω προσπάθεια για να καταλάβω τι λένε, αποσπάται και η προσοχή μου απ' την ατμόσφαιρα του έργου.

enitharmon
15-01-2009, 18:36
ενω αμα διαβαζεις ολη την ωρα κατι δεν αποσπαται η προσοχη σου απο το εργο και την εικονα...

ειπαμε ειναι βοηθημα οι υποτιτλοι (ειδικα σε ταινιες), αλλα χρησιμοποιειτε λογικα επιχειρηματα για τη χρηση τους

Dythor
15-01-2009, 19:40
Είναι διαφορετικού είδους effort, εμένα τουλάχιστον το δεύτερο δεν μ' ενοχλεί, ίσως είναι και θέμα συνήθειας.

Nodoordonotthereisnotry
15-01-2009, 20:18
Once you let go, you can't look back.

Μιλήσατε για ατμόσφαιρα. Προσθέτω τους ίδιους τους χαρακτήρες. Τις κινήσεις τους. Τον χώρο στον οποίο βρίσκονται. Τους διαλόγους. Όλα τα παραπάνω δε μπορείς να τα απολαύσεις/κατανοήσεις/προσέξεις αν υπάρχουν ενοχλητικοί υπότιτλοι, οι οποίοι σου αποσπούν την προσοχή ή ακόμα χειρότερα δεν μεταφέρουν σωστά τις εκφράσεις που λέγονται. Δεν είναι θέμα του αν είσαι συνηθισμένος να κουράζεσαι να διαβάζεις δυο γραμμές. Προφανώς διαβάζουμε και στην καθημερινή μας ζωή. Βιβλία, εφημερίδες, internet. Δεν τίθεται θέμα κούρασης δηλαδή. Εγώ τυχαίνει να ξέρω δεύτερη γλώσσα αγγλικά οπότε αρνούμαι να μπαίνω στο σαδομαζοχιστικό τριπάκι των υποτίτλων. Επίσης θεωρώ πως όλοι στην Ελλάδα λίγο πολύ τα δουλεύουν τα αγγλικά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ικετεύουν κάθε μέρα για υπότιτλους. Αν αφιερώνατε το χρόνο που ικετεύετε για να δείτε καμία ταινία/σειρά χωρίς subtitles, θα είχατε εκπαιδεύσει τα αυτιά σας μέχρι τώρα. Φυσικά βλέπω και ξενόγλωσσα films/σειρές και τα ρέστα. Εκεί χρησιμοποιώ τους υπότιτλους, αλλά σίγουρα δεν πλανάμαι νομίζοντας πως τα "πιάνω όλα". Ξέρω ανα πάσα στιγμή πως θα ήταν πολύ πιο ευχάριστη η ταινία/σειρά αν ήξερα τη γλώσσα και την έβλεπα χωρίς τα γραμματάκια.

Ο κινηματογράφος, επίσης. Καλά εκεί οι υπότιτλοι πιάνουν την μισή ταινία. Πληρώνουμε το μισό αντίτιμο για να μην μπορούμε να δούμε ποιοι μιλάνε.

HAVOC
15-01-2009, 20:38
Πες τα χρυσοστομε!

Candiru
15-01-2009, 21:40
χωρίς υπότιτλους δεν πιάνω σχεδόν τίποτε, τουλάχιστον να είναι αγγλικοί

Dythor
16-01-2009, 16:48
Είμαστε λίγο off-topic... Αλλά εν πάση περιπτώση τι προσπαθείτε να μου αποδείξετε; Ότι απολαμβάνω ένα έργο καλύτερα όταν δεν έχει υπότιτλους ενώ το 'χω δοκιμάσει κι έχω καταλήξει στο αντίθετο; Όπως τη βρίσκει ο καθένας;

If you please?

Nodoordonotthereisnotry
16-01-2009, 18:28
Νο!!! Try not! Do or do not... there is no try.

Δε προσπάθησες αρκετά. Επίσης, δε προσπαθούμε να σου αποδείξουμε τίποτα, το έχουμε ήδη αποδείξει. Κάθε ανάσα που παίρνω είναι μια επιβεβαίωση.

Parasight
16-01-2009, 22:16
Νο!!! Try not! Do or do not... there is no try.

Δε προσπάθησες αρκετά. Επίσης, δε προσπαθούμε να σου αποδείξουμε τίποτα, το έχουμε ήδη αποδείξει. Κάθε ανάσα που παίρνω είναι μια επιβεβαίωση.Ποιοι είστε εσείς και ποιοι εμείς; Ή μήπως είμαστε μαζί και πρέπει να αναρωτηθώ για τους άλλους;

Προσωπικά, αν και είμαι περήφανος κάτοχος Proficiency, δυστυχώς για να πιάσω το 100% των διαλόγων μιας ταινίας χρειάζομαι υποτίτλους. Έχω προσπαθήσει και χωρίς αλλά δεν, τι να κάνω τώρα. Πχ κολλητός που έχει ζήσει κάμποσα χρόνια Γλασκώβη δεν τους χρειάζεται. Οπότε ίσως εκεί να βρίσκεται η διαφορά. Άλλο να ακούς μια γλώσσα συνέχεια καθημερινά για χρόνια, και άλλο να την έχεις μάθει μόνο από φροντιστήριο και κινηματογράφο.

Nodoordonotthereisnotry
17-01-2009, 00:49
Το πτυχίο σου πίσω, λοιπόν.

X
17-01-2009, 01:03
Sugnwmh re paidia.. eiste sovaroi? Tha kanoume diakriseis metaksu mas k sumfwna me to an vlepoume tainies me upotitlous h' xwris kai oi men tha katakrinoun tous de? Kathenas opws th vriskei,tou aresei kai ton volevei.. Den katalavainw pws ginetai na suzhtate kati tetoio k malista me pathos...

Nodoordonotthereisnotry
17-01-2009, 01:36
why so serious?

Η ζωή δεν είναι πάντα όπως το nick σου. Οι δυο πλευρές εκθέσαμε τις απόψεις μας και η δική μας είχε πιο σοβαρά/στέρεα επιχειρήματα. Αν εγώ είμαι λίγο παθιασμένος, το κάνω μόνο και μόνο από την αγάπη μου για όλους εσάς. Για το πόσο θα καλυτερέψει η εμπειρία σας με τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση. Δεν το κάνω για να την πω σε κάνενα. Είναι προφανές πως τα παιδιά δεν έχουν προσπαθήσει αρκετά. Επιλέγουν αυτό που νομίζουν αυτά πως είναι η "εύκολη" ή η "βολική" λύση. Και όχι μόνο αυτοί που δεν έχουν τα πτυχία (τους οποίους δεν απέκλεισα-μιλώντας από εμπειρία με γνωστούς που δεν είχαν τα cpe's), αλλά ακόμα χειρότερα αυτοί που έχουν τα πτυχία. Αυτοί δηλ. γιατί παραπονιούνται; Γιατί μοιρολατρούν; Οι περισσότερες σειρές & ταινίες που βλέπουν έχουν ένα απλό/επαναλαμβανόμενο λεξιλόγιο, το οποίο το υπερκαλύπτουν εξ'ορισμού. Παραδέχομαι όμως, πως είχα κατά νου και όλες εκείνες τις "ενοχλητικές" ερωτήσεις για τους υποτίτλους σε κάθε thread. Χ, σε παραπέμπτω σε προηγούμενο post που έχω κάνει σε προηγούμενη σελίδα για να δεις πως ακριβώς αισθάνομαι για το ζήτημα αυτό.

X
17-01-2009, 01:47
Diavasa olh th suzhthsh kai eksakolouthw na mhn katalavainw pots genen auto.
Dld esu twra ti prospatheis na kaneis? Na prosulhtiseis kosmo na vlepei tainies xwris upotitlous epeidh esu porwnesai kai niwtheis kai special kai foveros pou exeis vrei thn apoluth methodo apolaushs mias tainias sto 100%? What's in it for you? Esena sou einai eukolo. O allos de goustarei estw k 10 lekseis na xasei ki oute exei oreksh na zoristei, estw kai ligaki. Thelei aplws na dei thn kataramenh tainia kai na katalavei olo to nohma. Ase pou otan diavazeis tous upotitlous kai akous kai ti lene oi hthopoioi, den xaneis tipota eksaitias ths kakhs metafrashs.

Nodoordonotthereisnotry
17-01-2009, 02:15
Dld esu twra ti prospatheis na kaneis? Na prosulhtiseis kosmo na vlepei tainies xwris upotitlous epeidh esu porwnesai kai niwtheis kai special kai foveros pou exeis vrei thn apoluth methodo apolaushs mias tainias sto 100%? What's in it for you?

Ναι, υπάρχουν καλοί άνθρωποι σαν κι εμένα στον κόσμο με αλτρουιστικά κίνητρα. Τώρα όσον αφορά το πόσο special & φοβερός αισθάνομαι, δε πιστεύω να παραβλέπεις τα εκατομμύρια κόσμου που βλέπουν μία ταινία έτσι όπως πρέπει.

Thelei aplws na dei thn kataramenh tainia kai na katalavei olo to nohma. Ase pou otan diavazeis tous upotitlous kai akous kai ti lene oi hthopoioi, den xaneis tipota eksaitias ths kakhs metafrashs.

Αν δεν καταλάβαινε το νόημα, ποιο είναι το νόημα; Γιατί να στηρίξω την άποψη που στηρίζω; Εξάλλου, είναι η άποψή μου πως χάνεις πολλά όταν διαβάζεις λαθεμένους υπότιτλους. Αυτά τα πολλά μπορεί να ξεκινάν από κάποιες εκφράσεις, μέχρι και κάποιο στοιχείο, το οποίο να είναι σημαντικό για την πορεία της ταινίας και του νοήματος αυτής στο τέλος.

Candiru
17-01-2009, 10:33
εδώ εγώ δεν καταλαβαίνω πολλές φορές τι λένε και σε ελληνική ταινία και όπου είναι δυνατον βάζω και υπότιτλους. Αν οι υπότιτλοι είναι στα αγγλικά τότε είναι η ιδανική κατάσταση, και πιστή μετάφραση και καταλαβαίνεις τι λένε.

X
17-01-2009, 12:36
Nodoor eisai akuros.

Nodoordonotthereisnotry
17-01-2009, 14:23
Με βγάζεις άκυρο; :D Κι εγώ που νόμιζα πως μ'αγαπούσες.. :( ..και πως τώρα που έχω περάσει τα 1000 posts θα μπορούσαμε να ήμαστε μαζί χωρίς να μας κοιτάνε περίεργα τα υπόλοιπα μέλη. :oops:

X
17-01-2009, 14:26
...

Swollen
17-01-2009, 14:44
Οι δυο πλευρές εκθέσαμε τις απόψεις μας και η δική μας είχε πιο σοβαρά/στέρεα επιχειρήματα.
πιο σοβαρό/στέρεο επιχείρημα από το "δεν καταλαβαίνω τι λένε κ χάνω την ταινία" ?!?

τεσπά εγώ σας προτείνω να βάζετε αγγλικούς που ούτε λάθη στη μετάφραση γίνονται, κ απλά διαβάζεις ότι δεν πιάνεις με την ακοή. κ συνηθίζεις τα αγγλικά κ συνηθίζεις να κοιτάς τους υπότιτλους μονο για εκεί που χρειάζεται κ δεν χάνεις καθόλου από ταινία στην τελική

FIXXXER
17-01-2009, 14:51
Nodoordont, εγω ειτε εχει υποτιτλους ειτε δεν εχει μου κανει το ιδιο πραγμα γιατι εχω ευρυγωνια οραση και αυξημενη αντιληψη και ετσι προλαβαινω να διαβασω με το ενα ματι τους υποτιτλους και με το αλλο ματι να προσεξω ολες τις κινησεις των χαρακτηρων. Eπισης με τη ζωηρη μου φαντασια μπορω να σχηματισω στο μυαλο μου καθε pixel που υπερκαλυπτεται απο λευκους ή κιτρινους υποτιτλους και αν θελεις να σου γραψω τις θεσεις τους σε συστημα σφαιρικων συντεταγμενων (ρ,θ,φ) σε κωδικα μορς (εννοειται) με το αριστερο χερι καθως βλεπω τη σειρα που αγαπω. Με το δεξι δε γινεται γιατι ταυτοχρονα γραφω σε πενταγραμμο τις νοτες της μουσικης της σειρας που ακουω ωστε να τις αντιλαμβανομαι καλυτερα και να απολαμβανω στο μεγιστο αυτην την εκπληκτικη εμπειρια που μας χαριζει το DVD και ειδικα το HDTV format.

Nodoordonotthereisnotry
17-01-2009, 16:20
FIXXXER & συ (http://www.youtube.com/watch?v=mhAiK3-Jvdk);

X
17-01-2009, 18:23
Parepiptontws, spania tha dw tainia me upotitlous.

Nodoordonotthereisnotry
17-01-2009, 21:10
Clearly, you're on my side. (pun intended!)

X
18-01-2009, 05:12
Oxi den eimai. Esu eisai subtitle-nazi.

Nodoordonotthereisnotry
18-01-2009, 06:27
No love for the wicked, fraulein X? :cry: