View Full Version : Metal From Hellas [ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ]
Επειδη δεν ελεγε να χαθει στο γιουτιουμπ θρεντ το συγκεκριμενο βιντεο το εχωσα εδω,οι 5-6 γνωστοι-αγνωστοι του φορουμ δειτε το ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ - Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΤΙΛΑΣ ΛΕΜΕ
ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ (STRIKELIGHT/CONVIXION), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛ ΗΧΟ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ (METAL DJS, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ ΚΛΠ) ΕΝΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ
http://video.google.com/videoplay?docid ... 9909&hl=el (http://video.google.com/videoplay?docid=-2942712091615079909&hl=el)
μιλανε και αρκετα φιλαρακια μου :D
Strasnic
07-01-2009, 01:05
ολα τα λεφτα τα καλτικα ρεψιματα του εατ μεταλ ρεκορντς καθ'ολη τη συνεντευξη
τρελος θεος ο γκρεγκ - νομιζα οτι δεν ειναι ελληνας :lol:
Raven Lord
07-01-2009, 01:13
ωραίος ο θράσερ :dfinger:
edit: όχι ρε μαλάκα, έχει και τον παντελή, τον ψιλικατζή από την παλιά γειτονιά ζωγράφου! πουστιά που δουλεύω αύριο κ δεν προλαβαίνω να το δω τώρα :?
Ruthless
07-01-2009, 01:21
Συγκίνηση. :touched:
μαλακες τελοιοτητα λεμε :dfinger: :headbang:
Ntax gamaei.An pexei kai kana link gia download enoeite postarete.Apo google de katevenei san flv :(
Μια χαρα κατεβαινει σε μενα. Με αντ-ον εννοειται.
Ειδα το μισο χθες το βραδυ, το υπολοιπο μαλλον αποψε.
Απολαυστικο οσο ειδα.
Pes mia to addon an de sou kanei kopo.Egw exw to flash video resources downloader kai de to dexete.
Pantws exei ginei drop opos einai stin tv kai apolamvanw.Racks petrakis re :P
malaka thrasha exo dakrusei. to kerato sou vradiatika. :touched:
Pes mia to addon an de sou kanei kopo.Egw exw to flash video resources downloader kai de to dexete.
FlashLoader.
μεγάλη καλτιά, πολλά τατσντ κιε κάμποσα λολζ :dfinger:
eleventh guardian
07-01-2009, 10:42
Πριν λίγες μέρες έμαθα για την ύπαρξή του, δεν περίμενα ότι θα το έβλεπα τόσο σύντομα.
Επος επών. Πρέπει να είναι και η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση Γεωργιόπουλου χωρίς μαύρο γυαλί, έτσι; :P
Intronaut689
07-01-2009, 14:03
http://img242.imageshack.us/img242/6519/gdjstybb5.jpg
:dfinger:
munchkin
07-01-2009, 15:24
to video stazei pxiothta
rincewind2k
07-01-2009, 16:04
ξεκινάει γαμάτα και καταντάει. επικομεταλλάδες βρέχετε τα κρεββατάκια σας. ο αφηγητής. αλλά καλή φάση.
Witchkiller
07-01-2009, 17:16
ΠΟΛΎ ΚΑΛΉ δουλειά έχω να πω.Μπορεί να μην είναι Η υπερπαραγωγάρα αλλά με τα μέσα που διάσεθε ο Νίκος,το εγχηριμά του γαμεί και δέρνει και σε καμία περίπτοση δεν δηλώνει προχειρότητα.........
Τύποι που έπρεπε να μηλίσουν τα είπαν(Λογγινίδης,ο τυπάς από Flames,Παπακώστας από Vice Human).H νέα γενιά εκπροσωπήθικε από Released Anger(από τις καλύτερες μπάντες αυτή τη στιγμή στο thrash παγκοσμίως)και γενικά περάσαμε τέλεια βλεποντάς το..........
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΣΕ ΠΙΟ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!
hcpunksonacid
07-01-2009, 17:20
γελαει ο κοσμος....
εκεινη την εποχη θα ησουν ή φλωρος ή χεβυμεταλλας.αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ναι,μονο εσεις υπαρχετε.
BURNIN AMBITION
07-01-2009, 17:34
porotikos pankis
metal spathia kai porsi me grafikothtes porotikes kai timies. tha katsw na to dw aurio mallon olo
Ford Prefect
07-01-2009, 18:02
Με τέτοιο θέμα και τέτοιο υλικό μπορούσε να βγει απείρως καλύτερο.
Από μόνο του είναι συγκινητικό κλπ, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, ο τύπος εκτίθεται, βγαίνουν πολλά κόμπλεξ, ακούγονται άπειρες ακυρότητες, ενώ από το 85 και μετά, η thrash και μετέπειτα death σκηνή ήταν μακράν η πιο ζωντανή, και δεν εκπροσωπείται σχεδόν καθόλου. Αστείο δε, οι Ρότινγκ Κράιστ (η εξαίρεση που τα κατάφερε!) είναι ένα καρέ σε όλο το ντοκυμαντέρ. Όλες οι άλλες μπάντες την πληρώσανε γιατί κάποιος άλλος έφταιγε κλπ. Φυσικά ούτε λόγος για πανκ, χαρντκορ κλπ, που είχαν άμεση σχέση με την εποχή, ειδικά αν πιάσεις θρασοζίνς της εποχής, υπάρχει πολύ κροσόβερ. Καλά, για αυτούς που το φτιάξανε, απλά δεν υπάρχουν.
Ο Γεωργόπουλος πλάκα είχε, στήσιμο μέχρι και πού θα πέφτει το χέρι του, επιμελές προσπέρασμα της φρικαλεότητας που λέγεται iron, τα "Γαμιέται η Τουρκιά" και βέβαια "εμείς είμασταν αντι-αστυνομία και τέτοια". Καλά κρασά.
Τέλος πολύ κακή εντύπωση μου κάνουν τα γνωστά ελληνοειδή σχόλια "το γερμανικό χάμερ έκλεισε, το ελληνικό δυστυχώς συνεχίζει". Οι κακοί και οι καλοί, εμείς και αυτοί, οι γνήσιοι και οι ψεύτικοι.
Δεν μου κλόνισε κανένα πιστεύω, αν είμαστε μεταλλάδες ή δεν είμαστε, τα mp3 και πούτσες μπλε.
Εν ολίγοις, πολύ καλό θέμα, αρκετά καλό έως πολύ καλό υλικό, μέτριο τεχνικά execution, τραγικό στήσιμο και παρουσίαση.
Επίσης άπειρες παραλείψεις. ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΗΣ ΡΕ;
Εννοείται πως το ξαναβλέπω, αλλά δυστυχώς το ντοκυμαντέρ αυτό απλά ενισχύει για τους μη-τρου ότι υπάρχει άπειρη γελοιότητα στο ελληνικό ΧΕΒΥ ΜΕΤΑΛ και δεν φταίει κανείς γι'αυτό εκτός από τους ίδιους τους ΧΕΒΥΜΕΤΑΛΑΔΕΣ. Που δεν τους νοιάζει έτσι κι αλλιώς, οι άλλοι είναι βλάκες.
eleventh guardian
07-01-2009, 18:16
O Κατής είναι πράγματι παράλειψη. Ο,τι και να είναι ως άτομο, ως μουσικοσυνθέτης μετράει και το πρώτο των Εξόριστων είναι δισκάρα.
Εχει κι άλλα points το post του FP.
Δηλαδή δεν είναι δυνατόν από τη μια να προβάλλεται σχεδόν με υπερηφάνεια η σχέση του Heavy Metal με τον χουλιγκανισμό και μετά να ακούγονται παράπονα του στιλ "στη Γερμανία πάει ο κόσμος στα live με τα παιδιά και τα εγγόνια, εδώ μας αντιμετωπίζουν ως περιθωριακούς".
Για την ανύπαρκτη αναφορά σε death/black δεν ενοχλήθηκα, προφανώς αυτοί που επμνεύστηκαν το ντοκιμαντέρ δεν ενδιαφέρονται γι' αυτά τα είδη και δεν τα θεωρούν μέρος αυτού που εκείνοι εννοούν ως heavy metal.
Οταν έκανα το πρώτο post είχα δει μόνο τα πρώτα λεπτά και δεν είχα πετύχει ακόμα τον Παπακώστα των Vice Human. Τι αποκαΐδι είναι αυτό ρε;
Auto pou lete.Gamato mexri ti mesi.Apo kei pou stamataei ta 80s tous vgenoun oti koblex exoun.Diladi 90s stin ellada 0 kai tetia.Apo ti mia lene gia skliro ixo, apo tin alli de paradexonte oloklira idiomata.E metals tipoi :D Mou 8imise to Get thrashed sto simio pou lene "and then, nirvana happened".Kai fisika edw den egine tipota tetio :D
Ρε μαλακες μην κραζετε το αφιερωμα , νταξει προς το τελος ηταν λιγο υπερβολικο, αλλα τα ακουσματα του τυπου που το επιμεληθηκε ειναι κυριως χεβυ/παουερ και για αυτης της φασης τους μεταλαδες απευθυνεται κυριως.
Εγω παντως θα το ξαναδω σημερα και πραγματικα ψηθηκα με τους γερακες στο τελος του βιντεο να λενε οτι το μεταλ ειναι τροπος ζωης και πως η καυλα τους για αυτη την μουσικη δεν χαθηκε.
Αντε και το επομενο αφιερωμα να ειναι ΜΟΝΟ για θρας και τις ξυλαρες που ριχνανε στους ροκαμπιλαδες και τους νιουγουειβαδες την δεκαετια του 80.
Αν κι εμεις οπως μπορουμε, συνεχιζουμε την παραδοση (με γκοθαδες κυριως) :D
Τέλος πολύ κακή εντύπωση μου κάνουν τα γνωστά ελληνοειδή σχόλια "το γερμανικό χάμερ έκλεισε, το ελληνικό δυστυχώς συνεχίζει".
Ενοειται συμφωνω σε αυτο , ΣΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ στο σιχαμενο εντυπο
Εν ολίγοις, πολύ καλό θέμα, αρκετά καλό έως πολύ καλό υλικό, μέτριο τεχνικά execution, τραγικό στήσιμο και παρουσίαση.
νταξει μην τρελενεσαι, ψιλοερασιτεχνικη ηταν η ολη φαση και τον σκοπο του τον πετυχε ετσι κι αλλιως (να μας καυλωσει ακομα περισοτερο)
Εννοείται πως το ξαναβλέπω, αλλά δυστυχώς το ντοκυμαντέρ αυτό απλά ενισχύει για τους μη-τρου ότι υπάρχει άπειρη γελοιότητα στο ελληνικό ΧΕΒΥ ΜΕΤΑΛ και δεν φταίει κανείς γι'αυτό εκτός από τους ίδιους τους ΧΕΒΥΜΕΤΑΛΑΔΕΣ. Που δεν τους νοιάζει έτσι κι αλλιώς, οι άλλοι είναι βλάκες.
παντου υπαρχει γελοιοτητα, ποσο μαλλον σε αλλα τραγικα ειδη μουσικης
@πανκη , ησουν και θα εισαι ανυπαρκτος :)
hcpunksonacid
07-01-2009, 20:11
παντα οπου σας παιρνει δηλαδη.μια φορα ζωο,μια ζωη μαλακας.
ελπιζω στο δευτερο αφιερωμα ο βλακας που φορουσε μπλουζα σουισαινταλ να την εχει βγαλει,μιας και τα λουγκρομεταλ ακουσματα του καμια σχεση δεν εχουν με το πανκ και το χαρντκορ.
αντε για κανενα βαρβαρικο ατσαλακι αγορινες.
Witchkiller
07-01-2009, 20:38
Τέλος πολύ κακή εντύπωση μου κάνουν τα γνωστά ελληνοειδή σχόλια "το γερμανικό χάμερ έκλεισε, το ελληνικό δυστυχώς συνεχίζει".
Ενοειται συμφωνω σε αυτο , ΣΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ στο σιχαμενο εντυπο
Τι ακριβώς σου φταίει το ελληνικό Hammer?Μήπως δεν είναι αρκετά metal?Δηλ τι θες?Να μηλάειμόνο για thrash?Δεν παίζει και,στην κατάσταση που είναι τώρα το thrash,δεν του αξίζει κάτι τέτοιο....Ξέρεις πολλά περιοδοκά έξω mainstream που να έχουν συνεντεύξεις Battleroar,Reflection,Toxic Holocaust και αναφορές και αφιερώματα σε παλιές μπάντες και δίσκους των 80ies?Δεν νομίζω............
Και εγώ τα πέρνω με την κατάντια του Hammer σε ορισμένα θέματα αλλά στην τελική δεν φταίει αυτό για την κατάντια του 80ies metal ήχου...........
Αυτή η δήλωση του μουστάκια ήταν τραγική αλλά όλη η φάση είχε το "χαβαλέ" mood οπότε κάτι τρέχει στα γύφτικα.
hcpunksonacid
07-01-2009, 20:41
κουφαλα γουιτσι,
η αποθεωτικη κριτικη του δισκου σας σε εκανε και εσενα ενα ακομα φερεφωνο του μεταλ χαμμερ,πας να περασεις την προπαγανδα του μεταλλικου δικτατορα των μ.μ.ε υπουλα και βασανιστικα μεσα απο το ταπεινο αυτο φορουμ.
εμεις ειμαστε ΤΡΟΥ και λεμε ΟΧΙ στην μεταλλικη χαμουρα!
(βασικα αζορ καλα που υπηρχε το χαμερ και εμαθες να διαβαζεις.οχι για ΘΡΑΣ,γενικως.)
siga re ellines xevymetallades to gurisan ti perimenate? kalodoulemeno eidika sto prwto miso tou, kamposes oi upervolares alla who the fuck cares
tous vgike ki arketa nostalgiko se faseis. oraia pramata
oson afora ton kath nai, apotelei terastia paraleipsi
τι μου φταιει ?ε ειναι χιλιοειπωμενα , αβερτα διαφημιση σε συγκεκριμενα συγκροτηματα βλ νεβερμορε,αρκ ενεμι,ιν φλειμς και γενικα αυτα τα πουστοφλωρικα καινουρια σουηδικονταντουμπα.Να μην μιλησουμε για τις καινουριες φασεις σλιπκνοτ, συστεμ οφ ε νταουν κτλ που ξαφνικα εγιναν οι μεσιες του μεταλ( :!: :?: :!: ).Οτι μας πληρωσει η εταιρια το προβαλουμε, τα ξερεις κι εσυ καλυτερα απο μενα.
http://img246.imageshack.us/img246/6439/l9bbddbc742d1c42f9fa345yj3.jpg (http://imageshack.us)
ε που παμε
καλα ο πανκης ενοειται στηριζει το χαμερ μιας κι επιασε δουλεια το γνωστο του κοληταρι
hcpunksonacid
07-01-2009, 20:49
μαλακα αζορ,
αυτος ειναι πιο ομορφος και απο εσενα :!: :!: :!: :!:
για την πικ λεω.ο αλλος εννοειτε οτι ειναι πιο ομορφος.
εντιτ-οχι ρε,το στηριζω γιατι σας εχει κανει 1000 κομματια,γτ ειναι οτι πιο βλαχοκιτς και γιατι σας κανει να φαινεστε βλακες.γουσταρω.
ο λορντι ειναι πιο ομορφος απο μενα? αμα το ενοεις με πληγωσες :|
Witchkiller
07-01-2009, 21:06
κουφαλα γουιτσι,
η αποθεωτικη κριτικη του δισκου σας σε εκανε και εσενα ενα ακομα φερεφωνο του μεταλ χαμμερ,πας να περασεις την προπαγανδα του μεταλλικου δικτατορα των μ.μ.ε υπουλα και βασανιστικα μεσα απο το ταπεινο αυτο φορουμ.
εμεις ειμαστε ΤΡΟΥ και λεμε ΟΧΙ στην μεταλλικη χαμουρα!
(βασικα αζορ καλα που υπηρχε το χαμερ και εμαθες να διαβαζεις.οχι για ΘΡΑΣ,γενικως.)
Να πεις όχι στη μεταλική χαμούρα γιατί μερικοί αποφασίσανε να κάνουν το περιοδικό Ciao και "Λοιπόν" με γελοίες μπαζοκουτσομπολίστικες στήλες(ποιος γάμησε ποια ή ποιον,τι είπε ο ένας στον άλλον και γιατί πλακωθήκανε) και διαφημίσεις με μεταλικά ringtones για το super whououaaaa κινητό μας.Και από τη άλλη στα editorials ο Χρονόπουλος το παίζει υπερασπιστής του ουμανισμού και της κουλτούρας στιλιτεύοντας την ελληνική σκυλάδικη υπόκουλτούρα.ΤΡΑΓΙΚΟ!
Αλλά δεν είδα ποτέ κανέναν να αναφέρεται σε αυτές τις γελοιότητες επιπέδου Πάνια(και βγάλε).
Όσο για τα "φακελάκια"από εταιρίες,promoters,"βάλτε καλό βαθμό στο δίσκο για τσάμπα cds-λεφτά"διάφορα έχουν ακουστεί.Αν δω με τα ίδια μου τα μάτια,ε,τότε γαμιούνται και γι'αυτό αλλά μέχρι τότε αυτό είναι μιά φήμη.
Μια ζωή το πρόβλημμα με το Hammer που είχαν οι κλασσικοί μέταλοι είναι γιατί δεν σπρώχνει πια 80ies μπάντες όπως παλιότερα.Αλλά ποιος έμπηξε ποια και ποιος-ποια μπινελίκωσε ποιον-ποια γουστάρουν να το δοαβάζετε.Οι εποχές στο metal αλλάξανε και το ίδιο έκανε και το hammer(σε μουσικό επίπεδο μιλάω τώρα).Και από τη στιγμή που οι κάθε Slipknot,Lamb Of God,Down,Trvium, και δε ξέρω κι εγώ ποια άλλη μοντέρνα μπάντα έιναι nation wide όνομα στο metal τότε το hammer-για να μην κλείσει-θα συμπορευτεί με τις αλλαγές.Απλά πράματα.Και από τη στιγμή που υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ οπαδοί και εδώ να στιρίζουν αυτούς τους ήχους(μερικοί από αυτούς είναι και συντάκτες του περιοδικού)τότε...........Για διαβάστε όμως και κανά αλλό hammer να δείτε ανά πόσα τευχή αναφέρονται ονόματα όπως Manowar,Sodom,Toxic Holocaust,Bathory,Grave Digger,Running Wild κια τα ρέστα...............'Αστο καλύτερα.
αβερτα διαφημιση σε συγκεκριμενα συγκροτηματα βλ νεβερμορε,
lol
to provlima mou me to xammer einai entelws diaforetiko. ean itan ena apoluta sobaro simerino entypo, o razor ki o opoios razor tha ekraze 5 fores perissotero
Witchkiller
07-01-2009, 21:16
A,κάτι άλλο :για το ότι το περιοδικό αποτελεί βήμα για να λέει ο κάθενας τη μαλακία του όσον αφορά τη μουσική αυτό είναι άλλο θεματάκι.
Το ότι ο Σημελιάδης,ας πούμε,αναφέρθηκε στους (στον) Thor σαν τον χειρότερο εφιάλτη - χειρότερη μπάντα του σύμπαντος τότε προφανός και είναι μαλάκας με πατέντα γιατί το "Only The Strong" του γαμεί το οικοπεδό του.Και ο Ζαχαρόπουλος προσκυνάει Motorhead αλλά τα χώνει στο punk κάθε λίγο και λιγάκι.Τραγικό.
Θα μου πείτε "ρε μαλάκα είναι θέμα προσωπικού γούστου".Ναι ,ΑΛΛΑ ,άλλο να λες "δεν μου αρέσει το τάδε" και άλλο να τα χώνεις στεγνά. Σε κάποιον που ξέρει ,περιστατικά όπως τα από πάνω κάνουν το γραφόντα μαλάκα.Kαι τα πιτσιρίκια που το διαβάζουν(γιατί κυρίος εκεί πουλάει το περιοδικό)θα λαλάνε ανάλογα. Μαλακία.
και ποτε πηραν συνεντευξη απο τον τζοελ ? εχω να το αγορασω κατι χρονια (εκτος απο το θρας αφιερωμα που ειχε και ηταν και πολυ δυνατο)
Δεν το βρηκα υπερβολικο, αυτα που περιέχει ηταν ΟΝΤΩΣ η εικονα της εποχης (και με την καλη και με την κακη εννοια) ...για να μην πω οτι τα πραγματα ηταν ακομα πιο καπως :)
H εκπομπη του Γεωργιοπουλου στον 90.2 (1989-90 και πριν παει στον πιο ξεφτιλισμενο σταθμο ολων των ηπειρων + θαλασσων == rock fm) τσακιζε. Μετα την προθερμανση με τα κλασσικα 'metal' κομματια, επαιζε οτι να΄ναι κασσετο-demo ανακατεμενα... Master (funeral bitch) , το 1ο demo των iced earth (ειχε φαει κολλημα) , invocator, blasphemy και nirvana 2002
Απο τοτε (+τις κασσετες του ραδιο-ουτοπια) εχω να ενδιαφερθω για μουσικη εκμπομπη στο ραδιοφωνο :evil:
υγ επισης ποσο αστεια θαμμενο απο το χρονο φαινεται το θεμα με το συναλλαγμα.. αλλα τοτε καθε καλοκαιρι ψαχνομουν ποτε θα φερει ο θειος απο τον canada dollars :pingpong:
Tyler_Durden
07-01-2009, 22:53
Sto en logo tainiaki vrika polla diaskedastika simeia, (apo polles diaforetikes apopseis).Eixe kai porotikes stigmes kai stigmes "nostalgias" akomi kai gia tin genia mou (konteyo ta 25 pleon) pou den ta ezise ola ayta, kai akougontai poli romantika kai poli gamata merika skinika.Par' ola ayta, ki edo yparxoun psigmata mizerias gia ton tropo pou antilamvanetai h tainia to metal simera kai tin simerini elliniki metal skini.Simera, pou boro na do 5-10 pragmata stin ellada me ta matia mou, mono "aniparkti" den theoro tin elliniki skini.Exoume bandes kovoun kolous kai gamane.Pantos se genikes grammes mou arese pou egine esto kai ayti h kinisi gia mia katagrafi tis ellinikis metal skinis sto xrono,para tis megales elleipseis ki esto ki an se simeia h fasi gernei monopata kai apodidetai me grafiko tropo.
Ruthless
07-01-2009, 23:47
Βασικά ότι ακούγεται από πίσω στο χαλάκι ισοπεδώνει τα ακούσματα του 99% των χρηστών του ER. Πολύ χαλαρά μάλιστα.
Strasnic
08-01-2009, 00:26
Ford Prefect wrote:
Στο τελος παιζει σκηνες απο βιντεοκλιπ του κατη,αλλα αφου δεν εισαστε τρου βιαστηκατε να το κλεισετε...
Απο 'κει και περα βγηκατε ολοι να κρινετε λες και τρεξατε για να βοηθησετε να φτιαχτει.
Ειναι μια ερασιτεχνικη προσπαθεια με πολυ γκκκαβλα μεσα και αυτος που το εφτιαξε απ'οτι φαινεται αυτα ακουει,αυτα ζει και αυτα γνωριζει....τι θελατε να σας πει?...για τους νεκρομαντια?
οτι ακουγονται πολλες μαλακιες ειναι βεβαιο, γι'αυτο και ειναι καρακαλτ
απλως επρεπε να το ονομασει το n.w.o.b.h.m στην ελλαδα
πειτε μου πως αλλιως θα εβλεπα αυτη τη μορφη απο τους vice human,το γεωργιου του μεταλ
irreligious
08-01-2009, 00:36
χεχεχεχ,τι φοβερή αναφορά είναι αυτή που κάνει στο θέμα των γυναικών?
+άπειρες χαζές γενικότητες,ειδικά προς το τέλος.
ωραίο πάντως. \μ/
The Good Son
08-01-2009, 01:30
Σοβαρευτείτε, το βίντεο δεν είναι καν αστείο.
Emena o vice human mou 8imise preka.
The Good Son
08-01-2009, 01:51
Edwmetaksin akous ton athanasoglou apo saloniki na eksimni vavel, sarissa, northwind enw oi athinaioi den tous anaferoun KAN. dld patos. klikes apo tote.
Episis, afto to skhniko me tous vavel sthn aristotelous to xw akousei apo pankh ths epoxhs, pou mou periegrafe to poso geloioi kai kits htan oi vavel me tis stoles paouer rangers pragma pou diapistwnoume ean akousoume ton disko tous. pragmatika aporw pws tromeros plhktras tous epeze ekei.
episis
Ο χρήστης Phoenix In Flames λέει:
o allos exei machine head panw kai milaei gia thn allagh tou papandreou
Οπως τα ειπατε, απο τη μεση και μετα βγαινουν διαφορα στραβα. Απο την αλλη η καλτιλα και η γραφικοτητα του ολου εγχειρηματος γερνει την παλατζα προς θετικο προσημο.
λεφτα στο φακελο,το σταυρωνες...και περιμενες απλα
:touched:
Ford Prefect
08-01-2009, 16:37
Παιδιά, δεν μιλάω για το αν είναι μαλακία το Χάμερ ή δεν είναι. Προσωπικά το θεωρώ τοπ περιοδικό στην χέστρα, έχει τα καλά του, έχει τα κακά του (ειδικά ο σχολιασμός των ειδήσεων είναι εκνευριστικά ηλίθιος και άχρηστος) αλλά ένα περιοδικό είναι, αυτό έχει το μαγαζί, όποιος γουστάρει παίρνει.
Με εκνευρίζει η ευκολία που έχει ο Έλληνας να θάψει τον άλλο και αυτό είναι κάτι που επίσης δεν έδειξε, ενώ όλα τα γκρουπ έχουν άπειρες ιστορίες με το συγκεκριμένο ζήτημα και βέβαια έχει να κάνει με το γιατί το καυτό ανόθευτο μέταλο της ελλάδος ήταν σχεδόν ανύπαρκτο σαν σκηνή.
Μιζέρια και είναι απίστευτα κρίμα, για τέτοιο νοστάλτζια τριπ να το τιγκάρεις σε μιζέρια και φανφαρόνες μεταλοφροσύνης (ετών εικοσι-κάτι).
Μαθαίνω πάντως πως θα γίνει ξανά προσπάθεια πιο σοβαρή και θα πεταχτεί πολύ πράμα από το υπάρχον. Είδομεν.
Έκανα την δεύτερή μου εμφάνιση σε χέβη μέταλ ταινία χωρίς να το ξέρω:D
hcpunksonacid
09-01-2009, 03:37
και μετα το γελιο που εβγαλα οταν την ειδα,θα μιλησω απλα και αντικειμενικα.
ο μονοι που ηταν σοβαροι ηταν ο κωφιδης και ο ταντανοζης και οι μπατλροαορ.αποψεις σοβαρες και χωρις φανφαρες.ο επικοπαουερας με την μπλουζα σουισαινταλ οσο και αν μου προκαλει απεχθεια το παρουσιαστικο του(μου την δινει τρελα να βλεπω μεταλλαδες με πανκ μπλουζες,εγω δεν θα φορουσα ποτε τι σερτ μεταλλικα ας πουμε.δεν το χω αναγκη) εκφραστηκε με καλο τροπο στα περισσοτερα.τουλαχιστον δειχνει οτι εχει μερακι και αγαπαει την φαση του πραγματικα.
και παμε στα ΚΑΛΑ.
αθανασογλου γελαει ο κοσμος.δεν ξερεις ουτε να μιλησεις.και σταματα να ανεμιζεις το μαλλι σου σαν πριμαντονα.
ο φαφουτης κωλογερος ηταν τραγικος.γυρνα στον ταφο σου ρε.
καλα για τον "αρχιγαμαω" "βαις χιουμαν τι να λεμε τωρα ρε" που ειναι 50χρονων και ειναι στην "φαση" και κραζει σκυλαδικα και γαβ-γαβ,ελπιζω να ξεπερασει το κομπλεξ του στα επομενα 50 χρονια και να καταλαβει οτι οτι και να γινει στην ελλαδα θα κυβερνουν τα σκυλαδικα,παει,εχασε την ευκαιρια για ΜΕΓΑΛΗ καριερα.ας το χωνεψει τωρα που ειναι μικρος.
η ελλειψη αναφορας στους στημρολλερ ασολτ θα επρεπε να προβληματιζει τον δημιουργο του ντοκυμαντερ,μιας και κουβαλανε απειρως μεγαλυτερα αρχιδια(για μεταλ μπαντα παντα ε) απο μπαντες του γελιου οπως οι γουιτσκερς.
το πιο φαιδρο απο ολα,ηταν ο γνωστος πρωην καραφλος ντι-τζει(που εκανε μεταφυτευση για να ειναι αρκουντως χεβυ μεταλ) με τις αποψεις του κωλου οτι "οι γκομενες δεν χωρανε στο μεταλ,πως να το κανουμε".και απο διπλα το βουρλο(που μου προκαλεσε οικτο) να χαμογελα.ετσι,μεταλ με ΑΡΧΙΔΙΑ.οχι μουνια.
αυτος ο ζαγγογιαννης γτ ηταν τοσο σφιγμενος?πσιλιον μεταμιουσιλ αγορινα,δεν χρειαζεται να ποζαρεις για να δειξεις κακος στα γκομενακια(ετσι και αλλιως ειναι αχρηστα,ειπαμε!)
συμπερασμα που εβγαλα απο το μεηντ ιν...σορρυ μεταλ φρομ γκρις?οι μεταλλαδες δεν πρεπει να πηδανε για να παει μπροστα η σκηνη.οι μεταλλαδες δεν πρεπει να ασχολουνται με τιποτα αλλο εκτος απο το μεταλ ΟΛΗ ΜΕΡΑ για να ανεβει η σκηνη τους.
σεξιστικες,μηδενιστικες και τραγικες αποψεις.
ετσι παιδες.καλο 1984.
ρεηζορ επιτελους βγηκε ακρη για τις αγαμιες σου.
BURNIN AMBITION
09-01-2009, 03:40
ακομα να το δς χερναγα σημερα. αθριο...
στην τριτη ωερσιον τηελς να ποσταρς μοθρη στο φακο με τη μεταλ περοθκα μοθ και κοντομανικο σεπθλτθρα χεσκισμενο για πορςσεισ
καλα τι να πρωτοσχολιασεις απο αυτο το χαλι..
το 95% των συγκροτηματων(ο θεος να τα κανει) για τον πεοκλη τον μερακλη
μου αρεσει και εψαχναν τις αιτιες που δεν εκαναν καριερα :rofl: :rofl:
ειδικη αναφορα στον γραφικο παππου-πρεπει το τηλεφως να του δωσει εκπομπη
τετοιες μαλακιες βλεπω και θα το γυρισω σε ζαφειρη μελα(ας ειναι και παοκι)
Witchkiller
09-01-2009, 10:53
Kαλά το ότι εσύ δεν φόρεσες ποτέ metal μπλούζα δε σημαίνει ότι και κάποιος μεταλλάς δεν πρέπει ν'ακούσει ή να φοράει metal t-shirts.Μη γίνεσαι ο τρουμέταλλος του punk(δηλ σαν και αυτούς που κορο'ι'δεύεις).Και ο Greg μπορεί να φορέσει S.T. μπλούζα,και εγώ Dischgarge(που τους σέβομαι απεριόριστα και σαν ήχο και σαν attitude) και δεν τρέχει και κάστανο.Τι να πεις δηλαδή για παλικάρια που ακούνε σαν τρελοί Μinor Τhreat και τα γαμάνε και με Running Wild?Θα τους κάνεις ντα?Ας σοβαρευτούμε.
Πάντως σε αγαπώ και το ξέρεις. :oops:
Μερικοί που τα χώνετε χάσατε το όλο νόιμα της προσπάθειας.Το ότι είναι καθαρά ερασιτεχνική φένεται και ο Νικόλας(Παπακώστας,το παιδί που την επιμελήθηκε)δεν υποστίριξε το αντίθετο.Είναι η πρώτη προσπάθεια καταγραφής της Ηeavy Metal σκηνής στην Ελλάδα από έναν τύπο που είναι πολύ αγνός μεταλλάς και η προσπαθειά του ήταν καθαρά καλοπροέρετη.
Για τα 90ies δεν υπήρχε εκτενής αναφορά γιατί πολύ απλά αυτό ήταν ένα Heavy Metal ντοκιμαντέρ και τα 90ies δεν ήχαν πολύ κίνηση στο είδος γι'αυτό χαλαρώστε.
Raven Lord
09-01-2009, 17:18
χαχαχαχ! έχει και πλάνο/φωτογραφίες από σουΐτα art cafe με dark nightmare και brocas helm! ε ρε κ το δει κανας μαγκλάρας :P
Ford Prefect
09-01-2009, 17:39
Witchkillah, τα σχολιά μου αφορούν κυρίως το ύφος. Το ότι είναι ερασιτεχνικό και υπάρχουν ελλείψεις (πέρα από τις προφανείς που ανέφερα) δεν πειράζει πολύ. Με ενοχλεί όμως η μιζέρια, το κόμπλεξ και το κηρυγματικό ύφος. Αυτά δεν είναι τεχνικά θέματα επαγγελματισμού. Αυτά εκθέτουν τον δημιουργό και το ντοκιμαντέρ.
Witchkiller
09-01-2009, 18:40
Witchkillah, τα σχολιά μου αφορούν κυρίως το ύφος. Το ότι είναι ερασιτεχνικό και υπάρχουν ελλείψεις (πέρα από τις προφανείς που ανέφερα) δεν πειράζει πολύ. Με ενοχλεί όμως η μιζέρια, το κόμπλεξ και το κηρυγματικό ύφος. Αυτά δεν είναι τεχνικά θέματα επαγγελματισμού. Αυτά εκθέτουν τον δημιουργό και το ντοκιμαντέρ.
Όταν εννοείς "μιζέρια" τι ακριβώς εννοείς?Ανέφερε μερικά σημεία ως παραδείγματα για να καταλάβω.
Κόμπλεξ?Οκ,το ότι ο Αθανασόγλου νομίζει ότι metal έχει μόνο η Θεσσαλονική(όχι ότι δεν έχει metal που γαμάει)είναι ένα θέμα αλλά πέρα από αυτό?
Κηρυγματικό ύφος?Ακούω παράδειγμα........
Marillion
09-01-2009, 19:17
To eida molis, mias kai genikws endiaferomai gia musika documentaries apo opou kai an ayta proerxonte (anexarthtws mousikou xwrou pou kinounte, budget, etaireia dianomhs, dhmiourgou ktl). Milwntas ypokeimenika, to sthsimo tou doc einai ontws cult kai parolo poy yparxei se faseis aytosarkasmos h kai estw ena stoixeiwdes humour, h sovarofaneia (kai oxi h sovarothta) einai to megalytero psegadi tou.
Proswpika symfwnw se kati me olous sas (h sxedon). Katalavainw thn optikh gwnia tou pankh pou krazei kai 3anakrazei kai 8a synexisei na to kanei. Polles apopseis pou pernoun einai ontws paidariwdeis, peri8oriakes (apo epilogh) kai dixws kanena teliko symperasma h stoxo (giati to dokymanter apla den 8a paixei se atoma pou den exoun epafh me ton xwro). Symfwnw epishs me thn nhfalia apopsh tou Ford Prefect pou diakrinei tis opoies ateleies kai tis tonizei me epixeirimata. E akoma kai me razor kai ruthless pou grafoun kavlwmenoi olh th mera.
Parola ayta, entopizw to megalytero provlima tis hm ar8rografias h antistoixwn prospa8eiwn, stis genikoteres akadimaikes eleipseis tous sthn yparxh allwn idiwmatwn pou edrasan katalytika sthn diamorfwsh ths (ka8e) skhnhs. To na akolou8eis me s8enos mia koyltoyra (kai oxi mono thn mousikh dld, kati to opoio einai sevasto otan vlepeis re aderfe oti to prospa8hses kai de su vgenei) einai synh8ws apotelesma tritwn h kai tetartwn. Dld h yparxh ka8e koyltoyras se emporevmatopoihmeno epipedo (to image, o typos, akoma kai oi diskografikes) yparxoyn epeidh poly apla, VOLEVEI h SYMFEREI se merikous. H erwthsh kleidi einai, to kata poso mporeis na synenoi8eis se mousiko epipedo me enan tetoio an8rwpo, to kata poso tha kerdiseis kati apo aythn thn kouventa kai trito & xeirotero, to kata poso tha thelei enas apo etoutous na kouventiasei me enan an8rwpo (san emena, esena, ton trito) efoson eisai kameno xarti oso afora ta gousta sou. Twra fysika tha gyrisei kapoios kai tha mou pei : ''nai, alla ola ayta ta les ek toy asfalous, pou sto kalo gnwrizeis ti exei sto kefali tou''. Kai tha exei kai dikio. Afhste me na krataw omws mia mpisinh mias kai hdh ekopsa mpolikes gnwstes fatses. Erwthmata eswterikhs katanalwshs ara oudemia xrhsimothta.
Profanws o afhghths/skhno8eths/paragwgos(?) kanei thn kavla tou kati pou fainetai apo tis opadikes apopseis pou ana diasthmata pernaei, omws me pianei to parapono re gmt giati ta logia erxontai meta apo tis praxeis. Otan den yparxoun ''aoratoi'' ex8roi, koinwnikes adikies, stereotypikes apopseis, 8eoxaza erwthmata typou eisai mazi mas i me tis mixanes ktl.
En oligois epexe kai exase. H mousikh epexe DEYTERO an oxi TRITO rolo kai to koinwniko ypova8ro ths kouventas (gemato complex & mh emperistatwmenes apopseis) me apogohtevse.
* ena thumbsup se aytous pou dixws na provoun se ypervoles, edeixan oti agapoun thn fash tous.
Ford Prefect
09-01-2009, 19:40
Όταν εννοείς "μιζέρια" τι ακριβώς εννοείς?Ανέφερε μερικά σημεία ως παραδείγματα για να καταλάβω.
Κόμπλεξ?Οκ,το ότι ο Αθανασόγλου νομίζει ότι metal έχει μόνο η Θεσσαλονική(όχι ότι δεν έχει metal που γαμάει)είναι ένα θέμα αλλά πέρα από αυτό?
Ε, δεν είναι και δύσκολο.
Από τις βαρύγδουπες εκφράσεις ότι θα κλονιστούν τα πιστεύω μας, ότι πρέπει να πάρουμε απόφαση για το αν είμαστε μεταλάδες ή όχι (θα μας το πει το ντοκυμαντέρ), για την κλάψα για τα μπ3 και τον παλιό καλό καιρό, για την ελληνική σκηνή που η καημένη δεν προχωρά (και φταίω και εγώ και εσύ), για το κακό το Χάμερ και δε συμμαζεύεται.
Βέβαια ευθύνη έχουν γι'αυτό και τα άτομα που μιλήσανε, καλή ώρα ο Στιλ Γκάλερι, που η νέα γενιά δεν χαμπαριάζει από φλόγα γιατί δεν περίμενε 5 μήνες το δίσκο.
Θέλω να πω, μου την σπάει αυτό το ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ, ΑΚΟΥ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Ξέρω φάτσες και το κομπλεξόμετρο αρκετών εκεί μέσα έχει βαρέσει άπειρες φορές κόκκινο. "Μην τυχόν και γράψεις την μπουτλεγκ βιντεοκασσέτα σε κανέναν ΑΝΑΞΙΟ" και τέτοια.
Τέσπα. Πιο πολύ γκρινιάζω γιατί το αγαπάω το είδος και το εν λόγω ντοκιμαντέρ κατά το ήμισυ το εκθέτει.
regularpaul
09-01-2009, 19:50
To eida molis, mias kai genikws endiaferomai gia musika documentaries apo opou kai an ayta proerxonte (anexarthtws mousikou xwrou pou kinounte, budget, etaireia dianomhs, dhmiourgou ktl).
Βασανίστηκα πολύ από την μουσική που έπαιζε από πίσω (δεν είμαι μεταλλάς είπαμε)
αλλά τo είδα ολόκληρο για τον ίδιο λόγο + το γνωστό μου κόλλημα για την Ελληνική σκηνή,
και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον παρότι φλερτάρει σε σημεία με την γραφικότητα.
Α αναγνώρισα και μια φάτσα που είχα σταμπάρει να κάνει χειρονομίες στην πορεία των Ιωνικών
πριν 4-5 χρόνια στο Περιστέρι και μου είχε φανεί γνωστός. Αυτόν τον μαλλιά του χάμμερ λέω.
Και μιας και πιάσαμε τα αθλητικά πόσο τελειωμένη γαυρόφατσα είναι αυτός ο up_the_hammers? :D
Kαλά το ότι εσύ δεν φόρεσες ποτέ metal μπλούζα
τον εχω να δει να φοραει μπλουζα βιρτζιν στιλ
Raven Lord
10-01-2009, 00:52
να πω κ εγώ τη σοβαρή παπαριά μου. το θέμα με τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι αν ζητήσεις από 200 άτομα που ασχολούνται με το χώρο να φτιάξουν ένα αφιέρωμα στο ελληνικό heavy metal, θα δεις σίγουρα 200 εντελώς διαφορετικές εκδοχές. οπότε αφήνω τελείως στην άκρη τυχούσες παραλείψεις που έγιναν, αφού είναι αδύνατο να καλύψεις ένα τόσο ευρύ φάσμα. αυτά γούσταρε ο τύπος που το γύρισε, αυτά έβαλε.
επίσης, δε διέκρινα το τόσο "διδακτικό" ύφος που ανέφερε ο φορδ, αν και το ύφος του αφηγητή και κάποιες μεμονωμένες ατάκες των συμμετεχόντων φτάνουν στα όρια της γραφικότητας. αλλά οκ, ας πούμε ότι ο φορδ έχει δίκιο ως ένα βαθμό. έτσι κι αλλιώς βλάκες που πιστεύουν ότι το να εκπροσωπούν έναν καλλιτεχνικό χώρο τους κάνει καλύτερους ανθρώπους, υπάρχουν παντού. δε θα μπορούσαν, λοιπόν, να λείπουν από ένα τέτοιο ντοκιμαντερ.
όσο για τα 90ς που αναφέρθηκε ότι δεν αναλύονται επαρκώς, εγώ είδα να μιλάνε τόσα άτομα για τη φάση των 80ς, αλλά ούτε οι μισοί δεν έχουν την ηλικία για να έχουν ζήσει πραγματικά τέτοιες καταστάσεις. εγώ το '89 ήμουν 11 χρονών. μόνο αμυδρά θυμάμαι τα σκηνικά της εποχής κ φυσικά ο ίδιος σχεδόν δεν είχα μυρωδιά από μέταλ. ο γκρεκ, άλλωστε, ανέφερε ότι το πρώτο live που πήγε ήταν το '94 αν δεν κάνω λάθος. άρα οι μισοί κ βάλε μπορεί να αναφέρονταν σε συγκροτήματα των 80ς, αλλά ουσιαστικά τα έζησαν μέσα στα 90ς.
σε γενικές γραμμές το εγχείρημα κρίνεται από εμένα πολύ ικανοποιητικό, γούσταρα, γέλασα, θυμήθηκα καταστάσεις.
ΥΓ. κάποιοι που είδαν τα 2 πρώτα λεπτά κ πετάχτηκαν σαν τις πούτσες να μας πούνε ότι τα ακούσματά τους γαμούν κ δέρνουν, τους συνιστώ να συνεχίσουν να ακούν αυτά που γουστάρουν κ να μην μας πρήζουν τ'αρχίδια. για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δεν αναφέρομαι στον πανκη, ο οποίος εκτός του ότι σίγουρα το είδε όλο κ παρόλη τη γλαφυρότητα των απόψεών του, συνήθως ξέρει σε τι αναφέρεται όταν μιλάει για τέτοια θέματα.
Marillion
10-01-2009, 01:47
Raven egw pantws pou apexw to krinw san documentary kai oxi san tainia eswterikis katanalwshs gia na anapoloume ta palia h na vlepw diaforous mantraxalades na kanoun kati tetoio.
Genikws otan parakolou8w kati sxetiko, panta exw tin kryfh epi8ymia na asxolh8w ek va8eos me kati pou deixnei na agapietai, me mia mousikh skhnh pu einai zwntanh, anoikth kai tha eniw8es evprosdektos kanontas ta prwta su vhmata. Typades san ton Eatmetal, tous battleroar kai kana 2 akomh, deixnoun thn apaitoumenh axioprepeia se ena idiwma pou profanws gustaroun xwris polla polla kai fanfares. Mousika to ellhniko heavy metal mporei na einai mia skhnh pou axizei na asxolh8eis, me to documentary ayto apo8arynesai omws re sy. Einai san kapoios na su leei ''den katalavaineis, ante geia''. Kai ekei anarwth8hka epanalamvanw, poia h xrhsimotita tou na gyriseis kati tetoio otan stin teliki to target group sou einai oi typoi pou phran meros stis synentevxeis kai oi filoi aytwn. Ante kai kana 2,3 pou parakolou8oun sxetika forums stin tyxh.
Dld etsi deixneis thn axia ths topikhs sou skhnhs?
Fysika kapoios mpazoukokefalos tha pei, poios se xreiazete re zarzavatiko.
Alla kai apo texnikhs fyshs na to deis, to documentary epasxe.
H8ela na dw kati pou tha kanei documentation tin topiki hm skhnh kai oxi na akuw accept, manilla road ktl se ena mousiko xali pou to 50% (h liga lew) htan 3enwn sygkrothmatwn. H8ela na dw ena sxetiko xronodiagramma oxi diasparta plana me synentevxeis.
To thema den einai kan mousiko. Yparxoun apeira documentations topikwn skinwn apo tin pio mikrh pollh ews oloklhrh xwra. Northwest passage, american hardcore, screaming masterpiece, hype!, decline of wstern civilization pt 1, the year punk broke einai monaxa merika apo ta kalogyrismena rockumentaries pou mou erxontai sto myalo. Kai ayta me ta psegadia tous, allwste einai adinato se mia tainia 120 leptwn na ta xwreseis ola.
Telos einai eirwniko na vlepeis tous misous na kathgoroun tous mousikous, tous akroates ktl (afto to ftaime oloi, AKOMA KAI ESY, poses fores pia), otan o idios o tipas pou to gyrise htan koutourou. Einai adianohto na mhn zhtas proxeirothtes kai na se katalamvanei to synais8ima kai oxi i logiki. Ase pou dipla sto description o typas leei oti einai kai kalogyrismeno dld :pingpong:
Tespa ayta gia emena toulaxiston. Se 100% filiko klima enoeitai giati se vlepw ta phres (mporei oxi me mena)
eleventh guardian
10-01-2009, 02:00
H8ela na dw kati pou tha kanei documentation tin topiki hm skhnh kai oxi na akuw accept, manilla road ktl se ena mousiko xali pou to 50% (h liga lew) htan 3enwn sygkrothmatwn. H8ela na dw ena sxetiko xronodiagramma oxi diasparta plana me synentevxeis.
To thema den einai kan mousiko. Yparxoun apeira documentations topikwn skinwn apo tin pio mikrh pollh ews oloklhrh xwra. Northwest passage, american hardcore, screaming masterpiece, hype!, decline of wstern civilization pt 1, the year punk broke einai monaxa merika apo ta kalogyrismena rockumentaries pou mou erxontai sto myalo. Kai ayta me ta psegadia tous, allwste einai adinato se mia tainia 120 leptwn na ta xwreseis ola.
Εδώ είναι το πιο μεγάλο δίκιο στο ποστ του Μαρίλλιον (και νομίζω το έχει επισημάνει ήδη κι άλλος). Κι εγώ περίμενα ή θα προτιμούσα, αν θέλετε, μία ιστορική καταγραφή της ελληνικής σκηνής με μόνο κριτήριο τη μουσική και όχι το attitude.
Επίσης, άλλος ο καμένος Νίκος Παπακώστας των Vice Human κι άλλος ο Νίκος Παπακώστας των Strikelight, που σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ (επειδή έχω την εντύπωση ότι τα μπέρδεψες :P).
επισης μαρουλιον, κανε κατι με τα γκρικλις :!:
Marillion
10-01-2009, 02:37
yeap sorry mono gia to reviews to kanw epeidh ta grafw se word prwta, ama vgenei megalo opws ayto tha to allazw.
Witchkiller
10-01-2009, 12:10
Ε, δεν είναι και δύσκολο.
Από τις βαρύγδουπες εκφράσεις ότι θα κλονιστούν τα πιστεύω μας, ότι πρέπει να πάρουμε απόφαση για το αν είμαστε μεταλάδες ή όχι (θα μας το πει το ντοκυμαντέρ), για την κλάψα για τα μπ3 και τον παλιό καλό καιρό, για την ελληνική σκηνή που η καημένη δεν προχωρά (και φταίω και εγώ και εσύ), για το κακό το Χάμερ και δε συμμαζεύεται.
Βέβαια ευθύνη έχουν γι'αυτό και τα άτομα που μιλήσανε, καλή ώρα ο Στιλ Γκάλερι, που η νέα γενιά δεν χαμπαριάζει από φλόγα γιατί δεν περίμενε 5 μήνες το δίσκο.
Θέλω να πω, μου την σπάει αυτό το ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ, ΑΚΟΥ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Ξέρω φάτσες και το κομπλεξόμετρο αρκετών εκεί μέσα έχει βαρέσει άπειρες φορές κόκκινο. "Μην τυχόν και γράψεις την μπουτλεγκ βιντεοκασσέτα σε κανέναν ΑΝΑΞΙΟ" και τέτοια.
Τέσπα. Πιο πολύ γκρινιάζω γιατί το αγαπάω το είδος και το εν λόγω ντοκιμαντέρ κατά το ήμισυ το εκθέτει.
Αν το θέτεις έτσι καταλαβαίνω τι εννοείς.Εγώ δεν εντόπισα κύρηγμα σε αυτές τις φάσεις της ταινίας γιατί έμαθα να γράφω κανονικά τέτοιες στάσεις με αποτέλεσμα να μου είναι αδιάφορες (στη καλύτερη).
Witchkiller
10-01-2009, 12:37
Kαλά το ότι εσύ δεν φόρεσες ποτέ metal μπλούζα
τον εχω να δει να φοραει μπλουζα βιρτζιν στιλ
ωωωωωω,προσβόλα.
Καλά πάνκη,αυτοκτόνα.......................
Raven Lord
10-01-2009, 17:03
...
από τη σκοπιά που το βλέπεις συμφωνώ ως ένα βαθμό, πέρα από το "οπαδιλίκι" δηλαδή (όχι ότι υπήρξα ποτέ προσωπικά "οπαδός" κάποιας μουσικής σκηνής) και τη νοσταλγία κάποιων σκηνικών που μπορούν να σε κάνουν να δεις κάποια πράγματα με μεγαλύτερη ανεκτικότητα. απλά δε βλέπω τόσο αρνητικά κάποια χαρακτηριστικά της ταινίας. στην τελική πιστεύω ότι αν κάποιος ψιλο-άσχετος καθόταν να την παρακολουθήσει, θα έβλεπε 5 πραγματάκια για τη σκηνή. για το "χαλί" που αναφέρθηκε, νομίζω ότι όντως θα έπρεπε να μπουν μόνο ελληνικές μπάντες. υλικό υπάρχει άπειρο.
enitharmon
11-01-2009, 01:52
49:19 κανει μπιπ το "πουτανας"
ΠΟΛΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΗΤΕΙΑ \μ/
Phantom Duck
11-01-2009, 02:04
Session Time: Fri Jan 09 23:00:00 2009
[23:51] <mpagoudo> xax, sthn arxh leei "periexei sklhrh glwssa" kai sthn pragmatikothta exoun riksei beep sta mpinelikia.
[23:51] <mpagoudo> </enitharmon>
ΤΕΛΟΣ.
πω ρε πουστη ακομα και η ενιθαρμον το ειδε
enitharmon
11-01-2009, 02:37
ομολογω οτι σοκαριστηκα απο τις αναφορες στη βια, το αλκοολ (ηταν τρομαχτικες τοσες πολλες αμστελ ομολογουμενως), τη νυχτα, την αλητεια και τη σκληρη γλωσσα, αλλα ηθελα να λιωσω λιγο κουλ και συνεχισα να το βλεπω
γκετ α λαιφ ε
Έκανα την δεύτερή μου εμφάνιση σε χέβη μέταλ ταινία χωρίς να το ξέρω:D
pou?
o a8anasoglou mou thimise klasiko komparso apo seires tou dalianidi. o ygies opados.
"polloi apomakrinontai apo to xevimetal logw twn ginaikwn. h mallon logw tis elleipsis autwn"
ase re 8eio.
sto 1:39 poio kommati paizei?
to diskadiko exaggelos pou brisketai sti saloniki?
Amnesiac.
11-01-2009, 16:47
Το είδα όλο :!:
Εντάξει, δεν είναι και ΤΟΣΟ υπερβολικό πια. Ακόμα και οι γραφικές μαλακίες από τους ξεχασμένους καραφλοχαίτουλες καλό είναι που υπάρχουν, αυτό είναι το μέταλ για εκείνους τους ανθρώπους, αυτό δείχνει το ντοκυμαντέρ.
Ο εκφωνητής ήταν λίγο τρομακτικός, ειδικά στην αρχή του βίντεο ανησύχησα λιγάκι για τον κώλο μου και πάτησα pause για να φορέσω διπλό σώβακο για έξτρα προστασία, αλλά οκ, ισχύει το "αυτό γουστάρει, αυτό δείχνει, έτσι είναι η φάση κτλ". Καλά κάνει, δεν χρειάζεται να τον κρίνουμε "αντικειμενικά".
Ο eatmetalgreg και ο up_the_hammers σε γενικές γραμμές μια χαρά λογικά μιλούσαν χωρίς να στάζουν καύλα και πόρωση.
Καλή προσπάθεια, αναμένουμε κάτι αντίστοιχο και για τη γενικότερη ΧΙΕΒΙ ροκ σκηνή στην Ελλάδα (παύλε ξεκίνα).
αμνιζιακ αρχιζεις να γινεσαι μεταλας :touched: :thumbsup:
btw υπαρχει σε κανα rapidshare σε κανα avi;
Amnesiac.
11-01-2009, 18:46
Razor μη λες τέτοια, εγώ είμαι στην κλίκα των ΝΙΡΒΑΝΑ :!:
Ruthless
11-01-2009, 23:03
sto 1:39 poio kommati paizei?
To Along came the winter λες;
Και εσείς που παραπονιέστε για το χαλάκι, όταν μέσα μιλάει για το underground που κρατούσε ζωντανό το heavy metal, γιατί να βάλει αποκλειστικά κάτι ελληνικό; Μήπως το fly high από Brocas Helm δεν είναι underground; Μήπως δεν κολλάει;
Ή μήπως σας ενοχλεί όταν διαβάζετε πως αυτά σας ισοπεδώνουν τα ακούσματα; :P
Raven Lord
12-01-2009, 01:03
αφού ρε όλοι γκρινιάζουν ότι η σκηνή δεν είχε/έχει την απαραίτητη στήριξη, τουλάχιστο στήριξέ την εσύ με το ντοκυμαντέρ. βάλε να ακουστεί κανα παραπάνω χιτάκι ελληνικής μπάντας :wink:
Ruthless
12-01-2009, 02:09
Μα το underground που άκουγε ο Έλληνας μεταλάς στα τέλη των 80s δεν ήταν οι Spitfire πχ, ήταν οι Brocas Helm και όλα τα αντίστοιχα διαμάντια.
Και τέσπα νομίζω αρκετά ελληνικά τραγούδια παίξαν, και μεταξύ αυτών και μερικά αρκετά άγνωστα στο πολύ κοινό(πχ το event horizon x είναι ένα από αυτά). Άντε πες να μην είχε 2 Spitfire για να βάλει και ένα Sarissa έτσι για το γαμώτο(η μόνη σημαντική παράλειψη imo). Γενικά ήταν πολύ balanced, από τη μία είχε αρκετά ελληνικά και από την άλλη είχε χαρακτηριστικά κομμάτια για το κάθε σημείο του ντοκυμαντέρ(πχ σε κάτι που εσείς θα έχετε αντιρρήσεις σίγουρα, η επιλογή του Desperation όταν μίλαγε ο Μανώλης για UTH ήταν ολόσωστη - άντε να έμπαινε κανά Behold the hand of glory).
Έπος! Μπράβο στο παλικάρι (αν και κινούμαστε στους ίδιους χώρους και καραγουστάρω και τις 2 του μπάντες δεν έχουμε γνωριστεί). Κλασσικά οι καναπεδάκιες κρίνουν από το σαλόνι τους ανθρώπους που ζουν το μέταλ και δεν ζουν από το μέταλ. Τίποτα περισσότερο, απλά πάλι μπράβο στο παλικάρι και σε όσους "γραφικούς" επιμένουν να γουστάρουν αυτή τη μουσική. Ο Μανώλης είπε τα πιο σωστά πράγματα (μαζί με τον Γρηγόρη βέβαια).
Αν θυμάμε καλά, δεν αναφέρθηκαν οι Crush. Αυτό είναι η μοναδική σοβαρή έλλειψη (από μπάντες με δισκογραφία λέμε). Για το χαλί, αν το έκανα εγώ το ντοκυμαντέρ θα έβαζα κατά 99% ελληνικά συγκροτήματα, όπως θα έκανα και εκτενέστερη αναφορά στην ιστορία κάποιων συγκροτημάτων αλλά μια χαρά είναι κι έτσι.
Επίσης, ruthless στα 80s στην Ελλάδα Brocas Helm είχαν ακούσει γύρω στα 5 άτομα. Τότε άμα είχες το πρώτο Crimson Glory ή το Deliver us είσουν ο σούπερ μέταλλος.
Πιστεύω ότι θα έπρεπε να βρεί οπαδούς που να έχουν ζήσει τη φάση γιατί θα έβγαζε τρελό γέλιο και νοσταλγία...
και τέλος... eat metal, drink metal, think metal, live metal._
tha to dw se ligo. kai tha grapsw.
Ford Prefect
12-01-2009, 12:53
Ναι, σούπερ μέταλλοι όσοι είχαν το Deliver Us. O αρχισυντάκτης βέβαια του Χέβι Μέταλ για κάποια φεγγάρια ήταν ο Πρασούλας και δεν παρέλειπε να μιλάει εκατό ώρες για αυτούς και τους Μανογουώρ, αλλά ήθελε μεγάλη μύτη να τους μάθεις, όντως.
Γενικά, είναι απολύτως φυσιολογικό 5 άτομα να ξέρανε τους Μπρόκας Χελμ στα 80ς και είναι μάλλον τιμητικό για την ποικιλία των ελλήνων μεταλλάδων που σπεύδανε και αγοράζανε Crimson Glory, Hallow's Eve, King Diamond, Flotsam τότε.
Ruthless
12-01-2009, 13:12
Εγώ τα 80s δεν τα έζησα καν(εδώ η πρώτη μου επαφή με Manowar ήταν το '93 - πόσο μάλλον τα ψαγμένα), απλά η έννοια underground και Ελλάδα σημαίνει Brocas Helm, ακριβώς λόγω εκείνου του live του Νοέμβρη του 2001 νομίζω. Έτσι κάπως ξεκίνησαν πολλά για το heavy metal στην Ελλάδα, όπως τα είπαν και στο ντοκυμαντέρ.
ΥΓ: Σε εκείνο το live είχαν πάει διάφοροι από εδώ μέσα και σίγουρα κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν να το παραδεχτούν πλέον. :P
rou8les anebase mia plz along came the winter
ford focus wrote:
Ναι, σούπερ μέταλλοι όσοι είχαν το Deliver Us. O αρχισυντάκτης βέβαια του Χέβι Μέταλ για κάποια φεγγάρια ήταν ο Πρασούλας και δεν παρέλειπε να μιλάει εκατό ώρες για αυτούς και τους Μανογουώρ, αλλά ήθελε μεγάλη μύτη να τους μάθεις, όντως.
xoxlios wrote:
Τότε άμα είχες το πρώτο Crimson Glory ή το Deliver us είσουν ο σούπερ μέταλλος
Allo ksero, allo exo. Aytaaaa...
To apo kato pou egrapses den to sxoliazo kan. Ti na sou po einai akrivos to idio na exeis agorasei ta albums pou anafereis kai kykloforhsan apo megales etaireies me worldwide distribution kai na exeis to Into Battle (otan vghkan leme e)....
Oi metallades sthn ellada to 1988 htan akrivos oi idioi me to 2008. MAIDEN kai ksero psomi. Elaxistoi ksekolagan apo tis 5 megales bandes kai thn epsaxnan. Kai akoma pio ligoi sthrizan thn ellhnikh skhnh.
Na exei o (theos?) kala ton Grigori, to Mhtso, to Manolh kai ta ypoloipa paidia giati me prosopiko kostos alla me poly agaph mas exoun prosferei apisteytes stigmes.
Ford Prefect
12-01-2009, 15:19
Κατ'αρχάς τη διαφορά μεταξύ του ξέρω και του έχω δεν την κατάλαβα. Εννοείς ότι για να έχεις παράσημο μεταλλοφροσύνης πρέπει να έχεις δισκοθήκη, ανεξαρτήτως εισοδήματος (=χαρτζηλίκι); Γιατί τότε είχε και ραδιόφωνο και γράφαμε κασσέτες, πολλές κασσέτες. Ακυρότητες μεγίστου βαθμού.
Δεύτερον, ούτε ο μεταλλάς του 2008 ξέρει μόνο 5 μπάντες (εκτός κι αν ακούει μερικούς μήνες, πράγμα λογικό) και φυσικά ο μεταλλάς του '88 μια χαρά ενημερωμένος ήταν. Δεν είχες πολλούς φίλους τότε μάλλον.
Για αυτό που δεν σχολιάζεις, να σχολιάσω εγώ: Είσαι κομπλεξάρα αν το θέμα είναι πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί το άκουσμά σου εν αντιθέσει με το πόσο ΚΑΛΟ είναι το άκουσμά σου. Εσύ σπεύδεις να σχολιάσεις το πρώτο = Κόμπλεξ.
Δηλαδή ffs, πόσοι Αμερικάνοι ολότελα νομίζεις άκουσαν (πόσο μάλλον αγόρασαν!) το '84 το Into Battle; Και στην τελική φίλε χοχλιέ, ωραία θα ήταν όλοι να είχαν worldwide distribution (παρεμπιπτόντως είχαν και οι Μπρόκας! Ω!) της προκοπής, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με μουσική ποιότητα. Μάλλον, έχει να κάνει υπό την έννοια ότι για ειδικά εκείνη την εποχή, για να μην βρεις συμβόλαιο της προκοπής, το πιθανότερο ήταν να ήσουν κατώτερος των περιστάσεων, αλλά τέσπα.
Τέλος, το προσωπικό σας γούστο μην το κάνετε και σημαία της σκηνής ε;
Amnesiac.
12-01-2009, 16:05
Κλασσικά οι καναπεδάκιες κρίνουν από το σαλόνι τους ανθρώπους που ζουν το μέταλ και δεν ζουν από το μέταλ.
Είχαμε προγραμματίσει και πορείες κατά του ΑΓΝΟΥ, ΑΝΟΘΕΥΤΟΥ, ΑΛΗΘΙΝΟΥ, ΚΑΥΤΟΥ, ΠΟΡΩΤΙΚΟΥ ΧΙΕΒΙΜΕΤΑΛ και των ΑΓΝΩΝ, ΑΝΟΘΕΥΤΩΝ, ΑΛΗΘΙΝΩΝ, ΚΑΥΤΩΝ, ΠΟΡΩΤΙΚΩΝ οπαδών του αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις :( :( :cry:
Μάιστα. Λοιπον στα 80ς στην Αθηνα, υπήρχαν 3 μεταλ δισκαδικα. Εφερναν τα πολυ γνωστα και mainstream πραγματα. Ευτυχως τοτε οι Flotsam πχ που αναφερεις ηταν mainstream. Καπου καπου εφερναν και κατι πιο δυσκολο πχ οταν ειχαν φερει Warlord σε κασσετα! στο Rock City, 4 δισκους Manilla στο Happening κλπ και γινόταν πανικος και μαχη για να προλαβεις. Οι περισσοτεροι ασχολούνταν με το μεταλ απλουστατα γιατι τοτε ηταν ΜΟΔΑ. Το 93 πχ δεν ειχαν μεινει ουτε οι μισοι. Αυτοι οι τυποι ποτε δεν εψαξαν τη φαση, ποτε δεν αγορασαν ενα φανζιν, ποτε δεν ακοθσαν ενα ντεμο, ποτε δε πατησαν σε συναυλεια ελληνικου συγκροτηματος. Αμα τα αμφισβητεις αυτά τι να πω, ζουμε σε αλλη χωρα. Δηλαδη αμα ειμαι λαθος θα επρεπε να υπαρχει 1 γαμημενο live ελληνικου συκροτηματος με περισσοτερα απο 300 ατομα....
για να έχεις παράσημο μεταλλοφροσύνης πρέπει να έχεις δισκοθήκη, ανεξαρτήτως εισοδήματος (=χαρτζηλίκι); Γιατί τότε είχε και ραδιόφωνο και γράφαμε κασσέτες, πολλές κασσέτες. Ακυρότητες μεγίστου βαθμού
Ελεος.. Εγω ειμαι απο μικρομεσαια οικογενεια και εχω 3000 δισκους. Δουλευα χαμαλικια και οτι μπορεις να φανταστεις για να παρω δισκους... (πωπω σα το Ξανθοπουλο ειναι αυτο!) χαχα. Αυτη ειναι και η μαγεια της φασης ρε φιλε! Τωρα ενα download ειναι εξαιρετικα χρησιμο μεν αλλα και τρομερα αψυχο δε. Πιστοποιητικα μεταλοφροσυνης κλπ τα εχω χεσμενα. Αλλα πισω στα 80ς ηταν λιγοι οι τυποι που ειχαν το κατι παραπανω απο δισκους και κατα μαγικο τροπο (βλεπε χαρτακια στο rock city σε στυλ: Νικος απο Καλλιθεα εχει Fates Warning, Jag Panzer, Omen κλπ και αναζητει Fifth Angel, αντιγραφει 90ρα κασσετα RAKS) γνωριζομασταν αρκετοι και γιναμε πολυ καλοι φιλοι. Αυτο απανταει περιπου και σ αυτο:
Δεύτερον, ούτε ο μεταλλάς του 2008 ξέρει μόνο 5 μπάντες (εκτός κι αν ακούει μερικούς μήνες, πράγμα λογικό) και φυσικά ο μεταλλάς του '88 μια χαρά ενημερωμένος ήταν. Δεν είχες πολλούς φίλους τότε μάλλον.
Για αυτό που δεν σχολιάζεις, να σχολιάσω εγώ: Είσαι κομπλεξάρα αν το θέμα είναι πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί το άκουσμά σου εν αντιθέσει με το πόσο ΚΑΛΟ είναι το άκουσμά σου. Εσύ σπεύδεις να σχολιάσεις το πρώτο = Κόμπλεξ.
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ. Καμμια σχεση ομως.... Μακαρι οι Brocas να ειχαν υπογραψει στην emi. Δεν θα περιμενα το 2001 για να τους δω (που δεν τους ειδα τοτε δηλαδη...)
ωραία θα ήταν όλοι να είχαν worldwide distribution (παρεμπιπτόντως είχαν και οι Μπρόκας! Ω!)
Α ναι θυμαμε τα δισκοπωλεια της Αθηνας τοτε με ολη τη βιτρινα Ιντου Μπατλ...
Ford Prefect
12-01-2009, 17:20
Κατ'αρχάς στα περισσότερα 80ς δεν υπήρχαν μέταλ δισκάδικα, αυτά εμφανίστηκαν από τα μέσα προς τα τέλη της δεκαετίας. Δεύτερον, είναι αρκετά προφανές ότι η δική σου προσωπική εμπειρία ξεκινάει κάπου στο 88-89 (και αν). Μεταφέρεις πράγματα που σου έχουν πει και αν ήξερες την πραγματική κατάσταση δεν θα έλεγες τα φαφλατάδικα πράγματα που λες τώρα. Άκου ΜΟΔΑ. Το γιατί και πώς κατέληξε ο καθένας να ακούει είναι δικιά του ιστορία, πάντα υπάρχει ο ποζεράς, είτε τον καβλώνει η μουσική είτε όχι.
Το να ψάξεις την φάση, εσύ το ορίζεις να αγοράζει φανζίν και να ακούει demo ή να πάει σε live. Αυτό εγώ το λέω να υποστηρίξει ενεργά την σκηνή γιατί έχει μεράκι, γιατί είναι χομπίστας, γιατί κάτι. Εγώ το ορίζω να ψαχτείς=να ψάχνεις άλλα γκρουπ, να ψάχνεις κάνα δίσκο παρόμοιο με αυτό που σου αρέσει και τέτοια. Εσύ το έχεις κάνει υπόθεση να μαζεύουμε ένσημα μην τυχόν και μας βγάλουν ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ και ΑΝΑΞΙΟΥΣ. Τρίχες.
Καλά, για 84 να υπάρχει βιτρίνα με Μπρόκας είναι αστείο. Ακόμα και για την πολιτεία τους, όχι το κάθε περιφερειακό δισκάδικο από όπου ψώνιζε ο πιο πολύς κόσμος. Από πού και ως πού να παραγγείλει το δισκάδικο από την (...gogglάρω...) Steamhammer το Into Battle; Ακόμα και το Rock City να υπήρχε, αμφιβάλλω αν θα το παράγγελνε. Δεν εμφανίζονται τυχαία οι δίσκοι στα δισκάδικα, κάποιος λόγος υπάρχει. Αν δεν τους ξέρει η μάνα τους πώς να εμφανιστεί δηλαδή ο δίσκος;
Οι Flotsam πάλι πότε έγιναν mainstream; Αν δηλαδή το αγοραστικό κοινό είναι πάνω από δέκα άτομα είναι mainstream; Ακόμα και για μεταλάδες μια νέα μπάντα ήταν με καλές κριτικές στον τύπο, τίποτα παραπάνω. Αν δηλαδή εσύ ονομάζεις αυτούς (εν έτει 86!) mainstream, τότε πώς θα έλεγες (το 86!!) τους Metallica; Τους Helloween; Τους Maiden; Γενικώς, μιλάς ξεκάθαρα σαν άτομο που βλέπει πίσω μια ολόκληρη δεκαετία και κρίνει εκ των υστέρων τι ήταν δημοφιλές και τι όχι.
Όσο για τους 3000 δίσκους, μπράβο. Να τους χαίρεσαι. Εμείς πάλι, με τα εικοσάρικα που μαζεύαμε μην παίρνοντας τυρόπιτα στο σχολείο καταφέραμε να πάρουμε καμια 150άρα δίσκους σε 2 χρόνια. Και είμασταν πάρα πολύ εκλεκτικοί και βολευόμασταν μια χαρά και με κασσέτες.
Ποια καλά κρασιά μου τσαμπουνάς; Το ίδιο είναι λες να έχεις πάρει το Into Battle τότε και το ίδιο να έχεις πάρει Φλότσαμ το 86; Και αυτό σαν απάντηση στο ότι είναι πρακτικώς σχεδόν αδύνατον να ζεις Ελλάδα και να αγοράσεις Μπρόκας αλλά είναι δείγμα υγείας ότι ο Έλλην μεταλλάς έπαιρνε γαμάτα δισκάκια το 86.
Και αν ήταν στην ΕΜΙ οι Μπρόκας δεν θα ήταν οι Μπρόκας. Αν το καταλαβαίνεις.
Witchkiller
12-01-2009, 18:48
Καλά,μια χαρά γαμάει ΑΣΧΗΜΑ το Into Battle!Χαλαρά τσακίζει το μισό και βάλε mainstream 80ies metal.όσο για το ότι δεν ήταν σε πολυεθνική να βγάζουν τα τρελά φράγκα αυτό δε λέει τίποτα για την αξία τους.Δήλαδη οι Riot που ποτέ δεν τους υπέγραψε σοβαρή εταιρία τι ήταν,τσόφλια?
Όσο για την πρόσβαση σε σπάνιους δίσκους στα 80ιες....Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και η πιο εύκολη.Και από θέμα mαilorder και από θέμα διανομής.Όποιος είχε Heavy Metal Maniac και King Of The Dead ήταν γκουρού με ένσιμα και σεβασμό 5 στρέματα.Αυτό ξέρω και αυτό έχει δει.Και υποθέτοντας ότι ξεκίνησα να πέρνω δίσκους το 88(10 χρονών),στα 90ies που έψαχνα μία κόπια του Deluge και δεν την έβρισκα ή του Ample Destruction και του Night Of The Blade,τι έγινε δηλ?Σωθήκαν οι δίσκοι από τα 80ιες?Ας σοβαρευτούμε...........
1 ωρα και 34ο λεπτο ποιο τραγουδι παιζει?
kala Ford exeis mavra mesanyxta... H empeireia mou ksekinaei to 1986, kala einai?
εταφέρεις πράγματα που σου έχουν πει και αν ήξερες την πραγματική κατάσταση δεν θα έλεγες τα φαφλατάδικα πράγματα που λες τώρα. Άκου ΜΟΔΑ
Ekei pou megalosa ego (kallithea/peiraia) nai re file moda htan sthn hlikia mou. To megalytero pososto to epaize metallas tote. Milao gia gymnasio/lykeio panta e. Molis vriskan gkomena thn ekanan.
Το να ψάξεις την φάση, εσύ το ορίζεις να αγοράζει φανζίν και να ακούει demo ή να πάει σε live. Αυτό εγώ το λέω να υποστηρίξει ενεργά την σκηνή γιατί έχει μεράκι, γιατί είναι χομπίστας, γιατί κάτι. Εγώ το ορίζω να ψαχτείς=να ψάχνεις άλλα γκρουπ, να ψάχνεις κάνα δίσκο παρόμοιο με αυτό που σου αρέσει και τέτοια. Εσύ το έχεις κάνει υπόθεση να μαζεύουμε ένσημα μην τυχόν και μας βγάλουν ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ και ΑΝΑΞΙΟΥΣ. Τρίχες
MA TI LES??? Nai nai pairno fanzine kai ta koitao, pote den mou perase apo to myalo na akouso kapoia banda pou ematha apo ekei... Gia ta enshma klp den apantao me kati perissotero apo to les malakies...
Καλά, για 84 να υπάρχει βιτρίνα με Μπρόκας είναι αστείο. Ακόμα και για την πολιτεία τους, όχι το κάθε περιφερειακό δισκάδικο από όπου ψώνιζε ο πιο πολύς κόσμος. Από πού και ως πού να παραγγείλει το δισκάδικο από την (...gogglάρω...) Steamhammer το Into Battle; Ακόμα και το Rock City να υπήρχε, αμφιβάλλω αν θα το παράγγελνε. Δεν εμφανίζονται τυχαία οι δίσκοι στα δισκάδικα, κάποιος λόγος υπάρχει. Αν δεν τους ξέρει η μάνα τους πώς να εμφανιστεί δηλαδή ο δίσκος;
Οι Flotsam πάλι πότε έγιναν mainstream; Αν δηλαδή το αγοραστικό κοινό είναι πάνω από δέκα άτομα είναι mainstream; Ακόμα και για μεταλάδες μια νέα μπάντα ήταν με καλές κριτικές στον τύπο, τίποτα παραπάνω. Αν δηλαδή εσύ ονομάζεις αυτούς (εν έτει 86!) mainstream, τότε πώς θα έλεγες (το 86!!) τους Metallica; Τους Helloween; Τους Maiden; Γενικώς, μιλάς ξεκάθαρα σαν άτομο που βλέπει πίσω μια ολόκληρη δεκαετία και κρίνει εκ των υστέρων τι ήταν δημοφιλές και τι όχι
Tosa googlareis, tosa les... FIRST STRIKE filaraki, ti steamhammer petas? Oute sto metalarchives den to exeis dei to into battle... Ma ti allo tha doune ta matia mas!!!! den perigrafo allo.
Ford Prefect
13-01-2009, 00:56
Καλά,μια χαρά γαμάει ΑΣΧΗΜΑ το Into Battle!Χαλαρά τσακίζει το μισό και βάλε mainstream 80ies metal.όσο για το ότι δεν ήταν σε πολυεθνική να βγάζουν τα τρελά φράγκα αυτό δε λέει τίποτα για την αξία τους.Δήλαδη οι Riot που ποτέ δεν τους υπέγραψε σοβαρή εταιρία τι ήταν,τσόφλια?
Το σχόλιο μου ήταν σαρκαστικό: Αν οι Μπρόκας ήταν συγκρότημα εύκολα προσβάσιμο και μεηνστρήμ που εύχεται ο φίλτατος χοχλιός, δεν θα ήταν ούτε καλτ, ούτε χέβι μέταλ ρε μουνιά, ούτε το υπόδειγμα του αγνού αντεργκράουντ. Και όσο και να πετάς τούβλα ότι τσακίζουν το μισό μέηνστρημ, το τσακίζουν στους καλτ κύκλους και μόνο. Διότι αυτός που αδιαφορεί για το πώς και το πότε και ποιος αλλά ενδιαφέρεται μόνο για το ΤΙ έχει μπόλικα γκρουπ να διαλέξει που προηγήθηκαν, που το έκαναν καλύτερα κλπ. Επ'ουδενί δεν θέλω να μειώσω τους Μπρόκας που τους συμπαθώ απεριόριστα (και εγώ ρομαντικός είμαι) αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Τουλάχιστον οι Μανίλα έχουν και μια σφραγιδάρα του Σέλτον απ'εδώ έως εκεί.
Τώρα για τους Riot, δεν ξέρω αν ειρωνεύεσαι λόγω ΕΜΙ, αλλά τις δύο καλύτερες δισκάρες τους η CBS και η Epic τις κυκλοφορήσανε...
---
Α, απάντησε κι ο Warlord...
Paste από metal-archives λοιπόν:
n 1984 signed with First Strike for the USA and Steamhammer(Licensing deal through First Strike) for Europe.
Καληνύχτα. Ο Ευρωπαίος στην βιτρίνα (αν ενδιαφερόταν κανείς) από την Steamhammer θα το είχε. Και ω! του θαύματος, βγήκε και Αμέρικα και Ευρώπη ο δίσκος. Δεν ξέρω για Ασία και Αφρική αλλά νταξ, οι Γιαπωνέζοι την βρίσκανε την δουλειά πάντα.
Αν ακούς από το '86, ψωνίζεις από το '88, αλλιώς τι μου λες για 3 μέταλ δισκάδικα στα 80ς; Για τα 2 χρόνια; Kαι για αγγελίες στο Ροκ Σίτυ κλπ και όλη αυτή την μανούρα... Εδώ κάθεσαι και συζητάς για το ποιος πήρε εν Ελλάδι το Into Battle όταν βγήκε και περιμένεις να σε πάρω στα σοβαρά; Όχι μόνο για το αδύνατον του πράγματος (πέρα από ξεκάρφωτη σπόντα, τα 5 άτομα που λες) αλλά για το ότι κάτι σημαίνει αυτό σε σχέση με τον "μεηνστρήμ", "μοδάτο" χεβιμεταλά του '88. Νταξει. Στην Καλλιθέα δεν είχατε μεταλάδες γνήσιους με επιμονή. Μπορεί.
Όσο για τα φανζίν, εσύ ρε χοχλιέ δεν είπες ότι όλοι ατοί οι φλούφληδες δεν πήρανε ενα ζιν, δεν ψάξανε ένα ντέμο κλπ; Ε, τι να τα κάνεις όταν ζεις στα 80ς και κάθε μήνα είχε τόσες κυκλοφορίες, πέραν του να έχεις συγκεκριμένη κάβλα με ΕΝΑΝ ήχο; Δεν είναι συνηθισμένο να εξαντλείς ένα είδος και να ψάχνεις κάθε ντέμο, σημαίνει ότι το μεράκι σου επεκτείνεται στο ρομαντικό της μικρής σου κοινωνίας, στο ρομαντικό του DIY, του αγνώστου κλπ, όλα πανέμορφα και αρεστά, αλλά καμία σχέση με "κανονικό" μεταλά και "ψεύτικο", "μέηνστρημ της μόδας", "είσαι ή δεν είσαι" και τέτοιες γραφικότητες.
Ford Prefect
13-01-2009, 00:57
edit: double post
Witchkiller
13-01-2009, 01:36
Το σχόλιο μου ήταν σαρκαστικό: Αν οι Μπρόκας ήταν συγκρότημα εύκολα προσβάσιμο και μεηνστρήμ που εύχεται ο φίλτατος χοχλιός, δεν θα ήταν ούτε καλτ, ούτε χέβι μέταλ ρε μουνιά, ούτε το υπόδειγμα του αγνού αντεργκράουντ. Και όσο και να πετάς τούβλα ότι τσακίζουν το μισό μέηνστρημ, το τσακίζουν στους καλτ κύκλους και μόνο. Διότι αυτός που αδιαφορεί για το πώς και το πότε και ποιος αλλά ενδιαφέρεται μόνο για το ΤΙ έχει μπόλικα γκρουπ να διαλέξει που προηγήθηκαν, που το έκαναν καλύτερα κλπ. Επ'ουδενί δεν θέλω να μειώσω τους Μπρόκας που τους συμπαθώ απεριόριστα (και εγώ ρομαντικός είμαι) αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Τουλάχιστον οι Μανίλα έχουν και μια σφραγιδάρα του Σέλτον απ'εδώ έως εκεί.
Τώρα για τους Riot, δεν ξέρω αν ειρωνεύεσαι λόγω ΕΜΙ, αλλά τις δύο καλύτερες δισκάρες τους η CBS και η Epic τις κυκλοφορήσανε...
Καλά ,θεωρείς κριτήριο το ότι αδιαφόρησε το mainstream κοινό για Βrocas ,για την ποιοτητά τους? Ρε φίλε,σόρυ κιόλας,αλλά ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΣ? Το maistream κοινό αδιαφόρησε και για Armored Saint,και για Riot (αυτοί οι δύο ήταν και σε πολυεθνικές ),και για Attack(που είχανε ένα songwritin ΝΑ με το συμπάθειο) και φυσικά και για Brocas Helm.
Και να σου πω και κάτι άλλο.....? Οι Riot που βγάλαν τα δύο έπη τους σε πολυεθνικές(καλά τα δύο ΕΠΗ τους είναι Born In America και Restless Breed αλλά κουβέντα να γίνεται) γιατί πήραν τ'αρχίδια τους? Μήπως δεν ήταν καλοί παίχτες? Παιχταράδες ήταν! Μήπως δεν είχαν καλές παραγωγές? Σε 25κάναλες γράφαν το 87 με ήχο μπόμπα! Δεν ήχαν μελωδιάρες? Φωνητικάκλες? Γιατί πατώσαν (ΠΑΤΩΣΑΝ ομως)? Αν το "mainstream" κοινό είναι το κριτηριό σου τότε να βγάλουμε και τους Guns 'n' Roses καλύτερη μπάντα από τους Accept να γουστάρουμε!
Δεν έχουνε σφραγίδα οι Brocas Helm? Με όλο το σεβασμό και πάλι(και χωρίς ειρωνική διάθεση από μέρους μου) θεωρώ μαλακία το να σου εξηγίσω ότι
α)έχουν προσωπικό στύλ (ΌΧΙ ρε φίλε,δεν είναι κλώνοι των Maiden-προσκυνώ btw-)
β)έχουν ιδιαίτερο παίξημο (σεμιναριακός drummer? ουσιαστικότατος κιθαρίστας με αρχιδάτα rock leads? μπασσίστας ΜΠΑΣΣΙΣΤΑΣ και όχι μπασσοκίθαρος? ΜΠΙΝΓΚΟ σε όλα) και "αισθητική" με Α κεφαλαίο....
γ)Αν μου πεις τώρα ότι ο Wright δεν έχει φωνή(που δεν ήταν και κανάς καλήφωνος), με την ίδια λογική και οι Mustaine, Rock'n'Rolf, Hansen , Araya και ΠΟΛΛΟΙ άλλοι που ήταν σε πολυεθνικές ή ανεξάρτητες με αρχίδια(βλ NOISE) ε ,ρε μάστορα ,είναι και αυτοί οικοδόμοι (άσχετο που εμείς προσκυνάμε σύσωμοι).
ΕDITIA : A,και κάτι άλλο? Δε πιστεύω να κατάλαβα καλά αλλά εννοείς ότι το metal τότε,στα 80ies,ΔΕΝ ήταν της μόδας? Μάστορα , απλά και χωρίς παραπάνω κουβέντες είσαι λάθος! Σε παγκόσμια κλίμακα γινόταν της πουτάνας...........
1 ωρα και 34ο λεπτο ποιο τραγουδι παιζει?
κανεις?
εδώ είσαι. (http://www.eventhorizonx.com/files/event_horizon_x_-_along_came_the_winter.zip)
Ford Prefect
13-01-2009, 17:40
Καλά ,θεωρείς κριτήριο το ότι αδιαφόρησε το mainstream κοινό για Βrocas ,για την ποιοτητά τους? Ρε φίλε,σόρυ κιόλας,αλλά ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΣ? Το maistream κοινό αδιαφόρησε και για Armored Saint,και για Riot (αυτοί οι δύο ήταν και σε πολυεθνικές ),και για Attack(που είχανε ένα songwritin ΝΑ με το συμπάθειο) και φυσικά και για Brocas Helm.
Ε, διάβαζε καλύτερα. Λέω ότι:
α. Αν οι Μπρόκας ήταν σε μεγάλη εταιρεία και δεν ήταν δύσκολο και αντεργκράουντ α τους βρεις, οι μισοί και βάλε (και είμαι επιεικής) των τρου χεβιμπουνταλάδων δε θα κάνανε κρα για την πάρτη τους όσο κάνουνε τώρα. Κόβω το πουλί μου ότι το ξέρεις και εσύ αυτό.
β. Υπάρχουν πολλά γκρουπ που παίζουν καλύτερα από τους Μπρόκας Χελμ και δεν είναι δύσκολο να βρεθούν.
Αυτά είπα. Δεν ξέρω πώς έβγαλες τα άλλα συμπεράσματα αλλά τέσπα. Πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι η κουβέντα έχει ξεκινήσει ως απάντησή μου στα σχόλια του χοχλιού, ότι λίγοι και εκλεκτοί ήταν οι τρου μεταλάδες που ξέρανε τους Μπρόκας τότε. Οι άλλοι ήταν μοδάτοι που ακούγανε μέηνστρημ πράγματα όπως Φλότσαμ (το 86).
Η εταιρεία που ανέφερα ήταν φυσικά για το θέμα του distribution που κλαιγόταν. Άσχετο αν ο άλλος το γύρισε μετά σε "First Strike φιλαράκι!!!!! Δεν περιγράφω άλλο" σαν κλασσική κομπλέξα μεταλομαμά. Λες και ο γνήσιος μεταλάς υποχρεούται να μελετάει τις εταιρείες. Τον πούλο πήρε βέβαια.
Και να σου πω και κάτι άλλο.....? Οι Riot που βγάλαν τα δύο έπη τους σε πολυεθνικές(καλά τα δύο ΕΠΗ τους είναι Born In America και Restless Breed αλλά κουβέντα να γίνεται) γιατί πήραν τ'αρχίδια τους? Μήπως δεν ήταν καλοί παίχτες? Παιχταράδες ήταν! Μήπως δεν είχαν καλές παραγωγές? Σε 25κάναλες γράφαν το 87 με ήχο μπόμπα! Δεν ήχαν μελωδιάρες? Φωνητικάκλες? Γιατί πατώσαν (ΠΑΤΩΣΑΝ ομως)? Αν το "mainstream" κοινό είναι το κριτηριό σου τότε να βγάλουμε και τους Guns 'n' Roses καλύτερη μπάντα από τους Accept να γουστάρουμε!
Πριν έλεγες ότι δεν έγραψαν σε εταιρεία της προκοπής, αλλά άσχετα από αυτό, δεν είπα ποτέ ότι το μέηνστρημ είναι το κριτήριο ποιότητας. Αυτό που είπα σε ένα άλλο ποστ, είναι ότι ΑΝ έλεγε κάτι θα περίμενες αυτοί που χρόνια δεν κάνουν τίποτα να είναι χαμηλότερης ποιότητας, χωρίς να είναι κανόνας βέβαια και χωρίς να το λέω συγκεκριμένα για τους Μπρόκας.
Η όλη κουβέντα πέρι μέηνστρημ ξεκίνησε όταν ρώτησα ΤΙ είναι επιτέλους το μέηνστρημ στα 80ς; Απάντηση δεν πήρα βέβαια, αλλά να πω την γνώμη μου:
Maiden, Scorpions, Accept, Saxon, Priest, AC/DC, Ozzy, Dio, Motorhead, Whitesnake, WASP, Twisted Sister, Sabbath, Manowar, Metallica, Helloween, Venom, Slayer κλπ, ήταν οι κλασικές μπάντες που άκουγε ο κόσμος εκεί γύρω στα '86-'87, με διαφοροποιήσεις ανάλογα την κάβλα του, βασικά αν προτιμούσες κλασικό χέβι, θρας και σπιντ, χαρντ ροκ κλπ, κλπ. Να πεις μέηνστρημ τους Crimson Glory και τους Flotsam γιατί; Επειδή το Χέβι Μέταλ τους έβαλε καλό βαθμό; Τι βλακείες είναι αυτές;
Το γιατί πήραν τα αρχίδια μου οι Riot, οι οποίοι δεν τα πήραν στον βαθμό που το λες, στην Αμερική είχαν επίδραση τα πρώτα δέκα χρόνια της καριέρας τους, χωρίς να είναι και οι Priest βέβαια. Ο λόγος απλός και κλασσικός και τον έχουμε δει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν. Κακή προώθηση, μικρό ψάρι σε μεγάλη λίμνη, κακό timing και βέβαια μέταλ μπάντα σε πολυεθνική εν έτει 1990 που δεν είναι οι Guns ή Skid Row έστω, έπαιρνε τον πούλο, ειδικά μετά τους Νιρβάνα.
Δεν έχουνε σφραγίδα οι Brocas Helm? [......]
Πώς δεν έχουν; Κακώς κάθεσαι και τους υπερασπίζεσαι. Δεν έχω κάτι με την μπάντα. Έχω κάτι με αυτούς που πάνε να βγάλουν ποζεράδες και μη γνήσιους και χωρίς φλόγα και αναπτήρα και δεν ξέρω και γω τι, αυτούς που εν έτει 86-87 δεν την ψάξανε με Brocas Helm ενώ ακούγανε Maiden και Manowar και οφείλανε(;) να ακούνε και Μπρόκας. Δεν μπορώ αυτό το κόμπλεξ ανωτερότητας, μου γυρίζει τ'άντερα. Είναι οι κλασικοί τύποι ρε παιδί μου που τότε σταματάγανε τα πιτσιρίκια και τους κάνανε τρίβιαλ περσούτ για την μπλούζα, που λοξοκοιτάζανε στο Μοναστηράκι το παιδί που έπαιρνε το ραφτό και την μούφα μπλούζα, χούντα μεταλικών φρονημάτων. Σαν τους παλιούς στο στρατό, που όταν όμως ήταν ψάρακες δεν τους άρεσε. Μουσική είναι το στανιό μου μέσα, και οι ίδιες οι μπάντες ήταν μακράν πιο κουλ και laid back (με "φωτεινές" εξαιρέσεις). Τρελαίνομαι για πολλά έπικ γκρουπ, αλλά ο επικάς που παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό του πάνω απ'όλα εκθέτει και την μουσική που ακούει και τον ίδιο. Τώρα και σε ταινία.
ΕDITIA : A,και κάτι άλλο? Δε πιστεύω να κατάλαβα καλά αλλά εννοείς ότι το metal τότε,στα 80ies,ΔΕΝ ήταν της μόδας? Μάστορα , απλά και χωρίς παραπάνω κουβέντες είσαι λάθος! Σε παγκόσμια κλίμακα γινόταν της πουτάνας...........
Μεγάλη κουβέντα πας να ανοίξεις. Ελλάδα μια φορά ήταν φαινόμενο, μια ιδιαίτερη κλίκα, οι περίεργοι, αυτοί που θέλανε το εξτρίμ και αυτό που φαίνεται σκληρό (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γουστάρανε Maiden μια χαρά όπως εγώ, εσύ και ο χοχλιός). Ούτε ιδιαίτερα μεγάλο πλήθος ήταν, δυο-τρία παιδιά ανά τάξη σχολική, εγώ δεν είχα συμμαθητή ας πούμε που να ακούει. Παγκόσμια μόδα ήταν οι περισσότερες μπάντες που ανέφερα, μαζί με Ντεφ Λέπαρντ, Van Halen κλπ, δεν μπορείς να πεις ότι γινόταν της πουτάνας με King Diamond και Exciter, ούτε με Helloween και Manowar, που στο Σικάγο παίζανε και σε 20 άτομα μπροστά. Και οι Μετάλλικα ακόμα εν έτει '86 support παίζανε. Αν δεις και πωλήσεις δίσκων, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του σώματος οι μπάντες που ήταν αμιγώς μέταλ και αφήσανε στίγμα στο παγκόσμιο χάρτη.
Τέσπα, αυτό είναι ένα θέμα που θέλει κι άλλη ανάλυση και για έξω και για Ελλάδα, όποτε θες την κάνουμε την κουβέντα.
hcpunksonacid
13-01-2009, 19:12
φορντ,
επειδη δεν εχουμε και ΤΟΣΟ μεγαλη διαφορα ηλικιας,εχω να σου πως εγω που εζησα τα 90ς(που το μεταλ πεθανε εμπορικα,με εξαιρεση μερικες χωρες οπως η ελλαδα) θυμαμαι στο σχολειο τους μισους να ειναι κανγκουρες που ακουγαν τεκνο και ρεηβ,και τους υπολοιπους να ειναι μεταλλαδες.μιλαμε τωρα για πολυ κοσμο.δεν θα σου μιλησω για 93-94 που ξεκινησα συνειδητα να αγοραζω δισκους,οταν πηγαινα στο ροκ σιτυ να αγορασω δισκους dri και suicidal tendencies και γινοταν χαμος απο κοσμο καθε μερα,και οτι το σεξιον των δισκων δεν ηταν απλα ενημερωμενο,αλλα μπορουσες να βρεις παρα πολλα πραγματα(σε αυτο βεβαιως ευθυνεται και ο μιχαλης απο το ροκ σιτυ ο οποιος εκανε παραγγελιες απο αποθηκες που ειχαν ακομα σφραγισμενους δισκους σε τιμες εξευτελιστικες,μιλαμε απο 200 εως 1000 δρχ).
το μεταλ στην ελλαδα ηταν,ειναι,και θα ειναι μοδα.θα ειναι ο πιο ευκολος τροπος εφηβικης επαναστασης.πλεον ειναι πιο ποζα απο ποτε,υπαρχουν απο την μια ατομα σαν τον ρεηζορ με 15 χιλιαδες μπλουζες και ζωνες με σφαιρες και δεν εχουν αγορασει εναν δισκο στην ζωη τους και το παιζουν παλαιουρες και φανατικοι οπαδοι,και απο την αλλη εχει κοσμο ο οποιος απομακρυσμενος απο ολο αυτο το πανηγυρακι ψαχνεται και ασχολειται ακομα.
(το πανκ και το χαρντκορ στην ελλαδα ειναι εντελως αλλη φαση,ειναι ισως το πιο παρεξηγημενο μουσικο κινημα,και μουσικα αλλα και σαν νοοτροπια).
Witchkiller
13-01-2009, 20:06
Επειδή η συζίτηση πάει για "κατεβατά" οσόν αφορά τον όγκο των κειμένων θα είμαι όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός...........
-Κατ'αρχάς διευκρινισέ μου αν τα περι Flotsam τα πιστεύεις ή κάνεις πλάκα.Τους Flotsam στο ντεπούτο τους δεν τους ήξερε η μανούλα τους (για εδώ μηλάω).
-Δεν ήταν της μόδας το Metal στα 80ies?Τότε εξηγισέ μου ρε φίλε γιατί μπάντες όπως οι Killer (Βέλγοι) παίζανε σε φεστιβάλ μερικών χιλιάδων ατόμων? Γιατί μπάντες άσχετες με τον ήχο (πχ Aerosmith) υοθετούσανε τον όρο στις αρχές των 80ies (στα κλεφτά βέβαια αλλά το κάνανε) ? Γιατί μπάντες "είναι και δεν είναι underground σε κάποιες πιο σοβαρές εταιρίες" πουλάγανε μερικά χιλιάρικα κόπιες κασσέτας - βυνιλίου με το "καλημέρα" (χαρακτιριστικό παράδειγμα Piledriver - καμιά 300 χιλιάδες κόπιες το Metal Inquisition).
-Δεν ήταν της μόδας οι Exciter αλλά o ήχος τους ήταν ΙΝ μάστορα ,γι'αυτο το Heavy Metal Maniac πούλησε καμιά διακοσαριά χιλιάδες - και ΄βάλε - (όχι κι άσχημα για μπάντα σε indie εταιρία - Sharpnel-).
Γιατί τα μεγάλα συγκροτήματα πουλάγανε τα βερνικωμένα τα κερατά και τα Live ήταν packed? Μπορεί ν'αξίζανε αλλά αυτός ο ήχος ήταν κάτι καινούριο ,φρέσκο άρα και ΜΟΔΑΤΟ!
Ε,και στην Ελλάδα δε θυμάμαι ρε φίλε τι γινόταν στις αρχές των 80ιes (γεννημένος το 78) αλλά από 88 και μετά που ξέρω και ασχολούμαι,δεν τους έλεγες και λίγους τους μεταλλάδες! Μάλλον της ΚΑΡΙΟΛΙΑΣ το ανάγνωσμα γινόταν στα σχολεία από μέταλλα (δεν εξετάζουμε το τι metal άκουγε ο καθένας ,έτσι)?
εδώ είσαι. (http://www.eventhorizonx.com/files/event_horizon_x_-_along_came_the_winter.zip)
θενξ ρε
Είναι οι κλασικοί τύποι ρε παιδί μου που τότε σταματάγανε τα πιτσιρίκια και τους κάνανε τρίβιαλ περσούτ για την μπλούζα, που λοξοκοιτάζανε στο Μοναστηράκι το παιδί που έπαιρνε το ραφτό και την μούφα μπλούζα, χούντα μεταλικών φρονημάτων.
:D :D
Ford Prefect
13-01-2009, 22:14
1. Witchkillah: Εννοείται πως δεν ήταν μεηνστρήμ οι Φλότσαμ. Ψάξε να δεις ποιος τους χαρακτήρισε έτσι. Δεν διαβάζεις πολύ προσεκτικά.
2. Έχω καλεσμένους και δεν θα επεκταθώ τώρα. Πάντως το 88 να γίνεται της καριόλας από μεταλλάδες, ΠΟΥ σκατά ήταν όλοι αυτοί; Έξω από το Ροκ Σίτυ; Ε, ναι, εκεί μαζεύονταν όλοι. Σχολείο πάντως ήμασταν ΛΙΓΟΙ. Ο πάνκης σκέφτεται την εποχή όπου είχε γίνει το μπαμ με Μπλακ Άλμπουμ, Γκανζ και Νιρβάνα (πολλοί ξεκινήσανε με αυτό το δίσκο), ενώ εγώ λέω για την εποχή που μιλάει το ντοκυμαντέρ.
Αργότερα τα υποδέλοιπα.
ΥΓ: Αν πούλησε 200.000 κόπιες το Χέβι Μέταλ Μάνιακ θα εκπλαγώ πραγματικά πάρα πολύ, δεν αναιρεί όμως τα βασικά που σου έλεγα Γουίτσι. Απλά ξαναδιάβασε το θρεντ από την αρχή. Λες τα μισά σε μένα και τα άλλα μισά στον χοχλιό και δεν το έχεις καταλάβει.
Witchkiller
14-01-2009, 10:37
ΥΓ: Αν πούλησε 200.000 κόπιες το Χέβι Μέταλ Μάνιακ θα εκπλαγώ πραγματικά πάρα πολύ, δεν αναιρεί όμως τα βασικά που σου έλεγα Γουίτσι. Απλά ξαναδιάβασε το θρεντ από την αρχή. Λες τα μισά σε μένα και τα άλλα μισά στον χοχλιό και δεν το έχεις καταλάβει.
Να ξαναδιαβάσω ρε παλικάρι μπας και τα έμπλεξα.
Μη χαθούτε.....επανέρχωμαι.
Ford Prefect
14-01-2009, 18:37
φορντ,
επειδη δεν εχουμε και ΤΟΣΟ μεγαλη διαφορα ηλικιας,εχω να σου πως εγω που εζησα τα 90ς(που το μεταλ πεθανε εμπορικα,με εξαιρεση μερικες χωρες οπως η ελλαδα) θυμαμαι στο σχολειο τους μισους να ειναι κανγκουρες που ακουγαν τεκνο και ρεηβ,και τους υπολοιπους να ειναι μεταλλαδες.μιλαμε τωρα για πολυ κοσμο.δεν θα σου μιλησω για 93-94 που ξεκινησα συνειδητα να αγοραζω δισκους,οταν πηγαινα στο ροκ σιτυ να αγορασω δισκους dri και suicidal tendencies και γινοταν χαμος απο κοσμο καθε μερα
Σε αυτό ήδη απάντησα ουσιαστικά. Μιλάμε για τελείως διαφορετικές περιόδους. Το μέταλ στην Ελλάδα πήρε τα πάνω του όταν άρχισε να γίνεται πιο γνωστό, μέσω Χάμερ, μέσω συγκεκριμένων δίσκων και βέβαια όταν άνοιξαν dedicated δισκάδικα. '88 και πάνω περίπου (έπαιξε ρόλο και η συναυλία Maiden), με το 90-91 να κάνει μπουμ σε πολύ κόσμο. E, μετά ήρθε και η έκρηξη του power που ήταν και προσβάσιμο και γέμισε ο κόσμος μεταλάκια (που εγώ δεν το βρίσκω κακό)
το μεταλ στην ελλαδα ηταν,ειναι,και θα ειναι μοδα.θα ειναι ο πιο ευκολος τροπος εφηβικης επαναστασης.
To ήταν άστο καλύτερα. Μια μικρή σκηνή ήταν όπως όλες οι σκηνές στα 80ς και δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε ποια σκηνή είχε τους περισσότερους της μόδας. Περί εφηβικής επανάστασης τα έχω γράψει προ πολλού σε πολύ παλιότερο τόπικ, αλλά κατ'εμέ είναι ένα πράγμα είναι της μόδας και άλλο είναι μουσική που προσελκύει άτομα που θέλουν κάτι αντιδραστικό και εξτρίμ. Πολύ εύκολα χρησιμοποιείτε τον όρο πάντως. Δηλαδή αν το μέταλ είναι της μόδας, το '91 που είχαμε πήξει σε χαουζάδες και βέβαια οι κλασίκ λαϊκόγυφτοπόπ καλλιτέχνες τι είναι; Εμείς πάντως και μέχρι το '92 που είχα πάει σε σχολικά πάρτυ, οι μεταλάδες ήταν οι δυο-τρεις που αράζανε δίπλα στο κασσετόφωνο και περιμένανε να βάλουνε μουλωχτά καμιά μπαλάντα να μπαλαμουτιάσουν στο μπλουζ...
πλεον ειναι πιο ποζα απο ποτε,υπαρχουν απο την μια ατομα σαν τον ρεηζορ με 15 χιλιαδες μπλουζες και ζωνες με σφαιρες και δεν εχουν αγορασει εναν δισκο στην ζωη τους και το παιζουν παλαιουρες και φανατικοι οπαδοι,και απο την αλλη εχει κοσμο ο οποιος απομακρυσμενος απο ολο αυτο το πανηγυρακι ψαχνεται και ασχολειται ακομα.
Ε, εντάξει, είσαι λίγο εμπαθής. Πιάνεις το άκρο και το κράζεις, στην πραγματικότητα είναι πολύς ο κόσμος που ακούει πλέον και έχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Παιδικές ασθένειες έχουν όλες οι σκηνές γιατί έχει να κάνει με την ηλικία και όχι την σκηνή αυτή καθ'εαυτή. Στην τελική πιο πολύ με εκνευρίζει ο τύπος με την τεράστια δισκογραφία και το μυαλό σφραγισμένο από παντού παρά κάποιος που ακούει γιατί γουστάρει και δεν ψάχνεται σε σημείο αηδίας. Δεν γράφουμε εξετάσεις, ούτε χρωστάμε διαπιστευτήρια σε κανέναν πούστη. Αυτά είναι κομπλεξισμοί.
(το πανκ και το χαρντκορ στην ελλαδα ειναι εντελως αλλη φαση,ειναι ισως το πιο παρεξηγημενο μουσικο κινημα,και μουσικα αλλα και σαν νοοτροπια).
E, και το πανκ έχει τους καραγκιόζηδές του, τι είναι δηλαδή; Το άμωμο κίνημα; Έλα τώρα. Και στην τελική εγώ το βρίσκω λογικό να έχει μικρότερο μέγεθος. Είναι μια σκηνή πολύ επηρεασμένη από νοοτροπίες και ιδεολογίες και κώδικες και μουσικά δεν έχει επ'ουδενί την ποικιλία που υπάρχει στο μέταλ, ούτε την τεχνική κατάρτιση που υπάρχει στο μέταλ, το οποίο δεν το λέω για να το υποτιμήσω, απλά η ίδια η τεχνική, μόνη της, λογικά οδηγεί σε μεγαλύτερο πλούτο μουσικής, έχει πιο ευρεία παιδεία και βγάζει περισσότερους μουσικούς.
Δεν συγκρίνουμε σκηνές πάντως, δεν βλέπω το λόγο.
Γουίτσι, δεν μπορώ να βρω στο νετ πωλήσεις, αν το βρεις με ενδιαφέρει. Θα μου έκανε εντύπωση πάντως, αν αναλογιστείς ότι κάπου στα μέσα των 90ς διάβαζα από την ίδια την Noise ότι το μπεστ σέλερ τους (και με διαφορά) ήταν το κάθε Keeper, που είχε πουλήσει 300.000 κόπιες έκαστο περίπου. Νομίζω ότι υπάρχει προφανής διαφορά στο popularity των δίσκων, εξ ου και η απορία μου.
Witchkiller
14-01-2009, 20:05
Γουίτσι, δεν μπορώ να βρω στο νετ πωλήσεις, αν το βρεις με ενδιαφέρει. Θα μου έκανε εντύπωση πάντως, αν αναλογιστείς ότι κάπου στα μέσα των 90ς διάβαζα από την ίδια την Noise ότι το μπεστ σέλερ τους (και με διαφορά) ήταν το κάθε Keeper, που είχε πουλήσει 300.000 κόπιες έκαστο περίπου. Νομίζω ότι υπάρχει προφανής διαφορά στο popularity των δίσκων, εξ ου και η απορία μου.
Ψάχνω.Προς το παρών τσίμπα μια σελιδούλα για Metal Inquisition.
http://www.ixmatimedia.com/index.php?op ... &Itemid=68 (http://www.ixmatimedia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=68)
Kαι από αυτό το κείμενο σου κάνω με bold το εξής....................
In late 1984, Piledriver's 'Metal Inquisition' album infested itself across an unsuspecting planet, ruling the underground and setting the bar higher for metalheads with a penchant for outraging parents and weaker souls, while influencing a whole new generation of metal-addled musicians. Darling-bastard-child of the nascent underground speed and thrash metal scenes, Piledriver shocked and awed with songs like 'Sex With Satan', 'Sodomize The Dead', 'Alien Rape', 'Witch Hunt' and 'Human Sacrifice', while remaining a leather-veiled mystery of a freak not seen since Alice Cooper's heyday, and not seen again until Marilyn Manson and Slipknot's rise. Garnering rave reviews and brisk global sales (reportedly nearly 500,000 copies to date), Piledriver's Metal Inquisition became a respected and celebrated oeuvre-of-awful, even being voted by many critics as one of 1984's Best Metal Albums.
Edit : googlarω για Heavy Metal Maniac.Δε βρήσκω. Θα ψάξω αρχαίο Metal Forces περιοδικάκι (δωρεά από παλέουρα ξάδερφο) και θα επανέρθω.
Μέχρι τότε μπορείς να googlαρεις για Violence And Force και να δεις το "χαλαρό" 75.000 κόπιες την περίοδο 84 - 85.
Ford Prefect
14-01-2009, 22:09
Θενκ γιου για τον κόπο! Το 75.000 είναι πολύ πιο ρεαλιστικό πάντως. Το 500.000 δεν το πιστεύω με τίποτα! :Ρ Ε, σιγά μην πούλησε περισσότερο από τα Κίπερς. Τι reportedly;
Jim Dandy Mangrum
15-01-2009, 11:57
Garnering rave reviews and brisk global sales (reportedly nearly 500,000 copies to date),
auto apokleietai, gia ton teleiws aplo logo, oti pote de kophkan tosa antitypa 'Metal Inquisition' se opoiadhpote morfh!
se ligo 8a ma8oume oti htan kai support sthn tote amerikanikh periodeia tou Prince.... :pingpong:
Witchkiller
15-01-2009, 16:54
se ligo 8a ma8oume oti htan kai support sthn tote amerikanikh periodeia tou Prince.... :pingpong:
Xαλαρά και ήταν.Ο ίδιος ο Prince τους το πρότηνε. Έλα τώρα ,μην με ξενερώνεις ,αφού το λέει και στο dvd του.Αλλά οι Piledriver δεν γουστέρνανε τότε γιατί ήχαν καλύτερη προσφορά από τον Michael Jackson (τον οποίο ο Prince γαμεί χαλαρότατα και δεν κάνω πλάκα τώρα)................
Jim Dandy Mangrum
15-01-2009, 17:38
tou klanei mia mantra alla telospantwn....
Witchkiller
15-01-2009, 18:36
ΠΑΡ'ΤΟ ΜΠΟΎΛΟ!O Prince γαμεί τον Μηχαλάκη για πολύ πλάκα όμως γιατί είναι ο Prince...........
Ford Prefect
15-01-2009, 20:06
Συνολικά ψηφίζω Πρινς και εγώ. Έτσι για τρου μέταλ καταστάσεις.
Boris-san
15-01-2009, 20:20
Wraia prospa8eia anadromhs kanete kai polu nostalgikes oi eikones pou dhmiourgeite.Pantws sxetika me afto pou eipe o punkhs oti ta metalla htane moda sta nineties sthn ellada karaisxuei.Shmera,mpa oute kan.Egw toulaxiston pou emena eparxeia,sta sxoleia mas gumnasia lukeia,peripou xilia paidia dhladh,den h3era panw apo 3 paidia pou na akoune metal,kai de lew gia trela pragmata,na akoune kana vasiko opws judas k maiden,dld paparia mentoles
Ford Prefect
15-01-2009, 21:59
Ανασκευάζω. Προφανώς δεν είχαν το απαιτούμενο μπάτζετ να κλείσουν αυτό το μεγαθήριο.
Λοιπόν, κοιτάξτε τι δεν μπήκε στο ντοκυμαντέρ:
http://profile.ak.facebook.com/object3/1311/95/l58614286416_5676.jpg
http://www.facebook.com/pages/DEMETRIOS ... 8614286416 (http://www.facebook.com/pages/DEMETRIOS-KATIS-Multi-Award-Winning-Composer/58614286416)
Και μετά σου λένε δεν προκόβουν οι Έλληνες χεβιμεταλάδες:
http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1963/51/9/58614286416/n58614286416_1717758_3401.jpg
Δεν περιγράφω άλλο.
Έντιτ: Μαζί με την δόξα ήρθαν και οι τρίχες. Πάει η καράφλα.
eleventh guardian
15-01-2009, 22:28
Εδώ και τρία χρόνια ρε έχει γίνει η εμφύτευση, δεν θυμάσαι φωτό που είχαν δημοσιευθεί και εδώ; :P
Κατής respect, ό,τι και να λένε οι άλλοι (και η "Γενιά των Αρίστων" είναι πολύ ωραίο δισκάκι, όχι μόνο το πρώτο).
κατσε,τι βραβειο ειναι αυτο
Jim Dandy Mangrum
16-01-2009, 12:46
ΠΑΡ'ΤΟ ΜΠΟΎΛΟ!O Prince γαμεί τον Μηχαλάκη για πολύ πλάκα όμως γιατί είναι ο Prince...........
parekshghshs! mperdeuthka kai sto prwto sou sxolio katalaba to anapodo.
kai gw megalos fan tou Prince eimai kai xalarotata gamaei mixalakh gia plaka.
kai oi Piledriver dialeksan la8os tote kai tous stoixise th megalh kariera pou tous eixe strw8ei.....de tairazan me to koino tou mixalakh pou phgaine stis synaulies. eprepe na xan paei me ton Prince.....aaax....
Witchkiller
16-01-2009, 16:12
parekshghshs! mperdeuthka kai sto prwto sou sxolio katalaba to anapodo.
kai gw megalos fan tou Prince eimai kai xalarotata gamaei mixalakh gia plaka.
kai oi Piledriver dialeksan la8os tote kai tous stoixise th megalh kariera pou tous eixe strw8ei.....de tairazan me to koino tou mixalakh pou phgaine stis synaulies. eprepe na xan paei me ton Prince.....aaax....
Πες τα χρυσόστομε....................
Metal_Throne
16-01-2009, 16:58
Σχετικά με το Ντοκυμαντερ... το έχω δει πέντε έξι φορές και μου άρεσε αρκετά.
Ο τίτλος Metal from Hellas, εξηγεί τα πάντα. Τόσο αυτά που ακούγονται, όσο και αυτά που συμπεραίνονται και που αναφέρθηκαν από αρκετούς.
Αυτοί είμαστε… νοσταλγικοί, ρομαντικοί, συναισθηματικοί αλλά και ποζεράδες, εμπαθείς, τοπικιστές και κολλημένοι.
Όλο αυτό το συνοθύλευμα απόψεων και προσώπων, αποτυπώνει απόλυτα τι συνέβαινε ,τι συμβαίνει και δίνει την απόλυτη εικόνα του Έλληνα οπαδού, τότε και τώρα .
Τα υπόλοιπα ίσως σε κάποιο άλλο documentary...
enitharmon
17-01-2009, 16:15
λοιπον, χτες στα φιλανδικα μια μαθητρια εφερε μια θηκη με τεσσερα cd με φιλανδικη μουσικη (μοιραζόταν για προωθητικούς σκοπούς), γιατι στο ραδιοφωνικο σταθμο καναν ξεκαθαρισμα. Το ένα είχε φιλανδικο metal (Turisas δίπλα δίπλα με Kotipelto), το άλλα rock/alternativ, pop και jazz. Τη θήκη είχε επιμεληθεί το φιλανδικό υπουργείο πολιτισμού με διάφορους άλλους φορείς.
Drink Metal
18-01-2009, 17:48
Μαγκες, ενα καλησπερα και απο εμενα. Καποιοι απο εσας θα καταλαβατε ποιος ειμαι μονο απο το "Drink Metal". Αλλα για οσους δεν καταλαβαν, ειμαι ο Νικος που εχει γυρισει το ντοκυμαντερ!
Καταρχην να πω οτι ειμαι φανταρος αυτη τη στιγμη και ως εξοδουχος πηγα και εγω σε ενα Internet cafe. Κανω λοιπον ενα search στο google για το ντοκυμαντερ και βρηκα αρκετες αναφορες και το βιντεακι ανεβασμενο! Καταρχην να ευχαριστησω ολους σας που καθησατε και το ειδατε, ειναι τιμη μου!
Χαρηκα που εγινε αφορμη για συζητηση. Ισως κανω μαλακια αυτη τη στιγμη που επεμβαινω απλα θελω να ξεκαθαρισσω 2 - 3 πραγματακια! Κατι που δεν παρατηρησε ΚΑΝΕΙΣ σας (τουλαχιστον δε τον ειδα γραμμενο) ειναι οτι το ντοκυμαντερ...ειναι μια ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!!! Ειμαι πτυχιουχος του ΤΕΙ Μουσικης Τεχνολογιας και Ακουστικης. Αφου τελειωσα τα μαθηματα και την πρακτικη εμενε να κανω μια πτυχιακη εργασια. Ειναι η τριτη προσπαθεια που γινεται γενικοτερα να δημιουργηθει ενα ντοκυμαντερ ελληνικου μεταλ. Τη δευτερη την εκανε ο Μανος Κουφακης, γνωστος στο χωρο λογω της εταιριας του και της ενασχολησης του με ταινιες κλπ. Ο Μανος λοιπον ειχε αρκετο υλικο αλλα λογω στρατου δεν ειχε χρονο να το μονταρει. Οποτε μου προτεινε να το μονταρω και εγω σκεφτηκα να το κανω πτυχιακη. Οταν το προτεινα στον εισηγητη καθηγητη μου ειπε οτι επρεπε να παρω εγω τα πλανα και ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΕΠΙΜΕΛΗΘΩ ΤΟΝ ΗΧΟ μιας και το ΤΕΙ εχει 95% σχεση με ακουστικη και 5% με εικονα.
Μην τα πολυλογω, ξεκινησα την ανοιξη να παιρνω συνεντευξεις, με πολυ φθηνο εξοπλισμο (handycam της πλακας, μικροφονακια της π@υτσας, λαμπατερ απο το σπιτι μου για φωτισμο). Τα πιο πολλα γκρουπ που συμμετεχουν ειναι φιλοι μου, γνωστοι και δεν δυσκολευτηκα να εντοπισω. Καπου στον Οκτωμβρη μου ηρθε το χαρτι του στρατου και καταλαβα οτι τα χρονικα περιθωρια στενεψαν σε βαθμο κακουργηματος! Οποτε εκοψα μαχαιρι ολες τις προγραματισμενες συνεντευξεις και ξεκινησα μονταζ! Το τελειωσα με το υλικο που ειχα και παρεδωσα 4 μερες πριν παρουσιαστω. Για τα πρακτικα, δεδομενου μηδενικου budget και δυσκολων συνθηκων πηρε 10 σαν εργασια λογω καλης τεχνοτροποιας, μονταζ, μιξαζ και mastering ηχου. Το ΤΕΙ κοιταξε την τεχνοτροπια, οχι το περιεχομενο (λες και οι καθηγητες ηξεραν για Γεωργιοπουλους και Παπακωστηδες)...
Σαν ντοκυμαντερ λοιπον...βλεποντας το λοιπον μετα απο καιρο ξανα, καταλαβαινω οσους "στραβωνουν" μιας και ειναι ΟΝΤΩΣ σχεδον προπαγανδα!!!!!! Απο ιστορικης αποψεως καλυπτει ενα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ των δρωμενων της εποχης των 80's. Μπορει να μιλανε για τα 80's καποιοι που τοτε ηταν ακομα 10 χρονων αλλα αυτο δεν ειναι απαγορευτικο ωστε να μην πουνε ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ απο φιλους, αδερφια κλπ...
Χαιρομαι που οι πιο πολλοι απο εσας καταλαβαινουν τι σημαινει οτι ηταν ΜΟΔΑ στα 80's και underground απο εκει και περα...
Εννοειται οτι λειπουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ συγκροτηματα και παραγοντες του χωρου. Μακαρι να εμπαινα 3 μηνες αργοτερα και να προλαβαινα. Για του λογου το αληθες ομως να αναφερω οτι μιλουσα με Vavel, Sarissa, Northwind και με "χ-ωσαν" 2 - 3 φορες. Βρηκα τον Σακη ο οποιος θα ηταν το πιο καταλληλο ατομο να μιλησει για την ανοδο του Death και Black στις αρχες της δεκαετιας του 90 αλλα μετα απο μερικες μερες...δε σηκωνε το τηλεφωνο...
Φυσικα και δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος με αυτη τη μουσικη. "Ειτε ειναι η ζωη σου, ειτε οχι" δε λεω στην αρχη? Οσοι προσπαθησουν να το νιωσουν, θα καταλαβουν γιατι ειναι τελικα τοσο σημαντικο να ειναι ενωμενα τα συγκροτηματα, ο τυπος να στηριζει, οι οπαδοι να πηγαινουν σε live...Μην επεκταθω παραπερα γιατι θα γινω ακομα πιο γραφικος! Εξαλλου με εχουν καλυψει καποιοι αλλοι.
Στην τελικη, το λαθος μαλλον ειναι οτι το αποκαλεσα ντοκυμαντερ. Μαλλον επρεπε να το πω αφιερωμα!
Να'στε καλα ολοι και ανυπομονω να ξαναβγω εξοδουχος να δω σχολια.
"Drink metal is what I wanna do, it's the only way for me in thiw life full of fools.
It isn't just music, it is a way of life and if you didn't understand then
GO TO HELL AND DIE"
Drink Metal
18-01-2009, 17:53
Για τους τυπους και μονο:
http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/st ... cument.tkl (http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/stef/mta/2008/Papakostas,Nikolaos%E2%80%93Simopoulos,Panagiotis./document.tkl)
αντε με το καλο μολις τελιωσεις ,ανεβα με τους convixion θεσσαλονικη να τα κανουμε πουτανα
The Good Son
18-01-2009, 19:37
Den katalavainw pws einai dynaton na fages x apo tis 3 salonikiwtikes mpantes pou anafereis. Mporw na skeftw toulaxiston ena melos apo thn kathemia, pou kai xwris prosklhsh na aneveis tha tous vreis efkola. Vevaia den kserw ean sou milhsoun giati eisai athinaios. kai exeis athinaikes pinakides.
Raven Lord
19-01-2009, 11:29
Μπορει να μιλανε για τα 80's καποιοι που τοτε ηταν ακομα 10 χρονων αλλα αυτο δεν ειναι απαγορευτικο ωστε να μην πουνε ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ απο φιλους, αδερφια κλπ...
αυτό το ανέφερα κ εγώ, όχι ως αρνητικό, αλλά ως απάντηση στην ένσταση ότι "παραμελήθηκαν" τα 90ς.
nikolasfluxus
02-02-2009, 13:29
Μόλις το είδα.Φυσικά γνωρίζω ελάχιστα από τα αναφερόμενα συγκροτήματα,γιατί όταν βγήκαν ήμουν μείον κάτι χρόνια.
Αλλά με έκανε να γελάσω πάρα πολύ!Η αφήγηση είναι θεική και οι κάποια άτομα που δίνουν συνέντευξη μου θυμίζουν Γαρδέλη ή Μάκη Μανάβη.
ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ,ΕΙΤΕ ΟΧΙειτε οχιειτε οχι
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Ra Pariah
24-02-2011, 14:40
Ανέβηκε σε Youtube! TOTAL WAR..!!
U0yMg6bQDZ0
Περιλαμβάνει και υποτίτλους! :dfinger:
dreamweapon
24-02-2011, 15:44
(+τις κασσετες του ραδιο-ουτοπια)
είσαι θεός και με συγκίνησες
δεν ξέρω τι να πω, μπράβο
warlord mkII
24-02-2011, 16:08
Πότε θα καταλάβουν οι έλληνες μεταλλάδες το πόσο τεράστια και σημαντική είναι η ελληνική σκηνή??
Πότε θα πάψουν να σκάνε 2μεροκάματα για εισιτήριο παλαιμάχων που παίζουν εδώ και 20 χρόνια τα ίδια τραγούδια?
Πότε θα κάνει ξαστεριά?
Katsaloupardos
24-02-2011, 16:23
8:07
:touched:
Ορίστε και ολόκληρο το βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=zFYAqgix8dk
Raven Lord
16-01-2014, 20:54
μετά από μερικά χρόνια και έχοντας δει μερικά live παραπάνω και γνωρίσει 2-3 άτομα, το ντοκυμαντέρ γαμάει ακόμα περισσότερο
Να φανταστώ ότι γνώρισες τον Λέανδρο με το περουκίνι?
Μεγάλη επιτυχία.
Raven Lord
17-01-2014, 12:35
sorry που θα σε απογοητεύσω, αλλά δεν τον ξέρω τον κύριο.
freak brother
21-01-2014, 19:39
http://www.youtube.com/watch?v=xbAWIp24Tfg
αμα δεν ελεγε οτι ειναι απο το 2000-2001 θα πιστευα ανετα οτι ειναι 1980 , τωρα εχει γινει γυμναστηριο :(